Music is my life, the lyrics is my story

Visste ni att ni kan ta reda på hur en människa mår och lära känna dem genom att lyssna på musiken de lyssnar på?
 
Det är faktiskt ganska sjukt hur mycket musiken påverkar oss. Nu gäller väl det här kanske inte barn i typ förskolan lika mycket utan jag riktar mig mest mot personer i min ålder, det vill säga 14 +.
Alltså du lyssnar ju på musik som på något sätt berör dig, fast har det altid varit så? Jag tror inte det, för när man var "mindre" så lyssnade du på musik som passade in på känslan du befann dig i just då, sen växte du upp, lärde dig mer engelska och fick lite mer livserfarenheter på dig, då började du lyssna på texten. Höra vad det faktiskt är de sjunger om och d började lyssna på låtar som berör dina indra känslor, vad du går igenom just då. Om du precis har träffat en kille som du är superduper kär i så kanske du lyssnar mer på låtar om kärlek, eller lycka - för det är så du känner dig just då. Eller du kanske är olyckligt kär å då kanske du lyssnar på låtar som handlar om helt andra saker. Asså musiken påverkar oss sjukt mycket, den kan få oss från ett humör till ett annat på sekunder. Jag kan vara hur arg som helst, för att sedan börja gråta. Musiken kan få oss att tänka klarare, att inse saker som man kanske inte ville erkänna för sig själv, eller som vi kanske inte hade tänkt på innan, för vi känner igen oss i texten.
Tillexempel när jag mår lite sådär halvkasst, jag kanske har bråkat lite med en kompis som jag egentligen inte alls vill bråka med - då tycker jag att den här låten är väldigt bra att lyssna på : 
 
eller när jag hade gjort slut med min xboyfriend: 
(klicka mellan titeln och "dela" för att spela upp****)
Om en människa i regel lyssnar på väldigt deppig musik så kan jag till 90% lova att denne person går igenom/har gått igenom någonting jobbig.
 
Så tänk på det hörni - Music is life.
 
 

Publicerat den 2012-10-29 - klockan 10:54:00






Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback