Hästtjejer for dummies - By HavrePappa

Jag kan förstå av reaktionerna på mina tidigare kapitel att det verkat som om jag ironiserat över hästtjejer. Det var aldrig min avsikt… typ. Någon skrev att han hade bytt ut hästtjejen emot en bowlingtjej i hopp om ”strike varje gång” eller något sådant. Så här långt in i min bok är det nog dags att jag förklarar min eviga kärlek till hästtjejer, för ni är fantastiska på så många sätt, och jag skulle aldrig byta ut er emot en bowlingtjej.

Det jag beundrar och älskar mest hos en hästtjej är faktiskt inte den svaga lukten av häst som alltid följer i era spår. Jag kan inte påstå att jag tycker att häst luktar hallon ännu. Jag har lärt mig att leva med lukten och den stör mig inte längre, men hallon, nej. Speciellt instängd häst är en riktigt otäck lukt. Ni vet som när man hittar en stor plastlåda i källaren och undrar vad som är i den och man öppnar och hittar fyra otvättade hästtecken anno 1995 i den. Inte hallon!

På tal om lukt. Som kille så lär man sig ganska snabbt i livet att ordet nej som en vit lögn funkar ganska bra i många lägen. Ni vet själva alla de där frågorna som tjejer ställer som enbart kan besvaras med ett nej om man vill överleva: ”Ser jag tjock ut i den här klänningen?” ”Har jag tjockare ben än andra tjejer du har varit med?” och så vidare. Det enda svaret kan möjligen kan vara gångbart är nej.

Samma sak gäller hästtjejer, men frågorna är ofta av en annan sort: ”Luktar mitt hår jättemycket häst?” Du tvingas köra ner näsan i håret och du känner hur dina armar domnar av den stickande hästlukten, men svaret blir givetvis ”Nej, du luktar gott!” Eller ”Gör det något om jag skippar duschen, för jag är så himla trött efter en hel dag i stallet?” Du svarar, naturligtvis, som kille nej och sen du vakar mitt i natten av en mardröm att du blir klämd till döds under en häst och du vaknar helt kallsvettig och inser att det är bara din hästdoftande flickvän som lagt sig lite för nära dig i sömnen.

Jag vet inte varför ens tjejer ställer den där typen av frågor till killar? Förväntar de sig verkligen ett ärligt svar? Ja du ser tjock ut, gå och byt klänning, eller ja, du stinker häst, duscha eller sov i stallet?  Det kanske finns killar som svarar så, men det är inte en genväg till ett lyckligt förhållande. Det svaret kommer inte att göra varken dig eller henne lycklig.

Det jag verkligen älskar hos hästtjejer är istället viljan och beslutsamheten. När en hästtjej bestämmer sig för något så genomför hon det. Hon har genom år av träning i stallet lärt sig att vara envis som synden och lika beslutsam som en häst som bestämt sig för att få fatt i den där extra gröna grästuvan som växer två meter bort, på fel sida elstängslet. Den absoluta kompromisslösheten inför sitt intresse hästarna är lika fascinerande och älskvärd som den är skrämmande.

Man behöver inte vara ett menlöst får, helt utan egen vilja, bara för att man är tillsammans med en hästtjej som själv har en vilja av stål. Visst, det kanske skulle underlätta livet men å andra sidan så tror jag inte att det är den sortens killar som hästtjejer (rent generellt) blir intresserade av. Tvärtom så krävs det ganska mycket självinsikt och självkänsla för att klara av att vara en man till en hästtjej, så sträck på er alla ni män där ute.

Att vara tillsammans med en hästtjej är kanske inte den enklaste vägen du kan välja här i livet, men det är, i mitt tycke, en av de mest spännande, intressanta och mest givande vägarna. När du har en hästtjej i huset så är ingen dag den andra lik, och det kommer absolut inte likna något som du har varit med om förut.

Handen på hjärtat, har du inte alltid drömt om att gå upp klockan halv fem en lördag morgon bara för att få lov att köra en hästtransport till en plats som gud verkar ha glömt? Jag visste inte att det var min dröm, och jag gnäller ännu när det händer, men innerst inne så vet jag att jag älskar det, även om jag aldrig i helvete skulle erkänna det, ens under tortyr.

En annan fördel med hästtjejer är att de må komma i många olika former och färger, men de är i princip nästan alltid vältränade och ser minst tio år yngre ut än vad de faktiskt är. Nu kanske inte det är en fördel om man är femton år och ser ut som fem, men lite senare i livet så kommer alla hästtjejer att lära sig att uppskatta den fördelen. Jag har hört få (läs inga) killar klaga över att deras flickvänner är vältränade och ser unga ut om jag skall vara helt ärlig.

Om vi då skall summera vad vi har lärt oss i det här kapitlet. Att vara tillsammans med en hästtjej är en fantastisk grej, även om de nu luktar häst lite då och då… alltid. Det finns helt enkelt inga bättre tjejer där ute än just hästtjejer och det är ett faktum som vi inte skall berätta för dem eftersom de då skulle bli odrägligt styva i korken och ännu mer hopplösa att leva med än de redan är.


Publicerat den 2013-04-16 - klockan 22:48:20






Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback