En amatör tränar tills det blir rätt, ett proffs tränar tills det inte kan gå fel

Jag och Witezz fortsätter att finslipa inför dressyrtävlingarna. Vare sig det är ett hårt pass på banan eller en skogsmulle ritt rakt ut i skogen så finns det alltid något du kan träna på...
 
Idag var Witezz inte duktig hela tiden men inte jag heller för den delen. Som tidigare sagt var jag själv i stallet idag, eller själv var jag ju inte... Alex följde med mig på cykeln men jag var själv på hästryggen vilket självklart gav effekt till Witezz uppförande idag. Vi bråkade lite hon och jag... Jag tyckte att hon skulle sluta fjanta sig och gå förbi den där jä*la fårstaketsrullen, hon tyckte att vi skulle gå runt alltihopa, upp igenom skogen under alla träd och kvistar samt igenom alla taggbuskar...Jag brukar vara öppen för förslag och jag och Witezz kompromissar ofta - men det här gick jag inte med på. Jag bröt alldelles säkert mot många regler inom mitt och Witezz förhållande, hennes tillit för mig sjönk säkert ner till botten men å andra sidan känner jag samma sak... Det var en jobbig start på ridturen men det vart bättre!
 
Jag har blivit mycket bättre på att bara släppa saker och rida vidare. Jag har försökt, jag har kämpat och jag har lyckats. Nu ska jag göra samma sak med allt annat. Jag och Witezz ska inte bara träna tills vi båda gör rätt, vi ska träna tills inget längre kan gå fel! 
 
Jag gick in på ängen idag igen för att iallafall få till galoppen bättre än igår. Hon gick jätte fin stundvis men var ändå väldigt ofokucerad och nästan lite väl spänstig. Dessutom red jag ju barbacka vilket absolut inte gjorde henne mindre spänd. Men jag tycker att vi fick till galoppen bättre idag. Hon fattade ordentligt galopperade i ett friskt men ändå lugnt tempo och saktade av när jag bad henne. Vad jag dock märkte var hur hon inte riktigt får med rumpan in i avsaktningarna. Förmodligen är hon fortfarande inte lika stark i sin vänstergalopp som i sin högergalopp (hade tidigare problem med vänster sida i alla gångarter, då hon hade svårt att spåra ordentligt) men det betyder alltså att vi får träna mer på det där. Jag får se till att verkligen hjälpa henne med styrningen, hålla om med benen och hjälpa henne med yttertygeln! Precis som våra andra motgångar så kommer vi över det!
 
Efter ett litet... "dressyrpass" på ängen så gick vi ned och doppade fötterna i vattnet. Alex tog massor med fina kort och det var knappt att tiden räckte till när vi väl var tillbaka i stallet. Strumpan tog också mycket tid idag. Dels för att hon tyckte det var jätte roligt att leka "jag-vill-inte-bli-fångad-leken" i hagen men också för att hon var lite spänd även hon över att vara ute helt "själv". Allt gick dock bra och vi fick till några ordentligt fina tempon!
 
Här får ni, för en gångs skull, dagsfärska bilder! Tacka Alex för det!
 

Publicerat den 2013-08-29 - klockan 22:43:00





» Elin

Tråkigt att det inte gick så bra som det kunde ha gjort, men motgångar är ju en del av vägen till framgång! Härliga bilder i vilket fall! Blev lite nyfiken, varför har ni stubbat manen på henne?

2013-08-31 » 10:39:27

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback