Ta vara på vintern, ta vara på snön

Nu har jag trots allt ingen snö på marken ännu, men jag vet att många i landet har det och jag vet också att många tar sina pollar, stänger in dem i sina boxar tidigt på eftermiddagen och släpper ut sent på förmiddagen samt begränsar sin ridning till ridhuset. Varför gör ni det? Varför väljer ni ridhuset framför naturen pågrund av lite, eller mycket, snö?


De vanligaste ursäkterna är följande:
- Det är för halt
- Hästen får styltor och kan inte gå
- Det är för kallt
- Det är för mörkt
- Det finns inga bra ridvägar

Och lösningen på dessa ursäkter är:
- Sätt på brodd. Det må kosta en slant, men hur värt är det egentligen inte?
- Sätt på snösulor eller använd en av många metoder för att hindra snön ifrån att fastna
- Klä på dig mer kläder. Flerskiktsmetoden är superbra!
- Använd en pannlampa
- Ridvägarna du använder på sommartid duger prima! Vad är skillnaden förutom lite vitt på marken?

Att rida ut även vintertid är inte bara otroligt mysigt utan även väldigt uppskattat hos hästarna och väldigt bra träning! Hästarna blir pigga och glada utav miljöombytet. Det där "mörka" som du klagar över blir ganska mycket ljusare tack vare snön och dessutom är det som tidigare sagt otroligt bra träning. Att pulsa i snön oavsett gångart är en riktigt bra konditionspass för din häst. Vallen, ängen, stigen, grusvägen och alla de andra ridvägarna du använder dig utav under sommartid men som nu är snötäckta, går superbra att pulsa runt på även då!
 
Så du, din ridhusmänniska som fryser och klagar på mörkret - ta på dig ett par ordentliga termobyxor och sadla tävlingsmaskinen! Du missar världens bästa träningsmöjliheter!
 
 

Publicerat den 2013-12-16 - klockan 13:53:00





» Tuva

Att rida på vintern är ju typ det mysigaste som finns ;)

2013-12-16 » 16:09:18

Jättebra skrivet, det är mig på pricken du beskriver, måste verkligen bli bättre på det!

2013-12-17 » 10:00:13

Så sant! Jag förstår inte folk som rider i ridhuset HELA vintern bara pga mörker & snö osv. Som du säger, inte så svårt att typ brodda och sätta på en lampa!

2013-12-17 » 13:15:10

Bra inlägg! Förstår mig inte på folk som klagar på att det är kallt i ridhuset eller liknande. Jag har inget ridhus, rider ute året om, i spöregn som snöstorm.

2013-12-20 » 21:30:06
» Hanna

håller med! i vårt stall HAR vi skitbra ridvägar men det har senaste två veckorna snöat mycket en dag, dagen efter har det regnat = slask, och tredje dagen har det frysit ordentligt till en jätteknölig, gropig, hal "döds"väg haha lol. går ju att skritta efter bilvägen men är inte så mys om man möter buss eller så..

2013-12-26 » 17:21:42

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback