Undrar hur det egentligen ligger till....

Witezz har börjat spåra dåligt igen. Rumpan skjuter ut åt vänster och Witezz verkligen vägrar ställa åt vänster i kurvorna. Hon liksom låser nacken och bara stretar emot för kung och fosterland. Självklart ligger det på mig. Det är något jag gör som gör att hon gör som hon gör. Men vad?
 
Min teori: 
Är faktiskt att det är mina tävlingsnerver som spökar. Jag känner sån oerhörd press på mig själv. Lider av prestationsångest, och med största sannolikhet lägger jag nog alldeles för mycket press på Witezz. Blir liksom förbered på att "nu kommer hon inte att ställa" och då blir jag automatisk hårdare i handen, spändare i sitsen och sen... sen går det som det går. 

Vädret var inte med oss inatt så vår såkallade ridvolt hade transformerat till en sjö. Med andra ord kunde vi glömma allt vad hoppning heter och det blev en uteritt som vanligt. Jag, Anna och Maja red en sväng upp på lvss idag igen, något kortare och lugnare runda än igår och min fokus låg såklart på att Witezz skulle spåra ordentligt, fatta vänster galopp samt att hon skulle ställa i hörnen med rumpestumpen på plats. Hon brukar annars flyta ut med den och liksom bara ställa nacken. Aldrig riktigt svänga... Så det var bara att möta ytterskänkel med ledande innertygel och stöd på yttertygeln.
 
Blev lite sur på henne när hon inte fattade vänster galopp, men skämdes så mycket att jag hade kunnat börja gråta där och då. Det är ju inte hennes fel. Det är jag som gör fel. Jag som ger otydliga signaler och inte hjälper henne ordentligt. Hatar mig själv så otroligt mycket när jag straffar henne för något hon gör fel...
 
Upplägget för Witezz den här veckan är simpelt.
Måndag: Vila
Tisdag: Lite klättring samt en varv runt travrundan och byn kravlöst. Vi ska ha kul. En låg form är allt jag "kräver" av henne på tisdag. Inget annat.
Onsdag: Jag rider igenom dressyrprogrammen en sista gång. Samt jobbar igenom hennes vänstervarv och analyserar vad jag gör.
Torsdag: En lugn och lätt runda, typ ett varv runt travrundan bara för att röra på benen. 

Witezz ska också duschas på torsdag tillsammans med Illuztra, allt ska packas och smörjas och göras i ordning. Brr, det närmar sig. 3 dagar borta i Strängnäs på ett av de stora Arabeventen. Lycka.
 

Publicerat den 2013-06-09 - klockan 21:15:40






Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback