It was the first time

Idag provade faktiskt jag och Witezz något helt nytt. En utmaning, ett hinder som vit tog oss över. Vi red nämligen med handhäst idag! Inte det absolut lättaste med en häst som aldrig gjort det förut, men jag tyckte att hon skötte sig bra! Jag personligen har ridit förut med handhäst, men inte på Witezz. Hon var en aning spänd i början och jag fick hålla grimskaftet kort och högt så att inte grimskaftet slog henne på rumpan, det var lite obehagligt.
 
Pärlan, som idag fick vara handhäst, är nog den bästa handhästen jag vet. Hon håller sig alltid i närheten - det vill säga travar ikapp om hon hamnar efter och håller igen om hon hamnar för långt fram. Vilket självklart underlättade för mig och Witezz! Att rida med handhäst är dessutom ett yppeligt tillfälle att testa sin komunikation med. Det gäller att kunna styra sin häst med en hand (inte alltid såklart, de tär upp till var och en) och kunna ha kontroll över både sin egna häst men också handhästen!
 
I övrigt gick Witezz jätte bra! Vi var ute med hela, den kvarvarande, familjen Arab. Eftersom att mamma och lillasyster är på Gotland så fick det bli store- och lillebror. Shahzam var lite hetsig vilket gjorde Witezz ännu lite spändare men Preztige skötte sig super, även om han tyckte att det gick ilte långsamt. Idag märktes det att Witezz har gått lugnt ett tag, överskottsenergin börjar titta fram bakom örat på henne vilket verkligen märktes när jag sedan tog in henne ifrån hagen för nattning. Hon rusade fram, fick mig att tappa Irrbloss och var lite kaotisk. Det fick bli många halter och lugnande prat för att hon skulle ta det lite lugnare!
 
Imorgon vilar hon igen, haha, och sen kör vi igång igen i helgen! Sounds like a plan to me!
 
 

Publicerat den 2013-11-07 - klockan 22:41:00





Så fin häst :D

2013-11-08 » 11:11:15

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback