Tennessee Walking Horses - brutalt djurplågeri

Såg en hel del klipp om detta på youtube, anmälde allt. Har läst en hel del artiklar om detta, fick stoppa tårarna varje gång. Det här är så otroligt hemskt och jag undrar verkligen vart mänskligheten är på väg när jag ser människorna runt omkring dessa hästar som klappar händerna och jublar. Ser dom inte? Ser dom inte vilket brutalt djuplågeri detta är?
 
Deras ben är insmorda med något som kallas "Kopertox". Detta använder dem bland annat för att skydda mot något dom kallar för "arbets fett". Arbets fettet gör bland annat att hästarna slår sig själva medan de går sin "gång" och då ska alltså Kopertoxet förebygga de skador som kan komma att ske. Kopertoxet används också för att orska mild irritation och ökad känslighet i huden så att när kedjan de har runt benen, som dom dessutom har fettat in för att den ska röra sig extra mycket, ska ge extra mycket obehag och resultera i en ännu högre gångstil.
 
Skorna som hästarna har på sig ser ut så här på utsidan: 

Men såhär på insidan: 
 
Allt för att öka smärtan i våra fina hästar och få dem att lyfta högre på hovarna. Detta är bara få saker av den djurplågeri som pågår bakom kulliserna till sporten "Tennessee Walking horses". Mannen bakom detta är dock nu tagen, äntligen säger jag som ett antal gånger suttit och gråtit till dessa videor. Och jag hoppas innerligt att detta har uppmärksammats ordentligt nu så att allt vad detta heter kan försvinna ur denna värld.
 
VARNING FÖR KÄNSLIGA SCENER! Jag grät.

Publicerat den 2013-11-08 - klockan 08:11:00





Usch fyfaaaaaaaan vad hemskt :(
Ångrar att jag kollade....

2013-11-08 » 09:20:29

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback