Mysfaktor på hög nivå

Det har verkligen varit en mysig dag i stallet. Vi har gått in för att fika ett antal gånger, men vad gör man inte för lite varmt te sånna här kalla höst dagar... Senare framåt kvällen tände vi även marschaller och halloween-pumporna nere vid ridvolten så att de två små tjejerna skulle se något när det red lite på Candlelight och Pärlan.
 
Witezz gick verkligen superbra idag! Och med superbra menar jag verkligen superbra! Hade faktiskt redan imorse en väldigt bra magkänsla och bestämde mig helt enkelt för att bara göra mitt allra bästa. Hon var otroligt avslappnad idag, lätt att jobba med och väldigt lyhörd. Jag tänkte att jag skulle rida fram och så, precis som jag har tänkt att göra på lördag, vart dock lite ändringar, men huvudsaken är just det faktum att jag lyckades få henne lugn och väldigt sammarbetsvillig.
Jag testade ett nytt bett på henne idag. Ett tredelat bett, precis som hon har använt förut, men denna gången med fasta bettringar. Som ni kanske redan har förstått så gick hon riktigt bra på det, men vi har lite att klura på där ändå! 
 
Sofia red lite på Strumpan i början av lektionen och det var just därför jag kunde jobba lite med Witezz själv. Vi gick sedan igenom väldigt mycket sits och lite "upp och frammåt" med Witezz form. Hon var även här super duktig och så otroligt avslappnad. Det blir så mycket enklare att rida på eftersom att man behöver tänka mindre på vad hästen gör och mer på vad man själv gör. När vi sedan red igenom själva programet var det mycket förbättringar från förut samtidigt som vi ligger kvar på samma ställe med vissa moment. Huvudsaken för mig dock är att vi faktiskt inte har backat något steg!
 
Jag är väldigt nöjd med både min och Witezz prestation idag och jag planerar att rida såhär på KMet på lördag. Mitt huvudfokus kommer att ligga på att få henne avslappnad och lugn i sig själv samtidigt som jag verkligen ska tänka på min sits! Taggar riktigt mycket just nuuuu!
 
 
För övrigt har vi som tidigare sagt fikat, fikat och återigen fikat. Två tjejer kom lite senare framåt eftermiddagen och red lite på Candlelight och Pärlan, det gick väldigt bra och dem kommer tillbaka imorgon bitti för lite ridning i dagsljus! Witezz har nu fått sin nya grimma, bilder kommer, och idag insåg jag dessutom att det finns hopp för oss och våra man-problem. Hennes man går nämligen numera att knoppa!

Publicerat den 2013-10-31 - klockan 21:55:57






Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback