Det finns hopp!

"Bedömning stil införs för samtliga kategorier, max antal fel för vidare avancemang införs och resultat beräknas på placering. Dessutom koras ytterligare mästare under meetinget."
 
Helt klart ett steg i rätt riktning och ridsportsförbundet steg absolut i mina ögon! Förstår ärligt talat inte vad folk har emot denna regel då det för mig är en självklarhet att man som SM-ryttare rider rättvist om med fördel för hästen. Hoppas att regeln håller i sig och tas seriöst samt att vissa ryttare skärper upp sig lite! Tycker helt ärligt att denna regel ska spridas och träda in även på lokala, regionala och nationala hopptävlingar. Kanske inte som avgörande moment, men en bedömning som finns med i resultatet!
 
Slänger också in en film på Ridsportsförbundet i tysk verision. Roligaste jag har sett på länge! Vad tycker ni om det nya reglerna? Själv väntar jag fortfarande på beslutet som möjligvis ändrar mina framtidsplaner!
 
 

Publicerat den 2014-02-16 - klockan 12:14:00





» Ella

OMG videon, HAHAHAHAHAHA! Bäst XD

2014-02-16 » 14:17:37

Inte en dag för sent att de införde de reglerna - man ska la inte kunna vinna plå att sparka och slita och bli räddad av hästen 10 språng av 12...! Jag håller helt med dig om att detta var en bra förändring; bara de som faktikst vinner på hästens kapacitet och talang kan tycka annorlunda. ;)

2014-02-16 » 19:30:00
» Kim

Jättebra! Dock fattar jag inte riktigt hur stilbedömningen går till, är det typ att ryck i munnen, skarpa bett och sparkar i magen ger avdrag är det ju super bra. Men om det är typ "utseende" på hästen är det lite trist, vissa hästar har inte en 'snygg' teknik men tar sig över ändå liksom (: Har ej hittat någon som förklarar hur bedömningen går till, haha! (Verkar lite korkad men är inte insatt i det där med tävling)

2014-02-16 » 19:40:21

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback