Svar på frågestunden #3

Rida barbacka/Rida med sadel 
Jag väljer att rida med sadel även om jag tycker att barbacka ridning är otroligt mycket mysigare. Jag är dock medveten om att min barbackasits inte är den stadigaste och inte heller skonsamaste och på så sätt är en sadel att föredra för både min, men framför allt för Witezz skull.
 
Rida med spö/Rida utan spö 
Spöet är min förlängda arm och jag kommer alltid att rida och köra med spö i min hand. Detta betyder inte att jag alltid använder den men den ska finnas där, ifall att.  För ca ½ år sedan tog jag ett medvetet val att sluta rida med spö för ett tag då jag mycket väl visste att jag använde spöet fel. Nu har jag börjat rida med den igen och är väldigt nogrann med när, hur och varför jag använder den.
 
Hoppa högt/Hoppa lågt 
Jag är ännu inte redo att höja hindrena och om inte jag är redo så är inte heller Witezz redo. Inte mentalt iallafall. Jag har precis höjt pinnen till 80cm och ska försöka hoppa den höjden lite i sommar för att få in känslan. Efter det kan succesivt höja när allt känns bra.
 
Tävla ponnytrav/Tävla dressyr 
Just exakt nu kryssar jag för ponnytravet. Jag har mina allra största framgångar där och tycker att denna tävlingsgren är så otroligt rolig! Kunde jag skulle jag bjuda med varenda en jag känner på en tävlingsdag för att visa er hur kul och framför allt hur trevligt det är. Här har vi, nästan..., inga ponnymammor som står på sidorna och skriker på oss att piska på våra hästar lite och öka tempot. Här har vi inga bittra kuskar som surt kör ut ir banan och åker hem utan här säger Alla grattis, lycka till och hej! Jag körde en gång runt med pokalen i min hand, rosetten på Candlelights huvud och täcket hängades över hennes rygg på stallbacken. Jag räknade antalet "grattis" jag fick och kom upp till 33st. Jag skrittade runt i ca 10 minuter och vart bara alldeles glad!
 
 
Rida i skogen på sommaren/Rida i skogen på vintern 
Det är så mysigt. Man blundar för en sekund och hör fåglarna runt omkring sig, känner värmen tränga igenom trädtopparna och allt man er är grönt. Grönt, grönt, grönt över allt!

Ridskor+chaps/Ridstövlar 
Haha, jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag föredrar faktiskt ridstövlar. När jag som liten skumade runt på ponnysarna och klädde mig i "världens ruffaste kläder" så lovade jag mig själv att jag aldrig skulle sätta på mig ett par "fula" ridstövlar. Jag avskydde dem. Men skrattar bäst som skrattar sist, i sommras köpte jag mig mina första ridstövlar och jag skulle aldrig rida en träning eller tävling utan dem.
 
Rida med handskar/Rida utan handskar 
Jag har ännu inte hittat handskarna som passar mig som... handen i handsken. Antingen har dem varit för tjocka, för tunna, för varma, för kalla, för stora eller för små. Jag anser att jag inte får lika bra kontakt med Witezz mun då jag rider med handskar men samtidigt så for jag ibland stora blåsor på fingrarna så har ni några bra vantar på hjärnan - släng in namnet på dem i en kommentar!
 
Läsa bloggar/Driva en blogg 
Jag läser bloggar för att fina inspirationen att driva min egna, samtidigt som jag driver min egna för att finna inspirationen till att läsa andras.
 
Skriva om dagen/Skriva åsiktsinlägg 
Det är lättare med tråkigare. Det är uttjatat men mindre hatat! Ett åsiktsinlägg kan få så många olika reaktioner. Det kan leda till över 100 nya besökare samtidigt som mejlen kan proppas full med hatiska mejl..
 
Fux/skimmel? 
Skimmel är fint, men fuxar är underbart snygga!
 
 

 
Göra headers/Göra designer 
Att göra en hel design är kul, och jag gillar att se helheten men det är så otroligt påfrestande att skriva kod efter kod, efter kod, efter kod. En header är lättare och med bra material kan även det bli riktigt roligt!
 
Galopp/trav? 
Absolut galopp, alla dagar i veckan! Att bara sitta där och känna vinden i ansiktet. Ja, det ska ju såklart gå fort, haha!
 
Uteritt/plan?
Förstod inte riktigt alternativen, men jag antar att du menar Uteritt/rida på volten, typ? Hur som helst så beror det mycket på mitt humör. Ibland har ja bara ingen lust med att rida ut bland träd och insekter, men ibland känner jag att det är just vad jag behöver!
 
Rida bettlöst/Rida med bett 
Jag väljer att kryssa för både eftersom att det varierar. Tränar jag på banan och ska rida igenom ett dressyrprogram så tränar jag gärna med bett. Jag har ett bett på Witezz som är skonsamt för hennes mun och som hon trivs bra med. Ska jag däremot skogsmulla i skogen utan några som helst krav så föredrar jag nästan att dra på hackamoret. Witezz är dock en häst som går otroligt bra på bett och visar inga obehag eller svårigheter så länge jag är rättvis emot henne. Därför är jag inte rädd för att sätta på henne ett bett men mina värderingar annars är att varje häst är en egen individ och behöver olika sorters utrustning.

Rida utan nosgrimma/Rida med nosgrimma 
Även denna fråga är så pass individuell. Olika hästar behöver olika utrustning och jag väljer självklart utrustning efter hästens behov. Witezz har en nosgrimma och trivs bra med den! Hon behöver stabilitet.

Publicerat den 2014-01-25 - klockan 17:00:00






Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback