Hur gick det idag?

Jo det gick supermega awesome. Vi trotsade "snöstormen" och travade iväg på en liten runda. Båda hästarna var riktigt pigga - märkte jag redan i hagen då Witezz inte riktigt ville komma in... - men det är ju inte så konstigt med tanke på bristen på träning den här veckan och det plötsliga väderomslaget.

Det var riktigt halt på vägarna så vi körde ett slappt ridpass då vi travade ett varv runt trvrundan - lång och låg var målet och att hon skulle gå där jag ville att hon skulle gå. Alla ridlektioner vi har spenderat på att öva att flytta rumpan åt olika håll lönade sig verkligen idag!
Witezz var superduktig och tyckte nog att det var väldigt skönt att bara få komma ut och röra sig utan några vidare krav. Blir en sån vecka den här veckan då vi tar det lite lugnt med hästarna - jag fokuserar på skolan och flytten och så tar vi nya tag nästa vecka!

Imorgon åker jag Olli, Anna och Cissi på Globen Horse Show. Taggar som sjutton. Men mest av allt taggar jag inför lördag. Norrtälje - here i come. Det känns inte verkligt på något konstigt sätt, det är så nära men ändå så långt bort. Längtar som sjutton!
 
Nu ska jag duscha, titta på film och sova. Sitter och funderar på ifall jag ska ta sovmorgon eller åka in på resursen i morgon... hm, ja det märker jag.
Sov så gott allihopa!
 

Publicerat den 2012-11-29 - klockan 22:28:00

Den där känslan

Har ni känt den där känslan när du bara är helt varm i hela kroppen, bara så himla glad och ingentig kan tränga igenom den känslan - förutom när du inte är nära "det".
Det bara pirrar i hela kroppen så fort du tänker namnet. Elektriska stötar far genom kroppen.
Jag har bara han i mitt huvud och kan verkligen inte tänka på något annat - en aning irriterande, men samtidigt inte. Har inte känt såhär på länge! Allt kändes så himla rätt och jag vill bara tillbaka.
gud, önskar verkligen jag kunde beskriva känslan bättre - den är underbar.

hanhanhanhanhanhanhanhan bara han i mitt huvud. hur gör man för att fokusera på annat.
 

Publicerat den 2012-11-29 - klockan 20:30:10

Had other things to do

Dålig bloggning, ber om ursäkt för det. Har bara varit i stallet 1 dag den här veckan pågrund av flytten - måste packa packa packa. Allt är fortfarande inte packat så det blir nog ganska sent inatt. Imorgon åker vi till Globen Horse Show direkt efter skolan, så då kommer jag inte heller hinna packa.
Och på lördag smäller det. Men huset behöver inte vara tomt fören sista december, så vi har tid.
Men bloggningen kommer väll inte vara på toptop den här veckan och någon vecka framåt för att det är så mycket överallt - i skolan inför jullovet och med flytten. Hoppas ni stannar ändå!
Igår var jag med A efter att vi hade tittat på lägenheten, som förresten var helt okej, vi tittade lite på film. Han tvingade mig att se The Grudge, som inte alls var som jag hade tänkt mig, sen tittade vi på Rio och jag missade sista bussen hem.. Sov där och fick världarnas sovmorgon - satan så skönt!!!

En lektion kvar på den här skoldagen nu, sen får vi se om jag åker hem, eller går tillbaka till A eller någon annan kompis innan stallet.
Saknar min prinsessa mycket - hon lär vara som en tickande bomb med väderombytet och de 2 dagars vila. Så vi tar det väldigt lugnt idag, bara skritt och trav en lagom runda.

Vi hörs senare!

Publicerat den 2012-11-29 - klockan 11:43:00

Jag ser det snöar

Det snöade igår och det snöar fortfarande. Kul att gå ut i converse nu... 3 dm snö..
 
 

Publicerat den 2012-11-29 - klockan 08:30:00

Hästar finns inte

"Hästar är en frukt som inte finns"
 
Herregud är allt jag kan säga. Att gå in på denna facebook sida gör min dag. Självklart tror jag att hästar finns.... Men att se allas ragekommentarer om hur idiotiska de som har skapat sidan är - det om något är patetiskt. Varför inte bara luta sig tillbaka, skratta och leva vidare? Att sidan är så stor som den är beror ju på hatet emot den, alla utbrott mot sidan som gör att den får uppmärksamhet.

Dessutom är det ett jäkla snack där på sidan om hur folk riden på sina frukter - vad folk inte verkar förstå är att Hästar är en frukt som inte finns..

Kan inte annat än skratta. Vad tycker ni om denna sida?
 
Okej, det är kanske dags att jag inser detta, även fast det är sjukt jobbigt,
Lägger in två passande låtcitat för att lättare bearbeta och för att verka lite poetisk:
"It was only just a dream" 
"Jag har lurat mig själv för många gånger nu" </////3

Publicerat den 2012-11-28 - klockan 12:57:00

Every new day is a chance to change your life

Sovmorgon idag, så här ligger jag i sängen. Såg att det snöade ute har ni också snö?
Såg i tidningen igår att Snön och iskylan slår till, 20- och ett flertal snöstormar slår mot Sverige. Jobbigt med storm, men hellre snö än regn. helt seriöst!
Vad föredrar ni - snö eller regn?
Har en ganska lång skoldag framför mig idag igen. slutar 15.45, efter det går jag till badhuset och möter up tjejen som vill köpa min värmetång. Känns så skönt att få bort ltie grejer. Slänga det som ska slängas. Sälja det som är värt att säljas. Ska skicka iväg det där jädrans paketet också.

Efter skolan ska vi få titta på lägenheten också. Herregud, gårdagen var verkligen inget annat än strulig.
Nej, om jag skulle ta och göra mig iordning kanske. Bussen går 09.40 och har en hel deg som ska förberedas.

Titta in under dagen, lägger in lite fina inlägg.

Publicerat den 2012-11-28 - klockan 09:06:00

Ni gör min dag

 
Så jäkla pissig dag.

4 timmars sömn, inga läxor gjorda, slutade klockan 16.25, ingen kom och hämtade mig som bestämt, thomas kom inte in till norrtälje, ingen informerade mig om ändrade planer, A somnade, det regner. tror ni har förstått.

Dagar som dessa vill man ju bara gå hem och gråta.
Skulle ju åka och titta på lägenheten direkt efter skolan, men så vart det inte. och inte kunde någon ringa och säga att vi ska dit senare heller, nej där står jag i regnet som en idiot och väntar på en bil som aldrig kommer komma. Jag lånar telefon från skolan och får tag på mamma. Då får jag reda på att Thomas har glömt bort vår överenskommelse.. orkar inte.

Skulle ha vart med A efter lägenhetnsvisningen också, men jag skickade honom i sängen. Han satt och konstaterade hur elak han är som är trött när han har "lovat" - vilket han inte hade - att vi skulle ses. Han hade ju då vart vaken all night long och var rädd för att gå och lägga sig eftersom att han inte visste om han skulle kunna vakna. Och nu sitter jag här - vill prata med honom eftersom att han gör mig glad.

Men jag klarar mig gott och väl med er! Kommentarer och läsare rasar in och ni gör mig så himla glada med era kommentarer!
 
För att inte vara så negativ, så får ni några plus på den här dagen:
 + jag fick bra respons på mitt tal
 + de 2 sista avsnitten av portkod1321 kommer ut
 + Jag fick reda på att jag har sovmorgon imorgon - aka. hemstudie..
 + jag kom på ett bra ämne till min debattartikel
 + jag jobbade en hel sida på matten medans andra inte jobbade nått.

 
 
 

Publicerat den 2012-11-27 - klockan 18:26:00

Undviker att blinka med risk för att somna

Efter 4 dagar helg är jag mer trött än någonsin - vad hände?
Idag satsar jag på plugget, måste bli klar med allt. A stötar mig via skype, haha, och efter skolan postas det paket och sen ska jag, Thomas och Anna få titta på nya lägenheten! Efter det kanske jag träffar A, vore ju väldigt kul!

Sen måste jag sätta igån med packingen på riktigt nu också - hjälpte till lite i resten av huset. Det är sjukt att vi flyttar om 4 dagar...
 
Vart ett kort inlägg, men dags att lägga fokus på skolan.
Stay tuned!
 
 

Publicerat den 2012-11-27 - klockan 09:56:00

Personlig almanacka

Tryck på bilden för att komma till tävlingen!
Tänk att ha Witezz i almanackan - aaah, galet!

Publicerat den 2012-11-26 - klockan 23:46:00

Nytt

Jag skaffade en sådan är söt gillaknapp till min blogg. Så att ni enklare kan följa min blogg.
Om ni trycker på gilla knappen så kommer ni att se på er facebook när jag har skrivit ett nytt inlägg. Smart va!
Så gilla, gilla, gilla!

Publicerat den 2012-11-26 - klockan 23:35:00

Önskeinlägg : Hur man lär sin häst att "pussas"

Har fått en del kommetarer om hur man lär sin häst att pussas, så tyckte att det var dags att skriva hur jag lärde min polle det.

Du behöver: Lite gott gott till hästen som belöning och ett stort tålamod.
 
 • Börja med att visa godisbiten för hästen så att hon/han vet att du har godis.
 • Sätt godisbiten framför munnen och gör kommandon för puss.
 • När hästen tar upp huvudet mot ansikten - sätt inte för höga krav, det räcker i början med att den tar upp huvudet mot ansiktet  - ta då ner godisbiten i midjehöjd och ge belöning.

Sen upprepar du detta och ökar kraven lite bit för bit, när hästen har förstått vad du vill kan du lägga krav på att den tillexempel ska nudda din munn. Tillslut tar du bort godisbiten från munnen, ger kommandot och berömer sen. Jag brukade ha godiset bakom ryggen, nu har jag inte godiset framme.

Viktigt att tänka på:
- Ge aldrig godis uppe vid ansikten - detta kan leda till bitande.
- Ge inte godis varje gång - då förväntar sig hästen det och kan bli väldigt nafsig, bättre att överaska så att den gör tricket för att förhoppningsvis kunna få godis. Du kan också variera godiset, ibland ge gräs, ibland morot  osv.
- Om hästen börjar söka sig upp i ansiktet utan att du har gett kommando, säg bara till den och ta ner huvudet. Gör ingen grej av det.
-


Publicerat den 2012-11-26 - klockan 22:51:00

Underbar dag

Den här dagen var den bästa "vanliga" dagen på länge!

Vaknade och spelade lite monopol med syskonen, jag ägde ut dom - självklart.
Sen åkte jag till stallet och red Witezz. Hon var helt underbar! Skötte sig super, hon ökade lite i galoppen för att komma ikapp Illuztra men hon drog inte upp huvudet eller var på något sätt dum utan hon lyssnade på mina förhållningar, så jag lät henne galoppera i kapp. Blir så sjukt glad att hon är tillbaka, eller ja, att jag vet hur jag ska agera. Så super glad, känslan går inte att beskriva.

Tränade lite på "stanna" också och det satt som ett smäck, vågade mig på att träna utomhus - lika duktig ändå. Eftersom att det gick så bra körde jag lite inkallning också - hon kommer nog fatta det här fort.
Så duktig hon är min lilla fina. Älskar henne över allt annat.
 
 
 

Publicerat den 2012-11-26 - klockan 22:16:26

A dream is a wish your heart makes

Fullt upp idag! Ska alldeles strax gå upp och duscha. och äta lite. Klockan 12 går bussen mot stallet. Rida ut Witezz med Anna och Illuztra, ingen jätte lång runda men det är perfekt för mig och Witezz att försöka "komma överens".

 • Jag ska ta det lugnt, inte stressa upp mig utan bara rida som om inget händer.
 • Witezz ska vänta på mina komandon.
 • Jag ska tänka på att räta upp överlivet och hålla upp händerna samt korta tyglarna en aning.
 • Jag ska tänka i nuet, inte tänka att om 2 meter ska jag galoppera utan nu travar jag.

Det ska nog funka bara finfint.
Efter stallet åker jag direkt till Norrtälje och tränar lite judo. Mer finns det inte tid för. Ska försöka klämma in lite matte och sådant ikväll också kanske kan ta med på bussen till stallet. Vi tar den här lediga måndagen med storm också!


Publicerat den 2012-11-26 - klockan 10:08:00

Ted - The movie

Såg nyss Ted filmen med Anna.
Den var bra, inte sådär superduper bra. Men för att vara halft animerad så var den väldigt bra. Vissa saker kändes lite väl töntiga eller att de itne riktigt passade in. Men det var mycket humor och andra vanliga känslor.
Sen fanns ju den där tanken som jag alltid tänker på - att ett val/önskan kan påverka så mycket i både ditt och andras liv. Jag tycker i alla fall att ni alla borde se den, den var helt okej. Jag skulle ge den 4 stjärnor av 5 på grund av de där "töntiga" grejerna som var med. haha.
OBS är nog inte lämplig för allt för små barn. ***** som ni kanske kan se nedan.. hehee

Vill ni också se filmen - klicka HÄR. Gratis och lagligt, med dåligt textad...

 


 

Publicerat den 2012-11-26 - klockan 01:27:00

Jag säljer

 
 
206st Bamsetidningar, 12 tjockare tidningar, en väska fylld med diverse bamse saker - bl.a sagocd, sparbössa, julkalendrar, spel osv. 
Riktigt bra bevarade, dock är vissa tidningar i lite sämre skick.
årgångarna - 2006-2009 är i pärmar och kompletta. 2011 är också komplett

Har tidningar från 1987 (dock bara en) till 2012.

Jätte bra "första barn böcker" som innehåller mycket diskret om historien. Jag har lärt mig mycket av dessa tidningar, varje årgång innehåller minst en historisk händelse inbakad i serien.
‎278st Bamsetidningar, 12 tjockare tidningar, en väska fylld med diverse bamse saker -  bl.a sagocd, sparbössa, julkalendrar, spel osv. Riktigt bra bevarade, dock är vissa tidningar i lite sämre skick. årgångarna - 2006-2009 är i pärmar och kompletta. 2011 är också komplett Har tidningar från 1987 (dock bara en) till 2012. Jätte bra "första barn böcker" som innehåller mycket fakta om historien inbakat i serien. Jag har lärt mig mycket av dessa tidningar, varje årgång innehåller minst en historisk händelse inbakad i serien.

Ge bud

Säljer ett komplett gamecube - "kill version" då vi säljer 2 st.
 Tillbehör:
 2 kontroller
 2 minneskort 
7 spel

 Pris: 850:-
Säljes pga flytt
Säljer ett komplett gamecube - "kill version" då vi säljer 2 st.  
Tillbehör:  
2 kontroller 
2 minneskort
7 spel
 - Super Mario Kart Double Dash
 - Warioworld
 - The legend of Spyro: A new beginning
 - Mario Party 5
 - Super Smash Bros
 - Super Mario Sunshine
 - Pokémon Colosseum
Pris: 850:- eller bud
 
Säljer ett komplett gamecube - "tjej version" då vi säljer 2 st.
Tillbehör:
1 kontroll
2 minneskort 
5 spel

Pris: 700:-
Säljer ett komplett gamecube - "tjej version" då vi säljer 2 st.
Tillbehör:
1 kontroll
2 minneskort
5 spel
 - Bratz: Rock Angelz
 - Bratz: Diamondz
 - Animal Crossing
 - Harvest Moon: A wonderful life
 - Monkey Ball
 
Pris: 700:- eller bud
Kommentera vid intresse eller maila: Jonna.norin@gmail.com

Publicerat den 2012-11-25 - klockan 22:28:00

Säger farväl till goda minnen

Klockan är 3 och jag har inte ens öppnat en skolbok idag. Måste verkligen ta tag i det nu.

Vi håller på och lägger ut annonser förfullt på grejer värt att sälja, men med alla dessa grejer finns ju massa minnen.
Säljer bland annat alla mina bamsetidningar som jag har premunerat på ett bra tag... Thomas och Anna säljer sina gamecubes och vårt play station 2.
Så det är väl det ända som händer idag, hoppas ni har det bra mycket roligare!

Nu börjar förövrigt den riktiga nedräkningen till flytten.Exakt 7 dagar kvar!!!
 
 
 
 

Publicerat den 2012-11-25 - klockan 15:09:46

Swedish House Mafia

Jag har filmat alla filmer och tagit alla dessa foton, och jag ursäktar att de är korta eller dåliga. Inte den bästa mobilen och med ca 5% batteri! Men här får ni iallafall en liten känsla av hur det var, ni ser lite av ljus-arrangemanget och hur stor publiken var och vilket drag de hade. dock ger filmerna absolut ingen rättvisa - tänk er 100x mer!

Mer filmer/foton kommer - det lovar jag!
 
 

Publicerat den 2012-11-25 - klockan 00:50:00

No mather where we are...

 

Publicerat den 2012-11-25 - klockan 00:28:00

Den här helgen

 
Såg att jag och puttenutte Witezz var med på Nicholai's blogg som dagens par. Skojigt skojigt!  Det tackar vi för!

Jag kom nyss hem från en kväll tillsammans med Olivia och Cissi, mycket skoj och vi avrunda kvällen md Breaking Dawn part 2. Mycket känslor idag över huvudtaget och sen släpptes bomben. Det jag har väntat på i 2veckor. The epic finale, that will last forever. 
Älskar filmen, älskar filmerna - aldrig vart med om att jag har "berörts" så mycket utav några filmer förut.. och nu är det slut. Alla borde se den.
 
Har heller inte berättat någonting för er om Swedish House Mafia konserten igår, men det är helt omöjligt för mig att beskriva den kvällen - den var bortom allting. Jag hade verkligen as kul från början till slut och kommer aldrig någonsin glömma det här! Swedish House Mafia bjöd verkligen på en ordentlig show - stort cred till alla som har varit inblandad i ljusanordningarn, det var något utan dess like. Vad tyckte jag var absolut bäst med showen - aa förutom musiken och så, så tycker jag att det bästa var att alla var där för en och samma sak, att njuta av musiken. Det var ingen som bråkade, ingen som uppförde sig dåligt - inte var jag såg eller har hört i alla fall - inte ens i kön hände något, utan alla gjorde som de skulle och vart tillsagda, väldig kul tycker jag!

Som sagt inget jag någonsin kommer all glömma - den här helgen kan jag nog leva på ett bra tag.
Bilder/filmer kommer lite i omgångar!
 
Red Witezz idag igen dessutom, vi har en del att träna på men nu när jag vet mer exakt hur jag ska agera så tror jag att jag kommer kunna fixa det här, känns oerhärt skönt. Fick också lite av en ridlektion, fast uterittslektion av Olli, hon hjälpte mig genom att titta min sits, mina händer och min skänkel. Det är jag tacksam för, tar emot all hjälp jag kan få för att vara redo för tävlingar år 2013.

Imorgon ska jag plugga hela dagen ut, okej försöka i alla fall... hehe. I will see u then! Nu ska jag prata lite med Alex, sen sova ut de timmar sömn jag har missat på senaste tiden.

Publicerat den 2012-11-25 - klockan 00:13:00

Just because I can, I will

Bara för att ja gkan, tänker jag göra er lite avundsjuka genom att säga att jag just nu befinner mig inne i Friends Arena, lyssnar på Swedish House Mafia och umgås med världens bästa vänner! Slå den ni!
 
 

Publicerat den 2012-11-23 - klockan 22:23:00

Sveriges största manliga hästbloggare

åh herregud vilket rabalder det har varit kring hela den här Vem är sveriges största manliga hästbloggare grejen.
Det var ju så att ponnysanning.se lade ut Dagens fråga med frågan
 
 
Och man fick då välja att rösta på Nicholai Hollesen eller Henrik Barry och sedan var kriget igång.
Nicholai har kommenterat en massa av Henriks bilder på instagram med väldigt omogna kommentarer, och sen har dom båda tiggt röster genom bloggen. Nicholai svarade sedan på ett inlägg Henrik hade skrivit genom att själv skriva ett inlägg på sin blogg, där han ber om ursäkt till Henrik för allt han har gjort på senaste tiden..
Henriks inlägg kan ni läsa HÄR, och Nicholais "ursäkt" kan ni läsa HÄR.

Nicholai har fått flera kommentarer där de säger "åh gud va mogen du är", "Du växte i mina ögon", "Så mycket respekt till dig" och jag allvarligt inte förstå hur ni tänker. Hur moget är det att genom bloggen be om ursäkt? Det finns ju bara en anledning till varför han gjorde det på bloggen - fler läsare. för att folk ska tycka att han är såå duktig. Något moget hade varit att ta det där in private och sedan gå ut på bloggen med att han har pratat med Henrik och att han har bett om ursäkt osv.. Nej du Nicholai, i mina ögon växte du inte.
Du må ha fler läsare än Henrik, men han är en grymt mycket bättre bloggare.
Vad tycker ni? Var det bra gjort av Nicholai?

Publicerat den 2012-11-23 - klockan 18:31:00

I believe in destiny

Ja, jag tror på ödet.
Jag tror att allt som händer har en mening. Att det hände av en anledning.
Man förlorar en kompis för att göra plat för en ny - till exempel.

Däremot tror jag inte på att någon annan än jag styr ödet. Alltå att jag styr mitt egna öde. Om jag står inför ett val så finns det inget "rätt och fel" i mitt val. Däremot går jag helt klart misste om någonting varje gång jag gör ett val.
Till exempel.. Jag hade valet att tillföra hästar i mitt liv - jag valde att göra det. Vad gick jag miste om då - jo en väldans massa fritid, samt en stor del av mtt sociala liv. Men vad fick jag istället, en/flera livskamrater, en hobby som gör att jag håller mig i god form samtidigt som jag får göra det jag älskar och ett väldigt stort nätverk.
Och jag tror att allt det här har hänt av en anledning - för gud vet vem/hur/vad jag hade varit om jag inte hade börjat hålla på med hästar.

Hur tror ni att det är, vad avgör ditt öde.

Publicerat den 2012-11-23 - klockan 13:03:00

Jag grät när jag såg den här filmen..

"36 Hours to Hell" som handlar om hästen Royal Speed, barnbarn till galoppören Secreteriat visar hästslakt och hur dem mirakulöst lyckas rädda en utav dem drabbade. I 36 timmar står ett flertal intryckta hästar tillsammans utan varken vatten eller foder som sedan färdas till slakteriet i väntan på att bli skjutna och sedan hamnan som varumärken i matbutiker. Det är så tragiskt att jag vill gråta. Att så oskyldiga själar blir utsatta av så brutala händelser. Det som var värst var ju när h*n sköt hästen 8 gånger..  Nutte då..

Publicerat den 2012-11-22 - klockan 21:29:00

Wonderful

åh, det var helt awesome att rida idag! Haha, har saknar Witezz! Fick lite tips av Olli, gjorde som hon ssa och första galoppen var riktigt fin, kändes så bra att hon var tillbaka. Sen kom andra galoppen.. Inte precis lika bra, men långt ifrån va den brukar vara, och jag menar jag kan inte förvänta mig att allt bara ska vara superduper bra. Vi kommer att träna för fullt - det kommer bli bra. Hon var mycket, mycket bättre idag! Efter ett tag väntade hon på vad jag bad henne om. Så klart hon protesterade när hon fick skritta/trava medans Illuztra galopperade iväg.. Men gon väntade ändå på att jag skulle ge henne signal att få galoppera, och sen tog hon det i min takt.
Använde jätte mycket röst, vilket jag kan tänka mig att jag glömmer ibland. Kanske inte bara jag utan många dressyrryttare rider nog i tystnad - varför? Jo för att det är så man rider ett dressyrprogram.

Jag är i alla fall super nöjd med Witezz prestation.

Efter ridningen övade vi lite på "stanna". Det gick superduper bra. Kunde ställa henne i stallgången och efter bara typ 2 gånger stannade hon snällt kvar medans jag gick omkring i stallet, ut ur stallet och runt henne. Jätte duktig var hon. Så började lite smått på "inkallning" också. Gick också bra, hon förstod inte riktigt vad jag ville men efter ett tag kom hon till mig. Sen följe hon även efter när jag gick. Och det är lite vad jag vill. Jag vill kunna ställa henne på ett ställe - be henne och stå still  och typ hämta det jag glömde... jag vill kunna hantera henne löst. Det skulle vara så kul. Så vi övar på. Bra basic övning är det ju också. Det är ju liksom sådana här "trick" som är grunden för alla andra!
 

Publicerat den 2012-11-22 - klockan 21:13:00

Taggar så sjukt mycket nu

Det känns ganska overkligt att det händer imorgon. Alla tjejer är så sjukt taggade, jag är sjukt taggad! Ska bli grymt kul! Ni vet vad jag pratar om!
 
 

Publicerat den 2012-11-22 - klockan 14:50:09

Du är zlatanistisk

Alla tidsinställda har försvunnit..... Ska försöka skriva om dem till ikväll typ eller något. Ikväll ska jag till stallet så då kan jag uppdatera vad gäller Witezz. Det är väl ändå henne ni är här för att läsa om.

Otroligt seg dag idag också, satt uppe länge och pratade med Alex elle rpratade och pratade. Han spelade lol och jag tittade på film. Jag hörde något mummel då och då. haha.

Har ni förresten hört om utrycket Zlataner (franska). Zlatan är tydligen riktigt stor i Frankrike just nu och utrycket Zlatanistiskt, som verb, och Zlatan, som substantiv, används hela tiden.
Definitionen av att vara Zlatanistisk ska tydligen vara något i stil med ostoppbar. Inget kan stoppa någon som är Zlatanistisk..

Efter lite tänkande kom jag fram till att jag är Zlatanistisk. Bara så ni vet!
driv
 

Publicerat den 2012-11-22 - klockan 12:55:00

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow

Längtar tills imorgon! Åker till stallet, träffar Witezz igen - plus att imorgon är sista dagen innan långhelg och sista dagen innan Swedish House Mafia!!!! Och när Swedish House Mafia har varit så är det bara några timmar tills jag ska se Breaking Dawn part 2!!!! Längtar!!
Imorgon har jag lagt lite tidsinställda - mumsiga inlägg om lite allt möjligt. Ni kommer inte bli besvikna. Until then -
image

Publicerat den 2012-11-21 - klockan 22:44:00

If you're a bird, I'm a bird

Har precis tittat på The Notebook, med Thomas. Han älskar den, jag älskar den - även om den inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Det är en fin film och jag kan rekomendera den till er alla som älskar kärleksfilmer. Jag tror dock att budskapet är att aldrig ge upp sina drömmar, och att aldrig sluta hoppas. Vilket jag lever väldigt mycket efter. Never say never. En text som inom en tid kommer att pryda min kropp.

Nej, seriöst. Har du inte sett The Notebook. Gör det!

Vad händer nu... Jo jag ska förmodligen göra mig iordning för sängen, sätta på en film och prata med mina friends!
Funderar på om jag ska titta på Remember Me igen. Har ni sett den? Det är en otroligt fin film, grinar varje gång jag ser den! Rekomenderar den starkt!! Den handlar också litegrann om kärlek, men också förhållanden inom famljen. Sjukligt värd att se. Har ni inte sett den, strunta i The Notebook! Remember Me är ett måste!
 
Självklart får ni lite tumblr bilder ur The Notebook. Ni känner mig!
 

Publicerat den 2012-11-21 - klockan 22:30:00

The defenition of fangirling

haha, har fått ganska många kommentarer om vad Fangirling är och vad det innebär.. hehh..
Så jag tänkte, vad kan va bättre än att visa er vad det är - genom min förkärlek till tumblr... -

Fangirling är alltså typ det här:
 
imageimage
imageimage
image
 
Så nu vet ni..

Publicerat den 2012-11-21 - klockan 19:04:00

Testa dina hästkunskaper på SRF

 
Svenska ridsport förbundet har lagt ut dessa undersökningar på sin sida, pröva och se hur mycket du kan!
 
 

Publicerat den 2012-11-21 - klockan 18:05:24

Gilla min blogg på facebook eller bloglovin

 
Startade en sida så att ni lättare kan följa min blogg, eftersom att inte alla har bloglovin! Så klicka HÄR och sen på gilla så kommer du se när något nytt kommer upp här! Har du däremot bloglovin så klicka bara HÄR! Vinn, vinn, vinn för alla!
 
 
 

Publicerat den 2012-11-21 - klockan 16:29:00

There's a reason why the past didn't make it to the future

Sitter i skolan, drömmer mig bort. En lång dag idag! Var vaken sent igår och kollade bloggar, tittade och beställde julklappar och lite annat småfix. 
Idag ska jag packa ner resten av mitt rum, får hjälp av Anna om jag hjälper henne. Allt är roligare om man är flera.

Inget egentligen nytt om det där med Witezz. Olivia red henne, hon gjorde likadant med henne som med mig, men Olli fick "kontroll" över henne direkt - jag drar slutsatsen att hon är i trotsåldern - hon börjar testa sig fram, testa mig, ta för sig mer och mer, jag blir irriterad, det är väldigt svårt att bara skaka av sig en känsla och min irritation smittar ju av sig, hon märker ju det och då blir min känsliga lilla ponny lite uppstressad.

Vi kör nya tag. Jag ska verkligen tänka på mitt humör, på mina rörelser, Witezz ska vänta på mina kommandon, och vi ska gå vidare. De flesta hästarna kommer i den fasen då de börjar testa sig fram, se hur mycket dom kan tänja på gränsern, hur och när. Precis som småbarn. Vi kommer över det! Är super taggad till imorgon. Se hur hon uppför sig och tänka på hur jag agerar. På lördag rider jag ut med Olli också, så då ser hon hur jag rider, och kan ge mer tips!

Jag har 2 lektioner kvar den här dagen.. orkar inte. vill he, packa, sova, vakna, skolan, Witezz!
 

Publicerat den 2012-11-21 - klockan 12:49:00

Vinn din önskelista på horze!

 Klicka på bilden eller HÄR för att komma till tävlingen.

Publicerat den 2012-11-20 - klockan 23:41:00

Be the change you want to see in the world

Sitter hemma, har precis tittat på 2 avsnitt av portkod 1321, ännu en veckas väntan våndas nu då..

Höll ju mitt tal som de har tjatats så mycket om här på bloggen, var inte alls så farligt som jag väntade mig, och klassen lyssnade och hade respekt. Tror att de tyckte det var skönt att veta - det jag berättade - så att de slipper undra varför jag ibland är som jag är...

Jag pratade om relationer till familjen, och vad jag tycker... Jag har inte världens bästa relation till min familj, tvärtom! Men känns ändå som att jag visste vad jag pratade om och det syntes att klassen lyssnade ordenligt och tog till sig. Jag är nöjd!

Idag packas det för fullt här hemma. Kartongerna är hemtagna och nu kan utrensningen börja. Undrar om jag kan få ner mitt rum i 2 kartonger, vore ju supermegawesome!
 
Saknar stallet som sjutton - gud va skumt sådär. För ibland klagar jag över att jag är där alledeles för mycket, orkar inte och så vidare och nu saknar jag stallet - va mycket som kan förändras pågrund av en häst.
 
Nej, om jag kanske ska joina packandet Hejdå så länge
 

Publicerat den 2012-11-20 - klockan 18:43:00

Interceptor

Har ni sett den nya ridstöveln?
Hur snygg!? Känns som att jag har blivit helt inne på ridstövlar nu helt plötsligt - från att när jag var liten och lovat mig själv att aldrig bära ridstövlar, så är det typ det enda jag ser. Iallafall, visst är dem snygga - det är den nya "interceptor", den kommer att lanseras på globen nu iår och kommer endast släppas i ett fåtal butiker. Däremot känns det här som en mer hoppstövel, eller? Tja, man kan ju använda den i dressyr också, men det känns kanske som lite för mycket detaljer där nere, eller. åh nu blir jag kluven - om vi säger så här. Jag skulle lätt vilja ha den. Vad tycker ni? Hiss/diss, hoppning/dressyr?

Publicerat den 2012-11-20 - klockan 11:00:00

Life is like box of chocolates, you never know what you're gonna get

Har precis skrivit en uppsatsliknande grej på engelskan där vi skulle "skriva ett mejl" till vår bästa vän och ge tips på filmer som bästisen kunde ha på sin dejt... Jag är så dåligt på sådant här - skriver aldrig så långt som jag vill skriva och när jag väl inser det finns det ingenting jag vill ändra i texten som inte skulle innebära att jag skulle behöva sudda halva pappret. Någon som känner igen sig? Hatar också när läraren ber sig läsa igenom sin uppsats innan man lämnar in - jag vågar typ inte göra det för jag skulle bara vilja skriva om allt. haha.
Nästa lektion är franska, och jag orkar verkligen inte. Den här dagen är så seg, allt jag kan tänka på är det där satans talet. Men det ska nog gå bra - tänka positivt var det ju man skulle göra.
Ikväll kommer portkod 1321 ut i dubbelavsnitt - taggaa!! - så det är väl vad jag tänker göra ikväll eftersom att jag inte ska åka till stallet. Saknar min ponnyplutt. Finns ju i och för sig inget som hindrar mig från att åka dit, men slutar ju fem så det känns rätt ovärt. Åker dit på torsdag ju, då ska vi mysa hela dagen lång - typ.
Men nu börjar lektionen snart, önska mig lycka till!

Publicerat den 2012-11-20 - klockan 10:59:48

Vinn en design värd 200:-

(klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen)

Publicerat den 2012-11-19 - klockan 22:45:07

Ikväll umgås jag med där här snyggingen


Publicerat den 2012-11-19 - klockan 22:31:00

I dream because there's no other way I could see it happen

Har haft en super mysig dag i Täby Centrum. Spenderat tid med små syskonen, stressat igenom ett gäng affärer, ätit mig mer än proppmätt på mcdonalds och missat bussar hit och dit..

Har verklign haft jätte kul! Jag hittade kläder till SHM, outfiten till dess får ni se senare! Jag är i alla fall jätte nöjd och glad. Helt klart värt att stress!
Pengarna tog slut denna månad med, och jag ska egentligen inte ens ha fått dem. Men från och med nu är det spara som gäller, har inget speciellt inköp som ska göras så ska inte ens ha med mig kortet i fickan. Ska bara varenda slant jag får, enkrona som hundralapp. Många bäckar små blir en stor å.

Imorgon blir det en plugg dag. Olivia ska som sagt rida Witezz imorgon och eftersom att jag slutar så sent så får Anna åka dit istället för mig och rida Illuztra, så slipper de rida när det är mörkt. Ser fram emot att se om Olli kan komma fram till något. Nästan så att jag är nervös.

Måste också passa på att säga ett stort tack till er! Statistiken stiger för varje dag, och kommentarerna ramlar in. Jag försöker svara på alla så gott jag kan! Nej men seriöst, ni skulle bara veta hur glad jag blir!
 
Nu ska jag finslipa mitt tal och klocka mig själv medans jag pratar det. Redovisning i morgon. huh, sjukt nervös!
 

Publicerat den 2012-11-19 - klockan 22:24:00

New in

Gina Tricot - 199:-

Publicerat den 2012-11-19 - klockan 21:59:01

Det kommer bli bra

Pratade nyss med Olli, hon som äger Witezz. Hon erbjöd sig att rida Witezz imorgon, för att känna igenom henne och se vad jag gör för fel, se vad jag kan göra och aa. Jag hoppas hon hittar något!
Vill ha tillbaka min fina, lugna och försiktiga polle!
 

Publicerat den 2012-11-19 - klockan 10:49:00

Don't like me? Cool, cuz I don't wake up everyday to imress you

Är sjukt trött efter nattens AMA. Satt uppe all night. Lite så här i efterhand undrar man vad sjutton man höll på mig, men Justin bjöd på världarnas show och vann 3/3 awards! Därmot är jag sjukt trött nu, men ska nog klara mig!
Fick ju sova en timme i morse, och se gick jag och la mig tidigt så sov lite innan, samt till och från under röda mattan.
Livestreamen var sjukt buggig, men kan ju bero på alla som var online..

Efter skolan idag åker jag med mina småsyskon till Täby centrum. Jag ska shoppa ltie kläder till Swedish House Mafia, hoppas jag hittar något!
 

Publicerat den 2012-11-19 - klockan 09:14:00

AMERICAN MUSIC AWARDS 2012

SNART BÖRJAR DET!


Hoppas innerligt på att hitta en livestream där jag kan se hela showen, dör annars.

Publicerat den 2012-11-18 - klockan 22:57:00

Älskar er


Publicerat den 2012-11-18 - klockan 22:42:09

Jag vet inte vad jag gör för fel

Witezz blir bara konstigare, allt går bara fortare och fortare, mer okontrollerat än någonsin.. Känns som att jag gör fel men kan inte komma på vad.
Analyserar hela tiden, tänker ut olika saker men kommer sedan fram till att det inte är problemet.

Jag vet, hon är 4½ år, hon börjar komma in i trotsåldern. Men jag blir så ledsen. Det var inte alls länge sedan jag kunde galoppera henne i värsta fina galoppen. Jag var så stolt. Nu är allt bara... kaos. Kaos är nog ett bra ord.

Satsar alltså gärnet nu på att få ordning på traven och galoppen. Hon ska arbeta steget. Jag ska ha tillbaka min underbara ponny!!!!!
 
Vi vart klara i stallet mer än 2 timmar innan bussen hem gick, så medans vi väntade på att Mamma skulle komma så övade jag och Witezz lite på stå still.Jag knäppte lös henne, satte grimmskaftet över halsen på henne och bad henne att stå still. Jag vände mig om med ryggen mot henne, stod still nån sekund och började sedan gå. I början fattade hon ingenting och började gå efter - allt man gör då är att ljudlöst, det vill säga utan att säga något alls, backa henne tillbaka så många steg som hon tog framåt, be henne att stå still och vända sig om och börja gå igen. Efter ett tag förstof hon och från att kunna gå 2 steg ifrån henne kunde både jag och Anna lämna stallet och stå bakom dörren - och kika in genom fönster, haha - utan att hon rörde en fena. Hon bara stod och tittade efter vart vi tog vägen. Sen går man tillbaka och berömmer allt man kan, eventuellt med lite godis. Jätte duktig är hon! Jag rövade även att ställa henne där och gå liksom runt henne gå bort till andra änden av stallet och börja pula lite med små grejer, gå till nästa ställe och plocka lite. Gick galant. Till slut tappade hon dock fokus och började leta godis på golvet, hehe, så då avslutade vi med att göra det en gång bra. Det här ska vi helt klart öva mer på.

Stå still, verkar kanske inte som ett direkt märkvärdigt "trick" men är faktiskt grunderna till alla trick, samt en väldigt bra grej för hästen att kunna! Eller vad tycker ni?
 

Publicerat den 2012-11-18 - klockan 21:28:41

Shape up!

Hemma efter en riktigt lång dag tillsammans med hästar.  Anna slutade 2a i KM:et men red mycket bättre än sist! Bra avslut på hoppsäsongen tycker jag!
 
Fanns en sak däremot som jag tänkte väldigt mycket och som jag la märke till extra mycket idag när jag stod som start- och mål-flagg. Gud va många det är som inte kan basicreglerna? Som tillexempel inte passera startlinjen innan startsignal...

Sen tycker jag även att väldigt många rider väldigt dåligt, men framför allt taskigt mot sin häst. Skänklarna flyger åt alla håll och kanter, tyglarna glappar och spöt slängs hit och dit. Såg ett antal ekipage då jag egentligen bara ville blunda. Reagerade starkt på att inte några varningar för "felaktig användning av spö" delade ut. Det fanns ju såklart också ryttare som red jätte fint och bra, värnade om hästen och verkligen såg ut som ett ekipage. Klapp på axeln till er!

När/om jag börjar tävla hoppning med Witezz så kommer inte det viktigaste för mig vara att nolla banan, utan att komma runt lungt och sansat.. Inga urusla vägar, inga skänklar hit och dit eller spöande i var och varannat steg. Utan en häst som arbetar varje steg och fokucerar på vad jag säger och antyder att hon ska göra. Så ser det i alla fall ut i mitt huvud, men alla kan göra misstag, alla kan göra fel. Jag hoppas bara att ajg kan leva upp till de förväntningarna jag har på mig själv!

Publicerat den 2012-11-18 - klockan 20:16:51

I love ...

http://24.media.tumblr.com/tumblr_md8u1yDbne1rg1awxo2_500.gif

Publicerat den 2012-11-17 - klockan 21:46:28

Ombytta roller

Jag och Anna provade att låta mig och Witezz att gå först under ridturen för att se som hon lugnade ner sig. Det gjorde hon. Ja, förutom att hon var lite tittig, men det får man vara i måttliga mängder. Strumpan däremot, vart precis så som Witezz tidigare varit - het. Hon tog upp huvudet, ökade hela tiden och ja.. skötte sig helt enkelt inte.

Ska bli ganska skönt nu när Strumpan går på vila efter hoppningen. hehe.
 

Publicerat den 2012-11-17 - klockan 20:55:45

Not as good as the original 

Publicerat den 2012-11-17 - klockan 11:55:55

Bakdag idag

Dessa ska nog jag och Anna baka nu på  morgonen och ta med till tävlingen i morgon. Gissa vad det är..
lol, det är Nutella kakor. De verkar jätte lätta att göra, innehåller inte alls mycket ingredienser, så ja. Passar ju perfekt nu när tiden är knapp och man har nutella! Ska tydligen smaka som kladdkaka, i fast form.

Som sagt, tävling i morgon. Anna ska hoppa KM med Strumpan. Hoppas det går bättre än sist! Vi åker till stallet redan idag för att packa, träna hästarna och hjälpa till. Sen spenderar vi natten där och åker iväg imorgonbitti.

Emma och Lucas som jag skrev om tidigare, ni vet, det går bättre för dem Emma har vaknat nu, så nu hoppas vi bara vidare att allt går i rätt riktining!

Det är så himla skönt att det är helg. Jag funderar på att gå omkring med thermoridbyxor på tävlingen, jag ska ju vara funktionär, och verkligen fokucera på att bli frisk. Ligger ju fortfarande här och nyser även om febern har gått ner. Jaja, det återstå att se.

Här har ni receptet på Nutella Kakorna:
2,5 dl nutella
1,5 dl strösocker
2,4 dl vetemjöl
1 ägg

Ugn: 175
grader

Rör ihop alla ingredienser till en smet.
Rulla bollar som du
sedan plattar ut på papprad plåt. (tex, med botten på ett glas, de ska bli
platta!)
Grädda i ugnen ca 8-10 minuter
Låt svalna på plåten.
 

Publicerat den 2012-11-17 - klockan 09:20:00

Schnailgull @ twitter

 
 

Publicerat den 2012-11-16 - klockan 21:17:00

X factor Sverige

Alla copycat program som Sverige gör är ju bara för mycket..  Orkar verkligen inte haha.

Witezz kändes helt okej idag. Upptäckte att det inte riktigt funkar att rida med pannlampa på henne. Men det löser sig! Idag "stack" hon inte med mig, men hon lyssnar fortfarande inte, ökar hela tiden och tar upp huvudet. Blir lite arg på henne men allt slutar med att jag blir ledsen, full med skuldkänslor för att jag har blivit arg på henne. Även fast hon dessa gånger förtjänar min ilska. Det hon gör är inte okej.

För övrigt är det bra. Orkade med dagen trots min minimala sömn. Fick även veta att vi är lediga på fredag. Eller ja, lediga och lediga... Vi fick en distans dag. Funkar perfekt för mig tycker jag eftersom att vi drar på Swedish House Mafia på fredagen! Längtar så sjukt mycket!
Sitter just nu och äter nutella. Det blir bara äckligare och äckligare för varje gång...

påtal o nutella, så vart det ändrade planer med Romanne. Hon kommer förmodligen på typ påsklovet eller sportlovet istället . Känns bra det med tanke på flytten.

Datum jag ser fram emot:


23 november - Swedish House Mafia
24 december - Breaking Dawn part 2
1 december - Flyttar
2 december - Globen Horse Show
8 december - Travgalan
22 eller 23 april - JUSTIN BIEBER
8 maj - One Direction, kanske...

Publicerat den 2012-11-16 - klockan 20:49:03

Det här gjorde min dag

 
Förstå känslan. Att logga in på twitter och mötas av meddelanden som dessa. Det gör mig helt varm i kroppen. Att veta att det man gör betyder något för någon! Ser sjukt mycket fram emot att träffa de här personerna!

Publicerat den 2012-11-16 - klockan 12:47:16

Drömmar blir till verklighet

Mamma kom in i morse och berätta att flyttkartonger är inhandlade - nu är det på tiktigt. om 2 veckor flyttar vi.
Tror att mycket kommer förändras, inte bara hemma, utan även med mig. Jag kommer kunna träffa mycket mer kompisar, varje dag. Oavsett om jag har varit i stallet eller inte, det kommer finnas tid.
Stora förändringar. Känns så himla bra!
 

Publicerat den 2012-11-16 - klockan 12:41:54

Mitt huvud är fullsatt av olika tankar

Idag är en relatvit bra dag med tanke på omständigheterna. Vi hade ett såkallat mammatumult hemma inatt, oerhört pinsamt för min del då jag hade en kompis hemma över natten.

Iallafall, efter ha tagit hand om det - dvs skickat iväg föräldrarna åt olika håll - så kunde jag inte sova. Olika tankar kom upp i huvudet. Tänkte på hur det kommer vara på morgonen, tänkte på skolan, tänkte på Lucas och Emma. Likeade även alla bilder på Marre's instagram i hopp om att bli trött. inget funkade. Slog på tvn, och när det går så långt att man sitter, mitt i natten, och tittar på fairly odd parents. Då är man uttråkad.
Allt det här resulterade i 3½ timmes sömn.

Marre var långsam på morgonen, lol skyller allt på henne, så vi fick springa till bussen och var typ 5sekunder från att missa den.. Trodde jag skulle dö av utmattning. haha.

Trots allt detta känner jag för att vara positiv idag. Prata med så många som möjligt, ge alla komplimanger jag kan komma på, gå in med en sjysst inställning från första början och bara le. Det funkar kan jag säga.

Matte läraren är fortfarande sjuk. Har matte sista lektionen, så ska se vilka bussar som går, annars stannar jag nog här i skolan och jobbar matte....... Sen drar jag till stallet vid 14.50, umgås med min hest och lever livet. Saknar henne.
 
 

Publicerat den 2012-11-16 - klockan 12:39:22

Be your own kind of beautiful


Publicerat den 2012-11-16 - klockan 00:34:34

Låt kalaset börja

Nu är det fullrulle kanelbulle här i huset. Thomas installerar sin data, Anna knappar på mobilen, tacos står på spisen, mamma yrar runt och  gud vet vad hon gör och här sitter jag - läser bloggar, tittar på portkod 3121, twittrar och äter godis och nutella. mums.

haha, vad jag inte saknar mina tidigae födelsedagar. All stress, alla skrikande barn, ingen som lyssnar, allt ska bli perfekt. Nu mera kör jag plain and simple, bjuder hem någon kompis, äter lite mat och bara umgås. Eller träffas fler stycken och har lite mys typ i parken, eller på stranden - fyller ju år på sommaren, lika a boss!

Så mycket skönare!

Publicerat den 2012-11-15 - klockan 18:18:13

#prayforlucasandemma

Har du twitter?
Gå då in och hashtaga #prayforlucasandemma.

Två vänner till mig, Två vänner till sveriges beliebers. Två helt underbara människor.
De var med om en olycka, de var ute och gick och blev sedan överkörda av en alkoholpåverkad bilförare. Lucas bröt nyckelbenet och revben, men det är inget emot att Emma, hans fästmö inte har vaknat än. Lucas fanns där för oss beliebers, och nu finns vi där för honom. Beliebershelpbelieber. Right?
 
Om du har twitter - snälla tweeta #prayforlucasandemma.
Kanske kan det bli en SWEtrend
Det skulle betyda väldigt mycket för mig. Lucas är faktiskt en av de 2 killarna som hjälpte mig att få en biljett till Justin Biebers konsert.

Publicerat den 2012-11-15 - klockan 10:53:00

A happily ever after

Nu sitter jag här, i min säng, med datorn i knät och undrar ifall jag ens hade vaknat om det inte vore för franska lektionen nu på morgonen.. Förmodligen.

Sjöng för mina småsyskon i morse gjorde jag ju i och för sig.. Thomas fick sin efterlängtade dator och Anna sin telefon, så nu kan dom leva lyckliga i alla sina dagar...
Själv suktar jag fortfarande efter min kamera..
skänk pengar till mig! lol
 
Marielle kommer hit ikväll. Vi äter lite kakor, lite glass, pratar lite, stannar uppe halva natten, och sen kanske vi sover lite... Låter helt okej va? Vet att ni önskar att det var vad ni skulle göra ikväll!
Bjuder på en oerhört söt bild!

Publicerat den 2012-11-15 - klockan 10:36:52

Känns värt det

Faktumet är, att det inte känns ett dugg värt att gå upp nu för att ha 1 lektion, som råkar vara den sämsta lektionen av dem alla och sedan åka hem när jag lika gärna hade kunnar sova hela dagen...

Uh... orkar inte.

Publicerat den 2012-11-15 - klockan 07:10:00

Ungefär så här känner jag varje gång jag öppnar matteboken


Publicerat den 2012-11-14 - klockan 23:00:28

Önskeinlägg - Mina nära och kära

 Jag har otroligt svårt för att släppa folk alltför nära inpå mig, dels för att jag har svårt att lita på andra människor men också för att jag är rädd för att bli sårad. Det finns däremot ett fåtal personer som har fått komma mig ganska nära, vissa närmare än andra, och dessa personer betyder så sjukt mycket för mig!
En utan dem är:

Marielle, du är min bästa vän, och har varit det sedan en lång tid tillbaka. Vi har haft våra stunder, stunder då vi har skrikit, gråtit, hatat och verkligen blivit sårat, men vi hittar alltid tillbaka till varandra. Det bästa med våran vänskap, dessutom, är att det spelar ingen roll om vi pratade bara en timme innan, eller om det var flera veckor sedan sist - jag vet att du alltidfinns där för mig, och jag finns alltid där för dig. Oavsett vad. Det är, enligt mig, en äkta vänskap.
 
Sen har jag även 2 till personer som betyder väldigt mycket för mig, men som jag kanske inte visar lika mycket.. dessa två är mina förebilder, de äger hästarna som jag har ridit i snart 8 år, och de är en del av min kontakt familj.  Cissi och Olli: Ni ska bara veta hur mycket jag uppskattar allt ni gör för mig, och Anna och Thomas. Jag vet ärligt talat inte vart, eller hur jag skulle vara som person om jag inte hade börjar rida hos er, om ni inte hade tagit hand om mig på det sättet ni har gjort de senaste åren. Jag har svikit er, jag har behandlat er riktigt illa men ni har alltid stått med öppna armar för att ta emot mig när jag kommit tillbaka. Ni låter oss tävla era hästar, uppleva saker vi kanske aldrig ens hade kunnat drömma om att uppleva och ni ger oss den livserfarenheten vi saknar sedan tidigare, eller kanske aldrig skulle ha fått pågrund av de omständigheterna som nu är. Men, framför allt är jag väldigt tacksam över att ni har gett mig chansen att ta hand om Witezz. Även där har jag gjort misstag och tabbat mig rejält men ni ska bara veta hur mycket hon betyder för mig. Hon är mitt liv. Ni är bäst, okej?! Känns konstigt att skriva det här på bloggen, ganska omoget på något sätt, men känns också skönt att ni får veta vad jag känner, för jag vet hur dålig jag är på att prata om sådant.

Hur är det med er? Har ni någon person som betyder sådär sjukt mycket för er? Har ni kanske precis som jag, svårt att släppa in personer i ert liv? Skriv! 
 
 

Publicerat den 2012-11-14 - klockan 22:42:00

Shrek is the best fairytale, he teaches you that no one has to be perfect to have a happily ever after

Det känder super att åka till stallet idag, känner mig redan friskare.. kind of. Witezz kändes fin - observera kändes. Då det var kolsvart ute såg jag ju inte hur hon gick så fick helt enkelt gå på magkänslan. Jag tränade på att hålla om ordentligt, och känner att det börjar komma mycket mer naturligt. Ser fram emot i vår då ridlektionerna börjar och jag kan vissa upp min och Witezz framgångar under vintern. Vi har så mycket att öva på!

Funderar lite över morgondagen och försöker även få tag på lite klasskamrater för att höra hur de tänker göra - men jag är förevigt ignorerad. Oh nej vänta! Nu svarade en!
Det är nämligen så att vår mattelärare är sjuk, och so-lektionen är inställd. Med andra ord är det bara 1 lektion kvar på hela dagen - Franska... Så ska höra med andra i min klass som har franska, hur de tänker göra.. Känns inte sådär jätte värt att åka in för en lektion, speciellt inte om ingen annan tänker gå. Hehhe..

Thomas och Anna fyller år imorgon också. Ser framemot kakbordet och glassen! Haha. Min födelsedagspresent till Thomas och Anna blir en resa till Täby Centrum på måndag. Dom vet redan om det, så nej. Jag gör inte bort mig som skriver det här.. haha. Marielle kommer kanske hit och spenderar natten med mig. Det får vi se imorgon.

Nu känns det som att jag svävar iväg lite mycket här.. Så vi säger hejdå helt enkelt!
 
Hejdå.

Publicerat den 2012-11-14 - klockan 22:03:08

Önskeinlägg - mina syskon

Jo men självklart kan jag göra det. Älskar när ni kommenterar saker som ni vill att jag ska skriva, det är ju ändå ni som ska läsa bloggen och visst vore det väl kul om just det du vill läsa om står här.. eller hur!
 
Men tänkte att ni kan få veta lite om mina syskon:
 
Relation: Lillebror 
Namn:
Thomas
Ålder: 12 år, imorgon
Intresse: Free Running och datorn
Thomas är...
 
Relation: Lillasyster
Namn: Anna
Ålder: 12 år, imorgon.    Ja, Thomas och Anna är tvillingar. Svårt att tro.
Intressen: Hästar och kompisar.
Anna och jag är långt ifrån lika tajta som jag och Thomas, men vi pratar om vissa saker ändå. Vi bråkar också väldigt mycket oftare, men det kan bero på att vi spenderar väldigt mycket tid tillsammans i stallet. Vi har väldigt delade åsikter om i princip allt och det kan ju också vara en anledning till att vi bråkar mycket...Dock finns vi alltid där för varandra när någonting händer, vi backar alltid upp varandra!

Har även 2 halvsyskon, ett på pappas sida och ett på mammas sida. Dessa jag ingen bild på men kan skriva lite kort ändå.
 
Relation: Halv storebror, på mammas sida.
Namn: Johnny
Ålder: 24år
Intressen: Rita och Airsoft
Eftersom att Johnny stannade kvar i Tidaholm medan vi andra flyttade upp hit till Roslagen, så har jag ingen direkt superduper kontakt med honom. Han lever sitt liv, vi lever vårt. Men jag vet att jag alltid kan ringa eller smsa honom om det är något. Johnny är grym på att rita och håller på att lära sig tatuera. Han ska få rita min tatuering när det är dags!
 
Relation: Halv storesyster, på pappas sida.
Namn: Evelina
Ålder: 30 år
Intressen: -
Jag och Evelina har i princip lika dålig kontakt som jag och Johnny, om inte värre. Hon bor i Stockholm, har två barn och lever helt enkelt sitt liv. Vi har helt olika åsikter vad gäller pappa, vilket är en ganska stor anledning till att jag väljer att hålla en låg kontakt. Vi har olika åsikter och så får det helt enkelt vara.

Och det var lite om mina syskon det..

Publicerat den 2012-11-14 - klockan 21:16:00

Fall seven times, stand up eight

Efter att ha sovit en hel del sedan jag kom hem mår jag mycket bättre. Tempen har sjunkt till 38.9, fortfarande lite feber, men inte så farligt. Jag hade till och med lust att äta något, då är jag på bättringsvägen! Just nu väntar jag på att Mamma och Anna ska bli klara på utvecklingssamtalet så att jag kan tjata på henne att skjutsa till stallet så att vi slipper ta 17.00 bussen. Önska mig lycka till.
 
Witezz har vilat 2 dagar nu, så idag blir det "hårdträning" - skulle nog gå hårdare om vi hade mer tid - men ska jobba igenom henne ordentligt och ställa henne i svängarna. Saknar henne massor just nu!
 

Publicerat den 2012-11-14 - klockan 16:08:24

No pain, no gain

 
Svårt att hålla värmen, fryser och svettas på samma gång, huvudet dunkar och det värker i hela kroppen. Var kanske ingen bra idé att gå upp i morse. Vad är det som hindrar mig från att åka hem på en gång - Witezz. Jag vet att mamma inte kommer låta mig åka till stallet om jag åker hem.

Kanske ska jag åka hem ändå? Stackars Witezz, helt uttråkad. Hm, går nog till skolsköterskan och tar tempen, har jag feber så finns inget annat att göra än att åka hem..
 
Edit: 39.7 graders feber. hejdå skolan, hej sängen.

Varför är jag sjuk för.. Jag hatar att vara sjuk.
 
 

Publicerat den 2012-11-14 - klockan 10:30:00

Det här måste ni se

Det här kan helt seriöst vara den bästa serie som svt1 har haft. Den handlar kortfattat om vänskap, kärlek och självrespekt. Sjätte avsnittet är ute just nu, sammanlagt är det tio avsnitt, och det bästa, och sämsta är att avsnitten endast är 10minuter långa! Med andra ord hinner du lätt titta igenom ett avsnitt på rasten eller så! Samtidigt kommer du bara vilja se mer när du väl har börjat, så då är det sämst med så korta avsnitt.

Anyway - du kan titta på portkod 1321 HÄR.

Nämnde jag förresten att Freddy Åsblom, som spelade Wille i "Livet enligt rosa", och Marcus Hasselborg, som spelade mouse i Hiphip hora, är med! Freddy är ju så jääkla snygg!

Sjukt sevärd!
 

Publicerat den 2012-11-14 - klockan 10:01:00

I pray for you

Vet att jag lovade er hela storyn angående Justin Bieber biljetten men då en av huvudpersonerna i inlägget nyligen har vart med om en hemsk olycka så får ni ha tålamod och vänta. Allt styrka till honom och andra anhöriga!

Idag är jag back on track i skolan, men mår egentligen fortfarande asdåligt. Ska försöka lida igenom dagen så att jag kan åka till Witezz idag, saknar henne!

Idag har Twilight premiär.. Jag tror jag dör. Jag vill ocksåååå!
Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Vi hörs senare!

Publicerat den 2012-11-14 - klockan 08:59:45

Mitt liv känns så bra just nu

Förutom en kraftig förkylning, som absolut inte känns stor överhuvudtaget jämfört med allt bra som händer, så är mitt liv verkligen på topp just nu!

 • Statistiken är "skyhög" idag, nästan besökar rekord och det tackar jag innerligt för.
 • Jag fick världens bästa nyheter nyligen, angående biljetterna till Justin Bieber konserten.
 • Jag städade mitt rum idag.
 • Jag nådde över 300 followers på insta idag.
 • och allt bara flyter på... allt känns så himla bra!

Håller på och skriver ihop ett inlägg om det här med JB biljetten, så att även ni ska få veta. Det kommer jag lovar!
Tills vidare får ni ha det super!

Godnatt!
 

Publicerat den 2012-11-13 - klockan 22:19:00

Det finns inte ord att beskriva den här känslan med

Jag önskar att jag kunde beskriva känslan jag känner just nu. Jag vill bara skratta, gråta och skrika på samma gång. Jag ska få träffa Justin Bieber, in person.. Kan ni föreställa er det. Jag har alltså fått ett M&G experience-paket, värde 3000 riksdaler, gratis.. åh herremingud.

Vill ni veta hela historien?
Se då till att hålla ögonen öppna, den kommer.

Publicerat den 2012-11-13 - klockan 21:25:00

Roffe Ruben Norin

Du var en fin hamster, berörde oss alla å ditt eget lilla vis. Du är förevigt saknad!


Publicerat den 2012-11-13 - klockan 20:26:00

Dusty

Hittade den här bilden på min mobil. Haha, Dusty sitter på Illuztra. Hon är så söt!
 
 

Publicerat den 2012-11-13 - klockan 16:54:00

Got from dad

Förmodligen inte det dyraste, men i mina ögon det absolut finaste armbandet, och det kommer att pryda min arm en lång tid framöver.
 

 

Publicerat den 2012-11-13 - klockan 14:24:00

Imorgon - dagen vi alla har väntat på

Imorgon är premiären av Breaking Dawn part 2. Jag tror jag dör. Jag vill inte att det ska ta slut. Är typ "jätterädd", tänk om slutet är helt sämst - då är ju allt förstört.. Jag har typ ont i magen. haha lol, jag är en sån mes. Men älskar verkligen Twilight filmerna/böckerna, känner verkligen med rollerna och just när jag bestämmer mig för att läsa böckerna eller titta på filmerna så händer något i mitt liv som jag kan relatera till böckerna/filmerna. Det är lite läskigt, men ör också att jag bara älskar dem ännu mer.

Kommer ihåg hur anti jag var till twilight i början, jag tyckte det var jätte töntigt att alla var så "hysteriska" men sen var jag fast..  Förralltid fast på #TeamEdward's sida. hehhee

Själv ska jag titta på filmen den 24e, så är planen nu iallafall. Men om jag hittar någon kompis att gå men, och mirakulöst jag trolla fram lite pengar från mammabanken så går jag nog innan dess. Inget emot mitt sällskap den 23e, men känns konstigt att inte Thomas och Anna är med då också... Bajsiga 15årsgräns.

Varför sätter man 15årsgräns på sista filmen? De har ju fått se alla andra filmer. Väldigt taskigt tycker jag!

Publicerat den 2012-11-13 - klockan 13:01:00

Vad tycker ni?

Så, designen är bytt och även headern. Jag vart väldigt, väldigt nöjd. Hur är det med er?

Designen och headern är som sagt otroligt viktig för att joina läsare. Om designen inte är tilltalande så är chansen att läsaren ens ger sig tid till att traggla sig igenom texten, väldigt liten. En tilltalande design = Fler återkommande läsare!

Som i säkert vet är inte detta en tvättäkta hästblogg. Jag skrivet om mycket olika saker, mest om mina åsikter och min och Witezz utveckling men också om vad som händer i mitt liv, känslor och andra saker.

Jag hoppas ni är nöjda men min design och min blogg i övrigt. Jag är otroligt tacksam över att ni tar er tid att titta min blogg varje dag. Jag blir så otroligt glad när jag loggar in på blogg.se och ser att statistiken stiger. Jag skulle bli jätte glad om ni kommenterade era bloggar om ni har några. Jag älskar att läsa andras bloggar, speciellt mina egna läsares.

Publicerat den 2012-11-13 - klockan 12:43:52

Design ändring

Håller på att ändra design just nu, så om bloggen ser helt knäpp ut ett tag så får ni ha tålamod. Den kommer bli snygg!

Publicerat den 2012-11-13 - klockan 10:37:39

Jag har aldrig varit sjuk så här ofta förut

 
Jag har aldrig, aldrig, aldrig varit sjuk så här ofta förut. Vaknade i morse och kunde knappt öppna ögonen. Det värker. Ville till skolan för att inte missa så mycket men termometern sa annat - jag har feber. Usch för att vara sjuk.

Saknar Witezz dagar som dessa, egentligen alla dagar. Men speciellt idag. Vill åka till stallet som planerat men min mamma har andra åsikter om det, håller med henne på sätt och vis. Det är inte bra att träna när man är sjuk, jag kommer förmodligen bara bli ännu sjukare och behöva vara utan henne fler dagar.

Får ångest dagar som dessa. Vill så mycket och är rädd för att välja fel.
Om jag väljer att åka till stallet kanske jag blir sjukare än innan, och missar ännu fler skoldagar. Om jag åker till skolan men inte till stallet, kanske det tas som brist på engagemang och det vill jag absolut inte. Medans mamma anser att är jag frisk nog för stallet så är jag frisk nog för skolan. Jag får ångest... Vill inte missa något alls! Vill inte vara sjuk!

Missar dessutom mitt "tal" idag, hatar att skjuta upp saker och ting, nu vet jag vad jag har att vänta mig på fredag..

Högst upp på min gillar inte lista: att vara sjuk. Usch
 

Publicerat den 2012-11-13 - klockan 10:18:00

A guy said he loved me - then i woked up

Är så förkyld jag kan bli just nu, men man mår som man förtjänar. Det här är väl vad jag får stå ut med efter lördagens fotande i endast en långärmad tröja. Ska dock avslöja att jag hade jacka på mig mellan fototillfällena, då vi förflyttade oss till en annan plats.

Jag både vill bli frisk nu, men samtidigt vill jag vara tillräckligt frisk för att stanna hemma från skolan i morgon. Har nämligen inte kommit särskilt långt på mitt "tal" utan känner att det behövs bearbetas ytterligare. Får väl annars fråga Kenneth, min svenska lärare, om det är okej att jag redovsar på fredag istället. Jag skulle ha jobbat som sjutton idag, men det finns ingen ork. Jag har ont i varje led i kroppen, ont bakom ögonen och ont i huvudet.
Någon mer än jag som får ont precis överallt när man är förkyld? Jag kan inte ens knäcka nacken.
Men men, we'll see tomorrow. Ingen design vart den ännu heller. Var tvungnen att följa med lillebroder till Judon, bara för att titta på.. Viktor frågade om jag ville komma över, men jag kände att jag inte orkade. Har som sagt ingen ork till någonting just nu. Får se, antingen går jag och lägger mig nu, eller så börjar jag jobba lite på en design, men den chansen är liten. Men jag lovar er att ni har design innan veckans slut!
Fick en present från min älskade fader idag också. Ett för många vanligt armband men för mig väldigt betydelsefull! Jag älskar det och kommer inte ta av det på länge. Saknar Pappa otroligt mycke, och önskar att han hälsade på oftare!
 
Godnatt så länge.
 
 

Publicerat den 2012-11-12 - klockan 22:16:44

High or low, bra eller dåligt

Har ni läst pownieskvaller någon gång? Det är en helt okej blogg från min del. Väldigt look a like Ponnysanning men ändå sin egen. I alla fall, den innehåller mycket smaskig fakta och blandannat än High or low kategori där de då betygsätter ryttarens sits, hästens form/hoppteknik samt outfiten. En kul grej sådär, oftast bra kommentarer men en sak jag blir lite fundersam över till exempel är det här:
 
Alltså, en del en del high or low är helt okej, bra bedömda osv. Men just liksom, hur dom genom en bild kan se huruvida bra hästen tempo är skulle jag väldigt gärna vilja veta. Finns en del bilder också där de anser att bakbensaktiviteten är bra och ryggen är höjd och ärligt talat så finns det delade åsikter om just det... Men så har det också avslöjats vilka tjejerna bakom pownieskvaller är.
För övrigt tycker jag att High or low är en kul ide, men att personerna bakom den borde titta lite nogrannare
eller vad tycker ni?

Publicerat den 2012-11-12 - klockan 22:00:00

To cool for school

 
Ja, om det ändå var så. Nej istället är jag nog för sjuk för skolan, därför åkte jag hem vid 11 idag. Kom hem och däckade i sängen direkt. Vaknade inte fören nu och insåg att jag måste börja kriva på mitt tal jag ska hålla i morgon.. Blir nog ingen judo ikväll heller, dock följer jag med min lillebror dit samt tittar på så jag hänger med på vad de gör.

Väldigt dålig och tråkig uppdatering, jag vet. Förlåt för det! Ikväll ska jag fixa ny design och sen har jag lite ideer på saker att skriva om! Så vi ses då!
 
 

Publicerat den 2012-11-12 - klockan 15:24:00

Bildbomb del 3

 
Alla bilder är fotade av Marielleelisabeth @ instagram och får inte kopieras!
Bilderna är inte redigerade.
Kamera: Nikon d3000 - objektiv: 55-200mm

Publicerat den 2012-11-12 - klockan 14:01:00

Den som sa att lycka inte kan köpas för pengar

Visste inte var man skulle handla.
 
Blusen jag ville köpa till SHM är tillbaka på gina! Så, ny planering. Jag skippar judon den 19e så att jag kan åka till stallet istället. Det gör att jag och Anna kan åka till Täby den 20e istället. Hittar jag inget där så beställer jag på internet samma dag när jag kommer hem!
Japp, så får det bli!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat den 2012-11-12 - klockan 09:28:00

I natt sover jag på moln

eller så sover jag inte alls. Det kvittar
 

Publicerat den 2012-11-12 - klockan 00:38:00

www.annabeeeest.blogg.se

Vad tycker ni om designen jag gjorde åt Anna?
Ge gärna feedback på hennes blogg, då blir hon glad!
 
Nu tänkte jag krypa till sängs, har läst en massa bloggar och fått en massa tankar och ideer. Är det inte mysigt, ni vet, att ligga i mörkret. Höra vinden blåsa utanför och bara tänka på allt mysigt som har hänt under dagen, tänka igenom rätt och fel, ta in nya intryck och kanske börja planera morgondagen. Bara ligga där, tillsammans med bara sina tankar. Jag älskar det!
 

Publicerat den 2012-11-11 - klockan 23:44:00

Lite update på hästfronten

Ni har ju inte fått annat än bilder från helgen men det fanns en tanke bakom det, nämligen att ni skulle få veta allt som har hänt i sammansatt inlägg istället för massa olika händelser utspritt! Japp, jag är ganska smart.

Fredag: Marre och jag hade superduper mysigt. Vi åt massor med godis, drack massa läsk och pratade jätte mycket. Vi hade allmänt mysigt helt enkelt. Karezz som har haft lite körigt med sitt ben då hon nyligen har haft hovröta hade vi gipsat inför helgen för att inga konstigheter skulle ske, men vad händer då.. jo konstigheter sker. Hon haltade rejält när vi tog in henne på kvällen så vi fick klippa upp gipset och sätta ett bomulsomslag på henne istället. Har jag aldrig gjort något bandageomslag förut, nere på hoven alltså så det var något nytt. Men det satt ju kvar än, och hon haltade inget idag så jag tror nog att jag gjorde helt okej ifrån mig!

Lördag: Idag fotade vi massor. Vi bad till gud om lika bra väder som dagen innan men vi nöjde oss så länge det inte regnade. Witezz var som en dröm att rida och jag red ordenligt, jobbade henne hela tiden, böjde hit och ställde dit. Hon var verkligen super fin. Bilderna har ni sett en del av dem, jag är jätte nöjd! Ett stort tack till Marielle för att hon tog sig tid att följa med. Karezz var som sagt mycket bättre redan idag så inget nytt på den fronten förutom att hon fick på box resten av helgen med en kompis i stallet. Vi tog ut henne några gånger och betade lite. Red Illuztra gjorde jag också medans Anna cyklade före. Jag minns ju sist jag red ut på henne själv - kan sammanfatta det med några ord : Jag kom hem halft avsvimmad. Illuztra var jätte duktig, lyssnade ordenligt och jag red barbacka såklart! Man tar chansen när man har den!

Söndag: Idag red jag och Anna ut Strumpan och Witezz bort till lvss. Vi tog en lång runda med nästan bara trav. Vi galopperade bara en gång, men lite längre och Witezz skötte sig bra! Hon försökte öka men lyssnade när jag tog ner henne. Hon är verkligen en tävlingponny. Kände när jag tog ner henne att hon ökade steglängden så mycket hon kunde. Satte kraft i sprången och försökte komma så långt som möjligt i varje steg. Haha så söt. Men hon tog inte upp huvudet för fem öre utan lyssnade när jag bad henne att hålla sig bakom.Försökte trava henne på lång tygel så att hon gick lång och låg med tanke på gårdagens dressyrpass, det gick jätte bra och hon gick avslappnat och fint. Man behöver sånna dagar också då man bara rider ut "villkorslöst" De enda villkor jag hade var lång och låg samt att inte fjanta sig och sånt.

Är jätte nöjd med helgen och gör gärna om det. Det var mysigt att vakna upp tidigt på morgonen för att släppa ut hästarna, bestämma själv när man vill göra stallet och när man vill ut och rida. Väldigt mysigt!
 

Publicerat den 2012-11-11 - klockan 20:52:29

Bildbomb del 2

Alla bilder är fotade av Marielleelisabeth @ instagram och får inte kopieras!
Bilderna är inte redigerade.
Kamera: Nikon d3000 - objektiv: 55-200mm

Publicerat den 2012-11-11 - klockan 14:00:00

U smile, I smile

 

Publicerat den 2012-11-11 - klockan 11:23:00

Den stora snackisen

Japp, it's official - Justin Bieber och Selena Gomez har gjort slut.

Det har gått sjukt mycket rykten sedan Justin's lade ut sin "Lingse" bild på instagram. Och egentligen har jag nog förstått att det är sant, men har inte velat tro det..

Synd på ett sådant fint par, men om ryktena om att Selena bara utnyttjar Justin's spotlights är sanna så är det inte mer än rätt. Det är heller inte helt omöjligt. Tänk er - När Jonas Brother var stora, då dejtade hon Nick, när första twilightfilmen kom ut och hela de gänget vart riktigt kända, då dejtade hon Taylor Lautner och nu dejtade hon Justin. Så helt omöjligt är det ju inte.

Jag är glad om Justin är glad, that's life.
Vad tycker ni? Bra/dåligt, sant/falskt? Jag är nyfiken!
 

Publicerat den 2012-11-10 - klockan 23:32:22

Bildbomb del 1

Alla bilder är fotade av Marielleelisabeth @ instagram och får inte kopieras!
Bilderna är inte redigerade.
Kamera: Nikon d3000 - objektiv: 55-200mm
 

Publicerat den 2012-11-10 - klockan 19:57:19

Önskeinlägg - Alla hästarna på gården

 
Fick ju som sagt en kommentar om att presentera alla hästarna här på bloggen. Så jag lägger upp en bild på varje och skriver kortfattat en text plus lite fakta så får ni helt enkelt fråga om ni vill veta något mer!
 
Namn: GS Witezz ox
Född: år 2008 på Granöstall
Ras: Arabiskt Fullblod
Kön: Sto
E: Ege PL
U: Illuztra
Färg: Kommer att bli flugskimmel
Witezz är min lille prinsessa. Jag har henne som min alldeles egna och är ansvarig för hennes träning och att hon ska vara klar för start när det gäller. Hon är en positiv och väldigt social tjej som väldigt gärna kommer fram och gosar lite. Hon tänker frammåt och vi håller på och tränar för fullt och planerar att starta några PaynRide nästa år för att göra oss redo att börja tävla på riktigt.
 
Namn: GS Karezz ox
Född: år 2009 på Granöstall
Ras: Arabiskt fullblod
Kön: Sto
E: Ege PL
U: Illuztra
Färg: Kommer bli skimmel
Karezz är en söt tjej, väldigt snäll och otroligt social. Hon ska alltid vara med och kommer väldigt gärna fram och hälsar precis som sin syster, något som skiljer dem åt förutom åldern är att Karezz har lite mer temperament, oh är inte lika "mesig" som Witezz. Haha.
Namn: Illuztra ox
Född: år 1995
Ras: Arabiskt fullblod
Kön: Sto
E: Lamark DK
U: Imppaala
Färg: Flugskimmel
Illuztra är en riktigt fin häst och en riktig läromästasre, jag tror inte alls att ajg hade kommit lika långt så fort som jag gjorde utan hennes hjälp. Illuztra älskar att rida ut, rida dressyr och att hoppa men hon gör inte mer än hon behöver så det gäller att rida ordenligt. Illuztra är även mamma till alla våra fina arahästar!
Namn: El Shahzam ox
Född: år 2003 på Granöstall
Ras: Arabiskt fullblod
Kön: Valack
E: Diesel
U: Illuztra
Färg: Skimmel
Shahzam kan nog vara den snällaste hästen på gården. Han är så otroligt söt och snäll och vill alltid ryttarens bästa.
Namn: GS Preztige ox
Född: år 2010 på Granöstall
Ras: Arabiskt fullblod
Kön: Valack
E: Preference
U: Illuztra
Färg: Kommer att bli skimmel
Preztige är sin storebror upp i dagen. Han är precis lika snäll och givmild. Han är väldigt gosig och närgången (dock inte på ett "farligt" sätt) då han ända sedan födseln, pågrund av vissa komplikationer, har blivit hanterad av oss människor.
Namn: Strumpan
Född: år 2006
Ras: Gotlandsruss
Kön: Sto
E: Lurk
U: Yllet
Färg: Brun
Travrekord: 2.06.01 - inte helt säker...
Strumpan är en fin häst med mycket personlighet. Hon kommer inte gärna fram och kelar men däremot älskar hon att arbeta och speciellt tävla. Hoppning och trav/monté är det hon tycker bäst om. Hon går även bra på utställning och har aldrig fått under 40p.
Namn: Lojsta Irbloss 
Född:
år 2005 på Lojsta Hed
Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
E: John-Russ
U: Ira
Färg: Brun
Irre, som vi kallar honom, är helt klart stallets egna Mulle. Han busar när helst han kan, är sådär otroligt söt mest hela tiden och är samtidigt väldigt, väldigt snäll! Irre går hoppning och dressyr med Anna, men tävlar också i körning med Cissi.
 
Namn: Lojstas Candlelight
Född:
år 1999 på Lojsta Hed
Ras:
Gotlandsruss
Kön:
Sto
E:
Juventus
U:
Berta
Färg:
Fux
Travrekord: 1.53.1 - inte helt säker där heller...
Candlelight är stallets snabbaste häst och startar främst i trav och monté men ha räven gjort en del starter inom hoppning. Hon är otroligt snäll men gör gärna saker på sitt eget lilla vis!
 
Namn: Lojsta Stratus, Losta Cumulus och Lojsta Cirrus (från vänster)
Född: 2012 på Lojsta Hed
Ras:
Gotlandsruss
Kön: Hingstar
Färg: Gulbrun
Stratus, Cumulus och Cirrus, eller molnbröderna som vi kallar dem, är våra nyaste och kanske sötaste hästar på gården. Dom bara busar och leker hela dagarna, med Shahzam som håller ett extra ögon och berättar vad som är rätt och fel.
 

Alla foton är fotade utav Marielleelisabeth @ Instagram och får INTE kopieras!

Publicerat den 2012-11-10 - klockan 18:33:00

Sneak peak

 
Foto: Marielleelisabeth @ Instagram

Senare idag lägger jag upp fler bilder samt en presentation av hästarna på gården. Stay tuned

Publicerat den 2012-11-10 - klockan 13:25:00

En kortis, bara för er

Nu sitter vi här. 2 tjejer, massa godis, tre hundar och Xfactor. Livet leker.

Har fixat alla hästar så dom står väl och äter ansilage just nu.. Imorgon börjar fotningen direkt på morgonen. Vi tar ett foto på var och en vid utsläppet! Sound good right? Sen rider vi så fort som möjligt, ca 10tiden då Marre måste åka med 14.19 bussen. Bad.
 
Tittar på Gustavsson 3trappor. Måste vara det sjukaste programet.. Dock väldigt roligt! Tittar på det i väntan på att Danny ska hångla upp Martin Björk på XFactor.. Undrar hur många extra tittare de får bara pågrund av det!? Haha.

Dags att gå, farmville kallar. Vi hörs imorgon!
 
 

Publicerat den 2012-11-09 - klockan 21:39:53

"Silver-Sara"

Vad tycker ni om att 'Silver-Sara' bad sina läsare om hjälp att betala sin häst?

STOCKHOLM. Barn har tömt sina spargrisar för att hjälpa fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt att få behålla sin häst Mrs Medicott. Och insamlingen via Facebook har lyckats.

OS-silvermedaljören säger till Barometern och SVT Sport att hon fått in 750 000 kronor och innan tisdagen är över kommer att ha uppnått de 870 000 kronor behövs för att köpa loss hästen från den tyska ägaren. Moa Bertmyr, 11, satsade sina sparpengar på att rädda kvar OS-hästen Mrs Medicott.

Källa

 

Det har varit väldigt mycket snack om detta och det har skrivits om  på flera 100:a bloggar. Så mainstream som jag är gör jag väl det också.
Tycker ni att det var rätt sak att lägga pengarna på? Är frågan som cirkulerar runt, och det kan man ju tycka vad man vill om. Personligen hade jag inte skänkt några pengar. Varför? Jo för att jag känner att jag har bättre saker att lägga pengar på än någon annans häst som kanske kommer kunna gå OS. Jag förstår att Sara, som sista möjlighet att rädda Mrs Medicott, vände sig till sina läsare och vädjade om hjälp men jag hade inte gjort det..

Tänk vilket rabalder det kommer bli om det här i framtiden. "Folkets häst vann OS", " Det är inte Sara's häst - det är Sveriges häst" Alltså tekniskt sett så har ju varenda en som skänkte pengar en liten del av den där hästen. Right? Jag tror i alla fall att något liknande kommer att skrivas om.


Än en gång.. Detta är min åsikt - jag har inget alls emot Sara, vet knappt vem hon är om jag ska vara helt ärlig.. Så ta inte illa upp! No hate.

 


Publicerat den 2012-11-09 - klockan 16:11:40

Jag vet att ni lider med mig

 
Sitter i korridoren och tänker på hur det vore att åka "hem" nu.. Gud va skönt det vore. Men nej, istället ska jag nu sitta i 1h30 och vänta på Marielle som slutar halv 5.. kuligt liv. Jag hade kunnat åka med 14.50 bussen om jag hade varit bra nog på att flirta med vår mattelärare. Men sämst som jag är så gav jag det inte ens ett försök.

Det är en väldigt frestande tanke att gå och köpa godis, men lovade Marre att vi skulle göra det tillsammans...............

Vi hörs ikväll.
 
 

Publicerat den 2012-11-09 - klockan 14:53:12

Enjoy the moment

Ligger här i sängen nu med vakna med the voice på tv. Jag har nämligen sovmorgon såhär varje fredag till klockan 10.15. Super skönt måste jag säga! Sitter och debatterar med mig själb huruvda vilken buss jag ska ta. Det går en buss - som jag måste gå jäätte långt till - men som gör att jag kommer i god tid. Sen finns det en annan buss - som går precis utanför mig - men som dock gör att jag kommer några minuter försent. svårt val...

Taggar superduper mycket till idag, Bara jag och Marre, själva på hela gården, tillsammans med en massa djur såklart.. Anna kommer nämligen på lördagmorgon för att vi märkte att hon annars kommer komma ut jättesent.
Fick den här kommentaren förresten:
Och det ska jag väl kunna fixa! Jag/marre tar en bild på varje häst och så skriver jag lite om dem under varje bild.
Tack så mycket Anonym.
Kommentera gärna mer grejer ni skulle vilja se imorgon. Det är inte alltid jag har en kamera'kvinna' med mig ut så this is the chance of a life time u know.
Nu ska jag upp och duscha så hörs vi lite senare!

Publicerat den 2012-11-09 - klockan 08:30:51

Pageryd.blogg.se

 

Publicerat den 2012-11-09 - klockan 08:08:00

Med ännu mer tumblr säger jag nu

Hej och välkommen till alla mina nya läsare, hoppas ni har kommit för att stanna. Och alla ni andra som har varit här sedan tidigare, ni är oxå helt otroliga.
image
Imorgon blir det stallet och kvalitéts tid med bästa vännen. Sen blir det fota nya bilder till min nya design. Spännande, spännande!
Nej nu ska jag nog ta och knyta mig, har katten i knät och säger nu godnatt!

image

 
 

Publicerat den 2012-11-08 - klockan 23:08:00

You were born as a original. Don't die as a copy

Vart en riktigt lugn ritt idag. Vi började med att i princip skritta fram ett varv runt travrundan med lite trav på raksträckorna. Sedan red vi in på galoppängen och bröt normerna genom att rida lite dressyr. Witezz känder verkligen superduper fin idag. Som en ängel! Och jag känner att jag börjar få till det där med att hålla om ordentligt med min skänkeln. Har tidigare haft lite probem med att hålla om i traven. Galopp och skritt har inte varit något probem då jag red barbacka i nästan ett halvår för ett tag sedan. Men just traven, det vill säga lättridningen, har varit lite sådär och skänkeln har fladdrat och gjort hela min sits instabil.
Kämpar oerhört mycket med min stits och ridning även när jag är ute och rider i skogen. Även om jag bara skrittar så finns det en hel del saker att träna på.
Bland annat att räta upp sitsen och trycka ner hälen men också tillexempel kunna styra hästen med vikten på lång tygel - då ett moment i L:C-1 är att rida i skritt på så lång tygel som möjligt på diagonalen. Inte det allra enklaste!

Imorgon åker ägarna av stallet till Gotland och jag och Anna ska ta hand om stallet. Anna ska ju dock på disco i morgon så Marielle följer med mig till stallet efter skolan. Vi tillbringar natten där, Anna kommer förmodligen på lördag morgon och sen blir det fotodag. Jag tar självklart med datorn, mig slipper ni inte undan så lätt! Men är det något speciellt ni skulle vilja att vi fotade? Är det något speciellt ni vill se? i sådant fall vet ni vad ni måste göra - kommentera!!
 
Såhär gick jag omkring och lös idag.
 

Publicerat den 2012-11-08 - klockan 21:01:00

Beliebers and Directioners

Vad är grejen med denna hat mellan Beliebers och Directioners? Eller att bli mobbad pågrund av vilken idol du har. Haters gonna hate, ja men hur moget är det? Alltså alla får ha sin åsikt. Det är en av de svenska mänskliga rättigheterna, man behöver inte gillar Justin Bieber, man behöver inte tycker att Niall är snygg. Vad man måste är att ha respekt för både de olika artisterna men även fansen. Ingen Belieber vill att directioners eller någon annan fanbas ska kalla Justin för bög, eller att han är tjej etc. Men då ska de inte heller kalla One Direction för bögar eller att de är dåliga. 

Grejen är att Justin Bieber och One Direction killarna är riktigt bra kompisar. Varför kan inte de olika fanbaserna det också? Visserligen tycker jag också att hetsen kring att bryta rekord är riktigt roligt men det går över gränsen när en Belieber och en Directioner inte kan vara vänner. Jag har fått frågan flera gånger varför jag umgås med en av mina kompisar fast hon är en Directioner. Jo för att hon är min kompis? Hon är ju ingen annan bara för att hon gillar ett pojkband?

Vad är då skillnaden mellan Justin Bieber och One Direction - vad är det som gör att jag är en Belieber?
Jo, One Direction är ett pojkband på 5 personer. De kommer från England och sjunger pop. Men det största som skiljer dem från Justin Bieber, är hur det blev kända. One Direction vad nämligen med i tv programet X-Factor. Så startade deras karriär.

Justin Bieber vart känd via youtube. Scooter Braun - Justin's manager, sökte runt och hittade ett klipp på Justin, han ringde sedan runt i, i princip hela Toronto för att få tag på Justin. När han väl fått tag i Justin försökte han övertala Justin mamma att han skulle få flyga dem till sig. När Justin väl var signad av Scooter började det riktiga uppdraget - att bli upptäckt. Scooter såg till att Justin fick träffa Usher och Justin, som i princip avgudar Usher, kunde bara inte låta bli att sjunga för honom trots att Scooter strängt sagt till honom att hålla sig i bakgrunden. Usher tyckte han var en gullig liten pojke men hade inte riktigt lust att höra honom sjunga. Han trodde att det var någon släkting till Scooter. Efter många om och men lyssnade han ändå på Justin och nu är Usher Justin's mentor. Han åkte sedan runt på flera olika radiokanaler i hopp om att få sjunga för folket som lyssnade men fick alltid svar så som 'Han är för ung' eller 'Han behöver en grund att stå på' . Men Justin gav inte upp och tillslut fick han en spelning. Och en till, och en till. Fans började smått öka från 2-3st till uppåt 1000tal stycken.
Han vart signad av Island record och sen började hans karriär.
Justin är solo artist, står på endast sina egna ben men har dock riktigt mycket stöd från folk rut omkring sig. Sen kommer vi till det med låtarna. Personligen tycker jag att Justin's låtar är mer personliga. De har ett tydligare och starkare budskap än One Direction's låtar och kan sträcka sig till blandade åldrar.

Ganska tydligt är det väl nu att jag är en tvättäkta Belieber. Men vad jag har skrivit är inte endast min egen åsikt och jag hoppas att många tar åt sig det här. Jag har försökt att inte vara allt för partisk och jag vet att One Direction nog har lite större bakgrund än så. Men det har Justin också, detta var i korta drag.
Jag anser ju att Justin har jobbat hårdare för sin karriär och det respekterar jag honom sjukt mycket för. Han är en förebild på hög nivå - han var en liten pojke vars dröm var att bli artist. Han gav inte upp och det borde ingen göra.
Innan ni ska få gå vidare och få se en jätte söt video på One Direction är det bara en liten sak jag vill säga och försöker sprida vidare så mycket jag kan, nämligen;


Älskar hur Harry säger "Jag älskar dig och Köttbullar" Normal kille.
 

Publicerat den 2012-11-08 - klockan 20:20:00

Mellanlandar hemma

Torsdagar kan nog vara veckans härligaste dag. Varför - jo för att då slutar jag 13.10, kan åka hem, äta och ta det lite lugnt. Eventuellt byta kläder och sedan åka iväg till stallet för att rida min One and Only. Vi får se vad vi hittar på med hästarna idag, det blir uteritt for sure iallafall, kanske rida lite längre nu när vi har tid.
 
Saknar min ponnyplutt otroligt mycke dom dagarna jag inte är stallet, väldigt jobbigt. För har nu aldrig känt en sådan dragningskraft till en häst förut. Inte ens med Candlelight.

Nu lämnar bussen Norrtälje och jag ska gå upp och dra på mig mys kläder. Om jag hinner får ni ett exclusivt inlägg från mig angående Dirctioners och Beliebers. Annars får ni det ikväll.

Stay tuned!

Publicerat den 2012-11-08 - klockan 14:52:32

Mitt liv dog nyss

Blusen från gina såldes nyss slut. Asså jag tror att jag dör..
 
the end

Publicerat den 2012-11-08 - klockan 12:53:00

Passion for fashion

Ja jag har inte riktigt passion for fashion, därför tycker jag att det är sjukt svårt att hitta kläder.
Jag ska nämligen köpa något att ha på mig till SHM, men vet liksom inte riktigt vad.

Jag har hittat en blus, den ska jag ha.  Och försöker nu hitta ett par byxor/leggings till. Har dock en begränsad budget på 620 kr, minus blusen som kostar 299. Jag har ett problem.
Någon av er som har något förslag - någon som har passion for fashion?

Här har ni blusen - 299:- på GinaTricot.


Publicerat den 2012-11-08 - klockan 11:48:16

Såhär gör jag varje morgon


Publicerat den 2012-11-08 - klockan 07:00:00

Jag är den lyckligaste tjejen i världen just nu

Vill ni veta varför?

Jo, Lucas fick svar i natt från säkerheten och dom sa att det gick bra att byta person på biljetten!!!
 
Ni ska få mer updates om hur det faktiskt har gått till och vad som komma skall när jag har pratat med Rob, är bara så sjukt glad just nu så
. Jag kommer förmodligen få träffa den snyggaste, bästa, och helt underbaraste personen på denna jord. Finner inga ord.


Vill inte ge för mycket info eftersom att ingenting är helt säkert. Allt ligger på sådär 90%, men vi får hoppas på det bästa och Never Say Never!
 

Publicerat den 2012-11-07 - klockan 22:53:00

rather hurt by the truth than happy of a lie

Har nu klippt mig, suttit vi datan och suttit vid datan.. Jag åkte aldrig till Viktor då jag fick förhinder. Me tror itne det gjorde något för Viktor verkade ganska trött! haha. Hade en annan frisör idag, hon var inte direkt dålig, men långt ifrån så bra som min vanliga frisör är. Ångrar lite att ajg inte väntade på henne, efter som att hon ju hade påbörjar min lagningsprocess med mitt hår, och nu kanske det inte alls blev som hon hade tänkt sig. Men min frisör idag var ändå ganska ung och lyssnade på mig, förstod vad jag pratade om då hon själv hade använt hårförlängningar ett antal gånger. Jag tyker det är jätte viktigt att frisörerna lyssnar ordentligt och endast gör vad man ber dem om. JAg menar man ska ju ändå gå omkring med den där frisyren ett tag sen.

Statestiken var riktigt hög idag och eftersom att ingen sade va dem tyckte angående ålderskillnaden i ett förhållande så antar jag att jag är den ända här som tyckte att killarna var sjukt orättvisa mot oss tjejer..
Men men, jag står för vad jag tycker.

Hörde även att kammarrätten har sagt sitt angående Breaking Dawn. De anser att filmen är skadlig för barn och sänker därför inte åldersgränsen. Alltså - det är 15 års gräns på Breaking Dawn. Sjukt tråkigt tycker jag.
Jag får i och för sig se filmen men tycker oerhört synd om er andra som har fått se 1-4 och inte får se sista filmen.. eller ja, tills den kommer ut på film. Men då har ni väl redan hört mer än hälften av filmen från kompisarna.

Förlåt för ett väldigt "tråkigt" inlägg. Är väldigt trött och seg, tänker inte klart men kände att jag ville dela min dag och mina tankar med er innan jag kröp ner i sängen.
Gnight!

Publicerat den 2012-11-07 - klockan 22:37:23

1 person jag litar på

Sista dagen - dag 10.

En person jag litar på till 13445343456543% är Viktor! Han finns alltid där för mig. Vi kan tjafsa ibland eller vara lite oense om vissa åsikter men jag vet att jag ALLTID kan vända mig till Viktor, och han till mig. Han vet nog allt om mig, Och även när det är något så pressar han mig aldrig att berätta något. Bara att han finns. HAn är den bästa vän man någonsin kan ha!

Love u Viktor!

Publicerat den 2012-11-07 - klockan 20:49:58

Vad tycker ni

Idag hade en ganska intressant  disskusion i klassen faktiskt. Nämligen huruvida en ung tjej kan dejta en äldre kille. Killarna i min klass kunde sträcka sig till max 2 års skillnad mellan tjejen och killen. Dock kunde en kille vara tillsammans med en äldre tjej.

Vad disskusionen började med var frågan: Vad skulle ni tycka om er dotter på 15 år dejtade en kille på 20 år?
Alltså jag kan ju säga att om det var min dotter skulle jag självklar prata med henne om det, ingen tvivel om det men jag skulle absolut inte förbjuda henne, såvida jag inte ansåg att den där killen är dålig för henne. Till exempel om han gick på droger eller var kriminell. Alltså kärlek har inga gränser. Är man kär så är man.
Vad tycker ni? Skulle ni förbjuda eran dotter att träffa den här mannen pågrund av 5 års skillnad?

 

Det är ganska uppenbart att killar och tjejer ser olika på kärlek då killarna i klassen hade något alls emot åldersskillnaden om tjejen hade varit den äldsta. Då hade det bara varit coolt.

Men kom igen, ett ärligt uttalande. Jag dömer ingen och kommer heller inte hänga ut någon. Skulle bara vilja se om jag är den ända som tycker att killarna tänker "fel".

 

 

 

 

 


Publicerat den 2012-11-07 - klockan 18:33:34

Det är nära nu


Publicerat den 2012-11-07 - klockan 12:56:43

Ponnysmurfarnas.se

Hitta den HÄR superhärliga bloggen idag och dom hade den här najsiga tävlingen! Tycker att alla ni hästintresserade kan ta och delta! Ett JW täcke är ju inte helt fel. right? Witezz skulle vara suuuper i detta!
 

Publicerat den 2012-11-07 - klockan 12:46:10

Team Obama

 
braTwitter är överfullt av tweets om att Obama vann valet och jag måste säga att även jag är väldigt glad över det! Inget Amerika utan Obama!

Idag ska jag klippa mig efter skolan. Är inte alls lika nervös över att klippa mig längre. Jag har hittat en grym frisör som lyssnar på mig, vill mitt bästa och vi kompromissar lite över huruvida mitt hår ska bli helt igen efter mina hårförlängningar. Väldigt skönt! Så jag tipsar er Norrtälje bor om Klippt & Klart på stora torget mitt emot guldsmedsbutiken. Det finns riktigt grymma, snälla friöser där inne. Klipp er däremot inte hos tanten som jobbar där inne. Hon är inte bra. Efter klippningen drar jag till Viktor. Får se vad vi hittar på för något, nått kul blir det säkert.

Jag har tittat runt lite på tradera och blocket efter biljetter till Justin Bieber och One direction. Och kan ju säga att bara där syns det vem av dem som är mest känd i Sverige - Justin Bieber. Alltså biljetter till Justin säljs för 2000-6000 kronor på blocket och tradera medans jag hittade ett flertal Onde direction biljetter för långt under 1000lappen. Ska titta efter jul om jag kan få tag i nått. Sparar pengar till dess.
Ska försöka få tag på killen på Twitter också som kanske ska ta med mig på m&g till Justin Bieber's konsert. Asså det vore en dröm och jag skulle bli honom förevigt tacksam! Väntar med spänning på ett svar från Säkertheten.
 
I'll see u guys later!
 
 
 

Publicerat den 2012-11-07 - klockan 11:02:57

When nothing goes right - go left

Skolan idag var ingen höjdpunkt precis. Förutom att jag fick ett C på bokrecensionen på engelskan idag! Drog från skolan vid 2 för att åka på möte med soc. och efter det åkte jag till min älskade ponnyplutt. Hon kändes lite sådär idag.. Gick jätte fint när jag jobbade henne på ängen, men det var inte meningen att jag skulle jobba henne på ängen, vart bara så illa tvungen när hon inte lyssnade i galoppen utan bara galopperade "iväg" liksom.. Får inte stopp på henne och drog till och med förbi Anna och Strumpan och det är verkligen inte likt henne. Ska ta reda på vad jag gör för fel så fort som möjligt, för något är det ju. En sak är säker och det är att det inte är min korta stubin i alla fall! Har verkligen jobbat på att inte blir arg på henne, utan bara rida vidare/gör om gör rätt. hmm, det löser sig nog snart. Taggar till helgen då Marre hänger med och fotar. Många fina bilder kommer det bli!

Nu ska jag ta och läsa lite bloggar, chatta med härliga mr.X och försöka få tag på ___ för att be om ursäkt!
Stay tuned!
 

Publicerat den 2012-11-06 - klockan 21:24:56

Is it so important to win this fight

Lite av ett "motto" eller några ord som jag lever efter är - Är det värt att riskera denna vänskap/relation för att vinna den här disskusionen". Alltså när du bråkar med något eller bara disskuterar. Så tänk då på vad som är mest värt - Att vinna den fighten eller vänskapen man hade innan fighten. Ibland kan det ju faktiskt kännas ganska bra och lägga sig. Erkänna att man hade fel, även om man fortfarande tycker att man själv har rätt. En väldigt viktig sak att tänka på i förhållanden.

Eftersom att jag har en tendens att hamna i konflikter ganska ofta, försöker dock undvika de så mycket som möjligt numera, så är det här något jag verkligen har präntat in i mitt huvud.. Det finns självklart undantag. Till exempel när den du fightas med endast dummar sig och inte lyssnar.

Råkade ut för det här idag då personen i fråga missuppfattade mig och lyssnade sen inte när jag förklarade mig och sade förlåt, utan började söka fel i min förklaring och vände allt emot mig samt missuppfattade ännu mer. Detta slutade med tårar för min del då jag kände mig så oerhört nedtrampad. Detta är visserligen löst nu och jag tror att vårt lilla snack gjorde det lättare för __ att förstå mig, förstå vad som händer i mitt huvud och så vidare. Och jag tror att det ändrade __'s syn på mig. Jag hoppas att detta även gör att vi båda två tänker oss för i fortsättningen så att vi slipper sådant här. Vid sådana stora missförstånd där man bara känner sig ledsen. Så vill man inte ge upp. Det löser ju ingenting, jag tror att det där bråket behövdes.

Däremot "tjafsar" jag lite med en annan just nu, och jag anser ju egentligen att jag inte har gjort något fel, men __ betyder alldeles för mycket för mig för att jag ska låta det här komma emellan oss. Det är också bara ett missförstånd men ett litet sådant där jag bara förlorar på att låta detta fortsätta.Ska prata med __ så absolut fort som möjligt!

Men tänk på det hörni! Vad är mest värt?
 
 

Publicerat den 2012-11-06 - klockan 20:54:26

SWEDISH HOUSE MAFIA

HERE I COME!
 
haha ol. Vi var ett gäng på 8 stycken som satt på matte lektionen i ett grupprum och fangurlade över att vi alla fick biljetter!!!! GAH så jäkla taggade vi är nu!
 
Den 23e november , då jäklar!
 

Publicerat den 2012-11-06 - klockan 09:52:44

2 saker jag önskar att jag kunde göra

Dag 9. Näst sista dagen.

1. Flytta Witezz närmare mig, haha eller ja. Hela stallet tack, eller på något sätt kunna ta mig snabbare mellan hemmet och stallet. Skulle lösa så många "problem" och underlätta sjukt mycket. Känns inte som att jag hinner med.
 
2. Spola tillbaka tiden och ändra på saker som jag borde ha gjort anorlunda. Gud va skönt det skulle vara.
 

Publicerat den 2012-11-05 - klockan 23:11:45

Beastmode activated

Judoträningen gick super och det regnade inte ens när vi gick dit! Bäst! Efter träningen stannade vi kvar och körde lite fys med tränaren. Satan så jobbigt, men vilken känsla efteråt. Känslan av att orka, känslan av att vara genomarbetad. Lär sova ganska skönt inatt!

Tittade nyss på A Minute In New York med min lillebror. En väldigt rolig film med Mary-kate och Ashley Olsen. Den handlar om den där "klyftan" man kan få mellan sig själv och sitt syskon. Hur man liksom glömmer bort varandra, fast ändå inte. Jag tänker alltid på mig själv när jag ser den. Hur jag ibland nog inte är riktigt rättvis mot mina småsyskon och hur jag kommer sitta och tänka tillbaka på det här när jag blir äldre och undra, varför sa jag de där orden? Men jag börjar skärpa mig, visst kan jag vara lite onödigt irriterad ibland eller så, men vi har ett ganska speciellt band... Det är svårt att förstå sig på även för mig. Vad som också är svårt är att tänka sig hur mycket vi har gått igenom tillsammans, men också var och en för sig. Jag missade Thomas och Anna's 2 första år i livet. Och med tiden har jag blivit allt mer "självständig", velat klara mig själv. Jag vill inte att någon ska "hjälpa" mig, eller tycka synd om mig. Jag ville inte att Thomas och Anna skulle se det så jag tog distans. Och nu är det svårt att närma sig igen...

Alltså vad ni än gör. Håll er nära eran familj. De är ju ändå dem som alltid finns där, de du alltid kan vända dig till. Vänner kommer och går, men familjen består.
 

Publicerat den 2012-11-05 - klockan 22:58:25

Anna på hoppningen i söndags

Foto: Maja Udd

Publicerat den 2012-11-05 - klockan 15:00:00

You can't have a rainbow without some rain

Fick sluta lite tidigare idag. Oerhört skönt. Det är en sak jag gillar med gymnasiet, att man liksom tar eget ansvar. Det kan i och för sig vara  en dålig grej också när det handlar om skolarbete och sådant, men man måste kunnat a eget ansvar.
I det här fallet så hade lite mindre än halva klassen lite bokredovisningar på engelskan och vi andra skulle jobba med SA arbetet Out Year Abroad. Men vi kände att vi var ganska klara med det så vi bestämde oss för att åka hem.
Nu ska jag skriva ihop en text om något företag .. Sen tänkte jag börja knåpa på en design åt Anna. Bör nog egentligen göra en åt mig själv oxå, men tänkte vänta med det till nästa vecka då Marielle ska följa med mig till stallet nästa helg och fota lite! Förhoppningsvis blir det lite snygga bilder som jag kan göra en ny design av.

Ikväll är det judo igen, ser inte ett dugg fram emot att ta sig ända bort till grind i regnet. Usch.
 

Publicerat den 2012-11-05 - klockan 14:56:48

Tar nya tag

Japp, då sitter jag i skolan igen, sjukt oskönt. Längtar massor till jullovet som faktiskt bara ligger 45 dagar bort! Nedräkningen har börjat!

Fick skjuts av mamma idag, vi pratade lite om flytten som förhoppningsvis snart ska äga rum. Vi pratade lite julklappar. Smider lite planer angående det, då jag har lite insider information. Vet vad de önskar sig!  Fick även reda på att Mamma har råkat hitta sin julklapp. kul. Men hon vart glad för den och ska ändå öppna den i julklapp. haha. Är man mamma så är man.
Vad önskar ni er i julklapp?
Själv önskar jag mig pengar och den här sjukt snygga tröjan och lackleggins.

Publicerat den 2012-11-05 - klockan 08:55:45

3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga

Dag 8. Den var lätt!

1. Justin Bieber
2. Witezz
3. Bitch
Hoppas det räknas som ord...

Publicerat den 2012-11-04 - klockan 23:50:33

Mitt höstlov

 
Ja som ni redan vet har jag spenderat mycket tid i stallet under mitt höstlov. Men jag tänkte ändå göra en sådan här Top 5 lista över roligaste saker på hela lovet. Så, är ni redo?

1. Återförening med bästa kusinvitamin på kryssningen med Farmor.
2. Dressyrtävling med Witezz - precis utan för Clearround.
3. Red ut själv på Witezz och allting bara funkade.
4. Judo träning, jag lyckades kasta ner killen med grönt bälte och killen med orangea bältet.
5. Åkte rollerblades genom Norrtälje. Det var en upplevelse det!
 Publicerat den 2012-11-04 - klockan 23:15:00

Tack!

Eftersom att min statistik är väldigt fin idag så bjuder jag på en sjukt fin bild på mig själv just nu! Enjoy!

Publicerat den 2012-11-04 - klockan 20:43:00

Försöker "laga" min design

Som vissa kanske har sett så syns inte "url/hemsida - länken" när noågon har kommenterat. Jag ser den inte heller och är djupt deprimerad över det. Har sökt runt på, ja gud vet hur många ställen.. Jag har ändrat kodmallar och stilmallar hit och dit, kollat runt på DDB och googlat i 190.. Hittar absolut ingenting, och just nu känner jag bara för att ge upp.

Är det någon som vet hur man gör?
Vad som alltså är själva problemet är att jag inte kan se blogglänken till de som har kommenterat min blogg. Den finns inte där överhuvudtaget. Om du har någon som helst idé - det behöver inte ens vara 0.1% chans att det funkar - bara snääälla ge mig en kommentar om hur jag ska åtgärda problemet..
 

Publicerat den 2012-11-04 - klockan 20:27:18

Dagen i allmänhet

Anna skulle ju som sagt tävla lite hoppning idag så det blev en tidig morgon när klockan slog 4.15. Vi åkte hemifrån vid 5, för att vara där klockan 7. Något var inte bra idag och Anna fick inte hem någon placeringen alls. Men vi tar na tag nästa gång. Coola jag har även skaffat VideofyMe så ni får faktiskt en film på när Anna hoppar Strumpan i L:C. Tipsa gärna om ni ser något som skulle kunna göras bättre.
 

Efter hoppningen red jag ut Witezz själv. Vi red en liten runda bara pågrund av bristen på tid och att hon gick ganska hårt igår. Hon var jätte duktig, gick väldigt fint och tittade inte alls på mycket. Jag kunde hålla henne i kort galopp utan att hon spände upp huvudet och ökade. Väldigt stolt över våra framgångar!

Ikväll blir det chillkväll. Ska nog göra en design till Anna och byt design själv. Mina kommentarer har ju buggat upp så kan inte se de som kommenterar's url-länkar. Oerhört störande då jag älskar att kolla mina läsares bloggar.. Så det ska helt klart fixas!

Min lillasysters blogg hittar ni HÄR!
 

Publicerat den 2012-11-04 - klockan 18:31:00

Swedish house mafia

Har ju upptäckt min kärlek till Swedish House Mafia nyligen. deras låtar går runt, runt på min spotifylista.
Älskar dem verkligen!

Så jag höll ju på att gå i taket när jag såg det här:
 
Så vi får se om man hinner med att få en biljett! Någon mer som planerar att gå eller försöka köpa biljett?
 

Publicerat den 2012-11-04 - klockan 18:07:24

Reach for the stars

Pratade lite i lastbilen på väg hem från Anna's tävling och kom in lite på vilka "häst-mål" jag har till 2013.
Satt och funderade lite på den faktiskt och kom fram till att jag faktiskt har mål med min ridning. Innan har det inte varit nå direkt "mål" förutom typ att jag ville placera mig i galoppen och så. Men nu har jag flera mål med witezz vilket väl måste tyda på större intresse eller..

Mina "häst-mål" till år 2013:
Rida Witezz så pass bra att vi kan starta en L:C-1.
Börja hoppa mer på Witezz.
Sänka Candlelight's rekord till under 1.50.0 min.
Inte bli diskvalificerad i ett enda lopp.

Övriga mål till år 2013:
Få bloggen till 100 läsare.
Gå ut 1:an med bra betyg.
Skaffa JB och 1D biljetter.
Spara till en Nikon d5100


Har ni några mål satta? Det är ganska viktigt att ha mål för att veta vart man vill komma. Om man inte har några mål hur vet man då hur mycket man ska satsa? Very important. lol.

Publicerat den 2012-11-04 - klockan 17:40:32

Läsvärda bloggar

Jag läser redan ganska många bloggar men tar gärna emot fler... Jag älskar att läsa bloggar, så kommentera här om du själv har en blogg eller om du läser någon bra blogg! Det kan vara allt från hästbloggar till bildbloggar, kommentera massor! Ge mig något att göra!

Publicerat den 2012-11-03 - klockan 19:26:15

4 minnen jag aldrig glömmer

Dag 7 nu, och jag kommer ha svårt att följa ut just 4 minnen.. Men let's give it a try..
1. Första gången jag träffade N, otroligt pinsamt men är så glad att det hände.
2. När jag galopperade in i ett äppelträd med hästen Narciss, inget mysigt minne det inte.
3. Resan till Frankrike med klassen, maj 2012.
4. När jag träffade V för första gången. 7 kr, 14 tuggummin.

Publicerat den 2012-11-03 - klockan 19:23:07

Trodde att jag hade missat bussem

Jag vaknade vid 11, fick panik eftersom att bussen till stallet går 12.00 från Norrtälje ch jag hade varken hunnit äta frukost, duschat eller ens gått upp från sängen. Så stressade igenom den här morgonen och sprang ner till bussen, för att få reda på att det är röd dag idag. Men andra ord, bussen går klockan 13.00 från Norrtälje.
Seriöst, u kiddin me? Så nu sitter jag här framför datan, bussen går strax från Norrtälje och jag och Anna spelar farmville och planerar hur vi ska göra göra i stallet för att hinna allt på så lite tid som möjligt.
Lastbilen ska städas och rosetter ska hängas upp, sen ska hästar tränas och stallet ska mockas. Anna ska packa och putsa och jag hjälper såklart henne med det.

Jag tipsade ju er om Pewdiepie för någondag sedan och tänkte att jag kan lägga upp en video från honom.
fast det gick att att få fram inbäddningskoden så ni får en länk istället..
http://www.youtube.com/watch?v=pXO76dbictU
Pewdiepie, happy wheels funny moments. U better watch it and then say what u think!
 

Publicerat den 2012-11-03 - klockan 13:03:14

Emotions before bedtime

Den här dagen har somsagt rört upp mycket minnen i mitt huvud. Jag bara tänker tillbaka. Tänker på hur mitt liv va förr, när jag var mindre. Det var inte alls likt vad det är idag men det var inte heller sämre. Jag var lycklig - jag är lycklig nu också, men det är annorlunda nu. Livet var inte alls lika komplicerat när man var liten. Man stod inte inför en massa val varje dag som kan ändra likväl ingenting som hela ditt liv.
Har ni aldrig haft den tanken - den där tanken då ni tänker, tänk om jag inte hade gått de där extra 5m frammåt, då hade jag fått "det där" över mig. Alltså bara då gjorde ni ett val som hade kunnat ändra hela ditt liv likväl som ingenting... Sådana val gör vi varjedag! 
Sadmode activated.

Sitter här nu jag och lyssnar på musik. Jag tänker igenom mitt liv, ser vad jag fortfarande minns och vad som har försvunnit. Har nämligen märkt att jag knappt kommer ihåg någonting från mina 6 första år i livet. Tänker på hur mycket som har ändrats på de senaste åren, till och med på det senaste året. Det är sjukt mycket.
Jag har vuxit upp, blivit mer mogen. Jag har flyttat hem. Hästarna har tagit en större del av mitt liv. Jag har börjat gymnasiet, träffat nya kompisar samt förlorat några. Jag har pröva på äkta kärlek, ett seriöst förhållande som varade i närmare 2 år. Jag har fått mitt hjärta krossat. Jag har börjat på Judo. Mycket har hänt, och en fråga jag alltid ställer mig är hur mitt liv skulle ha sett ut om jag inte hade gjort något av det här. Om ja ginte hade börjat på judo hade nog inte myckt hänt. Om jag inte hade blivit tillsammans med Andreas så hade jag kanske inte varit ens samma person som jag är idag..

Det är mycket att tänka på och jag känner att det hade varit väldigt skönt att stanna hos farmor ett tag. Hon henne kan man liksom bara, bara vara. Inte behöva tänka på någontin. Saknar henne sjukt mycket och är otroligt rädd att hon kommer lämna oss inom en kort tid och känner att jag inte tillbringar så mycket tid med henne som jag skulle vilja. Saknar även min Pappa, skulle vilja träffa honom, veta vad han gör just nu, hur han mår.

Sadmode deactivated.

Tar tag i mig själv. Dags att stänga av och sova lite. Kommer nog sova skönt med tanke på dagens aktiviteter. Godnatt.

Publicerat den 2012-11-02 - klockan 23:33:00

5 saker jag inte kan "leva" utan

Tycker det är så fånigt att säga att man inte kan leva utan sin till exempel mobil, jag menar - det kan man ju? Så jag sätter sådanna här "- pluppgrejercitatmojänger vid leva, för det är så det känns.

1. Min mobil - jag älskar dig.
2. Min spotifyyy! Kärlek på den!
3. Min deo och someday parfym. Usch på att inte lukta gott.
4. Min dagbok/emotionpad. Det är bra att vädra sina känslor ibland.
5. Mina underbara kompisar, inkl min hest. Tack för att ni finns.
 
Har ni någongång tänkt på hur sjukt mycket vi kan behöva en sån där liten "onödig" grej.. Som tillexempel min "emotionpad", som jag kallar det. Ett vanligt slitet block..
Har ni någon sådan pryl som är så liten i den stora världen men stor i din egen lilla värld?
 

Publicerat den 2012-11-02 - klockan 23:14:04

Det går bra nu

Förlåt för superdålig uppdatering, men det är rätt dåligt internet på Åland. Rättare sagt ingen alls.
Har iallafall kommit hem nu efter ett supermysig kryssning, helt klart höjdpunkten för detta lov. Fick upp en världans massa gamla minnen och jag insåg hur mycket jag faktiskt har saknat min kusin. Han och jag brukade tillbringa hela somrarna tillsammans i Finland när vi va små och jag har så sjukt många minnen från det. Innan idag var det 5-6 år sedan jag såg honom och han har nu hunnit bli hela 20år. Herremingud vad åren går fort, själv minndes jag saker idag som om det hade hänt igår. Hoppar verkligen att vi kan fortsätta hålla kontakten, han är typ den snällaste och roligaste personen in the world. Vill bara bli liten igen, tillbringa varenda sommar i Finland med Martin och Farmor. Bara bada och cykla och sola hela dagarna långa.

Imorgon blir det back to reality, det vill säga tillbaka till stallet. Witezz ska ridas och det ska packas och putsas inför söndagen. Då åker vi iväg, tidigt som attan, till Sundsta och Anna ska tävla lite hoppning. Mysigt.

Publicerat den 2012-11-02 - klockan 21:29:00

Sitter hon farmor

Yey, det funkar att blogga från mobilen, win!
Sitter och räknar på finska med 'morfar' Thomas säger fel hela tiden! lol. Snart ska vi äta lite sojakorv, bästa maträtten helt klart! Älskar!!

Har ni tittat på Pewdiepie någon gång? Han är en sådan där youtubesensation, och underhåller sina subscribers genom att kommentera till spelen han spelar. Roligaste är när han spelar Happy Wheels och är "the irresponsible dad" och sonen. Herremingud, skrattar lagom mycket! Helt klart värt att titta på!

Publicerat den 2012-11-01 - klockan 20:30:00

Not that i don't like it..

Det här kan vara det hittils tråkigaste lovet jag har haft. Allt beror nog på morgondagen, det kan bli kul men det kan också sluta i total tristess.
Vad har hittills hänt under mitt jullov. Ett ord - Stallet.
Inte för att jag inte tycker att stallet är roligt, men det är ju min vardag. Att åka till stallet är inget utöver det vanliga. Då tycker ni, jo men åk och gör något annat efter stallet. Om jag ändå kunde är mitt svar. Stallet tar hela dagen. Ni kan se det såhär:
Jag åker till stallet 12.15, skulle ju kunnat åka tidigare, om det hade gått bussar. Jag rider 1 häst och mockar 6boxar samt fodrar och vattnar. Även om jag skulle bli klar på 1 timme, vilket är helt omöjlligt om min polle ska få ordentligt med motion och boxarna rena och fina, så går ändå inte bussen hem förens 16.10. Detta gör att jag kommer hem tvid 16.30. Om jag nu ska vilja hitta på någonting annat med en kompis så måste jag duscha, äta, fixa mig och sen hitta en buss till denne kompis. Vad hinner man då göra med en kompis?
Och eftersom att jag har Judo på måndagar, och har varit i stallet tisdag, onsdag, torsdag och ska dit lördag och söndag så officiellt försvann mitt lov. Jag har ju träffat kompisar, rättelse - jag har träffat en kompis. Marielle. Men då åkte jag till henne vid 8 på kvällen och vad resulterade detta i  jo att vi gick och lade oss 3.30.
uch vad jag klagar, men det får man väl göra ibland?

Vad har jag gjort hittills idag då - jo jag har inte ens klivit upp ur sängen än. Jag har legat här med datan i knät och med katten på magen och tittat på ClarasLife på youtube. Hon kan nog vara den bästa vloggaren jag vet. Personligen tycker jag hon är mycket bättre än William Spetz, men smaken är som baken. Man känner igen sig i hennes åsikter och tankar och hon är supergullig! Väldigt värt att titta på!
Nej, o man skulle ta sig upp härifrån. Bussen till stallet går ju ändå om 35 minuter och jag måste tvätta lite innan dess. Bra Jonna. Bra.
Jag vill ha en kamera så att jag kan ge er nya bilder istället för gamla

Publicerat den 2012-11-01 - klockan 11:48:44

6 sånger jag tycker om

Dag 5 på min lista idag :)
 
 
För mig är det väldigt viktigt att musiken jag lyssnar på säger någonting till mig, har ett budskap att föra med sig. Självklart kan jag lyssna på en helt vanlig låt, men jag tycker att musiken ska ha något budskap. Ett budskap som riktar sig till fler än en person.

Publicerat den 2012-11-01 - klockan 08:50:04