Go hard or go home

När jag skrev det här satt jag på bussen till stockholm och datan dog innan jag hann publicera det, men här kommer det!

Idag (lördag), har vi varit och tränat på solvalla. Båda hästarna gick superduper bra och jag är sjukt taggad inför söndag nu, då vi åker till Gävle och tävlar igen! Då startar jag 2 lopp med Strumpan och ett med Candlelight och Anna startar ett montélopp med Candlelight. Förhoppningsvis följer mamma med och tittar så att Alex kan åka med henne! 
 

Efter Solvalla skyndade vi hem för att rida ltie dressyr. Witezz gick superduper bra, som vanligt. haha! Mjukade upp henne ordentligt i skritt och trav för att sedan galoppera en hel del. Passet blev inte så lång eftersom att mamma snabbt var där för att hämta oss.

Vi åkte vidare till farmor sov där, för att på söndagen göra en kryssning till Mariehamn och tillbaka! Sjukt mysigt, vi åkte den nya Viking Grace till Mariehamn, så sjukt fin båt invändigt, känns mycket lyxigare än de andra båtarna, ett minus tycker jag dock var att man knappt hittade nått och allt var så "modernt" att de såg precis likadant ut. 

Hade en väldigt härlig lördag med andra ord! Gjorde dock en grej till, men det kommer i ett annat inlägg! Tihi!

Publicerat den 2013-04-23 - klockan 12:34:36

Övning ger färdighet

Anledningen till värdelöst bloggande igår var att jag pluggade stenhårt!

Idag har jag ridit Witezz. Det blev en uteritt tillsammans med Olivia på Karezz. En jätte härlig dag faktiskt. Helt utan stress och sura miner. Vi red på som vanligt, 2 helsyskon ute och promenerar liksom - haha (menar självklart Witezz och Karezz..) Witezz var otroligt duktig i galoppen idag! Sjuk skillnad bara från förra gången och jag hoppas verkligen att det håller i sig! 
Hon har tidigare varit så att hon tittar otroligt mycket på allt och då hoppar sicksack i princip, byter galopp sådär vartannat steg och blir ibland otroligt stark. Idag var hon lugn och sansad, visst tittade hon men hon gick rakt och i det tempot jag ville. Vart så himla glad!
Vi har tränat och tränat på detta!
 
Jag red ut barbacka på Candlelight också tillsammans med Anna, Olli och Thomas. Dom skulle bara ut och röra lite på sig så Candlelight fick gå på helt lösa tyglar och jag prövade att hålla ut händerna i galoppen och så! haha, Vi har en bit kvar tills vi kan rida helt löst, haha men någon gång ska man ta steget över tröskeln.
 
Imorgon åker vi till Solvalla och tränar Candlelight och Strumpan. Jag ska köra Candlelight på banan en gång iallafall innan tävlingen nästa lördag, och Anna ska rida lite monté också. Direkt efter det drar vi oss mot Stockholm då vår farmor har bjudit oss på en VikingLine dagskryssning på söndag! Mysigt! 
 
Uppdatering imorgon beror helt på ifal jag har lust och ork att skriva ner några tidsinställda, eller ifall jag har ork att dra med datan till stockholm, isådant fall kan jag blogga på bussen!
 
 

Publicerat den 2013-04-19 - klockan 21:43:12

Jag är med & tävlar om kläder för 1000:- hos nellieberntsson.se


Publicerat den 2013-04-19 - klockan 10:22:01

De bästa och det "sämsta" med Witezz!

Det absolut bästa med Witezz är att hon...
~ Alltid försöker vara mig till lags!
   Man kan till och med nästan se frustrationen i hennes ögon när jag ber henne om något som hon inte riktigt 
   "vågar". Ett exempel är att gå över/igenom en stor vattenpöl. Hon avskyr vatten, men hon gör det för mig!
 

Det "sämsta" med Witezz är att hon...
~ Är en otroligt okoncentrerad ponny.
   När man rider henne så tittar hon på ALLT. Att rida först i ledet på henne är värre en ett tungt benpass på 
   gymmet, haha!
   Om jag tricktränar Witezz liger fokucen oftast på mina händer (godis-o-man!) men minsta lilla rörelse utanför 
   och jag tappar henne... haha!

Witezz hittade något annat att titta på, haha!

Publicerat den 2013-04-18 - klockan 21:41:25

Min soulmate

Efter en sådär halvslapp dag i skolan skyndade jag hem, bakade Churros, se nedan, för första gången - Mycket goda, om ni vill kan ni få recept kommentera bara så gör jag ett inlägg med det, och åkte sen vidare till stallet.
Inte min bild (!)

Min plan var väl egentligen att rida lite dressyr på Witezz, men när jag kom till stallet tänkte jag om. Jag är nämligen lite sådär smårädd för att hästen ska halka i det blöta gräset, avskyr verkligen att rida på gräs, har ju dessutom broddat ur Witezz helt nu efter vintern, och med tanke på att ängen lika gärna hade kunnat vara ett träsk så red jag ut med Olivia och Karezz istället. Vi red 1 varv runt travrundan, precis lagom sådär när man har en timme på sig - kastade i princip ut Witezz i hagen efter och sprang iväg till bussen.

Stressigt värre, men det börjar dra ihop sig lite med mitt svenskanationella-tal som jag ska hålla på fredag och knappt har börjar på.. Så skrev lite grann på det idag, men sen cyklade jag med broder min. Alex ska leka lite med kompisar så för första gången på 4 månader sover jag helt själv här i min säng, på lommarvägen.. Usch usch... Får väl gotta mig med att jag har ca 1 timmes extra sovmorgon eftersom att halva franskaklassen är i frankrike, och jag har choklad! Tihi. Påtal om choklad så ska jag nog hämta den nu och sätta på en film!
Kramisar!
 

Publicerat den 2013-04-17 - klockan 22:49:00

Min, kanske, största rädsla

Har tidigare i bloggen nämt hur extremt rädd jag är för spindlar, stora typ lastbilar och grävmaskiner, mörker och att bli lämnad ensam. Efter att jag praktiskt taget bröt ihop igår tog jag mig lite tid att verkligen tänka igenom mig själv, och analysera.
Och jag kom fram till mycket, men framför allt att det finns ännu en sak jag är riktigt rädd för..nämligen;
 
Att sluta med någonting jag har gjort under en längre tid och tycker om att göra, och inse att du
faktiskt klarar dig lika brutan att göra det.
Låter kanske fjantigt eller så i vissas öronen, men tänk er själva, att tillexempel sluta rida - bara sådär tvärt. Och inse att du mår precis lika bra, och är precis lika glad och pigg som du har varit under tiden du red. Eller att sova bredvid din pojkvän/flickvän varje dag, och när det sedan behövs att sluta göra det, så inser du att du klarar dig lika bra utan att ha honom/henne bredvid dig. 

Måste nog säga att det är det jag är allra mest rädd för, eller det kanske hamna rlite sådär delar förstaplats med att bli lämnad ensam.
 
Har ni någon såndär riktigt jobbig rädsla, som man kanske inte i vanliga fall skulle se som en rädsla om man inte tänkte riktigt noga?
 

Publicerat den 2013-04-17 - klockan 22:38:26

Efter regn kommer solsken

Trots nattens oroligheter och ledsamma utbrott så är det svårt att inte vara glad, jag menar. Jisses. Titta vädret idag, det är 15+!

Jag fick besked om biljetten igår, och det är nog ganska kört - de ska testa att genomföra detta men ingen tror att det kommer gå igenom... Känner mig typ besviken. Besviken på mig själv, av någon anledning.
Men efter att ha gråtit mig till sömns i famnen på världens bästa pojkvän och dessutom självmant valt att inte köpa biljetter, trots att det fanns kvar i morse, så känns allting bättre.

Jag känner typ att om jag är en sådan ynkrygg och inte kan gå själv på konserten så; hur mycket kan jag vilja det då? Vi får se vad som händer senare under dagen, vad för biljetter som finns kvar osv. Kanske får ett ryck och drar med lillasyster. haha!

Idag ska Wiezz ridas, med tanke på vädret kanske vi kör lite dressyr, men vet inte vad Olli har planerat än!
 
Njut av vårvädret nu, sommaren är påväg!
 

Publicerat den 2013-04-17 - klockan 13:30:17

Hästtjejer for dummies - By HavrePappa

Jag kan förstå av reaktionerna på mina tidigare kapitel att det verkat som om jag ironiserat över hästtjejer. Det var aldrig min avsikt… typ. Någon skrev att han hade bytt ut hästtjejen emot en bowlingtjej i hopp om ”strike varje gång” eller något sådant. Så här långt in i min bok är det nog dags att jag förklarar min eviga kärlek till hästtjejer, för ni är fantastiska på så många sätt, och jag skulle aldrig byta ut er emot en bowlingtjej.

Det jag beundrar och älskar mest hos en hästtjej är faktiskt inte den svaga lukten av häst som alltid följer i era spår. Jag kan inte påstå att jag tycker att häst luktar hallon ännu. Jag har lärt mig att leva med lukten och den stör mig inte längre, men hallon, nej. Speciellt instängd häst är en riktigt otäck lukt. Ni vet som när man hittar en stor plastlåda i källaren och undrar vad som är i den och man öppnar och hittar fyra otvättade hästtecken anno 1995 i den. Inte hallon!

På tal om lukt. Som kille så lär man sig ganska snabbt i livet att ordet nej som en vit lögn funkar ganska bra i många lägen. Ni vet själva alla de där frågorna som tjejer ställer som enbart kan besvaras med ett nej om man vill överleva: ”Ser jag tjock ut i den här klänningen?” ”Har jag tjockare ben än andra tjejer du har varit med?” och så vidare. Det enda svaret kan möjligen kan vara gångbart är nej.

Samma sak gäller hästtjejer, men frågorna är ofta av en annan sort: ”Luktar mitt hår jättemycket häst?” Du tvingas köra ner näsan i håret och du känner hur dina armar domnar av den stickande hästlukten, men svaret blir givetvis ”Nej, du luktar gott!” Eller ”Gör det något om jag skippar duschen, för jag är så himla trött efter en hel dag i stallet?” Du svarar, naturligtvis, som kille nej och sen du vakar mitt i natten av en mardröm att du blir klämd till döds under en häst och du vaknar helt kallsvettig och inser att det är bara din hästdoftande flickvän som lagt sig lite för nära dig i sömnen.

Jag vet inte varför ens tjejer ställer den där typen av frågor till killar? Förväntar de sig verkligen ett ärligt svar? Ja du ser tjock ut, gå och byt klänning, eller ja, du stinker häst, duscha eller sov i stallet?  Det kanske finns killar som svarar så, men det är inte en genväg till ett lyckligt förhållande. Det svaret kommer inte att göra varken dig eller henne lycklig.

Det jag verkligen älskar hos hästtjejer är istället viljan och beslutsamheten. När en hästtjej bestämmer sig för något så genomför hon det. Hon har genom år av träning i stallet lärt sig att vara envis som synden och lika beslutsam som en häst som bestämt sig för att få fatt i den där extra gröna grästuvan som växer två meter bort, på fel sida elstängslet. Den absoluta kompromisslösheten inför sitt intresse hästarna är lika fascinerande och älskvärd som den är skrämmande.

Man behöver inte vara ett menlöst får, helt utan egen vilja, bara för att man är tillsammans med en hästtjej som själv har en vilja av stål. Visst, det kanske skulle underlätta livet men å andra sidan så tror jag inte att det är den sortens killar som hästtjejer (rent generellt) blir intresserade av. Tvärtom så krävs det ganska mycket självinsikt och självkänsla för att klara av att vara en man till en hästtjej, så sträck på er alla ni män där ute.

Att vara tillsammans med en hästtjej är kanske inte den enklaste vägen du kan välja här i livet, men det är, i mitt tycke, en av de mest spännande, intressanta och mest givande vägarna. När du har en hästtjej i huset så är ingen dag den andra lik, och det kommer absolut inte likna något som du har varit med om förut.

Handen på hjärtat, har du inte alltid drömt om att gå upp klockan halv fem en lördag morgon bara för att få lov att köra en hästtransport till en plats som gud verkar ha glömt? Jag visste inte att det var min dröm, och jag gnäller ännu när det händer, men innerst inne så vet jag att jag älskar det, även om jag aldrig i helvete skulle erkänna det, ens under tortyr.

En annan fördel med hästtjejer är att de må komma i många olika former och färger, men de är i princip nästan alltid vältränade och ser minst tio år yngre ut än vad de faktiskt är. Nu kanske inte det är en fördel om man är femton år och ser ut som fem, men lite senare i livet så kommer alla hästtjejer att lära sig att uppskatta den fördelen. Jag har hört få (läs inga) killar klaga över att deras flickvänner är vältränade och ser unga ut om jag skall vara helt ärlig.

Om vi då skall summera vad vi har lärt oss i det här kapitlet. Att vara tillsammans med en hästtjej är en fantastisk grej, även om de nu luktar häst lite då och då… alltid. Det finns helt enkelt inga bättre tjejer där ute än just hästtjejer och det är ett faktum som vi inte skall berätta för dem eftersom de då skulle bli odrägligt styva i korken och ännu mer hopplösa att leva med än de redan är.


Publicerat den 2013-04-16 - klockan 22:48:20

Sadmode activated *pip*

Med tanke på allt som har hänt idag - bråk med Alex, bråk med mamma, äckligt regn ute och till råga på allt har jag fortfarande inte hört något om biljetten.... - så känner jag faktiskt att bloggen får vila. Hade tänkt leverera nårr saftigt inlägg, men som vanligt skjuter jag upp det.

Med tanke på regnet hade jag bara tänkt rida ut Witezz, rida henne i en lång och lös form bara för att röra på henne, men när jag väl red ut hade det slutat regna så arbetade henne lite ändå och passade på att vattenpöls-öva henne! Vi galopperade genom den stora och hoppade över dom små, tihi!

Regn är förövrigt det absolut värsta jag vet, när vi pratar hästväg. Allt blir så äckligt och sunkigt. Det blir lerigt i hagarna, man blir kall. Hästarna blir blöta, kalla och stela som pinnar. Kort sagt så finns det inge bra med regn.....
 
Körde Candlelight en sväng också. Hon, jag, Cissi och Strumpan joggade 4 varv runt travrundan. I ös regnet.. Usch fy bubblan. Candleligt verkade dessutom avsky det lika mycket som jag eftersom att hon som annars brukar va en väldigt frammåt driven ponny, idag gick väldigt segt. Gud va roligt det ska bli att putsa upp selarna inför tävling. hehe.
 

Publicerat den 2013-04-16 - klockan 22:11:18

Med Clara HenryHar ni sett den - kanske - nya serien Med Clara Henry?!
Om inte - GÖR DET!


Hitta det igår via en blogg som jag läser, och jag som alltid har varit lite av ett Clara fan, var ju bara tvungen att titta!
Ni kanske känner igen Clara ifrån Clara's Life på Youtube, om inte så kan jag berätta att Clara är lite av en Youtube-kändis som varje vecka levererar as roliga videobloggar en dag i veckan och det bästa med henne är inte att hon gör det, utan hur hon gör det. Hon gör det nämligen inte på det där typiska "Cha cha bloggen *dra i håret*" Utan hon är personlig, hon är sig själv och hon är som oss! Om ni klickar HÄR så kommer ni till hennes youtube kanal. Rekomenderar er som inte har sett henne tidigare, att titta på henne!

Anyway, Med Clara Henry - vad är då det?!
Jo, Clara levererade igår en helt egen TalkShow. Än så länge är bara ett avsnitt gjort, och beroende på vad folket vill så finns möjligheten att de görs en hel serie.

Men, Vad tyckte jag om programmet?
Jag fullkommligt älskade det. Som jag redan har sagt så är det bästa med Clara att hon är så jordnära och så lika oss. Hon gör sig inte till på något sätt, inge överdrivet med smink, inget krusidull med håret, ingen dialekt och inga konstiga miner. Hon bara är sig själv helt enkelt. 
I programmet så bjöd hon otroligt mycket på sig själv och hon intervjuade också artisten ni ser på stillbilden - Yohio.

+/- med "Med Clara Henry"
+ Att hon bjöd så otroligt mycket på sig själv
- Att det märktes så tydligt att hon är amatör
 
 

Publicerat den 2013-04-16 - klockan 10:16:28

Q/A

Vad menar du med att ändra namn på biljetten?

Jo, alltså jag kontaktade ju en kille som hade vunnit 4 st meet & greet biljetter till Justin Biebers konsert. Jag frågade ju snällt ifall jag fick köpa en, men han tyckte att jag kunde få en. Problemet var dock att det redan stod ett namn på biljetten. Så vi var tvungna att få globen att byta namn från det andra namnet till mitt på en utav dem.
Och det är det som globen nu har fått för sig att neka, efter sådär ett halvår.....
 

Publicerat den 2013-04-15 - klockan 19:58:19

Never stop dreaming

Jag börjar verkligen bli dålig på det här med att blogga. Men idag skyller jag dock på att mitt nervösa jag har tagit kontrollen. Det ska bli otroligt skönt att ta en paus från tänkande och träna lite Judo. Hoppas verkligen att vi övar in nått nytt kast, och då menar jag helt nytt.

Funderar på att lista ut hur man gör en "bildspels-header" för att kunna visa lite mer direkt i headern, vad bloggen kommer att handla om. Eftersom att det egentligen faktiskt inte bara handlar om mig och Witezz, utan även om mitt tävlande inom ponnytravet. 
Så, antingen det eller så har jag kvar det här men börjar att verkligen rikta in mig på Witezz.

Gjorde lite nya knappar idag; 
Då jag tyckte att de passade lite bättre, ser snyggare ut och är mycket enklare...
 
Det är mycket i skolan nu.. Fick precis reda på att jag kanske inte får godkänt i franska, och blir jag inte det så får jag, utöver alla andra ämnen, läsa på franska steg3 igen nästa år och tenta av de olika delarna... Otroligt irriterande att ha hängande över axeln nu när det är dags för alla nationella prov och sådant.. Usch.
 
Ikväll kommer kanske mer uppdatering. Ska verkligen börja försöka att skriva om mer än bara min vardag. Börja tipsa om grejer, skriva mina åsikter om saker och ting! Kom med förslag om ni har något!

Publicerat den 2013-04-15 - klockan 17:04:30

Roses are red, violets are blue. Never say never and your dreams will come true

 

Kör go-hard-or-go-home idag. Har mitt Justin Bieber-linne på mig, lila nagellack och lila ögonskugga. Justin Biebers låtar, gamla som nya, rullar i öronen och jag uppdaterar Twitter typ 30gånger i sekunden... Ni håller väl tummarna för mig?
 
 
För att ni ska få lite inblick i vad som händer:
Pågrund av att det har hänt så mycket på Justin's tidigare konserter så har nu Friends (säkerheten på globen) bestämt sig för att höja säkerheten. Så ca 13dagar innan konserten fick jag ett meddelande på facebook som sade att de kanske inte kommer att ändra namn på biljetten. Det brann i ögonen på mig, och jag, L och R har stridit för att de ska ändra namn. De har ju ändå lovat mig detta i över ett halvår och att komma 2 veckor innan och säga nej - det funkar inte...
Så nu vet ni vad som har hänt på senaste tiden..
 

 

Publicerat den 2013-04-15 - klockan 10:12:00

Ny vinnare av presentkort hos CaseApp är


Publicerat den 2013-04-13 - klockan 10:54:39

Witezz är en underbar ponny!

Efter Witezz helt underbar dressyrpass i onsdags så red jag ut igår. Jag red på långa tyglar i skritt och trav men kortade upp dem i galoppen eftersom att vi skulle galoppera först.
Jag tror att Witezz uppskattade en dag då hon bara fick.. gå. Inga krav alls, inga strama tyglar, inget tänkande utan bara få gå fritt.
 
Idag ska hon förmodligen också ridas ut men idag får hon jobba lite. Däremo ska lilla Candlelight få gå dressyr. Herre vad sur hon kommer att vara, men det hjälper henne i längden och ska man vara fin (läs; bra) får man lida pin!
 
Jag har nu fått tillbaka min data och gissa om jag är glad! Ska bara installera tillbaka allt sen är den precis som vanligt!

!!! Jag vill också bara upprepa att IZABELLE SKOGH TAXÉN ska mejla mig snarast på Schnailgull@gmail.com. Annars dras en ny vinnare imorgon klockan 11.00 !!!
 

Publicerat den 2013-04-12 - klockan 13:36:00

En inspirationskälla - Joyce de Vos


Publicerat den 2013-04-12 - klockan 13:01:00

Hästtjejer for dummies - By HavrePappa


När det kommer till saker som kommer att din hästtjej upprörd så har vi redan varit inne på några av dem, men det finns så många fler! Det går naturligtvis inte att undvika alla konflikter, men om man kan bespara sig några av dem så är redan mycket vunnet.

Som redan tidigare nämnt så bör du, så långt det bara är möjligt, undvika att uttala dig negativt om hästen. I en hästtjejs värld så är hästen, i princip, alltid utan skuld till någonting som inträffar. Rent generellt så skyller hästmänniskor väldigt sällan på hästen utan det är alltid deras eget fel.

Om nu hästen skulle få ett frispel och stegra sig och slita sig loss när du leder in den från hagen därför att hästen tror sig se en tomte femhundra meter bort så är det enbart ditt eget fel. Du borde naturligtvis antingen ha hållit så hårt i hästen att den inte kunde komma loss (typ omöjligt ens för Pippi Långstrump), eller så borde du ha sett till att hela omgivningen var garanterat tomtefri innan du ens öppnade hagen.

Den enda reaktionen du kommer att få från din hästtjej om du stormar in i huset och fräser om att: -Den satans hästen slet sig igen!!! kommer att vara motfrågan: -Vad gjorde du för fel? På ett sätt så är det en beundransvärd inställning hos hästmänniskorna att aldrig någonsin skylla någonting på hästen, men jag vet också att det kan vara oerhört frustrerande som icke hästmänniska. När hästen sliter sig för sjunde gången i rad när man leder in den, ja då vill man som icke hästmänniska helst av allt bara plocka upp sitt granatgevär och bränna av en granat rakt in i den bortflyende hästrumpan.

Du skall inte heller skylla på hästtjejen. Man skulle kunna säga att du har båda händerna bakbundna, för du kan inte skylla någonting på hästen och ingenting på hästtjejen. Du kan egentligen bara skylla på dig själv. Detta blir som mest uppenbart efter en tävling som gått käpprätt åt helvete. Hon är sur för att tävlingen har gått dåligt, och du vill så gärna trösta henne, men här gäller det att vara väldigt försiktig eftersom du är ute på minerad mark. Vad kan du säga för tröstande ord som inte kommer att uppfattas som klagomål på antingen hästen eller ryttaren?

Säkra saker att säga är: ”Jag tycker i alla fall att ni var duktiga, men jag vet ju så lite om hästar” eller ”Förlåt, det kanske var mitt fel. Jag tror jag körde lite ryckigt på vägen till tävlingen”. Undvik att säga saker som ”Det blir säkert bättre nästa gång” (du lägger indirekt skulden för att det gick dåligt den här gången på antingen häst eller ryttare). Undvik också alla ”tips från coachen” om vad hon kunde ha gjort annorlunda. Trots allt, du vet ingenting om hästar eftersom du inte är född i ett stall, punkt.

Ibland måste man ta en konflikt, som när hon kommer och ber om ett ”frikort” för sin hovslagare så är det enda möjliga svaret: -NEJ! Det är något med hästtjejer och deras hovslagare som vi vanliga människor inte förstår. En bra hovslagare är, näst efter en bra tränare, det närmaste gud man kan komma i mänsklig form inom hästvärlden. Det skulle inte förvåna mig om många av hovslagarna har många ”tappskor på bygden” om ni förstår vad jag menar, så därför måste du säga nej till det frikortet oavsett om det nu innebär konflikt.

Hästtjejer är vana vid att bestämma och styra och ställa med hästar (och andra). En hästtjej har en stark vilja, vilket såklart är en bra sak, men det skapar också en grund för konflikter när du försöker få din vilja fram. Hästtjejer kompromissar aldrig när det kommer till hästen, och sällan när det gäller andra saker i livet.

Ett bra sätt att undvika irritation och konflikt är att lära sig hennes kroppsspråk. Hon förväntar sig att du skall veta vad hon vill genom sitt kroppsspråk och sina ljud. Det är inte ovanligt att en hästtjej ”smackar” på dig om hon tycker att du går lite långsamt eller att hon med en bestämd knuff i sidan visar dig vart hon förväntar sig att du skall befinna dig. De mest tränade killarna till hästtjejer har lärt sig att byta galopp i varje steg, enbart genom att tyda hennes kroppsspråk.

Mitt råd måste ändå bli att välja sina krig med omsorg. Att varje dag tjata om tidsåtgång eller pengar spenderade på hästen dag kommer bara att leda till att du blir utan både häst, och hästtjej fortare än du anar. Hon kommer inte att välja bort hästen, hon kommer att välja bort dig. Som sagt, välj dina krig.


Publicerat den 2013-04-12 - klockan 12:59:03

Vinnaren av ett presentkort på CaseApp är...


 

Publicerat den 2013-04-11 - klockan 14:43:11

Huston, we got a problem!

 
Hej hörni! Min dator krashade igår så uppdatering blir låg framtills imorgon eller senast onsdag. Jag ska försöka mobilblogga lite, men det är typ de värsta jag vet så att.. Igår red jag dressyr på Witezz och satan i gatan va bra hon gick! Hon var jätte stadig och frammåt tänkande. Jag jobbade mycket på volt med henne. Började med att skritta och trava henne i båda varven, göra ca 4volter per varv och verkligen ställa henne ordentligt i båda varven. Tänkte extra mycket på min yttertygel, har nämligen märkt att jag ibland tappar den och bara plockar med inner, vilket resulterar i att hon bara tittar innåt och böjer lite på nacken. När jag tyckte att hon verkade mjuk och fin körde jag bara några tempoväxlingar; ökad trav på långsidorna och jätte kort trav på kortsidorna. Testade också några halter bara för att se att hon lyssna. Även här va hon riktigt duktig, var stadig igenom allt och behöll en låg form även i halt och ökad trav! Weey! Som avslutningsmoment gick jag in på stora mittvolten, sen ökade jag och minskade den volten ett par gånger, allt från 20m volter till ca 7m volter. Det är en övning vi brukar öva på för vår ridtränare och jag tycker den funkar jätte bra och kräver verkligen att Witezz lyssnar och är stadig då man ökar och minskar volten med så små hjälprr som möjligt. Med tanke på Anna's lilla olycka i förrgår så struntade vi helt enkelt i galoppen, och Witezz gick ju redan så himla bra så vi avslutade när det gick som bäst! Candlelight och Strumpan fick gå lite intervaller också, det tyckte dom var kul! Idag åker jag till stallet igen, Witezz ska ridas ut och Candlelight och Strumpan ska träna!På grund av dator problem så dras vinnaren av bloggtävlingen ikväll! Stay tuned!

Publicerat den 2013-04-11 - klockan 09:56:00

En härlig början på en mindre bra dag

Först och främst hade jag sovmorgon. Hur skönt är inte det, så gick upp ca 8.30 och det första jag gjorde var att dra på mig springbyxorna och dra iväg. Att springa på morgonen är inte bara bra för en effektiva förbränning, utan det är ett riktigt bra sätt att börja dagen på också. Du blir pigg, glad och det första du gör när du vaknar är att möta naturen. Åt en stadig frukost med näsan i historiaboken, känner mig dock inte helt frisk. Det snurrar i huvudet och gör ont bakom ögonen. Så stannar hemma ett tag. Blir jag bättre så går jag iväg till skolan, annars åker jag bara till stallet ikväll.

Igår åkte jag till stallet med 17 bussen och det först jag möts av, ja förutom hästarna och kossorna i vinterhagen då, hehe, är Anna som ligger i soffan med foten i högt läge. Mamma var påväg för att ta Anna till sjukhuset så jag och Olli fick träna resten av hästarna själva. 
 
Jag körde Candlelight med Pärlan på släp medan Olivia körde Irrbloss. Vi tog dom 3 varv runt travrundan i joggtempo bara så att dom fick röra lite på sig.
När vi kom tillbaka var klockan mycket och jag tog med mig träns, hjälp, en borste och hovkrats till hagen, borstade av Witezz och red iväg på en snabb barbacka tur. Super mysigt! Det var 3 gången överhuvudtaget som jag red ut med Witezz helt själv. Super mysigt var det och hon skötte sig jätte, jätte bra! Visst var hon tittig och lite småtrög att få frammåt men hon gick frammåt och jag låg inte på backen! Sen vart det ännu mer stressigt och jag vet inte om någonsin har sprungit så fort med 3 balar hö att putta frammåt med pirran. Haha svettigt vart det och kvällshöet bara flög omkring i hagen.

Idag åker jag till stallet igen. Blir upphämtad vid halv 4. Vi får se ifall jag tränar dressyr idag eller ifall vi rider ut. Troligtvis blir det lite dressyr. Isådant fall ska jag verkligen jobba mycket trav, göra henne mjuk och lyhörd på mig. Flytta henne hit och dit kanske.. ja vi får se helt enkelt! Det där klurar jag nog ut under dagen!
 
Hoppas ni började dagen lika awesome som jag, och att den fortsätter i en annan riktning än jag! 
 
Gammal bild på världens sötaste hund, och världeens smutsigaste fönster. haha!

Publicerat den 2013-04-10 - klockan 10:02:00

Jag är med och tävlar

Tryck på bilden eller HÄR för att vara med och tävla.

Publicerat den 2013-04-09 - klockan 10:21:41

Mitt påsklov

Påsklovet är nu slut (för två dagar sen..hehe) och jag är tillbaka i klassrummet. 
På påsklovet har jag chillat i sängen, chillat i stallet och chillat utomhus. Jag och Alex tog en roadtrip på cykeln ända upp till flygfyren, typ 2km, för att köpa goda nudlar, brieost och kex. Gott!

Witezz har hårdtränat, vi har nu övergått till att träna 5 dagar i veckan, både dressyr och trickträning. vi har ridit ut, tränat dressyr, galopperat, haft kul, bråkat och tränat yoga. Vi har nog hunnit med det mesta.
Hade en hög med läxor som jag tog tag i, i söndags. hehe, och nu kör vi slutspurten i ettan.

Har börjat blogga lite smått nu, uppdaterat när jag har haft något at uppdatera om och har trivts med det. Meningen är väl att jag lite smått tänker börja nu - men vill bara klargöra att det här är en blogg där jag skriver om mina dagar, mina ridturer och mina upplevelser. Om bloggen har en bra statestik är mest en bonus - klart det är kul och man strävar ju alltid efter högre och högre statestik, men jag vill inte ha den där "o juste , måste-skriva-ett-aslångt-åsiktsinlägg-på-min-blogg-så-att-dom-har-något-att-läsa" pressen på mig. Min tanke är mest att utveckla mitt skrivande, nå ut med det jag vll nå ut med och kunna titta tillbaka och läsa mina inlägg när jag är äldre och se vad jag gjorde då, och hur jag och Witezz utvecklas (lite som en dagbok alltså).
 
Hoppas att det är okej med er och att ni fortsätter läsa mna blog lika flitigt som ni har gjort nu ett tag, trots min lilla paus. Ni får jätte gärna kommentera också ifall det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om - har dessutom skaffat ask.fm så där kan ni fråga på om vad ni vill!
 
Jag började påsklovet såhär ↓

...och avslutade det såhär ↓
o
 

Publicerat den 2013-04-09 - klockan 10:18:20

Just girly things


 
 

Publicerat den 2013-04-08 - klockan 14:14:09

Witezz's stamtavla

Bestämde mig för att söka runt lite på internett efter Witezz family. Mamman vet jag ju vem det är eftersom att hon bor på gården, haha. Men här har jag fixat ihop ett litet collage om Witezz family. 
 

Publicerat den 2013-04-08 - klockan 13:42:07

Hästtjejer for dummies - By HavrePappa

Många killar krånglar till det där med att hålla en hästtjej glad. De tror att bara för att hästtjejer är ytterst komplicerade varelser med en passion utöver det vanliga i livet så är det också krångligare än att hålla en hästtjej glad än andra (vanliga) tjejer.
Jag påstår att det är helt fel. Faktum är att det är precis tvärtom. Det är mycket lättare att hålla en hästtjej glad än de flesta andra tjejer som jag har stött på i livet, och vägen till framgång stavas Maslows behovstrappa. Jag antar att ni kommer ihåg den från skolan?

I botten av Maslows trappa finns alla grundläggande behov man har som människa. Självklara saker som hunger, törst, sex, värme och så vidare. Först när dessa behov är uppfyllda så kan man gå vidare till det andra steget i behovstrappan och där finner man saker som trygghetsbehov, säkerhet och skydd. Tredje steget i Maslows behovstrappa innehåller samhörighets- och kärleksbehov, att tillhöra en social gemenskap och att ha sociala kontakter. Därefter, om vi fortsätter uppåt i Maslows behovstrappa så hittar vi social acceptans, status och erkännande från andra. Längst upp i trappan finns självförverkligande, utveckling och att sätta upp sina egna mål.

Om ni läser igenom de olika stegen i Maslows behovstrappa igen så inser ni, precis som jag, att så länge man som kille kan tillfredsställa en hästtjejs behov i det första steget i trappan så kommer hon att fixa resten av behoven, helt på egen hand, med hjälp av hästen och vännerna i hästvärlden.

I ett tidigare kapitel så skrev jag att en varm och mätt hästtjej är en lycklig hästtjej, och det är sant! Lägg till lite sex och lite dricka så har du en euforisk hästtjej. En hästtjej behöver ingen hjälp av sin kille vad det gäller trygghetsbehov, säkerhet och skydd, och nej jag pratar inte om säkerhetsvästar eller hjälmar.

Inte heller behöver en hästtjej en kille för att tillhöra en social gemenskap eller status och erkännande. Allt det där har hon sedan länge i stallet bland sina hästvänner. Vad det gäller toppen av behovstrappan så har jag aldrig, någonstans i livet, stött på så många tjejer som förverkligar sig själva, satsar på sig själva och har så många mål som hästtjejer har.

Du behöver verkligen inte krångla till det med din hästtjej, tillgodase hennes behov på det grundläggande steget i behovstrappan och hon kommer att fixa resten, helt utan din hjälp. Jag vill inte få det att låta som att vara ihop med en hästtjej är ungefär samma sak som att som att ha ett husdjur, så missförstå mig rätt.

Som kille till en hästtjej så måste du våga släppa fri. Det kommer inte att vara du och hon dygnet runt i resten av livet. Det kommer även i fortsättningen att vara hon och hästen och ibland du. Ge henne tid för sina intressen utan att klaga. Att åka till hästen tar två, sex eller tio timmar, så är det bara. Du har två val, åk med till stallet eller njut av din egen tid, men gnäll inte!

Skaffa dig en hobby, och här kommer en av de stora fördelarna med att vara ihop med en hästtjej. Det spelar ingen roll vilken hobby du skaffar dig. Din hobby kommer ändå alltid att vara billigare än hennes, och därför kan hon inte protestera. Ta ett helikoptercertifikat och ta din egna, privata splitter nya helikopter till jobbet. Jag är ganska säker på att försäkring för en helikopter är billigare än en ordinär hästförsäkring.

Jag började blogga för att min hästtjej alltid var i stallet. Det kanske inte var den dyraste hobbyn jag kunde komma på att sysselsätta mig med, men den passade mig. Den enda gången jag opponerar mig emot kostnaderna för hennes intresse här i livet är när hon försöker skära ner på alla andra kostnader för att kunna lägga ännu mer pengar på hästen.Man måste dra en gräns någonstans, och jag vägrar äta havregrynsgröt till middag bara för att hästen skall kunna få någon satans specialmüsli med ett kilopris som får oxfilé att framstå som billig hundmat. Nu var det bara ett exempel, eftersom jag inte äter havregrynsgröt alls, någonsin.

Om vi då skall summera det här kapitlet så är det inget svårt att hålla din hästtjej glad. Håll henne mätt, varm och tillfredställd. Släpp henne fri att ägna sig åt det hon vill, gnäll inte och skaffa dig ett eget liv så är du redan hemma. Krångla inte till det, hästtjejer är fullt kapabla att ta hand om sig själva, så länge någon annan matar dem, tvättar och bryr sig om dem och pysslar med dem de stunder på dygnet som de är hemma. Hur svårt kan det vara?


Publicerat den 2013-04-05 - klockan 10:18:59

Vilken är din värsta ovana?

Leda hästen i bara grimman - Har själv otroligt lätt att göra det. Ett exempel är när man bara ska flytta hästen från boxen till kedjorna i gången. Får dock lägga extra band på mig under ridlägerveckorna då småbarnen absolut inte ska lära sig att göra sådan för hur svårt är det att sätta fast ett grimskaft? Man har betydligt större chans att hålla hästen i grimskaftet än i bara grimman, och slipper smärtsamma ryck i armen.
 
Kolla ner i manen när vi rider - Gör jag också väldigt ofta, men de tär något som jag kämpar mig igenom för att sluta med! Genom att hålla uppsikt var man rider och att följa reglerna (håll åt höger, snabbaste gångarten på spåret, halt i mitten av en volt) blir det lättare att planera ridningen både för dig och ditt sällskap. Att stirra ner i manen när man rider genererar många tvärstopp för att man missat mötande ekipage.
 
Smörja efter varje ridpass/aldrig smörja - Vi smörjer helt enkelt lädret när det behövs för lagom är bäst. Smörjer man efter VARJE ridpass så riskerar lädret att mögla inifrån pga förmycket fukttillförsel. Smörjer man aldrig så riskerar man att lädret spricker och går sönder. Ett par dagar i veckan räcker bra, mer behöver/bör man inte smörja lädret om man vill att det ska hålla.
 
Bara borsta där utrustningen ska sitta - Enstaka gånger när man är försenad eller liknande, då är det ok att bara borsta där sadel och träns och benskydd ska sitta. Men det är väldigt många som endast dammar av hästen lite även när de har tid aatt rykta igenom hästen ordentligt. Varför gör man så? Det är ju oftast under borstning och rykt som man upptäcker skador och sår, så förutom att öka blodcirkulationen så finns en viktig funktion med att borsta hela hästen = den dagliga visitationen som man oftast gör samtidigt. Slarvar man med borstning så slarvar man oftast också med visitering vilket medför onödiga risker för skador och sår att bli värre. Det enda jag "slarvar" med att borsta är man och svans, dels för att jag inte har tid ibland men också för att det är onödigt slitage att borsta den VARJE gång!
 
Sitta med mobilen vid fram- och av-skrittning - Jag ljuger om jag säger att jag aldrig har tagit fram mobilen under skritten. Den kan vara allt från att titta klockan till att skicka iväg ett sms. Tycker dock inte att man bör göra såhär. Hur trygg man än känner sig på sin häst så kan något hända ino loppet av några sekunder och när man hanterar hästar ska fokusen ligga 100% på hästen. Det är ett levande djur, inte en boll som ligger där du placerar den.
 
 

Publicerat den 2013-04-02 - klockan 17:27:00

Bloggen vilar i några dagar

Jag längtar inte längre efter att logga in på blogg.se och skriva ett inlägg. Det känns mer som ett måste och så vill jag inte ha det. Därför har jag bestämt att jag låter bloggen vila några dagar. Jag kommer tillbaka senast den 10e eftersom att jag har en tävling att avsluta och en vinnare att kora. Tills dess kan ni följa mig och hästarnas resa genom att gilla Granö Stall på facebook och följa mig på instagram där jag uppdaterar då och då.
 
Jag hoppas verkligen att jag finer blogglusten igen då jag älskar att blogga och skriva om mina dagar. Det är en rolig sak att titta bak på sedan.
 
GLÖM INTE ATT VARA MED OCH TÄVLA OM ETT PRESENTKORT VÄRT 150:- PÅ CASEAPPS ATT DESIGNA DITT EGNA MOBILSKAL MED! TRYCK HÄR!
 

För övrigt gick Witezz asbra idag! Dutti flicka hon är!
 


Publicerat den 2013-04-01 - klockan 19:21:09

Visste ni att

  • Hästen har ingen mättnadskänsla som vi har, den styrs istället av hur många tuggningar den gör på en dag.
  • För att hästen skall må mentalt bra gör den ca 35.000 tuggningar om dygnet vilket innebär att den måste äta/tugga ca 18 timmar/dygn.
 

Publicerat den 2013-04-01 - klockan 18:36:00