Tim testar T.E.N.S

 

Publicerat den 2013-02-28 - klockan 20:18:39

▲ Inspiration ▲


 
 

Publicerat den 2013-02-28 - klockan 13:27:00

En text många av oss hästmänniskor bör läsa!


"Precis som barn behöver hästar uppfostran och kunskap om vilka "reglerna" för gott uppförande är. Det är absurt att tro att hästar känner till vad man förväntar sig av dem. Det är ingen idé att säga: "Han är bara olydig - han borde veta att han ska stå still när jag borstar magen!" Hur och varför förväntar vi oss att hästen vet det? Kom ihåg att hur vi uppför oss mot varandra gäller i båda riktningar och försök att se det ur hästens synvinkel. Tänker den: "Hon vet att jag avskyr att bli borstad så hårt där"? Märk väl att mycket av det som är naturligt hos hästar, men även hos människor, anses oacceptabelt i umgängeslivet!
 
En häst som släpar dig över gården för att ta en tugga av en frodig gräsmatta utför t.e.x. en helt naturlig handling. Varför förväntar vi oss att den ska veta vad som är acceptabelt eller ej? Det är inte hästens uppgift att läsa våra tankar. Detta är speciellt svårt när olika människor tillåter olika saker. På samma sätt skapar en person som tillåter olika saker vid olika tillfällen en förvirrad häst. Hur kan den förväntas förstå varför du som i normala fall tycker det är mysigt när den gnider huvudet mot dig plötsligt blir alldeles rasande över det när du är tävlingsklädd? Det viktiga när du lär hästen gott uppförande är att lugnt och tydlgt förklara för den vad du ansr vara just gott uppförande. Därefter måste du uppträda konsekvent"


Jag blev, av någon anledning, väldigt glad när jag läste den här texten. Den förklarade väldigt bra vad jag, och de flesta hoppas jag, har haft i bakhuvudet, men inte riktigt kunnat formulera. 
 
Har på senaste tiden börjat läsa väldigt mycket kring ämnet NH, hanteringan av hästar, repsketera hästen, relationer mellan häst och ryttare osvosv. och fått en helt annan syn på vissa saker. Man ska självklart inte ta allt ordagrant, efter som att hästar, precis som vi, är olika individer. Men det skulle nog göra lite gott för som flesta att åtminstone kika in på en sida om NH, eller hantering av häst. Menar ju inte att det inte finns någon som har ett bra sammarbete med sin häst, men man glömmer väldigt ofta att hästen är vår vän, vår bäste vän. Som även den har en egen åsikt, och en egen röst. Precis som vi blir glada är vi får allt enligt våra villkor, blir också hästen glad om den får lite som den vill.
 
Tycker dock även att väldigt många går över gränsen. En häst är en häst, en människa är en människa. Och därefter ska dem behandlas. Man kan inte börja behandla en häst som en människa. Men man kan se till att häst och ryttare är vänner på samma villkor!
 
För hur skulle ni känna om ni var tvingade att vara någons vän? Jag vill iallafall att Witezz ska vara med mig för att hon vill. Inte för att jag tvingar henne, eller för någon annan anledning.
 
 
 

Publicerat den 2013-02-28 - klockan 12:39:00

Express yourself

Idag vart det en heldag i stallet. Riktigt mysigt faktiskt såhär i vår vädret. Det var så varmt att jag bestämde mig för att låta vinterjackan och termobyxorna hänga kvar i garderoben. Det fick bli vanliga ridbyxor idag! Hur skönt som helst! Dock vart det lite kyligare framåt kvällen - självklart - men åh så sjukt mysigt det var idag! Man blir på sådant bra humör. Och när ryttaren är på bra humör, är hästen det också!

Witezz var mycket gladare idag, kanske hade hon bara en dålig dag igår.. Vi red ut en sväng hon, jag och Olli och Anna på sina hästar. Witezz fick skor idag också - hand made (!) - bara det gjorde nog henne lite glad. Så det tackar vi för! Efter det fick hon en lång, genomgående borstning och så flätade jag upp manen på henne. Hon är så fin, min lilla prinsessa. 

Candlelight, som var hos tandläkaren imorse fick gå på hackamoret i galoppjobben idag tillsammans med Anna på Strumpan och Ella på Irrbloss. Jäklar vad härligt det var! Jag och Candlelight övade vidare på våra vänsterfattningar - och snacka om fina bocksprång hon gjorde! haha. Som hon bockade, och knappt några vänsterfattningar vart det heller. Tillslut var hon så arg på mig att hon fattade galopp, bockade, drog ner huvudet, låtsades frusta, och ökade och ökade. Inte mycket man har att säga till om när man sitter där barbacka på hacket och hästen har huvudet mellan benen. haha. Min gullplutta. En annan häst men humör är Strumpan som idag ett flertal gånger stack med Anna. Kaos var det ett tag, för en gång skull var det bara lille Irrbloss som skötte sig. Haha.
 
Läkarbesöket imorse gick toppen. Jag cyklade för andra gången i år. Solen sken och man kände att det skulle bli en varm dag. Jag träffade en doktor som kände på hela mig, fick mig att göra massa konstiga grimarser och övningar osvosv. Imorgon går jag tillbaka dit för att ta en jäkla massa prover för att se om jag har några brister på tilexemepl vitamin eller järn etc. Sedan blir det en pluggdag rakt igenom! Och ja juste, bloggen såklart!! Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag har!
 

 

Publicerat den 2013-02-27 - klockan 21:41:08

Natural horsemanship

Efter en hel del läsande på internet har jag nu bestämt mig för att relationen mellan mig och Witezz behöver bli bättre! Hon ska tycka det är roligt när jag kommer och hämtar henne, hon ska vilja komma ut och träna med mig, hon ska lita på mig samtidigt som hon ska våga testa nya grejer på egen hand.

Därför ska jag börja leka "the seven gamesmed henne! 
 
Tittade nämligen in på den HÄR sidan, där man bland annat kunde läsa om hur man läser sin hästoch olika träningstips. Kände att en hel del kan förbttras från min sida och jag kände även igen en del - både positivt och negativt betende från Witezz sida.
 
Så som sagt, jag ska börja med de 7 lekarna, där första leken - Friendly game går ut på att jag ska kunna beröra Witezz överallt, med vad som helst - och hon ska vara precis lika avslappnad genom hela processen.
 
Kort om Friendly game:

Den här leken lär din häst att inte se dig som ett rovdjur som tänker äta den till frukost. Målet är att få din häst van vid att alla möjliga saker händer runt omkring dess kropp. Detta innefattar att blir berörd av dig och av utrustningen och att hantera olika saker och aktiviteter i sin närhet. Viktigast av allt är att du ALLTID håller alla aktiviteter på en vänskaplig nivå - du vill inte skrämma din häst så att den uppfattar övningarna, sakerna eller dig som någonting negativt.

 
 
 
 

Publicerat den 2013-02-26 - klockan 22:27:34

Life begins at the end of your comfort zone

Vill börja med att tacka tusenmiljonergånger för responsen på mitt tidigare inlägg. Det gör mig jätte glad att dels se att ni vill hjälpa, men också att inte bara jag känner som jag gör! Så tack ännu en gång!

Idag tog jag mig upp ur sjukbädden och åkte iväg till stallet. Vi körde Candlelight och Strumpan, Anna tränade lite monté på Strumpan, och helt ärligt tror jag att det kommer gå riktigt bra även för dom på banan i år! Sen red vi ut, jag på Witezz, Anna på Pärlan och Ella på Illuztra. Vi red ut i djupa snön, travade runt och galopperade på ängen. Witezz stannade mitt på ängen för att bocka - haha typ,, Vet inte varför hon gjorde så då inget liksom hände.. Hon såg inget, jag gjorde inget, ingen bakom gjorde något. Kanske bara var glädjeskutt. Man får hoppas det, så hon inte får några ovanor!
 
Jag sitter och tittar på massa kläder, blir helt shoppingsugen och känner att jag vill bränna upp alla slantar jag har på mitt kort! Vi får se hur det blir med det. haha! Vore ju inte helt fel med en uppdatering av garderoben.
 
Imorgon skulle jag ha följt med till veterinären med Candle och Illuztra, men jag ska själv till läkaren så jag får åka till stallet efter det! Jag ska titta upp ifall jag har RSL - restlesslegs
 
Nu ska jag fortsätta fönstershoppa genom datan, haha!
 

Publicerat den 2013-02-26 - klockan 17:47:23

En bild säger mer än tusen ord


Publicerat den 2013-02-25 - klockan 21:05:56

Jag känner mig...äcklig

Jag är så besviken på mig själv. Flera gånger har jag känt den där "nu jäklar-känslan". Men sen kommer det där "jag ska bara"... GAAH!
 
Hur svårt på en skala mellan 1-10 kan det vara att göra sig själv stolt? Att hålla ett löfte till sig själv? Borde inte det, om något, vara det enklaste.
För några veckor sedan, 3-4 sådär.. Fick jag tillbaka mina kära kroppskomplex. Känner mig tjock, äcklig, ful osvosv. Och jag vet - jag är inte tjock, jag är inte världens fulaste **hejjagbrukarboostamigsjälvibland**.
 

Grejen är inte att jag vill gå ner i vikt. Jag tycker jag har en bra vikt. Inte för lite, inte för mycket. (okej, nått kilo hit eller dit...) men jag vill bli tajtare. Och tränar, det gör jag. Jag rider 4-5 dagar i veckan och tränar judo/fys en dag i veckan. Och på sommrarna springer jag. Men inget händer med min kropp ändå. Och problemet är Socker.
 
 
Hur ska jag göra för att äta nyttigare och undvika godis? Hur ska jag göra för att hålla detta löfte åt mig själv?
 
Tacksam för all hjälp jag kan få.
Jag är trött på att bada i badbyxor för att jag inte vill visa min rumpa. Jag är trött på att varje gång jag ställer mig framför spegeln känna besvikelse. 
Kommentera allt ni kan komma på!

Publicerat den 2013-02-25 - klockan 17:15:00

I got my wall wrapped all the way around my heart

Hemma nu ifrån sydpoolen! Hur kul som helst var det, dock berodde väl det kanske inte på självabadhuset - som faktiskt inte riktigt levde upp till mina förväntningar - utan på sällskapet! Vi badade, badade, och badade. Urmysigt. Är fortfarande inte helt frisk, men så mycket bättre! Jag är mycket piggare, jag är inte snorig längre och halsen fungerar! Lättare hade väl kanske varit och sagt att huvudet och bihålorna fortfarande krånglar lite.
 
Nu ska jag ta det lite lugnt, äta något kanske. Och sedan skjutsar Alex mig till judon! Nu börjar träningen igen. Vill faktiskt be er om lite hjälp, men för att få ut det tydligare får ni den frågan i ett annat inlägg! 
 
Planerna för kvällen, förutom judoträning klockan 18, är att ta det lugnt. Andas in vårkänslorna och första dagen på lovet. Kanske laddar ner någon film - har ni något tips? Kommentera film förslag, massor!!!
 


Publicerat den 2013-02-25 - klockan 16:53:02

Dagens,,,

Dagens humör: Glad, förväntansfull
Dagens mående: Bättre!
Dagens borde: Börja träna..
Dagens frisyr: Ofixat. 
Dagens smink: Vattenfast mascara
Dagens klädsel: ljusblåa jeans - H&M - färgglad oversizedtröja - Åhlens - Svarta Converse All star
Dagens favoritlåt: 
Dagens planer: Åka till sydpolen
Dagens vill ha: My dreambody
Dagens längtan: Sommaren
Dagens beroende: 
Dagens tråkigaste: Bilresan till och från.
 

Publicerat den 2013-02-25 - klockan 10:59:00

Trust is like a paper. Once it's crumble it can't be perfect

Idag har varit en sån där dag då jag känner att jag har legat i min säng alldeles för länge. Vet inte längre vad jag ska göra efter att ha tittat på 3 säsonger av Gossip girl och gått upp 4 levlar på Cafeland. Börjar bli uttråkad. Jag åkte inte till stallet idag, vet att om jag hade åkt hade jag kännt mig lika trött, utmattad och sjuk som igår. Så jag stannade hemma för att vila upp mig. Imorgon åker Cissi, Olivia, Thomas, Anna, Jocke och Linus iväg till Sydpolen, och jag hoppas innerligt att jag vaknar upp imorgon och känner mig frisk och pigg, så att jag ockå kan följa med. Jag har fortfarande lite ont i huvudet, och i bihålorna. Samt en jäkla hosta. Men känner mig utvilad. Vi får se, och om jag inte åker så tar jag nog med mig Alex eller någon annan kompis och tar en promenad med min polle. 
 
Veckans blogg är avslutad, och 3 riktigt värdiga vinnare är korade. Jag hoppas ni som vann vart glada - vilket jag har sett att ni har blivit! - och att ni andra är med nästa gång! Jag kan säga att jag och Alex satt här, med över 50 flikar uppe på webbläsaren och grubblade länge över vilka som skulle bli de slutgiltiga vinnarna. Det var inte lätt! Ni har alla så fina bloggar, fyllda med olika saker som gör bloggen bra på sitt sätt! Jag älskar verkligen att läsa era bloggar, andras bloggar överhuvudtaget! Läsa vad andra gör i sina liv, få inspiration både för livet och till min egna blogg. Jag menar, en blogg är ju i princip som en offentlig dagbok. Lite skrämmande är det ändå, att så många nära och kära men även främlingar vet vad som händer i mitt liv. Tycker ni inte? På tal om nära och kära och främlingar. Idag satte ni ett besöksrekord på den här bloggen sedan jag startade upp den igen! Tack så mycket för det! När statestiken blir högre, växer och växer. Det är då man verkligen börjar känna; "Fan va kul det är att blogga egentligen.". Så tack för att ni tittar min blogg, det betyder sjukt mycket! Ni är min familj!
 
Nu ska jag titta på ponnyakuten, sen har jag faktiskt några ideer på blogginlägg att skriva, så ska se om jag får ihop något, annars har jag några i utkast och som tidsinställda! Något får man ju göra när man bara ligger här!
 
Tack ännu en gång, för allt!
 

Publicerat den 2013-02-24 - klockan 21:57:00

Vinnarna av veckans blogg...

Tryck på siffrorna för att se bloggen.


Jag har tittat på:
 - Hur tilltalande designen är.
 - Hur läsvärda inläggen är.
 - "tänket" på bloggen - Den röda tråden.
 - Hur levande den är.
 

 
1. Jag fastnade för den enkla designen, och den mysiga känslan. Du har bra uppdatering med 
     varierade inlägg. Du delar med dig av både "fina" bilder, kamera bilder och inspo-bilder. Du har 
      en jätte fin blogg med ett bra tänk bakom. Jag hoppas du siktar mot toppen!

2. Jag älskar designen! Man känner sig hemma direkt! Bildspelet i headern är urgulligt och gör bloggen levande 
    innan man ens har scrollat vidare. Du ger varierade inlägg, allt från 1 mening till flera rader, och man vill bara 
    läsa vidare. Bloggen är levande med flera olika bilder både från nu och från ett bra tag sedan!
 
3. En jätte fin, men framför allt - levande blogg. Ni håller era läsare vakna med varierade inlägg. Skriver om allt 
    mellan himmel och jord, tipsar och bjuder på bilder av olika kvalitéter. Dessutom lyckas ni utmärkt med att 
    blogga som en duo, ni är olika, men ändå så lika. Och det märks i era blogginlägg.

 
 

Publicerat den 2013-02-24 - klockan 18:21:00

Things are just not good anymore.


Publicerat den 2013-02-24 - klockan 14:34:56

If I could take away the pain, and put a smile on your face...

Hej hallå allihopa! Vad kul att se att bloggen rullar på även om jag inte uppdaterar i 190! 
Är precis hemkommen ifrån stallet. Ännu en gång åkte jag dit och ångrade mig en aning när jag satt på bussen hem. Känns inte som att jag någonsin kommer att bli frisk. Har dessutom blödit näsblod 4 gånger idag, tror jag har lite sömnbrist. Det är en underdrift om jag säger att jag är utmattad. Jag är snarare halft död. Ska vila, vila, vila nu så att jag kanske kan åka till stallet imorgon igen.
 
Idag körde vi en lite längre runda med Candlellight och Strumpan. Vi körde bort till Rangarnö och körde 2 heat, ca 5 km. Strumpan tyckte att det var lite halt och tog galopp ett flertal gånger, men då fick ju Anna öva på att ta ner henne till trav igen. Candle sprang glatt på frammåt.

Sedan red vi iväg ut på Witezz och Irrbloss, vi red båda barbacka och vi hade riktigt kul! Först gick jag först, och då kunde Anna skratta åt mig när Witezz var tittig och jag gled åt sidan. Sedan gick Anna först, och jag kunde skratta åt henne. Det är inte alla ridturer som är så roliga! haha!
 
Anna red lite själv sen också på Pärlan, och sen begav vi oss hemmåt. Imorgon följer Thomas med till stallet, han kanske skulle få pröva på att galoppera för första gången, ååh vad han har längtat efter det!
 
Nu har jag lite annat att ta tag i här hemma - Alex är lite butter. Önska mig lycka till! Haha.
 

Publicerat den 2013-02-23 - klockan 19:35:08

Varning för sjuk bloggare!

Jag är fortfarande sjuk, värre än vad det var från början faktiskt, och därför har jag inte uppdaterat bloggen överhuvudtaget. Det känns inte som det bästa att göra när huvudet är som en tickande bomb.
 
Idag skulle ha varit sista dagen innan lovet, så jag hopas att jag blir frisk nu, så jag får ha ett roligt lov. Måste nog dock erkänna att det kanske inte var det allra bästa att bege sig till stallet igår och rida och köra, eftersom att det har resulterat i att det känns som att jag har svalt en igelkott. Mina bihålor trycker ochhuvudet gör ont, så idag blir ännu en dag framför gossipgirl.
 
Witezz skötte sig super igår, trots att hästarna framför busade lite. Undrar om hon kände att jag inte riktigt hade orken till något annat. Vi gick först, vilket alltid är lite mer ansträngande för både mig och Witezz, då hon är extra svår att få att sänka sig och skjuta på med bak eftersom att hon blir så tittig. Men jag tycker vi lyckades ganska bra ändå!
Strumpan ändes superduper fin igår! Vi testade henne lite genom att öka och öka med Candlelight framför, för att se hur fort tempo Strumpan hänger med i. Och vilket sug hon får frammåt. Hon är inte alls samma osäkra ponny som förra året, hjälp vilken förändring! Riktigt kul att ha fått vara en del av, och jag hoppas verkligen att hon fortsätter i den här riktningen för den 30mars är första start på Gävle, och den tar vi!
 
Uppdateringen under dagen kommer nog vara låg! Har inte orken att skriva långa fina inlägg, men jag hoppas ni har förståelse för detta! 
 

Glöm inte att vara med och tävla i Veckans Blogg, som avslutas söndagen den 24/2! Publicerat den 2013-02-22 - klockan 09:25:00

Jag är med och tävlar

Hos - www.ponnydressyr.se -
Klicka HÄR för att vara med du också.

Publicerat den 2013-02-22 - klockan 09:04:13

Haters gonna hate, or will they?

Hater eller inte! Jag tycker ALLA som läser detta, ALLA, borde ta sig tid att lyssna igenom några av dessa låtar. Dom är riktigt bra!
 

Kommentera nedan vilken ni tycker är bra och varför.
Om ni är en hater, och inte tyckte dem var bra, berätta gärna varför då också! Jag skulle vilja höra vad ni tycker om mannen, myten, legenden - Justin Bieber.
 

Publicerat den 2013-02-20 - klockan 21:19:32

Min moodboard är fulländad

Tog mig upp ur sängen och gjorde klart min moodboard. Alex var snäll och hjälpte mig även den här gången och nu är den äntligen klar! Har plcaerat den fint på min vägg, så att jag ska se den varje dag när jag vaknar! Hoppas den hjälper!
Vad tycker ni?
  
 
 

Publicerat den 2013-02-20 - klockan 17:01:00

...thru sickness and health

Som jag sa igår. Jag är påväg att bli sjuk. Och sjuk är jag, så det vart sängläge för mig idag. Ska ta upp historiaboken senare och jobba igenom det vi skulle ha gjort idag. Annars står vila på schemat.


Varje gång jag rör på huvudet känns det som att det ska sprängas, och jag låter som en gås emellan åt. 

Vill tillägna det här inlägget till min lillasyster Anna, och tacka så mycket för att hon smittade mig. Tack!
 

Glöm inte att vara med och tävla i Veckans Blogg, som avslutas söndagen den 24/2! 

Ridläger på roogård. ta mig tillbaka.
 
 
 

Publicerat den 2013-02-20 - klockan 11:42:42

Läsarfråga

Hur får man det så att alla låtarna syns så?

Jo, du gör såhär:
 
Gå in på den låt eller lista på spotify som du vill lägga upp.

Högerklicka och tryck på Copy spotify URI
 

 
 
Klicka HÄR!
 
Tryck Klistra in i steg nummer 2:
 
Kopiera embed koden:
 
Och klistra in länken som HTML i ert inlägg å bloggen.
 
Hoppas min beskrivning går att följa, och att den var till hjälp! 

Publicerat den 2013-02-19 - klockan 19:44:00

A girl doesn't need anyone who doesn't need her

Sitter nu på bussen hem efter en härlig dag i stallet!
Vi började med att rida lite dressyr. Witezz gick jätte bra, och jag märker förändringar både på henne och på mig efter vintern och hennes vila.
 
Vi tränade mycket i skritt. Jag böjde och ställde henne. Mjukade upp henne, och lät henne gå lång och låg. Sedan började jag samla ihop henne, ställde extra mycket i hörnen. Tänkte väldigt mycket på min sits, stadig skänkel med hälen nedåt, händerna upp och så stilla jag bara kan. 
Känne rmycket skillnad efter vinterns barbacka-ritter. Jag är mycket, mycket stadigare i skänkeln. Förut rörde den mycket på sig och påverkade hela min sits. Har under vintern verkligen jobbat på att höja händerna, för att sedan när Witezz sätts igång kunna rida med det naturligt, från början. Det är en bra bit kvar - och jag måste bli mycket stadigare och mer still i händerna - men det blir bättre för varje gång jag tränar.
I traven jobbade jag på stora mittvolten, jobbade ihop henne och fick henne rund runt min innerskänkel. Hon lyssnar mycket mer för min skänkel nu, men kan fortfarande vara så att hon smitter undan, rinner iväg och fuskar en hel del.
Vi tränar på helt enkelt!
 
Sedan körde vi 3 varv runt travrundan med Strumpan, Candleliht och Irrbloss. Jäklar va fort det gick! Båda travpollarna känns sjukt bra! Fokucerar frammåt, lägger sig i handen och bara springer. Gaah, jag vill tävla nu!!
 
Nu ska jag hem, äta lite pannkakor, duscha bort hästlukten och sen mysa ner mig i sängen med Alex!
Mysigt värre. Känner att jag håller på att bli sjuk, kanske blir sängläge för mig imorgon. Hoppas inte!
 

Glöm inte att vara med och tävla i Veckans Blogg, som avslutas söndagen den 24/2!  

Publicerat den 2013-02-19 - klockan 19:26:34

I'm scared of all the things i feel but cannot see

Den här dagen känns bara helt värdelös. Gick till skolan imorse, hade mattelektion. Sen var engelskaläraren sjuk, så vi hade hålltimme fram till lunch. Efter lunchen gick vi och pratade med vår franskalärare om att få sluta lektionen tidigare, då vi endast hade 10 minuter på oss att ta oss till sportcentrum. Det var lugnt sa hon, och vi inväntade att lektionen skulle börja. När lektionen väl börjar är tydligen franskaläraren sjuk, så hålltimme ännu en gång. Vi pratade med Kenneth pckså, angående att vi skulle komma kraftigt försent till sista lektionen, eftersom att det tar lite tid att gå från sportcentrum ner till skolan, och de bestämde sig för att ställa in även den lektionen.
 
Jag tog ett eget initiativ och struntade i att gå själv upp till sportcentrum, åka skridskor som jag inte ens tycker är kul, och dessutom behöva stanna i stallet till 20.20, när jag lika gärna kunde gå hem och göra mig klar för att åka tidigare till stallet och inte behöva komma hem 21 ikväll. 

Så nu sitter jag här, på bussen mot stallet, och undrar varför jag ens klev upp imorse. Alex tjatar om att få lägga sina pengar på min kamera, vilket skulle göra att jag kan köpa den nu i veckan. Och jag anser att isåfall ska jag få betala tillbaka det på något sätt. Så vi pratar vidare.
 

Glöm inte att vara med och tävla i Veckans Blogg, som avslutas söndagen den 24/2!  

Publicerat den 2013-02-19 - klockan 15:12:23

Everything is different now

Jag ljuger om jag säger att den här dagen är på min topp100 lista, men lite kul har det varit emellan åt. Vad som har hänt under dagen ska jag inte tråka ut er med just nu.

Vet dock inte vad annat jag kan skriva eftersom att absolut ingenting har hänt idag. Judo tränaren var sjuk även den här veckan, så det blev ingen judo idag heller. Jag sprang ner på stan efter skolan med Alex i hälarna och köpte 2 par jeans. Billiga, snygga och bra passform! Precis som jag ville med andra ord.
 
Har ingen bild just nu, haha. Kanske kan ta imorgon, om inte annat så är det ett par helt vanliga ljusa jeans, för 199:- på h&m, samt ett par likadana svarta om jag hade innan, även dem för 199:- på h&m. Så nu kan jag slänga de gamla med stora hål emellan benen!
 
Imorgon åker jag till stallet, som vanligt med 5 bussen och stannar till 8. Saknar min lilla Tessi, och även att träna Candlelight och Strumpan såklart! Allt blir extra roligt när även hästarna vill!
 
Alex gick hem för en stund sedan för att gå ut med hunden, jag fick inte veta ifall han kom tillbaka eller inte, utan det skulle bli en surprise. Spännande, spännande.
 

Glöm inte att vara med och tävla i Veckans Blogg, som avslutas söndagen den 24/2! 
 

 
 
 

Publicerat den 2013-02-18 - klockan 21:38:21

Music is my life, the lyrics is my story

 

Publicerat den 2013-02-18 - klockan 12:31:28

Veckans blogg


Publicerat den 2013-02-18 - klockan 08:53:00

A wonderful day

Nu sitter jag här igen. Var uppe tidigt som attan i morse, låg i sängen. Tittade på gossip girl, chillade. Vid 8 släpptes hästarna ut och Candlelight och Strumpan fick va först ut att träna. Thomas tyckte om Candle förvånansvärt mycket. Haha, men tror han vart lite trött när vi var inne på tredje varvet. Efter det såg jag ingen mening med att gå in och göra ingenting i flera timmar, utan vi tog Witezz och Illuztra på en gång. Thomas som tydligen äälskar Illuztra's trav, tyckte det var jätte kul och det tyckte jag med. Känns bra faktiskt, att rida ut med honom istället för Anna ibland. Lite omväxling, eftersom att jag har ridit med Anna i 8 år nu.
Witezz skötte sig super. Satte på sadeln idag och jobbade ihop henne lite. Man glömmer lätt bort att hon har vilat en månad och tappat mycket, men hon verkar vara glad att vara back on track igen!
 
Jag tog en tidigare buss hem, och har sedan klockan 12 legat i min säng, nyduschat och icke illaluktande och tittat på gossip girl. Alex, som tog tillfället i akt och dygnade i natt sover självklart just nu. Jag hoppas verkligen att han vaknar snart. Håller på att gå under av saknad. Skrev till och med ett litet testamente till honom på skype;
 
" Älskade Alex. När du ser det här har jag nog redan dött av ensamhet och saknad av min pojkvän. Du ärver allt jag har.

Puss, din flickvän <3 "

 

Väntar också på mamma som snart hämtar upp mig och tar mig straigt to McDonalds! Har inte ätit annat är frukost och lite chips... Så hon får gärna skynda sig!


Publicerat den 2013-02-17 - klockan 16:12:00

Fredag, lördag och Söndag

Fredag:
Åååh så mysigt jag och Alex hade de i Täby. Det var lite struligt att komma iväg till en början, Alex skulle klippa sig, och så snygg han blev förresten! Och sen fixa biljetter till bussen osv - men sen var vi iväg! Vi tittade på Ego, lätt den bästa Svenska film jag har sett, bortsett från Beck och Wallander. Rekommenderar den LÄTT till alla er här ute, tonårstjejer som vuxna! Mindre barn bör dock inte se den då den innehöll lite mer "vuxen material" och svordomar. Både jag och Alex hade ätit såå mycket godis på allahjärtansdag och påvägen in till täby och så, så ingen av oss kände för mat, inte fören vi hade gått runt typ hela gallerian på jakt efter vart bussarna går ifrån...

De håller på att bygga om överallt vid gallerian, och nu hade de flyttat hela bussterminalen någonstans där.. ja gud vet vart. Och vi leta, och leta. Och klockan ticka, och ticka. Så tacka vetja de att Alex hade gått i skolan i Täby, så vi behövde bara komma ut på rätt sida så visste han vägen tillbaka till stockholmsbussen - och då köpte vi cheeseburgare som färdkost! haha.
Gud, vet inte vad jag hadde gjort om jag hade varit där med någon annan, som inte hittar i Täby. Jag hade fått panik, klockan började ju bli mycket, så tillslut skulle hela Täby gallerian stänga.. Men efter en stund satt vi som sagt på bussen mot Norrtälje.
 
Vi fortsatte kvällen med räkbaguette från Preem, Coca-cola, godis och film! Tills jag slockna!
 
Lördag:
Åkte till stallet vid 12 på förmiddagen. Misslyckades totalt med den vita kladdkakan jag och Anna försökte oss på, men vi provar en gång till någon gång. Väl i stallet tog jag och Anna in Strumpan och Candlelight först. Vi borstade igenom dem ordentligt. Jag flätade upp Candlelight's man och pannlugg och ryktade henne ordentligt! Sen red vi upp på LVSS för att galoppera massor!
Vår lilla plan med årets träning är enkel: muskler. Träna mycket galopper på längre sträckor i länge sträckor för att bygga upp musklerna och få dem at jobba med pulsen. Och det känns jätte bra, både Candlelight och Strumpan känns riktigt fina! 
Någonstans där under ridturen kom jag dock att tänka på att "hmm, jag har bara fattat högergalopp med Candle... borde nog variera mer, jag prövar att fatta vänster.." hahahahaha, bock bock bock.. Hon kasta sig i en lite halv galoppfattningsbockning och det var bara att ta tillbaka och fatta om tills det var vänster. Så det ska vi öva på!
 
Efter det fixade jag stallet medans Anna och Olivia red ut på sina hästar, vi gick in och fikade lite, för att sen gå ut igen och rida de sista hästarna. Witezz, Karezz och Pärlan. Witezz kändes fin. Jag börjar jobba henne mer och mer, så snart är det dags att sätta på sadeln. Man märker att hon vill jobba mer än hon gör, men att hon inte riktigt orkar. Hon är så mysig just nu! Rida ut barbacka, skritta, trava, galoppera. Jobba med att mjuka upp henne - böja hit och böja dit. Flytta rumpan dit och bogen dit. Jobba henne lång och låg.

Bestämde mig även för att sova kvar i stallet med Thomas och Anna. Det var riktigt länge sedan jag sov över här. Och extra konstigt känns det eftersom att jag inte har sovit utan Alex på typ 2 månader. haha, men det känns ganska bra. Man behöver verkligen komma iväg ifrån varandra ibland!

Sent på kvällen, efter maten, gick vi ut och hade ett snöbollskrig - som jag hade lovat Jocke och Linus. Riktigt roligt var det tills det liksom "gick över styr" och snöbollar for överallt. Så vi bröt där innan någon faktiskt skadade sig.

Söndag:
Ja.. jag vaknade riktigt tidigt idag eftersom att Anna, Cissi och Olivia åker iväg på tävling, så här sitter jag ju nu. Har varit vaken sedan 5, då de gick upp.
Planerna för dagen är att vid 8 ta ut hästarna. Då kör jag ut med Strumpan på en gång med Thomas och Candlelight på släp. Sen har vi i princip hela dagen på oss att rida Illuztra och Witezz och fixa stallet, bussen hem går 15.15 så ingen brådska inte. Vi får se vad jag hittar på. Ska nog sätta sadel på Witezz och jobba igenom henne lite mer i både skritt och trav.

Mer får ni veta senare!
 
 

Publicerat den 2013-02-17 - klockan 06:46:46

Bloggar i morgon!


Publicerat den 2013-02-16 - klockan 22:35:00

Bloglovin' byten!

Jag får många förfrågningar om blogovin' byten varje dag, och precis som det står där man kommenterar, gör jag jätte gärna bloglovin' byten, om ni inte tar bort mig efter några dagar.
 

 - Kommentera bara att ni följer mig, och vilket nummer ni vart så går jag in och följer er! 
 

 
 
 
 

Publicerat den 2013-02-16 - klockan 12:18:39

Witezz- saker hon gillar & ogillar

Saker Witezz gillar
 • Galoppera så fort det bara går • Hoppa • Få godis • Äta • Galopptävlingar mot russen • Busa med sina kompisar i hagen •  Vara ute i hagen • Dressyr • Bli kliad i ansiktet • Bada • Att bara med på bild • Pussas 

Saker Witezz ogillar
• Att vara ensam • Spöregn • Kyla • Snövallar • Gå igenom grindar och andra trånga utrymmen • När vägen byter färg •  
 


 
 

Publicerat den 2013-02-15 - klockan 20:13:00

Before I die!


Publicerat den 2013-02-15 - klockan 17:08:00

Någon gång måste vara den första!

Den här dagen blir bara segare och segare! Jag vill ju att den ska ta slut så att festligheterna kan börja! Efter skolan ska nämligen, först - Alex klippa sig. haha, men sen ska vi fira hans 18årsdag som var förra fredagen genom att först äta lite god mat på Stället, som det heter. Det är en restaurang här i Norrtälje och efterdet åker vi till Täby och tittar på filmen Ego. Det ska bli så himla mysigt!  Längtar som sjutton!

För att få dagen att gå fortare har jag läst en jäädrans massa bloggar! Deltagit i 3 tävlingar!
Bland annat en tävling hos Svenskahollywoodflickor.blogg.se, där du har chansen att vinna ett bodybutter från Victoria Secret i "smaken" Love spell. Klicka på bilden för att komma till den tävlingen!
 
Sen klickade jag in på ViktorFrisk.nu och gick med och tävlade om att få vara med i en photoshoot med honom och en annan kille, blir det ju om jag vinner. En kille och En tjej väljs ut, möter upp Viktor och åker till photoshooten, där du först blir stylad av Viktor! Klicka på bilden för att komma till den tävlingen!
13
 
Och till den sista, men minst lika roliga tävlingen så tävlade jag hos Greatponnys.blogg.se. Genom att skicka den galnaste, mest knasiga vinterbilden på dig och din egna/skötar/medryttar- häst kan du vinna en länkning för flera hundra läsare, samt ett gästbloggsinlägg! Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
 
Haha, önska mig lycka till i alla dessa fina tävlingar! Och så hoppas jag att även ni tar chansen att vara med! Så lycka till ni också! 

Publicerat den 2013-02-15 - klockan 13:42:10

Dagens...

Dagens humör: Utvilad, glad, förväntansfull.
Dagens mående: Toppen!
Dagens borde: Packa undan allt godis från igår och låtsas som att det inte finns. Mission impossiple
Dagens frisyr: Rakt, våfflat.
Dagens smink: Utsuddad kajal på ögonlocket och mascara
Dagens klädsel: Svarta jeans - H&M - Svart USA tröja - AX Paris - Svarta Converse All star
Dagens favoritlåt: Thrift shop - feat. Wanz
Dagens planer: Bio och middag med Alex!
Dagens vill ha: Pengar, as always!
Dagens längtan: Skoldagens slut - myyys med Alex!
Dagens beroende: Coca-cola och kindermaxi!
Dagens tråkigaste: Matte sista lektionen...


Publicerat den 2013-02-15 - klockan 10:52:21

GLAD ALLA ❤'S DAG ÖNSKAR SCHNAILGULL!

Hej allihopa! Precis som jag har, hopas jag att även ni har haft det väldigt mysigt idag! Jag har spenderat dagen med de som jag älskar, de 2 som delar mitt hjärta. Witezz och Alex
 
Började dagen med att spoila Alex frukost-på-sängen-planer som han ville ge mig, genom att helt enkelt gå upp före honom, göra frukosten, skriva ett fint kort och ställa in i kylen. Så när han skulle gå upp och ge mig frukost på sängen, var den redan klar till oss båda! Super mysigt sätt att börja dagen på!

Skolan gick segt som vanligt, ni vet. Ville ju hem!
Så när skolan väl var slut så skyndade jag för att hämta pengar. Jag la ut åt Alex som inte än har fått sina pengar, men proppsar på att få betala. Vi skyndade till affären och köpte lite nötter, coca-cola, remmar, kinder maxi och pringles till ikväll! Åååh så gott!
Sen hem, rusa runt i köket som en tok för att sno ihop 2 stycken kladdkakor. En till ikväll och en till stallet. Jätte goda vart dem båda 2! Den ena var självklart formad som ett hjärta!
 
Åkte vidare till stallet, tränade mina älsklingar - skrattade, stressade och åt kladdkaka! 
Witezz var helt underbar! Red barbacka idag igen - tänkte otroligt mycket på min sits. hålla om, hålla om, hålla om.  Upp med händerna, stadig, stadig, stadig! Vi galopperade idag. Första galoppen i år, första galoppen barbacka! Kändes helt underbart! Galoppen var bara wow. Witezz sänkte sig, frustade och sen... tvärnit framför oss för att Illuztra stanna och bocka med Anna. haha. Snacka om glädje förstörare.
 
Sedan körde vi ut med Irrbloss och Strumpan, Anna redCandle och Jocke tog Pärlan på släp med mig och Irre. Vi hade några olyckor med Eddy, som tvunget skulle följa med - men måste då åka vagn. 
**Eddy är våran väääldigt stora schäfer**
Men skulle han sitta still i vagnen - Nej. Kunda han vara tyst - Nej. Kastade han sig ut och sälpade fejset i backen - JA. haha, det var kaos ett tag, men sen lugnade han ner sig.
 
Nu ska jag snart ta och fortsätta min alla ❤'s dag, med film, gottgott och min underbara!
Hoppas ni har haft en riktigt bra dag, singel eller inte! 

Publicerat den 2013-02-14 - klockan 22:19:36

How can a person give you so much strenght, yet still be your only weakness

Drabbades idag av en sådan otrolig längtan efter sommaren! Värmen, solen, vattnet, alla fåglar och andra djur. Ge mig nuuuu!
 
Taggar sjukt mycket inför sommaren, som för mig innebär en grym tävlingssäsong, massa sol och bad, mys med hästarna i värmen. Känslan av att bara vilja slita av sig kläderna och kasta sig i närmaste vattenpöl.
 
Har stora mål och roliga planer inför sommaren. Bland annat ska jag satsa stenhårt på travponnisarna och min fina Witezz. Ska sänka rekorden och få erfarenhet på tävlingsbanan! Jag ska ha världens bästa sommar med mina kompisar och min älskade Alex.Jag ska äta jordgubbar tills magen sprängs, bada tills jag får simhud mellan tårna och hela jag ser ut som ett russin och sola mig brun som en pepparkaka! Jag planerar också att kanske ta en veckas semester i Finland tillsammans med min Farmor, styvfarfar och Alex antingen någon gång då det passar bra in, eller i slutet av sommarlovet!. Jag hoppas iallfall att det blir av!
 
 

 

Publicerat den 2013-02-14 - klockan 15:29:26

Happy valentine's day

 
 
 


 
 

Publicerat den 2013-02-14 - klockan 09:32:02

Stand up for what you belive in, even if it means standing alone

 Drama, drama, drama.
 
Jag vill börja inlägget med att säga tack till alla er som finns för mig när jag behöver er. Och tack till Alex som finns i alla väder. Även om vi småbråkar, tjafsar och har delade åsikter så står vi endå där i slutändan och håller om varandra! Tack för det!
 
Imorgon är det alla hjärtans dag, och planen är att efter stallet hoppa i duschen, sedan i sängen och bara mysa sönder med Alex framför någon bra film, gott att äta och dricka! Längtar såå mycket! 
På fredag drar jag och Alex iväg till Täby för att se på film, äta lite gott och fira hans 18års dag som var förra fredagen! Sen är helgen fullspäckad med stall! Känner att detta veckoslut är något att se fram emot - och jag längtar så mycket!
 
Nu slänger jag mig på magen, tittar på "The Change Up" - en riktigt rolig film (!) - och sedan lite gossipgirl medan supergulliga Alex ger mig en härlig massage!
 

Publicerat den 2013-02-13 - klockan 21:22:00

Önska mig lycka till!

Ska fråga min mor om jag kan få köpa min systemkamera på avbetalning hos Elgiganten. Det skulle innebära 379:- i månaden i 10 månader. Jag vet dock inte om det är värt det. Men jag ska diskutera med henne. Det skulle ju innebära att jag kan lägga kameraplanerna på hyllan och börja spara till annat. Dessutom!!! Om jag köper kameran på avbetalning innebär det att jag kan köpa lite ridkläder - vilket blir ett par ridstövlar och en kavaj. Alex vill självklart lägga sig i mina köp, och vill köpa ridstövlarna åt mig. Tycker det är så gulligt, men samtidigt - det är väldigt mycket pengar det handlar om.. Så det får vi se hur det blir med.
 
Vad skulle ni göra?
 
 

Publicerat den 2013-02-13 - klockan 14:16:30

Dagens...

DAGENS KLÄDER: Svarta Jeans - H&M - Svart kofta -H&M - Vit blus - H&M -
DAGENS FRISYR: Utsläppt med volym från voffeltången
DAGENS SMINK: Endast mascara
DAGENS VILL HA: Pengar - everyday!
DAGENS KREATIVITET: Ska pyssla på min Dreamboard sen!
DAGENS PLANER: Mysa med Alex, klippa och klistra, och bara chilla!
DAGENS JOBBIGA: Det är dagen innan allt de "roliga" händer.
DAGENS ROLIGASTE: Naturkunskapsläraren är sjuk, slutar 1½ timme tidigare!
DAGENS TRÅKIGASTE: Skolan!
DAGENS HUMÖR: Trött och fundersam
DAGENS SJUKA: Min naturkunskapslärare! tihi
DAGENS LÄNGTAN: Min bästiiis Marielle, som ligger sjuk!
DAGENS FUNDERING: När fan börjar lektionen?!
DAGENS BEROENDE: Blogg.se, facebook.
DAGENS MUSIK: Inget eftersom att mina lurar är borta........
DAGENS MÅSTEN: Plugga matte .__.
DAGENS VÄDER: Mulet - sitter och väntar på snöstorm typ..
DAGENS ORD: -
 

Publicerat den 2013-02-13 - klockan 10:32:00

Tack allihopa för ett fint välkomnande!

Kändes underbart att logga in och se att det redan första dagen har tittat in en hel del på min blogg! Och en massa kommentarer trillar in! Känns jätte bra och jag hoppas det fortsätter i den riktningen!
 
Hade tänkt blogga på bussen igår, men gossip girl tog upp mina tankar och sen dog datan och internetet gick ut. Men hade fullt upp hela dagen ändå! Slutade efter idrotten, var hemma vid 15.15. Då tog jag och Alex och hade nudeldejt, sedan flög tejp, sax och lim fram och vi började klippa och klistra på min moodboard. 

Det var några av er som hade hört det förut  men det var tydligen ockå känt under namnet Dreamboard och Visionboard. Jag tycker att de namnen var mer passande!

Så med andra ord - vi började klippa och klistra på min Dreamboard. Har klippt ut de flesta bilder nu, men har en del kvar att skriva ut, och ska försöka få ut mina citat också! Fint kommer det bli!
 
Har hänt lite i stallet och så sedan sist. Witezz är igång, vi skrittar och travar lite. Candlelight och Strumpans träning har ökat till 3 varv. Jag har fått ansvar även för Candlelight's träning, vilket gör att på tisdagar blir det sena dagar i stallet. Kommer till stallet vid 6, och ska träna två hästar. Så det blir hem med 20.20 bussen! 
Men tycker egentligen bara det är mysigt. Det är bara när man tänker på att man kommer hem efter 9, som det känns jobbigt, men när man väl är där är det bort blåst med vinden.
Igår hade vi jätte mysigt! Körde ut med Strumpan och Candlelight medans Anna red Irrbloss. Strumpan känns verkligen jätte fin, lägger sig på bettet och drar framåt! Ser framemot att tävla henne i sommar, när hon känns såhär! Sen travade vi ut på Witezz och Pärlan. Witezz var lite uppstressad i blåsvädret men hon gick fint ändå!
 
Idag slutar jag tidigare pågrund av att naturkunskapsläraren är sjuk, då går jag hem och fortsätter pysslandet med min Dreamboard!
 

Publicerat den 2013-02-13 - klockan 09:41:26

Jag är med och tävlar

Bilden är en länk!
 

Var med och tävla om den här URSNYGGA hoodtröjan från Kingsland! Tävlingen anordnas av U N B E A T E N . S E i sammarbete med chevals ridsport! Lycka till alla goingar!

Publicerat den 2013-02-12 - klockan 17:25:00

Gör en egen moodboard!

Har fått troligt mycket stöd från olika personer de senaste veckorna. Stort tack till alla er! Speciellt Alex, min fina boyfriend, och Bianca! Tack för allt!
 
Bianca hade en idé, att göra en så kallad Moodboard. Någon som har hört talas om det förutom?
Hur som helst så går det ut på att klistra upp en massa bilder på ett papper, som gör att man känner sig motiverad och inspirerad. Det kan tillexempel vara bilder på snygga kroppar - om du nu tragglar för att försöka få din drömkropp. Det kan vara fina Citat som gör att du känner dig motiverad. Bilder på typ frukt och/eller sallad om du vill bli motiverad att äta nyttigare, osvosv! Bara DU bestämmer vad som ska finnas på din moodboard! Min moodboard ska sitta uppe på min vägg, bredvid dörren - mitt emot sängen. Så att jag vaknar upp varje morgon och ser den. Samt ser den varje gång jag går ut genom mitt rum. Ska börja göra den idag om jag får tid - ser fram emot det. Jag menar, det är värt ett försök!
 
Bilder som ska finnas på min moodboard:
 
 
 
 

Publicerat den 2013-02-12 - klockan 12:05:00

I'm back

Startar sakta men säkert upp bloggen. Lovar ingen hundraprocentig uppdatering, men jag ska göra mitt bästa! Har faktiskt saknat det! Har saknat att sätta mig framför datan och skriva av mig och berätta om min dag.
 
Eftersom att allt fuckade ur och jag pausade bloggen försvann en hel del av statistiken! Men den kommer tillbaka, right? Jag spoilade en del planer som var på g med bloggen, men det löser sig!
 
Från och med idag, kör vi! 
Det är skönt att vara tillbaka!

Publicerat den 2013-02-12 - klockan 10:41:04