The day has finaly arrived when...

MIN SYSTENKAMERA HAR KOMMIT!!!!!
Håller på och laddar batteriet nu, har läst/skummat igenom handboken och fixat allt snyggt i väskan. Nu om något är jag taggad inför dubbeltravet på Visby. Min kamera kommer gå i högvarv!
 

Dagen har varit... seg. vädret har varit molnigt och tryckande och helt plötsligt kom en väldig hetta från ingenstans.. Det var helt olidligt att leda barnen på deras uteritt, tack och lov dock att det var en uteritt och inte ett pass på volten.. Detta lägrets barn var så duktiga på att rida att dom faktiskt klarade av en uteritt!
Witezz fick ju självklart vara med idag också! Denna gången med en annan tjej på ryggen. Hon kom från USA och hade en urskön dialekt! Hon red helt okej men var ju ingen "van ryttare" om man säger så. Det var några balansproblem samt att hälen åkte upp. Sånadära vanliga nybörjar problem. Witezz vart inte störd på något sätt iallafall, och det är det viktigaste!
 
 
Inga hästar behövde utöver lägrerpassen idag så jag kunde åka hem direkt. Skönt med tanke på att vi åker imorgon och är borta till på söndag/måndag. Jäklar vilken lång helg det kommer bli, får nästan hemlängtan bara av att tänka på det. Men vi kommer ha sjukt kul och förhoppningsvis kommer loppen också att gå bra och en nöjd Jonna kommer att komma hem! 
 
 
 
Nu är min plan att sätta mig vid photoshop och beta av min design och header lista! Hehe, wish me goodluck, och glöm inte att kika in här om du också är sugen på nått nytt på din blogg!

Publicerat den 2013-07-31 - klockan 20:57:00

Life didn't come with instructions

Med pizzan i ugnen för tredje dagen i rad så känner jag mig som en riktig fetknopp. Meningen var att jag skulle ha ätit hamburgare idag men så vart det inte eftersom att jag rymde hemmifrån hem till Alex.
 
 
Idag fick Witezz en liten "brytning" i sitt lilla träningsschema. Dom två lägerbarnen som igår var sjuka kom tillbaka idag, och eftersom att Pärlan åkte igår så fick Witezz ännu en gång agera lägerhäst! Jag fick, med lite hjälp från Cissi förstås, välja vem av alla som skulle få rida henne och mitt val vart perfekt. Tjejen jag valde är den som har ridit mest av alla, hon hade en stilla hand men framför allt en låg hand!

Jag tyckte det såg fint ut! Imorgon ska dom rida ut så då får vi se vem som får rida min lilla tjej, Jag kommer att gå bredvid eller leda i värstafall så då kan vem som helst få sitta på henne,.. nästan.

 

Publicerat den 2013-07-30 - klockan 22:55:00

Onödig fakta!

 
Bilden är gjord och tagen ifrån www.quiethell.blogg.se

Publicerat den 2013-07-30 - klockan 21:32:21

Varje dag är den andra lik

Det är verkligen intensiva veckor i stallet nu. Sista ponnylägret startade igår och nog för att det bara var tre barn då två var sjuka, så blir man precis lika trött.

Veckorna här ute är verkligen fullspäckade. Ta den här veckan som exempel: måndag till onsdag är det ponnyläger och torsdag till söndag bär det av till Gotland på dubbeltrav. Ingen rast, ingen ro. Men jag ska inte klaga, jag gillar det jag gör och det ska kräva mycket för att få mig på andra spår!


Jag uppdaterar er mer ikväll, bussen börjar närma sig stallet nu!

Publicerat den 2013-07-30 - klockan 09:29:23

Första gången på 1½ vecka

Äntligen, äntligen var det dags att få sitta upp på Witezz rygg. Varje dag har varit en nedräkning för mig, idag är hennes vila över och jag ska börja skritta henne barbacka. Vilket jag gjorde i morse med sällskap av Maja som fick hoppa upp på Bolle nu när vi bara skulle skritta lite.
 
Vi skrittade bara mot Lvss och vände, men gick in på ett ställe där dom har avverkat på dit och tillbaka vägen. Dr var det perfekt för Witezz att gå med tanke på det ojämna mellanrummet. Ibland gick det upp, ibland gick det ner. Stenar och pinnar var i vägen och för att inte tala om allt de höga gräset som fanns där. Witezz klagade inte om man säger så, haha!
 

Eftersom att Witezz har en liten lågträningsperiod nu så fick Bolle följa med till Sofia på dressyrlektion. Inte för att det vart så mycket dressyr för honom, utan vi tränade på grunderna såsom att lyssna på mitt kommando. Säger jag trav, då är det trav. Vi tränade också på att hitta och bibehålla en bra takt. Galoppfattningarna satt perfa. Eller ja, vi hade några missöden men om man tänker på vilka framgångar han har gjort så blir jag helt varm och gosig i hela kroppen!
 
Han är en snabblärd häst, nästan lite för ambitiös ibland. Det är lätt att glömma att han faktiskt bara är 4 år. Tur att det finns många människor här som påminner mig. Hur som helst kommer nog Bolle få följa med på ridlektionen även nästa vecka. Tur i oturen då jag verkligen saknar att finslipa min diamant. Men ska hästen vara fin får man lida pin.
 
 
 

Publicerat den 2013-07-29 - klockan 19:39:55

Ett heltidsjobb är vad det är!

Precis hela dagen har jag suttit framför datan och jobbat på en ynka grej - fast besluten att bli klar med den! Usch vad jag avskryr att lämna saker halvfärdiga. Speciellt när det är så lite kvar..
 
Det är nämligen så att jag bestämde mig för att det var dags att skapa en mer proffsig blogg. En mer proffsig designblogg.  Som jag hoppas att ni alla vet så ger jag ut gratis designer och header. Jag älskar att sitta vid photoshop och redigera bild efter bild. Jag skulle kunna göra det dagarna i ända och har ju dessutom sökt in på en foto- och redigeringskurs som mitt individuella val i gymnasiet. Jag tänkte därför göra allt så mycket enklare för er som vill beställa och gjorde därför en sån här knapp:
 

 
Trycker ni där kommer ni till den absolut, utan tvekan, svåraste designen jag någonsin har gjort och någonsin kommer att ha gjort. På den här designen finner ni all information ni behöver veta och ni kan dessutom se lite av mina tidigare verk. Sidan kommer att finnas så länge ni visar intresse för mina designer och kommer att uppdateras kontinuerligt.
 
Anyway... det här har verkligen tagit mig hela dagen och jag skulle vara er evigt tacksam ifall ni kunde ta er tid och klicka här och kanske lämna en fin liten kommentar om hur ni tycker det ser ut. All kritik mottages med tacksamhet, både bra och dålig!

Publicerat den 2013-07-28 - klockan 01:36:00

Mission accomplished

Har nu spenderat det mesta av min lön. Och ja, det gick på mindre än 5 minuter. En stycke systemkamera av märket och modellen Nikon d5100 är nu beställd, objektivet vart ett 18-105mm - perfekt för att fota hästar med. Köpte ett paket där jag även fick med en kameraväska samt ett UV filter. Nu skulle man kunna tro att Jonna är pank, men icke sa nicke! Pengar finns kvar på kontot och i spargrisen och just nu sitter jag och funderar på vad mitt nästa inköp blir haha!
 
 
Mina planer för dagen, förutom att trycka i mig kakor och annat gott som bjuds på mitt dagen-efter-min-födelsedags-firande, är inte att bada som jag trodde att det skulle bli... Väderprognosen och molnen utanför berättade för mig att ett stort åskväder är på väg. Och med tanke på det som hände i Göteborg så stannar jag nog inne under dagen!
Funderar faktiskt på att sätta mig en stund vid photoshop, göra klart Lovisas design, göra några headers åt er som har beställt och dessutom ska jag fixa en liten grej till min blogg. Vi får se vad som hinns med helt enkelt!
 
 
 
 

Publicerat den 2013-07-27 - klockan 14:45:00

IIIIIIIIIIIIIIHP!!!! ASDFGHJKL!"#¤%&

 
 
Heeeeej systemkamera!! 

Publicerat den 2013-07-26 - klockan 23:26:57

Så här firar jag min födelsedag:

Sammanlagt 7 timmar i lastbilen och 1½timme på travbanan.
Sen får vi ju inte glömma att jag gick upp klockan 07 imorse för att träna hästar, packa alla grejer och fixa stallet. 
 
 
Men jag klagar inte, det var en av dom bättre födelsedagar jag har haft. Strumpan gick superduper bra i värmingen men gick dessvärre inte lika bra i loppet. Vi slutade trea men jag lovar att vi hade kunnat vunnit loppet. Det finns mycket att "skylla på" men jag lämnar det vid att det inte var vår bästa dag helt enkelt! Jag är nöjd med vår prestation både i värmingen och i loppet, och det är det viktigaste!
Min födelsedags middag vart hamburgare och glass på Max. Min födelsedags aktivitet vart trav samt frågesport och "så ska det låta" i lastbilen. Men med bra sällskap blir även de tråkigaste stunderna roliga.
 
 
Cissi och jag har styrt upp planeringen för hur Witezz ska gå nu. Hon sätts ju igång igen på måndag, och ska då skrittas barbacka i ojämn terräng och skog i några veckor samt gå ett tömkörningspass på volten en gång i veckan.
Hon ska fortsätta äta kraft varje dag och vi funderar dessutom på att öka mängden till 1 kg.
Cissi ska visa mig lite stretch- och massage övningar som jag kan göra på Witezz också och vi ska bygga som en liten bana med tunnor och bommar och jag och witezz ska gå varje gång jag tar in och släpper ut henne, allt för att främja hennes rygg. Jag hoppas verkligen att det här kommer att göra någon skillnad...
 
 
Imorgon får alla hästarna vila. Jag ska fira min födelsedags med familjen. Vi ska äta gott och ha lite roligt. Ska dessutom beställa min kamera imorgon, finaly! Fick lönebeskedet igår, och lönen kommer imorgon!
asdfghjkl!"#¤%& Jag äger snart en systemkamera ASDFGHJK!"#¤%&
 
 

Nu ska jag smyga mig ner i sängen med Alex. Vi köte lite massage olja på Åhlens i förrgår och nu ska han få massera mig med den! Den luktar melon, mmhh..!
 

Publicerat den 2013-07-26 - klockan 22:22:48

Mina födelsedagspresenter

1100kronor
Ett dressyrspö och ett kort spö
En tävlingströja från Catago
Hästtofsar med rosetter
Silvriga hästtofsar
Ett par stövelsträckare
En tatuering

Och så får vi ju inte glömma resan till Barcelona om 2veckor! Tack farmor, mami och Hasse och familjen Ekeberg!


Publicerat den 2013-07-26 - klockan 21:52:00

Mellanlandar en stund

...hemma. Har handlat lite, ätit jordgubbar, snackat skit och packat upp och packat om min väska. Nu åker jag iväg till stallet för att fixa och trixa med utrustningen til morgondagens tävlingar. 
Ett insprängt lopp på Örebro's travbana. Strumpan har spår ett och det är ett super bra lopp för henne. Dessutom möter vi en av Stall Granö's egna avkommor - Granös Tusensköna, ska bli kul att få se henne då jag aldrig såg henne som föl. Hon föddes mitt i vårat lilla avbrott från ridningen.
 
 
Jag har tyvärr inte tid att skriva någr tidsinställda så resten av dagen, och imorgon kommer uppdateringen vara dålig. Inte nog med att jag tävlar imorgon, jag fyller 17 år också! Tihi, grattis till mig så hörs vi imorgon!

Publicerat den 2013-07-25 - klockan 16:38:00

Dubbeltravet på Eskilstuna #2

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Första-, andra- och tredjeplacerad vart vi på Eskilstuna. Candlelight satte nytt rekord, denna gång under 1.50.0, vi flög fram på banan. Även strumpan satte ett nytt rekord och börjar nu även hon närma sig 2 minuterstempot. Rekordet hamnade på 2.02.04, inte långt ifrån med andra ord!
 
 
 

Publicerat den 2013-07-24 - klockan 18:06:00

Dubbeltravet på Eskilstuna #1

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Första-, andra- och tredjeplacerad vart vi på Eskilstuna. Candlelight satte nytt rekord, denna gång under 1.50.0, vi flög fram på banan. Även strumpan satte ett nytt rekord och börjar nu även hon närma sig 2 minuterstempot. Rekordet hamnade på 2.02.04, inte långt ifrån med andra ord!
 
 

Publicerat den 2013-07-24 - klockan 09:05:00

Dressyrbilder från körtävlingen i Eskilstuna #2

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Fina Irrbloss gjorde ett fint jobb i dressyrdelen. Han fick bäst reslutat av alla som startade L:B och slutade på 56 straffpoäng! 
 
 
 
 
 

Publicerat den 2013-07-23 - klockan 18:13:00

Musiktips

 
Får sånna jag kan-känslor av att lyssna på dessa låtar. Don't know why men har verkligen fastnat för dem. Kan dessutom också tipsa om att titta på musikvideon för The Nexus. Det råkar nämligen vara så att storebror min är med i den. Han är en av dom som springer omkring i airsoft kläder, det vill säga mask och vapen. Men tittar ni riktigt noga kan ni se hans vita töjningar i öronen. 
 
 
Ifall ni nu inte skulle vara intresserade av att se min bror tipsar jag ändå av att titta på den och lyssna på låten då den är sjukt bra! 
 

Publicerat den 2013-07-23 - klockan 14:03:00

Dressyrbilder från körtävlingen i Eskilstuna #1

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Fina Irrbloss gjorde ett fint jobb i dressyrdelen. Han fick bäst reslutat av alla som startade L:B och slutade på 56 straffpoäng! 
 
 

Publicerat den 2013-07-23 - klockan 08:10:00

Maratonbilder från körningen i Eskilstuna #2

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Irrbloss älskar maraton! Det finns inga gränser, det ska gå fort och han måste tänka och göra rätt. Vad finns det att ogilla? 
 
 

Publicerat den 2013-07-22 - klockan 18:45:00

#OperationMuskler

Har ju tidigare nämnt #operationsmuskler ett antal gånger här på bloggen och efter att nu ha snackat lite med Cissi och lagt upp en plan kan jag äntligen skriva ut här på bloggen exakt vad detta innebär.
 
Operation muskler handlar alltså om att bygga upp muskler!
Inte på mig då, utan på min lilla prinsessa Witezz. Kolla på bilden nedan och finn ett fel!
 
 
För er som inte hittade, här har ni en hint; rumpan! Witezz har, som några kanske redan har lagt märke till, väldigt lite muskler på rygg och rumpa, och det är det vi nu ska försöka åtgärda! Planen är följande:
 
- Witezz ska få en viloperiod på 1vecka och några dagar. Sedan mjukstartar vi med barbackaturer 
  samt lite tömkörning, vilket inte alls blir någon hårdträning eftersom att fokusen ligger på att jag
  ska få kontroll över utrustningen haha!
- Witezz har börjat äta ½liter kraft grov 125. Mycket proteinrikt!
- Jag ska börja tömköra Witezz lika mycket som, om inte mer än,  jag rider henne. 
- Jag ska jobba mycket upphöjd cavalletti samt gå i ojämn terräng
 
Allt detta gör vi alltså för att försöka få henne att muskla rygg och rumpa. Vi har alla kommit fram till att hon går ganska hård träning hemma 5 dagar i veckan, varav ett av dom passen är en dressyrlektion där hon går så pass bra att det absolut borde ha påverkat hennes muskler positivt. Något är alltså lite konstigt och vi ska ta reda på vad. Till och med 3åriga Preztige som endast skrittas några dagar i veckan har bra mycket mer musklad rygg och rumpa än Witezz.
 
 Maybe it's my sadle. Har ju tidigare skrivit här att jag rider med westernsadeln, detta är också en del av vårt #operationmuskler-projekt eftersom att vi förut haft tankar om att hennes vanliga sadlar kanske inte passar henne, utan ligger på ett sådant sätt att hennes rygg inte kan musklas.
 
 
Alla tips från er härliga läsare uppskattas, så har ni någon finurlig övning eller liknande så tveka inte att öppna kommentarsrutan! I want my horse to look nice and be healthy!

Publicerat den 2013-07-22 - klockan 15:22:00

Maratonbilder från körningen i Eskilstuna #1

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Irrbloss älskar maraton! Det finns inga gränser, det ska gå fort och han måste tänka och göra rätt. Vad finns det att ogilla? 
 
 

Publicerat den 2013-07-22 - klockan 08:44:00

Ridläraren hoppar upp - min polle kan hon! #2

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Sofia hoppade upp och red fram min lilla ängel inna dressyrlektionen. Witezz gick så otroligt fint och jag bara satt där med öppen mun, "är det där verkligen min häst?". Drömmar och mål byggdes, kan hon gå sådär bra med Sofia kan hon banne mig göra det med mig också! Det är bara att sätta fart!
 
 

Publicerat den 2013-07-21 - klockan 18:29:00

Det absolut härligaste som finns...

...måste vara att höra sin häst frusta!
I fredags skrittade jag lite på Preztige på volten och gjorde, ja ni vet, det vanliga - övade på skritt och halt övergångar. Ville att han skulle lyssna så mycket på min röst som möjligt och att jag knappt skulle behöva hålla i tyglarna eller trycka med skänkeln för att han skulle stanna. Tror ni inte då att mitt i allt det där kommer en frustning, och en till, och en till! Känslan i min kropp går inte att beskriva. Att höra Preztige frusta under en ridtur för första gången var som att höra ljudet av väldigt mycket pengar i spargrisen. Lycka i allra högsta grad!
 

Som en del av er kanske redan vet så sägs det att en frustning betyder att hästen är nöjd, psykiskt avslappnad, trygg och/eller att hästen trivs med tillvaron. Och att då höra detta från en treårig liten pojke vars hals nästan alltid har varit uppspänd, öronen spärrade åt olika håll och stegen väldigt kantiga - det var som att öppna sina paket på självaste julaftons morgon.
 
I och med frustningarna började även stegen bli mer rytmiska, Preztige sökte sig neråt och slappnade av i halsen och jag såg även att öronen vart riktade bakåt mot mig, istället för åt alla andra håll och kanter.
 
 
Bolle har också visat sina frustningar för mig. Första gången var när vi red på volten. Vi hade gjort våra sista fattningar och jag lät Bolle trava av sig lite på långa tyglar när jag plötsligt hörde någon helkonstigt ljud. Flera frustningar tog det innan jag fattade att det var just en frustning. Min första tanke var "vad sjutton håller han på med? Kvävs han, eller?". Sen gick det upp ett ljus för mig, Bolle kan helt enkelt inte frusta normalt. haha!
 
Ni vet hur dom flesta hästarna brukar frusta neråt. Det vill säga att dom tar ner huvudet samtidigt som dom frustar långt och långsamt. Bolles frustningar var mer som en nysning som någon håller inne. Mitt i frustningen liksom slänger han upp huvudet. Inte irriterande utan mest för att han nog helt enkelt fortfarande är lite spänd - eller så vart han i början rädd för sina egna frustningar. Nu har nämligen frustningarna blivit lite mer normala, lite mer harmonisk. 
Men jag kan fortfarande komma ihåg hur jag skrattade så mycket att jag var tvungen att göra halt med Bolle. 

 
 
 

Publicerat den 2013-07-21 - klockan 14:44:00

Ridläraren hoppar upp - min polle kan hon! #1

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Sofia hoppade upp och red fram min lilla ängel inna dressyrlektionen. Witezz gick så otroligt fint och jag bara satt där med öppen mun, "är det där verkligen min häst?". Drömmar och mål byggdes, kan hon gå sådär bra med Sofia kan hon banne mig göra det med mig också! Det är bara att sätta fart!
 
 

Publicerat den 2013-07-21 - klockan 09:22:00

Angående gratis designer

Har fått in en massa mejl och blir alltid lika glad när jag läser dem. Jag gör gratis designer men som ni kanske har märkt på bloggen så har det varit mycket just nu och jag har med andra ord inte heller haft tif att ens sitta vid photoshop.
 
Jag har gjort lite utav en lista som jag har här någonstans och ska så snart som möjligt börja beta av den, men som jag skrev på ponnysanning så kan det ta tid då jag inte prioriterar designerna/headersen!
Jag hoppas att ni har förståelse för detta och att ni fortfarande är intresserade av en design. Jag kommer att mejla er när det börjar bli dags för eran design. Tills dess får ni ha tålamod och tänka ut allt ni nu kan tänkas vilja ha på er design!

Publicerat den 2013-07-20 - klockan 16:30:00

Mot finnelandet!

 

Publicerat den 2013-07-20 - klockan 14:15:00

Dressyrlektionen - Min polle kan hon!

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Efter att sofia hade ridit Witezz gick hon som en klocka. Hon lydde minsta tryck för skänkeln och allt jag behövde göra var att hålla henne aktiv och koncentrera mig på min sits. Otroligt skönt måste jag säga! Danke Sofia!
 
 

Publicerat den 2013-07-20 - klockan 08:01:00

Same shit but different

Dag 3, sista dagen på ponnylägret är nu avklarad. Oh my god va skönt. Tycker det är jätte roligt med ponnylägrena, speciellt det här där det var så många som redan har varit här förut, plus att det var många här som kunde lite mer, till exempel rida själv så jag slipper leda. haha!
 
 
Imorgon drar jag till Finland tillsammans med Alex! Kusin vitamin och faster min kommer också att vara i Finland den här veckan så det kommer vara fullt hus! Planerar att så fort som möjligt sätta på mig bikini, roffa åt mig handgräsklipparen och bränna lite kalorier samtidigt som jag bränner lite hud! Smart va!
 
Witezz påbörjar sin vila och Anna tar över Preztige och Bolle för en några dagar. Candlelight och Strumpan skulle ocks få gå lite lugnt om jag har fattat det hela rätt och sen får Bolle gå lektion med mig nästa helg! Tills dess ska jag bara slappa, och ja... hjälpa min farmor lite i trädgården.
 
 
Bolle fick komma ut på en tur idag. Idag var faktiskt första dagen vi ökade galoppen. Han har fått otroligt mycket mer frammåtbjudning. Killen som inte visste vad skänklar var får man nu hålla in så han inte racear om! Haha, dessutom bjuder han på många skratt med sin knäppa personlighet.
 
Typical Bolle: "I see a tree down there, lets go and scratch my skin" Inte bryr han sig om att det sitter en ryttare där, livrädd om sina knän. Haha! Måste dock säga att han har blivit jätte mycket bättre på sin egoistiska sida och går faktiskt för det mesta dit jag vill nu! 
 
 
Witezz har gått sitt första ponnyläger och jag måste säga att hon har skött sig strålande! Barnen älskade henne, hon har fått många komplimanger och extra glad vart hon när hon fick vara med på rykttävlingen. Jag och  de yngsta barnet gjorde henne fin och jag passade då på att öva på att knoppa min häst med hennes fula man! Tyckte faktiskt att dom vart helt okej! Eller vad tycker ni?
 
 
 

Publicerat den 2013-07-19 - klockan 23:39:23

Första tömkörningen med Witezz

Fotograf: Ella Wolff ©
 
Jag är förvånad över hur bra det gick för att vara första gången. Hade förväntat mig trassel med tömmarna. En häst som stretade emot och regerade på tömmarna, men istället var hon kolugn och jag kunde koncentrera mig på att hålla ordning på allt!
 
 
 

Publicerat den 2013-07-19 - klockan 08:08:00

Nattugglan är i farten

Har setat hela dagen och beskärt bilder, mailat bilder och lagt in bilder i tidsinställda. Just saying; förbered er på många bildinlägg! Har försökt dela av och inte lägga så många bilder i varje, vet själv hur irriterande det är! Ska tänkte ur lite teman på tidsinställda tills imorgon också och sätta mig ner och skriva! Ifall ni har några önskemål eller ideer så vet ni vart ni ska skriva.
 
Har några ideer redan, men problemet med mig och "åsiktsinlägg" är att jag har så otroligt starka åsikter, men väldigt svårt att få ner dom i skrift! 
 
 
Hur som helst så är iallafall bloggen fullproppad med bilder nästkommande vecka, så om inte annat har ni något fint att titta på! Hihi!
 
Söta lilla kalven vars namn jag inte vet eftersom jag inte har lärt mig att skilja på dem, hehe.

Publicerat den 2013-07-18 - klockan 23:40:00

Nedräkningen kan börja!

Imorgon är sista dagen för lägerbarnen och på lördag åker jag till Finland! Alltså, tro det eller ej men dom där barnen suger verkligen musten ur en!
 
Idag vart det ridning på förmiddagen och bad och lekar på eftermiddagen. Witezz fick gå på ridningen idag också men med en annan ryttare och mig som ledare. Åh så duktig hon var, vart helt varm i hjärtat när till och med barnet på ryggen bad mig att släppa taget och bara gå bredvid. Bör tilläggas att ryttaren är ganska rädd av sig, och var inte helt lugn i närheten av Witezz's stora huvud och hennes nyfikna personlighet. Haha!
 
 
Har nu tagit alla bilderna av Ella också! Många fina bilder vart det, nu ska dom bara beskäras och sen ska jag lägga ut dom i olika omgångar som tidsinställda! Åker ju nämligen bort nästa vecka och har ingen aning om jag kommer kunna använda datorn eller inte! Det får vi se, men helt inläggslösa kommer ni inte att bli!
 
 
Helt slutkörd är man efter sånna här dagar och det är just därför det är extra skönt att bara komma hem och slänga sig ner i soffan. Tvn på, telefonen bredvid och datan i knät! Haha!
 
Ignorera det faktum att Witezz egentligen bara gäspar och jag lite finurligt sådär gör så att det ser ut som ett kommando! Hehe...
 
 

Publicerat den 2013-07-18 - klockan 20:31:00

Och bästa slick-tekniken går till..... WITEZZ

Notera hur hon slikar med både den övre- och undre sidan av tungan. Haha, tokhäst!

Publicerat den 2013-07-18 - klockan 20:13:00

Presentation av GS Witezz

Uppdaterad senast: 21.10.13
 
GS Witezz
Född: År 2008
Ras: Arabiskt fullblod
Kön: Sto
Mankhöjd: 144-145cm
E: Ege PL
U: Illuztra
 
Tessie, Tusse, Tessibessi, Busponny, ja kärt... ponny har många namn men ni kommer nog mest höra henne som Witezz! Witezz är min medryttarhäst som jag redan från inridningen har jobbat med. Jag var den första ryttaren som satt på henne och med lite hjälp av Olli red vi in henne. Tanken var egentligen att sälja henne efter inridningen men jag fäste mig så hårt vid henne så efter att ha pratat med ägaren kom vi överens om så länge jag är engagerad och villig att träna henne samt att jag sköter mig ordentligt så får hon vara kvar för min skull, och sedan dess har jag ridit henne flitigt.
 
 
Witezz är till allra största del utbildad i dressyr och det är också vad jag planerar att satsa på med henne, men på senaste tiden har vi även börjat utmana oss till att hoppa lite hinder och förhoppningsvis är vi nästa år redo att starta någon pay & jump tillsammans! Witezz är en otroligt känslig häst, och hon har ett humör som heter duga. Hon låter sig inte trampas på hovarna utan ska jag ha som jag vill ska minnsan hon få som hon vill också! I allt detta är hon också världens finaste, charmigaste och knäppaste häst som alltid sätter ett leende på mina läppar!

Förutom att hoppa och rida dressyr så leker jag och Witezz skogsmullar ett antal dagar i veckan och tricktränar gör vi också! Hittills kan Witezz 4 trick:
- Yoga
- Skaka på huvudet
- Pussas
- Kramas
Men vi planerar att lära in en hel del fler trick i framtiden!
 
 

Publicerat den 2013-07-18 - klockan 13:27:00

2 bilder på Candlelight från Eskilstuna

Fotograf: Johanna Rosvall ©
 
 
 

Publicerat den 2013-07-18 - klockan 10:05:00

Full rulle kanelbulle!

Det är vad det är här på Granö! Första ponnylägret för den här veckan är avklarat och idag påbörjade vi ett tredagarsläger med 9 barn! Vi kör ridning varvat med körning, massa lekar och bad plus stallfix och djurmys! Full rulle med andra ord! Dessutom fick faktiskt Witezz köra ponnylägerdebut idag, då antalet barn är större än antalet hästar! Hon var superduktig! Hon vart en aning irriterad när barnet red lätt och det tog lite i munnen på henne, men det är förståeligt!
 
 
Igår fick vi pröva på lite nytt också, nämligen simning med hästarna! Candlelight och Irrbloss som är vana simmare hade inga större problem förutom envishet, Strumpan är så orädd att hon gick dit ryttaren sa men Witezz däremot hade lite svårt att släppa greppet om botten. Hon doppade hela huvudet och vände sedan blixtsnabbt. Stackars lille tjejen fattade absolut ingenting av vad jag ville att hon skulle göra. Inte är hon van vid att simma inte! Haha, men några simtag tog vi och sen bad jag Cissi hoppa upp och få ut henne lite mer bara så att hon faktiskt fick göra det ordentligt! Någon här som förut har simmat med hästar? Hur tyckte ni att det var? Själv tyckte jag att det var väldigt roligt att få prova på nått nytt, plaska fötterna har dom flesta gjort, galopprace på en äng är också kul men det här var något utöver det "vanliga". 
 
 
Idag var det ridlektion. Sofia hoppade upp och "värmde upp" Witezz, eller red igenom henne som jag hellre kallar det eftersom att hästen jag fick tillbaka simmade runt banan. Men oj vad fin hon ser ut! Kom på mig själv med att sitta där och nästan gråta för att hon ser så otroligt fin och stadig ut i formen nu. Blir så stolt över både Witezz och mig själv, framför allt mig själv faktiskt, jag har bevisat för mig själv att jag kan! Jag kan bara jag vill och ger mig tusan på att det ska hända!
 
Nästa steg med Witezz - ja förutom #operationmuskler - är att få Witezz att jobba upp en högre och mersjälvbärande form. Vad Sofia kunde konstatera idag var att hon liksom tänker för mycket själv och avnänder liksom inte bakbenen. Haha, märkte nu att det var väldigt svårt att förklara med skrift, men hur som helst så är Witezz väldigt stadig i formen och så, men vi måste få kontroll över hennes bakben. Hon måste tänka frammåt utan att öka och springa ifrån mig. Hon måste sluta "tänka själv" och lyssna på mina hjälper! Säger jag höger galopp, så ska det var högergalopp oavsett vart på ridbanan vi befinner oss eller vilket varv vi går i! 
 
 
Bolle och Preztige har tränats på som vanligt. Bolle har blivit väldigt lyhörd, går fram jättebra för bara röst nu och fattar jätte fina fattningar! Är så nöjd med honom, vi fortsätter finslipa! Preztige har eftervårt lilla missöde för några dagar sedan skött sig superbra han också! Vi har tagit våra första travsteg. Dock bara några dtycken mest för att se hur han reagerade. Gash vilken skön trav! Vi får se hur vi jobbar vidare med det. Taken är att han ska jobbas upp ordentligt från skritt. Ska också tillägga att han är en väldig observant kille som vi kommer få se till att han slutar leta spöken i tid, innan har blir precis som Witezz, och han är dessutom väldigt uppnosig. Visar mig gärna vart skåpet ska stå. haha!
 
 
Som jag sagt tidigare kommer det att komma många fina bilder! Både från helgen i Eskilstuna och tömkörningen och ridlektionen haha! Har bara varit fullt upp plus att jag har glömt usbminnet hemma. But I promise. Det kommer!

Publicerat den 2013-07-17 - klockan 22:22:27

2 bilder på Strumpan från Eskilstuna

Fotograf: Johanna Rosvall ©
 
 

Publicerat den 2013-07-15 - klockan 21:20:00

Vad händer nu?

Jag ursäktar verkligen bristen på uppdatering. Lovade er ordentligt uppdatering från igår, men planerna ändrades och jag stannade ännu en natt i stallet. Dels för att vi kom hem ganska sent från Eskilstuna, dels för att träna alla hästarna och dels för att ponnylägrena startar idag.
 
Jag red alltså 3 hästar när jag kom hem ifrån Eskilstuna. Både Bolle och Preztige gick jätte bra. Preztige fick komma ut och skritta lite på volten som vanligt och Bolle fick träna några galoppfattningar, som vanligt. Witezz fick en runda ute i naturen tillsammans med Cissi på Rut och Ella på Pärlan. Vi gick ner till vattnet, red ett varv runt byn, gick in på benkrossarstigen och lite sådant. En väldigt mysig tur som avslut på en intensiv helg!
 
 
Morgonen därpå var det samma grej igen. Bolle fick rida ut en lite mindre runda idag. Preztige fick också komma ut  på en uteritt. Dock bara skritt ett par hundra meter, men dom metrarna räckte gott och väl för att hinna ställa sig så att jag gled av. Det var Preztige's första uteritt utan ledare och han kände sig nog inte riktigt helt trygg med att lämna gården och sin skrikande kompis Bolle - som inte direkt hjälpte till när han gnäggandes sprang fram och tillbaka längs staketet - därför protesterade han lite med att backa och inte gå frammåt. Tillslut gick det bara uppåt, högt uppåt och jag bestämde mig att att glida av. haha! En väldigt skakande upplevelse om man inte har vart med om det förut, och jag skojar inte när jag säger att mina ben skakade när det var dags att hoppa upp igen!
 
 
Witezz fick prova på nått nytt nu när vi inleder #operationmuskler -mer om det senare- och vi satte på sele och tömmar. Witezz är körd lite förut men var med om en liten incident som fick Olli och Cissi att skrota den iden. Så någon vagn satte vi inte på utan tömkörning var den nya grejen.
Jag är helt ny på detta och även om det verkligen inte ser svårt ut att stå där och styra hästen så lovar jag er att jag  inte har känt mig så vilsen på länge. Man ska hålla si och man ska hålla så. Tömmarna får inte vara för långa och inte för korta. Spöt ska vara ett i visst läge och för att inte tala om positionen på mig. Gah, övningen ger färdighet - så det är bara att gå på det igen! Witezz verkande ändå ganska nöjd med att bara skritta och trava lite på ridbanan, haha!
 
 
 
Nu ska jag faktiskt bädda ner mig i sängen och sova ut. Ska ta igen lite serietittande och försöka bara ta det lugnt. Imorgon är det dag två, sista dagen på ponnyläger nummer 3 och efter det ska vi grilla och mysa lite. Om vädret håller så blir det även bad med hästarna, bad som i bad alltså. Inte bara plaska hovarna den här gången!
 
Som sagt, bilder kommer. Men har absolut nada att bjuda på just nu! I'm so sorry!

Publicerat den 2013-07-15 - klockan 20:12:44

Dubbeltravet på Eskilstuna - hur gick det?

Har äntligen kommit hem, lagt mig i in egna säng, kollat igenom alla bloggar i min lilla lista och bara tagit det lugnt och smält de senaste! Helgen har varit otroligt lång, och jag kom dessutom hem en dag senare än planerat.
 
För att sammafatta en lång helg kort så får vi ta den bitvis - vi börjar med Eskilstuna.
Den här helgen på Eskilstuna räknas helt klart till en av mina bästa helger på länge. Jag, Ella , Cissi och Olli packade in 3 hästar, 4 balar hö, en körvagn, 2 travselar, 1 körsele, 5 täcken var till alla hästar samt diverse hästskötargrejer såsom mathinkar, ryktlådor och skydd etc. Jag kan i ärlighetens namn säga att vårt lastutrymme på lastbilen har aldrig varit så fullsmockat. Hästarna såg inte ens ut och dörren gick inte ens att öppna med risk för att saker rasade ut!
 
Hur som helst har helgen på Eskilstuna bara varit hur bra som helst! Strumpan och Candlelight hade ett varsit travlopp på fredagen och ett varsit travlopp på söndagen. Lördagen hade dom där lite mer smaskiga loppen. Bland annat Nordiska Mästerskapsförsöken där jag och Candlelight slutade som tredjeplacerade och en rekordsänkning till under 1.50.0! ÄNTLIGEN!!!!! Det nya rekordet blev 1,49,7 och vi är otroligt nöjda med henne! Speciellt med tanke på att hon i värmningen trampade av sig en sko plus att hon trampade sig lite på foten så det vart ett blödande sår. Hon hade dock inte ont alls och sprang lika fint som innan, men ändå!
 
Strumpan hade ett kortlopp denna dag, ett lopp på endast 1000m med autostart. Åh vad hon kändes fin. Hog starten perfekt, hon svarade på hästarna bredvid och gjorde allt för att hålla dom bakom, men föll sedan olyckligtvis in i galopp. Kanske av pressen, kanske av farten eller av att jag rörde mig i vagnen för att lägga till sidoskankeln. Hur som helst tog det ett bra tag innan jag kunde ta upp galoppen eftersom att jag var omgiven av hästar, och när jag väl kunde ta upp henne var hästarna lite längre fram. Hon sprang så fort hon kund och kom ikapp bra, men det räckte tyvärr inte. Är ändå supernöjd över hennes prestation!
 
 
På lördagen vilade Candlelight. Strumpan fick komma ut på en springtur några varv på banan eftersom att hon får sådan överskottsenergi av att stå i box dagarna i ända. 
 
 
På söndagen sen hade dom som sagt ett lopp var igen och hästarna var så otroligt duktiga!
Strumpan sprang för glatta livet, höll snabba hästar bakom och betade av ekipage efter ekipage.  Ett varv höll vi ledningen utan störning alls och höll detta in i mål på de nya rekordet 2.02.04!!! Det börjar även här närma sig vårt mål, som är att sänka henne under 2minuter. Riktigt stolt är jag över henne just också eftersom att hon gick så kasst i värmningen att till och med jag - som alltid brukar försöka undvika negativa tankar på tävlingsbanan - började känna att det kommer gå åt helvete.
 
Candlelight var också superduper duktig i sitt lopp. Lite väl fort tyckte hon nog att det gick vilket resulterade i några galopper. Ett tag låg vi sist för att sedan jobba oss upp till en tredjeplats. Jäklar vad hon sprang dom sista 5-600metrarna! Vi slutade dock 2a eftersom att 1an vart fick galopp och vart diskvalificerad.
 
 
Så otroligt nöjd är jag iallafall över helgen. Vi har ju hunnit med mycket mer än bara tävla ponnytrav. Vi har bland annat varit och tävlat körning. Cissi och Irrbloss var på en tredagarstävling i Eskilstuna som innehöll dressyr, precision och maraton. Clearround i alla och ett jätte fin dressyr-resultat! För att inte glömma att vi har latat oss på stranden också och myst med hästarna på långa promenader!
 
 
Bilder kommer att komma förmodligen på onsdag då Ella hade med sin systemkamera ch var supersnäll och fotade oss. Kommer slänga upp inlägg med bilder från hela helgen! 

Publicerat den 2013-07-15 - klockan 19:51:48

Något som krossar mitt hjärta

Är när hästen får ta skulden.
Ryttare hit och dit gnäller och skäller på hästen - över vad? Jo att hästen inte höll galoppen, eller att hästen bara fattar vänster galopp när du galopperar i höger varv. 
 
Är det hästen fel att den fattade fel galopp? Är det hästens fel att konditionen inte är ordentligt uppbyggd så att hästen helt enkelt inte orkar hålla galoppen.
Förtjänar den ett rapp med spöt eller sporrar intryckta i sidan för det?
 
 
Som Parelli en gång sa: "Either you asked the wrong question, or you asked the question wrong"
- "Antingen frågade du fel fråga, eller så frågade du frågan fel."
 

Jag vet själv hur svårt det är att ta på sig någonting, även när det handlar om djur. "
Hon bara stanna på det där hindret och vägrade hoppa" - Nej. Du hade nog, med mycket vilja kunnat driva henne över hindret.
"Hästen var dum och kastade av mig" - Fast är du helt hundra på att det inte fanns något alls du kunde ha gjort för att förhindra att han bockade? Tro mig, been there done that. Det var en tid då jag inte gjorde annat än skyllde på hästen - oj oj oj, vilka tjafs det var i stallet. Så nära det var flera gånger att jag slutade komma tillbaka tid, och så nära det var flera gånger att dom inte ville ha mig där. haha! But that is the past, och för att ge mig själv lite cred så har jag förändrats otroligt mycket på den fronten! 
Okej, det händer att jag häver ur mig hur dum Witezz var när hon gjorde si och så, men jag vet ju innerst inne att det förmodligen fanns något jag hade kunnat göra för att undvika det!
 
 
Det är så att hästen har sitt språk och människan sitt. Hästen kan inte lära sig människans språk, utan det är upp till oss att lära oss hästens språk.
 

Publicerat den 2013-07-14 - klockan 10:05:00

Genom tiderna - del 2

 
 
På bilderna ser ni första gången jag duschade Witezz inför en "tävling". Även bilderna från min första tävlings clearound är med. Det finns bilder med från min och witezz första "photoshoot". Och bilder från för allra första vinter tillsammans. Bilden från första gången Witezz "gick i form i galoppen" ger många minnen. 

Publicerat den 2013-07-13 - klockan 12:26:00

Visste ni att...

En häst som kissar i det fria, står med vinden i sidan så att vinden för urinen åt sidan i stället för att det ska hamna på ben och kropp i den mån det går. Smarta djur! Eftersom det inte alltid blåser, så står hästarna lite som sågbockar när det är vindstilla, för att i möjligaste mån undvika splashandet när de kissar och det inte blåser.  Samma sak när man rider, eftersom de då inte kan styra hur de är placerade riktigt. Har ni tänkt på att det är så här? Det hade inte jag, men jag kände igen det direkt jag läste det! 
 


Publicerat den 2013-07-13 - klockan 09:34:00

Genom tiderna - del 1

 
 
 Bilderna visar bland annat vår första badtur. Min andra ridlektion. En av de första gångerna Witezz utförde puss. Första gången jag stolt ville visa alla hur "min häst kunde stå i from" aka. kröka på nacken! Även min och Witezz allra första "kram bild" finns med!

Publicerat den 2013-07-12 - klockan 16:01:00

Från början till...

Första gången jag "på riktigt" var i kontakt med Witezz var under inridningen. Jag var den första och ända som hängde på Witezz och jag var också den första som satt på henne och skrittade. Precis då hade jag inga planer alls på att ta henne under mina vingar. För mig var det bara chansen att få prova nått nytt - det vill säga, få vara med under inridningen av en häst.
 
 
Olivia tog över härifrån och var den som först travade och galopperade på Witezz, men hon "tröttnade" snabbt då Witezz inte var hennes typ av häst. Jag fick hoppa upp och rida henne själv några gånger - och jag var fast! Hon var min drömponny. 
Hon var bokstavligen allt jag hade kunnat drömma om - en försiktig liten flicka, lätt att förhandla med och söt som en cupcake! 
 
Jag började rida Witezz kontinuerligt flera dagar i veckan och för varje ridtur vart jag mer och mer bestämd om att den här ponnyn ska inte säljas, hon ska bli min. Jag gjorde allt jag visste att jag kunde göra. Gjorde allt jag vart tillbedd att göra, skapade inga onödiga tjafs, utan bet ihop och körde på. Jag försökte med engagemang visa olivia att den här hästen vill jag ha kvar! Och en dag kom Olli upp på loften där jag har mina stallkläder. Jag hade precis bytt om och Olli sa at hon ville prata lite med mig.
Nervositetens fjärilar flög runt i magen på mig "Vad har jag gjort nu? Jag som har gjort mitt bästa".
 

Jag behövde inte oroa mig, Olli ville bara berätta att hon hade märkt att jag tyckte om Witezz, mycket. Hon sa att vi kan ha kvar Witezz - på ett villkor. "Hon är ditt ansvar nu, se det som en egen häst. du tränar och sköter henne dom tider du är här. Så länge du gör ett bra jobb, får hon vara kvar."
Jag kan inte ens nu, efter 1 år beskriva den känslan. Jag var superdupermegagladochsupermegaupprymdpåsammagång!
 
Från och med den dagen har Witezz och jag haft våra ups & downs, ibland har utvecklingskurvan gått spikrakt uppåt för att nästa dag gå spikrakt neråt.  Jag och Witezz har tillsammans växt upp, vi har gjort misstag, vio har missförstått varandra men vi har haft så jäkla kul tillsammans!
Vi började ridalektioner för Sofia, som har varit, och är, en väldigt stor hjälp i vår utveckling. Olli har alltid funnits där och sagt att jag måste ändra på ditten och datten. Och tillsammans har vi nu kommit dit vi är idag - och längre ska vi gå!
 
Olli har sagt att anledningen till att hon inte längre vill rida Witezz är inte bara för att "Witezz inte är hennes typ av häst", utan för att hon vill att jag ska kunna ta åt mig äran av Witezz utveckling. Hon vill att jag ska kunna säga - det här har jag gjort. Och det tackar jag för. När jag tittar tillbaka på bilder och kommer ihåg min känsla när jag tog dom - "åh, titta. Witezz går i form" - och tittar på bilder nu och kan säga "Titta. Witezz går i form". Det är då jag inser att jag kan, hon kan - Vi kan!
 
 
Jag och Witezz kämpar vidare. Vi kämpar vidare med dressyren, med hoppningen, med trickträning och med vårt band. Och jag blir så himla glad när jag tänker på att jag i framtiden kommer kunna säga att jag har åstadkommit vad vi är idag!
 
 
 
 

Publicerat den 2013-07-12 - klockan 15:24:00

Tricktränings-funderingar

Det har ju gått lite segt sådär på trickträningsfronten, vilket ni läsare förmodligen har märkt av.. Witezz kan yoga utan problem, pussas gör vi hela tiden - men buga, det tar tid! På senaste har det alltid varit så knappt om tid, det är sällan jag bara kan gå till bussen utan det är maratonlöpning som gäller.
 

Läste dock runt lite på bukefalos idag, hittade ett tricktränings-bild forum och blir ju helt galen. Jag vill också kunna. Haha! Fick dock en massa ideer och förslag, tror faktiskt att jag parallellt med bugning ska lära henne något annat litet trick. 
 
Har förutom varit väldigt emot att lära in flera trick på samma gång, är väl de lite fortfarande just för att hästarna lätt blir uttråkade och omotiverade. Men nu känns det snarare tvärtom. Det känns lite som att bugningen tar lite för lång tid så hon blir omotiverad överhuvudtaget.


Jag ska suga lite på den karamellen och se vad jag kan bestämma mig för, för något trick. Älskar att lära henne saker då hon är ganska smart innerst inne.
 
Under inlärningen av yoga

 Pusselipuss

Publicerat den 2013-07-12 - klockan 11:57:00

Det lider mot sitt slut...

Klockan är alldeles strax 4, vilket betyder att jag kan gå ut ifrån de här huset och veta att det kommer dröja lång tid innan jag sätter min fot här inne igen! Jag vet också att min drömkamera inte alls är långt ifrån och att jag snart kommer kunna lägga till ännu en hobby som ligger mig nära! Jag älskar att fota. Tänk alla fina bilder på Witezz ni kan få! Bilderna jag har nu ger henne inte rättvisa. 
fick faktiskt veta att pengarna klirrar in på konton den 27 juli. Dagen efter min födelsedag - kunde inte bli bättre.
 

Jag har pratat med Cissi, och som jag sa. Ridlektionen är först ut. Vera kommer att vara med på någon häst istället för anna som ligger och latar sig någonstans i Sverige. Det är ju bra att andra än Jag och Anna rider hästarna! Bra för både ryttare och häst!
 
 
Jag har laddat med en jäklans massa tidsinställda. Helt plötsligt bara blommade inspirationen upp och mina fingrar skrev så tangentbordet glödde. Det kommer komma upp lite bilder, lite onödig fakta. Ett långt fint inlägg och lite annat gott! Nu ska jag hem och packa det sista. Vet inte hur jag ska få med allt på bussen - och även om jag får det kommer jag vara känd som flickan med den fula sovsäcken, hehe.
 
 
 

Publicerat den 2013-07-11 - klockan 15:52:30

Jag är så duktig jag

Hur sjutton lyckas jag försova mig sista dagen på jobbet? Hmm.. Det är ett mysterium inte ens världens bästa detektiv kan lösa. Bäst som jag satte jag i tubroväxeln och hann klart med det som vanligtvis tar en timme, på ca 20minuter. Vart därför bara 10minuter sent ill jobbet - men sen är sen!
 
 
Satt väldigt länge igår med Lovisa's design och vart nästan klar med den! Hon har fått sätta in den, men det är lite  småpill kvar innan jag kommer visa den för er, vilket nog förmodligen kommer bli efter helgen eftersom att jag inte har tid att göra det idag!
 
När jag kommer hem blir det packa gärnet, äta lite och städa undan lite smått, Ska undersöka hur vårt popup tält fungerar, risken finns att jag inte kan få ihop det igen sen, men det är smällar man får ta! Haha!
 
 
Så idag åker jag till stallet, tror att det är ridlektion ganska på en gång. Jag hoppas innerligt att Witezz's steg inte är lika konstigt idag! Efter ridlektionen ska fler hästar tränas, lastbilen ska städas och sjukt mycket grejer ska putsas och packas! Det blir ju två olika tävlingar borta i Eksilstuna, i sammanlagt 3 dagar. Hur ska allt få plats?
 
Bloggen kommer nog att vara mer eller mindre död under helgen, jag ska se vad jag kan hitta på för tidsinställda åt er, och hur många jag hinner skriva. Jag har iallafall inte glömt er!
 
Har ni nå tips på nått ni vill läsa om?

Publicerat den 2013-07-11 - klockan 10:41:46

En header gjord

 
Vad tycker ni?
Ifall du också är intresserad av en gratis design - mejla mig på Schnailgull@gmail.com!

Publicerat den 2013-07-10 - klockan 21:50:46

Det här med att blogga

...Det bästa med att blogga:
Är helt klart att göra min röst hörd. Att veta att folk läser det jag skriver, tar åt sig, inspireras och kanske ändrar uppfattning och något. Alltså att jag med mina ord jag påverka andra.. Att jag får dela med mig av min vardag, logga in och se att folk faktiskt läser och kommenterar bloggen. Det är grymt. Men kanske är det absolut bästa att jag en dag faktiskt kan gå tillbaka och läsa, hur var min dag för 3månader sen. Vad har förändrats och vad måste jag fortsätta jobba med.
 
...Det sämsta med att blogga:
Att människor i hästvärlden är sånna know-it-all. Allt jag skriver här är absolut inte sanning. Det är saker jag har upplev, och som jag tycker passar min häst, eller saker som jag tycker att såhär är det. Hur kan man sätta rätt eller fel på människors erfarenheter och åsikter?
 
...Det sjukaste med att blogga:
Är nog hur fort läsarna bildar sig en egn uppfattning. Dom tror att dom känner människan bakom bloggen genom att läsa det som skrivs. Slår det aldrig er att allt inte skrivs ut på bloggen? Jag försöker ändå att vara så personlig som möjligt, försöker att verkligen visa för er att även jag har ups and downs men ändå är det bara en väldigt liten del av mitt liv som kommer ut på bloggen.
 
Man ska inte tro på allt man läser, och man ska absolut inte glömma att det finns mycket mer än det som skrivs på bloggen!
 
...Det tråkigaste med att blogga:
Är väl självklart när statestiken går neråt. Vilken bloggare blir glad av att se det? Men så är det ju så, precis som med hästsporten är det egna individer vi håller på med - vi bloggare måste med egna ord lyckas fånga ert intresse, det vi skriver måste vara tillräckligt intressant. Och just det, just det är nog det som oftast kväver min inspiration och motivation till att blogga. 
 
...Det häftigaste med att blogga:
Är när man märker att läsare stannar. När en och samma läsare kommenterar upprepade gånger. Bara känslan av att veta att linjen på min statestikläsare är inte bara personer som har "kikat" 
 
Vad tycker ni är bäst/sämst/sjukast/tråkigast/häftigast med att blogga?

Publicerat den 2013-07-10 - klockan 19:37:01

Vanliga frågor

Uppdaterad senast 30.12.13
 
Vem har gjort din design?
Jag gör mina designer själv med undantag för ifall jag vinner någon tävling eller liknande, men i sådant fall finns det säkerligen någon länk här någonstans!
 
Gör du gratis designer?
Svar nej, det gör jag inte längre. Jag gjorde för ett tag sedan men bestämde mig för att tiden inte finns. Jag kan dock en hel del om designande, så undrar du något eller behöver hjälp med något, tveka inte att skriva till mig antingen här eller på mejlenschnailgull@gmail.com
 
Är Witezz din häst?
Nej, Witezz är faktiskt min medryttarpony som jag dock rider väldigt ofta och har chansen att tävla med! Mer om våran historia kan ni se om ni klickar på länken om Witezz här ovan!
 
Vad har du för kamera/objektiv?
Jag har en systemkamera av modellen Nikon D5100. Till den har jag kitobjektivet Nikkor AF-S DX 18-105mm vilket jag tycker är perfekt objektiv att ha med på tävlingsplatsen! Jag har också objektivet Nikkor AF-S 50mm/1,8D. Ett litet objektiv perfekt att alltid ha med sig!
 
Håller du på med NH?
Nej, jag tränar inte efter NH principen. Jag behandlar mina kompisar med respekt, och försöker så gott jag kan att upprätthålla en relation till dem utan våld, tvång och dominans! Det är något alla kan göra genom att helt enkelt ändra sitt sätt att se på hästar, behandla dem med respekt samt släppa behovet av att vara hästens ledare...

Publicerat den 2013-07-10 - klockan 17:20:00

För att klara upp lite frågor hos er!

Har på senaste fått in en jäkla massa kommentarer angående att Witezz kliar manen. En del har frågat varför, en del har kommit med tips  vilket jag självklart uppskattar. Men tänkte med där här inlägget stilla era frågor!
 
Varför kliar Witezz?
Vi är 99.99% säkra på att anledningen till Witezz kliande är knott. Alltså knottexsem i "manbotten/svansbotten".
 
Hur kan vi vara så säkra på det?
1. Hon kliar endast på våren/sommaren. Då man börjar se mygg och knott!
2. Andra av våra hästar som också har haft problem med kliandet har nu flyttat till ett ställe med betydligt
    mycket mindre knott. Och hon slutade klia på stört.
 
Sen kan vi aldrig vara helt säkra. Jag önskar att Witezz kunde prata och berätta vad felet är.
 
Vad gör vi åt det?
1. Jag smörjer in de ställena där Witezz har kliat med ett medel som kallas Kill-itch.
2. Jag duschar Witezz när hennes man är smutsig och äcklig. Detta för att undvika extra irritation i hennes
    hårbotten.
3. Jag smörjer in Witezz hårbotten med en Aloevera spray från K9. Det gör jag dom dagarna då jag inte
    använder killitsch, och jag gör detta för att hålla hennes hårbotten mjuk och len.
4. Jag sprayar Witezz med flugspray för att hålla majoriteten av alla insekter borta!
 
Hjälper det?
Ja det hjälper! Witezz kliar fortfarande, det tar tid, men det går absolut frammåt! För 2 år sedan hade Witezz ingen man kvar efter sommaren. Förra året hade hon kliat av en bra bit av hennes man, men hade forfarande lång man kvar på vissa ställen (Väldigt tunn och asfult var det dock). Och i år saknar hon ännu inte man helt någonstans, men hennes man är väldigt tunn och liksom ojämn - nästan som uppklippt - och på ett ställe (samma som hon klade bort allt ifrån förra året) har hon bara några få hårstrån, men det är man kvar iallafall!
 
 
Skämt åsido så önskar jag bara att hon kunde sluta klia och ha sin långa fina man, jämn och fin! Det här är också anledningen till att jag längtar till vintern - då växer hennes man ut! 
 

Publicerat den 2013-07-10 - klockan 15:01:00

Hur gjorde vi det?

Igår hann jag och Vera med nöd och näppe rida ut på en uteritt på ett gäng hästar.
Idag har jag sammanlagt ridit 3 hästar och kört 1, på samma tid. Hur gick det till?
 
Jo i ärlighetens namn har jag faktiskt lite skuldkänslor. Jag känner mig lite som en sån där ridmänniska man läser om i böcker. En såndär rik, snobbig "hästmänniska" som egentligen aldrig har borstat en häst utan hon går bara in i stallet, tar sin häst - som är borstad, sadlad och helt klar, rider och tar sen nästa häst.
 
Skämt å sido så är det ungefär precis så det har gått till idag.
 
 

Preztige stod sadlad och klar i stallet när jag kom. Det är första gången jag faktiskt red Preztige. Har annars bara hängt på honom och sen lämnat över resten till Anna. Men hästarna måste tränas även semestertider så nu när Anna är borta så fick jag rida lite!
 
Vet dock inte om man ska kalla det rida, utan jag skrittade bara runt några varv på volten. Preztige är så van vid att någon går bredvid och leder så han går liksom inte fram för ryttaren, utan han går fram för personen med grimskaften. Och därför fick jag hoppa upp och driva honom frammåt, själv. Utan ledare.
 
Han var jätte duktig, stannade några gånger och verkade väldigt förvirrad men sen fattade han snabbt och lunkade på. Vi övade på att svänga, stanna och gå fram. Det ska bli kul att se hans utveckling!
 

Bolle var next upp. Sadlad och klar, självklart. 
Med honom vart det lite mer ridning, vi värmde upp i skritt och trav, jag gjorde många volter och halter för att känna att han var med mig och inte bara tuffade på.
 
Men det egentliga fokuset låg faktiskt på galoppen. Inte galoppen i sig, utan fattningarna. Jag har tidigare galopperat Bolle ute på uteritter tillsammans med andra hästar. Då har han varit jätte duktig och galopperar på fint, men just fattningen är ju som dom är såhär i början. Hästar under inridningen bara flänger fram i trav tills dom automatiskt faller in i galopp. Det är det, vi ska lägga fokus på nu.
 
Vi försökt fatta ur hörnen på kortsidan, galoppera långsidan ner och sedan sakta av, samla ihop och upprepa. Ibland gick det, ibland gick det inte. Bolle är lite seg i hela sig så det slutade med att jag fick ta enhandsfattning och liksom peta till honom med spöt samtidigt som jag la på en ordentlig och tydlig galoppskänkel! 

När han väl fattade galopp var han superduktig!
 

Witezz fick faktiskt jobba på volten idag som planerat! För en gångs skull...
Vi upprepade samma övning som vi gjorde när Ullis var här och höll en hopplektion för oss, förutom att vi skippade hoppbiten. 
 
Med andra ord började vi med travbommar. 2 grupper med 3 bommar i varje upplagda på ena långsidan. Avstånden mellan bommarna varierade i de 2 grupperna så emellan bommarna gällde att antingen länga-  eller korta steglängden. Vi råkade lägga bommarna lite trångt för Witezz i ena gruppen, men hon knatade över dom ändå och gjorde sitt bästa!
 
Nästa moment var galoppbommar. 3 stycken bommar upplagda som en solfjäder på ena kortsidan. Det gick sådär, grejen är att det var något jättekonstigt med Witezz steg idag. Det var så...kort. Hon brukar ta ut baksteget betydligt mycket mer och idag i galoppen kändes det otroligt konstigt. Så hon klarade galoppbommarna nätt och jämt ett antalgånger men höll aldrig "galoppen" ända vägen. Vet inte vad de berodde på och kände därför att huvudsaken är att vi kommer över bommarna ordentligt någon enstaka gång, sen räcker det!
 
Till sist körde jag "tiostegsövningen", ni vet - "Trav, skritt, trav, skritt, halt, trav, halt, skritt" i typ 10steg. Witezz var jätte duktig, men även här kunde jag faktiskt känna hur hon inte riktigt aktiverade bakbenen och inte riktigt använde dem.
 
Cissi kände igenom henne bakben efter, och visst var hon lite tjock. Hon ska ju vila imorgon så får vi se på torsdag. Då är det dressyrlektion för Sofia också, ett perfekt tillfälle att verkligen känna igenom henne!
 
Man blir ju orolig...
 

Sist men inte minst fick Strumpan komma ut och springa lite.
Den här gången framför vagn med hela tävlingsutrustningen på sig utom vår riktiga tävlingsvagn. Strumpan fick nämligen träna lite på att gå upp bakom "startbilens vingar" idag. Aka, vår furhjuling med en fastbunden stege på. hehe. 

Det gick faktiskt långt över mina förväntningar! Med tanke på hur het och studsig Strumpan var när vi värmde upp dom så trodde jag att vi 1. inte ens skulle komma nära fyrhjulingen. eller 2. racea förbi den... Men det visade sig att Strumpan kunde lugna ner sig lite efter 5varv och sög jätte bra på "startbilen". Hon följde den, hade mulen emot och när Cissi gasade lite följde Strumpan efter. Dock i galopp, men det är ju inte så konstigt med tanke på hur Cissi bara burnade iväg... Haha!


Mycket har hunnits med på 2½ timme och imorgon får dom, men speciellt jag, vila! haha. Efter jobbet har jag lovat mig själv att, om det är fin väder, kasta mig iväg till stranden! Inge data här inte!
 
Åh, kan redan nu känna solen mot min kropp och höra mass irriterande barn leka i vattnet. Kan alla be till gud att vädret blir bra imorgon?
 
Svar nej, jag har absolut inga färska bilder. Därför får ni ännu en
sån här snygg, skrytig bild från senaste dressyrtävlingen!
 
 

 

Publicerat den 2013-07-09 - klockan 22:34:00

Keep it simple!

Jobb, jobb, jobb. Kan inte fatta att imorgon är nästa sista dagen på mitt sommarjobb. Sista dagen jag behöver åka till stallet sent och komma hemm ännu senare! ÅH så otroligt skönt! 
 

Idag har jag som sagt, jobbat. Intervjuat människor om vad dom vet om kommunen. Ingen vet någonting - bara så att ni vet. Åt lite lunch/tidig middag med Alex efteråt, pizza i mitt hjärta! Och köpte dessutom jätte goda jordgubbar på Ica. Trodde aldrig att dom skulle vara så goda och fräscha som dom var!
Har påbörjat min nästa design, denna gången åt Lovisa. Hon var ha det lite mer stilrent, vilket jag tycker är skönt eftersom att det är jag! Ska dessutom fixa nya "här kan ni följa mig-knappar", vad höll jag på med när jag gjorde dom jag har nu - vad hade jag tagit?
 
 
Om ca 1h bär det av till stallet. Idag ska jag trimma Wtezz på volten. Köra lite bommar med olika avstånd. Bolle ska också ridas på volten idag om jag förstod det hela rätt, så det passar ju utmärkt! Mer får ni veta ikväll!
 
 

Publicerat den 2013-07-09 - klockan 15:49:27

Min allra första, egenkodade design

 
Ett litet smakprov ifrån min alldeles första helt egenkodade design någonsin! Grattis Tilde. Du var den förste att ta del av mina designskills. haha! Nej, men headers har man ju gjort någon gång  och tycker man att det tar lång tid, ta er inte ann en design då! 
 
Efter ca 2veckors kodande och trixande i photoshop och gimp har jag nu lagt in Tildes design. Designen är full med bildklänkar med mouseovers*, en transparent* header och annat smått och gott som jag aldrig förut har sett på någons design!
 
*Mouseover bild = Bild som byter skepnad när du drar musen över bilden
* Tranparent header = En header "utan" bakgrund. 
 
För att se hela designen och Tildes blogg - Klicka HÄRJag hoppas du är nöjd Tilde!
 
 

Publicerat den 2013-07-08 - klockan 22:56:45

Gissa vad jag gjorde idag!

Det vanliga såklar! Ni vet - totaländrade min planer om markarbete med bommar och red ut istället. Sådär som jag alltid gör!
 
Vera kom nämligen ut till stallet för att hjälpa till och träna hästarna, och inte tackar jag och Witezz nej till en uteritt istället för lite trim på volten - eller, jo det kanske vi gör eftersom att uteritter är vår vardag - men just idag blev det inget nej!
 
Vi red ut en sväng på lvss, ut i skogen bland myggen. Vi pratade om massor, och då menar jag massor! Kändes skönt att få lära känna Vera ordentligt då det oftast blir så att de som börjar rida i vårt stall blir väldigt bra vän med Anna och jag liksom hamnar där på sidan. Det kan bero på att jag snart är 17 och dom som börjar rida här är inte äldre än 14, men nu så!
 
Vi pratade om allt ifrån våra hästar, våra tidigare hästmännisko-liv och kompisar i skolan. Haha, vi pratade faktiskt så mycket att vi helt missade våra bästa galoppsträckor. Och om jag och Vera missar en galoppsträcka, då var vi distraherade! Haha, men tror nog att våra ponnysar tyckte att det var mysigt att bara få komma ut på en lugnt och rolig springtur, inga krav, inga tråkgheter, bara massa skratt!
 
 

Vart klar med Tildes design tidigare under dagen, kommer komma bilder och länk. Jag är nöjd men framför allt är Tilde nöjd! Det är min absolut första design som jag har kodat från grunden och själv gjort alla bilder etc! I'm so proud of myself!
Imorgon börjar jag på riktigt med Lovisa's design också, startade upp lite idag medan jag inte hade tillgång till photoshop, men kom inte så lång!
 
 
 
 

Publicerat den 2013-07-08 - klockan 22:39:00

När jag är på dåligt humör

går jag in på Granö stalls sida på facebook och skrattar åt den här otroligt charmiga bilden på divan i stallet. Fina knäppa Candelight!  
 
 
 

Publicerat den 2013-07-08 - klockan 14:29:28

We gotta party all night!

Skippade mina photshop-planer under lunchen och köpte lite gott på coop istället. Myste ner mig i Alex's säng och tittade på ett Ghost Whisperer avsnitt. Nu åker resten av min family på semester. Dom skulle till någon Ö någonstanns, eller något.. Whatever - eftersom att ja gär stor flicka och jobbar denna vecka så kunde jag inte följa med. Jag lider inte, jag får hela lägenheten för mig själv en vecka. Eget ansvar över mat och sånt plus att jag åker på dubbeltrav i helgen, och inte Anna. Okej, jag ska ju tävla där, inte hon så det är väl inte så konstigt att hon inte behövde följa med, men hon ville! men fick inte, moaahahaha!
 

Tycker iallafall det är både skönt och inte skönt att dom åker. Kommer nog kännas ensamt. Ingen som kommer svara när jag klampar in genom dörren och skriker hallåååå tills någon svarar. Ingen som kommer vara sur eller irriterad på mig. Inga småsyskon att reta... Hmm, well jag kanske står ut en vecka ändå.
 
Kommer vara en fullspäckad vecka ändå! Måndag, tisdag, onsdag och torsdag kommer jag som vanligt att jobba mellan 9 och 16, Måndag, tisdag, och torsdag kommer jag att befinna mig i stallet efter jobbet och fredag, lördag, söndag kommer jag inte ens att vara hemma för fredag natt drar jag iväg till eskilstuna med stallet! Dubbeltrav, here we come!
 
 
En ganska soft vecka ändå, det är sista veckan på jobbet - sen inväntar jag bara mina cash innan systemkameran är min! 
 
 

Publicerat den 2013-07-08 - klockan 13:53:52

Oh what a wonderful weekend!

Har haft världens bästa helg full med vad livet har att erbjuda mig! I fredags och lördags var det tävlingar med olika resultat! Vart sistplacerad samt utesluten den ena tävlingen och kom sedan etta dagen efter! Man måste ju variera lite. Söndagen bjöd på 30grader, sol och bad! Lite färg på magen och mycket skratt på stranden! Jordgubbar fick jag dock leva utan eftersom att ingen i Norrtälje tydligen kan ha ett jordgubbsstånd öppet en söndag - kom igen liksom.
 

Idag är det måndag. Allt är jobbigt på en måndag. Att börja jobba igen efter världens najsigaste helg är inget man ser fram emot. Jag hade inte haft något alls emot att bara ligga kvar där nere på stranden även idag. Men sånt är livet på en pinne - sitter fortfarande och suktar efter en sytemkamera och då är det bara att pallra sig hit!
Sitter och funderar på vilket "paket" jag ska köpa sen. Ska jag köpa paketet med 18-55mm objektiv eller paketet med 18-105mm. Det är frågan! 
 
 
Nej, jobbet kallar. Jag ska ner på en snabb intervju på biblioteket innan jag tar lunch - aka. photoshop time! Har ju tagit lite av en paus i mitt designande, det är dags att börja igen! Vi hörs later!

Publicerat den 2013-07-08 - klockan 11:14:49

I don't trust words, I trust actions

Idag är det lätt Norrtäljes varmaste dag hittills den här sommaren!
Tänkte skriva ihoo något till er och sen bege mig ner på stranden och trycka. Har sovit otroligt länge idag, och hade säkert fortsatt sova om inte Alex's mamma kommit in och väckt oss vid 12. Det var visst några som var lite trötta, haha! Men det var väldigt skönt att få sova ut faktisk, även om man får lite halvångest över att klockan snart är 2 och allt jag har gjort är att ha lagt in en copyright stämpel på några bilder och skrivit ett halft inlägg. 
 
Witezz fick vila igår efter dressyren, men för att även jag skulle få vila lite så erbjöd sig Olli att hoppa upp och rida henne lite idag. Inget alltför jobbigt, men få komma ut och röra lite på benen. Dessutom får ju Olli känna igenom henne också. Olli är nog faktiskt den ända, förutom ridlärare av olika slag, som jag inte har något alls emot att hon hoppar upp och rider Witezz någon gång ibland. 
Hon har liksom hållt på med Araber hela sitt hästliv, så hon vet hur och vad man ska göra och kan då ge mig tips på hur jag ska göra på Witezz.
 
Dessutom är det ju alltid super bra att någon som kan mer hoppar upp och rider och känner igenom. Man blir liksom lite blind när man bara rider samma häst hela tiden och tillslut rider ju även jag på samma sätt hela tiden, det vill säga att vi aldrig kommer att utvecklas. Vi får se imorgon hur hon kändes, för då sticker jag dit och kör lite markarbete med bommar - tror jag. Vi får se om jag lägger upp nått hinder också!
 
 

Publicerat den 2013-07-07 - klockan 13:56:48

Bilder från dressyren i Rimbo


Bilderna är alla tagna av Nadja Oscarsson! Tack för alla bilderna, dom är superfina! 
Och snälla, no hate på min sits på vissa bilder. Är väldigt bakåtlutande - jag vet. 

 

Publicerat den 2013-07-07 - klockan 13:31:37

Film från dressyren!

Här får ni en film från L:B1an, ni hade kunnat få se film från L:C1an, men dom raderas tyvärr utan att jag hade någon aning om det
 

Publicerat den 2013-07-06 - klockan 21:39:00

Vilken toppenstart på den här helgen - Ponnytravet

AAAH, blir helt galen. Den här helgen kunde inte börja bättre!

Som jag tidigare skrev, Strumpan hade ett superlopp idag! Många hästar = mycket att jaga. Halvsnabba hästar = inte alltför lätt, men inte alltför svårt. Vi hade våra odds, och inget kunde förstöra min magkänsla idag! Inte tjafset i stallet om vilka skor Strumpan skulle ha, inte stegringarna Strumpan gjorde när vi skruvade på tåvikterna, inte bajset jag fick på tummen när Strumpan hade grisat ner hela svansen. Allt kändes bara så bra.
 
Cissi värmde med mig, hon körde Candlelight som bara var med för att träna lite. Hon gav mig en massa tips och berättade för mig hur jag behöver göra när Strumpan gör vissa saker. Det hjälpte mig jätte mycket och se vad de ledde till!
 
 
Strumpa var så otroligt fin i loppet. Vi ändrade lite på utrustningen jämfört med värmingen. När jag defilerade och körde en provstart undrade hon vad tusan vi hade satt på henne, men hon sprang och hon sprang fint!
Utan någon större ansträngning betade vi av ekipage efter ekipage. Jag lät henne hela tiden ha något att jaga och i sista sväng körde vi ut och gick om dom sista ekipagen för att sedan smita in med nosen först i mål!
 
Så himla glad, så otroligt stolt över Strumpan och sjukligt taggad inför dubbeltravet på Eskilstuna nu i helgen. Flera smaskiga lopp, blandannat kval till Nordiska Mästerskapen och ett kortdistanslopp! Spännande spännande!

Publicerat den 2013-07-06 - klockan 20:31:31

Vilken toppenstart på den här helgen - Dressyren

Var så laddad för dressyren igår! Jag och Witezz, ny duschad häst, nyputsad utrustning, asdålig träning dagen innan - ni vet, dåligt genrep ger bra premiär -. I flera veckor har vi finslipat inför den här dressyren, taggat tusan och verkligen sett till att vara på topp!
Sen stannar Witezz på första momentet - inridningen - och vägrar gå frammåt.
 
Jag var arg, inte på Witezz, eller jo lite... hehe, inte på mig själv, utan på domaren.
Hon såg hur rädd Witezz var för de där jäkla tältet dom bara var tvungna att sätta upp. Hon såg att Witezz inte ens vågade gå fram till det, och verkligen inte förbi det. Ändå blåser hon i pipan efter att vi har kommit förbi tältet 1 gång. Med andra ord, Witezz stannade å medellinjen och där stod vi. Öga mot öga med domaren och tältet. 
 
Efter några minuters kämpande, många volter och mycket skänklar så var hon tvungen att blåsa av. Vi var uteslutna innan vi ens kommit in för att rida på programet. Åh så jag grät. Grät så otroligt mycket. Varför, varför, varför. Varför sätter dom upp ett jäkla partytält på en ute-dressyr? Varför blåste hon av sådär tidigt? Varför gick inte Witezz frammåt.
 
Som tur var var hästen efter struken och efter att jag ridit ut från banan ropade domaren på mig, bad mig hämta ett spö och komma in och faktiskt rida igenom programet, dock utan bedömning. Men lika glad är jag för det, med tanke på att jag skulle starta L:B1 efter. Samma bana - samma tält..
 
När jag red in med spö lär det ha sätt taskigt ut. Men Witezz var fjantig. Och för att överhuvudtaget komma runt i L:Bn så var jag tvungen. När hon väl gick, var hon super fin!

L:B gick bättre. Utan spö denna gång, men sporrar på! Hon stannade och tittade först men efter några skänklingar gick hon fram. 
Långsidan var fortfarande jobbig, och hon rusade liksom ifrån mig där, tittade jättemycket och så, men hon gick frammåt så jag klagar inte! Vår fokus låg inte på den höga procenten längre, utan fokusen låg på att komma runt rundan, överhuvudtaget få ett protokoll och vara nöjda.
 
Och nöjd var jag! ALDRIG, ingen träning överhuvudtaet har vår ökade trav funnits där. Det har varit alldeles för lite skillnad, ingen skillnad alls eller så har hon galopperat.
Igår var jag helt mållös, vi fick en sjua på den ökade traven i L:B. Jag blev nästan tårögd när jag läste det.
 
 

Jag är superdupernöjd med mina och Witezz prestationer. Akdrig har Witezz gårr så bra och fint med mig som hon gjorde på framridningen, aldrig har vår ökade trav varit så... ökad. Man får inte glömma att Witezz bara är 5 år. Igår var vår första riktiga tävling, och hon är redan så pass bra att hon skulle kunna placera sig i L:B. Vi Vi ska bara jobba lite mer miljöträning. witezz behöver mogna lite i huvudet - resten har hon. Jag ska bli ännu bättre på att rida, för klart det hade kunnat gå att driva fram henne även om tältet var läskigt.
 
Fick många kommentarer av folk att dom tyckte att Witezz var jätte fin, att hon var otroligt söt och att det var jätte synd att hon inte vågade gå fram till tältet! 
 
Vi taggar om inför nästa dressyr! Det kan ju bara gå bättre, haha!
 
(film kommer)
 
 

Publicerat den 2013-07-06 - klockan 20:03:00

Nu kör vi!


Publicerat den 2013-07-06 - klockan 11:52:22

Mot nästa tävling!

Nu kör vi lastbilen mot Solvalla för lite trav, Strumpan har ett superlopp så vi ska bara hålla oss på benen och tuta och köra!

Dressyren igår får ni veta mer om sen! Hehe.


Publicerat den 2013-07-06 - klockan 09:36:33

I väntans stunder!

Framridningen avklarad, nu skrittar vi ut på en promenad i väntans stunder!

Hon känns fin!


Publicerat den 2013-07-05 - klockan 16:22:15

Åh, tänk om!

Hittade nyss en systemkamera med två objektiv, en blixt och kameraväska för 4300 på blocket.
4300 är priset jag skulle få betala i affär för bara systemkameran och det ena objektivet! Har mejlat honom och hoppas innerligt att den finns kvar och att han antingen kan hålla den tills jag får min lön, eller att det går att lösa på något annat sätt. Får väl pallra mig iväg till mammabanken annars, hehe!
 
Billigare kan jag liksom inte få den där kameran med objektiv, så jag hoppas att ni håller tummarna för mig! 
En systemkamera kommer betyda fina bilder, som i sin tur kommer betyda bättre bilder på bloggen och mer blogglust!! Vinn, vinn, vinn alltså! 

Publicerat den 2013-07-05 - klockan 10:49:53

Today is the day!

Det var en trött, men friskare Jonna som vaknade klockan 07.50 imorse! Efter 3 snoozningar drog Alex upp mig ur sängen. Har tagit 2 alvedon och smörjt in ryggen med iprem-gel. Idag måste jag ta det lugnt ända fram till start.  
 
Tankarna snurrar - Hur ska jag rida, Vad ska jag göra om Witezz gör..., Hur ska jag göra.
Mitt största löfte till mig själv är att ha kul. Inte pressa Witezz, bli arg för att hon inte gör något - då kommer hon aldrig mer vilja tävla med mig. Utan prata lugnande, var lugn själv så kommer allt bli bra!
 
 
Det kommer bli en lång dag med sammanlagt 6h på tävlingsplatsen. Annas start går klockan 15.13, sen startar jag min första start 17 och min andra start 20.40. Som jag sa en lång dag.
Förstår inte hur dom som gjorde startlistorna tänkte när dom sätter Witezz först i sin egna klass, och sist i sin andra. Inte shysst mot Witezz, samtidigt som det kan vara skönt att få varva ner emellan starterna. Witezz kommer dessutom att få hoppa av transporten redan när Anna ska starta. Ska leda runt henne lite så att hon får se på omgivningen och känna in den ordentligt innan start!
 
Det kommer gå bra! Önska mig lycka till!
 
Gamla bilder från vår första dressyr clearround
 
 
 
 
 

Publicerat den 2013-07-05 - klockan 09:26:11

Tack så mycket snälla ni!

 
 

Publicerat den 2013-07-04 - klockan 23:40:55

Första galoppen för Bollzano

Bolle har blivit en stor pojke och har idag tagit första (andra) galoppen.
Anna prövade igår men landade på marken efter att Bolle visat henne hans fina cowboy stil. Därför undrade Cissi om inte jag kunde hoppa upp och pröva. Jag som är lite längre och lite tyngre kanske kan hålla mig kvar lite bättre. 
Fick dock inte visa mina skills eftersom att Bolle skötte sig perfekt - men det är ju inget jag bör klaga över!
 
Innan ridlektionen red vi nämligen ut ett gäng på 5 personer, inkl mig. Jätte mysigt tyckte jag - det var länge sen Cissi var med när vi red ut så många, och vi pratar alltid så mycket med Cissi. Det finns alltid något att prata om med henne, är det inte om hästar så om bakterierna i hästarna... 
 
Bolle fick pröva på sin galopp två gånger. Jag ljuger om jag säger att han hade en skön galopp, hehe. Men det blir nog bättre så fort han får skor.
 
En bild tagen för någon vecka sedan på mig och Bolle som jag lånade ifrån Bolle's ägare.
 

Imorgon är det tävlingsdags! Jag och Witezz startar L:C1 och L:B1 på Rimbo ridskola. Witezz är nyduschad, Anna ska packa och putsa allt medan jag lägger mig i sängen och vilar ut efter en varmt dusch och många koppar te.
Förkylningen är bättre och emellanåt känner jag mig väldigt pigg, men det kommer "perioder" där det bara smäller till. Huvudvärk, öm och svag i hela kroppen, snorig - ja, allt på en gång.
 
Mitt huvudfokus imorgon ligger på att rida bra. Placeringar eller höga procent finns liksom inte med på kartan riktigt ännu, utan jag rider för att känna mig nöjd! Jag rider för att kunna se tillbaka på den där tävlingen och känna "fan va bra jag red".
Ett stort plus i kanten är att min ridlärare Sofia kommer att vara på plats eftersom att Lovisa ska starta i min klass. Har alltså lite hjälp på framridningen! Skönt och lugnande!

Publicerat den 2013-07-04 - klockan 22:29:34

Det där var nog den värsta...

...ridlektion i ridlektionernas historia - från min och Witezz' sida alltså!
 
Vi red dressyrlektionen idag som om det vore en clearrond tävling. Det var jag, Anna och Lovisa på våra hästar med Sofia som domare och Cissi som sekreterare. Jätte kul idé och en väldigt smart ide, man vill ju presetera liksom!
 
Hur som helst kände jag redan när jag satt upp hur svag jag var i hela kroppen, och det gick t över dressyren. Jag var trött, lätt retlig och orkade inte riktigt hålla ihop henne. Jag slarvade mycket - inte med flit - men jag kunde liksom komma på mig själv med att bara "Ey, vänta. Vad håller jag på med?"
 
Med andra ord gick båda programen faktiskt superdåligt. L:B1an gick dock sämst. Galoppdiagonalerna var mer som att jag vände rakt igenom, jag var så yr och borta att jag inte märkte att Witezz fattade fel galoppi höger varv, med andra ord red jag förvänd igenom hela galopp delen. Sen vart Witezz ofta lite för låg, lite för rund, men det berodde ju på att jag inte riktigt orkade hålla upp och ihop henne.
L:C1an gick lite bättre, vi red den först så både jag och Witezz var lite piggare. Hon var lite seg för skänkel och liksom gick emot, så i övergångarna på mittlinjen stannade hon nästan... I den ökade traven vart det galoppinslag både i L:C och L:B och i skritten visades knappt någon skillnad. Jag var sur. Jag var trött. Jag var irriterad.
 
Jag skulle kunna säga att allt är Witezz fel idag, men så är det absolut inte. Hon var en stjärna som gjorde så bra hon kunde med tanke på den sura tanten på ryggen. Men det vore också fel att säga att allt endast var mitt fel. Vi missuppfattade helt enkelt varandra. Sånt händer även mellan häst och ryttare - inte bara mellan ryttare och ryttare.
 
 
 
Allt var bara så fel redan från början. Witezz var otroligt tittig under framridningen och jag blev sur och irriterad redan då och det tog liksom på krafterna. Försökte verkligen att släppa min ilska och bara rida - men efter att hon upprepat samma sak några gånger tröttnar man rejält. Detta var helt klart en bidragande faktor.
Imorgon på tävlingen ska jag börja med ett leende. Släppa alla måsten och rida för att det är så sjukt kul. Det är kul at få åka ut och visa upp sin ponny. 
 
Som Olli sa; När man sitter på läktaren och ser ett ekipage så tänker man alltid "åh, tänk om Witezz var sådär.", " tänk om jag kunde rida sådär." osv. Du rider där för att visa de andra ekipagen vad ni har som inte dom har!

Publicerat den 2013-07-04 - klockan 22:12:59

Mycket ska man hinna med!

Har sovit ut nu, ringde jobbet imorse och sjukanmälde mig. Sen somnade jag om och vaknade vid 11. Förkylningen har lättat lite, är fortfarande snorig och har ont i huvudet samt ryggen men that's it. Så otroligt skönt!
 
Hela förmiddagen har jag suttit med Tilde's design igen, var tvungen att ändra lite saker eftersom att hon bytte bakgrund. Men tror att jag kan bli klar till imorgon! Och då är det bara att börja med nästa design! Haha!

Min och Alex's reda till finland är betald nu också, så den 20e juli drar vi! Vi är ju int borta så länge, men tillräckligt länge för att hinna koppla bort från allt i Sverige. I huset i Finland har vi en tv, med värdlens skruttigaste kanaler, vi har inget internet, ingen bil, ingen dusch - utan vi bastar - och dessutom några kilometer in till stan.
Rena rama undergången för en tonåring egentligen, men jag tycker det är så otroligt skönt!
 

Sitter just nu och funderar på vad för kläder jag ska ha, dom måste ju vara varma, men inte för varma... Väntar också på att kladdkakan ska bli klar och hoppas på att hinna ner till Coop för att handla halstabletter. Bussen går 14.30 - då kör vi skutan mot ridlektionen! Mer om det ikväll, nu ska jag sätta igång!

Publicerat den 2013-07-04 - klockan 14:01:14

Gratis header/design

Skrev igår en kommentar på ponnysanning.se att jag gärna gör gratis designer/header, och statistiken har bokstavligen blomstrat, kommentarerna bara väller in och jag kände att jag borde uppklara vissa saker här.


- Jag gör bara designer till blogg.se/webblogg.se
- Headers kan jag göra till alla, men ni får själva sätta in den om ni har någon annan portal än
  blogg.se/webblogg.se
- Jag kommer att sätta mitt namn på headern samt en "design by" bild på designen om jag gör den.
- Jag skickar headern på mejl om ni inte ber mig att sätta in den, isåfall skriver jag ett mejl till er när
  den är klar så får ni skicka användarnamn och lösen. En header sätter jag in åt er om inget annat
  önskas.
- Jag kan inte garantera att sparar varken kodmallar eller headers, så händer något hoppas jag att
  du själv har sparat den.
- För att beställa en header/design av mig, mejla mig på Schnailgull@gmail.com
 
 
Det här ska finnas med i mejlet om du beställer en header:
- Önskad storlek/max storlek i pixlar.
- Vilka färger du önskar
- Bilder
- Eventuella önskemål om hur du vill att den ska se ut
 
 
Eftersom att efterfrågan vart så stor har jag dessutom gjort en väntelista. Listan kommer att fyllas på och ändras vart eftersom.
Design:
1. Tilde (påbörjad)
2. Lovisa
3. Ina
 
Header:
1. Marta
2. Andrietta
3. Alicia
 
Observera också att en design/header är något jag gör på min fritid, alltså utöver mina andra fritidsaktiviteter. Därför kan jag inte sätta ett visst datum då din design/header är klar, utan jag gör den så fort jag kan!
 

Publicerat den 2013-07-04 - klockan 12:33:00

This is ridiculous!

Tidigare idag var jag förkyld, det vill säga snorig och nyste hela tiden. Nu har det spårat ut. Min förkylning gick till en helt annan nivå, från endastlite snorig till ont i hela kroppen, jätte öm i tandköttet, det bokstavligen forsar ur näsan och huvudet dunkar. För att inte tala om att jag knappt har hört min röst sedan jag kom hem från jobbet.
 
Usch säger jag bara! Blir jätte rädd. Tänk om jag blur superduper sjuk till tävlingen, det får inte hända!
 
Ska ringa till jobbet imorgon och höra ifall jag kan "jobba hemmifrån". Det vill säga typ börja sammanfatta alla intervjuer och sånt. 
 
 
Men nu vet ni iallafall varför bloggen är en sån väldigt öde plats just nu... Jag är ledsen över det, men jag måste vila! Så ska ta min gigantiska tekopp och sätta mig framför ghost whisperer! Sovgott hörni! 
 
 

Publicerat den 2013-07-04 - klockan 00:36:42

It's just not good anymore

Vart tog min blogglust vägen? Insirationen till att skriva flera långa fullproppade inlägg om dagen, lägga flera inställda och inte ens de räckte till för att stoppa idéerna i min hjärna. 
När jag väl är inne på bloggen
 

 
Dagen:
- Jag har blivit förkyld, går omkring och snorar och äcklar mig hela tiden. Kan inte luta mig frammåt för då bara
  rinner det. usch.
+ Jag fick faktiskt göra något på jobbet idag. Mina handlerade fick tummen ur rumpan och änkte ut något jag kunde 
   göra! Tummen upp för dom!
- Det enda dom kunde komma på för mig att göra, var jag klar med innan lunch.... sen såg jag inte till mina 
  handledare någe mer...
+ Jag har klippt mig!
- När jag hade klippt mig upptäckte vi att vi hade tappat nyckeln, så fick gå hem, leta efter nyckeln som låg 
  precis utanför min port, gå tillbaka och sen cykla hem...
+ Jag har fixat så att jag fått "ledigt" halva nu på fredag, och hela nästa fredag! It's tävlings time!
- Tappar inspirationen till att göra designen jag håller på med. Det börjar se ut som ett evighetsprojekt med en
  massa ändringar, all the time.
 
Och nu ska jag åka med mamma och min klantige lillebror ner på akuten. Han ska röntga sin fot som han trampade på en spik med... hahahahahhahhaha, klant!
Eller så är jag lat och sätter mig och gör klart den här jääääkla designen. Jag har beslutsångest.
 
 

Publicerat den 2013-07-03 - klockan 19:42:39

Lyx!
Publicerat den 2013-07-03 - klockan 13:20:05

Något som jag gör väldigt ofta...

...är att ändra mina planer, så även idag - även om jag inte själv beslutade för att ändra planerna.
 
Cissi ringde mig vid 4 och undrade ifall jag kunde rida ut tillsammans med Vera, Anna och Maja. Snäll som jag är sa jag självklart ja, så bommarna får bli någon annan dag! Det är ju ändå dressyr om 3 dagar. 

Vi red ut en lång runda, gjorde vad vi kände för. Ville vi galoppera, så galopperade vi.  Ville vi stanna och plocka smultron, så var det precis vad vi gjorde. Okej, dom andra gjorde,  jag stannade uppe i sadeln och blev matad  med smultron precis som Witezz. Hon älskade de! Sicken gottegris, haha! 
Vi galopperade iallafall litegrann, travade litegrann, skrittade litegrann och pratade massor! Hade jätte kul, det var länge sen vi red ut så många på samma gång där alla tar plats. Jätte skönt nu när Maja och Vera har blivit bättre vänner. Vi lät dom dra på sista galoppen också. Var precis påväg om allihopa när jag såg att Irrbloss inte hängde med, så det var bara att sakta av! Men kul var det iallafall! 
 
Flashback: Förra sommaren, galopprace på Kattis travbana, ramlade av 4 gånger på en och samma sträcka. Bara på't igen!
 
 
Jag tror att Witezz får vila morgon, eller rättare sagt - hon måste vila imorgon. För att om jag ska kunna tävla på fredag så måste jag ta ledigt några timmar  och vill jag ha full lön så är det bara att jobba dom 6h någon annan dag! Vilket jag antar får bli imorgon dels. Ska bara prata med min handledare/chef så få vi komma fram till något för tävla det ska jag! 
 
Tanken var att jag nu skulle fortsätta jobba med Tilde's design men fortsätter på det imorgon istället, är så otroligt trött så tänker lägga mig och titta på ghost whisperer med min boyfriend! Ha det bäst!
 
Sneakpeak på Tilde's design!
 

Publicerat den 2013-07-02 - klockan 22:31:14

Some people are so poor...

... all they have is money.
 
Åh vad jag bara vill att dom här veckorna ska swischa förbi, min lön ska hamna på kontot och jag ska sitta på en båt till Finland. Vill komma bort från allt vad verkligheten är, bara sitta där borta i en solstol och sola. Eller ta den handdrivna gräsklipparen och kötta igenom hela gräsmattan! Ta den tröga cykeln och cykla några kilometer ner till stan för att handla åt min farmor. Det är inte långt kvar nu. 3 veckor, sen drar jag med min boyfriend, vi flyr till Finland i några dagar.
 
Witezz behövde inte gå på ponnyläger den här veckan heller, Cissi hade räknat fel på antalet barn. Däremot fick Witezz ändå lite träning då Cissi ringde och frågade ifall Vera eller Maja fick rida henne. för att inte ljuga måste jag säga att det tog emot rejält, men samtidigt hade jag inte hjärta att säga nej eftersom att annars hade hon fått rida Candlelight som dagen innan gick så fint på traven, hon förtjänade att få vila. Så Candlelight, I did that to you!
 
Men whatever, Witezz behöver träning och i slutändan är jag bara glad att någon tränade henne för det betyder att jag kan göra lite bommar med henne idag! Fick ju en liten läxa av Ullis då vi minst 1 gång skulle träna med bommar. Så maybe that's what I'm gonna do.
Så om ni har något tips på övningsmoment med bommar, skriv dom här nedanför! 
Annars får google vara min bästa vän!
 
Jag har inga bilder på den här datan..

Publicerat den 2013-07-02 - klockan 09:52:41

Bara för att...

...uppdater lite här

Så är det så att som tack för att jag fick låna massa sims spel av Tilde så håller jag på och gör en design åt henne. Därför står bloggen i princip helt tom, och jag vet inte om den kommer bli så mycket mer aktiv idag. Det tar lång tid att koda designer.
 
Hur som helst så missar ni inget, jag ska inte till stallet idag. Utan när jag kommer hem ska jag koda, koda, koda och fortsätta titta på Ghost Wisperer serien som jag började titta på igår! 
 
Hoppas ni har det bra, jag hoppas att jag får lite tid över till att kika in här!
 
 

Publicerat den 2013-07-01 - klockan 13:05:00

Åh lyckliga jag!

Livet leker verkligen just nu.
Jag mår bra, det är bra mellan mig och Alex, hästarna går superfint och för att inte tala om det så kom jag och Candlelight 4a i guldstoet! Mot alla odds om jag får säga det själv då alla utom en häst hade rekord flera sekunder bättre än Candlelight.
 
Förra helgen galoopperade vi bort oss innan första varvet var avklarat, idag värmde vi på 2.01... tror jag aldrig har värmt Candlelight så långsamt, och sen kommer vi 4a i loppet på 1.50.1 !! var så glad att jag knappt kunde andas när jag körde i mål, min häst är tillbaka! Med en kort galopp i första kurvan och dessutom en inbromsning då jag för allt jag var värd försökte att inte bli inträngd är jag OTROLIGT NÖJD MED DET DÄR TALET!! Men jag ljuger om jag säger att det inte är ens liiite surt eftersom att vårt mål med Candlelight i år är att sänka henne under 1.50.0.....hehe. Well well, vi laddar till Nordiska Mästerskapens kval!
 
 
Förövrigt har den här helgen bjudit på mycket trevligt! Red ut på Witezz i fredags tillsammans med Anna på Strumpan, vi skulle egentligen gå en lång runda med ett friskt tempo. Men när Strumpan fick en "allergisk-reaktion" på brännässlor så fick det bli en lite lugnare och kortare tur.
Innan vi red iväg var vi dock på kalvjakt, Smörblomma och Vårblomma som kalvade bara för någon dag sedan hade gömt sina söta bebisar någonstans i hagen... dessutom är dom så lurga och liksom döljer det.
Vi hittade dem tyvärr inte eftersom att vi var tvungna att avbryta vårt uppdrag, men det var perfekt att träna Witezz på att gå igenom massa buskar och sådant! 
 
Ja, vi letade efter kalvarna till häst, det är sååå mycket enklare om man ser lite längre ovanifrån!
 


Red ut en sväng i morse innan vi begav oss iväg till Örebro. Tog en barbacka tur eftersom att Bolle skulle med - då blir det än så länge bara skritt och trav. Och ursäkta språket men Witezz betedde sig verkligen som en riktigt åsna lyssnade inte allt, var så otroligt okoncentrerad och lite dum faktiskt. Sista biten gick hon jätte bra dock, så fick suga ut så mycket av den korta stunden som möjligt.
 
Imorgon får Witezz vila, jag ska jobba och koda ihop en design åt Tilde, dessutom ska ju Witezz få gå sitt första ponnyläger!! IIIIIIPPP!!! Hon kommer vara så otroligt söt, kan se henne framför mig med hennes frustrerade min där man nästan kan se hennes lilla hjärna tänka. "tänk om ja gör fel". Något jag dock också kan se framför mig är små äckliga barn som inte vet vad smacka är utan tar ut benen typ 2 meter och sen dänger in dom i hästens mage - den som gör så på Witezz får med mig att göra! 
 
fredag - lördag i bilder
 

Publicerat den 2013-07-01 - klockan 00:24:04