Sometimes you win, sometimes you learn. This time i won!

Nu ska ni få veta hur det gick i lördags! Anledningen till att jag inte har bloggat tidigare är för att jag har firat påsk, sovit ut och utklassat Anna och Alex i monopol!

Lördagen var super! Strumpan är en helt ny häst. Från att vi inte har kunnat köra henne i sulky för rädslan att hon ska sticka/slå/resa sig till att jag kan köra i sulky med ett lätt stöd i tyglarna och vinna första loppet för säsongen på nytt rekord. Strumpan har alltid varit och är fortfarande en otroligt känslig häst. Man behöver vara väldigt lugn i hela sitt sätt att vara runt Strumpan och alltid visa tydligt vad man vill, men med små hjälper.

Igår var Strumpan som ny. Hon gick lugnt och koncentrerat trots storhästarna som gick runtomkring henne. Den nya balansering passade henne perfekt och tack vare at hon lyssnade på mig, kunde jag lyssna på henne. 

Först, fick vi en tjuvstart, hehe. Men sen fick vi till en perfekt start och allt jag kunde tänka på var "Ta det lugnt i början, driv inte för mycket." och väl egenom första kurvan fanns det 2 ord i mitt huvud "Ta ledningen"
Vi kom upp i täten ganska fort, sen låg vi 3a och 2a ett bra tag. På upploppet var det vinna eller försvinna och vi var 3 stycken på rad, jag och Strumpan i mitten, som kämpade om segern. Den yttersta hästen föll bort och jag ville verkligen vinna! Strumpan började bli ostadig och jag kände att jag pressade henne för hårt, var tvungen att ta in för att inte få målgalopp och vann med ett huvud.
Kan ni tänka er min nervositet och adrenalinkicken man får? Jag kände samma lycka igår, när jag passerade målstolpen, som i mitt allra första lopp med Candlelight då jag vann och sänkte hennes rekord. Jag kunde knappt prata, munnen gick från höger öra till vänster öra och jag väntade bara på att de skulle ropa ut mitt namn ur högtalarna som segrare.
Jag vann ett täcke, blommor, rosett påskägg och pengar. Sen körde dom en segerintervju också eftersom att det var stortrav. Nu laddar jag om inför nästa lopp och hoppas att det inte går utför efter att jag har lagt ribban högt.
 
Alex var dessutom med mig hela dagen och hjälpte till med det som skulle göras och, såklart, hejade på mig vilket gjorde allting ännu roligare. Att vinna första gången Alex är med och ser mig tävla - lycka.
 
 
↓ Upploppsfilm ↓

Publicerat den 2013-03-31 - klockan 16:40:34

Hästtjejer for dummies - By HavrePappa

Att dejta och uppvakta en hästtjej kräver en helt annan uppsättning av färdigheter än att dejta en vanlig tjej. Tvärtemot vanliga tjejer så kommer du förmodligen komma undan med att tala om för din hästtjej att hennes mamma är konstig, men gud nåde dig om du säger något nedlåtande om hästen. Den första gången du träffar hennes häst så säger du: -Så sööööt han är! Detta måste göras med en stor beundran i rösten. Om du är osäker, öva hemma innan du åker till stallet.

Det är dumt att säga någonting annat än meningen ovan om hästen, men om du känner dig extremt vågad så kan du möjligen sträcka dig till att säga att hästen har snälla ögon eller att den har en vacker färg. Jag är medveten om att nittionio procent av alla hästar har någon nyans av färgen brun, men det spelar ingen roll. För en hästtjej så kan färgen mellanbrun vara minst åtta olika färger, så ge dig inte ut på den hala isen genom att försöka namnge den bruna färgen på hästen, nöj dig med ”fin färg”, punkt.

Om hästen biter dig när du klappar den, lipa när du kommer hem! När det händer så sväljer du gråten och säger med (spelad glad) röst: -Jag tror att han/hon är hungrig, skall jag hämta en morot? På tal om morötter så är dessa långt mer gångbara att ta med sig som present på den första dejten än blommor. Visst, du kanske ser lite fånig ut när du står där utanför dörren, uppklädd och välkammad med en knippe morötter i handen, men tro mig, att ha med sig en present till hästen kommer att löna sig på mer än ett sätt.

När det kommer till saker att göra på den första dejten så är rent generellt sätt alla hästrelaterade aktiviteter bra. Förmodligen kommer hennes tidsbrist ändå att leda till att er första dejt kommer att bli mellan den första och andra klassen i cafeterian på en hästtävling mitt ute i ingenstans samtidigt som hon studerar de som rider medan du pratar och försöker göra ett gott intryck.

En hästtjej bränner minst fyratusen kalorier per dag i form av stallarbete och ridning. Att ta henne till en restaurang där de serverar två korslagda sparrisar på ett fat fungerar enbart om ni först har tagit vägen förbi McDonalds eller liknande. Att hålla en hästtjej mätt är en mycket bra överlevnadsstrategi. En varm och mätt hästtjej är en lycklig hästtjej.

Som tidigare nämnt så går vägen till en hästtjejs hjärta via hennes häst. Ju mer du intresserar dig för hennes häst, och hennes ridning, desto bättre är det. Var intresserad och ställ så många dumma frågor du kan komma på i ämnet. Din okunskap kommer det första året, eller två, ändå räknas som ”gulligt”. Därefter bör du vara försiktig med alltför dumma frågor eftersom dessa kommer att uppfattas som att du inte har lyssnat på vad hon sagt.

Om du vill träffa din nya flickvän ibland så gör du klokt i att åka med henne till stallet. Hon kommer inte att prioritera varken bort eller ner hästen bara för att du har dykt upp i hennes liv. Inbilla dig aldrig att du är jämbördig med hästen i viktighet, det är en dödssynd.
Om hon någon enstaka gång skulle välja att göra någonting med dig istället för att åka till stallet så har du verkligen lyckats. Då är du viktig i hennes liv. Att välja att bort en kväll i stallet är en riktig kärleksförklaring för en hästtjej. Förstå detta och visa din innerliga tacksamhet.

Att åka med din hästtjej till stallet är en mycket skrämmande upplevelse de första femtio gångerna. Hennes stallkamrater kan verka otäcka och elaka, men var lugn de kommer inte äta upp dig, hur söt du nu än är. Hästtjejer stjäl inte varandras pojkvänner hur som helst, de är vana vid att välja hingst med omsorg, även om tjuvbetäckningar existerar i hästvärlden.

Vill du göra intryck på din hästtjej, vilket kanske kommer löna sig när ni kommer hem igen efter sex timmar (om hon inte somnar på soffan) så erbjud dig att hjälpa till. Det finns gott om saker att göra i stallet som inte tvingar dig att vara nära den stora, och mycket skrämmande, hästen. Att packa höpåsar kan vara den tråkigaste sysslan som gud har uppfunnit (likställd med att sila sand i Sahara), men tänk på att det kan föra bra saker med sig lite senare.

I det här tidiga skedet av förhållandet så finns det gott om fällor att falla i som icke hästkunnig nybliven pojkvän till en hästtjej. Regel nummer ett kan du redan vid det här laget: Du är blott en flugskit på väggen i hästens box när det kommer till viktighet. Försök aldrig att spela ut dig själv emot hästen för du kommer bara att torska så hårt att Hitler kommer att framstå som en segrare i jämförelse.

Regel nummer två: Ingen häst i stallet är bättre än din flickväns häst och ingen rider bättre än vad hon gör. Det spelar ingen roll om så Tortilas (känd häst) står i boxen bredvid din flickväns feta ponny. Hennes häst är ändå finast och hon rider bäst i hela världen, punkt. Jag vet, vis av erfarenhet att man lätt villar bort sig i förklaringar efter en dum kommentar, så håll hårt på denna regel.

Säg inte nej eller ifrågasätt om din hästtjej säger att hon vill köpa en ny sadel, stövlar eller något annat svindyrt. Det är fortfarande flera år bort innan du lite milt åtminstone kan börja protestera emot sådana saker. Du behöver inte uppmuntra henne, men lyssna, nicka och säg något ganska neutralt. Trots allt är det (förhoppningsvis) inte dina pengar som går åt, även om nu er gemensamma semester försvann i ett par nya stövlar.

Mitt viktigaste tips i det här skedet tidiga skedet av förhållandet är att följa med strömmen, kämpa inte emot för då kan du bara förlora. Med en hästtjej så följer det (minst en) häst. Det är en del av paketet. Gilla läget och du kommer förmodligen att klara dig fint genom den här första förälskelsefasen i ditt förhållande med en tjej som inte är som andra tjejer. Annorlunda? Absolut, men så mycket bättre!


Publicerat den 2013-03-31 - klockan 16:05:00

Take every risk drop every fear

Idag har jag hunnit med mycket minnsan! Började som tidigare sagt med att springa lite. Fick en bra start på dagen och har varit pigg och glad! 

I stallet fick Witezz vara först på tur. Vi red oss igenom ett ordentligt dressyrpass. Hon var superduper duktig. Det är ryttaren som slarvar lite. Witezz visar mer och mer vilja att söka sig neråt, nu ska bara jag få en högre hand och stadigare hand! Men vi gör små framsteg för varje ridtur, sakta men säkert! 
Efter dressyren övade vi lite utställning med Witezz. Som ni kanske vet är arabhäst-utställningar lite annorlunda; 
Man vill att hästarna själva ska showa upp sig och springa fint! Och eftersom att Witezz ska vara med på Turbo Star i sommar så är det bara att öva på!
 
Vi har en liten bit kvar både jag och Witezz. haha! Men övning ger färdighet, right!
 
Efter detta red vi ut en sväng allihopa. Jag på Candle, Anna på Strumpan, Maja på Irrbloss och Olli på Illuztra. Vi avslutade ridturen med ett galopprace och, ursäkta språket, men jäklar vad kul det var! Jag, barbacka på Candlelight drar iväg i världens fart med Strumpan hack i häl, sedan kommer Strumpan upp bredvid och vi strider sida vid sida. Mitt och Candle's ända problem är att vi inte orkar snabbare medan Strumpan kanske have 2a växeln i. haha, dock släpar ju Candlelight på 10kg tyngre än Strumpan, barbacka dessutom. Men nu kan jag lova att hela min kropp bara vill gå i ide. 
 
All utrustning är packad och putsad, Strumpan har ny balansering, tipsad av en mycket erfaren travhäst-hovslagare, är masserad från hals till svans och står och mumsar i sig hö. Imorgon åker vi iväg till Gävle för säsongens första travtävling. 
Jag är faktiskt lite nervös, det är inte bara Strumpans första insprängda* lopp, det är mitt första också!
 
*Med insprängt-lopp menas att det är ett ponnytravlopp på en tävlingsdag för storhästar!
 

Publicerat den 2013-03-29 - klockan 21:33:18

Första springturen för året avklarad

Och jäklar vad skönt det kändes! Det är fortfarande lite kyligt ute för min del, haha, men man blir ju varm av att springa. Vi sprang 2,8 km gick 2 gånger varav en gång var att jag fick otroligt ont i magen, typ håll. Och nu åker jag vidare till stallet. 
 
Det blir en heldag idag! Vi ska rida 2 gäng, fixa stallet, putsa och packa. Sen ska Strumpan masseras, lindas och få sköna täcken på sig så hon är på världens bästa humör imorgon! Maja kommer ut till stallet (Maja är en av våra medryttare) och vi kommer rida ut tillsammans allihopa. Det är mycket roligare när man är flera som rider ut! Dessutom går allt i stallet mycket fortare också är man är fler!
 
Jag glömde helt bort att blogga igår, jag satt knappt vid datan alls faktiskt. Så idag får ni update från igår, hehe.

Först red jag Witezz tillsammans med Olli på Illuztra och Anna på Pärlan. Witezz var duktig stundvis, men hon är verkligen inne i en tonårsperiod nu och jag måste verkligen sätta gränser och hålla dom. Det är min svårighet.
- Att vara konsekvent
- Att inte vara för snäll
Måste verkligen dra en gräns och hålla henne bakom den! Hon är som en liten tonåring just nu, blir arg för minsta lilla. Kommer när hon vill ha nått men vill inte ge nått tillbaka. Protesterar och går emot mina hjälper. haha! Vi får ta oss igenom den precis som alla andra hinder! Min häst finns ju där innerst inne! haha.
 
Sen körde jag, för omväxlingsskull, Irrbloss! Vi galopperade massor i vagnen och han tycker det är så himla roligt! Han verkligen älskar det och det märks! Han är så rolig att köra!
 
 

Publicerat den 2013-03-29 - klockan 08:55:48

Lojstas Candlelight

Uppdaterad senast: 28.11.13
 
Lojstas Candlelight 4166
Född: År 1999
Ras: Gotlandsruss
Kön: Sto
Mankhöjd: 129-130cm
E: Juventus
U: Berta
Travrekord: 1.49.7

Candlelight är en av de charmigaste och finaste hästar jag vet. Hon har en personlighet helt olik allt du någonsin mött på förut. Hon har en vinnarskalle större än huvudet i sig och för att inte tala om att hon är en riktig gottegris. Candlelight har jag sedan några år tillbaka varit medryttare på och vi har gjort allt ifrån att skogsmulla i skogen till att racea på galoppängarna mot de andra russen. När tiden var inne och jag dessutom började växa ifrån Candlelight tog jag travlicens och började köra ponnytrav.
 
 
Candlelight är för nuvarande ett av de snabbaste stona i Sverige och år 2013 tog vi tillsammans en fjärdeplacering i Guldstoet och kvalade nästan in till Nordiska Mästerskapen. Vi avslutade också säsongen 2013 med en andra plats i Gävle's lilla pris. Hon älskar att springa och har som tidigare sagt en vinnarskalle som heter duga. Att underskatta Candlelight är något man inte gör fler än en gång då upploppet är hennes bästa sträcka! 
 
År 2014 blir ponnytravets år och vi satsar på de lite större loppen med förstaplatsen i sikte. Förutom ponnytrav finns chansen att Candlelight kommer att få starta lite dressyr tillsammans med min lillasyster och om inte annat ska de iallafall tränas dressyr för att mjuka upp inför kommande ponnylopp!
 

Publicerat den 2013-03-28 - klockan 23:16:00

Happiness

Äntligen, äntligen är det påsklov! Tror inte det har gått in riktigt än att jag är ledig i en vecka nu, men allt kom så fort. Helt plötsligt hade mer än hälften av all snö smält bort. Flera arbeten ska vara klara i skolan och sommaren känns så nära! 
Men idag, idag är det påsklov! Jag fick sluta ungefär 12.30. Vi hade prov sista lektionen så man fick gå när man var klar och sedan dess har jag tittat på tv, ätit godis och tittat klart på Monsters Inc.

Jag och Alex förfirade nämligen att det var påsklov med lite (läs; 1kg) godis och Monsters Inc igår! Det gäller ju att passa på när det är billigt, haha. Och det är pretty much allt jag gjorde igår. Så sjukt skönt att ha en dag då man bara verkligen inte gör någonting! Och snart är det slut på det, för inom en snar framtid ska Witezz börja gå 5 dagar i veckan, dvs Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag/Lördag och Söndag. Oh herre. Men, ska man bli bäst så ska man!

Imorgon är det tanken också att jag ska börja springa.. buhu, vad har jag gett mig in på. Är inte alls lika taggad nu som jag var för en vecka sen. Men det blir nog något bra ur det här också!

Om en halvtimme går bussen till stallet och hästarna ska tränas. Strumpan finslipas inför tävlingen på lördag och Candlelight ska var i topptrim till sin första tävling. Witezz ska också ridas och kanske har jag tid att träna lite yoga med henne idag. Måste verkligen ta upp det ordentligt igen. Har inte hunnit alls den senaste veckan och börjar bli rädd att hon glömmer. hehe. Dock har jag ju liksom tittat efter att hon vet att hon ska lyfta benet när jag petar henne innanför bakbenet, men jag har inte haft tillfälle att ha henne lös på gången och det är lite svårt att träna yoga fastkedjad. Men nu är det ju påsk, hårdträning it is!
 
Jag uppdaterar ikväll så ni får veta mer ingående hur det gick med vad!
 

Publicerat den 2013-03-28 - klockan 14:26:59

Wanties!


Publicerat den 2013-03-27 - klockan 10:21:02

Rösta och hjälp mig att vinna ett presentkort på Hööks

Klicka HÄR för att hjälpa mig!
 
 

Publicerat den 2013-03-26 - klockan 21:56:14

Atelophobia - Fear of Imperfection


Idag har varit en slapp dag. Skolan flöt på, precis som de flesta andra dagar. Sjuk skönt att vi har nå samtalgrej på historian/svenskan, så 5/6 lektioner (3veckor) är vi lediga. Så hinned med andra ord med 14.50 bussen till stallet och kan vara hemma till åtta. Det gör mycket!
 
Idag började jag med att köra Candlelight medan Anna red Strumpan. Det vart ett lite annorlunda intervallpass skulle man kunna säga. Vi skulle filma Strumpans steg så att vi sedan kan visa en vän till Cissi, som är en väldigt duktig hovslagare och bland annat har skott åt Stig H, så vi ska se vad hon kan rekommendera för balansering på Strumpan i år! 
Candlelight, som inte gillar när det stänker på magen, gjorde som jag och förbannade det isiga-men-samtidigt-slaskiga-underlaget. Jag såg värre ut en efter en regnig dag på travbanan!
 
Efter det och lite fix i stallet hämtade jag min lilla polle! Vart så glad över att hon tittade så glatt på mig när jag klev in i hagen och till och med tog några steg för att komma mig till mötes. Det är verkligen en sådan förändring!
Sen red jag barbacka, jag har en sån sjuk träningsverk så jag tänkte, varför inte rida barbacka då. Men det var ju ett misstag jag ångrar såhär i efterhand. Att rida en tittig arabhäst barbacka i alla 3 gångarter och tro att man inte ska behöva anstränga musklerna nå märkvärdigt är ju som att tro att tro att glassen inte smälter om du sätter den i micron. 
Dock körde jag väldigt kravlöst, varken jag eller Witezz var på å vidare humör att arbeta idag så sålänge hon gick i en låg form lät jag henne vara. Förutom i galoppen, där fick hon jobba lite eftersom att jag inte har lust att ligga på backen. Hon var superduer duktigt! Vi kunde gå flera längder bakom de anra hästarna utan att hon ens indikerade på att vilja öka! 
 
Imorgon är en slappar dag! Slutar 15.30 och då ska jag hem och slappa! haha.  Hoppas er dag har varit lika bra som min! 
 

Publicerat den 2013-03-26 - klockan 20:18:00

En bild säger mer än tusen ord


Publicerat den 2013-03-26 - klockan 12:25:00

Hästtjejer for dummies - By HavrePappa

Klickade in på ridsport.se för att kika lite på denna "havrepappa" som jag på senaste tiden har hört och sett mycket om. Såg att han bestämt sig för att samla all sin erfarenhet om hästtjejer och skriva en bok om det. Han gav här ut förord och första kapitlet om att träffa en hästtjej. Tänkte publicera det första kapitlet här på bloggen så att ni får läsa det. Kanske ni, precis som jag, känner igen er rejält!
 

Den som vill träffa en hästtjej och som tror att det bara är att åka ut till ett random stall i Sverige och presentera sig för att få napp är helt fel ute. Inte heller så kommer det förmodligen att funka så speciellt bra att anmäla sig till en ridskola för att ragga utan att vara ett dugg intresserad av hästar och ridning. Ridskola handlar, i det här fallet, om ridning på hästar.

Nog för att det råder en brist på killar i hästvärlden, och visst kommer du få en eller annan pluspoäng som kille för du ens funderar på att bli en del av hästvärlden, men regel nummer ett för en hästtjej är att hästen alltid, alltid kommer att komma första hand. Från denna regel finns inga undantag.

Om jag skall ge ett exempel så skulle det (i princip) kunna stå femton halvnakna brandmän i stallgången utan att hon skulle sluta upp med att rykta hästen. Möjligen skulle hon fråga om det brann någonstans, men när hon fick veta att det inte gjorde det så hade hon lugnt fortsatt med att rykta. Först när hästen var färdigompysslad så skulle hon ägna brandmännen någon annan uppmärksamhet. Förmodligen skulle hon då skälla ut brandmännen eftersom de förde oväsen i stallet, och i ett stall skall det vara lugnt.

Jag vågar påstå att hästtjejer rent generellt är mer praktiskt än romantiskt lagda. Det innebär att om du har spanat in en hästtjej som du är intresserad av och är beredd att lägga ner lite jobb (och då menar jag fysiskt jobb) för att få lära känna henne så åk ut till stallet där hon håller till och fråga: - Vad kan jag hjälpa till med? Det skulle faktiskt kunna hända att du blir tilltalad av hästtjejen du är intresserad av efter att ha flyttat en gödselstack, eller två, för hand.

De flesta hästtjejer har två stora brister i livet. Dessa saker är tid och pengar. Detta helt enkelt för att deras intresse för hästarna tar nästan all vaken tid i anspråk, och för att de där djuren dessutom kostar ofantliga mängder pengar att äga och sköta om. Detta innebär också att det blir lite svårt att träffa en hästtjej på ”vanligt sätt”.

Att gå på krogen är både dyrt och tar tid från hästarna så detta sker ganska sällan för hästtjejer. Å andra sidan så verkar de gå ”all in” när de väl tar sig tid och råd att besöka en bar eller nattklubb. Få människor kan festa som hästfolket gör. Vart för det här resonemanget oss? Jo, om du har turen att träffa på en hästtjej på krogen vid ett av de sällsynta besöken så kan du skratta dig lycklig.

Alla hästtjejer har en dator med internet för att kunna anmäla sig till olika hästtävlingar, hålla koll på de senaste hästnyheterna och spana in hästannonser. Förmodligen har de även Facebook där de postar bilder på sina hästar och kommenterar andras hästar. Du hittar få, eller inga, hästtjejer på någon av nätets alla dejtingsajter eftersom detta är en tidskrävande sysselsättning (se ovan).

Så om man skall försöka sammanfatta ovanstående resonemang till någon slags slutsats så måste denna bli: Det är förbannat svårt att träffa en hästtjej och för att lyckas med den bedriften så kommer det att kosta blod, svett och tårar eftersom det bästa knepet förmodligen är att arbeta sig in till hennes hjärta.


Publicerat den 2013-03-26 - klockan 11:01:00

Det här gör jag just nu


Nyduschad och fin sitter jag i sängen. Har precis målat och skött om mina tånaglar, nu är det fingrarnas tur medan Alex borstar mitt hår. Haha! Kvinnlig power!

Publicerat den 2013-03-25 - klockan 20:40:43

The time you enjoy wasting is not wasted time

Tiden rann verkligen iväg igår. Jag kom hem ifrån stallet vid halv5 och då ville jag bara vara med Alex. Vi myste, tittade runt på youtube, spelade spel och bara, bara va. Sen förflyttade vi oss hem till Alex och firade han och hans mamma i efterskott. Åt lite tårta och kakor. Sen tittade vi på Ponnyakuten och Smartare än en femteklassare? Markoolio var med och var helt grym, han gör verkligen en show av allt.
 
Tiden rann iväg och helt plötsligt låg jag och sov i Alex's säng. Haha. Så jag ber om uräkt över att ni inte fick någon uppdatering, men den kommer nu.

Jag red ut på Witezz tillsammans med Olli, Thomas och Anna. Vi red en lite längre runda, Witezz var jätte dutti! Hon var lite tittig, men skötte sig bra ändå tycker jag! Vi kunde hålla en långsam och kontrollerad galopp trots Pärlan nosandes i rumpan och dessutom Irrbloss bredvid oss!
Sedan red jag Candlelight tillsammans med Anna på Strumpan. Dem skulle bara gå lite lugnt men ganska långt - tror vi var ute i 1½timme men kul var det! Vi pratade om massor och hästarna var så lugna! Vi kunde trava och galoppera bredvid varandra utan att dom så mycker som indikerade på att öka! Så duktiga, och så skönt att baa kunna rida ut!
 
Idag har jag judo träning, ska också inhandla lite ta-hand-om-mig-själv-produkter och städa mitt rum.
Fullt upp med andra ord!

Åhh, för övrigt var det så sjukt skönt väder igår. Och det fick mig att längta ännu mer till sommaren. Hästarna fäller riktigt mycket just nu, solen värmer verkligen och man fryser inte längre om fingrar och tår när man går ut! VÅREN ÄR HÄR!


 

Publicerat den 2013-03-25 - klockan 10:58:04

Jag är med och tävlar


Tryck på bilden för att komma till tävlingen! Lycka till.

Publicerat den 2013-03-25 - klockan 09:15:00

▲ Inspiration ▲


Publicerat den 2013-03-23 - klockan 17:56:46

You can't fly unless you let yourself fall

Nu har jag landat hemma efter en natt i Stockholm. Det är av någon anledning så himla mysigt att vara hos sina mor/farföräldrar, tycker ni inte det? Precis som alltid efter ett besök hos farmor känns det lite som att man rullar fram men någon gång ska man göra det också!

Har pratat så himla mycket nu att det nästan värker i munnen, har spelat så mycket Gissa vem att allt jag kan tänka på är - "Är det en kille eller tjej?" haha!
 
Tidigare idag besökte vi våran storasyster, fikade lite och tog oss sedan ner på stan. Jag letade efter vårjackan jag verkligen, verkligen ville ha och JAG HITTADE DEN! Och dessutom var min farmor otroligt snäll och betalde den åt mig! Vinn, Vinn liksom! Sen bjöd hon oss på pizza innan det var dags att åka hemmåt. 

Frågade även ifall jag kan komma till Finland med henne i sommar och ta med mig Alex. Hade ställt in mig sånt här gammaldags-snack om pojkvän och flickvän, ja ni vet. Men allt hon sa var "okej! Ja det är ju bra att ni kan komma själva då". haha, snacka om lättnad jag kände då! Så nu ska vi bara titta efter ett datum och sen ringa min faster och be henne om hjälp att fixa billiga och bra biljetter. Hon jobbar ju på Viking Line! 
 
Imorgon är planen att åka och gosa med min fina Witezz och putsa upp utrustningen inför första tävlingen som är om exakt en vecka TAGGA!!!
 
 
 

Publicerat den 2013-03-23 - klockan 17:53:00

Svarar på frågor om Trickträning

Haha, jag är ju inget proffs eller så,- men kan ju iallafall försöka svara på dessa frågor jag har fått in lite här och där..
 
Vad tycker du är det viktigaste att tänka när man tricktränar?
Att ha tålamod
- Låta hästen tänka själv, ge dem utrymme att göra rätt.
- Att det är lugnt runt omkring. Inge stress eller massa saker på gång i omgivningen.
 
Hur lång tid tar det att läsa sin häst ett trick?
Det frågan går nog inte riktigt att ge ett svar på. Det är så pass individuellt, jag menar - Witezz lärde sig att pussas på sisådär 1 vecka. Och hon kopplar redan ihop lyfta benet med att ta bak huvudet - då har vi tränat i ca 2veckor på Yoga. Medans andra hästar kanske inte alls förstår vad du vill. Yoga är också ett trick som kräver att hästen måste stretcha ut halsen för att kunna komma så långt bak - jag hade tur som redan har en relativt vig häst.
Tror också att mycket beror på "läraren" man måste lära ut tricket i hästens takt inte i din egen.
 
Hur vet du hur du ska lära in tricket?
Jag läser runt på internet, pratar med andra människor etc. Sen är det så att när du läser från en sida eller bok så får du plocka olika bitar från olika platser. Som sagt så är trickträning väldigt individuellt och det som passar för din häst passar kanske inte för min häst. Därför läser jag alltid om samma trick på flera olika sidor! Sen får man ju tänka lite själv, komma på saker - man får se vad som passar helt enkelt!
 
Har du några trick på "lager" som du vill lära Witezz?
Ja. Jag håller ju på med Yoga. Men skulle även vilja lära henne att Nicka (ja) och skaka på huvudet (nej) samt att "skämmas". Funderar även på Buga, men det är längre fram i framtiden.
 
Finns det några hinder du aldrig kommer lära Witezz?
Njae...Jag kan inte tala för framtiden men det finns några saker jag alltid har i bakhuvudet när jag spånar efter nya trick;
Vad kan det här tricket ge för konsekvenser (till exempel Vinka kan leda till att hästen krafsar i stallgången och/eller tigger genom att slänga upp framhoven i luften och på så sätt kan någon bli sparkad)
- Går det att förhindra? Det vill säga - lära på något annat sätt för att slippa dessa konsekvenser?
 
Har du några svårigheter med Witezz när det gäller trickträning?
Egentligen inte, men något skulle nog kunna vara att ger jag henne godis en gång så blir hon helknäpp. Tiger jätte mycket! Vilket gör att hon blir okoncentrerad och bara fokucerar på min hand och mina fickor.. Så försöker att ge godis så absolut sällan som möjligt nu. Ger mest om hon verkligen, verkligen gör framsteg.
Kan också tillägga att hon just är väldigt okoncentrerad mest hela tiden. Det blir värre med godis, men hon är det i övrigt också, vilket självklart gör det hela lite svårare. Det är därför jag anser att en lugn omgivning är viktig!
 
Har ni fler frågor angående trickträning eller så - Fråga på! 
Jag är ingen expert men kan absolut svara om jag kan! 
 

Glöm inte att vara med i tävlingen där jag lottar ut möjligheten att göra ett egendesignat skin!
Tryck HÄR för att komma till tävlingen!


 
 
 

Publicerat den 2013-03-23 - klockan 09:17:00

▲ Inspiration ▲


Glöm inte att vara med i tävlingen där jag lottar ut möjligheten att göra ett egendesignat skin!
Tryck HÄR för att komma till tävlingen! 

Publicerat den 2013-03-23 - klockan 09:15:00

Fel på blogg.se

Hej alla readers! 
De har varit fel på blogg.se under dagen så inga kommentarer har kommit in. Det innebär att ni som har anmält er till tävlingen måste anmäla er igen.
Tryck HÄR för att vara med i tävlingen.
Förlåt för allt krångel. 

Publicerat den 2013-03-22 - klockan 17:51:00

Intressanta siffror!

En person som  väger 58-60 kg förbränner….
Mockning: 354 kalorier/timma
Lätt ridning (lätt träning) i genomsnitt: 236 kalorier/timma
Skritta: 148 kalorier/timma
Trava: 384 kalorier/timma
Galoppera: 472 kalorier/timma
Rykta: 354 kalorier/timma
Packa hö i påsar/väga stråfoder: 472 kalorier/timma
Sopning: 325 kalorier/timma
Sätta upp staket: 354 kalorier/timma
Jaga häst (jogga) på rymmen: 354 kalorier/timma
Promenera med hästen i skogsterräng: 237 kalorier/timma
Promenad med ca 5 kg vikter (t ex bära runt på utrustning på tävlingsplats): 207 kalorier/timma

Publicerat den 2013-03-22 - klockan 15:29:35

Lol, that's so me

Påväg till farmodern och ni får klara er med sån här rolig uppdatering! 
Vi hörs imorgon! 

 
 

Glöm inte att vara med i tävlingen där jag lottar ut möjligheten att göra ett egendesignat skin!
Tryck HÄR för att komma till tävlingen!Publicerat den 2013-03-22 - klockan 15:26:52

Catch your dreams before they slip away

Trots det äckliga vädret och trots den bitande kylan så var idag en av dom bättre dagarna i mitt liv!
 
- Jag skrev två prov som jag, oavsett betyg, kan se tillbaka på och tänka - "de där provet var ja grym på! Gah va bra
   det kändes!" 
- Jag fick svar från CaseApp och har nu släppt Schnailgull's officiellt första tävling! Var med genom att trycka HÄR!
-  Witezz var, som vanligt, helt underbar att rida och hantera

OCH
Jag tränade lite med Witezz på att lyfta på benet när jag petar på insidan av baklåret och smart som hon är kopplade hon direkt till övningarna vi har gjort med att ta bak huvudet mot ljumsken. 
Hon kan det inte bra och har inte den bästa tajmingen, men hon lättar på bakbenet och sen söker hon sig bak. En gång var hon riktigt nära men ställde ner benet sen. Sötaste Witezz!

Jag berömmer dock minsta lilla hon tänker rätt! Om det så bara är att väga över vikten till andra bakbenet och söka sig bakåt! Huvudsaken är att hon tänker och försöker förstå vad jag vill! Tror nog det här tricket sitter snart!
 
Övade yttepytte lite på att bara flytta frambenen och stå still med bak. Det satt några gånger, men där är nog felet mest att hon är så ofokucerad. Försöker dock att inte träna på olika saker samtidigt för att underlätta för hennes huvud. Hehe.

Anna red Illuztra med mig idag och eftersom att hon red barbacka kände jag att jag också kunde göra det! Jätte bra gick det! Witezz blir stadigare och stadigare för varje ridtur! Ser faktiskt framemot påsk så jag börjar rida henne 5 dagar i veckan.
Tanken är väl att också börja springa lite i samma veva! Dom har ju lovat stabilare men framförallt varmare väder.

Jag körde även Candlelight med Pärla på släp och Anna red Strumpan, vi joggade 4 varv runt travrundan, det vanliga liksom.

Nu får Witezz vila ett tag ifrån mig. Åker till farmor i morgon efter skolan och stannar en natt. Hinner dock inte till stallet då och vill inte heller ha någon tid att passa och behöva skynda hem från farmor. Därför kommer uppdateringen kanske inte vara den bästa under fredag eftermiddag till lördag eftermiddag. Men försöker skriva ihop något inlägg iallafall som jag sätter på tidsinställt!

Glöm inte att vara med i tävlingen där jag lottar ut möjligheten att göra ett egendesignat skin!
Tryck HÄR för att komma till tävlingen!

 
 
 

Publicerat den 2013-03-21 - klockan 22:30:35

Tävla hos Schnailgull!

Fick den grymma möjligheten att sammarbeta med CaseApp och tävla ut ett presentkort värde 150:- till er så att ni själva kan designa ett skin och sätta på er Iphone, Samsung, Ipad, MacBook eller HTC.
Det bästa med Skins är att de...
  • Skyddar mot repor
  • Är lätta att byta
  • Inte lämnar några märken
Så vad väntar ni på?!

För att vara med och tävla måste du:
- gilla CaseApp på Facebook, vilket du enklast gör HÄR.
- Lägga upp den här bilden på din blogg/facebook/instagram och länka till tävlingen
 
Detta måste finnas i din kommentar:
- Ditt namn (Så att jag kan se så att du inte fuskar)
- Din email
- Länk till inlägget där du länkade!
(- Vilket nummer du blev på bloglovin, ifall du följde den)

För en extra lott:
- Följ Schnailgull på Bloglovin', vilket du gör genom att klicka HÄR
 
 
 

Publicerat den 2013-03-21 - klockan 14:07:00

The moment you're ready to quit is usually the moment right before miracles happens

Jag har skrivit 2 prov, men jag lever fortfarande! Faktum är att det faktiskt gick ganska bra. 
Undrar dock hur franskaläraren tänker när hon säger att vi ska lära in typ 40glosor (+ yrken och grammatik) och frågan på provet är att vi ska skriva motsatsen till ordet som hon har skrivit. Det motsatta ordet är då en av glosorna vi lärde oss. Men vad fasen betyder ordet hon skrev då? Ursäkta mitt språk, men hon är ju helt vrickad..
Svarade dock på allt annat och tror att jag får minst E! Efter det hade vi matteprov och jag köttade! Tror aldrig det har gått så bra på ett matte prov förut! Där tror jag att jag får ett B, men minst C!
 
Trodde inte jag skulle klara nått av proven eftersom att en hel del av min pluggtid igår gick åt till att laga Witezz täcke och rädda mamma's data från total kollaps. Okej inte riktigt total kollaps men den var överfull med grejer och hur seg som helt. Så avinstallerade ett gäng spel och onödigheter samt mammas säkerhetskopieringar som hon dumt nog hade sparat på datorn (?!) haha!
 
Nu har vi samhällskunskap kvar sen slutar jag! Så skönt! Då ska jag hem, finputsa lite på min gimp jag håller på med och sen jäklar! Då kommer en tävling ut här på bloggen! Så håll utkik!

Sen åker jag vidare till stallet och tränar mina pollar också! Witezz ska ridas ut och Candlelight ska köras! 
Vi hörs senare!
 
 
 

Publicerat den 2013-03-21 - klockan 12:04:19

New in


Publicerat den 2013-03-20 - klockan 19:48:34

Today is a good day to be happy
Spotifymusik klingar i öronen och jag och Alex är påväg hem från Täby Centrum. Jäklar vilken perfekt dag på veckan. Onsdag som brukar kallas för lillördag vart verkligen en mini helg idag! Jag har köpt 3 supersnygga och välbehövliga tröjor och 1par snygga jeans och sen lite smågrejer bland annat en hårborste, haha. Vi har ätit på Subway och smakat den nya McFlurry Rocky Road. Jag är besviken! I stallet bakar dom, varje jul, Rocky Road, och det var den smaken jag var ute efter, men icke. 
Pluggade Ekonomi och Franska imorse med Marielle och har suttit och tragglat med franskaglosor här på bussen. usch..
 
Nu är vi dock framme i Norrtälje och det är dags att stänga ner datorn. Jag lägger upp bilder på vad jag har köpt senare, efter att jag har pluggat lite matte! 
 

Publicerat den 2013-03-20 - klockan 18:27:00

The greates pleasure in life is doing what people say you cannot do

Att åka till stallet är bara roligt nu förtiden. Det spelar ingen som helst roll om det stormar ute eller är så varmt att du inte kan röra dig utanför skuggan. Det jag har kämpat med i 1 år nu börjar visa sig. Alla hinder vi har mött på vägen, stora som små, har vi tagit oss förbi. 
 
Jag ljuger om jag säger att det har varit lätt. Vi har mött på riktigt svåra motgångar, stora missförstånd och sura miner. Men vi har gråtit floder, byggt en bro och gått över den. Alla dessa motgångar har gjort mig mer beslutsam än någonsin att klara det här. Och det bästa är att jag kan säga att det är min förtjänst att vi är där vi är idag! Ingen annan kan ta cred för det här!
Jag och Witezz har tillsammans tagit oss till den ruta vi är på idag!
 
Det är med glädje jag går till hagen och hämtar min bästis. Vi rider ut och har roligt. Så mycket har förändrats på så kort tid Jag får massor med beröm - av er, av peroner i min omgivning, av andra som ser henne - och allt ni säger värmer otroligt mycket!
 
Idag red vi samma vanliga runda som de senaste gångerna. Först travrundan sen byn. Witezz gick super, stadigt och bra! Vi hade roligt, övade på lite olika saker. 
~ Öka och minska tempot i galoppen
~ Böja och ställa åt båda hållen
~ Vänta på mitt kommando
~ Ökad trav
~ Fatta både vänster- och höger galopp
Sen får hon alltid trava och skritta den sista biten på långa tyglar. tycker att hon förtjänar att få sträcka lite på sig, bli lite ofokucerad och få göra lite som hon vill!
 
 
 

Imorgon är det "komma-ikapp-dag"/hemmstudie dag. Så det är ju bara att ta tag i högen med uppgifter vi har fått hem. Marre kommer vid 11 och tillsammans pluggar vi till franskaprovet, sen åker jag och Alex till TäbyCentrum och kikar på vårkläder så får ta med lite plugg på bussen. Kanske, kanske att datan får hänga med, tveksamt. Men lovar, ni ska få update!
 

 


 

Publicerat den 2013-03-19 - klockan 23:13:55

I'm gonna make the rest of my life, the best of my life

 
Dags att gaska upp mig, förändra det jag vill ändra och leva upp till personen jag vill vara.
Det funkar inte att gå omkring och vara besviken på sig själv - " åh, varför gjorde jag sådär och inte sådär", "Varför gör jag som jag gör" - sakta men säkert bryter det ner oss innifrån och ut.
Och varför låta något sådant förstöra allt vi har byggt upp för att vara den vi är idag?
 
Jag har haft stunder då jag undrat om någon, någonsin kommer att tycka om mig. Sen träffade jag Alex.
Jag har haft stunder då jag undrat om någon egentligen bryr sig. Sen träffade jag Cissi och Olivia.
Jag har haft stunder då jag undrat om någon ens skulle vilja dela hemligheter med mig. Sen träffade jag Marre.
Jag har haft stunder då jag undrat om det inte skulle vara skönare att bara sjunka igenom jorden. Sen träffade jag Witezz.

Det är dom där små, små sakerna i livet, dom sakerna som är så små och omärkvärdiga, att vi inte ens märker dom, som gör mest skillnad! Man kommer ingen vart i livet utan några som älskar dig och bryr sig!
Jag har många gånger fått svälja min stolthet och gå fram till en person, säga hej och påbörja en konversation. 

Jag sitter ofta och är otroligt besviken på mig själv över något mål jag inte har uppnått. Men vet ni, från och med nu är jag glad för varje liten, liten sak jag gör i rätt riktning. 
Gör det ni också! Jag är en i övrigt mycket gladare person nu, en person som tänker på andra än sig själv.
 
 
 
 

Publicerat den 2013-03-19 - klockan 22:17:00

Live every moment of your life

Urgh, det bara snöar och snöar... Vad är det här för väder egentligen? Skönt ändå att jag sitter inne i skolan och inte behöver gå ut alls fören efter franskan! Skönt är också att jag slutar 14.30 istället för 16.30! Så jag kan åka till stallet tidigare och åka hem tidigare! Dagens planer ser ni nedan! Jag hoppas att tisdagen blir bättre än måndagen och att ni allihopa har en bra dag ni också!!
 
 
 

Publicerat den 2013-03-19 - klockan 10:30:05

Hej och Hallå alla mina readers!

Pågrund av snöstormen ute kraschade internet, så jag skulle precis publicera ett inlägg när internet dog. Bara jag som kan ha sån otur!
 
Igår var vi iallafall iväg till Stockholm, Älvsjö med klassen, därav den dåliga uppdateringen. Vi var iallafall och kikade på UF-mässan (UngFöretags-mässan). Vilket är en liten tävling där gymnasieelever ställer ut sin företagsidéer och ska försöka sälja sina projekt för att se vilket som var mest framgångsrikt. Tanken var nog att vi 1or och 2or skulle få lite inspiration, tankar och idéer inför vårat UF, men vet inte om jag fick så mycket inspiration.
 
För övrigt ska det snöa i 2 dagar till... GE MIG VÅR!!

 
 
 
 

Publicerat den 2013-03-19 - klockan 09:08:00

En ridtur jag aldrig glömmer

Jo det var ju så att Anna och jag red en sväng ner på travrundan. Hon hade Strumpan och jag hade Illuztra, som då var min medryttarpolle eftersom jag inte ännu hade fått upp ögonen för Witezz. Anna utropar plötsligt
- Det ser ut som en katt där framme.
- Haha, ja faktiskt, svarar jag då.
- Det ser typ ut som Silverspira (en get som tidigare fanns på gården)
- Men Anna skärp dig, du vet att hon inte finns kvar.
- Det är typ en get. Den rör på sig.
Jag som knappt fattar vad hon tittar på bryr mig inte särskilt mycket fören Illuztra tvärnitar. Jag ber henne går frammåt och då ser jag dem. Jag ser två stycken älgar som nyfiket tittar på oss, en kalv och mamma - förmodar jag. Ingen biggie tänkte vi utan manade fram hästarna att gå förbi. 
Illuztra som har kommit på något grej att blåsa ut luft så att det låter jättehögt gör naturligtvis det och älgmamman blir nog lite orolig. Så hon och kalven börjar gå emot oss, Illuztra vänder och galopperar iväg och när vi vänder oss om och tittar så springer älgarna efter oss.
 

Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv. haha!
Lyckligtvis sprang älgarna in i skogen sen och vi gick hem till stallet igen.
 
Har ni varit med om någon upplevelse med era hästar eller övriga djur? Tell me!
 

Publicerat den 2013-03-18 - klockan 09:03:11

I love my life and the ones in it❤

Idag är det söndag och jag lämnar en väldigt jobbig vecka bakom mig. Det har varit mycket den här veckan och jag är faktiskt glad att den är över!
Veckoslutet tillbringade jag i stallet och har verkligen haft roligt. 

Idag började jag med att longera Thomas lite, så att han fick öva sin sits igen (se inlägget nedan). Ohmaajgaahd vad han redan har blivit så mycket bättre! Förra gången fick vi tjata som sjutton om att trycka ner hälen och att inte överarbeta lättridningen, utan bara lätta lite ur sadeln. Idag gick allt jätte bra!

Witezz fick gå en lite lugnare tur. Hon har ju trots allt gått 3 dagar i rad, så fjärdedagen fick bli lugn. haha! Jag red barbacka, Thomas red på Candlelight, Olli red Illuztra och Anna red Strumpan barbacka. Hästarna var jätte pigga, och vi skrattade - mycket! Anna såg ut att kunna ramla av när som helst, Illuztra var allmänt fjantig och Witezz var, ja.. Witezz.

Nu laddar vi om för ny vecka, tror att jag har två prov den här veckan. Önska mig lycka till!
 

Publicerat den 2013-03-17 - klockan 18:48:39

Balansövnning med Thomas


Publicerat den 2013-03-17 - klockan 17:25:00

Designfix

Tack för responsen på ändringen i menyn! Har fixat till typsnittet nu så att man ser vad det står. haha!
Lade även till 2 nya hätansikten i menyn. 
Eftersom att Candlelight och Strumpan nämns väldigt ofta i bloggen och liksom är en stor del av mitt hästliv så måste ju självklart dom också vara med, dock är Witezz huvud..hästen. hehe! Hoppas det är bättre nu! Jag är iallafall ganska nöjd!
 
 

Publicerat den 2013-03-16 - klockan 22:10:56

Dressyrträning och Solvalla

Witezz gick jätte bra. 
Jag började med att skritta och trava fram, självklart, sedan jobbade jag ihop henne och gjorde halt 2 gånger på varje långsida, Sedan gjorde jag halt på kortsidorna, och saktade av till skritt - halt - skritt - trav på långsidorna. Gjorde detta för att vi har otroligt svårt med våra halter och övergångar, Witezz flyttar väldigt gärna ut rumpan eller står och väger fram och tillbaka i halten, så nu jäklar ska vi öva!
Sedan gjorde jag några små tempoväxlingar, men jag fokucerade mest på den långsama delen idag och såg till att det verkligen var skillnad där. Ofta fokucerar man ju så himla mycket på att visa skillnad till ökat, så jag ville inte vara så mainstream.
Galoppen skötte hon också super, hon bytter till korsgalopp ibland, men det är nog för att hon inte riktigt orkar jobba på formen i galoppen. 
För övrigt är jag otroligt nöjd med hur hon har utvecklats och som tidigare sagt - jag hoppas det håller i sig.
 
 
Allt gick bra på Solvalla också. Strumpan hade äggskor i bak, vilket ger en lite bromsande effekt om man jämför med vanliga skor och hon kändes fin. Innerspår, och ja - lite överallt, var dock väldigt "buckligt" efter att storhästarna varit där, så det påverkade Strumpan en hel del, samt min körning. Så vi fick en hel del galopper, men det gick ganska fort! Nu ska hon gå som vanligt nästa helg, sen tutar och kör vi på Gävle!


Imorgon åker jag till stallet igen, Witezz ska ridas och Candlelight och Strumpan ska joggas. Ska försöka träna lite på att lyfta benet på kommando med Witezz också, haha. Önska mig lycka till!
 
 

Publicerat den 2013-03-16 - klockan 18:48:00

Off to go!


Hur mitt lilla dressyrpass gick får ni veta imorgon! 

Publicerat den 2013-03-16 - klockan 10:11:00

Det här händer i helgen!

Oj vilken sen bloggning, men (!) jag har en jättebra anledning! 
Jag har haft fullt upp med min polle hela dagen ju! Sen har jag fixat lite med min design också. Ni ser kanske vad som är ändrat, om inte - ledråd** Menyn! - Jag är nöjd iallafall, även om det lilla har tagit ca 3 timmar.
 
Idag red vi ut på Witezz, Illuztra och Pärlan. Irrbloss, Candle och Strumpan får vila eftersom att dem ska till Solvalla imorgon. Vi hade jätte trevligt, pratade massor och skrattade ännu mer. Witezz gick super som vanligt och fick därför lite lösa tyglar i slutet av ridturen. Det är otroligt vad hon har utvecklats mycket, och jag med! Jag hoppas bara att det här håller i sig hela sommaren, och på våra tävlingar och träningar!

Imorgon går vi upp tidigt och rider dressyr innan vi åker mot Solvalla, ska bli spännande att se om hon tänker göra som förra gången eller om hon kommer vara som när jag rider ut. Ska dock göra ändring i min utrustning från förra gången, jag ska rida i mitt vanliga dressyrträns och ha westernsadeln även nu! Hon har ju gått bra med de hittills när vi rider ut och så, så jag hoppas det funkar imorgon också!
Det här ska jag träna på imorgon:
- Övergångar och halter
  Att hon håller formen i övergångar och halter, samt gör raka och stadiga övergångar och halter
- Tempoväxlingar
   För att Witezz ska vara uppmärksam på mig.
- Min sits
  Stadig skänkel, stadiga händer, sträcka på mig.
Galoppen
 Jobba igenom henne lite i galoppen, inte så länge men iallafall jobba igenom henne ordentligt!

Sedan åker vi som sagt iväg till Solvalla, det är sista träningstillfället på banan innan min och Strumpans första start och vi har satt på hennes gamla balansering, så vi får se hur hon springer imorgon!
 
Uppdateringen under dagen blir nog sådär, vet inte när jag kommer hem från stallet, men bloggar då! Det vet ni!

Vad tycker ni om menyändringen förresten? Smart/bra/dåligt?
 
 
 

Publicerat den 2013-03-16 - klockan 00:28:00

Hur du lär hästen att pussas

Känns lite töntigt att skriva om trickträning, när det här är det ända Witezz kan so far! haha
 1. Visa vägen
Placera godisbiten framför det stället du vill ha en puss på (tillexempel munnen, kinden)
 
2. Sätt ett kommando
Jag använder mig utav pussljud, och att sätta händerna bakom ryggen och sträcka fram huvudet. Men vad som helst går egentligen bra.
Viktigt att tänka på: Allt du gör i kommandot spelar roll. Styrka i rösten, tonläge, sättet du står på. allt.
 
3. Ställ inte för höga krav
Tänk på att inte ställa för höga krav.Du ber hästen att göra något som den i vanliga fall inte skulle göra, så i början räcker det med att den tänker rätt, eller närmar sig lite.
Viktigt att tänka på: Alla hästar är olika. Vissa förstår vad du vill nästan direkt, medan andra hästar tar tid på sig att förstå.
 
4. Beröm
När hästen har nått den punkten du hade som krav, ta ner handen till midjeläge och ge beröm.
Viktigt att tänka på: Beröm aldrig uppe vid huvudet! Det kan leda till nafsande och bitandes.
                              Bestraffa aldrig! Gör hästen inte rätt, börja bara om. Kanske måste du baka något steg.
 
För att hästen inte ska bli tiggig eller utföra tricken bara för att få godis - Variera lite. Ge inte alltid godis.
Och om hästen ändå söker sig upp mot ansiktet utan att du gett kommando, ta bara lugnt bort hästens huvud - bestraffa inte!
 

Publicerat den 2013-03-15 - klockan 12:29:00

Don't wait for the perfect moment, take a moment and make it perfect

Witezz var helt underbar idag! Det var helt klart värt att dra sig iväg till stallet trots alla minusgrader! Jag och anna red först ett varv runt byn - där fick Witezz jobba, la mig på en volt när vi kom till en äng och jobbade lite galopper, sedan ett varv runt travrundan - där vi tog lite "lektime" Witezz fick längre tyglar, vi red bredvid varandra och hästarna fick bestämma lite själva. På sista raksträckan ökade hästarna traven och vi lät dem springa. Dem höll ju trav, haha. 

Tränade lite på Yoga med Witezz också, hon fattar det med huvudet, nu ska vi koppla på att lyfta benet, prövade några gånger idag men hon tyckte bara jag var jätte konstig.

Candlelight och Strumpan fick gå riktigt snabbjobb idag! Vi taggar för solvalla på lördag! 

Nu ska jag ta det lugnt, lägga mig och mysa med Alex.
 Ni får ha det så bra! 
 

Publicerat den 2013-03-14 - klockan 21:15:38

Hur ser du på användning av spö?

Jag läste en text angående användning av spö vid ridning och hästhantering för en dag eller två sedan och tänkte fråga hur ni ser på det hela.
Utdrag ur texten:

"Nej, du stöttar inte din häst, du pushar inte den, du hjälper inte den på traven. Du slår den. Du slår din häst. Det är precis det du gör varenda gång du låter spöt slå mot din hästs kropp. Du slår den. "


Jag rider och kör alltid med spö. Men att jag har spöt i handen betyder inte att jag använder det, utan jag har det med för att kunna korrigera samt förlänga mina hjälper. Jag använder också spöt för att förstärka mina hjälper när bara skänkel och röst inte hjälper.
 
Spöt ska inte användas som bestraffning av något sätt, utan för att agera "förlängd arm". Att slå en häst är aldrig okej, men en tillrättavisning är ibland nödvändig!

Hur ser i på det här med spö? 
 

Publicerat den 2013-03-14 - klockan 18:39:00

Keep calm and get healthy

 
 
 
 

Eftersom jag inte har något silkesörngott, utan bara ett silkes påslakan, var jag smart och kom på ideen att slå in alla kuddar at the same time! 
 
 
 
 

Publicerat den 2013-03-13 - klockan 22:01:30

Carpe diem!

Idag blir en väldigt lugn dag. Alex fick mig att öppna svenskaböckerna och göra klart dem där novellanalyserna som har legat och tryckt i min hjärna i flera dagarna nu. Tack Alex för att du bryr dig om mig och pushar mig frammåt! Så idag blir en dag bestående av precis ingenting. Eller jo, jag kanske träffar Johanna senare ikväll, men det är osäkert eftersom att hennes mamma fyller år.
 
Sitter och väntar på att dagens sista lektion ska börja medan jag tittar runt på olika trick man kan lära sin häst. Egentligen är det ju bara fantasin som sätter gränser, men det är kul att titta runt på vad andra har lärt sina hästar och få inspiration.
 
Ända sedan jag lärde Witezz att pussas har jag letat runt efter andra trick. Har letat efter enkla trick som inte tar så lång tid att lära, och igår hittade jag 3 stycken. 
 - skäms
 - Nej
 - Ja
Jag tror att jag ska börja med skäms, men jag ska absolut försöka lära henne alla 3. 

Tänk dig att kunna radda upp flera olika trick och veta att du och ingen annan ligger bakom dem. Tänk dig att stolt kunna tänka tillbaka på alla timmar du har lagt ner för att kunna se ett färdigt resultat.
Det är iallafall vad jag vill kunna göra, och det ska jag!
Vi får se om jag vågar ge mig på Bugning också.
Började ju lite på yoga igår. 
Gaah, så många trick, så lite tid.

Undrar om jag ska titta lite på gossip girl idag. Jag går nog hur som helst hem till Alex, så får vi se vad vi hittar på!
 

 

Publicerat den 2013-03-13 - klockan 14:29:35

Det här var vändningen - vi har det så mycket bättre nu

Det var en dag. En dag precis som alla andra dagar. Jag gick till hagen för att hämta Witezz, precis som alltid. Skillnaden idag vad dock att Witezz strök öronen bakåt när jag tog på henne grimman. Det var som att en elektrisk stöt gick igenom hela min kropp. Hon har aldrig gjort så förut.
Vissa av er som läser min blogg undrar kanske vad som var så hemskt med det, medan ni hästmänniskor här på bloggen känner precis vad jag menar.
Grejen är ju att varje hästmänniska, borde iallafall, sträva efter glädje i sin relation med hästen. Bakåtstrukna öron betyder att hon är lite irriterad över vad jag gjorde.

Här vändes allt. 
Jag läser en blogg, en blogg som handlar väldigt mycket om att respektera hästen och lyssna på vad hästen säger. Inte fören nu gick det upp för mig att Witezz kanske inte tycker att det är så roligt att vara med mig.
Så jag började läsa runt på internet, googlade saker såsom "bra relation med hästen", "förbättra relationen mellan häst och ryttare" etc. Jag kom in på NH, läste runt och plockade olika bitar från olika sidor och pusslade ihop en egen strategi som jag började med redan nästa gång jag var i stallet. 

Jag läste om tillexempel hur man leder hästen. Och plockade dessa bitar
 - När hästen går där du vill, låt den vara. Det innebär ingen ögonkontakt, inget gulligullandes, slappt grimskaft.
   Hästen trivs bäst när den får vara ifred. Den är din belöning till hästen när den gör som du vill.

Sen har jag bland annat haft henne lös ett par gånger på gången. Bara för att visa att "Jag lyssnar på dig, vill du gå - gå. Jag litar på dig" 
Jag har också tänkt extra mycket på DEN HÄR texten jag la ut för någon vecka sedan. Hur ska Witezz veta vad den är jag blir arg på? Därför har jag tänkt extra mycket på att vara konsekvent och att inte blir sjukt sur första gången hon gör något. Hon vet ju inte vad reglerna är...
 
 
Jag märker otroligt mycket skillnad på Witezz redan. Hon följer mer än gärna med mig ut ur hagen, hon buffar och puffar på mig när jag börstar henne. Jag har mycket lättare för att få henne att komma upp bredvid mig när jag går. - förut fick jag dra i grimskaften och smacka som bara den, och det slutade ändå ofta med att hon hamnade där bak sen igen - Nu räcker det med att jag lägger lite tryck i grimskaften och smackar lite på henne så kommer hon.
 
Nyckeln till det jag och Witezz har haft svårigheter med var alltså mitt sätt att vara runt henne. Jag är mycket gladare nu, ser och uppskattar Witezz på ett helt annat sätt och respekterar att hon har en egen vilja. Vilket gör att Witezz respekterar mig också! Hon lyssnar på mig och gör sitt bästa runt omkring mig.
Jag har också lite variation - jag tvingar henne inte att alltid gå bredvid mig när vi går till och från hagen, men det är väldigt viktigt då att du skiljer på när du vill det och när du inte vill att hon ska gå där. Och jag tricktränar henne. Gör annat utöver ridningen som får mig på skratt och gör Witezz gladade!
 
Vi har dock långt kvar! Det här är bara andra veckan av väldigt många!
Hur är relationen mellan dig och din ponny/hund/katt/m.m och vad gör du/har du gjort för att förbättra den?
 

Publicerat den 2013-03-13 - klockan 11:23:00

12 mars och det snöar ute..

Som rubriken säger - usch för snö! Tittade upp från boken under bussturen och förväntade mig samma fina blå himmel som jag lämnade bakom mig i Norrtälje, men icke. Det snöade.. Hur vågar det snöa i mitten av mars?
 
Witezz var jätte duktig idag! Jobbade på så fint i traven och skritten. Jag personligen tycker att det har blivit en otrolig förändring på Witezz de senaste veckorna/veckan. Hon är så mycket gladare och positivare till vad jag ber henne att göra.
Idag satt jag även och funderade på vilket trick jag ska lära in som nästa och tänkte fråga er om hjälp! 
 

Vilket trick blir nästa?

  • Buga
  • Yoga
  • Nicka "ja"
  • Skaka på huvudet "nej"
  • Skäms

Jag testade yoga lite i stallgången och j*klar vad vig Witezz var. haha, eller bara väldigt godissugen..

Jag älskar att trickträna, även om det bara är lätta trick såsom puss och skäms. Det håller mig och witezz sysselsatta med annat än ridning, det stärker vår relation och vi har roligt tillsammans!
 
Har ni lärt era hästar något trick, isåfall vad? Berätta gärna hur ni gjorde! 

Publicerat den 2013-03-12 - klockan 21:11:30

▲ Inspiration ▲

 

 

Publicerat den 2013-03-12 - klockan 15:14:00

Be careful with what you say or what you might. Because once it has left your mouth, you can never take it back

Chacha bloggis! Riktigt dåligt bloggande från mig, och det märks på er. Ni blir mindre aktiva och statestiken sjunker.

Idag var ännu en sådan där måndag som man bara vill spy på. Usch för måndagar! Jag sov hos Alex, och det var väl höjdpunkten för denna dag, sen gick det bara nedåt. Skolan maldes på som vanligt, lektion efter lektion, värst av allt är att vi börjar dagen med 1½timmes naturkunskap, gash vad glad jag är att jag inte valde naturlinjen. Sedan hem, stannade på coop för att köpa yoghurt till frukost och sedan hem till Alex.
Vi har spenderat så mycket tid hemma hos mig nu, vi får ju inte glömma Alex's alldeles underbara familj!

Judoträningen ikväll flöt på bra, vi tränade in ett nytt kast och finslipade gamla. Samt jobbade upp flåset lite. Alex bjöd mig på god pizza idag, och här sitter jag nu. Mätt och belåten, inlindad i ett täcke och skriver till er, mina underbara läsare, i väntan på att Alex ska komma tillbaka från sin kvällspromenad med hundis.
Ska uppdatera designen lite här och där under veckan. Kanske till och med en helt ny design. Vi får se.

Imorgon är det lång dag i skolan och stallet direkt efter det, sedan kanske jag träffar Johanna. 
Nu ska jag krypa upp i sängen och titta på det senaste från ponnyakuten, missade det i söndags, hhehhe.
 
undertiden kan ni ju klicka in på dessa 2 knappar! 
 


Publicerat den 2013-03-11 - klockan 21:20:11

Det här vet ni inte om mig

- Jag har blivit jätte dålig på att prata. Säger ofta fel och blandar ihop ord, säger ord i fel ordning.
- Jag påverkas jätte lätt utav böcker, filmer, tvserier etc.
- Jag kan nog framstå som en väldigt självsäker tjej, speciellt här på bloggen, men egentligen är jag otroligt osäker i mig själv.
- Jag har däremot aldrig haft svårt för att säga ifrån. 
- Jag vill prova nya saker hella tiden, men orkar oftast inte fullfölja det.
- Mitt stora mål med Witezz, utöver tävlingar, är att skapa en bättre och roliga relation mellan oss. Träna på nya trick, ha kul, göra saker som båda tycker är kul.
- Jag har helt ändrat syn på hästhantering efter att ha läst runt om NH.
- Om jag säger en sak, så är det så. 
- Jag har svårt att öppna mig och lite på folk.

Publicerat den 2013-03-11 - klockan 12:38:49

A pretty face doesn't mean a pretty heart.

Så härligt det är att vakna tidigt, äta frukost, gå ut och släppa ut hästar samt sadla två av dem och rida iväg direkt på morgonen. En runda med massa galopp! Sjukt mysigt! Candlelight var jätte, jätte duktig. Jobbade i traven och fattade den galoppen jag bad om. Klart hon protesterade lite, men långt ifrån så mycket som hon brukar göra.

Red dressyr på Witezz idag också. Hon var duktigt, men jag måste få ett mer driv i henne, så jag gav henne lite längre tygel, ställde mig upp och gasade på långsidorna samt tog upp på kortsidorna. Efter det var hon lite piggare på att arbeta. Ser fram emot att börja rida lektion i sommar och utvecklas ännu mer än de vi gjort det senaste året!

Nu sitter vi inne och väntar på bussen. Ska trots allt bli ganska skönt att åka hem och sova i sin egna säng. Saknar Alex som en tok. Vi har haft det lite jobbigt den senaste veckan, så att vara borta från varandra ett tag var säkert välbehövligt, men otroligt jobbigt också. Men snart träffas vi!

Vi får se om jag uppdatera något mer ikväll, har en hel del plugg att ta itu med.
 
↑ El Shahzam 

Publicerat den 2013-03-10 - klockan 14:39:42

You can’t expect everyone to have the same dedication as you

Hästar, hästar, hästar, hästar. Det är vad den här helgen består av! Vi har för ett tag sedan tagit in hästarna och matat alla djur, för att sedan gå in och ge oss själva lite mat.
Min lillebror, dum som han är, har startat ett otroligt onödigt bråk om en jäkla skopa, som han ska ta ut och ställa på trappen. Så nu sitter han och tjurar inne i vardagsrummet och ska varken äta mat, titta på film, äta godis eller något. Inte om han inte går ut med den där skopan. Kanske låter elakt, men så här gör han hela tiden och tillslut tröttnar man. 
 
Idag gick Witezz som en klocka. Bättre än en klocka. Hon var verkligen jätte duktig. Vi prövade ett helt nytt bett på henne idag också, vet inte riktigt vad skillnaden var mer än att det var lite tjockare typ.. men hon funkade bra på det. Va inte lika irriterad i munnen, eller vad man ska säga. Hon brukar annars hålla på väldigt mycket med bettet i munnen och vara allmänt ostadig. Se red jag ju med westernsadeln idag igen.
Skillanden mellan idag och andra dagar var nog att idag bärde hon upp sig själv på ett helt annat sätt, självmant liksom - typ. Till och med i övergångarna höll hon formen utan att jag var tvungen att hålla emot som jag brukar. Så kul! Hoppas hon fortsätter i den här riktningen! 

Sedan red jag och Anna ut på Candlelight och Strumpan. Candlelight protesterade lite (läs mycket) men sedan gick hon jätte bra! Även hon gick på ett nytt bett idag, hon kändes stadigare och trivdes nog bra med det bettet!

Imorgon ska jag ha lite balansövningar med Thomas, då jag har honom på lina och han får bland annat släppa tyglarna och sådant. Sen rider Anna dressyr på honom och Pärlan, vi ska galoppera ut med Candlelight och Strumpan direkt på morgonen och sedan ska jag rida Witezz tillsammans med vem-som-nu-rider-Illuztra.

Det är så mysigt att sova i stallet tycker jag!  Vi sover alltså i huset på gården inte i stallet..! Attta in dom de sista man gör innan man går och lägger sig och ta hand om hästarna det första man gör när man vaknar. Och inte bara hästar, vi har ju höns, ankor, kor, hundar och katter också! Mysigt, mysigt!
 
Nu ska jag och Anna titta lite på gossip girl och äta gott, medans Thomas ligger och tjurar i fotöljen. 
 

Publicerat den 2013-03-09 - klockan 21:20:43

Den makalösa manicken

 

Publicerat den 2013-03-08 - klockan 17:58:23

Vart är mänskligheten påväg

Undrar jag, speciellt idag. När jag, påväg in på sjukhuset, möts av en äldra kvinna som pratar i telefon, tittar på mig och säger "Aa och så kommer det en blondinjä*el som gillar att bli kn***ad av gamla gubbar"
Och jag kan verkligen både känna och höra hur hon vänder sig mot min rygg när hon har passerat. 
Kan säga att det var en mindre glad Alex som gick bredvid mig.
 
Var som sagt inne på sjukhuset idag igen, lämnade ytterligare 3 rör med blod, tydligen hade jag någon brist på någon vitamin som läkaren ville titta upp mera om. 
 
Sitter i skolan nu, näst sista lektionen för dagen, sen går jag hem. Alex hjälper mig att göra i ordning pannkakssmet och så bakar vi lite chokladbollar. mums! Sen cyklar vi ner mot stan, Alex ska titta förbi arbetsförmedlingen och skriva in sig där. Sen ska vi handla ytterligare lite gott till ikväll. Ska dock, innan jag slår mig ner med massa gott, sätta mig och sy ihop Witezz täcke, och jobba lite på mina novellanalyser.
 
Hur ser eran dag ut? 
 

Publicerat den 2013-03-08 - klockan 12:52:37

Tänkvärt

"It's a sad irony that many of us dream of being able to speak with our horses but when the horse tries to tell us that he's in pain, we silence him with nosepads."
 

Publicerat den 2013-03-08 - klockan 10:31:00

+/-

- Jag bråkade med Alex idag.
  Jag fick höra många saker jag inte ville höra, och det verkar heller inte vara det lättaste att lösa. Trots allt jag
  säger, trots allt jag gör.
- Jag frös som jag-vet-inte-vad i stallet
  Och det påverkade hela mitt humör, som redan var dåligt.
- Jag har inte bloggat på hela dagen.
   Med allt som har hänt de senaste dagarna har jag haft så mycket i huvudet, och bara skjutit undan allt. Bland 
   annat bloggningen.
- Igår hörde en gammal vän av sig till mig, igen.
 
+ Jag red Witezz med Westernsadeln idag.
   Witezz har reagerat lite vid sadling, när jag drar gjorden. Och vi funderar lite på ifall hon kanske har växt ur 
   sadeln. Så idag red jag med westernsadeln, och hon verkar tycka den är bra! Vi ska se om det blir någon 
   förändring. Det kan även vara att hon är känsling pågrund av att hon fäller pälsen just nu. We'll see.
+ Jag slutade tidigt idag.
   Samläraren är bortrest vilken innebar att vi hade håltimme under sista lektionen. Och eftersom att jag endast 
   har 3 lektioner på torsdagar, varav samhällskunskap är den sista, så fick vi sluta vid lunch.
+ Det vart inga schemaändringar för vår klass.
  En hel del klasser har bytt till "period3" schema, men vi fick ha kvar vårat gamla schema.
+ Igår hörde en gammal vän av sig till mig, igen.
  

Follow me @ instagram - Schnailgull
 

Publicerat den 2013-03-07 - klockan 22:47:26

▲ Inspiration ▲

 


 

Publicerat den 2013-03-06 - klockan 14:34:00

Jag är med och tävlar

Klicka HÄR för att vara med och tävla.

Publicerat den 2013-03-06 - klockan 12:55:27

When things go wrong, don’t go with them

  

Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt för att jag inte bloggade igår! Men jag var i stallet, som vanligt.
Vi hade skridskor på idrotten igen, och då ställdes svenskan in så jag kunde åka med den vanliga bussen till stallet, och på så sätt komma hem i tid.
Jag red först Witezz tillsammans med Anna och Pärlan. Först jobbade jag henne, och hon gick jätte bra! Så sen gav jag henne så långa tyglar som gick på villkoret att hon lyssnar på mig och går i låg form. Så duktig är hon, min lilla prinsessa. Vi galopperade till och med i låg form på långa tyglar! Jag och Anna red dessutom bredvid varandra i både skritten, traven och galoppen. Hon tyckte det var så kul att själv få bestämma lite vart hon vill gå, lite eget tempo.
Tror det är viktigt, att trots att jag vill att Witezz ska lyssna på och respektera mig, så är det viktigt att hon har en egen vilja, kan ta egna initiativ. Och dessutom "vågar ta fram förslaget" till mig!
Sedan körde jag Candlelight med Anna som red Irrblos och Olli körde Strumpan. Vi joggade fyra varv runt travrundan. Jag tror inte riktigt jag, fören igår, insåg hur jäkla taggad Candlelight är också. Klart hon "alltid" har varit taggad, men igår, jäklar!! Den här travsäsongen kommer vara grym!
 
Är så stolt över mig själv nu! Idag är de onsdag - är inne på den tredje dagen i min "äta-lagom-undvika-sött-vecka". Har ätit ordentliga frukostar i form av en skål Special K med vaniljyoghurt, ett glas juice, och en skål med äppel, banan och kiwi-bitar. Har stått mig på det ända fram till lunch, och har inte behövt äta hur mycket som helst där, utan har släppt gaffeln när jag är mätt, Innan jag har åkt till stallet, eller tränat judo har jag ätit lite mellanmål, (måndag=pastasallad, tisdag=våfflor) och samma visa vid middagen. Igår bjöd mamma dock på Mcdonalds, och gott var det! Men var sjukt hungrig, och slutade när jag var mätt. Har inte så mycket som rört något sött heller. Känner mig faktiskt duktig! Längtar dock till fredag, då jag får gotta till det lite! Jag och Alex ska baka chokladbollar och kanske fixa nått annat!
 
Idag ska jag ringa runt lite, besöka lite ställen och sådant, sen plugga. Har tydligen 2st novellanalyser och 1 egen novell som ska lämnas in snart.. önska mig lycka till!

Publicerat den 2013-03-06 - klockan 09:35:43

4 snabba!

Nu har jag bloggat ett tag, statestiken är fin och jag skulle vilja be er om en tjänst!
För att göra den här bloggen så bra som möjligt för er, kanske ni skulle kunna vara så gulliga att svara på dessa 4, otroligt simpla frågor!
 
1. Hur hittade du hit & vad är det som gör att du kommer tillbaka?
2. Tycker du att det är något som saknas på bloggen utseendemässigt? (I designen etc)
3. Saknas något i bloggen innehållsmässigt? T.ex några speciella inlägg, något ni vill se/läsa mer om
4. Tycker ni det är lagom med uppdatering?
 
Tack på förhand!
 
 
 

Publicerat den 2013-03-05 - klockan 10:46:45

Stop saying "Tomorrow"

Åh vilken helt underbar dag det här har varit.
Skolan är skolan, ja ni vet. Men i övrigt har jag bara känt mig så bäst. Jag bestämde mig i söndags för att nu j'vlar. En godis-och-lagom-stora-måltider-vecka klarar jag tamef'n! Och det var bara att sätta igång. Äta frukost, äta lunch i skolan, äta lite mellis i form av sallad, träna och sedan middag. Inget småätande i mellan, inga mega portioner bara för att. Och vet ni, jag är ändå mätt. På fredag myser jag och Alex till det lite med att dippa gurka och morötter, baka lite chokladbollar och lite nötter. gottigotti! Längtar, haha!
 
Jag köttade gärnet på träningen också, när jag ändå tränar är det ju lika bra att verkligen träna! Och svettig vart jag!
Nu ska jag borsta och torka mitt hår, måla den sista nageln och sen plugga...
 
 
 


 

 

Publicerat den 2013-03-04 - klockan 20:49:00

End discrimination. Hate everybody!


Den här låten rullar verkligen om och om igen på min spotifly lista. Jag är helt och håller kär.
 
Första skoldagen efter sportlovet är avklarad och jag känner mig helt utmattad. Skolmaten kan ha varit något bland de ckligaste jag har sett, men smaken var väl helt okej. Dock äter jag en hel del med ögonen också, och vid slutet av dagen lät min mage värre än en motorsåg. Gick in på coop och köpte lite pastasallad. Gudomligt gott, pasta, fetaost, rhodeisland-dressing och lite kyckling. Nu står jag mig till middagen.
 
Ikväll är det judoträning,Ska bli skönt att träna, tänka på annat och slå ner de små barnen i mattan. hehe. Träningen börhar klockan 6, så tills dess borde jag plugga, men jag tror jag gör det ikväll. Har av någon anledning lättare att koncentrera mig på kvällarna. Så tills dess att träningen börjar sätter jag på Gossip Girl. Alex kommer snart, han skulle göra något innan, och sen myser vi ner oss i min säng.
 
Idag firar vi 3 månader, han och jag. Är så otroligt glad att jag träffade honom, jag upplevde lycka igen. Och nej, jag skriver det inte bara för att det låter så gulligt utan det är faktiskt sant. Det var länge, länge sedan jag hörde mig själv skratta såhär okontrollerat som jag gör med honom. Länge sedan jag kände mig så varm och trygg. Det känns helt underbart!
Lite som när jag är med min underbare Witezz, fast mer åt pojkvännshållet. haha!
 
 

Publicerat den 2013-03-04 - klockan 15:09:40

Vinnaren av "Finn fem fel"

 
Rätt svar var:
 - Flärpen på min ena chaps.
 - Min vänstra fot.
 - Sömmen på sadelgjorden.
 - Snöret på min axel. 
 - "Flugan" på tygeln!
 

Publicerat den 2013-03-04 - klockan 13:13:00

▲ Inspiration ▲

 
 

Publicerat den 2013-03-04 - klockan 10:52:11

Veckoplanering


Publicerat den 2013-03-04 - klockan 10:18:52

Det här kan vara den sötaste ponnyn, just då

Ni får vrida på huvudet. hehe.

 

 

 


Publicerat den 2013-03-03 - klockan 19:07:00

When you tell the story and it doesn’t bring any pain, you know you're healed


Det här ↑ gjorde jag idag. bland annat. 
Sen red jag ju ut på min underbara också. Galopperade över ängen, skrattade och hade allmänt kul.

Just nu ska jag gå och köpa något gott, fixa klart mina naglar, och plugga som en idiot. Hejdå sportlov, hejdå gamla trista vardag.
 

Publicerat den 2013-03-03 - klockan 19:04:07

"Two people can look at the same thing and see it differently"

- Justin Bieber

Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev här. Tänkte blogga igår kväll, men ögonlocken var för tunga. Tänkte blogga imorse, men vaknade i panik över att det var en halvtimme kvar tills Cissi, Anna och Ella åkte ifrån Granö. Men nog med ursäkter, jag sitter här nu.
 
igår:
Som sagt tidigare, så reds Candlelight och Strumpan, tillsammans med Illuztra som fick följa med, väldigt lugnt eftersom att de skulle till solvalla kommande dag och köra hårt. Anna som tidigare har haft lite problem med att Strumpan tar komandot och drar därifrån, övade på att göra halter för att hela tiden ha kontroll. Det gick bra, Strumpan vart väldigt het i slutet, så då vart det kämpigare. Stackars Illuztra och Candlelight fattade ingenting, varför stannade vi hela tiden. ahaha!
Sedan red vi ut på Witezz, Irrbloss och Pärlan. Vi red upp på lvss, en lite längre runda än vanligt, 2 galopper och så hoppade vi stockarna också. Jag vart lite förvånad över hur roligt Witezz tyckte det var. Vi hoppade först på väg tillbaka - och mina "förväntningar" var att hon skulle stanna och titta på stocken, men hon drog mot den och hoppade fint över! Min lilla plutta, hoppas att det tillslut är likadant på hoppbanan!
 
Idag hämtades jag upp vid 12 och vi åkte raka vägen in till Solvalla. Jag körde Strumpan, Olli körde Candlelight och Anna galopperade efter på Irrbloss. Strumpan kändes riktigt fin! Hon travade fokucerat frammåt, jag prövade att driva betydligt mer än vad jag har gjort innan, dock inte så mycket som jag kan, och som jag kommer behöva göra, men oj vad hon har mognat. Hon är en helt annan häst. Från att ha varit ett väldigt osäkert kort, som man knappt har kunnat släppa koncentrationen ifrån en nanosekund, till en häst som fokucerar framåt, är lugn och stilla och är kontrollerbar på alla sätt och vis. Så stolt över henne, min lilla flicka. Och är så glad över att jag har fått varit med på hennes resa och hjälpt henne att utvecklas. 
 
Imorgon åker jag till stallet igen och sköter om mina små pollar, sedan är det här sportlovet över. Usch. 
 
Hur har erat sportlov varit? 
 

Publicerat den 2013-03-02 - klockan 18:27:00

Finn fem fel, vinn en länk


Publicerat den 2013-03-01 - klockan 11:58:50

I'm not perfect. Never have been, Never will be.

Sportlovet börjar lida mot sitt slut. Snart är det bara helgen kvar. Vädret verkar vara helt okej även idag, vilket är en jäkla tur. För idag åker jag till stallet.
Witezz ska ut och ridas och Candlelight och Strumpan ska nog bara joggas om jag tror rätt, eftersom att imorgon åker vi in till Solvalla och tränar. Längtar sjukt!! Känslan när man är på banan första gången och både Candlelight och Strumpan förstår vad vi är där för att göra, och att det börjar närma sig start. iiiiihhp!

Vi har även pratat lite i stallet och kommit fram till att Witezz, senare när hon är ordentligt igångsatt, kommer behöva gå 5 dagar i veckan för att jag ska kunna träna både dressyr och hoppning samt variera med uteritter. Fick förslaget att kanske skaffa lite av en medryttare till henne, och visst var tanken frestande, men svaret var självklart.
 
Jag vill att Witezz ska vara min "produkt". Hittills är det mesta hon kan- min förtjänst.Jag har fått hjälp, det har jag. Både Olivia, min tränare och en annan ryttare har ridit Witezz, men det har ju varit för att hjälpa mig att hjälpa Witezz. för att lära känna henne så att de vet hur de ska lära ut till mig.
 
 
009bd3ac824611e2a0d522000a1f970a_7_large

Publicerat den 2013-03-01 - klockan 10:01:49