My dear readers

Är så jäkla trött, helt skakis i hela kroppen av utmattning. Det där dressyrpasset tog verkligen på musklerna som jag borde ha börjat använda för länge, länge sedan!
 
Men därför får ni update imorgon om hur ridpasset gick, dessutom har jag nog lite bilder därifrån då! 
Sov så gott i natt, det ska iallafall jag göra!
 

Publicerat den 2013-05-31 - klockan 21:45:42

Idag under ridlektionen ska jag tänka på...

- att sträcka upp mig, rak i ryggen och fram med bröstet.
 
- att glömma alla tankar på "det där kommer hon bli jätte rädd för", "åh shit, nu kommer hon backa undan igen"
  utan bara rida förbi vagnen och allt som ingenting.
 
- att se till att Witezz är alert på mina hjälper och att jag inte behöver sitta och nöta.
 
- VÄGARNA! Rida runda volter, gå ända ut i hörnen etc..
 
Jag ska absolut inte...
- Bli sur på henne!
 
 
 
 

Publicerat den 2013-05-31 - klockan 13:57:00

Sötvarning!!


Publicerat den 2013-05-31 - klockan 13:48:00

Challenge accepted

Witezz har skött sig så otroligt bra på sistone, liksom - vart tog min ponny vägen?

Idag fick Witezz gå en lite "lugnare" tur eftersom att det är ridlektion imorgon. Vi passade dock på att ta några skutt över hindrerna som stod uppställda, om hon var duktig? JAAA! Så stolt över henne, okej det var bara 40cm högt men ändå, hehe...
 
 
Jätte duktig var hon, höll galopperna, landade oftast i rätt galopper och hoppade jätte fint över.Jag hade gärnat skuttat lite högre, men hade ju westernsadeln och den är inte den absolut bästa sadeln att hoppa i eftersom att den är ganska lång.

Vi har att jobba på om man säger så, men så dumt ser det väl inte ut? Man får ju lägga till att vi red i en gräshage efter att det precis hade kommit en liten skur, plus att jag som sagt hoppar 40cm i en westernsadel, haha!
 
Imorgon byter vi om helt och tränar dressyr. Jag antar att vi ska börja rida igenom dressyrprogrammen, så det är väl bara att hårdplugga dom imorgon då!
 
Tack förresten för alla fina kommentarer som har trillat in under dagen!
 


Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 
 
 
 

Publicerat den 2013-05-30 - klockan 22:45:05

There's nothing like us

Idag tog jag Witezz på en lite längre runda med mycket långa galopper i låg form tillsammans med Thomas på Candlelight och Anna på Strumpan, kul tyckte hon minst sagt att det var. ökade och ökade hela tiden, haha!
Hon är en sådan otroligt fin häst med så mycket personlighet. Jag kan se henne skratta likväl som jag ibland kan se hennes missnöje i ögonen, som tillexempel idag när jag hämtade henne i hagen. Vad mötes jag av - ingenting. Utan hästen sprang åt andra hållet med sikte på trädet. Hon ställde upp sig i en stabil ställning och började klia manen. NEJ röt jag och då tittar hon på mig med världens busigaste ögonen innan hon springer därifrån tillbaka till grinden och sen till mig.
Knäpphäst får man faktiskt lov att kalla henne ibland! 
 
I vilket fall som helst duschade ur manen på henne eftersom att det är den hon kliar ch det är den som är viktigast Imorgon står Illuztras man och svans på tur. K9 shampoot gör verkligen susen!

Glöm förresten inte att vara med och tävla om ett helt eget sett med Aloevera Shampoo samt Aloevera balsam från K9, klicka här


Imorgon ska Witezz bara gå lite lugnt eftersom att det är dressyrlektion på fredag, vi travar väl ut en sväng och tar någon galopp, tills dess får ni ha det så bra! 
 


Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-29 - klockan 22:42:00

#SkickaVidareNätkärlek

Ingen har väl missat Nellie Berntssons senaste projekt - Skicka vidare nätkärlek?

Tjejen är 12 år och kämpar för kung och fosterland emot nätmobbning. Hon har sedan tidig ålder ständigt varit utsatt för detta. Igår nådde hon över 200.000 unika läsare på bloggen och istället för att gotta sig i dem bestämde hon sig för att starta detta projekt.
 
 
Detta går alltså ut på att du varjedag ska skicka minst 5 snälla kommenterarer till olika personer. Vart spelar ingen roll, det kan vara en blogg likväl som någons instagrambild, facebook eller ask. Huvudsaken är att hashtagen #Skickavidarenätkärlek finns med.
 
Personerna som får den här taggen kommenterad ska nu i sin tur skicka i väg 5 snälla kommentarer till någon, även dom inkludera taggen.
Sen blir det som ringar på vattnet. Det sprids.
 
Så nu utmanar jag dig, dig, dig, dig och dig! Skicka iväg en snäll kommentar till någon samt skriv in hashtagen #skickavidarenätkärlek. 
 
 


Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-29 - klockan 22:10:00

No hour of life is wasted that is spent in the sadel

Dagen har minst sagt varit händelserik. Började dagen med att i fullfart cykla till skolan, har egentligen i princip quitat skolan, känns så ovärt att ens gå - jag vill ha sommarlov! Men så kommer man på den där lilla, lilla äckliga detaljen som kallas gymnasiet. Vilket innebär att betygen jag får nu, är betygen jag har. Jag kan inte bara säga "Screw that, vi tar det sen". Utan det är fullt ös medvetslös ända in i sista dagen.

Hade iallafall franska nationella idag. Vet inte ifall jag skrivit det tidigare, men får jag inte E på franskanationella så får jag F i hela den här kursen, så har lite halv panik över det.. Har iallafall nu av verkat 2 av 4 franska nationella, jag håller mina tummar och tår och bara ber för att jag får godkänt. 
 
Dagen flöt på... Eftersom att jag sedan elitloppet har blivit förkyld så var jag inte med på idrotten där vi skulle springa coopertestet (=3000m) och Kenneth ställde, som vanligt, in svenskan så den drog det iväg till stallet.
 
Tog med mig Alex för att slippa vara ensam. Gillar inte att rida ut själv, dels för att jag inte tycker om att vara ensam men också för att risken att det händer något inte alls är långt borta.
Vi hade iallafall kul, och mycket hann vi med. Bland annat ....
 


 
Hästarna var verkligen superduktiga. Candlelight och Strumpan tyckte det var jätte skönt att få komma ut och röra på sig, även om det endast vart jogg i långsamt tempo. Dom frustade och frustade. Fick känna på att vara kändis också, ett flertal människor som knäppte kort på mig och mina pollar, var två stycken som kom fram och tittade när vi plaskade fötterna, så söta var dom. Var bara tvungen att låta dom klappa lite.

Witezz fick klättra lite på ditvägen, frustade gjorde hon flera gånger, sen red vi lite dressyr på ängen. Första gången jag red i vanlig sadel med mina ridstövlar. Trodde aldrig jag skulle säga det, men jag är kär i mina ridsstövlar. Skänkeln låg som klistrad, Witezz kändis stabilare och stadigare likväl i traven som i galoppen och framför allt kände jag mig stadigare. Nu jäklar ska vi sopa banorna framöver.

Medan jag red dressyr på Witezz så gick Alex en promenad med Irrbloss. Skönt tyckte nog Irrbloss som inte behövde anstränga sig ett dugg. haha!
 
 
Imorgon ska Witezz och hennes mor Illuztra få sig ett välförtjänt bad, möjligtvis får någon utav dem vänta tills på torsdag, vi får se vad tiden lider. Sen ska Witezz självklart tränas lite tillsammans med Thomas och Anna på sina hästar.
 
See you later, alligator!


Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-28 - klockan 23:28:00

↓ Det absolut bästa med Elitloppet ↓


Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-27 - klockan 23:18:00

Fram med morötterna, det är bara att börja träna!
Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-27 - klockan 22:25:00

I'm back!

Är så otroligt trött så här på måndagen efter en otroligt lång helg på Solvalla.
Kul var det, ända tills regnet kom. Usch säger jag bara. Förövrigt såg jag många riktigt fina hästar. Fokucerade faktiskt lite på att titta på de olika stegen alla hästar har. Jämförde dem alla och kom fram till att alla har väldigt olika steg. Vissa slänger upp benen väldigt mycket, medan många andra slänger fram och tar mycket mark under sig. Fina var dom iallafall nästan allihopa! 
Min favorit är nog dock Tuffing som vann Lilla Elitloppet, alltså elitloppet för B-ponnysar. En sån otroligt fin häst som nu har vunnit Elitloppet 3 gånger i rad. Drömmen.

Mycket snack blev det också om att banveterinären lät Commander Crew, förra årets elitloppsvinnare, starta i elitloppsförsöket fastän han visade tecken på hälta. Men, så såg han ut förra året också, och ändå vann han. Anledningen till hältan ska tydligen ha varit att CC strampat sig i kronranden för länge sedan, men snacket går ändå och det diskuteras huruvida det var rätt att låta honom starta.
 
Jag har iallafall haft lika roligt som de senaste åren, det är alltid lika kul att vara på Eliloppet. Känslan, lukten av svettiga hästar och såklart den peppande och högljudda publiken!
 
Witezz har fått tagit en välförtjänt mini-vila, men nu kör vi hårdträning framöver. Vi ska vara fit for fight den 14 juni. Vi ska klättra lite berg, rida mycket galopp - båda samlad och utsträckt samt träna massa dressyr och hoppning! Mycket ska göras men kul är det! 
 
Idag är det dock Judo som står på schemat, men först ska jag ner till banken och sätta in mina vinster (läs; upphittade pengar) från helgen! Wihu, hello shopping!
 
Tack förresten för att ni, trots att jag inte var här, var så otroligt aktiva i helgen! Det gillas!


Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-27 - klockan 14:06:00

Vad tycker jag om...

Inlägget är inspirerat av Lovisa!
 
...Ponnytiden?
Ponnytiden är så otroligt viktig. Jag blir helt ledsen i ögat och nästintill arg när jag läser att tillexempel Nellie Berntsson vill gå över till storhäst innan hon fyllt 14. Varför? Det är sån sjukt stor skillnad på storhäst-tävlingar och ponny-tävlingar. Inte bara svårighetsgraden eller höjden utan även stämmningen. Där handlar det om att vinna och prestera bäst. Vi på våra ponnysar är i princip glada ifall vi kommer runt hela banan. För vissa räcker det och vi åker hem lika glada som om vi hade vunnit varenda klass. Man har 18 år på ponny, är du inte för lång så ta vara på de åren!
 
...Spö, sporrar, hjälptyglar och skarpa bett?
Min åsikt om dessa, ja alltså det är hjälpmedel. Välj själv, men använd de rätt!  Jag ser så många när jag är med Anna på hopptävlingar som spöar sin häst med fel anledningar eller trycker in sporrarna i hästens sidor. Självklart får du använda sporrar och spön etc. Tycker faktiskt hela den här "förbjud-spö-även-inom-hoppning" debatten är helt sjuk. Att man inte har spö i dressyren är ju logisk. Hur ska domarna då veta ifall du spöar fram hästen eller om du rider fram hästen. Men hoppning är en helt annan gren, man använder spöt som hjälpmedel att påminna hästen om att hoppa etc, däremot tycker jag att dom borde ha en regel att dom får dra in spöt. Dvs stoppa rundan och ta spöt ifrån ryttaren ifall ryttaren missbrukar detta. 
Angående hjälptyglar och skarpa bett så rider jag ju själv med martingal, ser dock inte detta som någon hjälptygel även om det klassas som det, men min åsikt är att man ska försöka rida sin häst med så lite utrustning som möjligt.
Jag kan rida Witezz utan, har aldrig martingal när jag tränar dressyr, men jag väljer att rida med det för att jag vet att hon har en tendens att slänga upp huvudet och då tappar jag kontrollen. Vem gör inte det. 
Är inte så insatt i det där med bett, allt jag vet är att Witezz har ett tredelat med lösa bettringar, dels för att tvådelat kan nypa hästen i tungan. Men som sagt, så lite och så "naturlig" utrustning som möjligt är vad jag tycker och hoppas att alla strävar emot.
 
...Nätmobbning?
Jag tycker precis som de flesta andra, otroligt onödigt och extremt omoget. Att gömma sig bakom en skärm och inte våga visa sin riktiga identitet. Patetiskt. 
Men som Justin Bieber brukar säga; "Haters are only confused admirers" och "I love my haters. They spend so much time thinking about me. Aren't they sweet?". Varför lägga så otroligt mycket energi på någon som man ogillar så skarpt.Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-26 - klockan 14:28:00

Elitloppet, en gång om året!

Visste ni det här?
- Det allra första Elitloppet körder år 1952. Då stod 16788 personer i publiken.
- Sedan 1962 körs Elitloppet över distansen 1609 med autostart (start bakom bil)
De två snabbaste hästarna i elitloppshistorier är Commander Crowe och Arch Madness som travade på 1.09,5
  i försöket år 2012
Publikrekordet sattes 1995. Då satt 36640 personer i publiken.
Stig H Johansson har kört flest Elitlopp. Hela 28 stycken. Han är dessutom ensam om att ha vunnit 6 gånger.
Av årets deltagande kuskar har Örjan Kihlström och Björn Goop varsin elitloppsseger medan Åkte Svanstedt 
  och Joseph Verbeeck har vunnit två gånger var.
-
Fyra av årets kuskar kör Elitloppet för första gången: Jody Jamiesonm Tuomas Korvenoja, Daniel Redén och 
  Roberto Vecchione.
- Två franska kuskar är ensamma om att ha vunnut två år i rad. dock med olika hästar.
År 2008 höjdes förstapriset till dagens 3miljoner kronor!
- Brioni belatade 27,06 gånger pengarna vid seger 2011. Det är det högsta vinnaroddset någonsin i en
  elitloppsfinal.
-
Den enda nation som finns representerad i årets elitloppsfält och aldrig har vunnit tidigare är Finland.
Ingen häst har vunnit Elitloppet tre gånger. Den ende som stått på startlinjen med två titlar i bagaget är Copiad
  år 1996. Men d slogs han ut i försöket.
Xante har gjort flest elitloppsstarter, 7 stycken, och Nealy Lobell samt Vickory Tilly har startat 5 gånger.
Senast ett sto vann Elitloppet var 1998, i år finns inget sto med på startlinjen.
-
Hästarna tävlar för sina ägares hemländerm oavsett vart de är födda eller vart de tränas.
46038 samtal tog Solvalla emot när restaurangplatserna till Elitloppet släpptes den 4 februari.
Biljetterna kostar från 450:- för en grilltallrik till 2500:- för en femrättersmeny,
Söndagens biljetter sålde slut omgående medan lördagen var slutsåld efter sex timmar.
Solvalla räknar med att sälja runt 11 000 hamburgare, 25 000 korvar, 13 000 läskedrycker och 38 000 liter öl 
  under elitloppshelgen.
Cirka 1 000 personer arbetar på arenan under helgen, merparten är restaurangpersonal och publikvärdar.
Elitloppet sänds direkt i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Frankrike och Australien. Dessutom sänds loppen
  live via spelombud i ytterligare ett 20-tal länder.
- Starten för finalen av Elitloppet 2013 går 17.35.

 


Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-26 - klockan 09:16:00

Namnet Schnailgull, varför?


Tihi, har aldrig egentligen fått frågan, men om jag var ni så skulle jag
undra!

Det är nämligen så, att min fina vän Johanna och jag satt och hittade på smeknamn åt varandra. Vi babblade på och skrattade åt alla olika namn, vi kom fram till att namnet Jonna i princip inte har några smeknamn, inga normala iallafall. Men sen kom det. Schnailgull. Från och med denna dag var detta mitt smeknamn. Och när jag då, år 2010 fick för mig att skaffa en blogg kände jag att jag ville ha ett bloggnamn ingen förut hade hört talas om, något som folk lägger märke till och något som faktiskt finns att välja. 

Sedan dess har jag alltid hetat Schnailgull, på allt!

Instagram; Schnailgull
Twitter; Schnailgull
Appar; Schnailgull 

Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-25 - klockan 17:05:00

Hästcitat av Winston Churchill


Asså det där Winston Churchill...
 så många kloka ord från en enda kille. Man har ju hört citatet "Never was so much owed by so many to so few" men när jag för några dagar sökte efter citat gällande hästar hittade jag dessa, även dom sagda av Winston.
 
 
Amen. Tack Winston för att du förgyllde mitt liv med några kloka ord.
 
Ett annar citat jag fastnade lite för var detta:
Ett väldigt enkelt men sant citat, sagt av någon okänd.
 
Har ni några bra citat? Kommentera!
 
↓ Min omslagsbild på facebook ↓

Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-25 - klockan 13:52:00

Musiktips

 
2 låtar som jag riktigt har fastnat i på senaste tiden är Our Kidrauhl, gjord av de norska beliebersen. En otroligt fin låt som dom skapade åt Justin. De sjunger om Justins bakgrund och att vi aldrig kommer all glömma honom etc.
Den andra låten är Come & Get it av Selena Gomez. Ju mer jag lyssnar desto mer älskar jag den. Speciellt om man verkligen lyssnar på texten.

Jag brukar sitta och nynna på dessa låtar när jag rider. Det får mig lugn och mjuk, vilket även gör att Witezz blir väldigt lugn. 
 

Hur perfekt är det inte att hitta någon låt som man verkligen tycker om och sitta och nynna på den när man rider. Man blir så mycket lugnare, trevligare men framför allt gladare. Och det vet ni väl, att hästens betende och humör beror jätte mycket på vilket humör vi är på. En glad och lugn ryttare betyder en glad och lugn häst!
 

Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-25 - klockan 10:07:00

Nu kör vi!


Publicerat den 2013-05-25 - klockan 08:57:03

Skoldagen lider mot sitt slut

Har en lektion kvar, sen ska jag nog hem och ta en power nap innan intervjun. Mina ögon går i kors, ändå ha rjag sovit ca 9h i natt.
 
I helgen blir uppdateringen riktigt låg. Jag åker nämligen iväg på Elitloppet på lördag morgon och stannar i Stockholm tills på söndag. Jag tar med mig Alex och tillsammans med några andra vi känner ska vi stå och sälja typ kepsar, T-shirtar etc för att samla in pengar till Ponnytravet. Bara det är riktigt kul, men som grädden på moset så får jag ju komma in på Elitloppet gratis! Najs huh!
 
Jag har lagt in några tidsinställda, hoppas på att hinna göra några fler, men om inte så kommer det iallafall nått litet randominlägg.
 
Witezz får en liten vila under helgen. Tråkigt, men vad ska man göra... Vi får se när jag komer hem på söndag, kanske får hon ut och röra på sig lite då.
 
Jag hoppas ni har en riktigt bra helg, nästan lika bra som jag, så hörs vi på söndag, alternatvit måndag!
 Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-24 - klockan 14:15:00

Den ena dagen är den andra lik

Det känns nästan lite som att dagarna går ihop, håller knappt reda på vilken dag det är längre. Nu vet jag dock att det råkar vara fredag imorgon, vilket betyder sovmorgon för mig! Efter skolan måste jag förbereda mig lite, sen går jag upp till McDonalds för anställningsintervju, pirrigt värre!
 
Witezz gick lika fint idag som igår.
Igår red jag henne barbacka tillsammans med Thomas på Irrbloss. Vi hade lite knappt om tid, så det fick bli en väldigt kort runda. Körde Strumpan igår också medan Thomas red Candlelight. Vi körde lite intervaller, jag i trav och Thomas i galopp efter.

Vi mötte på några skolbarn som är ute på klassresa. En kille där, han ställde sig en halvmeter ifrån Strumpan (snarare en underdrift än en överdrift) och bara skrek. Om och om igen, i syfte att skrämma våra hästar. Ursäkte språket, men jävlar vad arg jag blev. Efter att lugnt sagt till honom att sluta, utan någon vidare reaktion så hade jag bra lust att slå honom med spöt......
Nästa varv stannade jag Strumpan för att prata med honom då han upprepade samma sak. Jag frågade om han var medveten om vad som skulle kunna hända och vad det skulle ge för konsekvenser, fick stöddiga "mm" tillbaka. Usch, äckliga unge. Ingen heller som reagerade på något sätt när vi försökte prata med dem. Han bara vände bort huvudet och fortsatte gå....
 
Förutom det så var dagen helt okej! Lite sen hemkomst, men så kan det bli ibland.
 
Idag fick hästarna gå lite hårdare. Candlelight och Strumpan fick gå galoppintervaller på ängen, det tyckte dom var riktigt kul. Witezz fick också gå lite hårdare tillsammans med Irrbloss och Pärlan. Egentligen brukar vi rida ridlektion på torsdagar, men eftersom att hästlastbilen är på lagning så gick inte det idag. Det får bli nästa vecka istället.

Förövrigt invigde jag mina ridstövlar idag! Trodde jag skulle få värsta skavet i knävecket eftersom att dom kändes lite höga, men icke sa nicke! Dom var perfekta! Dessa stövlar, vita ridbyxor och min nya kavaj, mm-mm-mhh. Jag och Witezz är redo för TurboCupen!


Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-23 - klockan 21:11:21

#Hejfinisar

Hello beautys! 
Fick mina ridstövlar igår. Det var inget litet paket som kom på posten, hehe. Prövade dem så fort jag kom hem, oh heaven oh lord, sååå sköna! Alla mina fördomar mot ridstövlar - poff borta. Dom var dock lite höga, men dom sjunker ju, så tror dom kommer vara perfekta sen när jag väl ridit in dom!

Fick ett sms nyss också om att även kavajen har kommit. Är det här min lyckovecka eller?!

Lite update om gårdagen kommer ikväll. Det var lite kaos i stallet, thomas var segast i världen, barn som muckade gräl och en trött Jonna. Kom iallafall hem vid 22, så hoppade in i duschen och traskade till Alex för att sova. Så vi hörs ikväll!

Publicerat den 2013-05-23 - klockan 13:06:04

4 snabba om mig och Witezz

Jag har..
Ramlat av Witezz 4 gånger efter varandra inom loppet av ca 700m
 
Witezz har...
Aldrig bitit mig, trots alla varningar jag fick när jag lärde henne att pussas...
 
Jag vill...
Tävla Witezz i dressyr och hoppning och oavsett placering kunna känna att jag red en fin och kontrollerad runda som jag kan vara nöjd över.
 
Witezz tycker om...
Att galoppera fort! Hon älskar att bara få springa iväg över ängen i snabbast möjliga fart. Helt tävlandes mot någon!
 


Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-22 - klockan 11:57:00

There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man

Nu är tävlingen uppstartad och jag är så glad att jag har fått nöjet att sammarbeta med detta superföretag! Älskar deras produkter otroligt mycket, kanske finns det en chans att min polle har någon man kvar vid sommarens slut.

På tal om Witezz så gick hon jätte, jätte bra idag! Vi började ridturen med att klättra lite berg, sen vidare en sväng runt travrundan och byn. Hon skrittade jätte fint, travade jätte fint och galopperade jättefint. Hon var helt enkelt fin hela tiden! På vägen hem klättrade vi lite till, när vi ändå gick förbi liksom. Witezz tyckte det var jätte roligt att skutta runt på stenarna, själv är livrädd för att hon ska halka mot stenen samtidigt som jag dregglar över rumpmusklerna som blir. onomnomnomnom. 

Red ut en sväng på Illuztra också, inget märkvärdigt. Följde med ut på en skritt och travtur då Anna red ut som uppvärming innan hon skulle jobba med lite markliggande- och upphöjda bommar.

Imorgon är planen att direkt efter skolan möta min farmor på busstationen, ta med henne hem. Prata, fika och göra allt sånt där man gör med sin farmor och efter det går bussen till stallet klockan 5. Fullspäckad dag med andra ord, hoppas också på att få något lite sms från hööks, hehe. 
 

Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse.
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-21 - klockan 21:27:00

Q/A

Svar: Jag gick på konserten! Dock inte som M&G, men jag satt där på B-läktaren. En riktigt hyffsad plats för att ha bokat den 2½ timme innan konserten började. Jag har ingen aning om vilket namn som stod på biljetten, och jag kan tyvärr inte visa några m&g bilder då dem ville ha dem privat.
Men är grymt glad att jag var där överhuvudtaget, bättre lycka nästa gång helt enkelt!
 Publicerat den 2013-05-21 - klockan 20:48:00

Tävling i sammarbete med K9 Horse!

Witezz drabbas på sommrarna av, vad vi än så länge kallar det, "knott-exem". Hon kliar, kliar, kliar och kliar - i slutet av sommaren har hon varken man eller svans kvar. Vi har testat det mesta och efter många om och men har vi nu hittat 2 prdukter som funkar, här har ni det ena. K9 Aloe vera Shampoo och Balsam, samt Aloe vera spray.

Vi tror att mycket av kliandet kan bero på att hästarna är torra i manen, ni vet ju själva hur det kan klia på torra ställen i huden. Vi beställde hem dessa produkter och började använda på en gång. Och gissa vad? Inget kliande.

Man och svans blir så otroligt lent och fint av denna produkt och jag vill att även mina läsare ska få ta det av detta. Därför har jag tagit kontakt med K9 och frågat om ett sammarbete. Så nu presenterar jag Schnailgull andra tävling!
 
Ni har alltså chansen att vinna Aloe vera Shampoot och Balsamet och göra era hästars päls,man och svans lika len och fin som Witezz's. Reglerna är enkla:

Regler:

Ansök om att få gå med i K9horse's grupp på Facebook, Klicka HÄR
- Kopiera bilden ovan och lägg ut på din blogg/facebook/instagram
- Kommentera att du är med, din email samt en länk till inlägget du har länkat i.

För en extra lott:
- Följ Schnailgull på bloglovin, glöm då inte att skriva vilket nummer du blev!  Klicka HÄR

Lycka till ni hörni, och inget fuskande, jag tittar!

Publicerat den 2013-05-21 - klockan 19:00:00

En grym vecka!

Känner på mig att detta kommer bli en superbra vecka!
Började veckan med att få ett par ridstövlar av mamma, sen beställde jag hem kavajen jag har drömt om några månader. Jag hade nationella prov idag i matte och gick faktiskt ut ur klassrummet med en bra känsla. Och eftersom att vi har haft nationella hela dagen fick vi sluta tidigare. Har sovmorgon imorgon också, men som grädden på moset släpper jag en riktigt rolig grej här på bloggen ikväll!

Har varit i kontakt med ett grymt företag som jag verkligen tycker förtjänar all cred dom kan få! Fick ett sammarbete med dem och ja, mer får ni se ikväll. Håll utkik!

Innan dess ska jag åka till stallet. Witezz ska ridas och travpollarna ska tränas. Hoppas dom sköter sig, vill inte förstöra den hittills grymma vecka pågrund av ett tjafs med hästen.
 
 
Men hörni, håll utkik! Det kommer ikväll, och ni kommer att älska det!

Publicerat den 2013-05-21 - klockan 13:54:01

Fina tavlor!


Publicerat den 2013-05-20 - klockan 20:12:17

Jag kunde inte låta bli...


Publicerat den 2013-05-20 - klockan 16:46:20

Horse posts

Uppdateringen blir låg när jag inte är i stallet, för vad ska jag skriva då liksom..? Är själv inte direkt intresserad av att läsa om vad andra har gjort i skolan, och har ju lovat er att detta ska bli mer av en hästblogg. Men tittade runt lite på internet och hittade dessa Horse posts, delar med mig av några som jag tycker passar in på mig och min/a pollar. Enjoy!
 
 

Publicerat den 2013-05-20 - klockan 16:09:15

Trick-lista

Har spenderat i princip hela skoldagen på att söka runt en massa på internet efter olika sätt att muskla rygg och rumpa på hästar, men också en hel del roliga tricks. Sökte efter det i hopp om att få en sån där YES, DET DÄR SKA JAG LÄRA HENNE, men det slutade egentligen med att jag satt där och hade ännu mer beslutsångest än någonsin tidigare, vad ska jag börja med?
Hittade iallafall dessa;
 
Buga 
Snurr 
Kompliment 
Vacker hov 
Bergsgeten
Nicka
Skacka på huvudet
Apport
"Le" (flema)
Skämmas
Kramas
Följa handen
Dricka ur flaska
Kliva upp och stå på pallar 
Sparka fotboll
Ligg
Sitt
 
Fattar ni då att jag får lite beslutsångest... haha, vi får se vilket det blir tillslut. Funderar lite på buga, det låter som något vi kan klara av, sen är det ju bara att beta av. haha! Har ni något tips, eller förslag, kommentera gärna!
 

Publicerat den 2013-05-20 - klockan 13:28:00

Woop Woop!

Tack mami :))

Publicerat den 2013-05-19 - klockan 15:02:00

Hoppträning!

Andra gången jag någonsin hopptränar på Witezz, typ 5-6:e gången Witezz tränar hoppning - hon låg högt över mina förväntningar! Hon hoppade verkligen riktigt bra och inte för att vara självgod - men är så jäkla nöjd över mig själv också! 

Saker jag gjorde bra
- Tittade långt fram, över hindret
- Höll om ordentligt
- Gav Witezz en chans att faktiskt lyckas
- Hade kontroll på mitt annars väldigt lätt påverkade temperament.
- Tog Sofias instruktioner och gjorde mitt bästa

Saker jag måste öva på
- Att inte fokucera på vad Witezz skulle kunna reagera på.
- Att hålla en rak (som den dressyr ryttare jag är, haha)
- Att styra Witezz mitt på hindret
- Mer eftergift vid över hindret
- Plus mycket annat, man kan aldrig på helt fullärd.

 
Witezz var så himla duktig, hjälpte mig när jag strulade till det med vägar och fart. Hon rev 1 hinder av alla vi hoppade, och vägrade inte fler gånger än vad jag kan räkna upp på min 10 fingrar. Vi fick båda mycket beröm och nu taggar jag mer än någonsin till Turbo Star Cupen den 13Juni.

Var tidigare lite (läs; väldigt) nervös inför cupen. Anna har alltid varit den som hoppar, och är bra på det, jag är en dressyr människa vars drömmar har varit att våga mig över höga hinder. Men när jag tidigare hoppade Illuztra, då jag var lite yngre, lite dåligare på att rida, så vart det 90% av alla gånger en tvärnit framför hindret. Och kort sagt, jag har blivit lite smårädd för att hoppa. Men nu jäklar. Jag och Witezz kan tillsammans! Kan hon, kan jag!
 

Tack Lovisa för bilderna!

Publicerat den 2013-05-18 - klockan 22:04:42

Hur du lär hästen yoga

 
 1. Visa vägen
Använd dig utav en godisbit för att visa hästen vägen mot ljumsken. 
Viktigt att tänka på: Detta är en övning som för vissa hästar kräver lite stretching, så kräv inte för mycket.

(2). Lyfta benet
Witezz var så pass känslig på benen att det räkte med att peta på det så löft/rörde hon på det. Men annars gör man just så att man petar, petar och petar samt berömer när dom rör på benet.

2. Koppla ihop.
Jag tog hjälp av ett spö. Ledde bak huvudet och petade sedan på benet med spöt för att få henne att lyfta/röra det samtidigt som jag hela tiden lockade bak huvudet med godisen. Tillslut lärde hon sig att koppla ihop detta.
 
3. Ställ inte för höga krav
Tänk på att inte ställa för höga krav.Du ber hästen att göra något som den i vanliga fall inte skulle göra, så i början räcker det med att den tänker rätt, eller närmar sig lite.
Viktigt att tänka på: Alla hästar är olika. Vissa förstår vad du vill nästan direkt, medan andra hästar tar tid på sig att förstå.
 
4. Beröm
När hästen har nått den punkten du hade som krav - ge beröm. Det är viktigt att du ger beröm fort och vid rätt tillfälle (därför använder många ofta klicker).
Viktigt att tänka på: Beröm aldrig uppe vid huvudet! Det kan leda till nafsande och bitandes.
                              Bestraffa aldrig! Gör hästen inte rätt, börja bara om. Kanske måste du baka något steg.
 
För att hästen inte ska bli tiggig eller utföra tricken bara för att få godis - Variera lite. Ge inte alltid godis.
Och om hästen utför tricket utan att du gett kommando, ignorera bara - bestraffa/beröm inte!
 

Vill ni se mer sådana här inlägg i framtiden?
Kommentera isåfall!
 

Publicerat den 2013-05-18 - klockan 21:38:00

Cykeln blir ledare

Igår red jag ut på Witezz tillsammans med Alex som cyklade med. Han fick dock gå en liten bit med cykeln först innan vi kom ut på grusvägarna, vart inte heller den rundan jag hade tänkt mig då vägarna på lvss var stängda pågrund av militärträningar... Men det löste sig ändå och Witezz var helt emot mina förväntningar.
 
Jag trodde han hon skulle gå i taket och inte våga gå nära cykeln men hon använde den som ledarhäst, gick inte före den men följde snällt efter. haha! Jätte söt var hon.
Jag red henne en halvlång runda där jag lät henne sträcka på sig lite i ett friskt tempo, tog en galopp där hon jobbades och en galopp där hon fick springa på lite, hon verkade nöjd och frustade hela tiden på dit vägen och hemvägen!
 
Idag åker vi iväg på hopplektion hos Sofia. Som tidigare sagt så önskade vi ju att få hoppa lite oftare, vilket kan vara välbehövligt. Dels för att få variation men speciellt med tanke på att jag ska tävla Witezz, 60cm med omhoppning om lite mindre än en månad och aldrig själv har hoppat bana med henne. 
Hon har dock startat i två CR som 3åring, men nte med mig i sadeln. 
Vi får se hur det går, hoppade en lektion på henne förra terminen och då gick det högt över förväntningarna!
Hon tycker ju att det är kul, men hon vågar inte hoppa själv - jag vill också men måste våga.
 
Red i mina nya ridbyxor igår också. Red dock i westernsadeln, som har mockasits så kände inte direkt ifall dom var hala, men min första tanke var hur sköna dom var! Ska hoppa med dom idag så får vi väl se.. Tar med mina gamla också ifall att!
 

Publicerat den 2013-05-17 - klockan 12:59:49

Stretcha din häst för att minska risken för träningsverk

Obs, inlägget och bilderna är lånade från Hästhoppning.ifokus.se

Stretching är bra för att förbygga skador, även för våra hästar. Musklerna töjs ut och risken för träningsvärk minskar. Men hur går det till då? Läs denna artikel med massa foton.

bvBra att veta innan du börjar stretcha hästen
Stretching är inte naturligt för hästen, det är något vi människor lär dem och därför måste man börja långsamt och succesivt. Det är viktigt att uppmuntra hästen, och att ha tålamod. Tvinga inte din häst till något! För att få ett så bra resultat som böjligt bör din häst vara positiv till stretchingen. 

Det kan ta upp till ett par månader innan din häst når det optimala läget för varje övning. Gå hellre för långsamt fram än för fort, och 
var extra försiktig med gamla och unga hästar.

Annat du ska tänka på är att du endast ska göra varje stretchmoment i ca 8-10 sekunder. Upprepa 2-3 ggr. Och snälla, släpp inte hästens ben nonchalant, utan ställ ner benet efter avslutad töjning. Sträck på halsen
Locka hästen med något gott och placera handen under hästens haka. Musklerna på halsens undersida stretchas.

 


Huvudet mellan frambenen
Detta stretchar hals, nacke och rygg. Du behöver troligtvis en liten mumsbit att locka med även här.

Huvudet mot kroppen
Hästen ska stå stilla och föra huvudet mot kroppen. Hästen stretchar här böjar- och sträckarmusklerna i nacke och hals. Börja med att låta hästens huvud nå dess armbåge. När din häst börjar bli vigare kan du hålla godisbiten längre bort, vid hästens höft.

Sträck på frambenen
Håll om runt kotans baksida. För benet framåt uppåt, men gå inte för fort fram. Hästen stretchar frambenes böjarmuskulatur, samt ryggmuskulatur.

...Och sträck på bakbenen
Lyft benet och håll om runt kotan, och sträck benet framåt uppåt. Detta stretchar bakbenets låt- och skinkmuskler, och även en del av ryggmuskulaturen.

Sträck bakbenet utåt
Benet ska vara rakt. Musklerna på bakbenets insida stretchas.

Gör cirkelrörelser med svansen
Ta tag om den "köttiga delen" i svansen och gör långsamma cirkelrörelser med svansen. Gör i intervaller några varv åt taget.. Kom ihåg - inga häftiga rörelser! Många hästar tycker att detta är väldigt skönt och släpper efter och slappnar av efter ett tag. Med denna övning stretchas kors- länd- och ryggmusklerna.
Viktigt att göra detta åt båda hållen.

Jätte bra inlägg tyckte jag då jag länge har haft tanken att stretcha Witezz. Kör ju lite i och med yoga-tricket då man stretchar hals och nacke. Problemet har ju varit att jag har varit lite "rädd" för att stretcha henne. Lite sånna här "hur gör man, när gör man det, varför gör man det" frågor. Svaren är självklara vad gäller människor, men är det samma för hästar?

Nu vet jag ju, så vi får väl se om vi stretschar lite.

 


Publicerat den 2013-05-17 - klockan 11:01:00

Charlies häst & hund

Klickade runt lite på Charlies.nu och hittade dessa supergulliga grimmor. Nylongrimma fodrad HG Three Horse heter dem - finns i bfärgerna: Korall, Cerise, Turkos och Lime, billiga och superduper söta!!
 

Sitter och funderar på ifall man ska klicka hem de i Korallfärgen till Witezz. Men frågan är får man ha den "ifred" eller kommer den gå sönder en vecka senare som med grimman jag fick av mamma. Känns så töntigt att ta upp grimman och lägga i garderoben när jag inte är där. haha!
 
Sjukt fina var dom ialladfall!
 
 

Publicerat den 2013-05-16 - klockan 12:35:28

Vad blir det här näst?

Kommer ni ihåg att jag för några månader sedan hade en poll om vilket trick jag skulle lära Witezz? Jo, Yoga vann nämligen, och nu - några månader senare har ni resultatet. Slängde in en liten snutt då hon gör Puss också. Nedan kommer en ny poll som jag skulle bli jätte glad över ifall ni kunde svara på, den handlar om kommande trick!
 


 
Vilket blir nästa trick?
  
 

Publicerat den 2013-05-15 - klockan 21:29:00

Titta vad som kom på posten!


Mina otroligt efterlängtade StarRider ridbyxor. Har seriöst hängt över brevlådan varje dag, och idag. Enda dagen då jag inte gjort det, och faktiskt varit nära på att skicka ett ondskefullt brev till Tyra och skälla ut henne för den långa väntetiden, då kommer dom!
 
Så, vad tycker jag om dem då?
 + Dom är otroligt sköna, sitter jätte bra och man får en jätte fin figur i dom. Vilket man inte ofta får i andra
    ridbyxor...
 - Dom är halvskodda.
 + Loggan, som på bilder ser ut att sticka (och faktiskt var det som jag kände att jag skulle gilla minst)
    tänkte man knappt på när man satte på sig byxorna!
 
- Det finns ingen skoning alls på dom... 
Betyg: 3/5
 
Det sistnämnda är nog det som jag anser drar ner mest på betyget. Jag har alltid så länge jag kan minnas ridit med helskodda ridbyxor. Och när jag ser dessa, och köper dom mot formodan, så blir man besviken när det faktiskt inte är någon skoning alls...
Vi får se hur bra jag sitter i sadeln med dem, annars får jag kanske sälja dem och köpa ett par nya ännu en gång. Då jag tycker det är jätte viktigt att sitta ordentligt i sadeln.
 
För övrigt, AS BRA jobbat Tyra! 

 

Publicerat den 2013-05-15 - klockan 17:36:12

Mellan landar hemma

Lämnade skolan lite tidigare idag. Huvudet dunkade och jag kunde knappt tänka. Hade 2 nationella prov sådär på morgonen och sedan kände jag mig rätt så död.
 
Det här med uppdateringen har ju varit totalt sämst i veckan.Jag fick inte upp min dator på internetet i stallet och så många tidsinlägg vart det ju inte heller...
Har dock ändå haft fullt upp i skolan med nationellaprov hit och dit, och i stallet har vi vart ute till sent på kvällen. Men nu mellanlandar jag hemma en natt, eller hemma och hemma. Hos Alex, mitt tredje hem!

Red iallafall Witezz igår. Red ut henne tillsammans med Anna på Pärlan. Och eftersom att Pärlan endast skulle gå jätte lugnt så tog vi en barbacka tur. Tittade på vattnen - eller. Witezz tittade på vattnen, Pärlan gick i för hon är inte lika mesig som Witezz som tittade med stora ögon på vågorna. haha!
Sen red jag in på en äng och fattade galopp. Witezz gick superduper fint! 
 
Idag ska jag på möte angående sommarjobb, sen ska jag mysa ner mig i Alex säng och titta på film. Åh vad jag har saknat honom. Han följer med mig till stallet imorgon, cyklar med ut på en runda med Witezz och sen sover där med mig.
 
Har en liten grej jag vill visa er också. En video kommer ut ikväll, senast imorgon beroende på hur videofyme känner. Samt en ny poll som jag vill att alla deltar i. 
 
 

Publicerat den 2013-05-15 - klockan 15:06:00

Unnessecary facts


Publicerat den 2013-05-13 - klockan 17:00:35

Min vecka


- Leverera en massa tisdinställda inlägg.
- Träna Judo.
- Åka till stallet och sova där.


- Gå upp tidigt som attan för att släppa ut hästar och fixa mig för skolan.
- Skola

- Åka till stallet och rida Witezz
- "Hålla hopplektion för Anna"
- Sova i stallet.

- Gå upp tidigt som attan för att släppa ut hästar och fixa mig för skolan.
- Skola
Möte inför sommarjobb

- Skola
Åka till stallet och rida Witezz samt träna andra pollar
Sova i stallet

- Gå upp tidigt som attan för att släppa ut hästar och fixa mig för skolan.
Skola
Åka till stallet och rida hopplektion på Witezz.
Träna andra pollar
Sova i stallet.

- Gå upp tidigt som attan för att sälppa ut hästar samt fixa hästar inför tävling.
- Följa med och grooma åt Anna på hopptävling på roo gård.
Hjälpa Cissi att stängsla sommarbete.
Totally free!

 

Publicerat den 2013-05-13 - klockan 09:12:00

Såhär avslutar jag min vecka!

En mysig uteritt med Witezz tillsammans med Anna och Irrbloss. Jag valde en ridväg som jag vet har mycket att titta på, så att jag fick öva extra mycket dels på att se till att hon sätter bakbenet där dom ska vara, men mest av allt på att hålla en ram. Om Witezz går i mitten innan den läskiga busken så ska hon göra det även efter den läskiga busken. Så detta har jag övat extra mycket på med Witezz idag. samt mycket miljöträning då på köpet.
↓Witezz träffade även några nya kompisar ↓
 
Strosade även iväg på en kort runda i skritt och trav med Illuztra. Myspys att bara rida ut sådär, rida lite vart som helst och ta det lugnt. Travade och skrittade runt lite här och var, stannade och betade på ett ställe och gick in på en äng också för att jobba igenom henne lite ordentligt innan jag skrittade hem. Hon verkade nöjd.
 
 
Imorgon är jag ledig ifrån skolan, så ska försöka sätta mig och mata in lite tidsinställda inlägg så att bloggen är lite mer aktiv iallafall. Sen drar jag iväg på judo, och ganska direkt efter det iväg till stallet för att sova där och släppa ut pollarna på morgonen. Soft!

Publicerat den 2013-05-12 - klockan 20:33:00

3 travlopp och ett stopp på McDonalds senare...

Ligger i min säng med en sovande Alex på armen, någon har visst haft en lång dag på travbanan! Ni får med andra ord ursäkta ett rörigt inlägg med förmodligen mycket felskrivningar - skriver med en hand!

Gårdagen - Ja, i fredags gick jag till en början ner en sväng på marknaden, jag vart djupt besviken men kom hem några kilo tyngre. Jag tog bussen bort till stallet tillsammans med Anna och  Maja, och sedan kom även Vera. Vi red allihopa, dom 3 på sina russ och jag på Witezz. Hon fick jobba lite igår, mycket fokus på traven och att hon skulle sätta bakbenen rätt. Hon var super duktig, gick super fint! Vi avslutade sedan dagen med en jätte god grillmiddag tillsammans med hela Granö, och såklart mys i stallet och våra tävlingsrutiner.
- Massera och linimentera hästarna. 
- På med gosiga täcken och back-on-track lindor.
- Och en massa pepp inför morgondagen.
Sedan var det sängdags.
 
Imorse gick jag gick upp tidigt för att börja dagen med att rida Witezz tillsammans med Anna och Olli innan vi åkte iväg på tävlingen. Vi tog en kortare och ganska slapp runda, eftersom hästarna har varit igång och ridits många dagar i rad nu. Witezz verkade nöjd med det och frustade glatt på vägen hem.
Sedan begav vi oss iväg till Solvalla med två taggade hästar!

Candlelight måste jag säga gick super bra idag! Både i värmningen och i själva loppet. Vi provade en liten ändring i balanseringen, vilket verkade göra susen. Vi vann inte, utan en tredjeplats fick det bli. Men med ett nytt rekord är jag äntligen under 53strecketJag är jätte nöjd - och nästa gång kniper vi första platsen.

Strumpan
 gick också jätte bra! Det vart dock lite stressigt mellan mina lopp så Strumpan fick gå direkt från stallet till defilering, vilket resulterade i en aning stel och upprörd Strumpan samt lite stök vid voltningen... Vi kom precis utanför placering, men lika glad är jag för det. Hon gick ju super bra med tanke på omständigheterna och när hon väl travade gick det superbra!
 
BÄTTRE BILDER KOMMER
 
 

Publicerat den 2013-05-11 - klockan 19:45:02

Hej hallå bloggen!

mobilbloggning

Igår var det mycket på gång. Till och börja med red jag dressyrlektion på Witezz för Sofia. Det gick super bra även om hon mot slutet vart lite trött och började fjanta sig. Jag och Anna har tidigare lagt fram som önskemål att arbeta lite med bommar och hoppa lite ibland. Så igår jobbade vi med bommar. Sofia hade fixat i ordning en övning med bommar där det sammanlagt på en långsida fanns 4 möjliga volter.
 - En jätte stor galoppvolt
 - En lite mindre galoppvolt med en galoppbom
 - En ännu lite mindre travvolt
 - En ännu mindre (10m) trav volt med bommar på böjt spår.

till en början ville hon inte riktigt gå över bommarna. Hon sprang undan mina hjälper och jag red inte heller riktigt över dem, släppte liksom alla tankar på att rida och började koncentrera mig på bommarna, men efter några upprepningar var hon verkligen superduktig! Hon spårade också mycket bättre igår, övning ger färdighet. Det är bara att fortsätta nöta.

Senare på kvällen gick jag ut och lekte med Johannq, Alva, Malin och några av deras kompidar. Vi tog en promenad, pratade och skrattade. Kändes skönt att.komma ut. Jag avslutade kvällen med nudlar, chips och coca-cola samt en skräckis tillsammans med Alex. Usch fy säger jag bara. Filmen vi tittade på heter "Mama" och är nog den hittills hemskaste filmen jag har sett, dock otroligt bra och välgjord. Så alla ni skräckälskare, se den!

Denna dagen däremot har bestått av en sväng ner på Vårmarknaden. Ett ord - besviken så jag taggar om till höstmarknaden. Kom iallafall därifrån med goda remmar, fudge och brända mandlar!

Är just,nu påväg till stallet för att rida Witezz och packa och fixa till imorgon. Då går lastbilen mot Solvalla för lite ponnytrav. Alex och Johanna hänger med i mammas bil och hejar, samt ett stort gäng i lastbilen.

Hmm..undrar om Witezz ska få en liten dusch...

Publicerat den 2013-05-10 - klockan 15:31:42

Witezz' sötaste detalj

Inlägget är inspirerat ifrån Stalltjejen -länk-

Vissa hästar har ju det där väldigt smäckra, fina, snygga utséendet som verkligen lyser snygghet om medan vissa hästar har ett väldigt busigt utryck *host* Irrbloss *host*. Personligen tycker jag dock att Witezz har det där otroligt söta utrycket. Hon utrstålar en så mysig känsla. Min fina!
 

 
Och hennes, enligt mig, sötaste detalj är helt klart hennes fräknar i ansiktet, hon är ju nämligen på väg att bli skimmel. Eller rättare sagt flugskimmel. Därav fräknarna, aka. flugorna. Men än så länge har hon bara fått "flugor" i ansiktet. Så otroligt gulligt måste jag säga! 
 
 
Har ni någon häst som utrstrålar något speciellt, eller som har någon speciell sån där söt detalj som skiljer just henne/honom från de andra?

Publicerat den 2013-05-09 - klockan 17:01:00

Musik-nostalgi


 
ååh, får sånna "jag-längtar-tillbaka-till-när-jag-var-liten-feelings" när jag hör dom här låtarna. Helt sjukt att jag fortfarande kan komma ihåg texten. Så här sitter jag och sjunger till Schlager Kidz för glatta livet! haha!
 
Kommer speciellt ihåg låten längst ner, den var min favorit låt när jag var liten. Kommer ihåg att jag hade en skiva, typ Absolut Music ## - någon siffra och jag vart så sjukt ledsen när jag tappade bort skivan. Hittade förresten den för inte alls länge sedan när vi packade upp flyttgrejer. Där har den, under hela min uppväxt, gömt sig i mammas skivställ. I ett helt annat fodral än det skulle vara. Bad skiva!

Har ni någon låt ni lyssnade på som liten som gör att ni bara längtar tillbaka?

Publicerat den 2013-05-08 - klockan 20:31:03

Stallfri dag

Idag är Witezz "ledig". Jag ska vara i stallet torsdag-söndag sen så det kändes lättast att låta henne vila idag då. Mina planer för dagen är istället att skriva ihop ett CV, ett personligt brev samt skriva ut en bild. Sen ska jag pallra mig upp till McDonalds.

Jag ringde dit igår och frågade ifall dom behöver fler sommarjobbare, och fick svaret att dom ska titta igenom de som ansökte tidigare och se hur många de ska anställa. Han sa att jag kunde lämna mitt CV så skulle de läsa genom mitt me.

Känns super! Hoppas verkligen att jag kan få jobb där, får dock jobba trippelt i Juni då med Feriejobb på kommunen, McDonalds (om jag nu får det) och ridläger i stallet, hehe. Men det löser sig, det gör det alltid!
 
 
 
Vill också säga Tack så mycket! För den otroligt välkommnande statistiken ni ger mig! Tack, hoppas ni stannar!!

Publicerat den 2013-05-08 - klockan 10:48:00

If it's meant to be, it will be

Hur är ni? Tar ni varje dag som den kommer eller planerar ni långt i förväg hur, var och när ni ska göra vad? Tror ni på ödet eller styr du över ditt liv själv? 
En tankeställare det där. Jag är så kluven när jag tänker - vad är jag? Jag menar, klart jag planerar vad jag ska göra imorgon. Klart jag tror att jag med lite attityd och vilja kan styra och ställa över mitt liv. Men samtidigt, jag menar. Vad är det egentligen som förde samman mig och Alex? Var det bara en slump att jag började skriva med honom på facebook, eller bestämde mitt undermedvetna sig för att göra det? hmm..
 

 
Idag red jag ut på Witezz tillsammans med Thomas på Candlelight och Anna på Strumpan. Vi tog e tur runt byn och travrundan. En sväng ner till vattnet och doppade hovspetsarna - och vet ni vad? Witezz bara gick rakt ner i vattnet.. Hon reagerade inte ens på sanden eller vasstråna som rörde sig när hon trampade på dem. Ville hon bada eller?
 
Vi brukar ibland göra så efter att vi galopperat lite. Svalka fötterna i någon djup vattenpöl eller ner till väddökanalen. Det är ju inget skadligt för hästen att vada ner i det kyliga vattnet så länge du bara doppar benen. Det vill säga senorna, inte så långt att du börjar kyla ner musklerna.
 

 
Hästarna var jätte pigga i det varma solvädret. Travade på i rask takt över ängarna och ville mest bara galoppera hela tiden, hehe. Glada hästar ger glada ryttare så där satt vi och skrattade i takt med hästarna.
 
Sedan red vi också ut lite på Illuztra, Irrbloss och Pärlan. Dom skrittade och travade vi ut en liten sväng bara hade allmänt mysigt i vårvädret (läs; sommarvädret). Så otroligt skönt att kunna rida ut i t.shirt. Idag hade vi över 20 grader här i skuggan! Sjukt skönt, hästarna blir liksom svettiga bara av att ta en galopp.
Mm-mm-mmhh, sommarkänslor. Luktblandningen av svettighäst och blommor. haha!
 
Nu vår Witezz vila imorgon, sen kör vi all in resten av veckan!
 

Publicerat den 2013-05-07 - klockan 21:51:41

Update

Okej, under den tiden då jag inte har bloggat har detta hänt:

+ Vi har startat två travtävlingar
   Jag kom 1:a på Gävle med Strumpan. Sedan andra gången på Gävle kom jag 1:a och 3:a med Strumpan,
   samt 2:a med Candlelight. Anna kom 3:a i montén med Candlelight.
- Witezz vrickade sig förmodligen i hagen
  ...och visade lite hälta under en dag, samt var lite varm i fötterna.
+ Vi har ridit första ridlektionen
   ....Det gick super bra, jag berättade mitt och Witezz lilla svänga-ut-rumpan-åt-höger-hela-tiden-problem och
   fick hjälp med det. Samt fick en massa beröm för hur fin Witezz har blivit och vilken utveckling vi har gjort.
- Jag och Alex bråkade
  ... Det var inte kul.
Det löste sig
 
Mina senaste instagram bilder samt en bild från senaste ridlektionen: 
 
 

Publicerat den 2013-05-07 - klockan 10:11:00

Hejdå Horseworld hej igen blogg.se

Usch nej. Saknar blogg.se som sjutton när jag bloggar på horseworld. Det är då man verkligen inser hur stilrent och enkelt "knepiga" blogg.se är egentligen!
Så now i'm back! Jag hoppas ni fortsätter följa mig här, och jag ska börja blogga också dessutom. Whiie! 

Publicerat den 2013-05-07 - klockan 09:53:56

Jag flyttar!

Precis som många andra, tänker även jag flytta min blogg till HorseWorld.
 
Min nya bloggadress kommer att vara www.schnailgull.horseworld.se.

Jag hoppas att ni hänger med och fortsätter att följa mig där. Denna blogg kommer dock att finnas kvar. Jag är inte helt säker än på att jag kommer att trivas där. Det är ett helt annat upplägg än blogg.se. Wordpress är knasigt. Men jag hoppas!

Kram på er! Och glöm inte - www.Schnailgull.horseworld.se - Det är dit ni ska nu!

Publicerat den 2013-05-06 - klockan 10:34:23

Gulliga du!

Tihi, vad gulligt! Kom på nu att jag har ju faktiskt inte, även om det kanske har märkts ganska tydligt, gjort klart för er att jag har lite av en bloggpaus.. Det är så himla mycket i skolan, hemma och i stallet. Tävlings säsongen är igång och det är slutspurt i skolan. 
Jag vill blogga - men om vad. Och jag har inte alltid tiden. 

Men jag kommer tillbaka, och det hoppas jag att ni också gör. Och när jag kommer tillbaka så ska det bli fason på den här bloggen. Det ska bli en blogg med en, max två inriktningar.. Ingen blandning mellan det ena och det andra.
 
Jag har faktiskt haft tankar på att komma tillbaka, och kan komma på mig själv med att sitt på hästryggen och tänka ut inlägg jag kan skriva. haha!
 
Vi ses nog snart igen, tills dess - lev livet!
 
- vårmys i solen -
 
- dressyr träning i morgonsolen -

Publicerat den 2013-05-05 - klockan 17:14:00