Något som krossar mitt hjärta

Är när hästen får ta skulden.
Ryttare hit och dit gnäller och skäller på hästen - över vad? Jo att hästen inte höll galoppen, eller att hästen bara fattar vänster galopp när du galopperar i höger varv. 
 
Är det hästen fel att den fattade fel galopp? Är det hästens fel att konditionen inte är ordentligt uppbyggd så att hästen helt enkelt inte orkar hålla galoppen.
Förtjänar den ett rapp med spöt eller sporrar intryckta i sidan för det?
 
 
Som Parelli en gång sa: "Either you asked the wrong question, or you asked the question wrong"
- "Antingen frågade du fel fråga, eller så frågade du frågan fel."
 

Jag vet själv hur svårt det är att ta på sig någonting, även när det handlar om djur. "
Hon bara stanna på det där hindret och vägrade hoppa" - Nej. Du hade nog, med mycket vilja kunnat driva henne över hindret.
"Hästen var dum och kastade av mig" - Fast är du helt hundra på att det inte fanns något alls du kunde ha gjort för att förhindra att han bockade? Tro mig, been there done that. Det var en tid då jag inte gjorde annat än skyllde på hästen - oj oj oj, vilka tjafs det var i stallet. Så nära det var flera gånger att jag slutade komma tillbaka tid, och så nära det var flera gånger att dom inte ville ha mig där. haha! But that is the past, och för att ge mig själv lite cred så har jag förändrats otroligt mycket på den fronten! 
Okej, det händer att jag häver ur mig hur dum Witezz var när hon gjorde si och så, men jag vet ju innerst inne att det förmodligen fanns något jag hade kunnat göra för att undvika det!
 
 
Det är så att hästen har sitt språk och människan sitt. Hästen kan inte lära sig människans språk, utan det är upp till oss att lära oss hästens språk.
 

Publicerat den 2013-07-14 - klockan 10:05:00





» Marta

SV: Okej :) Vad roligt! Gick det bra? :D

2013-07-15 » 18:59:26

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback