Fyra egenskaper en bra ryttare ska ha enligt MIG!

♥ Kunna grunderna
Vet inte hur mycket till egenskap det egentligen är men självklart för mig är att en bra ryttare kan grunderna. Och då menar jag inte bara kan, kan. Utan det ska sitta i ryggmärgen. Hur ska du göra för att fatta en viss galopp. När och hur en halvhalt används etc. Ja ni förstår. Det är superduper viktigt att en ryttare kan grunderna och att man nöter dem hela tiden!
 
Vara orädd
En ryttare som är rädd för att utmana sig själv, hästen eller er båda två som ett ekipage kommer aldrig bli en bra ryttare. För att komma vidare måste du ta dig över problemen du stöter på oavsett om problemet är att hästen inte förstår vad du vill när du gör en galoppskänkling eller om det är att den börjar bocka hej vilt så fort du sitter upp. En ryttare som är rädd för att pröva på nya saker kommer aldrig att utvecklas.
 
Ha förståelse för hästen som individ
Man bör förstå att en häst är en häst, inte en leksak. En häst har känslor, egna tankar och en egen vilja. Du måste kunna respektera din häst och dennes åsikter. Se saker ur dennes perspektiv och kunna kompromissa med din häst som om det vorre din bästa vän.
 
♥ Tålamod
Rom byggdes inte på en dag. Inte heller din häst kapacitet. Du kan inte köpa en häst för flera tusen, hoppa upp och tro att du ska vinna grand prix nästa måndag. Det är inte bara hästen som behöver kunska, DU behöver också det. Du måste kunna saker lika väl som hästen, om inte bättre och för att lära dig behöver du tålamod.
 
Vad anser du är den viktigaste egenskapen för att bli en bra ryttare? Har du den? Kommentera!
 
 
 


Publicerat den 2013-09-22 - klockan 12:02:00





Snygg blogg och väldigt söt häst! :)

2013-09-25 » 14:12:11

Tycker din blogg är grymt bra!! :)

2013-09-25 » 15:10:08

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback