I'm here!


Publicerat den 2013-11-30 - klockan 19:22:40

DU fångade mitt intresse

Tack så jätte mycket alla ni som länkade era bloggar! Har läst allihopa som en hök och kikat runt! Kul att lära känna er och få läsa om era liv som omväxling! Det var dock några bloggar som jag fastnade lite extra för och som är officiellt inlagda på min lista! 
 
Sen har vi ju denna blogg också. En blogg som jag fastnade ytterligare lite extra för pågrund av hennes välskrivna inlägg. Hon har en rödlinje genom hela bloggen, en fin design och ett sunt hästtänk! haha, där kom det! Bloggen handlar i största drag om henne och Melrose, som hennes systers ponny heter. De tränar tillsammans PNH, alltså Parelli Natural Horsemanship som hon berättar en hel del om. Förutom allt detta fotar hon också jätte fina bilder och ja... jag blir bara helt glad av att läsa hennes blogg!  
 
För att komma till hennes blogg - klicka här - och lova att ni gör det också! Oavsett om du tycker att NH är en bra grej eller inte, för hon bjuder på så mycket mer än det!
 
 
Ni får jätte gärna fortsätta kommentera era blogadresser HÄR, så att jag kan fortsätta fylla på min lista. För som jag sa så både försvinner och tillkommer det nya bloggar varje dag, och faller din blogg mig extra mycket i intresset så hamnar den här på bloggen!
 
 

Publicerat den 2013-11-30 - klockan 16:42:00

IDAG ÄR SISTA CHANSEN

Imorgon. 20.00,  avgörs tävlingen och tre värdiga vinnare ska dras! Jag kommer att välja vinnare genom en slumpgenerator och sen kontakta er 3 som vann via mejl.

Men än så länge går det bra att anmäla sig!!! Inlägget till tävlingen hittar ni i högst upp i menyn genom att klicka på texten "Tävling pågår..." reglerna är enkla så anmäl dig nu på en gång!!!


Publicerat den 2013-11-30 - klockan 16:10:45

Globen, here we go

Sitter nu i bilen påväg till Globen horseshow, Witezz är tränad och har dessutom fått nya skor med både brodd och snösulor, vilket passade perfekt med snön som föll idag! Jag fick hjälpa till lite att sko, eller ja... Jag och Cissi's kompis Helena turades om att dra av skorna och raspa kanterna på Witezz, Strumpan och Candlelight, och den här gången gick det förvånansvärt fort att dra av skorna. Jag lär mig! Raspa däremot hade jag aldrig gjort förut men jag  tycker nog att jag fick till det helt okej!

Slog på stort idag med de nya skorna med brodd på (!) och tränade ganska mycket galopp. Hade först tänkt mig en lite lugnare tur, men Witezz var återigen sådär hård i munnen och ganska motsträvig så när vi kom in på ängen tog vi några volter. Jobbade igenom henne i trav ordentligt i båda varven, ökade och minskade volten och tempot ofta och flyttade åt båda hållen.
Galoppen körde vi också på ängen, fast en annan äng och efter lite böjning och ställning i båda varven var hon mjuk och fin! 

Med andra ord blev det dressyr-ritt idag och Anna och Preztige hakade på bäst de kunde och övade på lite saker såsom skritt, trav och halt utan att följa efter mig. Självständighet helt enkelt!
Men imorgon tar vi en lite lugnare tur, vi lär ju vara lagom trötta efter Globen!

Vi ska gå lite på mässan och så innan själva showen och jag ska leta lite efter ett snyggt pannband och ett par vantar till mig själv, det behövs verkligen nu när det börjar bli kallt! Jag och Olli ska också lika lite efter snygga och billiga shchabrak till de lite större hästarna då majoriteten av alla schabrak vi har just nu är till b-ponnysarna... Men det blir nog bra!
Är någon utav er på kvällens show? Träffas vi?


Publicerat den 2013-11-30 - klockan 15:38:14

♥ Du är mitt allt ♥


Publicerat den 2013-11-30 - klockan 11:56:00

Smile because it's friday

Av någon anledning så känns det så skjukt skönt att det idag är fredag. Slutet på en olidlig skolvecka, mörka ridturer och korta dagar. Nu väntar två, härliga dagar fyllda med ljus och andra skojigheter!
 
Jag har precis ätit lite tacos, typical fredagsmat, och ska strax leta film tills ikväll! Känner för att ha en sån där riktigt myskväll där man glömmer allt vad skolan heter och bara andas ut. Imorgon är det globen horseshow och som jag längtar! Fick dessutom redan på att Lovisa ska gå med oss vilket bara gjorde det hela ännu bättre!
Så direkt på morgonen imorgon åker jag ut till stallet och tar ut Witezz så hon får röra på sig. Tänkte inte jobba henne så otroligt mycket utan vi tar nog en lägre form idag, flyttar lite bara för att se om hon svarar på skänkel och så tar vi några backar också!
 
Stallet ska fixas och om jag inte minns fel så sa Cissi något om julpynt också! Alltid lika mysigt att fixa i stallet, och ljusstakarna åker upp vilket gör att det blir en helt annan stämning i stallet, åååh så mysigt, vintern är alldeles strax här!!! Brukar ni julpynta stallet?
 
 
 
 
 

Publicerat den 2013-11-29 - klockan 17:37:00

Citat och ordspråk värda att tänka på

Hästvärlden i sig har väl ändå en hel del motton, citat, ordspråk och tankar som motiverar och inspirerar och förklarar hur vi tycker och tänker! Några utavcitaten eller mottona går även att relatera till det verkliga livet men några är helt hästifierade. Frågan är, känner ni igen er i någon av dessa:
 
Över, under eller igenom - När hästen vägrar på ett hinder om, om och om igen och ridläraren står där med stränga ögon och ser ut att vilja explodera av frustration, det är då de här orden kommer bra till användning. Över, under eller igenom... förbi ska vi iallafall!
 
Det är aldrig hästens fel - Det här är något som ekar i mig dagligen och av någon anledning så har jag något emot det här ordspråket och jag tror att det är för att jag anser att man kan uttrycka sig på ett annat sätt. Jag skulle faktiskt föredra att säga "det finns alltid något du kunde ha gjort" istället då det låter mer motiverande och mer tänkande istället för "det är aldrig hästens fel" som låter väldigt kort och konkret. Påhoppande liksom.
 
Genvägar är senvägar - Har ni aldrig hört detta ordspråket så undrar vilka hästmänniskor ni har omgett er med. Det här, fast i andra ord, får jag höra hela tiden även i vardagen vilket egentligen bara betyder att det är bättre att göra det bra och ordentligt på en gång oavsett hur mycker mer tid det tar. Somliga straffar Gud medsamma liksom!
 
Gör om gör rätt - Fyra ord som jag får höra jämt! Ett dåligt dressyrpas - gör om gör rätt. En dålig start i ett lopp - gör om gör rätt. Ett dåligt språng över hinder - gör om gör rätt. En dålig ridväg - gör om gör rätt.
 
HHar ni något annat typiskt hästifiera ordspråk eller citat? 
 

Publicerat den 2013-11-29 - klockan 14:01:00

(re)volt - en missvisande bild av hästvärlden

Ju mer jag tittar på den nya SVT-serien (Re)volt, desto argare blir jag. De skilldrar ju hästvärlden på ett sätt som får oss att verka barnlisgare än dagisbarn med knytnävsbråk i stallet och de desperata försöken att få vad vi vill ha. Att huvudrollen Eddie dessutom är upp över öronen förälskad i ridläraren Måns är inte heller något att "skämta" om då det faktiskt händer att små ridskole-ryttare blir uttnyttjade av ridlärarna...
 
Vad är det här för sätt att marknadsföra hästsporten egentligen? Alla små barn där ute som hur länge som helst har drömt om att få börja på ridskola är nu vettskrämda för att det, "bakom kulliserna" pågår bråk och mobbning. Och för att inte tala om mammorna till barnen som nu är vettskrämda över det faktum att när barnet växer upp och bestämmer sig för att börja med privatlektioner och tävla eller dylikt så finns det inget som stoppar dem. De gör allt ifrån att sälja mammas tavlor bakom ryggen på henne till att lifta med främmande. 
 
Det enda plusset jag kan ge serien är det faktum att de har tagit med en kille bland elevrollerna, samt att Eddie inte har en massa märkeskläder utan ett par helt "vanliga" ridbyxor med en helt vanlig tröja.
 
Jag är egentligen inget stort fan av svenska serier och började enbart titta på den här pågrund av att den handlade om hästar. Nu funderar jag på att bojkotta den helt, men samtidigt är jag lite nyfiken på hur de kommer att sluta för Eddie och Isa i hopptävlingen. Kanske kommer vi att få se en massa spöslag och sporrar ifrån förloraren... 
 

Publicerat den 2013-11-29 - klockan 09:10:00

Ett stort leende på läpparna, det var allt!

Idag var den bästa ridturen Witezz har gett mig på länge! Hon var lyhörd, sammarbetsvillig iallafall efter ett tag, glad och allt sånt där positivt men ändå inte för duktig, utan hon gav mig ändå lite utmaning! 
 
Började med att skritta fram ordentligt. Skrittade nog närmare 1/3 av hela rundan vi skulle ta innan jag kom fram i trav. Jag jobbade med lite ställning på rakt spår i både skritt, trav och halt! Jag gjorde några tempoväxlingar och övergångar men upprepade inte så mycket eftersom att hon skötte sig ypperligt. Flyttningarna satt bra i skritten och lite sämre, men inte dåligt, i traven. Hon har lättare åt höger än vänster och ett av våra mål för vintern/våren blir helt klart att jobba mycket på skänkelvikningar. Överhuvudtaget att jobba mycket med skänklarna och hålla henne aktiv för skänkeln, inte be om saker hela tiden utan snarare be om saker ibland och vara väldigt tydlig med eftergift och beröm!
 
Galopp tog vi också och det var efter det jag inte kunda sluta le. Hon gjorde sånna otroligt fina fattningar. Inte ens i närheten utan ett slängsteg hit, eller ett slängsteg dit. Formen höll hon igenom hela fattningen och igenom hela galoppen och... nej alltså jag finner inga ord! En otroligt fin fattning där jag kunde känna hela henne kropp arbeta under mig och bilder av typ Jan Brink kom upp i mitt huvud, haha! Ett leende på läpparna hade jag hela vägen hem sen och en ordentligt avryktning med ryktborsten och lite morötter fick hon innan jag och Anna tog Pärlan och Shahzam på en kort skritt-tur.
 
Imorgon vilar Witezz och sen rider vi ut lite på lördag innan globen horseshow och dessutom ska vi pynta och fixa lite fint i stallet under dagen!
 
 

Publicerat den 2013-11-28 - klockan 20:46:16

Min blogg-lista sinar

Läser, eller läste, ett antal bloggar varje dag för ett tag sedan. Men för varje dag som går tröttnar jag mer och mer och riktigt många bloggar har försvunnit ifrån min lista, egentligen läser jag till största del bara bloggar där jag känner bloggaren i fråga.

Men, så vill jag ju inte ha det! Jag älskar att läsa bloggar och om jag kunde skulle jag ligga dag ut, dag in och zappa bland olika bloggar!

Därför vill jag att du kommenterar din blogg tillsammans med en kort beskrivning om vad den handlar om. Jag lyfter fram bloggen som faller mig bäst i smaken här på bloggen med en länk och ett eget inlägg. Dessutom kommer jag att lägga till alla bloggar som faller i mitt intresse på min bloggläsare och läsa dem passionerat tills jag tröttnar!
Publicerat den 2013-11-28 - klockan 14:11:08

Världens onödigaste skoldag

På företagsekonomi gjorde vi frågor till ett Jeopardy som vi ska ha på öppethus. Efter det har vi skulle vi ha haft 1½ timmes håltimme och sedan lite matte som är framskjuten. Känns inte alls lockande att sitta och vänta så länge på någonting som ändå inte kommer funka så bra då det alltid slutar med huvudvärk och en irriterad Jonna som inte alls fått någonting gjort på matten, så jag sjukanmälde mig och har nu gått hem för att läsa i engelskaboken och kötta igenom matteboken! Av någon anledning så tror jag att det kommer gå bättre för mig då jag alltid jobbar matte bättre hemma. Där är det inte massa prat här och var och genomgångar 10sidor längre fram än vad jag är.
 
Senare under dagen åker jag iväg till stallet och rider min fina. Hon ska få en ordentlig rykt och sen ett ordentligt ridpass, dock beroende på hur vägarna ser ut. Vågar inte rida på allt för mycket ifall det skulle vara isfläckar över allt. Men lite flyttningar ska göras både i skritt och trav, möjligtvis lite tempoväxlingar och övergångar beroende på vad Anna och Preztige tycker om det och sen ska vi även ta lite galopp såklart! Jag skojar inte när jag säger att det känns tomt med bara 3 hästar i gång just nu! Jag och Anna är vana vid att träna minst 2 hästar per dag och ibland räcker inte ens det för att alla hästar ska bli tränade.
 
 
Tävlingen börjar dra ihop sig också och om två dagar dras tre stycken lyckliga vinnare! Har även fått ett erbjudande om ett annat designer jobb åt ett företag, spännande, spännande. Eller hur! Ni som ännu inte har varit med i tävlingen, var med ni också! En ny design eller header sitter ju aldrig fel. Om inte annat så kan det vara skönt att ha en snygg i reserv! Jag kan nämligen skicka kodmallarna och sådant som filer så kan du enkelt och smidigt sätta in dem när du vill!
 
 

Publicerat den 2013-11-28 - klockan 11:27:00

Det ena utesluter inte det andra

Något bland det värsta jag vet med hästsporten är hur vi delas in i grupper. Du och du är hoppryttare och ni där borta är dressyrryttare och Ni! Ni är NH-nördar. Men, vad är jag då? Jag tävlar dressyr, jag tävlar ponnytrav, jag har tävlat ponnygalopp, ha dessutom så har jag börjat hoppträna då och då och ändå förespråkar jag en sund hästhantering.
 
Jag anser att det finns bättre sätt än att slå och tvinga hästen till saker och att man alltid bör se till hästens bästa och att man ska respektera och uppskatta hästen för allt den gör för oss. Men ingen får någonsin glömma att jag är en tävlingsmänniska upp i dagen. Jag rider med både spö och sporrar och höjer allt som oftast rösten mot Witezz. Jag får ofta höra vilken dubbelmoral jag har, att mina åsikter är falska och att jag ska "sluta leka" MEN...
 
 
Att jag rider med spö och sporrar och dessutom använder dem betyder inte att jag inte respekterar Witezz eller uppskattar vad hon gör och absolut inte att jag på något sätt är elak mot henne. Dessutom är jag otroligt noga med när jag lägger på spö eller sporrar och det är det jag menar! Jag kan vara dressyr-ryttare, hoppryttare, travkusk och ändå använda mig utav "NH", precis som jag kan vara en dressyr-ryttare och ändå älska allt vad hoppning heter. Faktum är att jag kan vara allt på en gång utan att  hästvärlden behöver skapa något slags tredje världskrig. Nej, avskaffa allt vad gruppering heter. Den här världen är ju värre än mellanstadiet. 
 
Och ta aldrig för givet att en ryttare med ett spö i handen och sporrar runt fötterna är en elak person innan motsattsen har bevisats! Sund hästhållning och sund hästhantering två helt skilda saker, och det ena utesluter verkligen inte det andra!
 
 

Publicerat den 2013-11-27 - klockan 16:27:00

Expect nothing and you'll never be dissappointed

Kliver av bussen till stallet och det första jag möts av är snö. Inte mycket, men snö! Det andra jag möts av är en desperat lillasyster i "pojk-och-ko-hagen" som inte kan hitta sin häst. Det, hon, är också anledningen till att jag bloggar så himla sent idag. Eller sent och sent, den här tiden är ni ju vana vid! 
 
Missade 7 bussen gjorde vi i alla fall men det gjorde inte sådär världans mycket. Vem behöver plugg när man kan trickträna, busa och skratta med sin polle? Witezz var... inte så duktig idag när vi red ut men desto bättre på det vi gjorde i stallgången. Kan ni tänka er MIN häst, stå bredvid 4 påsar fulla med hö och inte äta ur dom!!! Eh, jag tror inte det! Mest glad är jag faktiskt över att hon verkligen reagerade på mitt "Nej" idag.
 
Eftersom att vi är obroddade och utan snösulor så tog vi det ganska lugnt på vägarna då Witezz halkade lite här och lite där och kastade snökokor omkring sig, men hon kändes också hård i munnen och lite...motsträvig... Jag gjorde det bästa av situationen och fick ihop henne i en någorlunda okej form, men vi tar igen det på torsdag. Galopp vart det i också, och även om Witezz tyckte att det var riktigt tråkigt att behöva galoppera så långsamt så kändes det som att hon njöt i fulla drag. Vi travade och galopperade på grässtigarna och ängarna, sen räckte det för idag!
 

Publicerat den 2013-11-26 - klockan 22:04:08

Schnailgull tipsar

Klickade mig igår in på den här grymma sidan, full med snygga skal och dylikt till både telefoner och laptopar. Letade efter ett skal till min nya mobil samt en dammplugg. Sjukt bra grej att ha och kostar inte alls mycket. Den hindrar damm, höstrån, stöv, hästgodisrester och annat smått att krypa sig ner i ladd-sladd-hålet och i hörlurs-hålet. Den och ett bumper skal är på väg hem till mig och borde anlända imorgon! Frakten var inte alls dyr vilket jag vart väldigt glad över, vart jag än har tittat har inte bara skalen kostat över 100lappen, utan även frakten...

Har även tittat in lite av deras designskal, designade utav: Malin Wallberg, Idadesign och Avanna. Sjukt snygga, och helt unika skal. Du kan inte hitta dem någonstans och ett, om inte flera, utav dessa kommer att stå på min önskelista till jul! Älskar att det fanns ett stort utbud av olika sorters skal, både stilrena och lite mer plottriga. Här kommer jag helt klart inhandla alla mina kommande telefon och data köp. Fundera på att köpa ett dislapyskydd både till telefonen och datorn därifrån - billigt och bra!
 

Publicerat den 2013-11-26 - klockan 18:13:00

Det blir inte alltid som planerat

Det är bara jag som kan ta så brutalt fel på dagar alltså. Gick upp klockan 7 imorse för att hinna skriva klart och öva på talet för att sedan, efter 3 timmar komma på att 
Har suttit hela dagen med datan framför mig med ett inlägg där åsikterna bara flödar. Att det inte har blivit skrivet kan ni skylla på mina lärare som tydligen tycker att man ska ägna sig åt skolarbete i skolan, har ni hört något så konstigt. Har iallfall tryckt på on/off knappen ett antal gånger idag... Lite roliga mejl har trillat ner i mailkorgen och ni kan, förutom tävlingen som pågår just nu, förvänta er ännu mer roligheter!
 
Har precis genomfört ett sjukt styrkepass på idrotten och är helt slut i mina lår och armar. Tagga stallet och riiida!! Witezz ska ändå få komma ut och röra på sig tillsammans med Anna och Preztige. Sköter hon sig extra bra tar vi lite galopp också, annars jobbar vi lite lång, låg och självbärig idag! Cissi var snäll och mockade lite i stallet, så allt och lite till kommer att vara fixat när jag kommer till stallet. Kanske står min polle i stallet, borstad och klar och väntar på mig - vardagslyx!
 
Ska fortsätta jobba lite med det eftertraktade åsiktsinlägget. Det är något jag verkligen få ihop ordentligt för att få er att förstå det till fullo! Bussen går klockan 5 så lite tid har jag!
 

Publicerat den 2013-11-26 - klockan 16:00:09

En dag för sent, men bättre sent än aldrig

Eftersom att jag hade studiedag igår så glömde jag helt bort att det var måndag! Mycket av dagen gick dessutom åt till att skriva på fotouppgiften och sen har jag funderat massor på mitt tal. Men här kommer iallafall den otroligt eftertraktade och inte alls vanliga veckoplaneringen!!
 
Måndag: blir en lugn dag. Jag fokuserar på plugg och Witezz äter sig rund och fin i hagen och busar med sina kompisar.
 
Tisdag: blir en mindre lugn dag. Anna åker, som vanligt, till stallet i förväg och mockar och fixar sedan kommer jag till en instagen och oftast färdigborstad häst. Witezz ska få jobba på lite självbärighet i den lite lägre formen. Vi gör lite övergångar och dessutom ska jag prova galoppera med Preztige bakom mig i trav. Förhoppningsvis är Witezz på min sida och håller en rund, kort och fin galopp - annars vette sjutton vart det här slutar!
 
Onsdag: blir ännu en vilodag för Witezz och jag ska plugga ikapp lite i matten och lite annat smått och gott.
 
Torsdag: blir det en dressyr-ute-ritt. Dressyrsadeln åker på och här ska det jobbas! Mamma har lovat att leta lite efter en bättre pannlampa så att jag åtminstone kan se en meter framför öronen, det skulle ju underlätta en del vad gäller dressyrandet. Jag kommer lägga mycket fokus på min sits. En höjd hand och en rakriktad blick. Jämn kontakt på tygeln och ett ordentligt knäslut. Vi gör nog även idag lite övergångar, lite skänkelvikningar längs med vägkanten och lite tempoväxlingar. Preztige får haka på bäst han kan.
 
Fredag: Blir en relativt lugn dag för både mig och Witezz, iallafall som det verkar just nu. Jag kan inte komma på något jag har inplanerat och såvida Witezz inte har bokat in något möte med någon hästkompis i den södra delen av hagen så antar jag att hon äter vidare.
 
Lördag-kväll inträder jag, Anna, Cissi och Olli Globen Horseshow och tittar på årets show. Även om jag inte, som många andra, sitter och hypar flera veckor tidigare så ser jag ändå fram emot showen. Det är något inte alla får uppleva och många av numrena är både roliga och lärorika. Jag har hört att en ny "frihets-dressyr-gubbe" ska komma i år, vilket jag ser väldigt mycket framemot. Dessutom ska jag på mässan i år leta efter någor annat än strumpor, vilket bara det blir lite spännande. 

För övrigt blir helgen en helt vanlig stallhelg då vi pysslar och donar i stallet. Lastbilen ska plockar ur, tävlingsutrustning ska putsas, mitt och Anna's loft måste städas (igen) och täcken ska borstas av och läggas i tvätten. Både lördagen och söndagen kommer att gå åt och dessutom ska ju våra pollar få komma ut och röra på sig också!
 

Publicerat den 2013-11-26 - klockan 08:35:00

Jag lyser i min frånvaro

Precis hela dagen har gått åt till att plugga. Jag gick en promenad direkt på morgonen med Alex och satte mig sen direkt vid den här uppgiften. 5 A4 sidor ska vi skriva om fotografiets historia, och visst att jag tycker det är kul att fota och jag tycker det är hur häftigt som helst att den första kameran endast var en låda med ett litet, litet hål i och en vit vägg, men sånt här kan jag leva utan. Sen har jag ett tal att redovisa imorgon också där inte ens hälften är skrivet - vad hände där Jonna?
 
Har tagit lite småpauser under dagen dock för att strimulera hjärncellerna lite och låta huvudet vila. Lite judoträning har jag hunnit med och rets första julgodis är inhandlat. Har dessutom skickat efter årets första julklapp, och precis som varje år undrar jag varför sjutton jag är så tidig då jag hatar att sitta och hålla på presenter. Tror iallafall att personen i fråga kommer bli superglad över julklappen!
 
Nej, nu måste jag skriva vidare på den här !@#%!$ uppgiften. Tack för alla kommentarer, de lyser upp min, i övrigt, gråa dag!
 
 

Publicerat den 2013-11-25 - klockan 19:53:00

Mindre än en månad kvar till jul
Publicerat den 2013-11-25 - klockan 12:41:37

Det tog lite längre tid än planerat

Kom för ett tag sedan in ifrån en mysig promenad med Alex hund Tyzzon. Meningen var att jag på en gång skulle sätta mig här och skriva lite om dagen men så hittade jag en lite rolig grej på en annan blogg och satte mig vid min design. Hux flux så var min stilmall borta och ersatt med en av mina kodmallar och jag började nästan gråta av förtvivlan. Jag hatar, hatar, hatar blogg.se's senaste uppdatering angående designverktyget. HATAR!!! Tacka vetja gud att min och lillsysters design är ganska så lika, så efter lite småfix så tror jag att den nu ser ungefär likadan ut som alltid. IFALL NI DÄREMOT MÄRKER NÅGOT FEL, please tell me.
 
Witezz fick iallafall komma ut på en ordentlig runda idag. Det var fortfarande ljust när vi red ut så då passade vi på att gå lite längre och på lite andra vägar än vanligt och dessutom travade vi en del. Det fick bli barbacka för min del då Anna behövde sadeln jag brukar använda, men jag klagar inte eftersom att det är så himla supermysigt att rida barbacka! Hon skötte sig superbra och svarade ordentligt på skänkeln när jag bad om det. Provade göra lite flyttningar från sida till sida på grusvägen och även där lyssnade hon klockrent!
 
Igår fick jag bekräftat vad jag har kännt ett tag. Witezz har tappat lite muskler och gått ner lite vikt, vilket jag har tyckt varit jätte konstigt, visst att vi har tagit det lugnare nu ett tag men hon tränar ju fortfarande regelbundet och några hårdare pass slänger vi in ibland också! Så nu har vi ändrat om hennes matschema lite och dessutom satt på ett varmt och gosigt täcke! Tror ni hon är glad nu eller, haha! Något jag däremot inte är så glad över är att hon igår, för andra gången i rad, trängde sig ut genom grinden vid insläpp. Inte okej, detta ska vi träna på framöver!
 
 
Imorgon får Witezz vila medan jag skriver ihop en inlämningsuppgift på 5 A4 sidor. Hade helt glömt bort den uppgiften och den ska lämnas in imorgon innan midnatt. Skönt att vi är lediga ifrån skolan även om min klocka kommer att ringa 08.00 för att inte missa alltför mycket av dagen! Har lite idéer på inlägg också som jag tänkte att jag skulle sätta mig och skriva ihop, men först lite Wallander och sen lite sömn. Håller på att somna redan nu.

Publicerat den 2013-11-24 - klockan 23:06:50

Bilder ifrån igår

Lillaasyster Anna är fotograf

Publicerat den 2013-11-24 - klockan 13:58:00

Som den morgontrötta hästmänniskan jag är

Så försov jag mig självklart. När ska jag någonsin kunna visa hur duktig jag är när jag inte ens kan komma upp ur sängen själv utan lillasyster som skriker på mig, haha. När jag kom hem igår stod håret på ända och ögonen åt alla olika håll och kanter. Efter två avsnitt av American Funniest Homevideos så somnade jag sött i min säng.
 
Igår efter tävlingen red jag ut en sväng barbacka på Witezz tillsammans med Anna och Ella, vilket passade utmärkt eftersom att backen var lika hård som asfalt. Vi travade lite på gräset men annars vart det en skritt tur. Mysigt det också, så jag klagar inte. Witezz får komm ut på en tur även idag, med eller utan sadel är osäkert eftersom att jag inte vet ifall Anna vill ha sadel eller inte på Shahzam. Olli, Anna och Ella hänger nämlilgen med på sina hästar och det blir lite utav en Arabhäst sammankomst / syskonträff för alla utom Pärlan som kanske inte riktigt passar i i dagen ridtur, hehe. Shahzam, Preztige och Witezz är ju nämligen alla syskon och därmed araber. 
 
Det är ju inte bara ljuset jag missar idag utan tiden också. Det finns en hel del grejer som ska göras nu eftersom att vi officiellt har avslutat tävlingssäsongen, och som jag hade planerat att hinna idag, men som nu inte hinns med. Tur är väl det att det kommer fler helger, men det är aldrig kul att behöva skjuta upp någonting.
 

Publicerat den 2013-11-24 - klockan 11:08:21

Practice makes perfection

Det är en glad och ytterst nöjd kusk på väg hem ifrån Gävle idag! Candlelight skötte sig superbra och jag gav iväg ett glädjetjut när jag som 2a passerade mållinjen. 

Vi har gjort upp nya taktiker och nya rutiner som känns riktigt bra och som jag tror kommer att funka super nästa säsong. Candlelight kändes seg i början och fick inte riktigt grepp med bakbenen i underlaget, men efter att ha travat in sig ordentligt så kände jag hur hon efter 1000m sög tag i betet och började springa. Vi fick några fjantgalopper pågrund av dålig kommunikation och sura miner och hade vi inte fått de så hade vi kanske kunnat knipa första platsen.

Jag är hur som helst supernöjd med dagen och det känns bra att avsluta säsongen med det här loppet. Det absolut bästa med dagen är dessutom att få bekräftat att Candlelight mår bra och att hon är sig själv.


Publicerat den 2013-11-23 - klockan 14:47:27

Mitt vinterland

Candlelight står i lastbilen, alla grejer är packade och lastbilen rullar. Vi har gått igenom taktiken och näst på schemat står mental förberedelse.
Vaknade upp till frost i morse och längtan efter vintern växer för varje dag som går. Det börjar bli dags att inhandla en ordentlig mössa och ett par mysiga vantar, sen är jag redo!


Publicerat den 2013-11-23 - klockan 08:35:50

Tyst som natten...

Efter lite om-möblering i stallet verkar det nu som att alla hästarna är nöjda och de står just nu och mumsar på lite hö. Candlelight har på sig gosiga täcken och ett lindor och jag hoppas att hon är lika taggad inför imorgon som jag är. Lastbilen rullar klockan 08.00 så det blir en tidig uppgång, iallafall för mig som i vanliga fall itne går upp innan 08.00
 
Candlelight lopp ser bra ut. Hon är, på pappret, den näst snabbaste hästen i fältet och även om våran plats bakom startbilen hade kunnat vara bättre så klagar jag inte. Jag behöver bara hitta en lucka eller haka på någon startsnabb ponny så löser sig det mesta sen. Loppet vi startar imorgon kallas för Gävle's lilla pris och är ett insprängt lopp, vilket betyder att det är ett ponnylopp bland storloppen. Jag tycker faktiskt att det är en ganska mäktig känsla att värma sin lilla ponny bland alla stora hästar. Det är en lite annan stämning på banan och stallplanen överhuvudtaget. 
 
 
Witezz gick jätte bra dag även fast vi mest lullade runt. Jag lät henne gå på långa tyglar men i en lång och låg form vilket hon, med tanke på alla frustningar, verkade trivas bra med. Jag lät henne dock jobba på ordentligt i backen och jag gjorde övningen Sofia har gett oss uppför backen, vilket går ut på att få med bakbenen i steget ordentligt. Det var inte det lättaste att göra i en uppförsbacke, men det funkade. Witezz tyckte att det var jobbigt iallafall så något rätt blev det ju. Sen om det tog där det skulle... Det får vi hoppas.
 
Imorgon rider vi, om vi hinner, antingen på volten, som nu har fått lampor woohoo, eller ut med Ella och Pärlan på en liten runda. Det beror lite på tid, väder och humör... Men någonting hittar vi förmodligen iallafall på. Det är ju en hel del andra saker som ska hinnas med också. 
 
 
Nu däremot ska jag lägga mig och läsa lite Kalle Anka tidningar. Det är standard när jag sover här, jag har faktiskt, så länge jag kan minnas, somnat till en kalletidning. Och det utan problem då Kalle Anka är väldens bästa tidning, tillsammans med Bamse. Godnatt hörrni!

Publicerat den 2013-11-22 - klockan 23:24:00

Today is today.

Jag sitter i nuläget på bussen till stallet. Anna är redan där och förhoppningsvis har de gjort som dem skulle och börjat packa de mesta till imorgon. När jag sen kommer så hjälper jag Anna på volten. Candlelight ska få ett mjukgörande och härligt pass innan tävlingen så vi kör lite böja, ställa och flytta. Några övergångar blir det nog också!

Efter passet får Candlelight komma in och få lite massage, backontrack-lindor och sköna täcken medan Anna och Ella och fixar Witezz, Pärlan och Preztige. så när Candle är klar drar vi ut med nästa gäng.

Witezz ska få gå lite lugnt idag, lång och låg form - självbärande. Hon tycker det är mysigt och jag med! Hade egentligen tänkt ta någon galopp men när Cissi i sista sekunden tyckte att Preztige skulle följa med så sprack de planerna.
När stallet och all packning är klar så har vi lite fredagsmys med tacos och kanske någon film. Det blir dock sängdags tidigt ikväll då jag vill vara pigg och alert imorgon. Vi har ett bra, men ganska tufft lopp framför oss!


Förresten, vad tycker ni om ändringen i designen? Jag är lite osäker på bakgrunden, och kommer nog ändra en del i framtiden men är jätte nöjd med headern, eller headrarna kanske jag ska säga...

Publicerat den 2013-11-22 - klockan 17:18:04

Glittra med Hööks!

Men åh, har ni sett de nya grejerna som hööks har fått in? HUR SNYGGA ÄR DOM INTE?! Som den sanna fangirlaren jag är så sitter jag här, mitt på lektionen och små-ler lite creepande. På insidan däremot skriker jag högt, hoppar upp och ner och ber till gud att få lite pengar nerdimpande på kontot. Tänk er mig som miljonär. Witezz hade varit världens mest bortskämda häst..
 
 

Publicerat den 2013-11-22 - klockan 11:34:10

Så mycket händer på så lite tid!

Jisses vilken dag måste jag säga! Att så mycket kan hända på så lite tid... Idag var jag tränat 2 hästar. Gissade lite fel angående vem som kommer rida vem, men det gick ju bra ändå! A-K var i full färd att mocka och fixa när vi kom, vilket jag är otroligt tacksam för! Det gjorde nämligen att jag kunde ta med mig Ella ut med Candlelight, som jag annars hade fått köra helt själv och ja, ni vet ju hur mörkrädd jag är! Så Ella grabbade en cykel och så drog vi iväg!

Candle kändes superfin och gick jätte bra i de intervaller vi körde. Hon gick, efter lite trixande, rakt och fint och trampade på bra! Vi stötte sedan på lite på problem i slutet, men det är fixat nu och allt är bra! Det allra största problemet, skulle jag säga, var att vårt sällskap inte riktigt hängde med i Candlelight's tempo, men så kan det ju gå, hon är ju inte den första med att underkasta farten i Candlelight... Hehe. Höll också på att åka ur vagnen en gång, eller rättaresagt jag åkte ur vagnen en gång men lyckades på något mirakulöst sätt ta mig upp utan större skador. Sablans växt och vara "läskig"...

Witezz var näst ut tillsammans med Preztige och Pärlan och idag bestämde jag mig för att det var dags för en riktigt igenomkörare. Jag tror dessvärre inte att Witezz var riktigt med på noterna men efter lite plockande, berömmande och peppande så gick även hon superfint! Det var mycket att titta på och  jag tror inte att Witezz hade full fokus på mig i ens 2 sekunder, men vi jobbar på!

Har bestämt mig för att en gång i veckan ta med dressyrsadeln ut en sväng. Inte för att rida värsta dressyrpasset på henne, utan snarare för att kunna komma åt henne och hjälpa henne så mycket jag kan. 


Här är hon, min lilla fuling. Imorgon är jag inte säker, men antagligen får hon vila och ridas lite på lördag. Det beror lite på tider inför lördagen och så, men pussas och klapas ska göras i alla fall! Min lilla gosfia!


Publicerat den 2013-11-21 - klockan 19:48:12

Ett prov avklarat, nu kör vi vidare

Har precis skrivit klart engelskaprovet och insåg att jag pluggade på lite fel saker, men så kan de ju gå. Det är ganska ofta man över huvudtaget lägger fokus på fel saker speciellt inom hästvärlden. Var och varannan häst är ju "dum och bångstyrig" trots att det egentligen är människan som lagt fokus på fel beteende. Jag tror dock att provet gick helt okej, och är lika nöjd som alltid över att kunna lämna ännu en deadline bakom mig! 

Efter skolan har jag lite saker att fixa innan bussen mot stallet rullar. Antagligen möter jag upp Ella på stationen och vägleder henne till Granö, gotlänningar ni vet, haha. Witezz ska få komma ut och röra på sig idag. Om jag gissar rätt så rider Anna Preztige och Ella rider Candlelight. Rundan blir inte lång, men säkerligen pratig! Dessutom på börjar jag och Witezz #operationbäst. Ja, sug på den karamellen ni! 
Publicerat den 2013-11-21 - klockan 11:35:26

Det var otroligt svårt!

Asså jag visste att western inte var som att engelskt eller sådant, men jisses. Det är som en helt annat värld. Gör si, gör så säger Josephine medan mina dressyrvanor säger annat. Jag som har som vana att ha handen väldigt lågt hade det extra svårt här då du alltid ska ha handen högt och eventuellt höja den. Stackars hästens som måste varit otroligt förvirrad över mina hjäler och stackars Jospehine som såg ut att när som helst krevera! Men nu har jag provat på western. Har gjort både stopp, spin och lite allmän ridning, även om han inte direkt stannade när jag tyckte och spinnade så fort som Josephine tyckte, hehe, och precis som med allt annat så plockar man de goda bitarna och slänger det andra.
 
Det som var roligast med att prova på western var nog det faktumet att jag vart så motiverad och inspirerad till att fortsätta med Witezz, för att jag vet att hon som redan är känslig, med konsekventa metoder kan bli precis lika duktig, fast åt dressyrhållet. Att se vilken diciplin det är på hästarna utan att dem för den delen är "olyckliga" på något sätt var också riktigt inspirerande och jag kan lova att jag har fått en hel del "idéer" och nya mål uppsatta. Jag har helt enkelt tänk om en del, prioriterat om, och gett mig själv löften som jag är så taggad på att sätta igång med redan imorgon!
 
 
Påtal om imorgon så kommer Ella ut igen, tidigare än beräknat. Hon rider förmodligen ut med oss när jag och Anna kommer efter skolan och hjälper och att fixa och dona i stallet. Det är så härligt att vara fler i stallet som delar samma intresse tycker jag. Att ta med någon random kompis är inte samma sak som att ta med en hästkompis, och att jag och Ella dessutom delar många åsikter gör bara saken roligare även om hon är ett par år yngre än mig! Som ni kanske förstod ovan så blir det nog ingen hoppning imorgon då det har börjat bli riktigt kallt ute, plus att det lovas snöblandat regn imorgon. Hoppning får det alltså bli någon annan gång när väder och allt stämmer bättre in, sen om det blir i helgen eller frammåt våren får vi se!
 

Publicerat den 2013-11-20 - klockan 20:47:00

Min största rädsla inom ridsporten

Egentligen har jag ganska många rädslor inom ridsporten och vem har inte det. Jag är inte rädd för att hoppa upp på en okänd ponny och köra järnet. Jag är inte rädd för att tugga lite grus då och då men jag är rädd för att bland annat göra bort min inför publik, att ramla av och skada mig allvarligt eller att hästmänniskor bildar en dålig uppfattning av mig. Sen finns det något jag verkligen är så otroligt rädd, och det är att misslyckas. Att inte uppnå de målen jag har lagt upp och inte kunna göra någonting åt det. Det är verkligen min allra största rädsla och den jagar mig överallt!

Jag drömmer om det, tänker på det, pratar om det. Precis hela tiden ligger det och tynger mig. Hela tiden får jag veta hur fin Witezz är, hur duktig hon är, hur ouppfostrad hon är, hur hon inte jobbar i en ordentligt form, vad jag behöver träna på, vad jag redan har uppnått. Ganska ofta krockar dessa och en stor osäkerhet uppstår inom mig. Borde jag vara så nöjd som jag är. Är Witezz si, är Witezz så. Frågetecken flyger runt inom mig och jag skärmar av.
 
Jag tror egentligen att det är bra att ha rädslor. Eller iallafall att vissa rädslor är bra rädslor! Att vara rädd att ramla av är kanske inte det bästa då det begränsar ens möjligheter om man inte lyckas övervinna den. Rädslan för att misslyckas tycker jag är en ganska bra rädsla. När det inte tynger mina axlar, driver den mig frammåt och motiverar mig att lyckas! Det gäller bara att hitta en bra balansgång och göra upp tillräckligt många delmål att bocka av. Har ni några rädslor, är det en bra eller dålig rädlsa?
 

Publicerat den 2013-11-20 - klockan 14:20:00

Förberedelse är A och O

Sitter och förbereder mig inför en samhällsredovisning om ideologier samtidigt som jag drömmer mig bort till en värld där skolan inte fanns. Vill bara att skoldagen ska vara slut så att jag kan åka vidare till de fyrbenta djuren som fyller mitt liv, även om det denna gången inte är "mina" pollar. I natt aktiveras dessutom mitt nya simkort och jag kan äntligen, till fullo, börja använda mina nya, fina mobil.
 
Mamma var sådär lagom glad över att jag råkade spräcka skärmen på min gamla, hennes blivande, mobil igår. Själv är jag glad att jag överlevde den där hemska cykelturen! Jag riskerar nämligen livet mer när jag cyklar än när jag rider eftersom att cykeln på något magiskt vis får eget liv och börjar göra lite som den vill när jag sitter på den. Eller så är det bara jag som är kass på att cykla...
 
Taggar lite westernridning snart då, men först - en redovisning!
 

Publicerat den 2013-11-20 - klockan 12:11:33

Idag är nog min otursdag

Föruto att min iphone kom idag och att Witezz gick jätte bra under ridturen så har jag verkligen haft otur idag! Glömde stallkläderna i stallet, även om jag senare kom på att jag ändå inte bör ta mina stallkläder till ett annat stall, sen när jag cyklade iväg för att köpa ett skal till min telefon så var jag inte bara nära på att dö 3 gånger utan jag råkade även tappa min gamla mobil och på något konstigt sätt köra över den med cykeln. Så stackars mamma får ta över en trasig, men fungerande telefon, haha!
 
Witezz gick iallafall, som sagt, klockrent idag! Jobbade henne i en lång och låg form och lät henne tuffa på lite som hon ville, hon fick till och med välja väg själv. Eller snarare håll men, men. Vi travade på i ett behagligt tempo, Witezz stötte på några mörka fläckar på vägen men konstaterade efter ett tag att dem var helt ofarliga, och hade förövrigt en allmänt trevlig pratstund. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, jag är faktiskt förvånad över att vi inte pratade så mycket om iphone appar och sådant, utan att vi mest pratade om allt annat utom telefoner!
 
Imorgon följer jag med Jossan till hennes stall och provar på lite western ridning. Rider ju Witezz i westernsadel i vanliga fall, haha. Ska bli kul att få prova på riktig western istället för den inbillade western jag rider när Witezz bestämmer sig för att gå med huvudet i backen, haha! Uppdateringen kommer garanterat att vara bättre än idag, det kan jag lova och förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta med kameran och kan ta lite bilder på mitt lilla äventyr. Har någon av er tidigare provat western, eller rider ni kanske western?
 

Publicerat den 2013-11-19 - klockan 22:36:43

No need to worry, I am alive

Jag hoppas ni inte har tyckt att detta överflöd av inlägg som bara ploppat ut ifrån bloggen idag har varit jobbigt! Inspirationen har blomstrat och... ironin med. Skämt åsido så har det verkligen varit tomt på bloggen idag! Jag har haft få tillfällen att sitta vid datan och när jag väl har haft data-tid så har det kommit upp något annat!

Har i och för sig bara hypat över att min nya mobil har kommit och setat och väntat på besked från Alex att avin har anlänt! Så mer än så, plus några tråkiga lektioner har det inge varit! Nu däremot sitter jag på bussen till stallet och skriver mitt allra sista mobilinlägg à la android! Witezz ska få komma ut och röra på sig tillsammans med Preztige idag och jag funderar på att låta henne gå väldigt lugnt. Lång och låg, men samtidigt samlad. Jag och Anna kommer säkerligen hypa över min telefon och prata om allt från appar till funktioner, så koncentrationsnivån kommer nog inte vara hög!

Har även lite andra tankar i huvudet som jag tänkte presentera för er ikväll. Det kommer kräva en hel del engagemang från min, men också er sida. Det kommer nog bli jäckligt roligt, så värt det kommer det absolut att vara! Ska fundera lite till bara, så hörs vi mer ikväll och då släpper jag de förhoppningsvis!

Publicerat den 2013-11-19 - klockan 17:23:05

En sån där förbjuden lista

Bojkottar egentligen sånna här listor totalt då jag inte tycker att dem passar in på en blogg egentligen. Men när inspirationen tryter och humöret inte är på top så kan det vara skönt med ett ess i rockärmen. Dessutom så lär ni ju faktiskt känna mig och Witezz lite bättre!

SENASTE
...Häst jag red:  Witezz
...Häst jag hoppa: Witezz
...Jag tävla: Lilla Strumpan
...Häst jag trilla av: haha, Witezz när hon tog ett grodhopp över ett lite för brett dike!

HAR JAG NÅGONSIN
...Ridit en shettis:
Jajemen, det har jag!
...Ridit en shire: Jag har suttit på en, om det räknas.
...Varit med i en hemsk ridolycka: Jag tyckte att det var hemskt att rida in i ett äppelträd. Speciellt med tanke på hur mycket blod som sprutade. Men nu i efterhand så inser jag ju att jag bara var väldigt kass på att styra och att ingenting hade hänt om jag hadd lutat mig frammåt istället för bakåt...
...Hoppat högre än 1meter: Tro det eller ej, men det har jag!

I ÅR HAR JAG
...Tävlat massor med både mot- och framgång. Sista loppet är på lördag och sen laddar vi för en ny säsgon.
...Ridit två hästar jag aldrig ridit förut, blir en tredje på onsdag.
...Busat massor med min fina ponnyplutta
...Köpt en ny fin grimma åt Witezz
...Lärt Witezz 4 trick.

LITE BLANDAT
...Hur många gånger har jag trillat av:
 Jag tappade räkningen efter femtioelfte gången!
...Favorit gren att rida: Jag har egentligen ingen favoritgren utan tycker om att prova olika. Men dressyren går ju bäst, om man säger så.
...Skulle du byta häst om du fick en mycket bättre: Det finns ingen bättre än Witezz.
...Vem tränar jag för: Världens bästa tränare Sofia Collin
...Framtiden med hästarna: Träna, tävla, busa. Träna, tävla busa.
...En sak jag skulle vilja ändra med din häst: Skulle önska att Witezz hade lite lättare för att koncetrera sig.
...Önske tränare: Skulle ju vara superkul att få några tips från de bästa! Roffe, Jan Brink, Malin, Daniel. Ja alla dom där bra ryttarna. 
...Vad gör mig irriterad med ridningen: När det inte går som jag vill och jag vet att det beror på mig men samtidigt inte vet vad jag kan göra åt det.

OM WITEZZ
...Fullständigt namn: GS Witezz
...Smeknamn: Tessi, bessie, tussie, tessiebus, wiiiiiteeeezzziii, knasboll, plutta... kär ponny har många namn, det här var bara en hundra del av Witezz alla olika namn. Det kommer liksom nya hela tiden.
...Ålder: 5, hon är född 2008
...Färg: Just nu tror jag att hennes nuvarande färg kallas för avbleckbar skimmel. Men framtida färg är flugskimmel även om det står brun i hennes pass.
...Mankhöjd:  144cm hög. Inte för liten, inte för stor.
...Efter och undan: Efter Ege PL och undan Illuztra
...Favorit mat: Jag tror ärligt talat att Witezz tycker om det mesta. Banan är väl ingen favorit, men är hon riktigt sugen så slinker även det ned.
...Favorit gren: Tror Witezz tycker om det mesta vi gör även om favoriten kanske är att galoppera så fort vi bara kan!
...Avskyr: Grushögar och snövallar. Kort sagt allt som på ett onaturligt sätt stiger upp ifrån marken, haha!
...Älskar: Mig såklart!
...Utbildnig: Världens bästa dressyrponny med lite stänk av allt möjligt.
...Favorit bus: Utföra en massa olika trick för att se om hon får godis. Men det funkar inte!!

JUST NU
....Är målen 
med Witezz att ta oss så långt vi bara kan nästa år och sen utifrån det se hur vi ska fortsätta.
...Önskar jag mig tusenmiljoner olika grejer. Bland annat ett nytt objektiv men också att jag var lite yngre och kunde tävla min ponnyplutt när hon är som bäst!


Publicerat den 2013-11-18 - klockan 20:50:10

Det här händer i veckan

Efter en väldgigt lugn vecka med endast skritt och trav på schemat så satte jag och Witezz för en vecka sedan igång ytte pytte lite hårdare. Hon går fortfarande på halvfart och vi tränar inte till Grand Prix eller så, utan vi jobbar lite när vi kan jobba och så blir även den här veckan.
 
måndag vilar Witezz och jag ska försöka ta min fot och träna lite judo. Om inte annat så följer jag med Thomas och tittar på iallafall. Man lär sig på det också!
Tisdag blir förmodligen en sån där dag där jag rider ut tillsammans med Anna och Preztige. Jag kommer senare till stallet och Anna tränar Candlelight innan jag kommer.
onsdag vilar Witezz medan matte åker till ett annat stall. Jag ska nämligen få följa med en kompis och få prova rida lite western. Hon rider western på sin quarter Jack och är verkligen jätte duktig. Jag har länge velat prova på western, så när hon frågade tackade jag självklart ja!
torsdag får Witezz komma ut och röra på sig igen. Kanske drar vi fram lite bommar och leker lite på banan, allt beror på hur de andra hästarna ska tränas och så. Men funkar inte det så rider vi ju ut och myser vilket inte är helt fel det heller!
Fredag är en vilodag, men senare på kvällen pallrar jag mig till stallet ändå. Candlelight ska fixas, utrustning ska packas för på lördag är det sista tävlingen för säsongen! Vi tar lastbilen till Gävle och tutar och kör i loppet! Witezz tränas i helgen påde lördag och söndag. Hur har jag inte riktigt planerat ännu, men eftersom att Ella kommer ut igen så kanske vi kan rida på lite längre!
 
Det mesta är en så länge ganska luddigt, men jag tror det blir en bra vecka!
 
 
 

Publicerat den 2013-11-18 - klockan 10:15:00

Witezz hälsar godmorgon..!

 
 

Publicerat den 2013-11-18 - klockan 08:40:00

Effektivt arbete lönar sig

Upp tidigt och släppa ut morgon trötta hästar. In och äta frukost lite fort och sedan hoppa in i lastbilen - dags att hämta hö! 227 balar har jag, tillsammans med Anna och Ella, packat in i vår lastbil för att sedan tillsammans med Cissi, Ella, Anna och A-K packa ur allihopa. Jag är lite mör i armarna om man säger så! Jag har också, under helgen, hunnit med att måla med Cissi, träna Witezz, borstat tänderna på hundarna, firat Anna lite extra med tårta och andra godsaker och en hel del annat. Jag skojar inte när jag säger att jag är så trött att jag i skrivande stund, utan svårigheter, skulle kunna somna!
 
Witezz skötte sig utomordentligt idag. blir ni aldrig trötta på att läsa om min perfekta häst? Haha. Vi red samma runda som igår, fast baklänges. Voilá, en helt ny runda för hästarna som ser med olika hjärhalvor! Jobbade ihop Witezz ganska så ordentligt idag och mitt fokus låg på att hon skulle bli så självbärig som jag bara kunde få henne, så eftersom att ha låtit henne trava in sig lite på långa tyglar och skrattat lite åt att hon går med nosen i backen så satte vi igång.
 
Jag började faktiskt med att, i skritt, kontrollera henne och se till att hon hela tiden väntar på mig och att jag bestämmer när hon ska lyfta på hovarna, plus poäng till mig! Eller hur Sofia? När jag kände att hon lyssnade ordentligt, att hon var med på noterna och att hon jobbade på även med bakbenen så satte vi igång i trav och fortsatte med mycket halvhalter och annat sånt där dressyrigt! Efter knappt 200m kunde jag nästintill släppa tyglarna och hon gled vidare i den form jag placerade henne i. 
 
 
Det kändes så otroligt härligt att äntligen känna att vi har uppnått något! Att vi har lärt oss något och nu kan flytta fram en ruta! Galoppen vart ett litet hetsmoment med en vinnarskalle framför oss och en fartdåre bakom oss vilket ledde till fel galopp och sen en ganska så skumpig galopp som sedan resulterade i en väldigt fin galopp och en utomordentligt avsaktning! Många frustningar senare stog vi i stallet igen! Ska dock byta bett på henne igen eftersom att det här bettet inte alls känns bra i munnen på henne än, man måste lyssna på sin häst och någonting säger mig att Witezz inte är nöjd!
 
Nästa vecka tänkte jag att vi eventuellt ska hoppa lite, det var ett tag sedan och skulle vara kul! Inga höga hinder utan bara rulla över något hinder. Kanske lite markbommar också bara för att, haha! Vi får se hur det passar in i alla andra hästars scheman, kanske måste Witezz agera sällskap åt en viss unghäst! Men det återstå att se, nu ska jag lägga mig i min efterlängtade säng, titta på något bra och sovaaa!
 
 

Publicerat den 2013-11-17 - klockan 20:28:55

I will love you until infinity runs out!

 Min fina, knasiga, knäppa och alldeles underbara ponny.

Publicerat den 2013-11-17 - klockan 13:31:00

Horsenality - Hästonlighet

Har någon utav mina läsare tidigare erfarenheter av ett Horsenality schema? Vet att detta schema tillhör Pat Parelli's metoder och egentligen så är jag inget jätte fan utav honom men vart ändå lite nyfiken på ett sånt här schema. Som jag har förstått det så fyller du i, på en skala mellan 0-3, hur mycket en viss egenskap passar in på din polle.
 
Jag har försökt att fylla i Witezz schema men är osäker på om det stämmer till 100% då jag inte riktigt vet vad som räknas till vad och vad allt betyder. Det var ganska intressant att fylla i detta då jag insåg, inte bara vad vi behöver träna på utan också, vilka framsteg vi har gjort. Så som schemat ser ut idag skulle det definitivt inte ha gjort för ett halvår sedan. Sen får man ju inte glömma att Witezz är ung och att hennes schema ändras för varje dag som går, men ändå ganska intressant och se hur mycket man känner sin häst.
 
Min fråga är dock ifall någon utav er alla kan hjälpa mig att tyda detta schema. Jag är, som tidigare sagt, inte särskilt insatt i "PH", utan gjorde bara detta för att göra det. Men om jag nu skulle ha förstått det någorlunda rätt så är Witezz rightbrain Introvert med lite inslag av både left- och right brain extrovert, men absolut inte leftbrain introvert, eller?!
 
 
Alltså jag har absolut ingen koll på detta och det skulle vara supersnällt ifall någon här skulle kunna hjälpa mig att tyda detta. Ifall något är oklart eller ifall jag rent utav har gjort något fel så säg gärna till! Vill du inte skriva i kommentarerna går det jätte bra att mejla: schnailgull@gmail.com. 
 

Publicerat den 2013-11-17 - klockan 09:24:00

Full-rulle kanelbulle

Efter att ha ridit en polle, målat några väggar, ätit en god kladdkaka, borstat tänder på hundar och diskuterat ämnet Natural Horsemanship så sitter jag nu här, kläderna fulla med tandkräm med smak av lever, och väntar på mat. Jag sover i stallet idag eftersom att Ella är ute och det mesta blir så mycket lättare ifall jag stannar över natten. Slippa åka buss, komma hem tidigare och så vidare. Dessutom är det så himla mycket som ska hinnas med under de få ljusa timmar vi har om dagarna så det gäller att vara på plats direkt!
 
Witezz skötte sig verkligen super bra idag! Jag hade näst intill förväntat mig en ganska motsträvig polle men hon var som självgående efter några minuter. Tuffade på i ett överraskande bra tempo och det räckte med att jag kramade lite i tyglarna så gjorde hon en perfekt halt. Vem är du och vad har du gjort av min ponny?! Jag red ut med Ella på Pärlan och vi red iväg på en lite längre runda men vi skrittade nog hälften av hela rundan då vi var så uppe att prata om precis allt. Kom på ungeär vid vår galoppsträcka att vi kanske skulle trava lite också, haha! Hästarna verkade i och för sig inte tycka att den här ridturen var så himla hemsk utan de frustade flera gånger redan i början av ridturen, och ja... ni vet ju vad jag tycker om frustningar. 
 
Imorgon rider vi ut igen, vart återstår att se. Måste också, innan jag avslutar detta inlägg, säga att Witezz var på ett ovanligt gott humör idag. Ville gosa med mig hela tiden, ville vara nära mig hela tiden och sökte hela tiden efter min uppmärksamhet. Söta ponny!
 
 

Publicerat den 2013-11-16 - klockan 21:12:00

Är det bara jag som känner igen mig?

 

Publicerat den 2013-11-16 - klockan 17:11:00

De gamla VS. de nya

Är det bara jag som verkligen inte tycker att alla dessa nya träns som kommer ut är ett dugg snygga? Ni vet alla dessa nya träns som psofswedens träns där allt satt ihop eller micklemtränset som har en jätte konstig uppbyggnad - vilket visserligen har en funktion, men ack så fult det är!  Dom gamla hederliga tränsen med normala nosgrimor, sidostycken och käkremmar, dem är de allra bästa!
 
Har ett antal träns till Witezz, hehe, men alla är dem vanliga, hederliga träns med engelsk nosgrimma. Har ett "hemma-dressyr" träns som jag använder som allra mest. Har ett träns med lacknosgrimma som jag fick av Lovisa men inte riktigt hunnit använda än då det inte har något pannband. Sen lånar jag även ett träns utav Olli som jag för tillfälligt tävlar i. Det är ett lite finare, lite bättre och lite dyrare träns ifrån Holland. Men dem är alla helt vanliga träns.
 
Vad tycker ni? Nytt VS gammalt?
 

 

Publicerat den 2013-11-16 - klockan 13:39:00

Vårkänslor

Jag vet inte hur ni har det i era delar av Sverige, men här lyser solen med flera plusgrader och när jag imorse tog en tripp till affären fick jag sånna otroliga vårkänslor. Hörde fågelkvitter och sånt, ni vet. Hur härligt som helst!
Men så sitter jag ju här. Vintern är på ingång, massor av barn springer runt i huset och ritar på varandra samtidigt som min Apelsin-Dumle-Marsmallow-kladdkaka är i ugnen. 
 
Witezz ska få komma ut och röra på sig idag, igen, haha. Ella är, som tidigare sagt, ute och hon lär hänga med oss ut på ponnysarna. Beroende på vem Anna kommer att rida så blir det kanske en lite längre tur idag, annars blir det som vanligt en kort tur i skritt och trav. Vi har ju inte så många ponnysar att välja på nu när de går på vila allihopa, så vi tager vad vi haver helt enkelt.
 
Ska förövrigt hinna klämma in lite målande med Cissi, men eftersom at jag inte planerar att sova över så blir det nog lite svårt. Annars har vi ju hela dagen imorgon på oss också då jag förmodligen kommer med den tidigare bussen och stannar hela dagen. Tycker det är en helt annan känsla att vara i stallet på helgerna än på vardagarna! Visst?
 

Publicerat den 2013-11-16 - klockan 10:30:41

Shapleys M.T.G - Mirakelmedlet

"Shapleys M.T.G. original. Ett undermedel för hudbesvär samt ökar pälsväxten avsevärt med upp till 7.68cm på 5 veckor. MTG kan du använda vid till exempel regnskållor, skavsår, rivsår eller skav av sadelgjorden, torr man och hur, man och svansklåda eller om du bara vill ha längre svans eller man. Ett undermedel som verkligen fungerar."

Det här medelet har cirkulerat runt på flera olika bloggar och hemsidor på senaste och jag ska inte ljuga och säga att det inte har fått min uppmärksamhet. Jag var väldigt kritisk i början, speciellt när jag såg det på ponnysanning som verkade få det hela att handla om att manen växer. Men när ja har pratat med hästkompis runt omkring och hört flera som använt det och dessutom har det funkat så har man bra lust att prova på Witezz i sommar.

Som ni vet så kliar hon både man och svans på sommrarna och vi har just nu ett medel vid namn Kill-itch, vilket funkar till viss del, men jag menar. Manen är ju avklippt så så bra funkade det inte. Det här medlet sägs ju hjälpa mot torra hårbottnar, klåda i man och svans och annat som jag har funderat på som skulle kunna vara orsaken. Att jag har hört kompisar som säger att det funkar gör mig inte mindre intresserad heller.
 
Egentligen skulle det ju vara så sjukt värt det. Jag skulle i sådant fall ha en häst men man i sommar. En häst som jag inte behöver duscha en gång i veckan och smörja med äckligt medel varannan dag. Plus att hon inte skulle behöva ha det där fula täcket... Jag erkänner att jag är kritisk, men att försöka skadar väl inte. Det är iallafall värt att fundera på!
 

 


Publicerat den 2013-11-15 - klockan 13:43:33

Aldrig så här ofta..

Hade väldigt ont i nacke och rygg igår men känner nu att det i princip är hela kroppen som ömmar, vilket för mig bara betyder en sak... Förkylning. Jag har nog aldrig varit sjuk, eller på väg att bli sjuk, så här ofta förut. Känner mig allt som oftast lite krasslig numera och ändå tycker jag att jag klär på mig ordentligt med kläder.
 
Ikväll blir det mys med Alex. Ska hjälpa till med maten på Thomas och Anna's födelsedagsmiddag och hänga lite med farmor som kommer och hälsar på, sen går jag över till Alex och tittar lite på film. Nerbäddad i sängen ska jag iallafall vara, det är en sak som är säker! 
 
Fick för några timmar sedan reda på att min nya mobil har anlänt till Skövde och min bror har lovat att skicka upp den så fort han kan! Ni anar inte hur länge jag har väntat, äntligen. Snart är den i mina händer! Har redan tänkt ut vilka appar jag ska ladda ner och hur mina bakgrunder ska se ut, haha. Men bäst av allt är ju att jag kommer få den bättre bloggappen! Som jag har längtat till att utan problem kunna lägga in en ordentligt skrivet mobilinlägg! Tagga, tagga, tagga!!!
 
Jag ser fram emot helgen, men mest för att jag vill att den ska vara över. Ella kommer ut och vi ska rida lite, busa lite, skoja lite och sen ska vi ju göra allt annat också. Antagligen hjälper jag till att måla lite också. Varenda krona jag kan få att fixa med inför både julafton och ettårs-dag är guldvärt, dessutom tyckte jag att det var ganska kul att sitta där med musiken som den enda ljudkällan och måla. Det tråkiga är at färgen är vit och man ser inte sina framsteg, för att inte tala om att jag har lite problem med spindelnäten och reglarna jag får sitta på där inne. Men, men. Som vi på psykologin säger så ska man ju möta sina rädslor!
 
 

Publicerat den 2013-11-15 - klockan 13:10:38

Wanties

 
 
Stötte nyss på dessa sporrar ovan ute på internet och fick en sån stor lust att prova dem. Jag är ju den sortens hästmänniska som verkligen inte tycker om att rida med sporrar, vilket dels beror på att jag inte känner att jag kan rida med sporrar. Witezz blir bara otroligt spänd när jag inte gör rätt, vilket i och för sig inte är så konstigt.
 
Hur som helst så ser dessa sporrar ganska så snälla ut. Kan tänka mig att hästen möjligtvis lättare få skav av dem och man sitter och trycker med skänkeln hela tiden, men om man tänker själva "lägga-på-sporren-momentet". Jag tror av någon anledning att jag skulle ha lättare för att rida med dessa just eftersom att det inte finns någon stor pig som sticker ut, vilket skulle göra att jag inte är lika rädd för att sporra henne.

Som jag har förstått är dessa sporrar "hoppsporrar" men tänkte fråga om någon utav er har någon erfarenhet av dessa, oavsett gren. Är dom bra, hur reagerar era hästar på dem. Är de relativt snälla, utan att vara för snälla. Ja ni förstår nog. Give me all information you can find!

Publicerat den 2013-11-15 - klockan 11:19:53

Min bästa vän i alla lägen 
Ja... och så den här knäppisen så klart..
 

Publicerat den 2013-11-14 - klockan 21:38:54

Det vandrar sakta nedåt

Allt går nedåt just nu känns det som och det känns inte alls kul. Nackspärren vandrade neråt och sitter nu i ryggen. Det känns som att jag och Witezz glider ifrån varandra lite mer och mer, eller snarare som om att det aldrig har funnits något. En liten incident inträffade idag och tynger mig fortfarande även om hon på något sätt verkade ganska förlåtande. Ni läser bloggen med jag tappar allt för ofta inspiration eller så "har jag inte tid". Skolan blir bara svårare och svårare och vet ni vad.. Jag hatar vintertiderna! Allt är bara så mörkt, kallt och dystert. Jag vill inte ens gå utanför dörren med risk för att jag fryser ihjäl på stört. Visst är det kul att galoppera över en snötäckt äng men det är lika kul med en grön äng!
 
Witezz var faktiskt jätte duktig idag. Jobbade ihop henne ordentligt idag. Det blev mycket jobb i ökadtrav där jag gjorde mycket förhållningar och tillslut behövde hon bara yttepytte lite stöd och gick ändå väldigt fint under mig! Preztige hakade på bakom och verkade inte alls tycka att det där var ökad trav... Vad var det jag sa, överambitiös är vad han är! Det märktes däremot att Witezz inte har jobbats igenom på ett tag eftersom att hon gjorde allt för att komma undan. Alla vattenpölar var läskiga och titt som tätt flög benen åt alla håll och kanter bara sådär. Men hon har ändå blivit så mycket duktigare då hon väldigt sällan stannar helt och vägrar gå frammåt. 
 
Candlelight skötte sig också prima, men jag är mest glad över att jag inte behövde köra själv i mörkret denna gång. Jag är så otrolitg mörkrädd nämligen, och slingan vi kör på är full med kollogårdar som på vintrarna är övergivna kollogårdar. Titt som tätt lyser det dock i vissa fönster där och antagligen har de som kollar husen ibland bara glömt att släcka, men... you never know. Så tack Anna för att du följde med på Pärlan!
 
 
Imorgon fyller mina småsyskon år, men jag vet inte riktigt om jag ska medverka eller inte. Stannar nog bara under tiden min farmor är här. Känner mig av någon anledning inte särskilt välkommen...

Publicerat den 2013-11-14 - klockan 21:29:28

Life is never easy for those who dream

Vaknade upp med en saftig nackspärr och känner mig nu en aning stelopererad. Kan inte röra nacken åt höger och även om det här inte är den värsta nackspärren jag har haft så gör det alltid så jäkla ont så jag kör en hemstudiedag idag. Jag tänkte faktiskt alldeles strax se om jag kommer upp på cykeln för att hämta lite grejer, annars blir det en liten promenad fram och tillbaka. Vädret är ju helt okej idag faktiskt! En så klar himmel att man nästan kan se kylan i luften!
 
Stallet ska jag däremot försöka ta mig till idag. Tanken är att inte bara Witezz ska få komma ut och röra på sig idag utan även Candlelight. Jag hoppas därför verkligen att nackspärren släpper, kan inte ens tänka mig hur "skönt" det kommer vara att köra annars... Witezz runda blir precis som de senaste rundorna, kort och lugn. Men kan jag idag så ska jag försöka jobba ihop henne ännu lite mer än igår och från början den här gången! Jag ska göra mycket halvhalter och se om hon tillslut bär sig själv lite mer!
 
Candlelight får nog komma ut på några varv i lugnt joggingtempo eftersom att det är ganska hårt i backen just nu. Det är ju nästan som att trava på asfalt även på grusvägarna vilket begränsar möjligheterna en hel del! Ridtrava går än så länge bra om man tänker på tempot men Candlelight har en hel del tryck i sitt steg även när hon "joggar" så vi får ta det lugnt helt enkelt!
 

Publicerat den 2013-11-14 - klockan 09:05:11

If it's up to be, it's up to me

Haha, vad kan man säga. Det gick lite lättare med styrningen i halsringen idag. Tack Jossan för tipsen. Dessutom gör Witezz superfina halter i halsringen! Men utöver halringsträning så red jag faktiskt ihop Witezz lite mer idag och det märks att hon har gått och blivit lite på latsidan vad gäller arbete då det tog hundra år för mig att få igång henne ordentligt och iallafall använda bakbenen lite mer än vanligt. Många halvhalter och mycket plock senare så gick hon som en klocka och där räckte det!
 
A-K var med på Windy och eftersom att vi visar henne lite ridvägar så passade vi på att visa henne vattnet lite medan vi ändå gick förbi. Witezz verkar ha glömt hur mycket hon tyckte om vattnet och vågade knappt gå nära. Skam den som ger sig dock och tillslut var hon fram och drack, precis som i sommras! Antar dock att det var färgerna på vattnet som skrämde henne lite idag då det var mörkt närmast stranden och solen gjorde att det lyste upp ordentligt längre ut vilket lär ha skapat en del skarpa kontraster. Duktig var hon iallafall!
 
Standart Witezz att doppa hela mulen i vattnet och sen kör hon kaffekokaren, ni vet andas ut så där i vattnet!
 
I stallet har vi verkligen tagit det lugnt idag. Vi mockade i snigelfart och försökte dra ut så mycket som möjligt på tiden för att inte hästarna skulle gå in för tidigt och det slutade med att vi hade hundmys med Eddy och Duty. Vi borstade Eddy med en av A-K's borstar. Den var suverän och jag lovar att Eddy njöt! Riktigt mycket!
 
Nu står dock hästarna i sina boxar och vilar innan kvällshöet och jag ska äta lite tomat och mozzarella till ett avsnitt av halv åtta hos mig. Kalla mig knäpp, men jag älskar det programmet! Någon mer?

Publicerat den 2013-11-13 - klockan 20:42:00

Top 2 från JB

Hehe, ni trodde säkert att jag menade Justin, men nope. Jan Brink it is. Ni vet, det här är en hästblogg!
 
1. Fleecetäcket med teddyfoder!
På riktigt, det snyggaste fleecetäcket jag ha sett - och jag har sett en del! det ser så himla mysigt ut för hästen och färgen är så himla snygg, specellt tillsammans med det vita teddyfodret! Ett annat jättestort plus är att det inte står Jan Brink över precis hela täcket!
 
2. Sadelunderlägget!
Tycker dom "vanliga" teddypaddarna är så otroligt fula. Sen att dom nästan aldrig ligger helt bra gör det bara ännu sämre! Jag kan ju inte tala för hur det här kommer ligga men snyggare är det i alla fall!
 
 
 
 
 

Publicerat den 2013-11-13 - klockan 15:16:00

What about to day?

Tro det eller ej, men jag vaknade nyss... Jag sa ju att jag skulle sova ut! Men nu står frukost på dagordningen och jag bakar lite samtidigt! Eller snarare, Alex bakar lite samtidigt eftersom att jag just nu sitter och bloggar!
 
Om två timmar står A-K nere vid macken och vi åker vidare mot stallet. Anna hämtas upp på vägen och så rider vi ut sen! Skönt att komma ut lite tidigare iallafall då hinner det inte bli sådär rysligt mörkt! Idag blir det sadel på Witezz så att vi kan jobba ihop oss lite mer än tidigare i veckan, men halsringen glömmer jag inte! Har pratat med min westernkompis och fått lära mig allt om hur man rider i halsring! Jag var lite lost ett tag men är inte så dum som jag ser ut att vara, haha!

Tycker den här lilla utmaningen är så jäkla rolig. Inte för att jag någonsin (?) kommer att rida ut henne helt löst, men när vi har staket på volten, så varför inte prova där när hon sedan kan allt. Jag vill bara anta den här utmaningen för att det kommer bli så sjukt roligt, för att jag och Witezz kommer behöva kommunicera mycket mer och bättre. Samt att jag älskar utmaningar!
 
Men nu måste jag faktiskt hjälpa Alex lite med bakningen och frukosten, haha! Stackarn, istället för Witezz fick han bli min slav... Se ironin.....
 
 

Publicerat den 2013-11-13 - klockan 12:27:14

Innovationcamp 2013

Asså, fy satan vad roligt vi har haft det idag! Förväntningarna var inte på topp när jag klev upp klockan 7 imorse och 12 timmar i en och samma lokal stod på schemat, men oj så fel man kan ha! Vart tilldelad världens bästa grupp, hade ett riktigt bra case att lösa som både var svårt och utmanande med roligt och spännande! Har lärt känna många nya människor, kommit närmare och faktiskt fått helt nya kompisar, lärt mig mer om vuxenvärlden och dessutom har jag kommit ett steg närmare att övervinna min lilla rädsla för att stå på scen. 
Jag har iallafall en sak att säga: Får ni läsare någonsin chansen att vara med på ett Innovation Camp i sammarbete med UF - T A  C H A N S E N ! ! !
 
Vi vann inte, vi kom inte två och inte trea och jag tackar hästvärlden för att den har gjort mig till en sån bra förlorare! Utan den hade jag förmodligen gått hem lika bitter och sur som de flesta andra från campet som inte vann, men istället såg jag det positiva i det och gick hem med ett leende på läpparna. Ett halvt iallafall, med tanke på att jag är så otrolig mörkrädd och gick den största biten själv.
 
Imorgon har jag kompensationsledigt halva dagen och "plugga-hemma-ledigt" resten av dagen, med andra ord kommer jag förmodligen blogga en del, baka lite och sen ringa A-K för att åka till stallet. Hon, jag och Anna rider ut en sväng med våra ponnysar. Vi visar A-K en ny väg och sen fikar vi lite på det! Fast, allra först av allt ska jag sova ut!
 
 

Publicerat den 2013-11-12 - klockan 21:28:24

No words can fully describe this feeling


Publicerat den 2013-11-12 - klockan 16:50:00

Vad skulle jag göra om...

Vad skulle du göra om Witezz började vara aggressiv mot dig? 
Jag skulle gå tillbaka så långt jag kunde. Analysera allt vi, hon, jag har gjort på senaste och försöka komma på vart någonstans det hela började. När jag har luskat ut det så skulle jag därifrån börja arbeta med problemet. Kanske har jag ändrat något i utrustningen, kanske har det skett något missförstånd...

Vad skulle du göra om din blogg blev den mest besökta i Sverige? 
Göra precis som nu, vara mig själv. 

Vad skulle du göra om du/ni inte fick rida på Granö längre? 
Jag skulle för det första bli väldigt, väldigt chockad med tanke på hur länge detta har varit en del av mitt liv. Sedan skulle jag nog satsa helhjärtat på kampsporten istället eventuellt börja på dans eller fri-idrott då det är två sporter jag skulle vilja prova på. Jag skulle iallafall helt klart lämna hästlivet bakom mig, iallafall för ett tag, då det iallafall i nuläget inte känns så lockande att rida någon annanstans! 
Vad skulle du göra om en person kom fram till dig och frågade om din autograf? 
Haha, det skulle ju vara lite kul. Skulle nog dock bli väldigt chockad och självklart väldigt glad!

Vad skulle du göra om du fick förfrågan att rida en fin tävlingshäst under ett år? (Alltså bara den, inte Witezz o andra hästar) 
Med tanke på att nästa år är mitt allra sista år på ponny och med andra ord min allra sista chans att komma ut på ponnybanorna med Witezz så skulle jag noga tacka nej, iallafall för den här gången! Hästar har jag tid att rida senare i livet, om den tiden någonsin kommer, och just nu vill jag bara satsa på ett riktigt najs 2014 med Witezz!

Vad skulle du göra om du vart förfrågad om att föreläsa på ett hästgymnasium om "Open minding"? (Eller var det nu heter) 
Haha, jag skulle tacka nej och hänvisa dem till Oline. Jag kan i princip ingenting om denna "träning" utan håller fortfarande på att bilda en egen uppfattning och det är den jag går efter. Om det sen kommer att kallas Open minded eller inte får vi se. Det kanske dyker upp något kallat Schnailgull-principen, haha!

Publicerat den 2013-11-12 - klockan 14:33:00

Kalla bett i vinterkylan

Hur noga är ni med att värma bettet åt hästen innan ni tränsar? 
Jag är en sån där väldigt naiv hästmänniska som tror det bästa om de flesta och faktum är att jag alltid sett det som en självklarhet att man värmer hästens bett innan man tränsar nu när det börjar bli sådär kallt ute. Jag har dock på senaste tiden både hört och sett allt för många som säger att det är onödigt att värma bettet, "hästen tar det ju i munnen ändå, så vem bryr sig", samtidigt som jag såklart har hört många som prioriterar det väldigt högt. Men(!), jag skulle vilja veta hur ni som inte värmer hästens bett egentligen tänker? Nu är inte jag den som brukar dra linjer mellan hästar och människor men tänk er sjäva hur det känns att få en kall metallbit instoppad i munnen och egentligen inte kunna göra ett smack åt det. Vi kan åtminstone spotta ut den igen eftersom att våran metalbit inte sätts fast bakom öronen på oss, men hästen då?
 
 
Kollade lite på olika forum för att samla på mig lite mer bakgrund till detta inlägg och hittade argument såsom:
"de dricker ju kallt vatten, så...", "bettet blir ju varmt i hästens munn" och så vidare...
Hur lågt får man egentligen gå? Menar ni på riktigt allvar med dessa argument? Menar du att du inte kan vara så hygglig och andas lite på din häst's bett, alternativt sätta det under lite rinnande varm vatten när han/hon är så snäll och bär runt på dig. Seriöst? 
 
Hästarna är så otroligt snälla emot oss och det är så få som uppskattar det. Flera dagar i veckan bär dom runt på oss och ingen utav oss har väl egentligen "frågat" de om det är vad dem vill... och ändå kan ni inte så mycket som värma bettet lite åt dem. Det spelar ingen roll ifall bettet blir varmt inom 2 minuter. Det spelar ingen roll ifall hästen inte reagerar på att du stoppar in bettet. Det är inte samma sak som att den dricker kallt vatten. Den får en kall metallbit i munnen, har inget att säga till om, och nej, jag tror faktiskt inte att det är sådär jätte omtyckt. Ni kan också visste att hästen kan få köldskador i munnen av bettet om det är för kallt. 
 
Det var inte meningen egentligen att det här inlägget skulle bli så starkt, men det gör så ont i mig att se hur ouppskattade våra kompisar är. STOR klapp på axeln till er som faktiskt värmer bettet åt hästen innan ni tränsar! Här kommer dessutom tre tips på smarta lösningar för er som inte har uppvärmda sadelkammare eller vill frysa händerna av er i vintern:
 
1. Stoppa bettet i fickan medan du borstar och fixar med hästen. Välj då helst en ficka nära kroppen.
2. Värm bettet under varmvatten. Har du inte varmvatten i stallet så kan du alltid använda en vattenkokare för att koka upp vattnet och sedan hälla över bettet.
3. Häng tränset runt halsen på dig och stoppa bettet under jackan under tiden du borstar och fixar.


Publicerat den 2013-11-12 - klockan 10:14:00

Let's go


Publicerat den 2013-11-12 - klockan 08:41:13

This is what's happening today

Idag går jag upp en timme tidigare än vad jag annars tidigast brukar göra. Fast... eftersom att det är tisdag så går jag tekniskt sett upp 2 timmar före "normal" uppstigning. Men idag är ingen vanlig dag, nej för idag är det Innovation Camp som våra lärare tyckte att vi skulle vara med på. Jag kan säga att protesterna i klassen har varit skyhöga, men personligen tycker jag att det verkar ganska roligt.
 
Vi kommer att befinna oss inne i ett rum på sparbanken, tillsammans med en drös andra ungdomar, i 12 timmar. Vi är inte tillåtna att lämna stället då gruppen isådant fall blir diskvalificerad och uppgiften för dagen blir att lösa ett "case". Innovation camp sammarbetar med andra företag som då har ett "problem" eller liknande och det blir våran uppgift att försöka komma på en lösning. Bästa lösning vinner och vad priset blir får vi se imorgon! Hela den här grejen ska tydligen inte bara vara en väldigt rolig upplevelse utan också en väldigt bra sak att sätta på sitt CV.
 
Som ni kanske har förstått så vilar Witezz idag! Anna är snäll och åker till stallet för att träna Candlelight och fixa stallet, medan jag har ordnat sällskap till på onsdag. Både A-K och Anna följer då med på en ridtur på sina pollar eftersom att Anna absolut inte kunde tänka sig att låta mig rida Preztige - haha, känner igen mig lite där, vilket även det är så snällt! Att jag dessutom får skjuts ut av A-K är nästan lite för mycket lyx.
 
Vad hittar ni på en dag som denna?
 

Publicerat den 2013-11-12 - klockan 07:10:00

Hästbruden som kampsportar

 

Publicerat den 2013-11-11 - klockan 20:02:15

Q/A


Svar: Hej Nea! Först och främst, Tack så mycket! Jo, så här ligger det till! Jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv ägt en häst och gör inte det nu heller. Witezz, Candlelight, Strumpan och alla andra hästar ni läser om här på bloggen ägs utav Granö Stall, där jag är medryttare, och har varit det i ca 8 år nu! Så även Witezz är ungefär som min egna om man tänker skötselmässigt så är hon tyvärr inte det! 

Det är faktiskt det nästan svåraste på den här bloggen. Att inte få det att verka som att jag äger dessa hästar. Det står förvisso i min beskrivning att jag endast är medryttare på dem, men med tanke på hur ofta jag tränar dessa och att jag faktiskt är den enda som tränar Witezz så är det inte så konstigt att ni ibland blandar ihop det.
 
Jag ser dock hela det stallet lite som "mitt", men misstolka mig inte utan det är bara det att jag har varit där så himla länge, har växt upp där och varit delaktig i så mycket som hänt där. Jag säger alltid att "våran hund..." fast det är "deras hund..." och det är samma sak med Witezz, säger nästan alltid "min häst..." när jag pratar med andra som jag ine är så nära kompis med, för jag orkar liksom inte förklara och svara på alla frågor jag får om varför jag tränar henne så ofta som jag gör etc. Känner mig väldigt hemma där helt enkelt!
 
Update: 
 Svar: Hehe, nej jag betalar ingenting i pengar för att rida Witezz och körningen med Strumpan och Candlelight, utan jag betalar genom att hjälpa till när det behövs. Fixa med djuren, inte bara hästarna, på gården och följa med på tävlingar och hjälpa till. Drömmen, eller hur?!

Publicerat den 2013-11-11 - klockan 16:19:00

Vad skulle jag göra om...

Vad skulle du göra om din kamera gick sönder?
Jag skulle typ börja gråta, bli jätte arg på antigen mig själv eller den som nu tog sönder den och sen skulle jag ringa CDON om fråga vad för försäkringar som gäller!

Vad skulle du göra om du bara kunde gå på händer? 
Ja... Antagligen så skulle jag gå på händer. haha!

Vad skulle du göra om du blev lika stark som superman? 
Haha, jag skulle helt klart prova att lyfta Witezz! På med all säkerhetsutrsutning jag har, plus allt annat som kan skydda mig ifrån hennes väldigt hårda hovar och så lyfter vi! Hihi.

Vad skulle du göra om ingen hade kommenterat det här inlägget?
Hehe, då hade jag nog tagit bort inlägget, haha. Pinsamt.

 

 

Vad skulle du göra om du fick tre önskningar (magisk lampa, typ)? 
Jag skulle önska mig
- En hel del pengar!
- Tjockare hår på mitt huvud
- Att Witezz slutade klia sin man och svans på sommarna. Haha!

Vad skulle du göra om du träffade Jan Brink? 
Om jag träffade Jan Brink så skulle jag be om en autograf och sen fråga om hans mest värdefula tips till en dressyr-ryttare. Tips inför tävlig, under tävling, på träning. Ja ni fattar! Han är kungen!

Vad skulle du göra om du fick välja mellan att BARA få rida och BARA få pyssla och så från marken med hästen? 
Ååh vad jag visste att den frågan skulle komma. Och vet ni, den frågan är så otroligt svår att svara på. I verkligheten utesluter det ena inte det andra. Men eftersom att jag nu egentligen bara rider och det är det jag vill satsa på så skulle jag nog faktiskt välja det...


Publicerat den 2013-11-11 - klockan 13:39:00

Måndagsångesten som uppstår...

Jag har aldrig, aldrig, aldrig förut haft så här svårt att komma upp på mornarna. Eller så har jag det bara att jag förtränger det under sommrarna då jag ibland går upp 05 som tidigast. Hur som helst så börjar alla mina mornar, speciellt måndagsmornar, med lite ångestfyllt suckande, en hel del gnäll och en varm och skön dusch som får mig att vilja somna om.
 
Även denna vecka kommer att bli lugn, om inte ännu lugnare än vanligt. Hästarna fortsätter att gå relativt lugnt, alla utom Candlelight som faktiskt fortfarande har en tävling kvar den här säsongen. Anna hjälper mig att mjuka upp henne lite på volten medan jag kör ut på henne i kör igenom henne. Håller igång konditionen och travar på!
 
V E C K A N:
 
Måndag: Hästarna vilar och jag tränar lite judo.
 
Tisdag: Witezz vilar, eftersom att jag från 8.00 till 20.00 befinner mig på "Innovation Camp" med skolan. Anna rider nog Candlelight lite åt mig.
 
Onsdag: Witezz vilar även idag om jag inte på något sätt kan få med mig någon till stallet som har lust att följa med mig ut på en tur, eventuellt så tömkör jag Witezz lite, men då får det inte ha hunnit bli allt för mörkt. Hon bör gå denna dagen och jag ska försöka lösa detta! A-K är i stallet också så jag blir inte själv med hästarna och mockningen.
 
Torsdag: Idag tränar jag både Witezz och Candlelight, det vill säga Witezz kommer ut på en bustur och Candlelight får gå i vagn!
 
Fredag: Alla pollarna vilar!
 
Lördag-söndag: Ella kommer ut och hälsar på, vi rider nog ut på våra pollar och hittar på lite annat skoj i stallet! Helgerna är ju dagarna då allt som inte hinns med på vardagarna görs, till exempel harva ridbanan. Och som ni säkert vet så finns det alltid saker att göra på en gård så jag gissar att våra dagar kommer att vara fullspäckade!
 
 

Publicerat den 2013-11-11 - klockan 13:01:38

If life where easy, where would all the adventures be?

Åh vilken alldeles härlig dag. Barbacka we go, ut i skogen och in på en stig kallad benkrossar vägen. Perfekta provet för mig och Witezz's nya utmaning, vi hade nog dock behövt plugga lite till! Cissi svängde dock av på en annan stig tillslut, och sen en annan, och sen en annan. Vi var rätt vilse ett tag innan Cissi kände igen sig, men egentligen är det ju ganska mysigt att bara strosa runt sådär och inte veta riktigt vart man bör gå. Hästarna älskar det och det är ju inte så konstigt egentligen med tanke på att det är så dem gör i sitt naturliga.
 
En avramling vart det dock då jag och Witezz inte var riktigt överens om huruvida man går eller hoppar över ett jätte stort dike med vatten. Låt säga att Witezz vann den fighten och halsringen gjorde inte sin nytta vad gäller balans-hjälpen. Men, men... Muffinsen kom ju väl till pass iallafall och dem var så goda.
 
Träningsmässigt var nog de här ridturen väldigt jobbig för hästarna trots att vi faktiskt i princip bara skrittade. Det låg väldigt mycket sly på stigen vi gick på vilket innebär att hästarna fick jobba med ryggen och lyfta ordentligt på fötterna. Ganska bra arbete för Witezz skulle jag gissa på och jag har tänkt att fokusen de här sista månaderna innan hennes vila ska ligga ganska mycket på att jobba med ryggen. Kommer nog klättra en del, jobba lite med bommar på volten (innan den fryser) och försöka tömköra lite mer också. 
 
Men imorgon står det vila på schemat iallafall för pollen min för själv cyklar jag iväg till judoträning och kastar ner 10 åringar i mattan! Det är ju vad jag är bäst på!
 

Publicerat den 2013-11-10 - klockan 20:39:35

It's sunday today

En hel vecka har återigen gått och jag är fortfarande lika förvånad över hur snabbt dem går. Den här veckan har stallmässigt varit det lugnaste veckan på väldigt länge! Skritt och trav har fyllt 4 av mina dagar den här veckan. Det är inte varje vecka vi har det så lugnt och jag måste säga att det har känts väldigt tomt. 
 
Idag blir det samma visa igen! Vi rider ut på vora trogna pollar, lever livet och andas in höstluften - idag regnar det faktiskt inte. Det blir säkerligen samma tur som tidigare i veckan och uplägget blir ungefär densamma! Vi tar det lugnt helt enkelt. Muffinsen ligger redan nu i min väska eftersom att dem igår bestämde sig för att inte hänge med hehe... Så idag blir det gofika i stallet efter att ha skött om våra fina.
 
Bomben är släppt i inlägget nedan, ni får inte missa det! Och för övrigt så vart det här ett väldigt konstigt inlägg men i skrivande stund spatserar min pojkvän ut genom dörren för 10e gången, mina händer skakar och min mamma springer runt som en yr höna - svar ja. Det är kaos. Just nu blir det därför extra skönt att få komma iväg till stallet. Att få krama om min prinsessa och bara vara där! Hon lyser upp min dag!
 
 
 
 

Publicerat den 2013-11-10 - klockan 12:51:31

Tävla och vinn en design!

Har på senaste fått en hel del mejl och föfrågningar om designande och har även svarat på en del. Men tanken slog mig att jag faktiskt kan lotta ut en design här på bloggen åt er, helt gratis! Så det gör vi!

Första pris är alltså en hel design! Ni bestämmer hur den ska se ut och jag gör! I designen kommer det att ingå; en header, (bildspel om så önskas), signatur efter varje inlägg, en unik meny (dropdown om så önskas), årsuppdelat arkiv och annat smått och gott!
 
Andra pris blir en bildspels header, eller animerad header som många kallar det, på max 3 bilder. Ni skickar bilder till mig, jag gör 2 eller 3 headers som funkar i ett bildspel, efter era önskemål såklart, och sen sätter jag in dem åt er, eventuellt skickar koder och bilderna.
 
Tredje pris blir en helt vanlig, men ordentligt gjord, header helt efter era önskemål! 
 
*Observera dock att jag endast kan göra hela designer och bildspels-headers åt blogg.se/webblogg.se. Detta betyder dock inte att du som bloggar från en annan portal inte kan vara med, ange bara i kommentaren att du ej vill vara med och tävla om första/andra pris.
*Tänk också på att kvalitéten på din header och andra bilder i tex designen helt beror på bilderna du skickar till mig. Mobilbilder rekomenderas inte.
*Samt att du bör ha några idéer om hur din header/design ska se ut så att jag har något att gå efter.
 
 
F Ö R  A T T  V A R A  M E D  O C H  T Ä V L A :

- Följ min blogg på bloglovin, det kan du göra genom att klicka HÄROm du redan följer mig sedan tidigare så ska du gilla detta inlägg på bloglovin.

- Kopiera bilden ovan och lägg ut på din blogg med en länk till detta inlägg. OBS! Du måste ha tryckt på "kommentera" för att kunna ta bilden!
 
- Kommentera detta inlägg med din email samt länken till inlägget där du delade min bild. Här bör du också nämna ifall du är med och tävlar om endast en header.

L Y C K A  T I L L ! Tävlingen avslutas den 1 december!

Publicerat den 2013-11-10 - klockan 12:10:00

Vad skulle jag göra om...

Vad skulle du göra om du kom på första plats i nästa tävling du ställer upp i?  
Gråta av glädje, känna mig riktigt stolt, ta åt mig av alla grattis, de fina orden - Allt. För att jag och Witezz har tagit oss dit, tillsammans! Framför allt skulle jag rida ärevarvet som en boss samtidigt som Witezz säkerligen skulle bli rädd för domaren eller något så jag ramlar av.
 
Vad skulle du göra om Justin Bieber knackade på din dörr? 
Fangirla sönder i några minuter och sen ge honom en stor kram, tacka för musiken han har skrivit och sjungit, bett honom att komma in och äta "swedish fish" med mig och sen fråga han en massa frågor som jag vill ha svar på!

Vad skulle du göra om Witezz behövde triangelmärkas? 
Då skulle jag (självklart efter tillstånd från hennes ägare) satsa stenhårt på trickträning, frihetsdressyr och att skogsmulla runt i skogen i halsringen som jag ska lära henne ridas med! Hon är en speciell häst för mig. I'm not giving up on you!
 
 
Vad skulle du göra om ni flyttade till en helt annan stad/land? 
Beroende på vart så vette sjutton om jag skulle flytta med. Jag går näst-sista året på gymnasiet, jag rider i världens bästa stall jag har världens bästa kompisar här, så allvarligt talat tror jag inte att jag skulle flytta med.

Vad skulle du göra om du kom till stallet och såg nån random människa rida på Witezz? 
Jag skulle bli extremt besviken och kräva en förklaring samt en bra anledning till att dem låter någon annan rida Witezz utan att fråga mig. Haha, låter nästan som att jag äger hästen.

Vad skulle du göra om du fick rida Palle i en vecka? (Alltså vad skulle du göra med honom, typ ridning osv.) 
Kan börja med att förklara för mina käre läsare att Palle är min tränares dotter's häst! Haha, jag skulle nog vilja prova rida igenom ett dressyrpass på honom, bara för att få känna hur det är att sitta på en häst som verkligen, verkligen kan. Som har gått höga klasser i dressyr(körning). 

Vad skulle du göra om Tyra Sjöstedt kommenterade att hon läser din blogg och att hon älskar den? 
Jag skulle skriva ett inlägg på min blogg dedikerat till henne. Där skulle det bland annat stå med att gylfen på "starrider-ridbyxorna" inte fungerar som den ska! Att jag gillar hennes ridövningar som hon har lagt ut många gånger och att jag tycker att hon är en bra förebild!
 


Publicerat den 2013-11-09 - klockan 23:07:00

Inridning på nytt

Det vart en sån där alldeles för mysig barbackaritt idag på min lilla tjej. Jag måste faktiskt säga att när det är bra väder, man är ordentligt utvilad och både häst och ryttare är på bra humör så finns det ju inget bättre än att hoppa upp barbacka och bara busa. Att bara få känna sig lycklig, fri, bunden, ledsen. Allt på samma gång tillsammans med sin häst. kärlek.
 
Anna red Preztige, så riktigt så mycket bus vart det inte, utan vi tog det lite allvarligt och Anna provade till och med att rida först på Preztige idag både i trav och skritt. Riktigt bra gick det ända tills en bil började backa ut ifrån sin tomt. Tänk er ut en häst's perspektiv när en bil helt plötsligt dyker upp bakom ett träd - det hade ju kunnat vara en dinosaurie. Låt säga att vi kan sammafatta händelsen såhär: Witezz har blivit mycket, mycket bättre vad gäller sin flyktinstinkt och Anna behöver lära sig att reagera snabbare.
 
Jag satte faktiskt på Witezz en halsring, i form av ett grimskaft, idag. Grundtanken var egentligen bara för att hjälpa mig till en lite bättre balans i den snabba traven vi måste hålla för att Preztige ska känna sig nöjd, men jag provade att släppa kontrollen i tyglarna och styra lite med halsringen istället. Hon lyssnade förvånandsvärt bra och gjorde halterna bättre än när jag tar i tyglarna. Att svänga var en liten utmaning och jag styrde nog mer med skänklarna än halsringen, men utmaningen är antagen, jag ska prova rida in Witezz i halsring!
 
Det är inte så svårt som man egentligen tror och alla hästar kan egentligen lära sig det. Det är nästan precis samma sak som att lära sin häst ridas på hackamore, förutom att det här inte är lika skarpt. Jag kan säga att den här utmaningen kan vara det roligaste jag har gett mig in på, bara idag spårade det ur totalt och Witezz lärde sig snabbt hur man tar fördel av en ryttare utan någon egentlig kontroll. Tur att jag denna gång iallafall hade träns med tyglar på, vem vet vad som hade hänt annars. Så ska från och med nu ha en "halsring" på henne varje gång vi rider ut, samt träns med tyglar såklart, och så får vi successivt lära oss att även styra med den!
 

Publicerat den 2013-11-09 - klockan 17:04:26

Dör den osminkade döden

Är ni sånna som aldrig sminkar er annat än när ni ska till skolan alternativt ska ut med kompisar, eller är ni som jag och knappt kan gå utan smink? Hur som helst så är det precis vad jag gör idag. Försöker intala mig själv att det inte är bra att ha på sig smink dygnet runt och Witezz älskar ju mig ändå! Så idag kör vi på en naturlig stall-look med inslag av termobyxor och tjock jacka!
 
Idag blir det ännu en mystur med Witezz och Preztige, hoppas jag då jag inte vill rida Shahzam. Han är inte riktigt min typ. Ända skillnaden idag från alla andra turer är att det är ljust och att vi möjligtvis rider en annan väg. Om jag rider barbacka eller ej har jag inte bestämt ännu men vilket som är ju okej! 
 
Mina söta snickersmuffins som jag bakade igår får hänga med till stallet och jag kan sudda ut ännu en avramling. Jag har verkligen bakat järnet nu på senaste för att baka av allt, och samtidigt gäller det ju att inte ramla av under tiden, haha! SNickersmuffinens blev iallafall supergoda och alla påstår att jag nu har en back-up plan som konditor om inte mina andra framtidsplaner skulle fungera, hehe!
 
 
Möjligtvis kommer det upp en liten överraskning här på bloggen ikväll, det beror på en liten, liten sak! Men annars slänger jag upp det senare! Kan lova at tni kommer bli glada iallafall! 

Publicerat den 2013-11-09 - klockan 09:10:27

Nu är jag igång igen!

När jag inte rider, pluggar, fotar, designar eller spelar så är det helt klart bakning som står på schemat, men det har ni kanske redan märkt!
 
 

Publicerat den 2013-11-08 - klockan 16:51:04

Att dom inte kan lägga tiden på något bättre

 
Vad är detta, undrar du nog när du läser detta. Och det ska jag berätta för dig! Det här är de nya reglerna i TR för hur stor logga man får ha på sin tävlingsutrustning när du tävlar i respektive gren. Nu är jag inte sådär jätte insatt och har inte så stora märken på min utrustning men jag tänker på er som har det och jag känner mig nästan lite besviken.  
 
Besviken på att de väljer att lägga tid på en sån här regel istället för att ändra många av de andra reglerna som verkligen skulle behöva en uppfräschning. Tänk dig också hur mycket flera andra ekipage kommer att få rensa ut ur sina tävlingsgarderober pågrund av detta. Tänk hur mycket pengar många har lagt ut som dem hade kunnat köpa mycket annat för istället. 
 
Dessa regler kommer att börja gälla från och med 2014, så passa er med vilken storlek ni väljer på brodyren nu till SIHS-mässan, eller vad ni inhandlar för märken till nästa tävlingssäsong...

Publicerat den 2013-11-08 - klockan 13:48:00

Tennessee Walking Horses - brutalt djurplågeri

Såg en hel del klipp om detta på youtube, anmälde allt. Har läst en hel del artiklar om detta, fick stoppa tårarna varje gång. Det här är så otroligt hemskt och jag undrar verkligen vart mänskligheten är på väg när jag ser människorna runt omkring dessa hästar som klappar händerna och jublar. Ser dom inte? Ser dom inte vilket brutalt djuplågeri detta är?
 
Deras ben är insmorda med något som kallas "Kopertox". Detta använder dem bland annat för att skydda mot något dom kallar för "arbets fett". Arbets fettet gör bland annat att hästarna slår sig själva medan de går sin "gång" och då ska alltså Kopertoxet förebygga de skador som kan komma att ske. Kopertoxet används också för att orska mild irritation och ökad känslighet i huden så att när kedjan de har runt benen, som dom dessutom har fettat in för att den ska röra sig extra mycket, ska ge extra mycket obehag och resultera i en ännu högre gångstil.
 
Skorna som hästarna har på sig ser ut så här på utsidan: 

Men såhär på insidan: 
 
Allt för att öka smärtan i våra fina hästar och få dem att lyfta högre på hovarna. Detta är bara få saker av den djurplågeri som pågår bakom kulliserna till sporten "Tennessee Walking horses". Mannen bakom detta är dock nu tagen, äntligen säger jag som ett antal gånger suttit och gråtit till dessa videor. Och jag hoppas innerligt att detta har uppmärksammats ordentligt nu så att allt vad detta heter kan försvinna ur denna värld.
 
VARNING FÖR KÄNSLIGA SCENER! Jag grät.

Publicerat den 2013-11-08 - klockan 08:11:00

It was the first time

Idag provade faktiskt jag och Witezz något helt nytt. En utmaning, ett hinder som vit tog oss över. Vi red nämligen med handhäst idag! Inte det absolut lättaste med en häst som aldrig gjort det förut, men jag tyckte att hon skötte sig bra! Jag personligen har ridit förut med handhäst, men inte på Witezz. Hon var en aning spänd i början och jag fick hålla grimskaftet kort och högt så att inte grimskaftet slog henne på rumpan, det var lite obehagligt.
 
Pärlan, som idag fick vara handhäst, är nog den bästa handhästen jag vet. Hon håller sig alltid i närheten - det vill säga travar ikapp om hon hamnar efter och håller igen om hon hamnar för långt fram. Vilket självklart underlättade för mig och Witezz! Att rida med handhäst är dessutom ett yppeligt tillfälle att testa sin komunikation med. Det gäller att kunna styra sin häst med en hand (inte alltid såklart, de tär upp till var och en) och kunna ha kontroll över både sin egna häst men också handhästen!
 
I övrigt gick Witezz jätte bra! Vi var ute med hela, den kvarvarande, familjen Arab. Eftersom att mamma och lillasyster är på Gotland så fick det bli store- och lillebror. Shahzam var lite hetsig vilket gjorde Witezz ännu lite spändare men Preztige skötte sig super, även om han tyckte att det gick ilte långsamt. Idag märktes det att Witezz har gått lugnt ett tag, överskottsenergin börjar titta fram bakom örat på henne vilket verkligen märktes när jag sedan tog in henne ifrån hagen för nattning. Hon rusade fram, fick mig att tappa Irrbloss och var lite kaotisk. Det fick bli många halter och lugnande prat för att hon skulle ta det lite lugnare!
 
Imorgon vilar hon igen, haha, och sen kör vi igång igen i helgen! Sounds like a plan to me!
 
 

Publicerat den 2013-11-07 - klockan 22:41:00

Go home Eskardon, your drunk

Jag tyckte att den förra kollektionen dom släppte var osmaklig. Det finns inte en chans på miljonen att jag skulle betala för något sånt här, och det finns inte en chans på miljarden att Witezz har något sånt här på sig. Urk, är allt jag kan säga.

Publicerat den 2013-11-07 - klockan 21:35:00

I freakin' made it

Jag måste vara världens absolut bästa försoverska! Alex råkade trycka fel så istället för att snooza 10 minuter så vart det att försova sig 35 minuter. Hade alltså ca 10 minuter på mig att kasta mig iväg till skolan, och bästa som jag är så klarar jag det! Sitter alltså i skolan just nu, hungrig som aldrig förr men ska vandra iväg till cafeterian alldeles strax!
 
Idag åker jag iväg med den tidiga bussen till stallet. You gotta love thursdays! Witezz och Preztige ska ut och skritta och travas lite, precis som i tisdags, hoppas att det blir lika mysigt idag som då och inte himlen öppnar sig eller liknande. Men än så länge ser det säkert ut och det blir säkerligen lika mysigt idag! Ska dessutom försöka sno åt mig Cissi's pannlampa eftersom att den är mycket bättre än min, hehe!
 
Något annat ska inte göras idag! Jag måste verkligen säga att från att ha varit i stallet 5 dagar i veckan och sedan går ner på 4 dagar i veckan så blir det väldigt tomt. Jag får ju nästan träningsabstinens. Men, men... Jag antar att det kan vara bra med en extra pluggdag, hehe!
 

Publicerat den 2013-11-07 - klockan 10:05:58

Nästa trick, vilket blir det?

Som ni säkerligen vet så kan Witezz i nuläget hela 4 stycken (!!!) trick, hahaha. Hon kan "Skaka på huvudet", "pussas", "kramas" och "yoga". Nu är dock min såkallade trickångestI tillbaka. Vilket av alla trick på min lista ska jag lära henne här näst? Jag har ju planer på att lära henne alla, hehe! Ni har varit med om det förut! Mina tiotal inlägg, alla fyllda med klagande och ångest över vilket trick jag ska lära henne och nu är vi där igen!
 
Jag började lite smått med att lära in "Nicka", men jag gillar inte alls tanken på att jag ska framkalla ett betende som inleds med att hon biter sig själv i bringan, så jag väntar helt enkelt tills jag hittar någon med en väldigt smart lösning. Provade också lite med "le" eller flema som det är egentligen är, men mitt godisförråd skrek på mig att sluta. Så för att göra det måste jag införskaffa mig mååånga safftiga äpplen! 
 
Några trick jag har i tanken just nu är "skämmas", att fullfölja tricket "buga" eller kanske bergsgeten...  Men tänkte att ni kanske har några ideer!  Om inte annat kanske ni kan lägga en röst på vilket trick av dessa ovan nämnda ni tycker hon ska lära sig härnäst!
 

Publicerat den 2013-11-06 - klockan 15:15:00

Vad skulle du göra om...

Det känns som att det är dags för aktivitet här på bloggen och vad kan vara bättre än detta. Jo det förståss, en bloggtävling skulle inte sitta fel men det verkar tunt med sammarbeten! Hur som helst så ska ni mina underbara läsare fortsätta meningen: Vad skulle du (jag) göra om... Och så svarar jag på dem när en del frågor kommit in!

Var fantasifulla, var brutala! Jag svarar på allt så ärligt det bara går!
 
 

Publicerat den 2013-11-06 - klockan 13:43:40

2 bra bloggtävlingar

bloggtävliiiing
[Ett klick på bilden tar dig direkt till tävlingen;]
ifewovf
[Ett klick på bilden tar dig direkt till tävlingen;]

Publicerat den 2013-11-06 - klockan 12:23:00

No hour of life spent on a horse is wasted

Tack snälla A-K för all hjälp i stallet idag! Tack för att du mockade, fixade, donade, tog in hästar och dessutom gav oss skjuts hem! Tack, tack, tack!
 
Witezz fick idag komma ut på en riktigt mysig uteritt tillsammans med lillebror Preztige! Jag hoppade upp barbacka och vi skrittade ut i bäcksvart mörker med en pannlampa som visade sig inte räcka mer än till Witezz öron. Det var alltså upp till mig att släppa kontrollbehovet och lita på att Witezz vet vart hon sätter fötterna. Vilket hon verkligen gjorde, bättre än mig! Vi tog bara ett varv runt lilla travrundan och travade gjorde vi två gånger. Witezz fick gå i ökad trav för att Preztige skulle kunna gå i ett tempo där han fick trava på ordentligt. Vilket självklart är väldigt viktigt att han får göra, man vill ju ha en frammåt tänkande häst och då får man inte sitta där och bromsa vid inridningen.

Witezz hade dock inget emot det och inte jag heller. Jag tog ett stadigt tag i manen, höll om med benen and off we go! Fy sjutton vilket härlig känsla det är att sitta på en häst som bara flyger fram. Att inte se något utan helt få förlita sig på sina andra sinnen. Att känna hur hon kastar ut frambenen framför sig, arbetar med hela kroppen och länger ut halsen. En otrolig känsla! Preztige travade glatt på efter, inte alls besvärad med tanke på att det inte var i närheten av "ökad trav" för honom. Han skulle kunna bli en sån fin dressyrponny!
 
 
Witezz verkade nöjd med mängden träning men vi får väl se hur hon är i slutet av veckan, haha! Hon var dock lite frånvarande idag. Inte alls så gosig och närvarande som hon brukar vara och gav mig arga öron när jag var i boxen med henne. Jag funderar lite över ifall det kan bero på hennes boxgrannar och att hon inte är nöjd med vart hon står. För åt mig brukar hon inte lägga öron bakåt... Hmm, det tål att tänkas på men imorgon får hon vila igen innan vi rider ut igen på torsdag! Vad ni får läsa imorgon återstår att se, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
 

Publicerat den 2013-11-05 - klockan 22:58:39

Designtips - stöldskydd

Såhär mitt i blogtorkan kände jag att jag kanske kan dela med mig av något annat jag är ganska bra på, nämligen designande. Från och med nu kanske det titt som tätt dyker upp lite sånna här småsaker som fyller ut tomrummen när jag inte har något annat att skriva om. Jag tänkte att jag skulle börja med att ge er svaret på en blogg som ingen kan kopiera ifrån! En skyddad blogg helt enkelt!
 
Gör så här:

Tryck på kugghjulet och välj sedan "design" i rullisten.
 
Välj "redigera kodmallar" och scrolla ner till <body>
 
Ersätt <body> med denna text: <body oncontextmenu="return false;" ondragstart="return false" onselectstart="return false" onBeforePrint="document.body.style.display='none'"; onAfterPrint="document.body.style.display='';"> så att det ser ut såhär:
 
Spara sedan kodmallen och gör om detta på alla kodmallar (;Inlägg, Arkiv och Kategorier)
 

Jag har denna kod på min blogg, vilket gör att ni inte kan högerklicka på min blogg. Ni kan heller inte markera text eller dra mina bilder ut till "ny sida". Detta är självklart inget 100%'igt skydd mot stöld och kopiering då det finns omvägar runt men det är helt klart en bit på vägen!
 
 

Publicerat den 2013-11-05 - klockan 14:44:00

Magont och huvudvärk

Både jag och lillebror lider av magont och lite illamående just nu. Det blev varken judo igår eller skola idag utan jag pluggar lite hemifrån, designar en blogg och rensar alla mina foton! Mitt USB minne börjar bli riktigt fullt och hur många mappar som helst är helt orensade vilket innebär att det tar upp onödig plats som istället skulle kunna fyllas med massa andra fina foton!
 
Senare under dagen ska jag ner till vårdcentralen för att kolla upp min fot som aldrig riktigt vill bli bra. Ni kanske kommer ihåg min lilla avramling för 2-3 veckor sedan då jag stukade vristen två gånger och foten svullnade upp som en ballong. Tja, den är ingen ballong längre men fotknölen är fortfarande svullen och den gör väldigt ont emellan åt! Ska dessutom titta upp min läpp som inte heller riktigt är som den borde vara. 
 
Efter det hinner jag förhoppningsvis med den tidigae bussen till stallet så att både jag och Anna slipper stress. A-K var snäll och mockade åt oss idag så det blir verkligen en slapp dag i stallet eftersom att bara Witezz och Preztige ska ridas en kort tur. Det betyder att jag komer att ha massor med tid att till exempel trickträna, borsta och mysa med Witezz innan det är dags att åka hem! Om nu tiden inte rinner iväg allt för fort tror jag faktiskt att jag tar in Candlelight och/eller Strumpan litegrann bara för att borsta och pyssla lite med de! Det förtjänar dem verkligen efter helgen!
 
Förövrigt händer inte så mycket mer faktiskt. Jag ska träna mycket på min sits nu den här veckan då Witezz sa få gå lugnt eftersom att jag då om något har tid att tänka på den! Annars blir det så lätt att all fokus hamnar på hästens form!
 

Publicerat den 2013-11-05 - klockan 12:33:25

11 månader, 335 dagar, 8036 timmar


Publicerat den 2013-11-04 - klockan 21:12:00

Är jag ett såkallat NH-freak?

Jag får jätte ofta frågor både på och utanför bloggen angående ämnet NH. "Tränar du NH?", "Vad tycker du om Pat Parrelli och Monty Roberts?", "Är Pat Parrelli din idol?", "Har du och Witezz kommit varandra närmare?", "Anser du att man måste träna NH?" och jag känner bara att det var på tiden att det här inlägget skrevs.
 
Jag tränar inte NH. Och vad jag tycker om NH kan sammafattas i ett ord: Överskattat.
Jag tror nog att 90% av alla hästmänniskor här med handen på hjärtat kan säga att du någongång tänk tanken att börja med NH. Och varför tänker man den tanken, jo för att man vill komma närmare sin häst, och därför anser jag att NH är överskattat. Inte behöver du lusläsa massor av böcker från Pat Parelli, äga en rundkorall och en carrotstick samt ha lekt de sju lekarna för att ha en bra relation till din häst? Du behöver inte "träna" NH för att ha ett bra band med din häst.
 
Och träna NH, vadå träna NH? Kan man verkligen träna NH. Är inte det något som alltid ska finnas där. Oavsett om du tar in hästen från hagen eller om du sa ha ett trickträningspass i din rundkorall. Många utav Pat Parelli's principer och metoder är så självklara för mig redan utan att ha läst en enda bok. Självklart berömmer jag min häst när hon gör rätt. Självklart börjar jag lugnt (fas 1) och tar, efter hand, i hårdare (fas 5). Detta är naturligt för mig, är det inte det för er?
 
  
Men vad gör jag då? Jag gör uppenbarligen något som står ut ur mängden eftersom att antalet frågor bara öser in. Och mitt svar är så enkelt. Det är så simpelt att jag nästan blir rädd när ni tycker att det är något speciellt...
Jag vill bara att Witezz ska se mig som en kompis, inte som hennes ledare. Jag vill inte ens vara hennes ledare. Jag vill inte behöva använda våld för att hon ska göra som jag vill. Och så enkelt är det. Jag försöker att alltid hitta orsaken på problemet. Jag försöker att låta Witezz tänka själv. Jag försöker att inte bestraffa Witezz när hon inte förstår vad jag vill utan istället bli tydligare med vad jag ber om. Jag läser till mig kunskap om hur hästen faktiskt fungerar och på så sätt agerar jag annorlunda i vissa situationer än vad jag gjorde för 2 år sedan. Jag har helt enkelt bestämt mig för att lära mig att förstå hur Witezz tänker och behahandla henne som en kompis snarare än en slav.
 
Det här betyder inte att jag aldrig lägger på ett spö, att jag aldrig blir arg eller att jag aldrig rider ett hårt pass på henne. Ni ska veta hur mycket detta har krävt av mig då jag var helt annorlunda förut. Jag vart arg för minsta lilla, bestraffade hästen istället för att lägga skulden på mig själv. Jag hade noll koll på hur hästen tänker, ser, hör vilket ofta skapade missförstånd mellan mig och Witezz. Det här betyder heller inte att jag inte tycker ni ska leka sevengames med er häst, det är faktiskt ett väldigt bra sätt att lära känna sin häst. Vad jag vill säga är egentligen att allt sådant här, som bland annat sevengames, borde vara en självklarhet. Det borde vara alla hästmänniskors mål att kunna rida med så lite utrustning som möjligt, att kunna arbeta med så lite signaler som möjligt och behandla sin häst som en kompis snarare än en slav, men hur självklart den än låter så måste det finnas en term som förklarar detta. Nh...hmm
 
 
Jag har, i och med allt det här, lärt känna Witezz utan och innan. Jag har, i och med det här, haft så otroligt roligt med henne och jag har dessutom hittat en gren som vi kan variera med utan deadlines, utan krav och utan våld. Vi har långt kvar, väldigt långt. Jag har långt kvar. Jag har så mycket mer att lära om hästen och jag har mycket mer att förändra hos mig själv. Men jag vill faktiskt uppmana er alla till att läsa, ta till er och tänka om. För enligt mitt tycke så borde "NH" vara ett självklart betende hos hästmänniskan och dessutom borde det ligga i allas våra intressen att ta reda på så mycket om våra kompisar. Lära oss deras språk. 

Publicerat den 2013-11-04 - klockan 20:44:00

Veckoplanering

Den här veckan kommer bli en otroligt lugn vecka. Som jag tidigare har skrivit så kommer Candlelight och Strumpan att vila en hel vecka och Witezz kommer att få ta det väldigt lugnt hon också. Hon går dessutom ner på 4 dagars träning i veckan istället för 5 vilket gör att veckans träning kommer att se ut såhär:
 
Måndag: Vila, vila, vila för hästen iallafall. Själv tränar jag judo för fullt!

Tisdag: Jag och Anna rider ut på våra pollar Witezz och Preztige. Det blir bara skritt och lite trav vilket jag verkligen tror att Witezz kommer att uppskatta. 
 
Onsdag: Witezz vilar, jag vilar. Eller pluggar. haha!
 
Torsdag: Det blir ännu en ridtur tillsammans med lillebror Preztige. Vi kanske kan klättra lite, eller ja. Iallafall jag och Witezz kan ta en lite omväg över stock och sten medan Anna går på stigen bredvid!
 
Fredag: Ännu en plugg-dag för matte och vilodag för pollen. 
 
Lördag-söndag: Fortsätter att agera sällskap åt Preztige.
 
Läsar man ovan så verkar veckan ganska så enformig men självklart kommer vi att hitta på saker under ridturerna. Rider olika vägar, miljötränar lite med läskiga saker. Jobbar md olika problem vi har och såklart så kör vi lite barbacka mys någon dag!
 
För övrigt så hoppas jag verkligen att Witezz är med mig på att gå ner i varv lite. Jag hoppas att hon inte bli en tickande bomb utan att hon tar vara på den tid vi har tillsammans, sammarbetar med mig och att vi får chansen att hitta på mycket annat roligt. Det blir ju lite mer tid att lägga på trickträning nu och jag hoppas lycka lära in lite trick!
 
 

Publicerat den 2013-11-04 - klockan 10:53:56

Dream. Believe. Create. Success

Herregud vilken lång dag det har varit idag! Tidig uppgång och det första vi gjorde var att masa oss ut i vinterhagen och ge kossorna och pojkarna sitt frukost hö. Sedan vidare ner i stallet för att släppa ut, ge frukost, packa in i lastbilen och göra hästarna klara att packas in dem med! Hästarna verkade taggade och vi satte fart emot Gävle.
 
Att sova i lastbilen kan vara bland det skönaste som finns, omringad av alla hundar, nerbäddad under sin stora vinterjacka... Mindre skönt är dock att vakna upp till frost och nollgradigt och inte vara förbered på det. Det bästa var att jag på morgonen stod och funderade på ifall jag skulle ta med långisar eller inte... haha! Men jag sitter ju här, så dog ju inte i alla fall! Kylan lättade nämligen frammåt förmiddagen och istället lindades vi in i ett täcke av dimma.
 
 
Vi började tävingsdagen med ett monté lopp där Anna slutade 3a. Anna startade i ett, vad jag har valt att kalla, safecard lopp. Vilket innebär att hon sa rida för placeringen men absolut inte får bli diskvalificerad! Jag och Candlelight har ju nämligen blivit diskvalificerade i våra två senaste lopp så för att vara på den säkra sidan och inte få 3 diskningar i rad och behöva kvala om så fick Anna den äran att för andra gången rädda mig. Att hon sedan lutade trea var bara väldigt roligt och det var ju trevligt att hon får avsluta sin "monté-karriär" med en pallplats i alla fall!
 
 
Candlelight skulle sedan ut med mig och vi var båda så taggade, målmedvetna och redo att kicka lite hästrumpa! Med en jätte bra start drar vi iväg. Jagar hästen som är i ledning och ligger och pressar lite. snabba bakhästar kommer upp och vi trägns lite där uppe. Ett ekipage utvändigt trängs lite väl mycket och vi är alla nära att köra in i varandra och mitt hjul vart lite repigt. Candlelight får galopp och helt plötsligt tvärnitar hon och andas riktigt tungt. Som om hon inte fick luft. Benen börjar vika sig och allt jag får fram är massa smakningar och jag ber henne att gå framåt! Jag provade sedan driva på henne lite men det var uppenbart att något var fel så vi joggade lätt i mål. Min fina tjej ska absolut inte behöva springa om hon inte mår bra!
 
Hon kändes dock riktigt fin i början och jag är om något väldigt, väldigt nöjd med henne! Vi fick ett kvitto på att hon fortfarande har känslan, att hon fortfarande kan och att hon fortfarande vill. Cissi tittade och lyssnade igenom henne noga och konstaterade att det förmodligen var något med struplocket, men vi ska titta upp henne lite extra i veckan! 
 
 
Strumpan var sist ut och gissa om jag är nöjd! Som hon sprang! Vi tog ledningen ifrån start och höll den i ett helt varv! Vi fick en fjantgalopp där vi tappade en del och sen kom dom snabba bakhästarna! Strumpan tog i för kung och fosterland och lyckades faktiskt hålla dem bakom sig ett bra tag. Två stycken släppte vi förbi och vi seglade glatt in på en tredjeplats! Allt är bättre än en diskning och att avsluta en riktigt bra säsong med Strumpan på det här sättet var nog det bästa! Det hade inte kunnat bli bättre!
 
 
Nu får Strumpan och Candlelight vila en vecka innan Candle sätts igång igen. Witezz får också gå på halvfart och får en lugn och skön vecka. Hon får gå som ledarhäst åt sin lillebror Preztige som är under inridning och precis har börjat trava lite, och dessutom går hon nu ner från 5 dagars träning i veckan till 4 dagar. Skönt för både henne och mig då det börjar bli mycket i skolan nu! Men mer om resten av veckan senare! Nu ska jag lägga mig och sova ut efter ett riktigt händelserikt höstlov, imorgon börjar skolan igen och redan nästa vecka har vi redovisningar på gång!

Publicerat den 2013-11-03 - klockan 22:46:47

It's time

Ponnytrav är en av de få sporterna jag verkligen brinner för. Att känna vinden i ansiktet, hålla i tömmarna på en häst som vill. Att känna leendet sprida sig i ansiktet när man går förbi mållinjen som första ponnyn och sen få bära täcket och pokalen till publikens applåder. Det är få saker som får mig att må så bra som att sitta i sulkyn bakom en av dessa hästar...
 

Publicerat den 2013-11-03 - klockan 08:12:00

Klubbmästare...

...får vi bli någon annan dag! Idag var en dag då vi inte riktigt hade turen med oss! Jag hann inte me rän kliva ur lastbilen innan en tjej kom och frågade efter mig. Jag skulle tydligen befinna mig på banan inom några minuter och där står jag med min häst i lastbilen. Tydligen hade dem flyttat fram starterna, och inte lite heller! Hela 50 minuter tidigare hade det startat och vi som dessutom var lite sena var nu brutalt sena! Observera att denna ändring inte fanns med i ryttarmeddelandet och att svaret vi fick när vi frågade om det var att det faktiskt stod Ca 13.40...
 
Det var alltså bara att kasta sig upp i sadeln och börja rida fram. Tre steg hann jag trava innan dem ropade in mig till collecting ring och ni kan ju gissa om jag var besviken och arg...  Red fram ännu lite mer inne i collecting och fick sedan beskedet att de har valt att flytta mig sist på startlistan med tanke på den korta uppvärmningen witezz skulle ha fått. Där efter kunde jag börja jobba henne mer som planerat och hon var jätte fin!
 
Väl inne på banan spände vi båda till. Jag vart från ingenstans så otroligt nervös. Jag gjorde allt för att skaka av mig det men lyckades nog inget vidare med tanke på hur allt slutade... Witezz började titta på allt. Staketet, bokstäverna, fläckar på underlaget, ja allt. Hon var spänd och osammarbetsvillig men gav efter litegrann med lite lirkningar.
 
Två gånger red jag fel i programmet. Jag blandade ihop allting med L:B1 och fick hjärnsläpp mest hela tiden. Witezz var ju dock med på noterna och tillsammans skrapade vi, trots -6 i fel, ihop 54%. Då med en hel del avdrag på galoppen där hon spände sig extra mycket och böt galopp mest hela tiden, vägrade gå nära staketet och galopperade nästan på stället vid vissa tillfällen.

Är jag nöjd? O ja! Jag är faktiskt jätte nöjd med både min och Witezz prestation idag! Visst finns det en hel del att träna på men vad vi har utvecklats mycket! För första gången stod ordet "mjukt" med i vårat protokoll och med tanke på omständigheterna så tror jag att vi hade kunnat få till det ännu bättre! 
 
~ Det får bli gamla tävlingsbilder eftersom att tiden att fota inte fanns idag! ~
 
Nu lägger vi dock den här dressyrsäsongen på hyllan och nya mål ska skrivas samtidigt som gamla ska bockas av! Vi har båda mycket att träna på till nästa säsong och jag ska se till att det händer! Imorgon byter vi dock ut sadeln till ett sele med vagn och gasar runt på travbanan i Gävle! Det är sista heldagen för den här säsongen och näst sista tävlingsdagen över huvudtaget! Jag ser jätte mycket fram emot att starta både Strumpan och Candlelight nu när jag har fått lite hjälp med både balansering och körningen!

Önska mig lycka till, igen!

Publicerat den 2013-11-02 - klockan 22:07:44

Nu gäller det, KM-dressyr

Jag är inte här idag för att vinna, jag är inte här idag för att antingen bli korad som klubbmästare eller sitta sur och besviken hela vägen hem igen. Jag är här idag för att göra mitt allra bästa. Jag är här idag för att kunna sitta i lastbilen med en bra känsla och ett leende på läpparna. Kommer jag att göra det? Det hoppas jag verkligen.
 
Det här ska jag tänka på idag:
- Att försöka få Witezz så avslappnad och lugn som möjligt.
- Att rida otroligt nogranna vägar.
- Att räta upp mig själv, hålla ihop händerna, lägga armarna intill kroppen och stänga handen. Lägga vikten i stigbyglarna och peka framåt med tårna.
- Att mitt temperament inte får ta överhanden!!!
- Hennes tempo. Jag vill inte ha ännu ett protokoll där ordet "struttig" finns med. Witezz ska gå i en lugn och fin takt där jag snarare behöver trycka fram henne än bromsa henne.
- Att inte överarbeta henne. När hon ligger å lod så ska handen vara still. Inger mer frenetiskt plockande, det resulterar bara i en "struttig" häst...
 
Önska mig nu lycka till! Mitt mål idag är inte att bli vinnare, mitt mål är att få över 60%!
 
 

Publicerat den 2013-11-02 - klockan 08:19:00

Putsat, packat och klart!

Idag slog nog jag och Anna rekord i putsning. Tillsammans putsade vi 12 st träns på samma gång! Jag överdriver inte när jag säger att hela våran bänk, som faktiskt är ganska stor, var proppfull med läder!
Det gick på ca 1 timme vilket kanske låter som en lång tid men om man slår ut det så putsade vi ett träns på fem minuter. Och ja, med putsa menar jag ta isär hela tränset, tvåla in, torka av och sedan fetta in. Det skönaste var dessutom att när tränsen var klara fanns inte den där känslan av att man fortfarande hade massor av träns kvar. 
 
 
Förutom alla dessa träns så har vi även putsat vår tävlingsutrustning för imorgon, packat alla grejer och nu förbereder vi oss mentalt. Witezz gick kockrent idag på min lilla genomkörare. Vi red först ut en liten sväng tillsammans med de två tjejerna som var ute med oss imorse och sedan tog vi några varv på volten. Jag och Anna avslutade med att rida igenom programmet en sista gång och Witezz skötte sig super! 

Jag tänkte inte jätte mycket på formen eftersom att jag tidigare hade jobbat ihop henne ordentligt både i den högre formen och den lite lägre. Så vi körde på en lång och låg form i själva programridningen. Jag tänkte mycket på min sits och tempot samt alla vägar och jag säger det en gång till... hon skötte sig superbra! Nu taggar vi inför imorgon, gör vårt bästa och sen lägger vi den här säsongen på hyllan!
 

Publicerat den 2013-11-01 - klockan 22:49:54

Witezz i hennes nya grimma!

Fick köpa den av Lovisa eftersom att hennes polle hade lite för stort huvud. Grimman är jätte fint och jag älskar att det är ludd på både sidostycken, nosremmen och nackstycket. Extra mjukt för min lilla prinsessa! Vad tycks?
 

Publicerat den 2013-11-01 - klockan 09:20:00