VINNAREN ÄR:

Vinnaren i den, nu avslutade, tävlingen är dragen och jag skulle vilja be:
 
 
 
...att kontakta mig på schnailgull@gmail.com. Du har vunnit ett blått indianhackamore, storlek full, helt efter dina önskemål! Jag skulle vilja att du ger mig din adress och eventuella storleksspecifikationer så att jag kan vidarebefordra dessa uppgifter till Paulina på Playlovelearn!
 
Jag skulle också vilja passa på att tacka Paulina för detta samarbete samt tacka dressyrponny för att du ville göra detta med mig! Tack också till alla er som har deltagit i tävlingen, både på min och Tuulis, ni är underbara! 
 
Om Anjelica inte hör av sig innan fredagen den 28 mars 23.59 dras en ny vinnare som publiceras i helgen.

Publicerat den 2014-03-24 - klockan 17:30:00

Sista chansen

Det är mycket just nu och jag har inte lust till mycket annat än att bråka med mitt internet om kvällarna. Förhoppningsvis är detta bara tillfälligt och jag kommer såsmåning om tillbaka hit.

Jag tänkte iallafall kika in och berätta att bloggtävlingen tillsammans med dressyrponny.se i sammarbete med playlovelearn.se avslutas ikväll klockan 17. Tills dess går det självklart bra att anmäla sig. Lycka till!

Länk till tävlingen hittar du högst upp i menyn.

Publicerat den 2014-03-23 - klockan 09:33:28

Oplanerat

Det vart en oplanerad bloggpaus ifrån min sida. Ryggen har varit ett riktigt helvete sedan jag kom hem ifrån Gotland och det har dragit ner hela mig. Har inte haft lust med någonting utan endast legat i sängen med bens högt och sedan somnat.

Nu är jag dock back on track och det passar ju bra! För idag är ingen vanlig dag, idag ska min nyskodda prinsessa få komma ut på en liten tur! Vi ska skritta upp i byn, ta det lite lugnt och enbart mysa! Jag rider bettlöst och utan sadel, hur mysigt kommer det inte bli!!! Som jag har saknat henne!! 


Fler hästar ska givetvis tränas och sedan avslutar vi dagen i stallet med det första mötet för vår nyuppstartade förening! Spännande, spännande!

Publicerat den 2014-03-18 - klockan 15:34:20

Ligger med bena högt

Har så satans, &@!%£ ont i ryggen. Har precis kommit hem efter en dag i stallet och trots ryggvärken så har det varit supermysigt att träffa alla hästarna igen! Jag gosade in mig i Witezz hals och andades in den härliga doften av Granö.

Mer tänker jag nog tyvärr inte skriva nu. Det är alldeles strax dags för mat och jag vill lägga all energi på att slappna av, haha den logiken, i ryggen. Benen högt och huvudet lågt! Det är skönt att vara hemma igen!


Publicerat den 2014-03-16 - klockan 19:36:43

Borta bra med hemma bäst

Alldeles strax tuffar gotlandsfärjan emot Nynäshamn och jag lämnar Gotland bakom mig. Jag har haft en riktigt trevlig vecka med Olli och Dusty samt på praoen! Att få praoa på en tingsrätt har gett mig mycket perspektiv inför framtiden och jag är helt hundra på att jag har valt rätt inriktning på gymnasiet, kanske blir det lite lättare att uthärda juridiklektionerna i skolan nu när jag vet att det i verkligheten är mycket roligare. Gotland är en fin ö och jag ser fram emot att komma tillbaka hit!
 
 
När jag befinner mig på fastlandet igen bär det iväg till stallet, Granö stall. Det ska bli mysigt att få träffa hästarna igen! Jag ska krama om Witezz extra hårt bara för att jag är så himla glad att jag har henne och sedan ska hon få lite skor på fötterna! Nu är det en riktigt countdown! På tisdag smäller det, förmodligen, och Witezz kommer inte bara få komma in för en borstning, utan vi tar en sväng på byn också!  Jag längtar så sjukt, galet mycket!
 
Mer ska dock hinnas med och det kommer inte vara en lugn stund. Skönt att vara tillbaka i gamla rutiner, haha! Borta bra, men hemma bäst!

Publicerat den 2014-03-16 - klockan 07:59:32

Gotland by evening and storm


Publicerat den 2014-03-15 - klockan 20:10:00

"I don't want to survive, i want to live"

Det har varit storm på Gotland hela dagen trots de fina vädret som har varit tidigare i veckan! Under morgonen snöade det till och med och även fast solen tittade fram senare så blåser det som sjutton!

I morse besökte vi stallet och Illuztra och Karezz fick nya skor. Ett besök på hästsportsaffären Dahrves och lite lunch i magen var startskotten för dagens shopping planer. Jag har egentligen mest hängt med, även om jag också hittade några få grejer. Men trevligt har det varit! Jag och Ella trotsade sedan stormen och gick sedan ner till havet för att fota solnedgången, bilder kommer senare, och stelfrusen sitter jag nu här med telefonen i högsta hugg! Några fina bilder vart det innan stormen vann.


Sista kvällen på Gotland avslutas på restaurangen Surfers. Jag har onekligen haft det riktigt trevligt här på Gotland! 

Publicerat den 2014-03-15 - klockan 18:20:35

"12 years a slave"

Så heter filmen som rullar på bioduken om ca 20 minuter. Jag och Olli knyter ihop veckan med lite mys med hästarna och sedan bio!

Jag fick prova på att rida Karezz idag! Karezz är Witezz helsyster och till utseendet är dom otroligt lika, men några få olikheter så som storlek, muskler och "blekhet". Karezz är ett år yngre än Witezz men några centimeter högre och dessutom finare i kroppen. Att få prova henne idag gav mig lite nya perspektiv och ännu mer drivkraft att verkligen ge gärnet det här året! Hon var i övrigt en väldigt trevlig häst att rida och jag skulle inte tacka nej till att sitta upp flera gånger. Tog tyvärr inga bilder då jag ville låta hästarna mumsa i sig kvällsmaten ifred, men ni kan föreställa er henne som en Witezz fast "hästigare", lite större och lite gråare.


Publicerat den 2014-03-14 - klockan 20:45:54

Sista dagen på praoen

Sista dagen på praoen, sista dagen jag skriver domar, sitter med på förhandlingar, går hem för att hämta Dusty, iallafall för den här gången! Som tack för att jag har fått vara här denna vecka bjuder jag på en after-eight-kladdkaka med after-eight-glasyr. Haha, lätt att göra och riktigt, riktigt god!! 


Ska nu ta en ordentlig promenad med Dusty och kanske följer Ella med! Mysigt ska det iallafall bli i detta väder!! 

Publicerat den 2014-03-14 - klockan 15:15:54

Det finaste med Gotland

Det finns mycket fint på Gotland men något jag verkligen tycker om, det är ringmuren! Det är någonting med muren... Någonting jag inte riktigt kan sätta fingret på, men fin är den! Har tagit lite promenader dit ned med Dusty och Ella i veckan och på lördag blir nog kameran ett sällskap också!

Har ni varit på Gotland någon gång? Vad tycker ni är finast på ön?


Publicerat den 2014-03-14 - klockan 09:11:12

Hästvärlden, ett ansikte utåt

Programet Ryttareliten sändes igår på svtplay och jag, precis som många andra, var i stallet vid den tiden! Däremot tittade jag på programmet lite senare och nåste erkänna att jag är imponerad! Jag är imponerad, inte bara över ryttarna som medverkar i programmet, men över hur programmet, än så länge, är byggt och hur det faktiskt framhäver sanningen i ridsporten!

För så är det faktiskt! Vi lägger ner så otroligt mycket tid i vad vi gör och vi gör det ju egentligen utav en anledning - för att bli bra på vad vi gör. Att vi vill umgås med hästarna är självklart också en anledning, men även "NH-folket" där ute har mål, och målet är garanterat inte att stanna kvar och stampa på samma ställe. Jag tycker att programmet var väldigt bra uppbyggt och ryttarna i serien är i sig väldigt intressanta. 
 
De flesta utav dem är, och har varit, precis som vi. Unga människor med stora mål och höga förväntningar. Dom har jobbat sig upp till var dem idag befinner sig och många gånger nämns det i programmet hur hårt dem faktiskt har jobbat för att komma dit de är idag! De sociala livet har hamnat bakom och nederlag efter nederlag har tagit hårt. Men vill man någonting tillräckligt mycket, då vill man det och självklart kommer man på ett sätt för att få vad man vill, det är så vi människor fungerar!
 
Något jag är mindre imponerad över är hur en del utav ryttarna i programmet ofta tog den största credden när det är hästen som är hjälten. Det är ju hästen som hoppar, hästen som gör rörelsen och en människa som visar vägen... Om hästen inte vill, då vill den inte. Missförstå mig rätt, ryttarna i programmet är otroligt duktiga på vad dem gör, men utan häst ingen ryttare.

Jag kommer dock iallafall att fortsätta följa Lisen, Daniel och de andra ryttarna, kommer ni?
 
Bilden har egentligen inget med inlägget att göra förutom det faktum att jag, precis som Lisen och de andra, har drömmar, mål och förhoppningar! Vad är eran största dröm med din ponny eller häst? Vad är det absolut största som skulle kunna hända? Om ni svarar på frågan, så jag gör likaså!
 

Publicerat den 2014-03-12 - klockan 14:04:00

En tripp till ringmuren

Vädret här i Visby har än så länge varit riktigt lovande och jag nästan skakar utav suget på att fotografera! Kameran har självklart fått följa med till Gotland och tanken är att jag och Ella någon dag i veckan ska ta oss ner till vattnet och fota lite vid solnedgången. Det är otroligt fint och jag kommer ihåg att jag i sommras satt där nere och längtade efter en systemkamera, nu har jag en och jag åker inte härifrån utan att ha fått gå ner och fotografera!
 
Lite bilder har jag dock hunnit ta, med Dusty som modell. Vi hade lite koncentrationssvårigheter men motivet, bakgrunden och ljuset stämde fint! Jag har lite svårt att fokusera med mitt objektiv och fick därför endast ca 5 bra bilder utav 20, men förhoppningsvis kan jag snart reklamera det!
 
 
Förövrigt så sitter jag antingen i tingshuset, i sadeln eller i soffan. Jag slutar praoen vid 16.30 ungefär och går sedan en promenad med Dusty innan vi äter och åker till stallet. Under kvällen blir det sedan lite tv/dator tittande och sedan läggdags! Ett helt okej upplägg och man är lite sådär lagom trött framåt 23 tiden och somnar skönt efter en fullspäckad dag!
 
Imorgon väntar en dag med lite mindre skrivande och lite mera lyssnande. Det ska bli spännande då det är någonting jag inte tidigare har varit med på!

Publicerat den 2014-03-11 - klockan 22:44:37

Grundkunskaper i hästhantering

Det är ett sant nöja att umgås med e väluppfostrad häst och en lika stor pina att dagligen behöva hantera en ouppfostrad häst. Hur väluppfostrad är din häst?
 
Kan du följande...
... Leda den utan att den drar iväg eller helt enkelt springer över dig?
... Gå in till den i boxen utan att behöva baxa undan den eller riskera att den smiter ut?
... Gå runt den i boxen utan att den sparkar eller biter?
... Binda upp den utan att den kastar sig bakänges och/eller sliter sig lös?
... Släppa ut den i hagen lugnt och fint samt fånga in den igen när som helst?
... Röra hästen överallt utan att den reagerar negativt?
... Lyfta på hovarna utan bråk?
... Sadla, sela, täcka, linda, sätta på transportskydd eller liknande?
... Klippa den?
... Lasta i trailer eller lastbil?
... Rida hästen i rishus eller på ridpanna, på vägar och stigar och unna läsa de situationer som uppstår?
... Arbeta risfritt med hästen om hovslagare, veterinär eller hästtandläkare tillkallas?
 
Detta är, enligt boken "Lär känna din häst ifrån marken", de absoluta grunderna som din häst ska kunna ifråga om vanligt hästvett. Witezz kan det där! Vi har tidigare haft lite problem med insläpp ur hagen om kvällarna då hästarna stressar varandra lite och detta påverkar Witezz väldigt mycket men detta har blivit otroligt mycket bättre och just nu reagerarhon mest på elen i staketet, någon som har försökt ta sig ut måntro?! Haha.
Kan din häst detta? Är din ponny/häst väluppfostrad?
 
 
Jag måste också få tillägga att jag anser att det finns mycket fler aspekter att tala om vad gäller väluppfostran. Hur en häst faktiskt beter sig gentemot människan och visar respekt spelar också in. En fråga man också kan ställa sig är hur väluppfostrad är människan? Hur mycket respekt visar människan gentemot hästen?

Publicerat den 2014-03-11 - klockan 13:15:00

"It's a journey"

Igår var en lång dag! Åtminstone kändes det så då jag var igång hela dagen och var trött redan innan 23, vilket jag sedan sportlovet inte trodde var möjligt

Jag fick igår prova på att skriva lite domar inom 2 grenar och ska idag få ge mig på en tredje "gren" vilket jag, utav okänd anledning, faktiskt ser fram emot! Tro det eller ej men jag fann det faktiskt ganska intressant att rota bland gamla domar för att skriva en egen. Självklart kollade någon igenom dem innan de lämnades vidare, haha. Men jag tror att jag gjorde ett helt okej jobb med dem!

Jag fick också sitta med på en huvudförhandling i den stora salen. Jag fick sitta och lyssna på advokat och domare samt åklagare och de flesta andra i salen. Riktigt kul att faktiskt få se på riktigt då jag tidigare endast sett sådant på film!

Efter "jobbet" blev det en långpromenad med Dusty och Ella, som efter lite oförberett kaos mötte upp mig och senare på kvällen gav vi oss iväg till denna söta tjej:

Visst är väl Witezz ganska lik sin mor? Illuztra var jätte jätte duktig och det kändes härligt att sitta på hästryggen igen! Illuztra lunkade på trots mina ovanligt vingliga sits, som förvisso blev stadigare emot slutet. 
Ganska skönt med en mjukstart innan ridningen verkligen sätter igång!

Nu väntar ännu en dag på tingsrätten som sedan avslutas i stallet. Jag tänker på Witezz och de andra hästarna där hemma som igår fick besök utav tandläkaren. Allting hade gått bra och vi fick svar på en del frågor. Om en vecka exakt sätts Witezz igång och vi tar oss an nya utmaningar! Har era hästar vilat något under vintern?

Publicerat den 2014-03-11 - klockan 08:11:44

Beautiful.


Publicerat den 2014-03-10 - klockan 09:17:00

First day

Igår natt anlände jag till Gotland tillsammans med Olli, ägaren till Witezz. Det är dags för en veckas prao i skolan och jag hade turen att få praoa på tingsrätten där Olli jobbar, alltså på Gotland. 

Idag är det första dagen och jag antar att den till allra största del kommer bestå av att hälsa på alla andra och få reda på en massa användbar information. Jag kommer att vara med Olli hela veckan, både på jobbet och hemma. Några dagar denna vecka kommer vi att vara i hennes stall och rida Illuztra och Karezz (mamma och syster till Witezz) och jag förväntar mig en redig träningsverk efter att rida för första gången på 6v.


En hel vecka ska jag alltså vara här och jag kan faktiskt inte lova er daglig uppdatering även om jag verkligen ska försöka! Några inlägg är förberedda men jag hann inte alls så långt som jag hade förväntat mig. Men nu, nu är det dags att sätta igång den här dagen! Önska mig lycka till på min första dag på praoen!

Publicerat den 2014-03-10 - klockan 07:33:12

OH MY GOD!

Tappade igår mitt linsskydd och mitt closeup-filter under en liten fotografering i hagen. Jag hade dem båda i fickan och på något sätt har dem tagit sig ur. Ett closeup-filter kostar förvisso endast 49kr men är endå tråkigt att tappa. Linsskyddet däremot kostar 245kr för ett nytt plus att det skyddar linsen så det var mindre kul!

Vi letade och letade igår innan vi gav upp och erkände oss besegrade för dagen. Tänkte att jag skulle ge letandet en sista chans nu när jag lunchade hästarna OCH GISSA VAD JAG HITTADE!!!!! Gissa om jag är glad! Är dessutom så otroligt lättad då jag inte har 300kr i bakfickan direkt! Från och med nu kommer jag aldrig lägga linsskydd eller liknande i en ficka som inte går att stänga!

Tack gode Gud att dem båda var hela fortfarande! Någon har helt klart trampat på filtret!


Publicerat den 2014-03-09 - klockan 13:32:40

Jag är officiellt klar!

Från och med idag har jag officiellt bakat klart hela min avramlingslista! I stallet har vi, den såkallade, bakregeln som innebär att den som ramlar av bjuder på fika och jag har på det senaste legat på skuldsidan om man säger så! Idag blir dock den allra sista avramlingen avbakad och min plan är att inte ramla av något mer!

Dagens bakning blev ett par kladdkake-kakor. Helt otroligt goda och inte alls svåra att göra! Dessa sa jag njuta av idag! Vädret är dessutom super så jag tror att denna dag överhuvudtaget blir helt amazing!
 
Har ni denna bakregel i erat stall?
 

Publicerat den 2014-03-09 - klockan 12:42:00

Tävlingdags!

Nu är det tävlingsdags igen!
Jag har denna gång slagit mig ihop med Tuuli, bloggerska på dressyrponny.se, och då våra bloggar är såpass lika numera så beslöt vi oss för att ordna en bloggtävling för er läsare.
 
För att detta ska nå ut till så många som möjligt har vi beslutat att ha tävlingen på bådas bloggar - alltså kan man välja vilken blogg man anmäler sig på! Som sponsor till tävlingen har vi Paulina Tufvesson som de flesta nog hört något om, hon driver bloggen miniponies.se samt webshoppen playlovelearn.se! Hon tillverkar sin egen NH-utrustning och liknande som hon sedan säljer på sin hemsida och det är just en utav dessa produkter vi har fått chansen att lotta ut till en utav er där ute!
 
 
För att vara med och tävla ska du:
- Gilla playlovelearn.se på facebook. Länk HÄR
- Följa mig (@schnailgull) och Tuuli (@dressyrponny) på instagram. Länk HÄR och HÄR.
OBS! För er som ej använder er utav facebook så fungerar bloglovin' lika bra, länk HÄR och HÄR.
- Samt skicka en kommentar som inkluderar: Ditt namn (på facebook), din emailadress, ditt instagram namn samt den utav produkterna ovan som du önskar vinna med önskad färg och storlek.

Mer information om produkterna samt info om storlekarna och färgerna finns på Paulina's webbshop, klicka HÄR.
Observera att du endast behöver anmäla dig på en utav våra bloggar (här eller på dressyrponny.se) och det ger inga extrapoäng att anmäla dubbelt.

Må bäste man vinna! Tävlingen avslutas den 23 mars och en lycklig vinnare kommer att koras!

Publicerat den 2014-03-09 - klockan 10:15:00

Det här gjorde mig så otroligt glad

 
Detta betyder att jag med största sannolikhet kommer att kunna fortsätta utvecklas och leva livet på dressyrbanorna. Mina planer är att eventuellt ta ett sabbats år efter gymnasiet, mer planering angående det sker nästa år, men isåfall blir det jobb och hästar för mig i ett år vilket jag helt ärligt ser fram väldigt mycket emot!

Okej, jag måste gå och bubbla ut min glädje på resten utav familjen, bye!

Publicerat den 2014-03-08 - klockan 16:26:00

En underbar dag

Glömske Jonna var i farten och glömde de fina sakerna hon har arbetat med hela morgonen hemma... Men men, vi sparar det till imorgon!

Vädret idag är outstanding och vädret lovade 2-siffrig värme hela helgen! Himlen är klarblå, inte ett moln så långt ögat kan nå och jag har bytt till vårjacka! Förhoppningsvis får jag också behålla den på från och med nu! Jag sitter på bussen till stallet nu, nytvättade ridkläder i väskan bredvid mig och kameran nyladdad och minneskortet tömt! Idag ska det fotas!

Planerna för dagen är följande: 
- Fota ett eller flera foton till mitt alfabetsprojekt!
- träna hästarna och mocka i stallet!
- jag gissar på att Yttring ska tränas, så jag är nog delaktig där på ett eller annat sätt!
- förmodligen harva ridvolten
- och sedan fixa i stallet den övriga tiden!
Mysigt värre! Våren är påväg och om 1vecka och 2dagar sitter jag på/går jag bredvid min fina vän!


Publicerat den 2014-03-08 - klockan 12:34:18

5 snabba

♥ I stallet jag rider på har vi såkallade ansvarsområden.
Mitt område är täckesrummet vilket jag passar mig bra som alltid hatar på de människor som inte viker in täckena ordentligt haha! Lite jobbigt ibland när vi har tävlat och det hänger blöta täcken överallt som jag måste komma ihåg att vika in, men annars ganska chill!

 Jag har inte behövt springa efter Strumpan på väldigt länge!
Som jag tidigare har nämnt här på bloggen så är Strumpan en "svårfångad" häst. Tidigare har hon ej heller varit "mutbar" och till och med vänt ryggen till hinkar med kraft. Men nu räcker en ynka morot och hon kommer som en trogen hund! Otroligt skönt men också väldigt roligt att få beskåda.
 
Jag tror att detta år kommer att bli ett bra tävlingsår för ponnytravarna.
Både Strumpan och Candlelight känns så här långt väldigt fina! Jag och Strumpn har hittat varandra bättre och jag vet vilket stöd hon behöver och inte! Candlelight och jag har inte spenderat lika mycket tid i vagnen men det kommer och vi har redan kommit bättre underfund med varandra trots de ynka timmarna i vagnen detta år!
Tävlingssäsongen med Witezz kan jag inte uttala mig om då jag inte har ridit henne på 8 veckor, hehe.
 
 
Jag längtar till våren då nya bilder till hemsidan ska fotas!
Uppställningsbilder, huvudbilder, dressyrbilder, hoppbilder, travbilder, hundbilder, kattbilder. Så gott som alla djur på gården ska få nya bilder och jag längtar redan!
 
 Witezz allra vanligast smeknamn är Tessiebus.
I övrigt kallas hon alltid från Tessiebessie, gullrumpa och knasboll till sötponny och Tussie.

Publicerat den 2014-03-07 - klockan 20:07:35

EC hand, något för mig?

 
"Rakrikta din häst och rakrikta dig själv!
Ligger din häst hårt i bettet, eller håller du för hårt i tygeln?
Håller din häst hårdare i ena tygeln, eller håller du för hårt i ena tygeln.
Får du inget stöd i ena tygeln, eller håller du inget stöd i ena tygeln?"
 
Jag skulle lätt kunna testa ett par utav dessa och tror dessutom att jag skulle ha otroligt mycket användning utav dem! Jag kan med handen på hjärtat säga att min hand inte är den mest stilla handen i hästvärlden och ibland håller jag både för hårt och för mjukt.

En fråga jag dock ställer mig är hur pass anpassad denna är för att passa alla slags hästar. De är ju trots allt olika individer allihopa och en inställning kan omöjligt passa alla hästarna, vissa hästarna behöver mer stöd än någon annan. Sen spelar väl egentligen bettet en ganska stor roll i detta då ett visst stöd på ett standard tre delat bett är en helt annan sak på ett pessoa... Det verkar för mig som att denna pryl endast känner av trycket i tygeln och vad hästfolket egentligen sulle behöva är något som känner av trycket ifrån bettet gentemot trycker i hästens laner. Det kan däremot vara ett ganska bra "wake-up-call" att se det röda strecket och känner man då att det faktiskt går att lätta stödet så är ju det superbra!

Jag skulle nog behöva detta wake-upp-call men är fortfarande lite skeptisk, hur känner ni?
 
 

Publicerat den 2014-03-07 - klockan 15:48:00

Love like you've never been loved


Publicerat den 2014-03-07 - klockan 10:10:00

Ikväll firar vi!

Duktiga ponnysar, härligt vårväder och en anställning på McDonalds, ikväll firar vi! 

Candlelight gav gärnet i intervallerna och var riktigt rolig att köra idag! Efter att ha kört Strumpan flera gånger så märker man verkligen hur stor skillnaden mellan dessa två individer är! Det är inte bara 2 snabba ponnysar. 
Irrbloss var också duktig även om jag inte var jätte taggad på tömkörning just idag! Vi tog det lugnt med mycket halter och övergångar plus att jag övade på att byta varv utan att tappa stödet! Jätte bra gick det!

McDonalds ringde när jag stog i hagen med kameran i högsta hugg (med ett vårväder som detta kan man bara inte låta bli att knäppa bilder) han frågade ifall jag fortfarande va intresserad och självklart var jag det! På tisdag åker någon i min familj upp och hämtar introduktionspapper sedan är det bara att invänta sommarjobb!! Har ni något sommarjobb i sommar?
Publicerat den 2014-03-06 - klockan 21:10:28

Min dom

Som en del utav er vet var jag hos sjukgymnasten för ca 1 vecka sedan för att kolla upp min rygg. Jag har i snart 8 veckors tid haft en dunkande, ilande och väldigt obehaglig värk i nedre delen av ryggen och teorierna har varit alltifrån en spricka i svanskotan till vanlig ryggvärk.
 
Efter att ha gått både på tårna och hälarna samt blivit kittlad, masserad och klämd över ryggen så vart domen en överbelastad rygg och dålig bålstabilitet (shit va pin att som ryttare i snart 8år, ha dålig bålstabilitet) samt dålig rörlighet i höfterna. Musklerna närmast ryggraden min är så gott som helt osynliga och orkar därför inte hålla up min bål. Detta har resulterat i ryggvärk utav allra högsta grad och om jag inte skärper till mig så kan jag säga hejdå!

Jag är dömd till 3 olika sorters styrkeövningar samt stretching varje dag i 3 veckor och får absolut inte överanstränga ryggen. Att lyfta tunga grejer är nästan helt uteslutet med undantag för när jag är själv eller att klockan i stallet ökar tempot och tiden bara flyger iväg. Jag ska också tänka extra mycket på att sitta rak i ryggen (oerhört svårt att göra på en buss har jag märkt) och ha en naturlig svankning.
 
Självklart något jag kommer att ta allvarligt då jag är trött på denna värk! Har någon utav er haft, eller fortfarande har, ryggvärk?
 
 
 

Publicerat den 2014-03-06 - klockan 10:27:56

Mina värderingar 2014

För några år sedan var jag precis som vem som helst. Mina mål var att bli absolut bäst och jag var beredd att göra precis vad som helst för att ta mig dit, med undantag för den otroligt lata människa jag kan vara. Jag var i alla fall helt inställd på att bli en dressyrryttare utav allra högsta grad men sedan hände någonting.

Lycka blev viktigare än framgång, Gemenskap blev viktigare än blågula rosetter. Hästen blev viktigare än ryttaren. Witezz, Candlelight och Strumpan är inga tävlingsmaskiner, de är mina kompisar och tillsammans åker vi på tävlingar och gör vårat yttersta. Ibland vinner vi och ibland vinner vi inte, that's life och jag försöker att lära utifrån alla misstag jag gör. För så är det, i 99.99% utav alla fall så hade ryttaren kunnat göra någonting för att förhindra eller förebygga en kommande situation. Oftast är det dessutom vi som är upphovet till de situationer vi hamnar i pågrund utav dubbla, otydliga eller orimliga signaler.

Om det är någonting jag kommer att värdera, både hemma och på tävlingsbanan, i år så är det att ha kul. Det absolut viktigaste för mig kommer at vara hästens inställning och vad jag kan ändra för att ge ett positivare intryck på träningen. Jag vill att hästarna ska vilja komma in, vilja umgås med mig och vilja lyssna på mig. Självklart kommer dem inte alltid att vara nöjda med uppgiften jag ger dem men då avslutar vi med något som jag vet påverkar deras uppfattning om att komma in i stallet eller träna på banan!
 
 
Missförstå mig rätt! Jag drömmer fortfarande om att vara med i de allra största loppen, komma långt med mina hästar och nå toppen! Jag har bara tänkt om angående mitt tillvägagångssätt!

Jag tycker att detta är så otroligt viktigt! Hästarna har egentligen aldrig bett om att bli tämjda, aldrig bett om att bli ridna, aldrig bett om att bli omhändertagna men dem ställer upp på det, för att dem vill vara med oss! Självklart tror jag att hästen är tacksam för mat i krubban och tak över huvudet men vi ska vara lika tacksamma vi över att de överhuvudtaget låter oss finnas i deras värld.
Håller ni med, eller har ni någon annan åsikt?

Publicerat den 2014-03-05 - klockan 16:28:48

To do today

Anna är sjuk vilket betyder att jag blir själv i stallet. I och med att jag slutar sent i skolan och inte hinner till stallet fören 18 så får hästarna vila och jag tar hand om stallet och insläpp. Sådant händer och det är bara att göra det bästa utav situationen.
 
Jag har super ont i ryggen, så egentligen gör det inte mig någonting att hästarna vilar heller. Jag har en timme på mig att mocka de 6 boxarna, fixa med höet, vattnet, maten och ta in hästarna. Ingen stress, vilket är skönt. Får jag tid över så tar jag och borstar av de hästarna som skulle ha tränats idag så att dem åtminstone kan få det! När jag kommer hem ska jag lägga upp flera kuddar på hög, lägga mina fötter på dem och försöka slappna av ordentligt!
 
En lugn dag, sånna behövs också! Jag ska klappa lite extra på min fina lilla prinsessa också!
 
 
 
 
 

Publicerat den 2014-03-04 - klockan 16:41:36

Det ena eller det andra

Ett minne för livet eller något utav det roligaste som finns i hästväg. En once-in-a-live-time-experince eller en helg på Gotland. En konsert eller en tävling. Miley Cyrus eller dubeltrav på Visby. Vad väljer man? 
 
Att gå på Miley konserten har för mig och lillasyster varit planerat ett tag. Ingenting har någonsin varit säkert då pengarna inte har funnits, och fortfarande inte riktigt finns. När jag igår pratade med min mamma om konserten och hon, i princip, erbjöd sig att hjälpa Anna med pengarna fick jag ett meddelande. Meddelandet innehöll information om en dubbeltravshelg på Visby samma helg om konserten vilket innebär att vi är på Gotland från fredagen till söndagen. Frågan är, vad väljer jag?
 
Jag älskar att åka på dubbeltrav. Det är en annorlunda stämmning än vanligt trav och kan liknas med ett meeting i hopp och dressyrvärlden. Vi tävlar fredagen och söndagen och leker lekar och äter god mat under lördagen. Dubbeltravet förra året på Visby var inte mina bästa lopp, tvärtom vart jag diskvalificerad för tjuvstarter över mållinjen, var nästan nermejad under ett annat lopp, fick en varning för att ha mött segerdefilering och blev osams med en annan kusk pågrund av olika åsikter angående mitt sätt att ta ner galopp på Strumpan. Det var dock en väldigt mysig helg i övrigt med god mat, bad i den blå lagunen och ett besök på Lojsta hed.
 
 
Men... en konsert är någonting jag kanske aldrig kommer att uppleva igen. Miley kanske aldrig kommer tillbaka till Sverige och jag vet att jag kommer ångra mig brutalt om jag inte väljer konserten. Det är en upplevelse olikt allt annat och förmodligen kommer vi att ha ståplatser, och i och med det stå och köa från morgon till kväll vilket bara det är en upplevelse.
 
Ingenting är säkert, ingenting väger egentligen över det andra och jag håller på att krevera utav beslutsångest. Vilet jag än väljer kommer jag på något sätt att bli besviken. Vilket jag än väljer kommer jag känna skuldkänslor gentemot någon. Vilket jag än väljer kommer jag att känna ångerkänslor. Frågan är, vad kommer jag ångra mest?

Publicerat den 2014-03-04 - klockan 12:13:50

Bloggfunderingar

Sitter här med en hästblogg påväg uppåt, ett utkast fullt utav nya idéer till blogginlägg och ett bloggnamn som inte på något sätt associerar till min blogg, inriktning eller handling. Namnet kommer ursprunligen ifrån ett oseriöst smeknamn i mellanstadiet. Det har så länge jag kan minnas varit min namn på de allra flesta sociala medier men nu har jag fått nog.

Namnet har som sagt ingen som helst association till hur bloggen är uppbygd, vad bloggen handlar om eller vart jag vill komma med bloggen och just därför sitter jag allt som oftast och funderar över ett nytt namn. Hästbloggar är populärt i bloggvärlden och att hitta ett hästrelaterat bloggnamn är verkligen inte det lättaste. När blognamnet dessutom ska associera till,en, redan ganska utvecklad, blogg så blev allting betydligt mycket mer komplicerat.
 
Ett namn jag har funderat på, och dessutom redan har tingat är hastenifokus.blogg.se. Det är ju det jag med bloggen vill förmedla, typ. Men frågan är vad skulle ni tycka om ett namnbyte? Tell me vad du tycker och kanske har du som läsare något bra förslag på nytt namn!
 

Publicerat den 2014-03-03 - klockan 14:35:00

Bilder ifrån Avicii

Grabbade med mig kameran i hopp om lite snygga bilder som minne, men också lite mer erfarenhet utav fotograferingen med mig hem. Jag har provat allt ifrån olika vitbalanser, ofokus, siluett-foto och mycket mer! Jag hade inte den optimala kamerautrustningen men helt klart ett objektiv som duger! Jag är nöjd med de flesta bilderna och blir alldeles lycklig när jag tittar på dem och tittar tillbaka! 

Publicerat den 2014-03-03 - klockan 12:11:53

I might be back sooner then expected

Bloggvärlden blev nyss otroligt mycket roligare och redan imorgon är jag nog tillbaka precis som vanligt! Har känt mig lite rastlös och suttit och spånat idéer. Just när man tror att det inte går längre så bara flyger det runt olika idéer i huvudet. Tänk om dessa idéer kunde komma lite tidigare! Tror dessutom att stora saker kommer att hända inom en snar framtid, mer kan jag inte säga men ni kommer gilla det!
 
Vi hörs imorgon! Pigga och glada!
 
 

Publicerat den 2014-03-02 - klockan 17:47:05

"blogg paus"

Den dåliga uppdateringen tyder på att det är dags för en bloggpaus. Om den pågår till imorgon eller för alltid, det har jag ingen aning om men just nu har jag lite halv-panik över att jag inte bloggar och så vill jag inte ha det! Älskar att blogga, få dela med mig utav mina tankar, åsikter och vardagar men just nu finns inte tiden och jag blir så stressad!

På måndag börjar skolan, veckan efter det åker jag till Gotland för prao och sedan sätts Witezz igång... Vad som händer till dess får vi se! Vi hörs, kanske.
 
 

Publicerat den 2014-03-01 - klockan 22:03:17

Eat, sleep, rave, repeat.

Konserten igår var det bästa sedan Justin. Att få sitta i en fullsatt arena, känna energin pumpa och veta att vi alla är där för en och samma sak; dansa loss till vår kung! Älskade man inte Avicii innan så gör man definitivt det nu, han var grym, musiken var grym, showen var grym, allt var grymt! Hatar dock mig själv för att jag ännu en gång lyckades ta slut på batteriet innan showen var slut, men sådan är livet! De bästa minnena sitter i huvudet och jag har en del snygga bilder också!


När konserten led mot sitt slut satt vi alla där med obrukbara kameror/mobilen och skrek och dansade för fulla muggar. Avicii talade i micken, tackade för en grym kväll och sedan drog "wake me up" igång. Det var grymt! Skulle jag kunna skulle jag göra det igen men de pengarna sparar jag till en annan gång, dessutom är hästarna mina stjärnor i kväll och jag är påväg till dem just precis nu! 

Publicerat den 2014-03-01 - klockan 12:39:46