Bloggpaus

Pausar hela mitt liv just nu, i princip.
Bråkade lite hemma och bor nu hos Alex några dagar tills allt har lagt sig. Hoppas ni klarar er, kommer kanske tillbaka inom kort! 

Publicerat den 2013-01-30 - klockan 11:43:41

Fotboll VS Ridsport

Herremin gud är allt jag kan säga angående rubriken. Vi hade lite debatt i skolan och kom på något klurigt sätt inpå hästsporten och fotbollen. Varför är fotbolls sporten större än ridsporten. Mitt svar är enkelt: Du har större chans att bli bra på fotboll.
Och nu behöver inte alla mina läsare som spelar fotboll gå upp i taket, för menar absolut inte att det skulle vara lätt att spela fotboll, eller lätt att bli bra på fotboll. Men allt du behöver för att bli någorlunda bra på fotboll är ju just en fotboll och en jäklans massa fritid. En massa dyr utrustnin behövs ju inte.
 
För att bli bra på att rida krävs för det första en häst.. Antingen rider du på ridskola - vilket kostar pengar. Eller så är du medryttare - vilket kostar pengar. Eller så har du en egen häst - vilket också kostar pengar. Sen har du en hel del utrustning som är nödvändig. Du behöver ju självklart inte ha världens dyraste och snyggaste utrustning men det blir garanterat mer än kostnaden för en fotboll.
 
Jag blir bara så himla arg när folk säger att fotboll är svårare än ridning. Ja om du bara sitter och åker. Varenda en borde sitta upp på en häst och prova rida ett dressyrprogram. Ni skulle inte komma i närheten av godkänt, jag skulle åtminstone kunna starta en match och genom tur ha en chans att vinna!
 
Enligt min käre klasskompis var det bara att köpa den bästa hästen och en är du bäst - HAHA säger jag. Vem är du att säga så som tillochmed slutade på fotboll. Det ligger så många timmars träning bakom min ridning och jag är låååååångt ifrån bäst. Frågan är, kommer jag någonsin bli bäst. Det krävs otroligt mycket engagemang, kärlek, fritid och vilja. Det är inte bara att hoppa upp och rida hästen. Det kan ta år innan du du hittar alla "knappar" på hästen. vad ska jag göra för att han ska göra sådär.. osv. Man behöver ett band. Det är en levande individ du sitter på, ingen död fotboll som du själv kontrollerar.
 
Hur känner ni? Har ni någongång hört någon säga att fotboll är svårare än ridning - hur reagerar ni?
 
 

Publicerat den 2013-01-28 - klockan 13:03:27

Jonna ♥ Johanna

Sprang ut igår och träffade Johanna en snabbis efter duschen. Gud vad skönt det var att få träffa henne, prata av sig om allt och ingenting. Höra hur hon har haft det de senaste månaderna och berätta om mitt liv på senaste tiden. Tror inte ens att vi kom igenom en tiondel av första månaden men det var så himla mysigt. Mysigt att få komma ut, umgås med en av de bästa vännen jag någonsin har haft.
 
Vi tog en promis ut i kylan, vandrade runt, gick ner till lommaren. Gick med skakiga ben ut på isen, livrädda att gå igenom. Sen en promis hemmåt igen. Ser fram emot att göra om det, dock med lite mer kläder!
 

Publicerat den 2013-01-28 - klockan 10:29:06

Helgen fortsätter i samma riktning

Thomas satt på hästen för första gången på riktigt länge! Senast han satt ramlade han av, och gången innan det likaså. Idag red han själv, både skritt och trav! Duktigt kille det där! Han tyckte det var kul och ska fortsätta som det verkar nu! Super!
 
Jag red Candle med anna och strumpan idag. Dom fick e lite längre och jobbigare runda med en "långsammare" galopp och en snabb. Dom tyckte det var superkul och jag och Anna också! Var dock satan så trött, men de tär inte så konstigt med tanke på vad som hände igår - allt ni behöver veta är att jag aldrig har gråtit så mycket förut... hejochhå alltså.. tårarna sprutade.. Men jag tycker att det är så kul att rida Candle, hon är så olik Witezz så det är en utmaning i sig. Att hoppa upp på en travhäst med världarnas vinnarskalle och ett temparent med kort stubin och försöka jobba den iform - HAHA - har vart nära marken ett antal gånger, men det är så värt det!
 
Ska plugga NO ikväll til provet jag skriver, önska mig lycka till! Nu hoppar jag in i duschen, har lite girltime och gör mig fin! Kanske går ut en snabbis och träffar Johanna direkt efter duschen men sen in och plugga....

Publicerat den 2013-01-27 - klockan 16:52:22

There's nothing like us. there's nothing like u and me, togheter.

Förutom diverse fulaord och känslosamma stunder så började den här helgen riktigt bra och jag hoppas att den fortsätter i den här riktiningen!
Skoldaen igår gick fort, hängde knappt med klockan när den tickade så fort. Efter skolan var jag med Alex, hans mamma bjöd oss på middag på Antep, måste säga att Antep inte ligger högst på min "resturanger jag kan tänka mig äta på" -lista. Men gott bar det! Jag hade jätte mysigt, skrattade massor!
Efter det köpte vi massa godis, dricka och gick hem och mös framför gossipgirl. En händelserik dag som sög all energi ur mig, var så himla trött!
 
Upp tidigt för att imorse åka till stallet. Vi körde russen upp till Rangarnö - en lte längre sträcka en det som oftast blir på vardagarna. Lillebror Thomas var med till stallet för att leka med J och L, som dock skulle komma 5h senare, hehe. Men han hjälpte mig och Anna att putsa selet och fixa hästarna. Såg ut som att han tyckte det var ganska mysigt och gissa vad?!!

Vi kom in lite på att Thomas skulle vara perfekt som ryttare på russen, eftersom att han är så liten. Och 
Thomas: "men vadå, ska jag vara här 4-5dagar i veckan"
Vi: "Nej inte i början, och inte senare heller om du inte vill tävla - en dag varje helg räcker väl såhär i början" 
Thomas: "jaha, haha." 
Olli: "Seriöst alltså!?"
Thomas: "Ja visst!"
 
Alltså fatta va coolt om min lillebror skulle börja rida! Jag skulle tycka det var så himla grymt!
Senare åkte jag iallafall hem medan Thomas och Anna stannade i stallet och mös framför tvn. Tog hit Alex och hade deeptalk. Har hört massor med rykten och var tvungen att fråga om ett av dem. Man blir ju lite osäker av allt man får höra.
 
Imorgon åker jag till stallet igen, Alex sover med mig och hjälper mig upp ur sängen imorgon. Skönt. Måste ta och plugga lite också, kanke blir bloggningen låg imorgon också. Vi får hoppas inte!
 
 
 

Publicerat den 2013-01-26 - klockan 20:27:15

I admit...

Jag har varit djupt deprimerad, men jag tror inte att någon egentligen vet om det... 
♥ Jag tror att jag har syndromen RSL - restless legs.
♥ Jag har jätte svårt att "komma in i gänget" i tillexempel skolan..
 Jag har jätte lätt att börja tveka på mig själv.
♥ Jag har haft alla möjliga sorters komplex. t.ex viktkomplex, längdkomplex, hårkomplex osv..
 Jag har svårt att visa tacksamhet.
♥ Några av mina största rädslor är spindlar, grävmaskiner, mörker och att göra bort mig offentligt.
 Jag sätter ofta ganska höga krav på mig själv, och blir besviken på mig själv när jag inte klarar dem.
♥ Jag överanalyserar ALLT.
 Jag vill flytta hemmifrån, skaffa jobb och börja ett nytt liv.
♥ Ibland önskar jag att jag vart född i någon annan familj.
 Jag vill alltid hjälpa allt och alla, se till att alla runt omkring mig mår bra. Jag vill att folk ska kunna vända sig till mig om de vill prata om något.
 
 

Publicerat den 2013-01-25 - klockan 20:20:22

Svar på kommentar

kommer du få biljetterna där och hur vet du att personerna är äkta? kommer du träffa dom där för första gången? :)
 
Svar: Jag vet inte riktigt när jag kommer få biljetten, namnet byts inte fören någon vecka före konserten, däremot vet ju biljettarrangören att mitt namn ska stå på biljetten. Jag har aldrig träffat Lukas och inte heller Rob. Men jag har dels sett Rob på tv, jag har Lucas facebook och instagram - självklart kan det vara fake. Men vad är oddsen?

Det är sååå många som vet om att jag ska få biljetten så får jag den inte är den nog en hel del personer som är på min sida om det här. Självklart är jag lite "orolig" eller vad man ska säga, men tanken har aldrig riktigt slagit mig att det skulle vara fake på något sätt då Jag tog kontakt med Rob, och vad är oddsen för att någon redan har skapat ett fake i hopp om att någon ska fråga om biljetter..
Hoppas du nöjde dig med det svaret!
Kram!

Publicerat den 2013-01-24 - klockan 23:27:31

Hela dagen har varit upp och ner

 
Som i redan vet, var det lite jobbigt imorse. Jag mådde inge bra, jag och Alex tjafsade lite och ingenting gick ihop i mitt huvud. Jag satte mig och jobbade matte efter ett tag. Jäklar vad jag köttade! Trodde jag ja.. tills Bianca hörde av sig och berättade vilken sida vi skulle ligga på... Att ha jobbat matte hela morgonen och få veta att man fortfarande ligger flera sidor efter, det var ingen höjdare. Men jag och Alex pratade, vi löste det som fanns att lösa och sen hade vi Subway Surfers turnering! Någon vart visst lite grinig över att han inte vann, haha.
 
Bestämde mig för att åka till stallet iallafall, gjorde mig klar, gick ut och swisch... Hejdå bussen. Så började småtjafsa med de flesta, det var kaotiskt huruvida jag skulle komma till stallet och så vidare, men moder min löste det genom att vara snäll att både skjutsa och hämta. Hade en ganska livlig diskussion med Anna också, men även det löste sig. Så just nu är nog det mesta som det ska vara. Huvudet dunkar, men jag känner ett lugn inom mig.

I stallet körde jag först Irrbloss och sedan Candlelight. Kan direkt säga att jag inte har fryst så mycket om mina tår och fingrar på riktigt länge.
Båda hästarna var pigga på att få komma ut, och traskade på snällt i snön.
 
Imorgon blir det nog skolan. Ska kötta på matten. Sen hem och kötta ännu mer matte. haha. kul dag.
Saknar min ponnieplutt Witezz massor. Ser framemot att sätta igång henne sen i början av Februari!

Publicerat den 2013-01-24 - klockan 23:22:21

I feel slightly upset

Sitter hemma i min säng. Tänker lite på varför jag inte är i skolan just nu... Det var kaos i morse, kaos i mitt huvud. Saker och ting gick inte ihop, jag ville så gärna tro på det jag vart tillsagd, men ändå inte.

Vad ska jag tro när du säger en sak och agerar precis tvärtom?

Hur som helst fick jag en dunkande huvudvärk påväg till skolan så jag stannade, ringde mamma, bad henne att sjukanmäla mig och vände om igen. Jag jobbar hemmifrån idag, öppnar matteboken och tar mig igenom de sidor jag ligger efter. Pluggar NO och hör efter med Bianca vad det är som sägs i skolan.
 
Tittar kanske inte senare.
 
 
 

Publicerat den 2013-01-24 - klockan 09:11:05

Loveing you makes my heart explode of happiness

Dagarna i ända sitter jag och tittar kläder, tittar runt på facebook, tittar mailen och loggar in och ut på bloggen med absolut ingenting att skriva - men har värsta bloggsuget och bästa bloggtillfället..
 
Bloggningen har verkligen inte legat på topp just nu, som jag sa var internet avstängt igår - vi trodde att bytet skulle ske, men tydligen inte så nu är internet tillbaka och jag kan blogga på lite som vanligt.

Hade värsta sovmorgonen i morse - skulle vara på busstationen 11.30 för att åka till Riksdagshuset med klassen - and that's it. Jätte skönt! Dock hade jag tänkt mig att få måååånga timmars sömn men fastnade för serien Gossip Girl som Marielle tipsade - läs tvingade - mig att se på. Den var faktiskt riktigt bra.. hehe.
 
Påtal om riksdagshuset - jag är verkligen riktigt ointresserad av politik. Höll på att somna och svälta ihjäl av hunger.
Dock var det väldigt kul och intressant att se själva riksdagen, se hur det ser ut och vad de som jobbar där gör.
Men han som guidade oss var nog den värsta människan jag har träffat, ever. Han bara babblade och babblade, til sut gick alting in genom ena örat och ut genom det andra. Och han pratade dessutom om en hel del saker som inte ens var relevanta för oss, väldigt onödigt att slösa energi på.

Efter att vi lämnat riksdagen gick jag och några tjejer mot kungshallen för att äta, det bev en stor tacotallrik för min del, jätte god. Men waaay to much för mig! Efter det drog alla åt olika håll och jag och Bianca gick och shoppade lite. Hade helmysigt, det var jätte kul att få komma ut och vara med kompisar. Prata, skratta och bara... bara vara!
 
Jag och Bianca pratade om allt mellan himmel och jord, skrattade, gjorde bort oss och hade jätte mysigt! Det gör jag gärna om!
 
Imorgon blir det tidig skola så ska försöka slita mig ifrån gossip girl i tid ikväll, sova ut och komma till skolan med gott humör. Har en kort dag, hinner hem och vila ut, äta och byta om sen åker jag till stallet vid 3. Lär nog hänga lite med Alex också, ni vet. En typisk Jonna dag.
Nu blir det öppna matteboken innan Alex kommer hit, önska mig lycka till.
 
 

Publicerat den 2013-01-23 - klockan 21:44:18

Blanda inte ihop min personlighet med min attityd, personligheten beror på mig, attityden beror på dig

Att känna sig missförstådd och att känna att man inte är tillåten att göra rätt för sig - det är nog de 2 värsta känslorna som finns.

Jag är en tjej som vill att personer i min omgivning ska vara glada. Och jag vill absolut inte att de ska vara ledsna/arga/irriterade på grund av mig, om är jag anledningen så vill jag veta vad jag har gjort. Jag vill veta vad jag gjorde så att jag inte gör om det igen.

Jag får ofta kritik för att jag låter sur/irriterad - och tro mig. Jag jobbar på det! Men hur lätt är det att alltid hålla humöret uppe, att prata i falsett när du har sovit 2h natten innan, eller bara har en dålig dag. Nej, alla kan inte vara perfekta, men alla kan sträva efter det.
 
Jag blir så sjukt irriterad när personer säger att problemet ligger hos mig, när de själva var de som startade alltihop.
Ett exempel på detta scenario är tillexemepl när jag frågar: "Är du sur över något" och personen i fråga blir sur över att jag frågade och sen säger att jag var den som började det hela. Jag blir påriktigt ledsen när jag får höra sådant. Blir otroligt ledsen när folk vänder sig emot mig, säger att jag är problemet när jag anser raka motsattsen.
 
Diss till er som inte kan stå för era känslor, vad ni gör och vad ni säger. Alla kan inte vara perfekta, men alla kan sträva efter det.
 
 
Jag vet att jag låter irriterad ibland, pratar på ett sätt då det verkar som att jag är sur - med det är omedvetet.
 


Internetet hemma är avstängt en vecka och just nu sitter jag hemma hos Alex. Det här är nog det ända ni får idag, men jag har ett saftig inlägg - där jag vill ha era åsikter. Det kommer förhoppningsvis imorgon. we'll see.
Kram på er!
 
 

Publicerat den 2013-01-22 - klockan 22:21:00

Happiness is the secret to all beauty

I förrgår var det jag, nu är det Alex. Därför blir det här kort.
 
Blir så glad när ma läser vissa bloggar och ser att de har länkat en, att man har vunnit dagensblogg eller något liknande och av att läsa alla fina ord jag får. Det är sådant som gör att man tycker det är riktigt roligt att logga in här och skriva lite.
 
Judon var sådär. Kände mig lite halv seg, vågade inte riktigt slå i mattan och tänkte på annat. Vi lärde oss ett nytt kast, lekte en massa lekar. Tycker det har blivit väldigt rörigt där nu med alla småbarn... Det har kommit 3-4st nya barn från nybörjrgruppen till oss - ingen är över 10. Det känns mest som att det bara lallas runt. Dock märks det att även tränaren börjar ledsna på en hel del av dem i gruppen. Jag funderar på om jag ska prata med någon om att få byta grupp, vara med personer som är lite mer i min storlek och ålder. Men det får vi se..

Det blev inget av att åka på kurs då tiden var för knapp, synd tycker jag. Men, men.
Imorgon blir det skola, sen stallet. Vi får se vad mer dagen har att bjuda på.
 

Publicerat den 2013-01-21 - klockan 21:28:11

You've heard what I've done, not what I've been trough

Känner ett riktigt sug efter att spara pengar. Nästan så att jag inte vill ladda på mobilen och klippa mig sen, utan bara ta ut hela barnbidraget och trycka ner i sparburken.
Sitter och tittar runt på kläder, drömer och outfits både i stallet och till vardags. Jag vill ha alla pengar i världen, och jag vill ha dem nu! Har aldrig varit mycket för kläder, jag har aldrig haft riktig Passion for Fashion, men shopping kan man aldrig få för mycket av. 
<3
Skapade nyligen ett konto på www.mylovebasket.com, är redan kär i sidan. Inte nog med att du kan dela med dig av klädesplagg och andra produkter du tycker om, du kan dessutom köpa det på en gång också.All information du behöver, och med ett knapptryck antingen här eller där kan du antingen dela plagget eller/och köpa det. Det är helt gratis och sjukt värt att skapa ett konto! Ni kan ju passa på att följa mig då också - min lovebasket finns i menyn.

Nu ska jag drömma vidare, längta till sommaren och sukta på kläder medans jag går och möter upp Alex.

Publicerat den 2013-01-21 - klockan 14:27:34

Önske - tävingsoutfit 2013-2014

Bilderna är länkar.
 
 

Tävlingskavaj Competition CRW® Exclusive - Hööks, 599:-
 
Läderridstövel Arezzo Horsehead® - Hööks, 1599:-
 
Roeckl Roeck-Grip Swarovski - Horze, 589:-
 
 Hårnätklämma - Horze, 49:
 
Tävlingsstrumpor, 2-pack - Horze, 89:-
 
Älskar alla dessa produkter! Älskar att de är så stilrena men ändå tuffa. Min lillasyster har kavajen, fast blå, och passformen är sjukt bra, kavajen är sjukt snygg, och den är sjukt snygg att matcha. Ridstövlarna är rena rama drömmen, stilrena, snygga, smala, lagom detaljer. Handskarna är snygga med sina swarowskistenar som detalj och hårnätet skulle sitta bra över min nyinköpta hårdonut, stilren och snygg. Strumporna är precis vad som behövs när man har ridstövlar då strumpskaftena är i nylon för bra passform och lättare att få ner i ridstöveln.
Allt de här skulle bilda en riktigt fin, stilren outfit. Kan se mig själv sitta med det här på Witezz, rida ett program och jäklar vad snygga vi skulle vara!

Snälla Tomten, Mamma, Gud alla med pengar - ge mig!
 
ska jobba rumpan av mig i sommar... Kavajen och ridstövlarna - välkommen in i min garderob!

Publicerat den 2013-01-21 - klockan 12:57:00

Den som sa att lycka inte kan köpas för pengar visste inte vart man skulle handla

Har fått tillbaka min dator nu, är sååå lycklig. Kändes riktigt tomt faktiskt, att veta att jag inte har min egna dator, med mina dokument och nedladdningar. Känns helt underbart att ha tillbaka den!

Den har dessutom hjälpt mig att slippa skriva ett prov idag, eftersom att den berövade mig på alla mina anteckningar... Så time to plugga till provet som jag förmodligen gör på torsdag.
 
Efter skolan går jag och Alex ner på stan och klipper oss, sen vidare till judon och eventuellt en kurs om att sätta mål och någonting om något mental, som Jag kanske åker på med stallet efter judon..Det kan bli tajt så vi får se vad som blir. Kan nog uppdatera senare ikväll!
 
 Här får ni en otroligt söt bild på min katt som lipar!

Publicerat den 2013-01-21 - klockan 11:13:00

If you don't want a sarcastic answer, don't ask a stupid question

Jag har haft en bra dag. Åkte till stallet "tidigt" imorse och kunde andas ut. Kändes bara skönt att komma till stallet, fokucera på något annat och ha kul. Körde Candlelight 2 varv runt travrundan, ganska djup snö så hon fick upp lite puls, fick ta i lite. Hon verkade tycka det var kul, sprang på med öronen spikrakt frammåt. Anna och Irrbloss låg tätt bakom och jobbade lite dressyrform. Jag tycker det är så kul att se hur långt de har kommit. såg en bild på min mobil, den första jag tog, på Anna och Irrbloss för ca 2 år sedan. Anna var jätte stolt över att Irrbloss "böjde lite på nacken". Skrattade lite åt det faktiskt, med tanke på att om man jämför med nu, var hon inte ens i närheten av ens en någorlunda form. De är ju fortfarande inte riktigt helt 100, men det är på rätt väg!
 
Nu ska vi ta och göra lite egen pizza - mums!
 
För 1½ - 2 års sedan:
I höstas:

Publicerat den 2013-01-20 - klockan 18:35:51

Bringing back the felling I have learned to forget

Igår tampades jag med riktigt jobbiga tankar. Jag kände mig riktigt värdelös på allt jag tog mig ann och inte blev det bättre när jag misslyckades med att bre en macka senare på kvällen.

Jag började tänka på saker som jag har lyckats glömma bort, eller åtminstone slutat tänka på. Ord som skurit mig djupt in i hjärtat, sabbat en hel del och sänkt mig till botten. Allt bubblade upp, sprängde mig från insidan. allt på en gång. Kunde inte hålla tårarna inne och tacka vetja att Alex låg bredvid mig, annars vet jag inte om jag hade kunnat hålla mig till bara tårar.

Jag vet att alex tyckte det var jobbigt. Jag berättade inte riktigt för honom för honom först och jag vet att han lade skulden på sig eller åtminstone tänkte lägga den på sig själv. 
Tankarna ligger där och gnager.. jag måste bara lära mig att glömma dem igen. 

Tack så mycket - DU - som sa det här. DU förstörde en ganska stor del i mitt liv. Hoppas DU är nöjd.
 


Publicerat den 2013-01-20 - klockan 17:50:06

You can do it

När vädret är som bäst är inte bloggkänslan på top. Var sjukligt trött när jag kom hem ifrån stallet igår. det var jätte roligt att Alex följde med, bra att han fick se vad jag gör om dagarna - bra också att se hur han liksom "reagerar" när jag går över till mitt andra liv vilket gör att jag liksom inte kan vara lika socialall the time, kan inte pussas 24/7 och så, men han var där, hängde med, gjorde det jag sa att han kunde göra osv.

Han red lite på Illuztra också - han bröt alla sina "regler", satte på sig en hjälm, en refleksväst och "töntiga vantar och skor" och hoppade upp på hästen. Han var jätte duktigt och tror faktiskt att han tyckte det var lite kul även fast att han inte vill erkänna det själv. 
 
Hästarna gick ointe så långt igår, vi gick ett respektiva 2 varv med de olika gängen med lite trav och galopp, mer hinns inte med när det är skoldagar.
 
Idag får vi se vad jag hittar på, Alex gick hem en stund - han sa att han ska gå ut med hunden. Men lite data slinker nog in där emellan också, haha. Han skulle iallafall ta sig över hit sen - vi får väl se när. skulle egentligen vilja gå ut, träffa kompisar och ha lite kul. Men det är så satans kallt och jag är nog ärligt talat för lat för att träffa någon kompis. Min lillebror och hans kompis får underhålla mig, vi tar nog och spelar lite playstation.

Imorgon åker jag till stallet igen, men innan dess komer nog något inlägg till. Kanske kan fixa klart ett av Önskeinläggen och ge er ikväll! We'll see!
Om ni undrar så har illuztra på sig ett bogskydd, eftersom att jag inte ville att hans byxor skulle bli helt vita, så han satt delvis på jackan och delvis på bogskyddet! 
 
 

Publicerat den 2013-01-19 - klockan 13:14:00

Top10 mest virus-utsatta datorer i hela Norrtälje Kommun

Japp, det var min data det. Får tillbaka den på måndag och just nu ber jag bara till gud att jag får tag i killen som ska blåsa datorn och be han att lägga undan alla mina onenote anteckningar så att dom inte försvinner. Det är annars ett års anteckningar rätt ut mot ingenstans. Dessutom har jag prov på måndag och alla anteckningar och instuderingsfrågor ligger på den datan... Är ärligt talat väldigt nervös faktiskt. 

Men som sagt - ingen data = segt bloggande. Men det löser sig, ska göra allt jag kan för att få låna anna, thomas, eller hasse's data ikväll.
 
Snart drar jag iväg till stallet, 4 hästar ska tränas, stallet ska fixas och hästarna ska in. Dessutom följer Alex med till stallet idag!!! Han ska få träffa alla djuren som är på gården just nu - eller kanske inte hönsen och ankorna eftersom att det är för kallt för dom att gå ut, men alla andra djur! sen får vi se om jag lyckas tvinga han att sitta på Illuztra, haha! Det här ska bli kul! Alla killar jag tidigare har tagit med till hästarna har det visat sig att dem faktiskt var lite rädda för hästar - vi får se om Alex är ett undantag..
 
Förövrigt är det riktigt fint väder idag, solen skiner och himlen är blå - dock är det nästan 20minus ute, och det gör ont i ansiktet när man går ut. Kommer jag ha nått ansikte kvar efter jag har ridit ikväll? 
 
Snart kommer Alex och snart går bussen. Vi får se om jag får några bilder på honom ikväll! Hejdå!
 

Publicerat den 2013-01-18 - klockan 14:16:50

Make them wonder why you're still smiling

Har 9 minuter på mig att skriva det här inlägget, så jag lovar er inte bästa möjliga kvalitét.

Skolan gick snabbare än jag trott, och vid 13.30 var jag redo att gå hemmåt. Jag var på bra humör både när jag kom dit imorse och när jag gick där ifrån. Jag fick tillbaka mitt samhällskunskapsprov på massmedia - fick ett B!!! Är sjukt nöjd, trodde absolut inte att jag trodde skulle får mer än max D.
Pratade med min mentor om allt mellan himmel och jord, bland annat om hur missnöjd jag är med min franskalärare - fick ju F på vårt senaste prov, vart udnerkänd med 12 poäng... - och vi kom fram till att om det inte blir bättre får vi ta ett snack alla tre för att komma fram till bästa möjliga lösning.
Efter skolan gick jag hem, spelade Lego Batman - som nu är min fritidssyssla när jag inte är i stallet - och sen åkte jag iväg till stallet. Pågrund av att det för några dagar sedan kom 20-30cm snö och dem inte har plogat på travrundan så fick jag rida Candlelight idag, hon var lite grinig när jag försökte jobba henne eftersom att hon egentligen bara vill springa, fort. Men till slut kom vi överens och ridturen gick jätte bra!

Efter Candle red jag ut med Olivia och Anna på Illuztra, det var länge sedan jag red ut på henne och det var sååå mysigt. Älskar att rida barbacka - vilket jag gör på både Illuztra och Candlelight.

Jätte mysigt var det.  Nu har 9 minuter gått och jag måste överlåta internetet till Anna. Själv hoppas jag in i duschen och drar sedan vidare till Alex, sover hos honom ikväll eftersom att jag har sovmorgon imorgon - en hel timme extra!
 
Jag och Illuztra i sommras.

Publicerat den 2013-01-17 - klockan 21:01:05

Önskeinlägg: Hur ser ett vanligt ridpass ut?

Bad ju er kommentera vad ni ville att jag skulle skriva om förut, och här kommer första önskeinlägget..håll i hatten!
 
Ett "vanligt" ridpass för mig är ju en uteritt. Vi har inget ridhus eller ridvolt där jag rider så skog och ängar är vad vi har att rida på. Därför blir det väldigt ofta uteritter, och behöver vi rida dressyr så blir det i hagen eller på någon äng. På sommaren rider vi dock dressyrlektioner 1 gång i veckan men tänkte att ni kanske kan få reda lite hur jag tänker när jag rider ut på Witezz, eftersom att varje uteritt är ett litet dressyrpass i sig.

Så, jag börjar självklart med att skritta upp. Beroende på vart vi rider, är det olika lång uppskrittning, men minst 5-6 minuter skritt innan jag travar igång. Ett tag innan jag börjar trava börjar jag att jobba ihop Witezz, ser till att framåtbjudningen finns där och att hon lyssnar på mig. Sedan travar jag igång, travar i ett friskt tempo samtidigt som jag jobbar Witezz framåt och nedåt. När jag är ute och rider varierar jag mellan att försöka uppnå en dressyrform eller en lång och låg form. Galoppen är antingen en lite kortare sträcka, men då jobbar jag henne ordenligt och galoppen ska vara kort, eller så galopperar vi en längre sträcka, Witezz får sträcka ut, men ska fortfarande vara lång och låg åtminstonde. Beroende på hur hård träning hästarna går galopperar vi olika mycket, olika långt och olika fort/kort. Men även om hästarna går hårdträning så kör vi ju inte bara aslånga galopper i högt tempo utan försöker att variera men ändå ge ordentlig träning.

Jag försöker också varva "dressyr-uteritt" med "kul-uteritt", det vill säga att jag inte alltid ställer henne i varje sväng, jobbar henne i värsta formen, kontrollerar tempot hela tiden, utan ibland rider jag ut "kravlöst" - som då innebär att jag inte "kräver" någon form utan det ända jag kräver är att hon ska lyssna på mig.

Så kortfattat - naturen är min ridbana. Men det är viktigt att ha kul också, variera ridningen så man inte alltid kräver samma saker och utför samma moment.

Jag tänker också väldigt mycket på min sits när jag rider ut, tänker på att hålla händerna på plats och stadigt. Skänkeln in mot hästen, hälen ner och tårna framåt. Ryggen rakt, brösten fram och hakan upp. Sitsen slipar jag extra mycket på just när jag rider "kravlöst" eftersom att jag då inte koncentrerar mig lika mycket på Witezz.
 
Hur riden ni era hästar - uteritt/ridhus? Dressyr - hoppning/ha kul.
 
Inlägget önskades av: Josephine Dahlerus som driver den HÄR bloggen.
 
 

Publicerat den 2013-01-17 - klockan 20:39:03

Kärlek


Publicerat den 2013-01-17 - klockan 09:27:40

I think i think too much

Det var så himla mycket som skulle fixas igår, jag var trött som ett as och allt bara fuckade ur. Dock finns inte så mycket att säga om vad jag gjorde i stallet igår. Jag kom dit klockan 6, anna hade i princip fixat klart Candlelight så det var bara att hoppa upp i vagnen att köra iväg. Svinigt kallt var det och stressigt i slutet. 18.50 kom vi tillbaka till stallet, 19.05 går bussen. Så det var bara att dra av grejerna fort som satan, snabborstning, på med täcken och in i boxen. Springa upp, byta om och springa till bussen - som var sen med 10 minuter. Blir så trött på Nobina ibland..
 
Väl hemma började allt småfix med att förbereda och utforska weride's portal. Se hur min blogg skulle kunna se ut om jag nu byter. Har skickat iväg massa mejl och hej och hå. Alex kom förbi senare och spenderade natten med mig. Vi somnade in till filmen Wild Hogs, otroligt rolig film, rekomenderas till alla som gillar komedi!
 
Har, precis som många andra gånger, skrivit på det här inlägget precis hela dagen. Första meningen skrev jag på första lektionen andra meningen på andra lektionen osv. haha. Nej men den här dagen är så sjukt seg. Sitter och inväntar sista lektionen - naturkunskap. Har redan sjukt ont i huvudet, fantiserar om sängen och vill döda de flesta i min klass.
Det är allmänt rörigt, alla skriker och stojar rakt ut, högsta volymen på datorerna och spring ut och in i klassrummet hela tiden. Det är sånna här dagar man känner att man inte orkar mer.

Satt dessutom på samhällskunskapen och insåg hur dåligt insatt jag är i Sverige's politik. Vi ska, i grupp, skapa ett eget parti, hålla valmanifest och avsluta med valdebatt. Jag vet knappt vilka partier vi har i Sverige.
 
Har fått en förfrågan om att göra en header åt en kompis, så det är väl vad jag ska ägna dagen till sen. Vi får se hur den blir..

Nu börjar lektionen, önska mig lycka till.
 

Publicerat den 2013-01-16 - klockan 14:40:00

Madlady.se - You gotta love this!

 
Klickade in på www.madlady.se, och, ursäkta språket men, jävlar vilka snygga kläder. Tittade runt lite bland rean och hittade 3 plagg - allt jag kan säga är kärlek. Sen tittade jag vidare och hittade den as snygga t-shirten!
 
De ljusa shortsen, med nitar i sidan och slitningen fram på låret. Kärlek. Jag älskar, älskar, älskar, älskar dem! Tänk er de shortsen till en oversized tröjja slarvigt instoppad, ett par converse halvknutna converse. Kan se det framför mig, det här blir kanske, förhoppningsvis, förmodligen, ett inköp till sommaren! Så snygg med detaljer perfekt placerade.
 
De svarta shortsen är beyond everything I know and everything I love. Jag trodde inte man kunde bli förälskad i ett par shorts, men nu är jag inte längre säker på någonting. De skulle passa perfekt till min vita skjorta jag har hemma, slarvigt instoppad halft runtom. GAAH, blir galen av att se dem och veta att de inte är mina... Dem här är kärlek, dem här ska jag ha. Nitarna på framlåren passar perfekt till de svarta, fulländar shortsen. jag dog nyss.
 
Jeansvästen. Oh maj gad.Tänk er typ outfiten på bilden, passar perfekt överallt - på fest, på stan, hemma. Perfekta detaljer med mörkare kanter/sömmar. Fickor och knappar
 
Run DMC T-shirten - skulle sitta perfekt på mig. Jag har en annan t-shirt i samma modell - om det inte vore för att jag måste tvätta den så skulle jag aldrig ta av mig den. Jag avgudar den modellen på t-shirtar. Och missförstå mig inte - men den t-shirten skulle vara en perfekt tröja att ha på idrotten. Menar då inte att den inte duger till annat, men det är precis vad jag har letat efter till idrotten!

KLICKA IN PÅ WWW.MADLADY.SE. Det är värt det!

Publicerat den 2013-01-16 - klockan 11:35:43

Blogg.se VS Weride

Jag har blivit erbjuden att blogga för Weride.se, men jag är kluven. Har ingen aning om vad jag ska köra.
Försökte väga upp fördelar respektive nackdelar
 
Blogg.se
 + Snygga designer och lätt kodning, samt mycket roliga widgets etc. man kan tillägga.
 + lätt att förstå sig på sidan.
 + Jag har bloggat här i hela mitt "bloggliv".
 
 - Svårare att synas
 - sjukt många som bloggar på blogg.se
 
Weride
 + Lättare att synas eftersom att det inte är lika många som bloggar där.
     bloggportal.
 +  Det är en "större" och mer "känd" bloggportal.
 
 - Man bloggar med wordpress - jag hatar wordpress.
 - Svårt att göra designen fin och tilltalande, älskar den jag har nu!
 
Så mina trogna läsare, vad tycker ni? Skulle ni byta om ni var jag?
 
 
 

Publicerat den 2013-01-15 - klockan 21:11:00

Jag ser det snöar

Det vart lite hetsigt igår när jag kom hem ifrån judon, så ni får ett inlägg idag istället!

Som sagt, första judoträningen för terminen var igår, nya elever har kommit och några har gått. Det kändes att man inte har fallit i mattan på några veckor, och jag fick uppleva begreppet "jag ser stjärnor" när jag landade fel en gång.
Det bara glittrade överallt.
Alex, sötnosen, följde med till Judon bara för att vara mer med mig. För gullig.
 
Nu idag känner jag dock att en hel helg i stallet och judo på det, kanske inte är den bästa kombinationen av alla. Träningsvärk i hela kroppen just nu och ska till stallet ikväll.
Ska ju i och för sig bara sitta i vagnen och fixa stallet, så det blir nog bara skönt att få komma ut och röra på sig.

Vintervärdet är tillbaka här hos oss och nu snöar det för fullt. Det fryser på och kinderna domnar bort när man är ute och går. Mysigt - ja lite. Kallt och jobbigt - ja.
Jag vill ha vår, jag vill ha vår nu!
 
Sitter förresten just nu på franskalektionen och diskuterar huruvida man ska ta hem en brevkompis även om man inte åker. Hur tycker ni att jag ska göra? Ta hem min brevkompis VS låta henne bo hos någon annan. Har lite halv beslutsångest, det är ju bestämt att jag inte åker till Frankrike, men jag skulle vilja ta hem någon. Det skulle vara kul. Samtidigt är det så mycket att fixa det. Lägenheten måste göras iordning, jag måste prata med dem i stallet eftersom jag inte kommer kunna komma dit på en hel vecka - och tävingarna kommer ju att ha börjat - kanske vill hon följa med! haha - Sen måste jag prata med mamma, så hon går med på det, ehm ja sen måste jag ju lära mig prata mer franska.
Hur skulle ni göra?

Publicerat den 2013-01-15 - klockan 12:31:21

Driva bloggen längre?

Har skickat iväg en hel del mejl nu som jag hoppas få bra svar på, har bestämt mig för att jag vill driva den här bloggen längre.

Statestiken ökar och sjunker lite om vart annat, men jag vet att jag med rätt "verktyg" och rätt blogginspiration kan få bloggen större. Och jag vill. Jag ska kämpa, ni ska få inlägg om vart annat fulla med känslor och inspiration.
 
Men jag behöver er hjälp också, jag behöver att ni sprider bloggen, tryck på gilla knappen, dela på facebook, länka på er blogg. Jag gör gärna bloglovin byten och länkbyten med rätt bloggar.
 
Jag vill att ni ger era åsikter om min blogg, säger vad ni vill att jag ska skriva, säger vad ni tycker om mina inlägg osv. Ni är bäst och ni vet vad ni ska göra.
 

Publicerat den 2013-01-15 - klockan 11:50:00

Sommarjobbsökning på g

Letar på google, efter sommarjobb. Går sådär, har ingen ork att göra någonting just nu. Har ni något tips företag att sommarjobba hos?
 
Jag har tänkt söka till det mesta. Vill verkligen ha ett sommarjobb, tjäna pengar, knyta nya kontakter.

Ska ni sommarjobba någonstans iår - var?

Publicerat den 2013-01-14 - klockan 13:16:53

Be the best version of you

 
Det vart dåligt med bloggande igår, kom hem från stallet - spelade playstation - städade garderoben - packade upp lite - åt mat - gick till Alex - tittade på ponnyakuten4 - somnade. Ungefår så gick det till från det att jag kom hem från stallet till det att jag somnade.
Vad tyckte ni om första avsnitten till ponnyakuten 4? Personligen vill jag bara säga att i de allra flesta av problemen är det ju människan som är problemet. Tillexempel den där tjejen med den vita hästen som hade problem med att tillexempel sitta upp. De första hon gjorde var ju att sparka hästen på rumpan... Sen red hon allmänt kasst. Det var en där, som hade problem med att hästen bara gick iväg, inte lyssnade - den vill jag se mer utav!

Tränade ju lite sådant igår - markhantering! Dock är mitt problem inte att Witezz springer ifrån mig, utan att hon inte går framåt - hon tar kommandot över mig och har inte fokus på mig när jag ber henne om något.
Jag har inte från början varit konsekvent, jag har gett henne dubblasignaler och nu tar hon inte någon utav dem för att hon har tröttnat på att inte veta när hon gör rätt.

Så vad gjorde vi igår? Jo vi började med att hon ska lägga fokuc på mig, hehe. Sen började vi öva lite på liksom själva grunden.
Jag står framför henne, jag lutar mig fram och hon ska backa. Lyssnar hon inte så ökar jag min framåtlutning, tar nått steg framåt samt använder spöt som hjälpmedel. Hon hade först inte fokus på mig, men sedan var hon duktig och backade rakt och fint på mitt komando!
Sedan gjorde vi tvärtom, jag lutar mig bakåt, hon ska gå mot mig, lyssnar hon inte så backar jag något steg och rycker lite i grimskaften. Detta är lite grunderna, att kunna - med hjälp av kroppspråk - flytta hästen dit man vill. Hästen ska ha så pass mycket fokus på dig att du bara behöver flytta överkroppen bakåt, så tar h*n ett steg framåt.

Sedan gick vi över till att Gå. Hästen ska gå på samma ställe (alltså tillexempel vid din axel) - Stanna när du stannar och backa om du backar. Det gick bra efter ett tag, hon förstod vad jag ville men hon har fortfarande inte 100% fokus på mig. Hennes reaktion var seg och så.

Men vi tränar på! Eller tränar och tränar, det här ska ju egentligen vara vad man gör varje gång man leder hästen. Varje gång man hanterar hästen från marken så är ska man ju hantera dom rätt. Så från och med nu komemr jag aldrig "slarva" med signaler och hjälper till Witezz, hon ska veta vad jag vill och hon ska ha fokus på mig.
 
Hon har ju varit lite så i ridningen också, lägger fokus på annat och det resulterar ju i att hon är väldigt tittig, jag blir irriterad.

Men vi ska öva vidare och tillslut ska det nog bli något bra av det!
 

Publicerat den 2013-01-14 - klockan 11:59:37

Vad vill ni veta?

Jag har en del idéer och tankar som snurrar  huvudet, men jag är väldigt nyfiken på vad ni vill se på min blogg!
 
Vad är det för något ni bara väntar på ska komma - tänk er ett långt, saftigt inlägg om just det ni vill.
 
Kommentera något ni vill att jag ska skriva om - den 3 som ger mest "intressanta" förslag får en länkning till sin blogg/instagram/något annat ni vill bli länkade till.
glöm då inte att kommentera vad jag ska länka till när ni kommenterar!
 

Publicerat den 2013-01-12 - klockan 23:23:00

Jag är tvingad att blogga

Så om inlägget blir dåligt - skyll på Alex! Han tvingar nämligen mig att blogga innan han kommer hit, och jag har egentligen ingen blogglust just nu - så ja. Skyll på honom helt enkelt!
 
Busade runt lite med Candlelight idag, Vera kom ut så vi red ut på alla russen. Vi red en liten längre runda upp mot Lvss, Candlelight gick jätte bra - börjar förstå vad det är jag vill och dessutom suger hon nu tag i bettet, söker stödet och länger halsen. Jätte duktig är hon! V hade vår lilla fight idag dock. Candle kände inte för att gå över diket som jag bad henne utan började bocka, backa, sparka och avslutade med en fin liten stegring. Bäst som jag är satt jag ju självklart kvar och "tvingade" fram henne så långt som jag ville, satt av och ledde henne över diket. SEdan skötte hon sig som sagt galant!

Imorgon blir det stallet igen, ska träna lite markhantering med Witezz, vi får se hur det slutar - blod svett och tårar, lättnad? We will see!

Kvällen spendereras - som ni kanske förstod - med Alex. Vi ska titta på Ciderhusreglerna. En film jag tittade på i 8:an med klassen och fastnade för, men ni vet ju hur det är när man tittar på en film i skolan. Man pausar den så många gånger att man tillslut inte fattar någonting, så jag ger den ett nytt försök!
Alex skulle bara spela klart någonslags turnering på cs och duscha, sen skulle han springa över. Vi får se när han kommer, vad tror ni - 2h?
 
Har ni något bra filmförslag - allt utom skräck uppskattas! Kommentera gärna, vi börjar få slut på film idéer!
 

Publicerat den 2013-01-12 - klockan 22:45:00

Det här är Witezz


Publicerat den 2013-01-11 - klockan 20:51:50

New in

Hittade de här träningsbyxorna på Inter sport för 300:-,det var inte de billigaste, men de var de ända i min storlek. Bilden för dem inte rättvisa då dom är mycket snyggare i verkligeheten!
Men jag ser framemot att vara med på idrotten i skolan nu, bättra på betyget. Sen kan jag använda de här i sommar också ifall jag och Anna fortsätter våra springturer.

Time to make some food. Hamburgare i mitt hjärta!
 

Publicerat den 2013-01-11 - klockan 18:11:41

Don't follow your dreams, chase them!

Har skickat iväg ett par riktigt spännande mejl som jag hoppas kunna dela med mig av till er i framtiden. Ska bli riktigt kul att se vad jag får för svar. Jag vill driva den här bloggen ännu längre, få den ännu större och få den att uppmärksammas mer och mer. Ni kan hjälpa mig en bit på vägen genom att bland annat Gilla min blogg på facebook och dela till era vänner. Sprida bloggen vidare, visa kompisar. Fråga om bloglovin byten med mig - vilket jag alltid går med på! Och bara fortsätta läsa, läsa, LÄSA!
 
Nu är jag hemma och ser framemot lite välförtjänt helg. Ska till stallet varjedag nu i helgen, ska bland annat träna lite markhantering med Witezz. Känns som att det kan behövas - ni vet. Dessutom är ju all träning, bra träning! Candlelight ska tränas och Witezz utrustning ska putsas så fort som möjligt. Vi får se vad som hinns med.

Alldeles strax ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag, Alex och ev. thomas springa iväg till Inter sport där jag ska köpa ett par träningstights/löparbyxor. Hoppas jag hittar några fina! Möjligheten finns att jag även springer ner på stan till Kapahl för att titta vad de finns kvar av deras Halvareapriset-rea. Men det är ju så jäkla kallt ute. Ja ja, vi lär se och märka vad som blir!
 
Nu ska jag fixa klart vid datan, hoppa in i duschen och springa ut! Stay tuned!
 

Publicerat den 2013-01-11 - klockan 15:50:00

Vinnaren av dagensblogg är...

...DENNA bloggen!
Vinnaren valdes fram genom random.org.
 
Du har en jätte fin blogg, jätte fina bilder! Designen är tilltalande med en stor fin bild som header, men jag skulle rekomendera att du satte mer. Du skriver bra läsvärda inlägg, som inte är fyllda med enbart massa blaj. Jätte bra att du "hissar och dissar/utvärderar" produkter, har bilder i varje inlägg och uppdaterar bloggen dagligen!

Mina tips till dig är att skriva längre inlägg, mer åsikter kanske för att väcka lite tankar hos dina läsare. Våga bli "hatad" - det är då läsarna för din blogg vidare.  För att jag ska följa din blogg behövs just det jag nyss skrev, mer inlägg om annat än din vardag!

För övrigt är bloggen jätte fin och jag tycker inte du ska ändra på för mycket!

Så alla mina läsare - klicka HÄR - och läs den här fina bloggen!

Publicerat den 2013-01-11 - klockan 12:00:00

Keep it simple

 
Här kommer ett inlägg, som lovat. Dock lite sent, men bättre sent än aldrig, right! haha. Mamma och Hasse hade bärt upp möblerna så jag och Alex har småfixat lite i rummet, jag bärde in och gjorde rent badkaret och sen duschade jag bort all stallukt.

Idag körde jag Candle, första gången på året - alltid lika kul. Hon blir så otroligt taggad, tycker det är riktigt kul och nog känner hon nog att det är en travsäsong på g. Men, men hon kan inte altid vinna, så idag körde vi ett lungt tempo, 2 varv runt travrundan och sen hemmåt. Det är ca 3½ månad kvar till första start och då ska vi vara redo, vi ska vara bäst!
 
Är riktigt stolt över mig idag faktiskt! Jag köttade järnet på matten - jobbade i kapp de jag låg efter, sen höll ja gmig vaken hela samhällskunskapen. Tog reda på sanningen bakom Varför jag hade tagit hem Ekonomiboken under lovet - Jo, för att det är prov imorgon. Och där har ni svaret på varför bloggningen kommer så sent. Jag har pluggat - all day long. Förutom när jag var i stallet då! Men jag uppskattar och ser alla era kommentarer!
Svarar på vissa i ett inlägg senare/imorgon.

Glöm heller inte att vara med i Dagens blogg avslutas imorgon klockan 12. Vinnaren får ett inlägg om vad jag tycker är bra, respektive mindre bra med deras blogg. Ni har inget att förlora!
 
Imorgon är det sovmorgon, behöver inte gå upp föräns 8.30-9.00. Skönt att få sova ut! Så planen är väl att krypa ner under täcket med Alex och titta på en film. Nu när jag har tvn och playstationet inkopplat!

Publicerat den 2013-01-10 - klockan 23:19:48

This is me

 

Publicerat den 2013-01-10 - klockan 13:05:06

Kon-tiki

Vad tror ni om filmen Kon-Tiki? HÄR kan ni se trailern.
 
Jag funderar på ifal jag och Alex kanske ska ta och titta på den när den har premiär, dock har Alex uppenbarligen något emot Norrtälje, (haha), så det får bli i Täby eller Stockholm då. Latmasken i mig tittar fram och tycker att vi kan vänta tills den finns att ladda ner, men bio vore väl mysigt. Tiden får utse vad som skall ske!

Sitter på samhällskunskapen, dagens sista lektion, och vart plötsligt riktigt trött. Ögonlocken är tunga som bly och jag vill mest bara lägga mig ner och sova.Vi spelar spelet Rixdax, vilket inte direkt hjälper till att hålla mig vaken. Tanken vandrar iväg till Coop, godis hyllan, hundringen i min ficka, men Nej, jag ska itne köpa godis! Jag klarar mig utan godis! Nu ska pengarna sparas, kameran ska köpas och bilder ska fotas!

Fick reda på datumen för Franskaresan som ska äga rum med franskaklassen i vår - vi kommer hem den 22a april, så hejdå frankrikeresan! Det var kul att lära känna dig! För er som itne riktigt hängde med där - Justin Bieber's konsert är den 22April, och noway att jag missar den nu!

Om 30 minuter slutar jag, då går jag raka vägen hem, sätter mig i soffan och slår på tvn. Alex kommer över med lite grejen jag har haft hos honom, vi får se ifall han stannar eller går hem. Sen åker jag till stallet. Sist jag var i stallet fick ni ingen update på vad vi gjorde, men det lovar jag er ikväll! Deal!?
 
 

Publicerat den 2013-01-10 - klockan 12:47:05

Dagensblogg

Vinnare dras på fredag klockan 12!

Publicerat den 2013-01-09 - klockan 23:22:00

Ärlighet varar längst

 
Inte på blogghumör. sov sammanlagt 2h inatt. Upp till ungdomsmottagningen, hem och äta lunch och sen kändes det värdelöst att gå till skolan för en lektion, så jag stannade hemma. Fixade lite på datan, var med Alex och sen åkte vi till Söderbykarl och städade och packade. Några möbler är hitflyttade men inte upptagna eftersom att det vart så sent.

Stort tack till Alex som har hjälpt mig sjukt mycket idag. Damsugit och fixat hela mitt rum, bärt möbler och varit jätte snäll medans jag suttit i soffan. Loveu!

Kommer upp en dagens blogg i ett annat inlägg sedan, se till att vara med i det!
 
Imorgon köttar vi skolan! Går till 1 och sen far jag iväg till stallet. Witezz har ju gått på vila nu, så det är Candlelight's tur att släpa runt på mig. Vi får se vad för skoj vi hittar på imorgon, jag och busponnyn.
 
 
 
 

Publicerat den 2013-01-09 - klockan 23:13:00

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta

Hade nyligen - ja nyligen, mitt i natten - ett väldigt givande samtal. Det kom väldigt plötsligt samtidigt som det känns som att jag har väntat på de där samtalet länge! Jag pratade med en tjej som jag har bråkat med länge, länge. Eller egentligen är kanske inte bråkat det rätta ordet. Vi har helt enkelt inte kommit överens, pågrund av en person.

Jag fick reda på väldigt mycket idag. Mycket som gjorde mig glad, men desto mer som bara gjorde mig ledsen och riktigt jäkla arg. Fick bland annat reda på att jag är ett ganska stort samtalsämne i hallsta, vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller.. Fick också reda på att mitt ex har snackat så jäkla mycket skit. Lagt ut ett rykte som fick halva hallsta att hata mig ännu mer, säga en massa dumt om mig osv. Jag kan bara säga - fan va roligt för dig. Grattis, du fick uppmärksamheten du uppenbarligen saknade i ditt liv, och du gav alla andra runtomkring en anledning att uppmärksamma mig och Alex. Inget av de du säger är sant, och allt är snarare precis tvärtom.

Så gott folk, kommer du från hallsta och har nyligen hört mitt namn ,ta vad som sägs med en nypa salt. Prata med mig direkt istället, du kanske blir överraskad.
 


Vi pratade faktiskt om typ allt mellan himmel och jord. Det var lätt att prata, även om vi verkligen har rent ut sagt hatat varandra, så kände jag att henne kan jag lita på. Det känns dessutom som att ett antal kilo har lättat från mina axlar, allt det här har liksom legat och skavt inom mig - Vad har jag någonsin gjort henne, vad gjorde jag honom, vad hände? Helt plötsligt var bara hela min värld upp och ner och jag hade ingen aning om varför överhuvudtaget.
Nu har vi "gaddat" ihop oss lite, bestämt oss för att hjälpa oss själva genom att hjälpa varandra.

Efter det här samtalet är jag också mer övetygad än någonsin att Alex är den absolut bästa killen jag har träffat. Han ljuger inte, han kan ta ett seriöst samtal, han kan se det från båda sidor, han gör saker för att han vill - inte för att han känner att han måste. Han är nog helt enkelt bäst. Är så himla glad att jag träffade honom, han betyder jätte mycket för mig, har hjälpt mig genom tuffa dagar, alltid funnits där och sagt - ge inte upp. Fortsätt kämpa.

Alex om du läser det här - Jag älskar dig!

 
 
 

Publicerat den 2013-01-09 - klockan 04:06:02

Småfix i designen

Har små fixat lite i designen nu på min håltimme istället för att sova ut, hehe.
Gjorde kolumner i menyn för Instagram, Facebook och We heart it, så där kan ni ju ta och gilla, följa osv!
 
Nu går snart bussen mot stallet så jag ska ta och göra mig i ordning för att åka!

Publicerat den 2013-01-08 - klockan 16:49:31

Jag kom iallafall inte försent

 
För en gångs skull kom jag inte försent. Jag tänkte på en grej inatt när jag inte kunde sova, nämligen att jag nog är lite av en tidsoptimist på mornarna och tidspessimist resten av dagen. Jag bor ändå ganska nära skolan nu, det tar ca 5 minuter att gå, och den veckan innan lovet, när vi hade flyttat hit, kom jag försent några minuter varje dag!
 
Not good! Hade nog inte hunnit i tid imorse heller om det inte vore för Alex, världens finaste kille! Han såg till att jag gick upp ur sängen, tog fram kläderna jag hade bestämt, sen skickade han mig till sminkningen, hjälpte mig med frukosten och allt. Så söt! Världens finaste!

Igår skrev en gammal vän till mig. Ni som har hängt kvar ett tag känner honom vid namn Niklas. Han skrev till mig nu, efter 1½ år. Och vi snackade lite om minnen. Kändes riktigt bra och jag ser framemot att ha han som vän igen.
Lite delade åsikter med Alex om det, men vi har pratat om det och kommit överens om vissa grejer.

Känns bra att jag kan snacka med honom så lätt. Ingenting känns jobbigt att ta upp, ingen är för "pinsamt" eller så utan det bara rinner ur munnen. Så skönt, det behövs i ett förhållande att man kan prata med varandra!

Nu har jag suttit och skrivit på det här inlägget till och från hela dagen och ögonen går typ i kors just nu. Fick nyss reda på att Kenneth låter oss gå hem och få hålltimme på lektionen istället, sjukt skönt. Undrar om man ska ta och krypa ner under täcket en timme tills bussen går mot stallet.
 
 

Publicerat den 2013-01-08 - klockan 15:06:00

Hur långt vill jag komma

 
Fick frågan förut; Hur långt vill jag komma med Witezz.
Och den frågan skulle jag kunna skriva en bok om. Men jag ska försöka fatta mig kort.
 
Jag fyller sjutton i år, har 2 år kvar på ponny att tävla. Och jag är 99.9% säker att de här åren kommer att läggas fullt ut på Witezz. Men, jag och Witezz har ingen tävlingserfarenhet från innan, Witezz är fortfarande ungponny och under utbildning. Så frågan är - hur långt hinner vikomma? Målen för det här året är att ta sig ut på tävlingsbanan. Göra Witezz redo för det första, göra mig själv redo. Bygga de rätta musklerna, ha den rätta attityden och hitta känslan. Jag vill att det här årets tävlingar bara ska gå bra. När jag rider ut från banan ska det bara kännas underbart, varmt och gosigt i kroppen. Jag vill vara nöjd med min ritt, kräver inte att Wiezz ska gå 100% varje runda, utan jag vill känna att vi tillsammans har gjort vårat bästa. Jag vill inte sitta i lastbilen på väg hem och ångra någonting ifrån dagen. Jag vill rida fina, ordentliga, snygga ritter - både i hoppningen och dressyren - som jag kan titta tillbaka på och vara stolt över.

 Men målen är väl liksom att innan jag inte längre får tävla  åtminstone ha placerat mig i L:C - dressyr, och startat L:B. Sen skulle jag vilja starta L:D hoppning och placera mig! Det är väl så långt mina mål är just nu, sen vill jag självklart komma längre om möjligt, men det här känns ganska realistiskt, känns som något vi kan nå ifall vi tränar ordentligt!

Hur långt vill du komma med din sport? Vad är dina mål för 2013, och för livet?
 
 
 
 
 

Publicerat den 2013-01-08 - klockan 10:00:00

Last day in freedom

Sista dagen på jullovet har spenderat tills fullo med Alex. Vi har gjort det gamla vanliga, skräpat framför datan med några filmer, tog en sväng till coop och köpte Energi. Sen tillbaka till film. Jag som har så sjukt svårt att titta på film på kvällarna, gjorde att vårt lilla Harry Potter maraton stannade vid halva filmen då jag var så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna, så nu, inne på tredje dagen, tragglade vi oss igenom Halvblodsprinsen och dödsrelikerna 1. Imorgon kanske vi tar oss ann den sista filmen.

Imorgon börjar skolan, inte tt dugg taggad och har inte så mycket som rört skolböckerna som jag tog hem och täntke plugga lite i under lovet - ingen klapp på axeln för mig inte. Dock tar det ingen skada eftersom det inte var något vi skulle göra, men ändå. Det hade varit roligt att ha lite koll ändå. Snart borde ju ett ekonomiprov komma och jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska kunna. Men ska nog ta och lusläsa boken snart, har ju några bussresor fram och tillbaka till stallet att läsa på.

Någon frågade förresten Hur långt jag vill komma med Witezz, och ett inlägg om det kommer!

Eftersom att ja ghar så svårt att slita mig från min boyfriend, så sover han här ikväll. Lättare för mig som ska till skolan att sova hemma, där jag på morgonen har tillgång till de jag behöver och så. Dock måste vi börja ses mindre nu när skolan börjat för att jag ska hänga med i skolan. Orka med och dessutom vill jag inte tröttna på Alex. Det vet jag, baserat på tidigare erfarenheter, att det är möjligt!

Men ska skriva vidare på lite inlägg om jag sätter på tidsinställda oh som jag har haft i utkast ett tag. Vara lite social mot Alex som sitter bredvid i soffan och sedan krypa till sängs. Ha det bäst!
 
Har ni förresten sett att min nya design har kommit upp? Om inte - tryck f5. Kommentera gärna vad ni tycker och om jag borde ändra något! Tack så mycket Linnea Hultfeldt för designen!
 
 

Publicerat den 2013-01-07 - klockan 23:24:00

Duger den?

HÄR kan ni för tillfället se min blivande design. Vad tycker ni?
 

Publicerat den 2013-01-06 - klockan 19:18:06

Rädd för det okända

 
Det är jag. Jag har inga problem med att ta mig ann nya utmaningar. Testa mig fram för vad som känns bra. Men att inte veta vad som händer om jag gör ditten eller datten, att inte veta vad konsekvenserna blir av något. Det är jag rädd för. Jag överanalyserar det mesta. Allt från att trampa på en isfläck, att säga en mening till att rida mot en hinder. Allt man gör finns möjliga konsekvenser till och dem sitter där i mitt bakhuvud och gnager på allt jag gör.
 
När jag väl har överanalyserat sönder något jag vill göra och bestämmer mig för att antingen göra det eller inte göra det så får jag ångest. Det här kan handla om allt från att åka iväg till en kompis eller köpa biljetter till en konsert. Ångesten äter upp mig innifrån och pågrund av mina svårigheter att öppna mig inför folk, att prata ut, så blir ingenting hellre bättre.

Och gott folk - Tiden läker inte alla sår!
 
Idag har jag varit i stallet från tidig morgon, tills i eftermiddags. Vi red ut ett stort gäng på alla igångsatta hästar och red en lite längre runda. Jätte mysigt, men jag måste nog erkänna att det sticker lite i hjärtat när man måste låna ut sin polle, som idag fick en "ny ryttare" för en dag.  Lite sticker det faktiskt! Men men, Candlelight duger otroligt bra också, och sötnosen var riktigt duktig idag! Försöker jobba den stela pinnen lite när vi är ute och jag tror att hon börjar förstå vad det är jag vill. Hon går ju inte i någo superform, men hon sänker sig och länger för det mesta lite på steget. Super nöjd.

Stötte på lite problem med Witezz idag, och nu efter hennes vila kör vi riktig hårdträning på hantering. Har inte haft några problem med henne förr, så det kom lite som en chock att jag skulle behöva nästan hänga i grimskaftet för att få henne att flytta hoven ett halft steg. Jag hade alltså lite problem med att slita henne ifrån matplatsen... Detta ska övas på, detta ska bort! Men efter vilan var det ändå planerat att träna en hel del på hantering eftersom att hon i sommar ska ställas ut, och det är mitt ansvar att göra henne klar så att Olli kan ställa ut henne utan problem. Med andra ord måste hon kunna gå frammåt på kommando, gå bredvid mig och stanna och springa när jag stannar/springer. Vi har lite att öva på med andra ord.
 
Imorgon är sista dagen i ledighet, sen börjar skolan igen. Känner mig inte ett dugg redo för skolan. Vill inte. Och inte blir det direkt bättre av att veta att Alex sitter hemma och tittar på film eller spelar, eller ännu värr - sover. Han går ju inte i skolan...That bitch. haha, Påtal om Alex så väntar han nog på mig nu, ska ta en snabbdusch, fixa mig lite och springa över till honom. Vi avslutar kvällen med ett Harry Potter marathon, önskar er alla andra en lika mysig kväll!
 
 

Publicerat den 2013-01-06 - klockan 19:16:56

Svar på kommentar

Anonym:                                      
Tänkte bara fråga, varför säger du att du har en "stor" blogg om det står på Bloggerfy att t ex igår hade du 17 unika, och ca 22sidvisningar?
 
Svar: Jag sa det innan, men nu när jag har varit så inaktiv på bloggen, haft en bloggpaus på nån vecka och bara skrivit astråkiga inlägg så har statestiken sjunkt..

Publicerat den 2013-01-04 - klockan 20:36:48

Idag är en stor dag! Större än alla andra

 
Alex och jag firar en månad idag! Jäklar va fort det har gått! Berätta för Thomas och Anna igår och båda såg ut som stora frågetecken i ansiktet - Vah?Men så är det, och fler ska det bli!
Ikväll myser jag och Alex framför tvn, med massor av filmer. Längtar så!
 
Men flera festligheter har hänt idag också! Jag,  red barbacka på Witezz första gången! Vilket gick superduper bra! Witezz ska ju börja ta det väldigt lugnt nu då hon går på vila den 8e, dessutom har hon heller inga skor. Så vi skrittade och travade bara på dem idag! Sen var vi uppe tidigt som attan också, trötta som grisar stapplade vi in på Täby kliniken för att mäta Witezz och Irrbloss. Min stora lilla flicka har uppenbarligen krympt en centimeter, från 146 till 145cm. Men jag är glad ändå! Nu kan vi börja tävla ordenligt, efter fina rundor i clearround! Jag bad även Anna ta kort på mig och Witezz från vår första barbackatur, så de ser ni längre ner!
 
Sedan red vi ut på Illuztra, Pärlan och Candle. Jag är lite lång för Candlelight, men hon har inga svårigheter med att bära min vikt, och dessutom behöver Candlelight ibland en lite större ryttare som kan hålla mer, då hon ibland kan vara lite divig av sig, hehe. Vi red iallafall ut på en halvlång runda, galopperade på flera ängar och hade sjukt kul! Candlelight som har en sådan vinnarskalle bockade nästan av mig när vi skulle ta sista galoppen, men sedan fick jag fart på henne och vi tog nästan upp ledningen! haha. Den ponnyn alltså!
 

"gammal" bild med Jag och Candlelight längst åt vänster, Anna och Irrbloss i mitten och Cissi och Illuztra längst åt höger, samt Olivia och Karezz bakom kameran!

Publicerat den 2013-01-04 - klockan 15:56:17

Hipp Hipp Hurra för Mamma idag!

Fort iväg till stallet på morgonen och sedan fort hem. Ner på stan och köpa presenter, middag och fika, sen hem och mysa till det ordentligt åt mamma som idag fyllde ** år!

Thomas, jag och Anna lagade tillsammans ihop en fin middag bestående av tacos. Dock failade vi när vi råkade ta hot tacokryddmix, och mamma är ganska känslig för sådant. Men men. det är tanken som räknas, och den fanns ju där.

Alex kom vid 20.00 och vi hade lite tårtkalas, tittade på filmen Horton och hade riktigt mysigt. Efter det var det dags för Alex och mig att gå åt skillda håll, för första gången på ca 2 veckor. Den här natten kommer bli outhärdlig. Så tomt det kommer att kännas. Så kallt.
Imorgon är en speciel dag för mig och Alex, men det får ni läsa om imorgon!

Vi hörs!

Publicerat den 2013-01-03 - klockan 22:31:00

My bieberexperience, so far

Never Say Never, det är ord jag från och med nu alltid kommer att ha i huvudet. Säg aldrig, aldrig. Det bästa mottot i världen.
 
Okej, dags att ni får veta hur det här har gått till:

Jag var nämligen med i en tävling på twitter där du kunde vinna 2stycken Justin Bieber biljetter till konserten i Oslo, jag vann inte denna men fick veta att det tidigare hade lottats 4stycken Justin bieber m&g till konserterna i sthlm, 2 till varje dag - åt en vinnare. Jag såg detta som lite orättvist - alltså att 1 person ska sitta på 4stycken m&g biljetter själv, medans det finns personer som gråter sig till sömns för att de inte har biljetter, så jag tweetade helt enkelt denne person och frågade om han inte kunde tänka sig att lotta ut en av biljetterna åtminstonne. Den här killen då, som förövrigt just nu bor i LA för att han dansar i This is it - MJ turnén som startar snart, förstod väl att jag inte hade några biljetter och att det var mer än 50% av anledningen till att jag frågade honom, sa bara att han, när han vann biljetterna, hade skrivit på med namn och så, och att han därför inte kunde lotta ut biljetterna, jag svarade med ett enkelt "okej, vad synd." och fick till svar att "om det går att ändra namn, skulle ju du kunna gå med mig ena dagen". Jag trodde bokstavligen att jag skulle dö. Frågade han verkligen mig om jag ville det... Var han seriös? Tusentals frågor snurrade runt i mitt huvud, men jag kom fram till att det bästa vore att svara med ett " Jag skulle vara dig förevigt tacksam om du fixade det". Han sa att han skulle prata med killen han vann biljetterna av, och sedan återkomma. Jag kunde självklart inte låta bli att terra den killen tills han hade fått svar från säkerheten. Svaret fick mitt hjärta att hoppa ut ur mitt bröst - Det gick att byta namn på biljetten.
Jag frågade lite artigt om det då betydde att jag hade en m&g biljett, och han svarade att man inte kunde ändra nam på endast m&g biljetten utan att jag skulle få hela "paketet". Jag har alltså fått följande, gratis.

Limousine till och från arenan tillsammans med Rob

En biljett i Golden Circle.
En exklusiv Meet & Greet med Justin
Ett enskilt fototillfälle med Justin
En signerad vinylskiva av Justins nya
album Believe
En exklusiv Justin Bieber presentpåse  

Justin Bieber turnéprogram eller fotobok  
Ett limiterat Justin Bieber VIP-laminat med matchande band.  
En specialtryckt Justin Bieber konsertbiljett

Separat VIP entré Dedikerad personal som hjälper till på plats

Dessutom kommer jag att få träffa 2 helt underbara personer, Lucas och Rob! Utan dom hade inget av det här varit möjligt!

Jag frågade sedan Rob, som han då heter, hur mycket han ville ha betalt för biljetten. och han svarade, som ni såg i ett tidigare inlägg, att han inte vill ha några pengar för den då han själv inte har betalat något.

Jag vet allvarligt talat inte vad jag ska säga. Allt känns bara för bra för att vara sant.
För inte alls länge sedan satt jag i princip på knä framför min mamma och bad om att få köpa VIP biljett. Men var inte snabb nog. Och nu, några ynka månader senare, sitter jag med vetskapen om att jag ska få träffa Justin Bieber. Killen som har hjälpt mig genom så många svåra stunder i mitt liv.. För bra för att vara sant.

 


Publicerat den 2013-01-03 - klockan 00:12:50

Svar på kommentar

Fick frågan:
När ska du släppa hela historien om hur du fick biljetterna?
 
En väldigt bra fråga. Jag ska bara ta reda på lite mer detaljer, som jag skulle ha fått för länge sedan, men det inträffade ju en olycka, så jag har inte fått något svar. Men jag lovar, jag frågar på en gång och sen kommer hela historien! Den är färdigskriven och klar egentligen!

Publicerat den 2013-01-02 - klockan 17:26:48

TVÅTUSENTRETTON

Jag skålade in 2013 tillsammans med min underbare pojkvän och en skvätt äckligt jordgubbsvin, en stor kyss på tolvslaget och mitt 2013 startade så bra det bara kunde! Vi smällde massor av raketer, hade sönder en brevlåda, startade ett bilalarm och smällde sönder några glasrutor. Dock var detta på Hasse's gamla hus som ska rivas inom kort så ni behöver inte vara oroliga! Min morbror har varit här sedan jul, och sett framemot nyårsafton ända sedan nyårsdagen 2012. Han älskar att smälla raketer!

En sammanfattning av 2012 kanske skulle vara på sin plats.

Januari: Sista terminen i nian skulle starta. Betyghetsen vart större än någonsin, jag ville sätta mina mål. Jag ville ha kul, jag ville leva livet på mina villkor. Det var trassligt med pojkvännen, vi hade en paus som slutade i sårade känslor, otrohet och depression på lågnivå. Jag satte i löshår för första gången ihopp om att stärka självförtroende och se på mig md med andra ögon.
Jag började rida Witezz mer och mer, var mer övertygad än någonsin att det var det jag ville göra. Hon skulle stanna i mitt liv, så var det bara!

Februari: Jag började sakta men säkert sacka efter i varenda ämne i skolan. Jag fick prestationsångest, var rädd att misslyckas och var fortfarande söndertrasad av mitt breakup med mitt ex. Hans otrohet skar mig i kroppen, jag tänkte på det hela tiden. Candle och Strumpa sattes igång på riktigt och vi började träna för att sätta spår i ännu en travsäsong. Witezz fotades för försäljningsannonsen och jag vart mer och mer besluten att visa vad jag ville!

Mars: Hästarna tränade på som vanligt, det började ärma sig första start och vi var alla supertaggade!

April: Jag kämpade på i skolan.  Levererade fina inlämninguppgifter med mvg-kvalité dock inte i tid. Jag gjorde min första utlandsresa någonsin. Tillsammans med Franskaklassen åkte jag till en stad i Frankrike, bodde hos en främmande familj och fick nya kompisar! HAr aldrig varit så rädd och osäker i hela mitt liv, men ångrar inte en sekund! Det var en upplevelse utöver det vanliga! Jag startade även mitt första ponnytravlopp för säsongen. Candlelight och jag levererade ett fint lopp med en riktig målfight och slutade 1:a! HÄR kan ni se en video ifrån det loppet. Jag och Andreas vart efter många om och men tillsammans igen i hopp om att kunna hålla det!


Maj: 
Slutet på vårterminen var snart här, jag hade ett antal uppgifter i varje ämne som var sena, jag såg mina betyg framför mig och jag var inte glad. Jag kämpade på, avstod från operationdagsverke för att kunna sitta i skolan och jobba. Jag tror att det var någonstans här som i började rida lektioner hos Sofia.
 
Juni: Domedagen var här, skolavslutningen närmade sig, mina inlämningsuppgifter rullade in klara som oklara. Avslutningsmiddagen skulle äga rum och jag kunde knappt stå i mina klackar. Cissi tog mig på en resa till Italien, jag var alltså utomlands för andra gången i hela mitt liv. Vi njöt av solen, ledigheten och åt glas tills vi spydde. Jag kom till avslutningsmiddagen direkt från Arlanda, umgick med mina kompisar och hade kul. Sedan var det dags för avslutning, dags att ta adjö till 9b. Jag var rädd för att gå upp på den där scenen och ta emot mina betyg. Jag satt där på stolen och var så nervös! Mitt namn ropades upp och jag fick ett stipendium i språk. Jag var chockad. Andreas framförde en låt till mig på scen som sedan kom att inte betyda någonting.
Det var dubbeltrav på Eskilstuna, vi prövade en ny balansering på Strumpan och både jag och Anna placerade oss i varenda lopp dessa dagar!

Photo: Ja, såhär roar vi oss en lördagskväll ;-)
 
Juli: Det var sommarlov. Jag badade, hade kul med kompisar, hade kul med hästarna och livet lekte! Jag
åkte till kolmården med familjen, jag "jobbade" som ridlägerledare i stallet på ridlägrena, jag målade staket och jag missade biljettsläppet till Justin Bieber's konsert. Jag fyllde 16 år och kände mig stor.

Augusti: Kentha kom hem efter att ha suttit inne ett halvår. Mamma hade insett att det inte funkade mellan dom och här började nog våra liv på nytt vändas upp och ned. Vi tävlade på med hästarna, Candlelight och jag levererade ännu ett riktigt fint lopp på Mantorp medans det gick sämre för Strumpan. Jag började även gymnasiet, var oerhört nervös över klassen, bråkade med min bästavän som sårade mig något otroligt. Men vi är nu vänner och har båda gått vidare.

 
September: Var en trög månad, jag försökte komma till rätta i skolan. Lära känna klassen, hitta min plats i ledet och samtidigt hålla uppe tempot i stallet.. Jag var djupt besviken på min pojkvän som sammalagt hörde av sig ca 4 gånger på hela sommarlovet och tog steget att göra slut.

Ocktober:
Tillsammans med Strumpan avslutade jag travsäsongen med en tredjeplats men jag var mycket mycket nöjd ändå! Jag var på 1½ års jubileum av Never Say Never filmen och umgicks med massor av andra Beliebers. Fick en ny vän och upplevde något jag aldrig kommer att glömma! Jag starade min första dressyrclearound med Witezz, kom precis utanför clearound men var otroligt nöjd ändå!
 
November: Thomas och Anna fyllde år, jag började prata mer och mer med Alex, både på skype och facebook. Det lades mer energi på skolan än något annat just nu, men jag fann en lucka att tillsammans med några i klassen gå och se Swedish House Mafia's sista konsert här i Sverige! Jag hade riktigt kul och kom närmare mina klasskamrater. 
 

 
December: Jag blev tillsammans med världens finaste kille, har spenderat så mycket tid med honomsom möjligt! Har trappat ner Witezz träning steg för steg, ridit ut för att ha kul istället för att jobba! Vi flyttade in till Norrtälje och försöker nu komma iordning hemma. Vi körde i diket med bussen. Jag firade jul och nyår tillsammans med både min familj och Alex's familj. Och nu ser jag fram emot ett bra 2013!
 
 
Mina mål 2013:
Starta Witezz i dressyr och hoppning. Förhoppningsvis gå vidare från Clearounder.
Sänka Candlelight's rekord till uner 1.50.0 och Strumpan till under 2minuter.
Få en bättre "attityd" sluta klaga så mycket, se det positiva i allting och skapa en bättre stämning!
Prestera bra i skolan.
Gradera till halv oranget i judon och ev börja träna flera dagar.
 
 
 

Publicerat den 2013-01-02 - klockan 16:34:00

Det känns inte bra

Ingenting har kännts riktigt hundra de här dagarna. Negativa tankar har legat i luften och jag behövde reda ut trasslet i mitt huvud innan jag satte mig här och levererade inlägg.

Vi försöker komma iordning här hemma, packa upp och möblera. Men eftersom att hälften av möblerna står kvar i söderbykarl så kan ju det ta ett tag.

Det är plusgrader ute, snön töar bort och det är grått, blött och bara sunkigt överallt. Det regnar dagarna långa och det gör inte humöret bättre direkt. Finns nästan ingenstans att rida pågrund av hur blöt marken är.

Men nu ska jag försöka ta tag i bloggen! Jag var vinnare av en gratis design på DEN HÄR bloggen så snart ser vi kanske ett designbyte!

Publicerat den 2013-01-02 - klockan 14:03:11

Svar på frågestunden

Favorit läsk?
- coca-cola lätt!

Favorit djur?
- Jag gillar alla djur, inte insekter dock, men det räknar inte jag som djur!

Favorit låt och artist?
- Justiiiin Biiieber
  Men favoritlåten är " När solen går ner - Kapten Röd"

Blogga eller shoppa?
- Blogga, helt klart.

One Direction eller Justin bieber ? (stavade säkert fel)
- Nej rätt stavning faktiskt! :)
  Helt klart Justin Bieber, Belieber for life!

Tuggumi eller godis?
- Som den godsråtta jag är måste jag nog säga godis, hehe.

Saft eller läsk?
- Läsk! Saft är inte gott :/

Använder du smink i så fall vad? (Du är snygg)
- hehe, tack! Jag använder faktiskt bara Mascara och ibland kajal. Trott eller ej!
 
Hur fick du tag på m&g biljetten gratis?
- För att göra en lång historia kort. Jag kontaktade en kille som jag visste hade vunnit ett flertal m&g, jag frågade om han kunde sälja, men det kunda han inte. Dock kunde jag få gå med honom en av dagarna! Hehe.

Är du en belieber?Isf, när började du gilla justin?
- JA jag är en Belieber. Och jag började gilla justin redan år 2008 då hans covers började snurra runt på internet.
Du skriver alltid A, istället för din pojkväns namns. Varför? Och vad heter din pojkvän?
- Jag kände att inte alla, t.ex klasskamrater och sådant, behöver veta hans namn förens allt är säkert. Förens det känns riktigt bra och jag vet att vi kommer satsa. Men jag älskar Alexander över allt annat, han är min sol!

Vinnaren av en länk är Johanna Linden!
Verkligen jätte fin blogg du har dessutom! Den här är värd att kolla in!

Publicerat den 2013-01-01 - klockan 22:09:29