Nu börjar det hända grejer

Nya medryttare på Granö börjar trilla in, Linnéa och Bolle börjar hitta varandra och likaså jag och Linnéa. Det är faktiskt väldigt skönt att inte längre vara "själv", trots att jag endast var det i någon vecka. Snart börjar dessutom sommarlovet och ja får sällskap utav ytterligare en tjej.
 
I helgen var det utställning där jag följde med som groom och fotograf. Hästarna som följde med var våra superponnysar Strumpan, Yttring och Cumulus. Jag kan sammanfatta dagen som att Team Granö åkte hem med stora leenden på läpparna! Cumulus fick 38p och en hel del fina ord, Yttring fick 40p, trea i sin klass och väldigt fina lovord och Strumpan, ja hon gjorde vad hon oftast gör och sopade mattan med allihopa! Hon vinner sin klass, går vidare till Bäst I Rasen, vinner BIR, går vidare till Bäst In Show och VINNER BIS! 43p med riktigt fina ord från domaren! Vår fina Strumpan! Jag behöver kanske inte nämna ännu en gång hur otroligt nöjda vi var! Nästa utställning blir den 14 juni då Strumpan och Yttring får följa med och förgylla dagen ännu en gång!
Bild 1; Yttring och Olivia
Bild 2; Strumpan och Olivia med den stora BIS-rosetten
 
Fler saker är på gång! Ikväll går årets första ridlektion av stapeln för mig och Witezz! Det är en markarbetes-lektion och jag ser fram fram emot detta sååå mycket! Det ska bli så skönt att ha någon som står där och tittar, petar och korrigerar! Jag saknar det, jag vill ha det och jag behöver det! Jag ska lägga mycket fokus på minst sits och på hennes tempo! Det ska bli skönt att få lite rutin igen!

Publicerat den 2014-05-28 - klockan 12:59:27

En underbar vecka är på väg

Veckan som kommer har stora saker planerade. Eller, egentligen inte. Veckan efter däremot har stora grejer på gång och det är därför denna vecka blir så underbar. Man räknar ner dagarna, kryssar för ruta efter ruta och längtar mer och mer!
 
Veckan som kommer bjuder på härliga uteritter, minst ett pass tömkörning på volten och sedan en utställning för 3 utav russen i slutet av veckan. Strumpan vilar vilet betyder att jag endast har en häst att träna i veckan. Det kommer vara otroligt tomt, men samtidigt väldigt skönt. Skönt att kunna lägga fokusen på plugget och fokus på en häst.
 
 
Förutom hästar, hästar, hästar, plugg och lite övrigt träning så väntar även en del fotograferande! Jag har lånat hem en analog kamera ifrån skolan och planerar att fota upp hela filmrullen, 36 bilder i stallet. Det blir nog en del fina bilder på Witezz, russen och även hingsten! Jag ska sedan förhand framkalla filmens negativ och göra förstorade kopior! Ser fram emot det!

Publicerat den 2014-05-19 - klockan 12:42:44

En dag då allt bara funkar

En sådan dag var det igår! En tjej vid namn Linnea var igår på Granö för första gången och är numera Bolle's nya medryttare. (För att göra en lång historia kort så är nu Bolle, connemaran jag red in i sommras, tillbaka på Granö och Linnea ska nu bli medryttare på honom). Vi red ut tillsammans, hon på Bolle och jag på Witezz. Jag var självklart lite nervös över att Witezz skulle titta överdrivet mycket runt om sig men vet ni vad?!
 
Hon var så otroligt duktig! Lugn och sansad hela vägen och lyhörd och samarbetsvillig på minsta hjälp. Vi red ut en kort sväng för att sedan avsluta passet på volten. Eftersom att jag red i westernsadeln och med hackamoret så red jag ett pass med fokus på lyhördhet och avslappning. Ett mål som verkligen uppfylldes. Jag hade kunnat haft henne lite mer samlad då hon gick ganska mycket på bogarna, men alla fattningar satt perfekt, alla avsaktningar satt perfekt och alla flyttningar satt... ja, perfekt!
 
Otroligt nöjd var jag. Det är sånna här dagar som får en att inse att all träning ger färdighet, att allting är så otroligt värt det. Idag blir det lite lösgörande tömkörning på volten och så avlslutar vi med lite trickträning! Perfekt!
 
 
 

Publicerat den 2014-05-15 - klockan 09:29:43

♡ Tuesday morning

Det var ett tag sedan jag kikade in här men nu kändes det som att det var på tiden! Det har varit otroligt mycket de senaste veckorna med mycket förändring både i nutid och framtid. Många beslut har fått fattats, mycket planering har fått lägga och inte fören nu känner jag att jag börjar få grepp om saker och ting.

Witezz har iallafall gått som en klocka de senaste dagarna. Vi har blandat tömkörning på volten med härliga uteritter och även tagit årets första dressyrpass på banan! Alla dessa gånger har slutat med en nöjd ryttare och en frustande ponny. lycka ♡.
 
 
Vi har även ännu en gång bytt utrustning på min lilla prinsessa och jag hoppas ännu en gång på att detta är optimalt för hennes kropp. Efter ganska starka reaktioner ifrån hennes sida rider vi nu återigen med westernsadel, jobbar på musklerna och hoppas på det allra bästa! 

Witezz nuvarande utrustning består utav en westernsadel och ett hackamore vid uteritter. En allroundsadel/dressyrsadel och ett tredelat bett vid pass på banan och ett körsele samt samma bett som tidigare nämnt vid tömkörning. En kombination som just nu är bästa möjliga och något som faktiskt funkar! 
Är lite nyfiken, vad rider ni med för utrustning?

Publicerat den 2014-05-13 - klockan 11:16:00

Jag älskar dig


Publicerat den 2014-05-07 - klockan 14:43:00

Gårdagens resultat

Efter en nästintill helt perfekt start var det väl givet att någon skulle vara för tidig över startlinjen och nästa start skulle komma att bli katastrofal...

Jo, ungefär så var det och jag tar på mig hela altet. Det blev en alldeles för snäv sväng i volten vilket gav Strumpan två rejäla startgalopper där vi förlorade hela loppet. Men vi pinnade på för en helt okej tid, tanken var att ta det lite lugnt och lägga fokus på att inte bli diskvalificerad men eftersom att hon kändes så stadig och sugen på att springa så jagade vi i kapp 3an, dessvärre inte tillräcklig och vi slutade som fjärde placerad.

Jag är dock otroligt nöjd över henne! I värmningen var hon högt över förväntningarna, vi tränade på ett nytt personbästa och inte att glömma att hon var ensam på Scrubs utan några kompisar från gården! Vi var till och med de enda ekipaget från fastlandet över huvudtaget!

Nästa gång blir i juni och då lägger vi mycket energi på att få till en perfekt start, utan det blir det bara pannkaka alltihopa!

Bild ifrån Eskilstuna år 2013Publicerat den 2014-05-04 - klockan 21:31:32

Fit for fight

Om 1h och 20 minuter går första loppet och jag och Strumpan ger oss ut i lopp 2. Nerverna börjar pirra lite men än så länge är det lugnt! Är så taggad jag kan bli!
Publicerat den 2014-05-03 - klockan 12:42:55

The winner takes it all

Ikväll tuffar färjan till Gotland och gissa vem som sitter på den! Jo ingen mindre än jag själv såklart! Första loppet för säsongen är kommen och imorgon ger jag och Strumpan järnet på Scrubs!

Det är ett spännande lopp där vinnaren är nästintill omöjlig att förutse, precis vad som helt skulle kunna hända. Men en sak är säker; jag och Strumpan kommer göra vårt absolut bästa! 

Saker jag ska tänka på:
- Ta ut startvolten ordentligt och inte bli för ivrig fram till startlinjen.
- Hålla ett jämnt och starkt stöd utan att bli för hård och stum.
- Läsa av Strumpan ordentligt i värmningen och lägga på minnet hur hon beter sig innan hon rullar över till galopp.
Publicerat den 2014-05-02 - klockan 10:50:13