Hype!!!!


Publicerat den 2014-02-28 - klockan 18:54:25

Allt kraschar.

Det har varit kaos sedan igår och mitt huvud snurrar fortfarande. Jag ber om ursäkt för ogenomtänkta inlägg, dålig uppdatering och dålig variation men nu är jag förhoppningsvis back on track, nu kör vi!

Dagens planer är outstanding! Jag sitter just nu på bussen in till Täby centrum för att kolla efter lite kläder inför våren! Jag ska kolla efter ett par jeans och eventuellt någon tröja men egentligen har jag precis vad jag behöver! Biljetter ska hämtas ut också för 16.30 möter vi Lovisa på Danderyd för att kolla på Avicii!!!! 

Biljetterna beställde vi igår, i sista sekund precis som till Justin konserten! Och jag ringde Lovisa i panik för att fråga om hon ville följa med! Konserten håller på till sent så uppdateringen idag kommer vara kass! Jag vet inte hur det kommer se ut resten utav veckan ut men efter sportlovet så lovar jag er att vi är back on track!


Publicerat den 2014-02-28 - klockan 14:10:55

You never know what you gonna get...

Gud vilken skön dag i stallet! Att vara där i tid, träna duktiga hästar, fixa stallet utan att stressa och dessutom kunna stryka en massa grejer på "att göra/att putsa" listan! Det är otroligt skönt för omväxlingsskull med tanke på våra, annars ganska stressiga, vardagar!
 
Träningarna för dagen var att köra långt och lugnt med Strumpan och Candlelight samt tömköra Irrbloss och Pärlan, ser ni!? Jag sa ju att det skulle vara något med tömkörning, haha! Strumpan var jätte, jätte pigg och tyckte att tempot vi körde i var oerhört tråkigt! Detta visade hon genom att leka med bettet, "smygöka" tempot samt gå med rumpan åt alla håll utom där jag ville ha den! Bra gick det iallafall och Strumpan fick en bra träning i att gå annat än snabbt, hahaha.
 
Irrbloss och Pärlan var båda duktiga! Jag och Anna bytte hästar efter ungefär 20 minuter så att vi båda fick tömköra de olika hästarna! Irrbloss var mer samarbetsvillig idag än förra träningen vilket jag självklart blev glad över, Pärlan var också duktig och släppte på sina spärrar tidigare än vad hon har gjort förut! Passet i övrigt var dock väldigt oplanerat vilket gjorde koncentrationsnivån snabbt blev låg och ibland försvann helt!
 
För övrigt hann vi borsta av alla schabrak och täcken som låg i tvättpåsen, putsa en hel del grejer och stryka ytterligare några grejer på Att göra listan! Det kändes otroligt skönt och i helgen ska vi försöka hinna med det absolut sista! Nu smids planer inför imorgon, jag ska också svara på ett härligt mejl, jag ber återigen om ursäkt för usel uppdatering såhär på ett lov det kommer bli bättre!
 
Njut utav en bild på min fina <3

Publicerat den 2014-02-27 - klockan 22:36:44

You can't have a rainbo without a little rain

Hjulen på bussen snurrar runt, runt,  runt. Runt, runt, runt. Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt. Ja i stallet vi snart ääääääär!!!

Idag vart det verkligen ingen tidig uppgång. Planerna var egentligen ännu tidigare men efter igår kväll så ändrades planerna! Vid 13 är vi i stallet och vi stannar till 19. Hästarna ska tränas, stallet ska fixas och jag och Anna planerar att hinna putsa våra sadlar åtminstone. Vi har redan betat av en del utav listan och vi har också antagit O's utmaning att hinna klart med hela listan! Hur hästarna ska gå står på tavlan i stallet men ett tömkörningpass på volten med Candlelight och Strumpan gissar jag på att ett utav passen är!

Ikväll ska jag klippa och klistra samt leta nyheter i Afrika! Mer än så bjuder inte denna dag på, men tur är väl det med tanke på hur trött jag är efter igår!


Vi hade det jätte mysigt med farmor och syster! Vi fikade goda bullar, pratade om allt ifrån när vi var små till studenten och flera år framåt! Vi fick beskåda en "stå-på-händer-duell" mellan 8åriga Oliver och 13 åriga Thomas som var förvånandsvärt jämn faktiskt! Det var mysigt även om det varade kort, nästa gång blir snart och helt klart längre!

Publicerat den 2014-02-27 - klockan 12:37:09

Känslor, ett sätt att komminucera

Ni vet hur jag alltid babblar på om det här med att känslorna inom oss är ett utav de många sätt vi medvetet, och omedvetet, kan kommunicera med hästarna. De läser våra tankar lika snabbt, om inte snabbare, som de läser vårt kroppspråk. Många utav missförstånden mellan häst och ryttare grundar sig till en början i dubbla signaler, dvs säga kroppsspråket säger en sak medan känslorna säger något annat.
 
Jag har själv problem med det sistnämnda, varje tävlingsdag faktiskt! Jag sitter i lastbilen, taggad som sjutton. Jag sitter upp och rider fram, en aning nervös men inte så att det stör! Witezz går superfint, sätter galoppfattningen efter galoppfattning, går stadigt på tygeln och lyssnar noga. Sedan rider vi in på banan. Nervositeten stiger inom mig samtidigt som jag "självsäkert" ber Witezz att gå framåt. Witezz känner av nervositeten inom mig och blir själv nervös; "Vad är hon nervös över? Finns det något farligt här? Vad händer?". Jag blir arg på Witezz för att hon inte går framåt eller för att hon fjantar sig och där mina damer och herrar har ni ett utav våra största missförstånd ute på tävlingsplatsen!
 
 
Ni ska också få ett utav de bästa tipsen! 
Det finns en sak -  lätt att göra när som helst, var som helst och hur som helst! Det är någonting som, oftast, får hela kroppen att slappna av, tankarna att samla sig och nerverna att lugna ner sig. S.J.U.N.G. Nynna till takten utav hästens steg, sjung din favorit låt tyst för dig själv eller bara tänk orden ifrån låten inom dig. Tro mig, det hjälper och ni kommer garanterat få en mer samarbetsvillig och lyhörd häst på banan!
 
Bäst tycker jag är när tävlingsbanorna har musiken på i högtalarna och man kan fokusera på musiken och hästen! Jag kommer fortfarande ihåg min allra första dressyrclearound. Musiken som spelades var "Here without you" utav bandet 3 doors down. Jag var så fokuserad på min ridning att det också är det enda jag kommer ihåg. Bra gick det också med över 60% och en fin rosett!
 
Hur brukar ni göra för att lugna ner era nerver innan det är dags att lämna framridningen?

Publicerat den 2014-02-26 - klockan 16:49:00

Veckans Tips!

Skulle vilja slänga in ett tips till er såhär mitt i sportlovsveckan! Jag är en sådan där tjej som gärna läse rmig till kunskap! Jag har lättare för att ta in information genom ögonen än genom öronen då jag har lite svårt att koncentrera mig så pass länge på en och samma röst.
 
En bra sida att använda sig utav både för det ena och det andra är Ifokus.se. Här finns alla möjliga avdelningar såsom Ponnytrav.ifokus.se, eller Foto.ifokus.se. På denna sida kan du hålla dig uppdaterad på det allra senaste, du kan få tips och råd, eller varför inte ge tips och råd. Du kan dela med dig utav dina tankar, fråga efter andras eller ställa upp i roliga tävlingar.
 
Jag följer en del ifokus sidor och kikar in lite då och då. Oftast är det något speciellt jag söker och sedan fastnar jag där på alla olika trådar, eller så är jag bara uttråkad och läser in lite extra bara för att. Jag kan också passa på att erkänna det faktum att Ifokus är en stor del i den fotokunskapen jag har en del! Jag går förvisso en fotokurs på skolan, men den är inget vidare och jag har ärligt talat lärt mig mer via ifokus. Där har jag ställt upp i tävlingar som går ut på att ge och få kritik, jag har bett om råd och jag har fått massor med tips!
 
Kika in där du också, jag lovar dig att när du väl kommer in i "det" så är du fast! Klicka HÄR för att komma till ifokus!
 
 

Publicerat den 2014-02-26 - klockan 14:48:00

Storstaden Stockholm

Befinner mig på tunelbanan emot Slussen. Musik spelas i öronen och resgodiset ligger i väskan, standard. Det är ganska mysigt egentligen, att åka tåg alltså! Lugnt, skönt och så går det fort också! 
 
Innan vi anländer hos farmor så blir det lunch på McDonalds. Gott som sjutton och det var längesedan jag åt där nu, när jag tog min ponnytravlicens så åt jag på McDonalds en gång varje vecka, gott!
 
Senare ikväll tar jag och Anns bussen till stallet, mockar och släpper in hästarna! Det blir en snabbvisit i stallet vilket förvisso kommer att ta 3h så snabb blir den väl inte, men vad gör man inte för ponnysarna! En händelserik dag fylld med sådant jag tycker om, då klagar man inte!
 

Publicerat den 2014-02-26 - klockan 12:27:00

Sena kvällar och tidiga mornar!

Gick upp riktigt tidigt imorse för att dra mig iväg på cykeln. Tidigare än på skoldagar, och då är det tidigt! Hos sjukgymnasten ska jag kolla upp min rygg som fortfarande inte har gett med sig. Jag hoppas på svar och lite råd för vad jag bör och inte bör göra.

Efter sjukgymnasten väcker jag Thomas och Anna, mina småsyskon, och vi sätter på kameran! Jag har mutat Thomas med pengar på hans spel för att få hjälp med detta, så nu hoppas jag bara att det ska bli som jag har tänkt mig! Senare under dagen bär det för våran del av till Stockholm. Min farmor har nyligen kommit hem ifrån Cypern så idag träffas vi tillsammans med min äldre syster och hennes barn. Har saknat dem båda så mycket, så det ska bli kul!

Vi annat dock inte hela dagen, utan senast 15.30 går bussen hemåt så att jag och Anna hinner med 16.50 bussen ifrån Norrtälje. Hästarna vilar idag men någon behöver fortfarande mocka och släppa in hästarna! Så det är precis vad vi åker dit för att göra! Det blir en händelserik dag tredje dagen på sportlovet! Jag ska göra mitt bästa för att hålla mig pigg, men en powernap på bussresan blir det garanterat! Jag gäspar ju redan!

Meningsfullbild!Publicerat den 2014-02-26 - klockan 08:04:02

Time, what is time?

Den här dagen har varit så otroligt seg! Som tidigare skrivit så försov jag mig imorse, men kom ändå iväg till stallet tidigare än planerat vilket resulterade i att jag han måla i 2h. Anna fixade lite i stallet under tiden vilket gjorde att vi sparade in lite tid, och det är vad som gjorde den här dagen så otroligt seg! Vi har putsat, städat, fixat, tränat hästar, gosat med Witezz och ändå hade vi massor med tid över! För att inte glömma det faktum att vi inte direkt har stressat runt i stallet heller utan vi har tagit det lugnt.
 
Det har i och för sig varit ganska skönt att för omväxlingens skull inte behöva springa till bussen, springa och hämta hästarna eller kasta av sig stallkläderna. Men å andra sidan så tycker jag om att pyssla och dona och avskyr dötid... Hur som helst så gick hästarna super bra idag!
 
 
Strumpan flög fram under intervallerna och jag fick hålla in rejält för att hon inte skulle gå max! Anna och Candlelight som galopperade bredvid oss hade dock ändå svårt att hålla vårat tempo så ni kan ju försöka föreställa er hur fort hon går! Hon kommer att bli farlig på banorna i år, jag börjar lära mig att köra den "nya" Strumpan och hon börjar lära sig hantera de snabba hovarna! Jag måste dock vara försiktig och väldigt noga med tempot, hon är en häst som lätt tar ut sig.
 
Irrbloss som sedan fick komma ut och röra på sig var också duktig, bara inte lika mycket! Han var lite tittig och fjantig. Ville inte riktigt samarbeta med mig utan försökte köra sitt egna lilla race. Mot slutet vart det dock mycket bättre, men det är absolut inte vårat bästa pass!
 
MEN GISSA VAD JAG HAR GJORT MER IDAG?!?!? Gosat med min söta ponny såklart! Jag tog in Witezz en snabbis emellan träninen utav Strumpan och Irrbloss. Först borstade jag igenom henne ordentligt! Ryktade, kratsade hovarna och bara stod och myste! Sedan, för att liva upp den tråkiga stämningen som vart i slutet då Witezz tröttnade på sin skönhetsbehandling, sprang jag iväg ut på volten med Witezz "lös" (långt grimskaft, utan inverkan) efter mig och vi busade massor! Hon slängde med huvudet, galopperade i full fart efter mig men vi hade båda full koll på varandra! När jag stannade stannade hon och kom fram till mig! Vi hade så kuuul, vill göra det igen, och igen, och igen!!!! Längtar nu mer än någonsin till vecka 12 då hon går igång igen!
 
 

Publicerat den 2014-02-25 - klockan 22:12:36

Vad tycker jag om...

Natural Horsemanship?
NH är något helt självklart för mig. Jag håller inte på med några utav Parellis metoder och inte heller Monty Roberts eller någon utav de andra "NH-människorna" men däremot använder jag mig utav sunt förnuft och på så sätt respekterar jag min häst, tänker en gång till och ställer frågan varför. Om jag då klassas som en NHmänniska det får ni avgöra, själv anser jag att "NH" inte finns, "NH" i dagens samhälle är en hel del olika "övningar" som sedan ska ge dig och din häst ett perfekt band. NH för mig är något som borde vara självklart för alla, NH för mig är sättet att tänka kring din häst. Ställa frågan, varför. Använda sunt förnuft och respektera att hästen är en egen individ med känslor och en egen vilja.
 
Ask.fm?
En, rent utav, töntig sida för alla uppmärksamhetssökande människor där ute. Jag erkänner, jag har en sida. Dock knappt använd och nu mera borttagen då jag med ens fick en hel del elaka kommentarer. Detta är en sida av mobbare, för mobbare och kommer inte på något sätt att göra världen bättre!
 
Provocering?
Provocering är ett sätt för bloggare att snabbt klättra uppåt. Folk känner sig hotade, irriterade eller kanske känner de gemenskap. "äntligen vågade någon stå upp". Jag kan tycka att provocering till viss grad är okej. Att nämna hur illa man tycker om att röka på hästryggen är en sak, men när det sedan går över till personliga påhopp, uthängning utav namn och anklagelser, då har det gått över gränsen.
 
Vill du veta vad jag tycker om något annat ämne? Kommentera nedan!

Publicerat den 2014-02-25 - klockan 15:30:00

Blogg-power

Vet ni vad som skulle vara otroligt kul? Jo, det skulle vara att ni klickade HÄR och sedan scrollade ner och klickade på RÖSTA knappen! Det skulle innebära att jag fick en röst i Hööks outfit tävling där man kan vinna 3000 kronor att handla för!
 
Jag har fixat ihop en väldigt snygg tävlingsoutfit. Valde den kavajen jag, just nu, tycker är snyggast hos hööks, en fin tävlingstop, vit och classy! Matchade med ett par bruna stövlar utav märket jag just nu har, som btw är otroligt sköna, och valde sedan ett fint skärp till det! Det är en tävlingsoutfit jag absolut skulle kunna tänka mig att tävla i men som aldrig blev av då jag kom in på villovägar utav en annan kavaj som var snygg, men dessvärre inte särskilt skön!
 
Vi gör en deal. Om DU klickar på länken och röstar på mig så lovar jag att rösta på ditt bidrag, förutsatt att du klistar in länken i en kommentar nedan! Tack på förhand, och jag ser fram emot att se era bidrag till höökstävlingen, och om du ännu inte har skapat ett, GÖR DET!
 

Publicerat den 2014-02-25 - klockan 11:02:00

It's a good start

Försov mig imorse och missade bussen till stallet. Skulle ha tagit 08.20 bussen för att sätta mig och måla i 2h men så vart inte fallet. Irriterande nog är att jag var halft vaken 07,40 men aldrig insåg detta och gick upp, men men! 

Nu sitter jag iallafall på denna buss till stallet, två timmar senare. Planen idag är att köra ut på Candle och Strumpan till att börja med. Vi kör 4 varv runt travrundan, två stycken i lugnt tempo, som fram- och avtravning samt två stycken där vi på de långa sträckorna kör intervaller. Näst på tur är Irrbloss och Pärlan som ska få komma ut och ta det lite lugnt. Irrbloss gick ett dressyrpass i söndags så att få komma ut och bara springa gör nog honom gott!

För övrigt ska stallet fixas, hästarna ska få lite lunch under dagen och så ska hundarna släppas ut och få vara med och leka! Senare ikväll ska jag klippa ihop lite filmer, det blir en myskväll framför datan och tidig uppgång imorgon! 

Publicerat den 2014-02-25 - klockan 10:40:59

Hantering med "pekpinnar"

Efter att ha sett gårdagens avsnitt utav ponnyakuten så kan jag lova att kugghjulen i mitt huvudet snurrade fort! Tobbe visade upp bland annat hur han tränar sina hästar och han visar sin metod med sina "pekpinnar". Jag har väldigt länge funderat på att även jag börja använda mig utav dem då det många vid många fall har visat sig vara enklare, men också för att Witezz ofta går undan för spön vid hantering på marken. Det skulle kunna vara ett bra sätt för henne att vänja sig vid dem.

Att använda pekpinnar vid hantering innebär att du ramar in hästen med dessa. Ungefär som ett par skänklar fast det istället blir "en förlängd arm". Hästen följer vissa rörelsemönster och precis som att jag viftar med fingret för att Witezz ska skaka på huvudet så stannar hon när jag höjer pekpinnarna! 

Detta är någonting jag ska börja med såfort vi har ett staket runt volten eller ja ghar ordentligt med tid, Jag har alltid tyckt att det har verkat bra, men har aldrig haft kunskapen nog. Vet inte om jag egentligen är så mycket klokare nu, men jag fick åtminstone se hur det funkar, varför han gör det och när han gör vad! Ska be om hjälp att lära Witezz följa pekpinnarna vid de tillfällena jag kan. Detta kan jag lätt göra i stallgången genom att bara gå några steg så det är absolut något jag ska göra!

Har ni någon gång använt er utav "pekpinnar", hur gick det? 

Publicerat den 2014-02-24 - klockan 18:22:00

En välförtjänt sovmorgon

Idag har jag tagit sportlovets första, förtjänade, sovmorgon. Jag vaknade förvisso redan vid nio på morgonen men kunde ligga kvar i sängen hur länge jag ville! Åt lite brunch, i vanlig ordning under lovdagar, och har nu placerat min rumpa på sin vanliga plats i sängen. Här planerar jag dessutom att spendera den mesta utav min tid idag men lite undantag.
 
Jag ska med andra ord bara ligga här, ta det lugnt och andas in stämningen utav lov! Gotta mig i att i vissa delar utav Sverige är sportlovet slut och dem befinner sig vid skolbänken medan jag ligger här och planerar vad jag ska göra på min lediga vecka!! 
 
Som det ser ut just nu står detta på min "att-göra-under-sportlovet-lista"

- Vara i stallet 5 dagar, träna hätarna och fixa vad som står nedan
- Harva ridbanan
- Fixa våra anslagstavlor. Sudda bort kludd och renskriva det som står!
- Tvätta av vagnarna
- Gå igenom allt läder och se vad som ska putsas. Och sedan putsa så mycket om möjligt utav det.
- Jag ska gosa med Witezz

- Jag ska också måla och earn some money
- Jag ska klippa ihop en video som jag har tagit ansvar för
- Jag ska kanske ta en kryssning med min farmor
- och träffa min stora syster och hennes två barn

Sen kommer säker en hel del till upp framför ögonen på mig, men det löser vi då! Vad ska ni göra den här veckan?
 

Publicerat den 2014-02-24 - klockan 15:38:00

"Hon har så mycket kraft!"

Idag bytte vi hästar, jag och Olli. Jag hamnade bakom Strumpan och är fortfarande i extas över hur duktig hon är, har blivit och kommer att bli. Framtidsplanerna är ännu bara visioner utav mig och Strumpan som seglar in som första häst över mållinjen gång, på gång, på gång men drömmar ska bli verklighet!
 
Idag körde vi långa intervaller tillsammans med Candlelight, Pärlan och Windy. Anna och A-K på Pärlan och Windy var dock endast med på en utav dem då deras hästar inte går lika hårt som travponnysarna men det stör inte oss. Strumpan gick super bra på de två intervaller vi gjorde och tog i som sjutton! Hon riktigt flög fram, lyssnade bra på mina korrigeringar och tog mina parreringar bra! Riktigt duktig var hon och jag kunde inte låta bli att drömma iväg in i sommarens tävlingssäsong! 
 
Efter en liten avduschning var hästarna klara för dagen och vi satte igång med lite småfix i stallet. Sadelkammare och täckeskammare är igenomkollade och städade så gott det går. Stallet fixades klart och sedan gick vi in och planerade framtida träningspass, marsmånad och vad som ska göras under sportlovet. Det vart alltså en väldigt, väldigt lugn dag idag men sådant kan också vara skönt. Har pratat lite med och om Witezz under dagen och lagt upp planerna för henne. Som det verkar just nu får hon besök utav tandläkaren den 10 mars och sätts sedan igång ordentligt vecka 12. Jag saknar att rida, att busa runt och framför allt saknar jag henne.
 
 
Imorgon drar sportlovet igång på riktigt och jag börjar det men en välförtjänad sovmorgon! Jag har endast lite småfix under dagen och allt annat lämnar jag åt ödet! Det ska bli skönt med en dag då jag inte behöver tänka på någonting! Har ni någonting speciellt inplanerat under sportlovet? Själv ska jag eventuellt träffa min farmor på fredag som nyligen kom hem ifrån cypern! Det ska bli kul!
 

Publicerat den 2014-02-23 - klockan 20:01:32

wwwschnailgullbloggse

Ni har väl inte missat att ni kan följa mina och hästarnas dagar även på instagram. Uppdateringen där är sådant som inte alltid syns på bloggen. Det bjuds på iphonebilder i dåligkvalitét, lite alldaglig skryt om hur bra mina medryttarhästar är och självklart lite promoting för mig blogg! Sugen på lite sådant över ditt newsfeed?
 
wwwschnailgullbloggse heter jag där och följa mig direkt kan ni göra genom att klicka HÄR - hihi, det rimmade!

Publicerat den 2014-02-23 - klockan 16:44:00

Q/A

 
Svar: Hej Elli! Anledningen till att vi kör med grimma under tränset är utav ren säkerhet. Vi selar på all utrustning inklusive vagnen i stallgången och vill lätt och smidigt kunna ta oss både in och ut i stallet utan att riskera något. Med grimman under tränset kan vi lätt knäppa på och knäppa loss kedjorna och på så sätt behöver vi aldrig släppa hästen "lös" med vagn.
 
Rider med grimma under är dock ingenting jag gör. Dels för att grimman skulle störa under tränset, med nosgrimma, men också för att vi inte anser att skaderisken är lika stor. Självklart kan hästen agera precis likadant med sadel som med vagn, men jag antar, och hoppas, att ni alla förstår skillnaden. Jag vill också tillägga att detta inte är någonting som stör hästarnas träningsutrustning då vi använder enkla huvudlag utan nosgrimma eller annat där grimman i sig kan störa funktionen eller ge skav!
 
Så med andra ord, vi använder grimma under travhuvudlagen endast pågrund utav säkerhet och endast i körningen, inte i ridningen. Hoppas detta var svaret på din fråga, undrar du, eller någon annan, något mer så är det bara att kommentera! 
 

Publicerat den 2014-02-23 - klockan 14:00:00

Now is always better then never

Gårdagen blev lite kaosartad då några ynka timmar blev ett antal fler och allting tog dessutom bra mycket mer tid än väntat. Biokväll bestämdes vid lunch och istället för att åka hem blev vi kvar ännu längre i stallet och samåkte sedan till biografen senare på kvällen. Mycket har dock blivit gjort och det är jag glad över, känslan av att kunna pricka av ännu en grej på "att-göra-listan" är obeskrivlig.
 
[Obs, Jonna var klantig och glömde minneskortet till kameran hemma. Därför kan jag inte erbjuda färska bilder utav bra kvalitét och jag ber om ursäkt för det.]
Först att pricka av på listan blev att borsta, gosa och socialisera lite med kalvarna och kossorna. Har alltid tyckt om kossorna och älskar att stå och borsta på dem. Kalvarna är dessutom så otroligt söta så jag klarar inte av att titta på dem allt för länge. Hur som helst verkade dem tycka att det var helt okej. De äldre kossorna är ju vana och vet precis vart dem vill att vi ska borsta. Kalvarna däremot var lite skeptiska men verkade även dem tycka att det var helt okej efter ett tag. 
 
 
 
De tre småkillarna, Yttring, Shahzam och Preztige fick sedan följa med upp till stallet för att bli borstade och bortskämda innan det var dags att sätta vagn på Yttring. Han var oerhört duktig och tog sitt uppdrag på största allvar! Jag och Olli ledde Yttring i grimskaft på varsin sida medan Cissi satt i vagnen och styrde med tömmarna. Vi gick en vända, vågade oss på att trava en del och gick sedan hemmåt med ett glatt humör! Han var så duktig vår lille pojke!
 
Vi drog sedan ut med resten utav alla hästarna tillsammans! Jag körde Candlelight, Olli körde Strumpan, Cissi körde Irrbloss, Anna red Pärlan och A-K red på Windy. Ett helt gäng var vi och det är alltid roligare då! Två varv i både lågt och högt tempo körde vi tillsammans innan vi splittade upp. A-K och Anna började skritta hemåt på sina hästar medan vi andra tre tog ett varv till. Candlelight kändes taggad och fin! Hon gick rakt och fint redan från början och behövde endast några få korrigeringar. Under ökningarna taggade hon till och jag fick hålla i henne ganska ordentligt för att hon inte skulle ta detta för allvarligt. Söt är hon iallafall och man märker att även hästarna tycker det är roligare att vara ute flera tillsammans!!
 
Alla hästarna var alltså tränade och det var "gott om tid" innan vi skulle åka till bion. Vi gjorde klart det absolut sista i stallet och gick sedan upp på loftet för att städa. Jag och Anna gick igenom garderoben, byrålådan. Dammsög golvet och sedan tog vi itu med rosetterna. Vi skulle sätta upp nya snören, ta ner alla rosetter och sedan sätta upp dem igen i en annan ordning. De blågula rosetterna sitter numera på en och samma vägg tillsammans med våra andra priser. Denna vägg kan man självklart se ifrån stallet så att vi kan skryta lite extra. Sedan sitter de övriga placeringarna på väggen mitt emot! Detta tog dock bra mycket längre tid än väntat och vart därför det enda vi han med under dagen... Fint vart det dock och jag ser inte fram emot att göra det igen! Efter att ha stått öga mot öga... mot öga med en antal spindlar och dessutom varit nära på att sätta huvudet emot en riktigt stor en så längtar jag inte till nästa gång det är dags att röra runt däruppe!
 
 
Filmen var för övrigt väldigt bra och det bästa var självklart budskapet! Hah, ni trodde jag skulle säga killarna! Den här dagen fortsätter nu i samma anda som igår men med helt andra planer! Hästarna ska tränas, det ska städas i stallet och min supergoda tårta ska ätas upp! Den kommer garanterat att bakas fler gånger!

Publicerat den 2014-02-23 - klockan 08:50:00

Avrundar kvällen

Avrundar kvällen med biofilmen "RoboCop". Det har varit en lång dag och vi hörs nog inte mer ikväll. Sleep well, cykelställ!


Publicerat den 2014-02-22 - klockan 20:45:25

Min allra första tårta!

Som en del utav er vet, och som säkerligen en del utav er inte vet, är att vi på Granö stall har en avramlingsregel. Ramlar man av så bjuder man på fika och ramlar man av under en tävlingsdag så blir det tårta eller mer "lyxig" fika. "Tyvärr" har jag inte ramlat av under en tävling på sistone utan det hela började med att jag skulle hjälpa min lillasyster att baka en tårta för hennes tävlingsavramling. Vi blev sedan osams och kvar stod jag där, väldigt sugen på att baka en tårta, och tårta fick det bli, med eller utan Anna!
 
Måste dessutom säga att jag är väldigt nöjd med min tårta! Har alltid varit en tårthatare redan sedan liten. Tycker inte om grädde, inte sylt, inte tårtbottnar och då kan ni ju gissa hur svårt det var för mig att komma på en tårtkombination som även passade mig i smaken!
 
Efter mycket tänkande, letande och ännu mer tänkade så kom jag fram till detta:
 
En ganska så gul skapelse uppbyggd på en hel del olika mousser! Vi har en saftig chokladbotten, som alltså uppfyller mina krav på bottnar. Usch för torra sockerkaksbottnar. Vi har tre olika mousser; Mörk choklad, ljus choklad och en exotisk mousse (eller, en multivitaminjuice-mousse!) och sist, och minst en passionfruktsgele på toppen dekorerad med överbliven choklad i form utav hjärtan, en häst och någon knorr!
 
Har självklart provsmakat den och trots att den är väldig mastig så är den väldigt, väldigt god! Passionsfruktsgélen och multivitaminjuicemoussen väger upp de olika chokladerna perfekt och min tårtbotten är krämig och god! Nu hoppas jag bara att även de andra kommer att gilla! 
 
MVH en nöjd första-gången-tårtbakare! 

Publicerat den 2014-02-22 - klockan 12:30:00

Släng dig i väggen

Sitter på bussen med stans godaste tårta. Smakade den igår innan jag gick och la mig och den var akdkflsjaha-god. Enligt mig en utav de godare tårtorna jag har ätit åtminstone, så om jag ser fram emot fikapausen idag!

För övrigt så ska hästarna tränas! Candle, Strumpan, Irrbloss, Pärlan och med största sannolikhet både Yttring och småkillarna ska på något sätt tränas idag. Hur, var och när är ett just nu ett mysterium men det visar sig! Stallet ska också fixas och om tiden finns så ska det fixas lite smått i stallet och jag ska nog måla lite!

Hur vi rundar av kvällen återstår även det att se! Vad som helst kan hända men det blir nog garanterat en bra första dag på sportlovet! Har ni också sportlov nu? 


Publicerat den 2014-02-22 - klockan 09:39:27

Nu är det officiellt sportlov!

Har verkligen bara tagit den här dagen som det kommer! Varannan timme har gått åt att baka tårta och de resterande timmarna har jag spelat, bloggat och gjort lite annat smått och gått. Tårtan är så gott som klar med endast lite garnering kvar. Har inte så mycket grejer att dekorera den med dock, men man tager vad man haver! Resultatet får ni se imorgon!
 
Egentligen har jag inte så mycket att dela med mig utav! Jag har som sagt bakat precis hela dagen, ätit got middag till mat och gjort diverse grejer emellan. Pappa är här så honom har jag umgåtts med också, vilket inte händer så ofta. Vi har pratat om lite allt möjligt, han har dragit sina obligatoriska "pappa-skämt" och jag skrattat åt dem.
 
Resten utav dagen går åt att försöka levla upp mitt league of legends account till level 10, men det bryr ni er nog inte om. Det blir tidig uppgång imorgon för att åka till stallet. Hästarna ska tränas, stallet ska fixas och vi ska göra klart vad vi inte hann med förra helgen. Jag hade planerat att påbörja fotograferingen utav min alfabetsuppgift, men med detta slaskiga väder så tror jag att jag hoppar det. Mer uppdatering än så kan jag inte ge er utan vi ses imorgon igen med lite bilder på min allra första tårta!
 
 
 
 

Publicerat den 2014-02-21 - klockan 22:39:00

Beställt och klart!

Jag har sagt det tidigare! När pengarna rullar in ska Witezz på ett pannband, och gissa vad jag nyss beställde hem! Pannbandet är ett Swarowski pannband utav märket Jacson, vet ej om det är äkta Jacson märke eller om dem endast kallar det så. Pannbandet har 4 rader med silvriga stenar på svart läder och är tänkt att använda till Witezz träns med engelsk nosgrimma i svart lack.
 
Tränset fick jag utav Lovisa i sommras efter att hennes ponny inte kunde ha tränset. Witezz är en D-ponny med ett ganska litet huvud och tränset sitter perfekt på henne! När pannbandet har landat i brevlådan och sedan är påsatt på hennes träns så är det tränset vårat framtida tävlingsträns. 
 
Så, nu sitter jag bara och väntar på en bekräftelse över att pannbandet finns i lager och under tiden smälter jag choklad på spisen! Slapp dag och äntligen sportlov!!!!
 
 

Publicerat den 2014-02-21 - klockan 14:40:29

"All natural"

Godmorgon! Idag blir en sådan där väldigt lugn dag Jag kör på slappa kläder, uppsatt hår och inget smink alls. Så naturligt det kan bli för min del! Skolan början 10.30 och innan dess ska jag äta lite god frukost och städa upp lite på rummet! Det blir med andra ord en tidig morgon då jag inte sitter med en mattebok upptryckt i ansiktet, skönt!
 
Skolan bjuder på mentorstid, där jag ska försöka få min färje-resa till och från Gotland betalad, och sedan en lektion i svenska där jag ska skriva om litteraturens romantik ut kvinnans perspektiv! Roligare kunde man ju ha det men jag ska inte klaga som endast går 1½h i skolan på fredagar! En lång sovmorgon, en kort skoldag, helt okej lunch som jag nog stannar för att äta och sedan tar jag sportlov en vecka! Oerhört skönt, ni anar inte hur mycket jag behövde detta!
 
Resten utav dagen består utav bakning varvat med att städa rummet och döda fantasigubbar på ett spel. Tårtan kommer att behöva bakas i omgångar vilket passar mig perfekt! Då hinner jag med annat emellan och några ynka timmar kan komma att kännas lite längre! Nej, nu tickar klockan och det var ju inte meningen att jag skulle fastna här! Fler inlägg trillar in under dagen så håll koll!
 

Publicerat den 2014-02-21 - klockan 10:27:16

I said "it's worth it"

Det var inte det "ultimata" träna-hästar-vädret idag men det var mysigt ändå! Bara det faktum att det är ljust när man ger sig iväg och ljust när man kommer tillbaka ger en liten kick och det märktes nog både på mig och Irrbloss! Han var otorligt tittig i början och jag hade nästan lust att börja gråta över ignoransen emot mig, men seedan släppte något och han blev en helt annat häst! Gick jätte fint, var lyhörd och hade lagom framåtbjudning, jätte duktig helt enkelt!
 
 
 
Att sedan sela på Strumpan för lite tömkörning var en glad överraskning! Jag hade förväntat mig en spänd ponny som inte alls hade samma planer som mig men skenet kan verkligen bedra och såhär avslappnad och fin har jag aldrig sett Strumpan förut. Det var dock otroligt mycket snö på volten, tyvärr, vilket resulterade i höga styltor hos hästarna och ett väldigt lugnt pass med lugn trav och mycket skritt. Inte för att det gjorde mig någonting alls, jag var bara helt paff över den förändring jag har fått beskåda i Strumpan. Vi gick lite över bommar, både markliggande och upphöjda. Super duktig var hon och jag kunde inte låta bli att lägga märke till vilken koll hon har på sina fötter. Hon vet precis vart hon sätter ner dem och i vilket tempo hon måste gå för att klara av bommarna. Vi gjorde också mycket övergångar, röstövningar och halter som också fungerade riktigt bra!

Nej, en riktigt glad överraskning som helt klart gjorde det värt att stå ute i snön och frysa! Har alltid haft det "lilla extra" för Strumpan och det var ju inte mindre med detta. Ser fram emot att fortsätta jobba med henne och tömkörningen och eventuellt kunna utveckla det ännu mer! Idag var fokusen på att vara avslappnad. Stödet i tömmen var svagt och jag uppmuntrade all sänkning i halsen! 
 
Det var en riktigt lyckad dag i stallet och för en gångs skull kände jag att jag kunde slappna av helt! Alla matteprov är avklarade och matte är, i en vecka framöver, ett minne blott. Svenska boken är utläst den också vilket betyder att jag inte längre behöver oroa mig över den så nu känns det som att jag äntligen kan andas ut och njuta utav allt annat jag gör om dagarna! Skönt!

Publicerat den 2014-02-20 - klockan 20:55:39

It's getting better

Molnen skingrar sig, solen kikar fram, värmen stiget och snön töar bort. Matte provet gick väldigt, väldigt bra och jag blir bara gladare och gladare!

Kanske blir det en mysig dag i stallet trots alls! Som tidigare sagt är Irrbloss och Pärlan först ut. Irrbloss och jag tar vagnen medan Anna rider bakom på Pärlan. Vi kommer ta 2 varv runt travrundan i ett behagligt tempo! Stallet ska fixas och sedan ska Strumpan och Candlelight tömköras. Jag kommer att tömköra Strumpan och vårat fokus kommer ligga på att slappna av och lyssna. Vi kommer gå igenom basic hjälper såsom halt, avsaktningar och igångsättningar. Om allting känns bra så går vi nog över både de markliggande bommarna och de upphöjda och känns det inte jätte bra så stannar vi nog på marken!

Så länge det inte börjar snöa och blåsa nu så ska allting nog gå bra! Jag är som sagt på ett helt okej humör just nu och det ska vara mycket till att förstöra det.


Publicerat den 2014-02-20 - klockan 15:13:47

Hej igen mitt vinterland...

Vaknade upp till ett ovanligt ljust landskap utanför fönstret och redan då tvekade på huruvida jag ville dra upp persiennerna eller inte. Snön har nått marken, igen, och jag kunde inte önska mer hat åt naturen just nu. Jag ville ha vår, jag fick vår. Jag visste egentligen att vintern inte var över, men man kunde ju hoppas.
 
Efter en lång dag i skolan ska jag ta mig till affären, handla lite ingredienser till morgondagens bak och sedan tar jag bussen till stallet. Irrbloss och Pärlan ska ut några varv runt travrundan och Candlelight och Strumpan ska tömköras på volten. Vet inte om jag kan påstå att det kommer bli särskilt mysigt då jag var ganska inställt på att snart kunna plocka undan vinterkläder, men det är som sagt bara att klä sig efter väder!
 
Senare ikväll är det förberdelser som gäller innan jag äntligen kan andas ut. Det är torsdag idag, näst sista dagen innan en veckas efterlängtat sportlov och om jag längtar! Jag ska bara ta det lugnt, umgås mina fyrbenta kompisar och ligga hemma, helt oberörd utav allt vad skolan heter, dessutom ska jag hänga med Witezz, ta in och borsta på henne lite extra mycket när man ändå har tid! Jag längtar!
 

Publicerat den 2014-02-20 - klockan 10:11:42

Pratice makes perfect

Nästan en månad har gått sedan Strumpan och Candlelight sattes igång och man märker redan hur deras kondition har blivit bättre och hur musklerna har blivit uthålligare. Vi har tagit en lugn start och succesivt ökat med en kilometer. Vi är just nu uppe i 3-4km, 5 dagar i veckan och då varvar vi lugnt jogging tempo med tuffa intervaller och lite fartlek. Hästarna trivs bra med upplägget och jag också! Jag brukar vara väldigt vemodig vid igångsättning och är alltid lite rädd för att gå på alldeles för hårt i början, men nu känns allt väldigt stabilt och både jag och hästarna trivs! I april är vi redo att sopa mattan med alla travkuskar ute på banorna! Utav dagens träning att dömma kommer Strumpan bli farlig i år!
 
Vi körde intervaller på vår föredetta galopp äng. Som ni hör på namnet har vi inte alltid kört trav på den vilket självklart försvårade uppgiften för Strumpan som inte alls tyckte att trav var den bästa gångarten. Anna och Candlelight tog uppgiften bra och fullföljde den korrekt medan Strumpan och jag hade lite krux med att komma iväg! Till slut återfick jag fokusen och, ursäkta språket, men jävlar vilken trav! Jag kunde känna hennes kraft i steget genom vagnen och tömmarna och på nolltid var vi i rygg på Candlelight och Anna igen! Detta gjorde vi om några gånger tills jag, vid den sista intervallen, fick nog och gjorde en volt. Det fick bära eller brista. Antingen skulle hon bli ännu hetare av att jag vände henne undan från Candlelight eller så lugnar hon ner sig. Det vart det sistnämnda och om möjligt så gick hon ännu bättre den sista intervallen! Jag kunde se Anna's ansiktsutryck när jag kom upp och jag visste att det hade sett bra ut!
 
Det absolut bästa med Strumpan är dessutom att oavsett hur het hon blir eller hur läskig den där stenen var så vet jag att jag kan lita på henne. Hon kommer att stanna när jag tar i tömmarna, hon kommer att lyssna på mig. Kanske inte i rödaste rappet men jag känner mig trygg med henne, aldrig skulle hon med flit göra något dumt!
 
 
Näst ut var Irrbloss och Pärlan som fick sig ett varsitt pass på volten i form utav tömkörning. Det var inte det bästa passet med Irrbloss och jag är varken nöjd eller onöjd. Tiden var knapp då hästarna stod och tryckte vid granarna uppe i skogen. Irrbloss gick stundvis bra för att nästa sekund. Inget höjdarpass helt enkelt men ändå väldigt lärorikt för oss båda! Vi gick lite markbommar, upphöjda bommar. Lite slalom och min fokus låg hela tiden på att inte tappa honom över bomarna. Vi gjorde också lite övergångar och röstövningar vilket var vad som gick bäst!
 
Nu ska jag läsa på lite i matteboken innan jag slår på PLL och går till sängs, imorgon väntar en intensiv dag både i skolan och stallet så det är dags att ladda upp batterierna!

Publicerat den 2014-02-19 - klockan 21:13:05

Den är videon gör mig så glad

Kan inte sluta le när jag tittar på denna ultrasöta shetlandsponny. Det är ren glädje som denna ponny utstrålar!
 

Publicerat den 2014-02-19 - klockan 16:11:00

En bild säger mer än tusen ord

Jag lägger ofta, väldigt ofta, ut bilder här på hästarna i stallet. Witezz är mest sedd på denna blogg men även bilder på Candlelight, Strumpan och de andra hästarna i stallet dyker upp då och då. Bilderna jag lägger ut är bilder som för mig har ett värde, bilder som jag tycker säger någonting utav motivet eller som skildrar dagen i stora drag. Frågan är; vad säger bilderna dig?

Hur skulle ni beskriva Witezz, vad har ni fått för uppfattning utav henne här genom bloggen? Om ni till största del har följt Candlelight och Strumpan så går det självklart att beskriva dem med! Jag är otroligt nyfiken och väntar med spänning på era svar!
 

Publicerat den 2014-02-19 - klockan 15:15:00

Fota alfabetet

Hela morgonen har gått åt till att spåna på idéer, använda kameran och sedan spåna lite till. Den nya fotouppgiften är att fota alfabetet och min plan är att på något sätt fota detta i stallet med hästarna som motiv. Ska försöka förmedla känslor såsom kärlek, fridfullhet, frihet och så vidare och eventuellt ha något föremål som återkommer i bilden. Om ni har några förslag så får ni jätte gärna skriva dem nedan!
 
Fotade lite natur utomhus också men att fota i frost utanför skolan är inte det mest inspirerande för ett trött elev så det slutade snabbt i att jag gick in igen. Tog bilden nedan, men vart inte riktigt nöjd och vet inte heller vad jag kan använda den till...
 
 
Efter skolan ska jag uträtta lite grejer innan bussen går till stallet. Som jag sa tidigare så kommer jag med största sannolikhet hinna med den första bussen till stallet. detta innebär att jag äntligen kommer få köra i ljuset utav solen, då den annars alltid har hunnit över horisonten när bussen stannet vid busshållaplatsen. Vi kommer att börja med att köra ut med Candlelight och Strumpan. Om marken fortfarande är väldigt hård, vilket den sannolikt är, så kör vi in på ängen och kör 4 intervaller där med ett varv runt travrundan som uppvärmning och eventuellt för att dra ner tempot. C kommer sedan hem och fortsättning följer! Fler hästar ska tränas och stallet ska fixas! Mer om det ikväll, nu är lunchrasten slut och det är dags att fokusera på skolan igen!

Publicerat den 2014-02-19 - klockan 12:22:42

Jag är med och tävlar!

Jag är emd och tävlar om ett sådant här ursnyggt tagelarmband. Har länge velat ha ett sånt men inte prioriterat det. Tycker dem är ursnygga och tänk att alltid få bära med sig en del utav sin fyrbente vän. Var med och tävla ni också genom att klicka på bilden, men passa er! För jag tänker vinna detta!
 
 
 
 

Publicerat den 2014-02-18 - klockan 22:40:38

Meanwhile in Jonna's life

Har haft en intensiv, men ändå lugn dag! Datan har varit på standby nästan hela dagen, vilket förklarar den dåliga uppdateringen, och jag har pluggit, njutit utav vårvädret och hängt med mina fyrbenta vänner. En riktigt härlig dag med sovmorgon, en bra start på dagen och ett lika bra avslut!
 
Jag fick köra Strumpan idag, som jag trodde, och Anna körde Candlelight. Det var ganska hårt i backen så vi tog det lugnt de tre varv runt travrundan. Strumpan var härlig att köra, lite tittig men ändå fullt kontrollerbar och hon lyssnade super bra på mina hjälper. Jag flyttade rumpan lite fram och tillbaka för att testa lyhördigheten och sedan fokuserade vi bara på att hålla ett jämt tempo! Jätte duktig var hon och trots att det framåt kvällen blev kyligt så var luften fräsch!
 
Imorgon blir bloggningen bättre och dessutom kommer jag kunna ta den tidiga bussen till stallet! Morgondagens planer är inte riktigt fastställda men som det ser ut nu blir det en mysig dag imorgon också! Ska ta mig till sängen nu och titta på lite film, vi hörs imorgon med garanterat bättre uppdatering!
 

Publicerat den 2014-02-18 - klockan 22:17:06

Fötterna värker men jag är glad!

Har precis som kommit hem ifrån en liten promenad. Bestämde mig för att gå hem i det fina vädret ifrån sportcentrum istället för att ta bussen som den lata människan jag egentligen är. Skönt att få komma ut och jag går nog eventuellt en till promenad senare ikväll! 

Innan dess ska jag ta mina onda fötter och pallra mig iväg till stallet! Bussen går om ynka 30 minuter och innan dess ska jag hinna få något litet i magen. Magen drog ihop sig rejält under skidskoåkandet och sedan under promenaden så nu kurrar den högt! 
 
Vad som sa göras i stallet är jag ännu ganska ovetandes om. Anna är redan där och likaså C och A-K. Vet inte om dem sedan följer med ut på en träningsrunda med hästarna men det återstår att se. Jag har heller ingen som helst aning om vilka hästar som kommer finnas kvar att träna tills dess att jag kommer men som alltid så är jag helt säker på att jag sitter i vagn bakom någon utav hästarna. 
 
Provet i skolan gick helt okej. En glädjedödare var dock att det kommer ännu en del på detta prov som ska göras på torsdag, jag kan säga att jag inte är den enda som brinner utav ilska. Kändes iallafall väldigt bra under provet och jag är nöjd med min insats! Tagga torsdag för nästa del utav provet! Men nu ska jag äta lite innan jag sätter mig på bussen!
 
 

Publicerat den 2014-02-18 - klockan 16:36:08

Svanskotan säger ifrån

Han hälsa, landa i mattan en gång och sedan var det kört. Men jag klagar inte utan njuter utav träningen ifrån sidan. När jag kommer hem ska jag lusläsa matteboken innan jag sätter på en film och lägger mig i sängen! Mysigt!


Publicerat den 2014-02-17 - klockan 18:51:55

Tricktränings mål 2014

Witezz är, som ni vet, på vila just nu. Vilket inte enbart gäller träningsvila utan även mental vila. Detta betyder givetvis att det är trickträningstopp för oss just nu och jag håller på att spricka. Jag vill pussas, stretcha, kramas och vinka. Fråga dumma frågor som hon sedan får svara nej på och sedan pussas lite mer, men inte ännu...
 
Har dock tagit tillfället i akt för att spåna på nya idéer, tagit reda på andras tillvägagångssätt och sedan försökt se vilka beteenden Witezz har som jag skulle kunna shapea. Vet bland annat att hon alltid gäspar vid tränsning vilket jag länge har velat shapea och det ska jag helt klart ta tag i. Jag ska också också finslipa på vinka som var under inlärning innan vilan.
 
Något annat jag dessutom vill lära henne är att kliva upp på saker, först med endast framfötterna och sedan med både fram och bak. I och med detta vill jag dessutom lära henne bergsgeten som innebär att hästen står så tätt som möjligt med fram och bakben! Har självklart en hel del mer trick i huvudet som jag planerar att lära, men det gäller att ta max 1-2 trick i taget så att hon inte blir förvirrad. Längtar i alla fall hur mycket som helst till att hon kommer igång igen!!!!
 
 

Publicerat den 2014-02-17 - klockan 18:29:00

Gissa va jag gör, hihih!


Publicerat den 2014-02-17 - klockan 13:48:29

Plugga och träna

En oerhört ovärd dag. Vaknade upp, åt lite frukost, gick till skolan, hade praktiskt prov i foto och... sen var det klart. Juridikläraren var sjuk, samläraren var inte här och engelskaläraren ställde in lektionen. En ovärd skoldag helt enkelt! Men jag klagar inte! Har fortfarande en del att gå igenom innan matteprovet imorgon så ska plugga gärnet idag, varva med lite träning. Ska ut och springa med Anna och sedan träna judo ikväll. Samt gå på resursen imorgon bitti - om jag inte mot all förmodan skulle känna mig "klar" ikväll.
 
Sitter också och letar efter goda kombinationer på tårtor då jag funderar på att baka en till helgen som en "avramlings-fika". Egentligen har vi regeln att tårta ska bjudas på då man ramlar av vid tävling och annars duger "vanligt" fika men jag har gått med i en grupp på facebook där dem bakar tårtor hela tiden så ska ge det ett försök! Har en hel del på min "vill baka"-lista så det är dags att beta av det! Resultat kommer i helgen!
 
Så mer än detta bjuder inte denna dagen på! Jag har haft olidligt ont i ryggen några dagar nu och hoppas bli bra till ikväll så att jag kan träna judo! Längtar så till den 26e!
 
 
 

Publicerat den 2014-02-17 - klockan 11:57:55

Tidsoptimisterna

Har kommit hem ifrån stallet, varit ute på en uppfräshande springtur, duschat, köpt lite fredagsmys, kikat i matteboken och spenderat lite online-time med min lillebror. En skön dag med mycket gjort. Dock inte så mycket som det var planerat men helt klart mer än vanliga vardagar!
 
Att fixa rosetterna sköt vi upp till nästa gång med en gång. Tiden var knapp och mycket annat mer prioriterat fanns på dagordningen. Först ut var Yttring och Pärlan och undertiden fixade jag i stallet. Kunde göra allt utom att hänga upp de största vattenhinkarna eller hämta hö. A-K kom förbi en snabbsväng, varför vet jag inte, men vi gick ut i hagen och gosade med våra ponnysar lite tills Yttring och Pärlan kom tillbaka! Witezz var supersöt och gick/sprang efter mig hela tiden tills hon tröttnade och gick därifrån, haha!
 
Anna fick prova att köra idag och jag tyckte det gick bra! Lite småfix att ändra bara sedan är hon kvalificerad till att få träna Candlelight i vagn! Strumpan skötte sig också super. Gick en aning snett med huvudet och tog inte riktigt mina hjälper de första varvet men när vi sedan ökade tempot så rättade hon till det och gick riktigt bra! I slutet fick hon öka ganska ordentligt och hon kändes riktigt härlig! Längtar till 8 mars när vi åker till Solvalla för lite träning på banan, ska bli kul att få känna av henne där!
 
Så mycket mer än småfix och träning utav hästarna som mockning i stallet hann vi inte med men en mysig dag i ett helt okej väder (det regnade iallafall inte). 
 
 

Publicerat den 2014-02-16 - klockan 21:20:00

Hurtig tjej!
Publicerat den 2014-02-16 - klockan 16:21:26

Det finns hopp!

"Bedömning stil införs för samtliga kategorier, max antal fel för vidare avancemang införs och resultat beräknas på placering. Dessutom koras ytterligare mästare under meetinget."
 
Helt klart ett steg i rätt riktning och ridsportsförbundet steg absolut i mina ögon! Förstår ärligt talat inte vad folk har emot denna regel då det för mig är en självklarhet att man som SM-ryttare rider rättvist om med fördel för hästen. Hoppas att regeln håller i sig och tas seriöst samt att vissa ryttare skärper upp sig lite! Tycker helt ärligt att denna regel ska spridas och träda in även på lokala, regionala och nationala hopptävlingar. Kanske inte som avgörande moment, men en bedömning som finns med i resultatet!
 
Slänger också in en film på Ridsportsförbundet i tysk verision. Roligaste jag har sett på länge! Vad tycker ni om det nya reglerna? Själv väntar jag fortfarande på beslutet som möjligvis ändrar mina framtidsplaner!
 
 

Publicerat den 2014-02-16 - klockan 12:14:00

Idag är jag lycklig

Även Om det endast varade i en knapp timme så lös solen när jag klev upp i morse. Jag drog upp persiennerna och njöt i fulla drag! Bara sög åt mig utav den energin solen erbjuder! Nu är den dock täckt utav en hel del moln, men den finns iallafall där!

Planen för dagen är följande:
- Köra Candle, Strumpan och Irrbloss.
Eventuellt får Anna idag prova att köra Candlelight, jag kör Strumpan och Olli kör Irrbloss.

- Anna rider Pärlan och Yttring får gå en promenad.
Det är inte helt hundra procent säkert, men förmodligen! Anna ska även få hänga lite på Yttring idag.

- Fixa med rosetterna uppe på loftet samt städa.
Det behöver damsugas och eventuellt torkas golv där uppe. Sedan ska rosetterna flyttas runt liten och läggas i en annan ordning än tidigare. Det kommer bli snyggt!

-  Fixa det sista i stallet efter ommöbleringen samt plocka lite i sadelkammaren.
Spöna ska få en plats att hänga på, lite fler grejer ska ställas i ordning och sedan ska det städas lite i sadelkammaren.

- Om vi hinner ska småkillarna få komma upp.  
Bli lite borstade, få lite socialt umgänge och mysa lite uppe i stallet. Dom behöver sådant! 

Det kommer nog bli en mysig dag såvida det här vädret håller i sig! Blir det som igår så vet jag inte vad jag tar mig till! Kameran är med och lite kort ska jag nog kunna ta. Mulet väder är ju det bästa vädret att fota i!


Publicerat den 2014-02-16 - klockan 09:45:46

Skadad.

Ryggen har varit rena rama mardrömmen ikväll och jag längtar något otroligt till den 26e då jag ska se en sjukgymnast och kolla över hur det ligger till i ryggen. Den har hur som helst förstört en i övrigt väldigt mysig dag då allt jag har gjort är att åmat mig över den och inte kunnat lyfta ett finger.
 
Lite nytta har jag dock fått gjort. Bland annat träning utav hästar som gick jätte bra! Candlelight, Strumpan, Windy och Pärlan var först ut tillsammans med mig, Olli, A-K och Anna. Jag och Olli körde 3 varv tillsammans i ett stigande tempo medan Anna och A-K red lite för sig själva och sedan mötte upp oss. Candlelight skötte sig superbra! Låg på bettet, hade en superbra framåtbjudning bara utrstålade glädje. Man märker att hästarna tycker bäst om när de båda blir körda samtidigt!
 
Näst ut var Irrbloss och Yttring. Jag körde Irrbloss i rockarden med Olli bredvid mig som höll Yttring som handhäst. Bra träning för honom att dels få komma ut och titta på omgivningen, vagnen, känna av traven och sådant men också bra träning för honom att få komma ut tillsammans med en annan häst. Hittills är han bara tömkörd och promenar själv. Han skötte sig superbra han med, åtminstone halva varvet då han råkade komma alldeles för nära vagnen och blev lite hingstig. Upp i vagnen skulle han men lyckades inte och tog sig ner igen. Ingen skada skedd utom en uppskärrad valack som nyligen var nära att bli betäck samt en skärrad kusk som inte riktigt hängde med. Efter detta hade Yttring ingen riktigt lust att hänga med bakom vagnen men det gjorde heller inget utan Olli hoppade av och promenrade med honom och övade på lite halter, trav och skritt för hand"
 
 
Vad mer som har hunnits med under dagen är massor utav småfix i stallet. A-K och Olli hade, innan jag och Anna kom till stallet, möblerat om en del och lite småfix återstod. Vi har också flyttat upp hindrena ifrån marken, jag har harvat ridbanan ordentligt och sedan har vi även städat upp lite på gården. Måste säga att jag tycker det är väldigt skönt att få komma från vardagen lite. Slippa de stressiga dagarna då allt vi gör är att mocka och träna hästarna. Trots att det också är väldigt roligt så är det ännu roligare att fixa i stallet, städa och känna att man har uppnått någonting! Imorgon ska vi fixa klart med rosetterna, städa uppe på loftet, träna hästarna och fixa klart i stallet! Hoppas bara på bättre väder och att jag imorgon slipper ett niagarafall längs mitt ansikte när jag tränar hästar!

Publicerat den 2014-02-15 - klockan 20:45:00

Inspiration <3

 

Publicerat den 2014-02-15 - klockan 14:47:00

Jag är på G

Första sommarjobbet för dagen sökt, nu vidare till nästa innan bussen går till stallet! Full rulle kanelbulle, ingen rast ingen ro!
 

Publicerat den 2014-02-15 - klockan 10:05:00

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!


Publicerat den 2014-02-14 - klockan 20:49:43

Mina favoriter

Vi har fått se en liten smygtitt på Lamicell's kommande vårkollektion. Färglatt är bara förnamnet och här kan vi snacka om möjligheterna att matcha! Färgerna blått, gult, grönt, oranget och rosa kommer att finnas samt marinblått, vitt, brunt, rött och svart. Allting kommer att kunna matchas som schabrak, benlindor, benskydd och i vissa fall huva, spö, borstar, hovkrats och svettskrapa. 
 
Tror egentligen att Witezz kan ha de flesta färgerna eftersom att hon är vit och inte har problemet med att vissa färger "skär sig". Bäst tror jag att hon skulle passa i det marinblåa eller ljusblåa schabraket och dess matchningar då jag vet hur söt hon är i blå!
 
Vilken färg skulle era hästar passa bäst i?
 
 
 
 
 

Publicerat den 2014-02-14 - klockan 17:30:51

Tatuerings-funderingar

Har pratat ihop mig lite med min bror om att lägga mig under nålen igen, vilket jag är ganska säker på att jag kommer göra. Vi har spånat lite på en kommande tatuering och jag är helt säker på hur jag vill att den ska se ut, frågan är bara vart jag ska ha den. Finast tror jag skulle vara handleden men jag vet också att det är ett dåligt ställe att tatuera för framtida sommarjobb och yrken.
 
Min första, och än så länge enda, tatuering har ingen särskild betydelse utan var bara någonting jag länge har velat ha. Min kommande tatuering däremot ska symbolisera någonting som har ett värde för mig, någonting som jag kan titta på och samtidigt tänka tillbaka på alla roliga minnen med ett leende. Min kommande tatuering kommer att symbolisera ponnytravet, närmare bestämt Candlelight och Strumpan.
 
Jag vill tatuera in 2 stycken hästskor. En aluminium-grepp-sko som, även fast Strumpan också burit de, kommer att symbolisera Candlelight och en "vanlig" hästsko kommer att få symbolisera Strumpan. Om jag sätter den på handleden kommer den endast bestå utav två hästskor, om jag sätter den någon annanstans så funderar jag på ifall jag ska ha citatet "Horses turns 'I wish' into 'I can'" eller något annat citat lite fint skrivet i närheten.
 
Är som sagt inte alls säker på något ännu mer än att nästa tatuering kommer att vara två hästskor!
Vad tror ni? Hiss eller diss? Och vilket alternativ föredrar du?
 
 

Publicerat den 2014-02-14 - klockan 15:16:00

"Will you be my valentine?"

Alla hjärtans dag. Dagen då gelé hallon och gelé hjärtan än de mest köpa godisarna. Själv ska jag spendera min dag tillsammans med Alex. Vi har bokat biljetter till filmen "The monuments men" ikväll och innan dess ska vi äta lite god mat. Kvällen avslutar vi nog med lite filmtittande hemma. En typical flick- och pojkväns dejt med andra ord, haha.
 
Vet egentligen inte varför alla har så höga förväntningar på alla hjärtans dag, det är en vanlig dag med lite extra mycket kärlek! Jag brukar fokusera på att sprida kärlek och undvika bråk med inte bara min pojkvän utan alla i min närhet. Är glad att det i år inträffade på en fredag. Min enda lediga dag och dessutom den dagen jag slutar skolan tidigast vilket betyder mer tid med mina nära och kära. 
 
Helst utav allt skulle jag självklart vilja ge mina pollar ett stort rött äpple vardera, men att åka 40minuter x 2 för några äpplen känns inte så prioriterat, hehe. Hur brukar ni fira allahjärtans dag, och vad ska ni göra ikväll?
 
 

Publicerat den 2014-02-14 - klockan 13:51:59

"Vilket jäkla väder"

Fy satan för vädret idag! Det var okej så länge det bara duggregnade och jag stod på volten med Irrbloss men när jag körde ut Candlelight och inte ens kunde titta eller andas pågrund av blåsten, snöregnet och kylan, då är det ett dåligt väder! Rått och kallt, blåsigt och snöblandat regn... Usch.
 
Hästarna gick dock superbra och jag måste få ge mig själven applåd för väl genomförd tömkörningträning med Irrbloss idag! Det kändes som att en spärr släptte och vi äntligen förstod varandra. Han skrittade på i ett bra tempo, gick i en stadig form och lyssnade bra på vad jag bad om. I traven gick det lite vingligare till en början, speciellt när det blåste och vinden tog tag i tömmarna varpå Irre tyckte att jag tog för hårt, fast det då inte var jag som tog, hehe. Men efter lite volter och avsaktningar så gick han jätte fint i den gångarten också! Bommarna tog han riktigt, riktigt bra. Flöt på i en stadig trav över utan dra upp huvudet och öka traven vilket gjorde att han arbeta fint över bommarna! Vi avslutade sedan passet med mycket övergångar ifrån skritt till trav och ifrån skritt till halt. Han var duktig till en början men tröttnade snabbt när han insåg vad vi höll på med varpå han blev lite tjurig. vi gjorde några till och avslutade när han kändes okej igen!
 
Måste också få ge mig själv en klapp på axeln. Jag tycker att jag har utvecklats väldigt mycket i tömkörningen och jag försöker fortfarande att ta åt mig allt jag ser, hör och läser. Från att skritta på en volt med händerna både här och där och tömmarna glappandes med en dålig kontakt i munnen till en stadig hand med en helt okej kontakt, som visserligen sviktar ibland, och förmågan att hålla rätt position vid rätt tidpunkt. Självklart gör jag fortfarande en hel del fel och det finns mycket att förbättra men framstegen är enorma!
 
Tömkörningsbild på Pärlan! En duktig polle!
 
Candlelight var som sagt också väldigt duktig! Vi körde ut i ett riktigt ruggigt väder då man inte vill annat än att vända tillbaka, sela av och gå in och värma sig. Men vi härdade ut och det ångrar jag inte för en sekund! Hon var verkligen rolig att köra idag! Låg på bettet men lyssnade ordentligt. Vi körde som lite intervall-liknande fast inte alls lika hårt som ett intervall jobb ska vara. Vi joggade på "kortsidorna"/de svängiga sträckorna, och ökade sedan på raksträckorna. C kallade det för "fartlek" vilket var ett bra sätt att förklara det på. Vi lät hästarna sträcka ut i ett tempo som jag vet att dem tycker det är roligt att springa i och lät dem sedan rulla på i det. Och nog tyckte hon det var roligt! Frustade och slängde med huvudet, smygökade hela tiden och taktade fram i nerförsbackarna. En riktigt träningsponny det där! 
 
Det var alltså en bra dag i stallet trots dåligt väder! Jag mockade för första gången på väldigt länge och det märktes att det var länge sedan! De 3 sista boxarna fick jag mocka så fort att svetten började rinna för att jag var alldeles för långsam med de första... Men så kan det gå när man har en A-K i stallet! Haha! Nu ska jag dejta matteboken en sista stund för dagen! Sov så gott!

Publicerat den 2014-02-13 - klockan 21:04:50

Ett vintertips

Trots att vintern, i alla fall här, håller på att lida mot sitt slut så kan jag inte låta bli att slänga in ett tips för kalla vinterhänder. Alla fryser vi då och då om fingrarna. Vantarna blir blöta utav vatten eller svett, vantarna är för fumliga för att man ska kunna ha på sig dem under sadling och tränsning med mera eller utav någon annan orsak.

Då kan denna lilla, billiga och varma grej vara bra att ha:
 
Med ett enkelt tryck på metalbiten så blir hela "påsen" vit och alldeles varm. Värmen håller i ca 40 minuter från det att du har knäckt metalbiten. Den går att återanvändas flertal gånger genom att man kokar "påsen" i vatten tills den återigen är genomskinlig. 
 
Helt underbar att ha med sig på ridturen. Har använt den några gånger nu i detta råa och fuktiga väder. Mina vantar blir alltid alldeles iskalla och att sitta och köra med händer som verkar kunna gå av vilken sekund som helst är inte att rekomendera. Knäck metalbrickan vid behov, värm händerna och stoppa sedan i fickan och rid vidare. Från det att man har knäckt metalbrickan blir påsen varm på några sekunder och håller värmen riktigt bra! 
 
Just denna kostade 10kr på Biltema men jag vet att den finns på andra ställen också. Har tidigare haft en ifrån Sollentuna köpcentrum, så kolla i närheten utav dig och köp den direkt! Helt suverän är den!

Publicerat den 2014-02-13 - klockan 16:49:00

To do list - 13 februari

- Tömköra Irrbloss
Lite markarbete över bommar varvat med att lära känna varandra ordentligt. Vi jobbar lite på volt i skritt och trav!

- Mocka stallet

- Köra Candlelight
Anna rider Strumpan och vi ökar idag till 3 varv runt travrundan. Ett joggingtempo där hästarna känns bra ska hållas.

- Fixa det sista i stallet och ta in hästarna.

En mysig dag i stallet med fullt upp i händerna hela tiden! Ingen rast ingen ro för då hinner vi inte med bussen! Vi hörs ikväll!


Publicerat den 2014-02-13 - klockan 15:53:35

"Jag vill inte gå på promenad"

Det är friluftsdag i skolan och jag står uppskriven på "vinterpromenad". Problemet är att det inte är vinter och att jag har andra, mycket bättre saker för mig! Därför stannar jag idag hemma och tänkte alldeles strax plocka fram matteboken! 
 
Har sovit jätte skönt hela natten och att inte behöva vakna utav en klocka som tjuter är något bland det bästa som finns! Speciellt en vecka som denna då det är andra dagen som jag är ledig! Planen för denna dag är att äta lunch med matteboken framför mig, fortsätta ha matteboken framför mig och sedan ha den framför mig ett litet tag till! 14.50 går bussen till stallet, woho! Andra dagen den här veckan då jag kan ta den lite tidigare bussen! Hästarna ska tränar, stallet ska fixas och sedan ska hästarna få komma in! Det kommer bli en lugn dag idag med fokus på vad som verkligen behöver göras! Ska träffa mina söta pollar, gosa med dom och sedan gosa lite med matteboken! Mysigt!
 

Publicerat den 2014-02-13 - klockan 11:01:49

Veckans häst-blogg!

 Bättre sent än aldrig, här kommer vinnaren utav förra veckans "veckans Häst-blogg." Jag har noggrant kollat igenom alla bloggar. Ni som följde mig på bloglovin har jag självklart kollat lite extra och lagt ner mer tid på och till slut har jag nu kommit fram till en vinnare!

 
Veckans häst-blogg denna gång blev www.molanders.se. En härlig blogg med mycket fina bilder, en stilren design och genomtänkta inlägg! Hon varierar "dagliga hej-där-här-har-jag-gjort-idag"-inlägg med rykande åsiktsinlägg som skapar debatt. Hon har en otroligt fin header och en i övrigt snygg design! 

Jag har läst din blogg några gånger innan och jag vet att det tog ett tag innan man verkligen fastnade. Det började med att man ca 1-2 gånger i veckan var inne, men sedan skrev du inlägg som var intressanta och då blev det fler gånger! Nu ligger du på min "blogg-lista" och jag är inne flera gånger om dagen!
 
Jag tycker att ni alla sa klicka HÄR och besöka denna bloggen. Ge den en chans, eller flera! Stort tack till alla som var med och vill också säga att det inte var lätt att  välja! Ni har alla en anledningn till vinna!
 

Publicerat den 2014-02-13 - klockan 10:33:02

"Fart, jag är fart" - Blixten McQueen

Att sitta bakom Strumpan just nu är en fröjd. Hon är lätthanterlig, lyhörd, pigg och samarbetsvillig. Hon har en framåtbjudning som heter duga och tar åt sig utav mina hjälper. En väl-körd häst skulle nog många kalla det! Lägger jag ner tömmen runt rumpan så flyttar hon direkt och hon ligger ständigt söker stöd i bettet för at tsöka sig nedåt, frammåt! En pärla!
 
Vi körde två varv runt travrundan i ett okej-tempo. Inte för fort och inte för långsamt. Går det för långsamt så börjar Strumpan vingla och går det för fort så hänger inte Irrbloss och Pärlan med. Det gick bra för Anna att ta Pärlan på släp och jag är riktigt glad över det! Strumpan låg som sagt på bettet och hade jag haft en häst till i handen så vet i sjutton vart vi hade hamnat!
 
 
 På vägen tillbaka till stallet såg vi två stycken bilar längs vägen bredvid våran "pojk-hage" med varningsblinkers på. Oron slog i direkt och även fast man inte ska tro det värsta så kunde ingen utav oss låta bli. In med Strumpan i stallet och sedan sprang jag dit för att kolla hur det låg till. Det mest troligare var att någon utav hästarna hade rymt och gud vet vad som kan hände men lyckligtvis hade inget sådant hänt utan det var en älgkrock och föraren skadade sig inte. Älgen hade sprungit tillbaka in i skogen och på vägen tillbaka till stallet bad jag för mig själv att den stackars älgen inte led. 
 
Nu ska jag invänta Alex. Han tar med sig lite gott att äta och sedan sätter vi på PLL och Ravenswood, bättre avslut på denna dag kan man ju inte tänka sig!

Publicerat den 2014-02-12 - klockan 21:17:55

Self disappointment.

Kunde vissa delar, förstod ingenting på andra delar. Är inte alls nöjd med min prestation samtidigt som jag gjorde väldigt bra ifrån mig på vissa delar! Kommer att göra om detta prov så fort jag får chansen, men innan dess måste jag prata lite mer läraren.
 
Planen för dagen är körning utav Strumpan senare ikväll. Är i stallet vid 18 och kör ut på en gång. Anna följer med på Irrbloss med Pärlan på släp och vi tar ett eller två varv runt travrundan. Lite lugnt tempo då Anna inte är van vid handhäst. Meningen var egentligen att jag skulle ha henne på släp men helt ärligt så vågar jag inte ha någon på släp bakom Strumpan. Inte för att Jag inte tror att det skulle fungera utan för att om det skulle hända något så litar jag inte på reaktionen ifrån Strumpan.
 

Det blir en ganska lugn dag i övrigt. Ett nytt avsnitt utav Pretty little liars och Ravenswood som jag ska titta på och sedan ska jag bara ta det lugnt! Imorgon är jag "ledig"/jag-vill-inte-gå-en-promenad-med-folk-jag-inte-känner. Så jag stannar hemma och jobbar matte istället. Sounds like a plan to me!

Publicerat den 2014-02-12 - klockan 17:33:34

Next in

Har, som tidigare skrivet, ett träns till Witezz som ännu inte har ett pannband. Fick detta träns utav en kompis vars häst inte kunde ha det efter en olycka då dem var tvungen att klippa av en del utav remarna. På Witezz passar det dock perfekt och så fort vi har ett pannband så är det vårat nya tävlingsträns! 

Tränset har en engelsk nosgrimma i svart lack så att hitta ett matchande pannband har inte varit lätt. Tittade runt lite på globen horseshow och spånade idéer med O. Ett senare problem har varit att hitta något som min plånbok också tycker är bra och igår tror jag faktiskt att jag äntligen fann ett till ett rimligt pris!
 
Nästa inköp blir alltså ett pannband utav modellen nedan. Tror att Witezz kommer bli supersöt i det plus att det kommer matcha mina ridstövlar och annat där jag också har strassdiamanter. Vad tror ni? Kommer detta pannband funka tillsammans med en lack-nosgrimma och tror ni Witezz passar i silvrig strass?
 

Publicerat den 2014-02-12 - klockan 13:07:00

Blå blev till grå

Jag kan svära på att det var blå himmel utanför fönstret i morrse med en halvtimme senare vart det dimmigt och grått. Var dock redan på ett bra humör så inte ens den trista synen skulle få förstöra det. Det skötte någon annan så himla bra ändå, men det hör inte till saken just nu!
 
I stallet stod tömkörning utav Pärlan på schemat! Anna fick även hon tömköra, men bakom Irrbloss, vilket jag tror var väldigt lärorikt för henne och som hon dessutom bekräftade i slutet då hon rabblade upp en hel del bra grejer! Jag lärde henne allt jag kan och försökte hjälpa henne att dra lite paralleller till körningen i vagn bakom Candlelight. Sa även till henne att prova sådant som hon vanligt vis har problem med samt gå upp bredvid och lära sig att se ifall hästen går rakt!
 
Måste faktiskt säga att detta är en utav de bättre dagarna jag och Anna har haft i stallet. Inget bråk och gnäll överhuvudtaget utan enbart mycket prat om hur hon ska göra och annat smått och gott! Duktigt utav oss tycker jag som alltid annars åker ifrån stallet med en sur lillasyster.
 
 
Näst på tur var Candlelight och Strumpan och för en gångs skull var det Strumpan som fick gå bakom vagn! Hon såg nöjd ut och travade på riktigt, riktigt bra! Vi övade på att gå bakom Anna och Candle då det är en utav svårigheterna vi har. Hon blir så otroligt het vid sånna tillfällen och har ibland stängt av helt! Idag var jag mäkta imponerad utav henne som la sig på bettet, sökte stöd och skjöt på ordentligt med bakbenen! Det finns fart i den där ponnyn alltså!
 
Är alltså väldigt nöjd med dagen! Har läst på så mycket jag kan till provet imorgon och även om jag inte känner mig helt hundra på allt så känner jag mig ändå klar. Jag litar på magkänslan men tittar igenom alla papprena imorgon igen! Nu ska jag ta mig lite välförtjänt dig framför alla era bloggar! Läsa, kommentera och kanske spela lite. Allt för att slappna av till imorgon!

Publicerat den 2014-02-11 - klockan 21:06:58

Jag är på flykt

Gud vilken seg morgon! Det tog mig en halvtimme att komma upp ur sängen och ännu längre att komma igång med denna dag! Utav personliga skäl blev det inte så mycket plugg gjort men nu är jag ute ur lägenheten och har ekonomutbildningar bredvid mig! Det är bara att köra!

C har skrivit i någon bok hur hästarna ska gå den här veckan. Vad jag vet till 100% är att jag garanterat ska köra! Vet också att Strumpan och Candlelight ska gå men har inte så jätte stor koll i övrigt. Vet ej om A-K har varit i stallet eller inte, men mockas och fixas ska det också! Hur som helst så ska det bli riktigt skönt att få komma hemifrån och få vara med ett par tysta och fridfulla fyrbeningar ett tag <3

Granö, stallet, Witezz. Det är dit jag flyr när något inte står rätt till.


Publicerat den 2014-02-11 - klockan 15:01:19

50kr och barnarbete på köpet.

Jag är ledsen för ett inlägget helt orelaterat till denna blogg egentligen men jag måste bara på dela med mig utav vad som på senaste har passerat mina öron. 

Jag tänker inte gå in på detta mer än att säga att det ligger mer bakom ciggaretter än bara svarta lungor, kol och kortare livslängd. HÄR och HÄR tycker jag att du som rökare, icke rökare, ung eller vuxen ska klicka in och titta runt.
 
Jag har alltid varit emot rökning. Mamma har rökt så länge jag kan minnas med några uppehåll här och där. Många i min närhet har rökt likaså många kompisar både i nuvarande och tidigare skolor. Jag har provat, det ska jag inte sticka under mattan med. Jag drog ett bloss som ovetande 10 åring och hostade i flera veckor framåt och sedan dess har jag alltid varit den som tar ett steg tillbaka när de andra drar fram sina ciggaretter.

Jag tänker inte säga att ni, för att ni röker, är dumma eller på något sätt dåliga. Det är erat liv och vad ni vill göra med det får ni själva bestämma. Däremot ska ni vara medvetna om vad som ligger bakom era pinnar precis som vi alla ska vara så medvetna om hur en gris slaktas.
 
Bestälde förövrigt hem världens snyggast väska ifrån deras sida igår! A non smoking generation.
 

Publicerat den 2014-02-11 - klockan 13:16:28

Ledig en tisdag som denna

Himlen är blå, solen tittar förhoppningsvis fram lite senare och jag är ledig! Hur skönt är inte det?! Okej, egentligen är jag inte ledig utan har en hemstudiedag och lite uppgifter ifrån skolan som jag måste göra men jag ser det som ledig då jag slipper gå upp tidigt, masa mig till skolan och stressa i stallet.

Det här ska göras idag:
- Ta fram matteboken och göra några sidor (!) inte bara några tal. Samt kolla de andra uppgifterna.
- Göra och äta lunch.
- Dra på mig springbyxorna och ta mig en springtur/promenad
- 14.50 går bussen till stallet och självklart får kameran följa med en sån här fin dag!
 
Pluggningen ligger högt prioriterat idag då vi har ett prov i morgon som jag inte är jäte förbered inför. Så sa jag visserligen förra gången också inom detta ämne men fick ett bra betyg ändå. Det är ändock ett väldigt svårt ämne för mig så den boken ska absolut tas fram och läsas! Men att dagen består till 50% av pluss gör ingenting för idag är jag glad! Någon sol har jag inte sett på länge så det är klart att man blir lite extra glad när himlen är helt blå och jag kommer kunna åka till stallet med den tidiga bussen idag! Hur ser vädret ur hos er?
 
*update: den blå himlen försvann lika fort som jag hann säga "blå himmel" tur att jag är ledig idag!

Publicerat den 2014-02-11 - klockan 10:56:15

Ger järnet


Kast, vändningar, randori (fighting), styrketräning. Jag förtjänar en bit utav marabou Oreo chokladkakan spm jag köpte tidigare idag! Äntligen har jag den i min ägo! Den ska jag suga på länge!

Publicerat den 2014-02-10 - klockan 19:12:51

I'm obsessed

Jag bara älskar hästmular. Skulle utan problem kunna mysa med Witezz mule hela dagen! Dom är så mysiga, så söta och kan säga så mycket om en häst! 
Strumpan har en väldigt spänd mule, ihopknipt liksom. Det passar mycket in på hennes personlighet då hon över lag är en spänd häst och alltid på sin vakt. Witezz å andra sidan tappar allt som oftast läppen och rör konstant på sin mule (vid ridning, när hon står i boxen, står på gången, står i hagen). Vilket även det stämmer in bra på hennes personlighet! Hon har lätt för att slappna av men är en väldigt orolig utav sig. Kan ni knyta utseendet på era hästars mular till deras personlighet?Publicerat den 2014-02-10 - klockan 12:51:46

5 bekännelser

- Jag borstar sällan svansen på hästarna.
Enda gången jag faktiskt borstar svansen är när vi antingen ska tävla eller när det är en massa smuts såsom grenar, spån eller löv i. Ibland får till om med sådana små grejer sitta kvar, speciellt på vintern då verkligen ingen annan utom jag och Anna kommer att se hästarna. Under sommaren är en massa barn och andra människor ute på vägarna där vi rider och då får man ju lov att se lite fin ut iallafall, haha. Annars tycker jag bara att det sliter onödigt mycket på svansen.

- Jag
 älskar att fläta hästarnas man, pannlugg och svans!
Det finns inte en chans att jag skulle tävla ponnytrav utan en fläta i pannlugen (okej, jag hade en svacka i mitten utav förra säsongen då jag aldrig fick till flätan bra vilket gjorde att jag hellre tävlade utan) men jag tycker att det ser så himla slarvigt ut med en tjock pannlugg nertryckt under käken (= en utrustning inom trav, haha). I stallet är jag "förste-flät-ansvarig och är aldrig sjulkligt nogrann när jag flätar, hehe. Min favorit fläta att göra är en slags ponnyfläta fast den ligger uppe på mankamen.
 
 
- Hästar gör mig lycklig.
Och jag menar det verkligen. Jag kan ha haft världens mest stressiga dag, gått igenom 10 break-up och bråkat med precis alla mina vänner och bara genom att se ett hästansikte sticka upp ur en buske i hagen så blir jag så otroligt glad. Känslan går inte att beskriva, men det behövs nog eller inte för jag är garanterat inte ensam om att känna såhär!
 
- Innan år 2013 så hade jag sedan länge lovat mig själv att jag aldrig skulle använda ett par ridstövlar.
Sen hotade O med att jag inte skulle få tävla Witezz om jag inte red i ridstövlar och nu skulle jag aldrig träna ett seriöst dressyrpass utan dem. 
 
- Jag har druckit ur hästarnas vattenhink, slickat på saltstenen och delat morötter med dem.
Dock när hinken var rengjord, saltstenen helt ny och jag tog första bettet på moroten, annars hade ni varit ganska äcklade va? Heehehehehe...

Publicerat den 2014-02-09 - klockan 19:05:00

Fyra kilometer

Kom precis in efter att ha sprungit och gått sammanlagt 4km tillsammans med Anna och Thomas. Anna var snäppet hurtigare och sprang mycket mer, vilket jag också med glädje hade gjort om jag inte hade fått smärtor i bröstet samt nyckelbenet. Tror att det beror på kylan, så ännu sätter på mig mer kläder nästa gång! Hur som helst så var det faktiskt väldigt skönt att få komma ut och jag hoppas verkligen att jag har orken att fortsätta det här!
 
Stallet idag var precis lika lugnt som igår! Idag gick jag för visso mer eftersom att jag fick tömköra Pärlan efter Anna på Irrbloss och A-K på Windy, men det gjorde inte mig något! Hon skötte sig jätte bra trots att hon var något spänd. Det lättade emot slutet och hon frustade massor med gånger! Sista biten tog A-K över och provade på tömkörning lite medan jag satt upp på Windy och provade lite. En fin, snäll häst men personlighetsmässigt inget för mig. 
 
Candlelight stod näst på tur tillsammans med Irrbloss och Anna. Vi körde, precis som igår, två varv runt travrundan men i ett lite mer hurtigare tempo. Det var lite enklare idag då vi inte hade Pärlan på släp och både Candlelight och Irrbloss verkade väldigt nöjda! Det märks tydligt hur alla hästarna börjar komma i form igen efter vilan. Candlelight springer på i ett stadigt tempo, Irrbloss klarade backen upp i kort galopp och alla vill så himla mycket! Det är en härlig känsla!
 
 
Sen var det klart och jag och Anna gick in och åt nybakade bullar! A-K lämnade stallet precis när vi kom tillbaka med Candlelight och Irrbloss, och allting i stallet var fixat och klart sedan innan. Vi fick skjuts till Älmsta och helt ärligt, jag har nog aldrig varit hemma ifrån stallet så tidigt på en helg förut. Skönt kändes det, att inte hela dagen har gått åt! Nu ska jag ta en lång dusch, äta middag och sedan hitta någon bra film att avsluta helgen med! Låter som en plan, en bra en också!

Publicerat den 2014-02-09 - klockan 17:58:16

Jag tyckte jag såg lite solsken

... Men jag hade fel. Himlen var gråare än vanligt idag och det känslan av regn som hänger i luften är stark.

Kameran följer med stallet idag igen men om jag använder den något överhuvudtaget idag får vi se då vädret verkligen inte är någonting att hänga i julgranen! Jag vet att mulet är det bästa fotovädret, men idag är det bara grått.

Upplägget i stallet är nog liknande igår. Jag kommer att köra åtminstone 1 häst. Men det visade sig igår att den mesta isen som låg över grusvägen är helt borta så idag kör jag kanske 2 hästar till och med! Jag tyckte att A-K sa att hon skulle till stallet idag igen så möjligheterna finns att hon hänger med på en tur men som vanligt så återstår det att se!

Blir det någon tid över idag så ska jag sätta mig och putsa av mina skor som efter den här vintern inte når särskilt bra. Witezz olika träns skulle också behöva sig ek avputsning så det är ju lika bra att sätta igång! Om 2.5 veckor röjer vi runt i skogen igen och då ska utrustningen vara ren! Funderar också på att ta hem mina egna stallkläder och tvätta dem under måndagen. Dem är inte särskilt fräscha nu, men å andra sidan kommer dem inte hålla sig rena särskilt länge... 

Jaja, precis som vanligt så återstår allt att se. Jag ska ringa C och göra upp en plan för dagen och sedan ska jag läsa lite!


Publicerat den 2014-02-09 - klockan 09:50:28

Jag älskar mig själv och jag hatar mig själv

 
- Jag älskar när Witezz är på myshumör!
Ni vet, när dom kommer emot dig och bara trycker upp huvudet emot bröstkorgen och ber om att få bli klappade. Är inte det något bland det absolut bästa som finns? När deras huvuden bara blir tyngre och tyngre.
 
- Jag hatar att stampa på samma ställe!
Att träna för ingenting eller att träna och inte komma någon vart. Värre är dock att rida utan mål, stå och stampa på samma ställe och inte komma någonstans fast möjligheterna finns.
 
 
- Jag älskar att fotografera!
Ännu är jag inte särskilt duktig, men den dagen kommer! Jag önskar bara att jag hade tiden till att ströva omkring och fota alla möjliga konstiga ting. Bäst att fota är självklart hästar men att vara lite kreativ är det absolut roligaste!

- Jag hatar när folk drar förhastade slutsatser!
"Hon skriver om NH, men rider med bett, DUBBELMORAL" För det första så skriver jag inte om NH och för det andra så finns det ingenting som säger att någon som kallar sig för "NH-människa" inte vill rida med bett. 

Publicerat den 2014-02-08 - klockan 21:02:21

Idag är ingen vanlig dag

...För idag är det Alex's födelsedag! Därför skriver jag ihop det här lite fort för att gå över till honom och äta lite mat! Vågar inte säga "god" då jag aldrig ätit detta innan och som han beskrev det låter inte som min typ av mat men självklart är jag där med honom på hans födelsedag!
 
Dagen i stallet var för mig den lugnaste på länge. Snällaste A-K hade självklart redan varit i farten och stallet var näst intill klart när jag och Anna kom dit. Så medan A-K och Anna red ut på sina hästar så fixade jag klart i stallet gick ut i hagen med min bästa vän Nikon i handen och tog sedan in Witezz och borstade henne efter regnet som öste ner under natten och in på morgonen. Helt sträv var hon i pälsen och hade en massa grankvistar i svansen, hehe. Men efter lite spabehandligar och fina ord så var hon jätte fin och jätte glad!
 
 
Candle, Pärlan och Irrbloss stod näst på tur. Jag körde Candlelight idag igen, Anna red Irrbloss och Pärlan fick springa efter mig i sitt fina gröna grimskaft. Hon brukar vara en riktigt duktig handhäst som aldrig låter grimskaftet bli spänt och som alltid håller sig på rätt sida, men idag tror jag att hon fann stänket ifrån hjulen väldigt obehagliga och jag förstår henne! Därför tog vi en risk och jag lät henne löpa på en ganska lång lina medan Candlelight fick ta det ganska lugnt så att även Pärlan skulle hinna med! Candlelight protesterade lite till en början genom att takta, slänga med huvudet och "smyg-öka" tempot men efter första varvet verkade hon bestämma sig för att det gick att leva med det!
 
Nu vidare till Alex!

Publicerat den 2014-02-08 - klockan 17:33:55

Gråa, tråkiga, regniga Sverige

Igår regnade det sista av vad som fanns kvar att kalla för vinter bort. Regnet bara öste ner och slog hål på alla min "jippie, det är helg och jag kan fota - planer". Men, kameran sitter trots de bredvid mig här på bussen men om jag använder den eller inte får vi se! Jag skulle behöva ta lite sådana här "normala bilder" inte bara bilder på uppställda hästar som postat fint framför kameran, utan lite mer stall-miljö! Några fler bilder som den nedan;


Jag har ännu inte kommit i kontakt med C så vad som ska göras under dagen är jag ganska ovetandes om. Jag kan ju, som vanligt, prova att gissa mig fram och jag skulle nog komma ganska nära det rätta svaret men jag vet i alla fall att vad jag än ska göra, vem jag än ska träna så kommer det bli mysigt trots duggregnet!

Publicerat den 2014-02-08 - klockan 09:38:48

Turbo, godis och mys

 
Hela dagen har gått åt och jag har int uppnått mycket mer än några värdelösa statusar på facebook, lite bläddrande på instagram och ja juste, jag har rensat bilder och lagt över i från kameran till datorn! Har även redigerat några bilder som jag inte ens visste att jag hade resultatet ser ni nedan och om jag får säga det själv så är jag väldigt nöjd över bilden på Irrbloss. Det är varje häst-tjej-med-en-systemkameras önskan att få till en bra "ögon bild" och jag, helt ovetandes, lyckades med det för flera veckor sedan!
 
Nu ligger jag i alla fall i min säng med Alex på ena sidan och lillebror Thomas på den andra med en film om turbosniglar i knäet. Jag säger precis som Thomas: "man har lyckats bra om man kan få en sådan här film att vara sorglig"! Har ni sett Turbo? Är den bra? Tittade även på Frozen tidigare idag, inte den bästa filmen jag har sett men kul att dem för en gångs skull hade med en lite mindre "smäcker" häst utan istället valde en fin fjording! Är för övrigt inget fan utav disneyfilmer på engelska, vilket Frozen var, så det drar ner betyget!

Publicerat den 2014-02-07 - klockan 22:30:46

Fina Irrbloss

 

Publicerat den 2014-02-07 - klockan 18:01:36

"I love you once, I love you twice..."

 

Publicerat den 2014-02-07 - klockan 17:19:58

Vuxenpoäng till mig!

Var välförbered inför provet imorse vilket visade sig under själva sittningen. Skrev så pennan glödde och handleden värkte, vilket den i och för sig alltid gör när jag håller i en penna, och är såhär i efterhand väldigt nöjd med min insats där. Klippte håret efter skolan och fick för en gångs skull höra hur helt mitt hår var trots att det var länge sedan sist och att dessutom gå där ifrån med hår längre än till axlarna är en triumf i sig! Jag är mycket nöjd!
 
Och nu till sjäva vuxendelen! Kom precis hem ifrån mataffären där jag har inhandlat mat inför middagen som jag ska laga (med hjälp utav Thomas och Anna, hehe).  Handlade massa bra saker och gick inte på alla "bra" erbjudanden som fanns utan försökte tänka precis som mamma! Gick förbi godisavdelningen utan att så mycket som titta på alla läckerheter (well, kanske för att jag höll en hemmakvällspåse i handen) men jag tycker att jag var duktig iallafall! 
Vad dagen har att bjuda på resten utav dagen har ni kanske redan förstått! Witezz och de andra hästarna busar i sin hage, äter mat och latar sig. Jag gör det samma fast på ett helt annat ställe. Fram till middagen ska jag ta det lugnt. Planera lite inför framtida upplevelser samt ringa ett samtal. Ska försöka föra in alla bilder ifrån kameran till datan och ladda batteriet på den. Efter middagen blir med film-mys med lite gott att äta. Vet ännu inte vilken film, men har ju inget serie avsnitt att titta på så en film blir det iallafall! 
 
Det är skönt ibland, att ha en dag så här där man verkligen inte gör någonting. En dag då jag kan hänga med kompisar, måla naglarna i regnbågens färger eller sitta här precis hela dagen. Skönt att få slappna av och inte dra på sig alla stallkläder! Vad brukar ni göra när ni inte är i stallet?

Publicerat den 2014-02-07 - klockan 15:21:52

I ovanlighetens namn

Gick hem från skolan, trött precis som alltid, och tog mig en lång och skön dusch! Det är inte särskilt ofta som det händer, att jag ställer mig i duschen utan några som helst tider att passa eller någonting annat på schemat. Det var skönt och annorlunda. Kändes väl lite onödigt att duscha innan stallet, men så heter jag ju Jonna också.
 
Körde Candlelight och Irrbloss, precis som jag gissade på. De skötte sig både superbra, som vanligt, och vi tuffade på runt vår vanliga slinga. Candlelight var pigg och la sig ganska tungt i handen men gick ordentligt framåt den sista sträckan! Irrbloss var också väldigt pigg men mer lyhörd än vad han har varit på tidigare turer. Han lyssnade bra på mig, fjantade inte runt och var inte "rädd" för allting runt omkring. En, enligt mig, bra tur!
 
 
Eftersom att A-K var snäll och hade fixat stallet tills dess att vi kom tillbaka så fanns det lite tid över till att göra... ingenting. Gissa vem som fick komma in på en spabehandling à la Jonna då!!!!! Ja, självklart fick Witezz komma in på en liten stund fylld utav daltande ord, smekningar över hela kroppen och fina flätor med rosetter i ändarna. Mysigt tyckte iallafall jag att det var medan Witezz egentligen bara ville in i boxen, hehe. Jag plågade henne inte länge, men tillräckligt länge för att stilla min "Witezz-abstinens". Några morötter trillade ner i hennes mathink innan jag gick emot bussen och nu träffar jag henne inte fören i helgen igen!
 
 
Fina, fina Witezz <3

Publicerat den 2014-02-06 - klockan 21:18:35

För tidigt för mig

Så tidigt som 08.00 har inte klockan ringt på hela veckan. Tidigast var i helgen med då var jag i och för sig en vandrande zombie tills frukosten stod på bordet! Snozade 20 minuter och missade min efterläntade morgondusch, vilket nu gör att jag måste stressa hem efter skolan för att duscha eller gå ner och klippa mig imorgon istället. Mina största problem just nu...
 
Efter att jag, eventuellt, har klippt mig så går bussen emot stallet. Skönt att för en gång skull vara där när det är ljust. Förbannar fortfarande skolan och dess tider vilka gör att jag endast kan vara i stallet vid "normala tider" på torsdagar och helger. Men jag får suga åt mig vad jag kan och njuta utav de ljusa timmar jag har nu mera, snart är det ljust dygnet runt och då är jag lycklig!

Ikväll ska hästarna få komma ut och röra på sig. Jag är inte säker på vilka två jag kommer att träna men köra ska jag göra iallafall! Jag körde Candlelight igår vilket gör att jag teoretiskt sett borde köra Strumpan ikväll, men om hon ännu inte har fått skor på fötterna så är det alldeles för halt för henne och Anna får isådant fall rida henne och då gå lite på sidan. Irrbloss kommer förmodligen att få gå framför vagn med mig om han ska gå idag, men allt är bara spekulationer och jag är så ovetande jag kan bli. Det ska iallafall bli mysigt att få komma ut och mysa med mina tjejer och faktiskt se längre än till öronen på dem! Hopas på att kunna ge Witezz en liten puss också!
 
 

Publicerat den 2014-02-06 - klockan 11:30:00

En välförtjänt promenad

Anna skiftade häst och red istället Strumpan innan jag kom till stallet. Skönt tyckte jag eftersom att det inte alltid är det lättaste att anpassa tempot neråt med dessa damer. Hon red istället Irrbloss tillsammans med mig och vi hade så mysigt, så! Jag och Anna pratade lite om att köra ponnysarna och jag berättade hur Candlelight är att köra och gav en del tips. Det drar ihop sig och snart sitter jag bakom Strumpan på heltid. Kommer självklart att köra Candlelight ibland dock.
 
Cissi bad sedan om hjälp med Yttring och eftersom att jag och Anna ändå kunde åka med A-K hem och alltså inte hade någon buss att passa så hjälpte jag självklart till. Jag tog Cirrus i grimskaft och en lampa runt huvudet medan Cissi tömkörde Yttring framför mig. Jag agerade alltså lyse och "in-case-of-emergency" och Cirrus var sällskap. Väldigt bra träning för honom också att vara iväg ifrån hagen "själv", utan sina bröder. Så en välförtjänt promenad fick jag samt en inblick i hur Yttring är att jobba med!
 
VISST ÄR HAN FIN?!!
 
Senare ikväll ska jag sätta mig och titta på ett efterlängtat avsnitt utav PLL. Har fått vänta en hel dag, tänk då när jag får vänta en hel vecka hahaha, hehehe. Först blir det dock det sista avsnittet utav Paradise Hotel som kommer ut ikväll också och sedan kommer mina måndag och tisdagskvällar kännas helt värdelösa... Hejdå.

Publicerat den 2014-02-05 - klockan 21:46:00

Lite piggare

Mår bättre idag även om det fortfarande inte ligger på 100. Skulle säga att jag igår låg på 30-40 och idag ligger på 70-80. Var iallafall i skolan idag och just nu är jag på väg till stallet.

Anna är, som vanligt, redan där, och idag med en kompis. Hon skulle dock inte vara med och rida då Cissi inte är hemma, utan hon agerar nog mest sällskap till Anna. Jag och Anna kör och rider Candlelight och Strumpan så fort jag kommer fram. Två varv runt travrundan är planen, men ifall det är isigt på vägen så rider Anna och Strumpan in på ängen och rider lite där i stället då hon inte ännu har fått skor. Candlelight däremot är fit for fight så vi kör på oavsett väglag. Tempot är som vanligt, joggingtempo och fokusen ligger i att få hästarna raka. Det är ju det man strävar efter då man tränar till ponnytrav, raka hästar med mycket råstyrka och bra kondition.  


Mer har denna dag inte att bjuda på tyvärr. Jag ska läsa vidare i min bok och ikväll är det både pll och ph som gäller. Har kommit ikapp tv-sändningen utav pll och jag har redan ångest över att behöva vänta en hel vecka emellan avsnitten. Men, men. Som man bäddar får man ligga!

Publicerat den 2014-02-05 - klockan 17:08:04

Namninsamling emot de nya logg-reglerna!

Jag har skrivit om dem förut, jag har gett mina åsikter och jag står fast vid dem. Det finns bättre regler att lägga energin på än att fastställa storleken på loggor. Jag bryr mig egentligen inte alls om ifall dessa regler försvinner eller inte, men jag vill visa Ridsportsförbundet att iallafall jag tycker att man kan lägga den energin på något bättre.

Tycker du som jag - att det finns andra regler att lägga energin på, eller kanske tycker du som många andra - att dessa regler är skit. Tryck då HÄR och skriv på namninslamlingen för att avskaffa dessa regler igen.
 
 

Publicerat den 2014-02-05 - klockan 12:37:39

En chans för andra att synas

Kommentera bara "jag är med" eller liknande! Extra lott om ni sprider bilden och/eller följer mig på bloglovin (vilket ni kan göra HÄR) För att ta bilden måste du trycka på "kommentera", annars går det ej att högerklicka. Glöm ej att inkludera i kommentaren ifall ni sedan tidgiare följer mig på bloglovin, eller började göra detta nu samt en länk ifall ni spred bilden!

Detta är alltså bara för hästbloggar denna gång och jag hoppas att så många som möjligt ställer upp! I slutet av veckan, eller när jag anser att tillräckligt många är med så drar jag en vinnare. Vinnaren presenteras i ett eget inlägg med en motivation till varför just DU vann titeln, veckans hästblogg!
Lycka till!

Publicerat den 2014-02-04 - klockan 19:34:00

Standard när man är sjuk

Sa det redan igår, någonting står inte rätt till, och se så rätt man kunde ha! Spenderade sista lektionen sittandes och halft liggandes på en bänk i frossa och kallsvettningar. Har kännt mig helt frånvarande hela dagen trots den långa sovmorgonen och stadiga frukosten. Har druckit flera glas vatten under dagen, ätit både sött, salt och surt samt vilat och inte ansträngt mig alls och ändå känner jag som jag gör.

Ringde därför och ställde in min dejt med Candlelight. Glad vart hon väl egentligen inte men vad kan jag göra! Anna är där och tränar några utav dem samt fixar stallet, hon vart inte heller särskilt glad över att jag inte kommer men jag prioriterar tillfriskning och möjligheten att utan problem träna hästarna senare än att åka dit sjuk och bara bli ännu sämre. Känns dock inte alls kul att inte kunna följa en planering och träna hästarna så som det är sagt, frågan är om jag överhuvudtaget hade ringt till C om inte min lärare i princip hade slagit numret åt mig.
 
Men, men! Nu ligger jag här, nedbäddad i sängen med en B&J i höggsta hugg redo att ta det lugnt! Ska försöka stanna i sängen resten utav dagen med undantag för särskilda behov, hehe. Det blir lite serietittande, datorspelande och om jag känner mig piggare tar jag mig nog även an några mattetal i boken! Det återstår att se! Förhoppningsvis kikar jag in här snart igen och gör jag inte det, då har jag somnat, hehe!
 

Publicerat den 2014-02-04 - klockan 16:35:47

Ingen dålig dag

Juridikläraren är fortfarande krasslig vilket gör att vår vanliga sovmorgon just blev mer än dubbelt så lång. Efter lunch har jag första lektionen och gissa om jag tycker det är skönt. Ska alldeles strax kliva upp ur sängen och göra mig själv lite frukost men innan dess har jag lite saker att uträtta via datan.
 
Ser fram emot att åka iväg till stallet, känner mig fortfarande inte helt 100 men då jag just nu inte rider några hästar så är stallet inte det mest ansträngande under dagen. Ikväll sitter jag bakom Candle, tror jag, och huvudsaken är att hon går rakt och lyssnar på mig. Vi travar två varv runt travrundan i ett jogging-tempo som passar både Strumpan, Candlelight och mig och Anna! Det ska bli skönt att få komma ut. Det är fortfarande plusgrader här så jag kommer fördmodligen inte frysa ikväll, vilket annars brukar vara den största anledningen till att man har lite ångestblandade känslor innan man sitter i vagnen!
 
Nej, frukost var det! Tagga stallet ikväll och dans på idrotten! Vad hittar ni på idag?
 
 

Publicerat den 2014-02-04 - klockan 10:53:43

Inte närvarande

Hela dagen har jag väntat å att klockan ska slå 18. Väntat på att jag ska inträda mattan och svettas lite extra. Men när svetten rinner, samtidigt om man fryser, redan under uppvärmningen så står något inte rätt till. Kort sagt så var jag nog inte helt 100 och när jag tänker efter så har jag inte känt mig riktigt bra på hela dagen!
 
Satt iallafall och tittade samt önskade att jag hade orken att vara med! Vi (dom) lärde oss 3 värdefulla och riktigt bra vändningar samt körde mattbrottning och stående fighting. I slutet var jag så uttråkad att jag frivilligt hade tänkt be om en match emot tränaren, men även då sa kroppen emot och vad kan jag egentligen göra åt saken. Det var bara att slänga av sig judodräkten och tänka positivt. Jag fick ju iallafall lite motion i form av cykling på vägen dit.
 
 
 
Som jag sa tidigare så har jag inte känt mig helt 100 på hela dagen, men faktum är att jag inte har känt mig 100 på länge. Jag är alltid otroligt trött morgon som kväll, natt som dag. Jag känner mig titt som tätt "onärvarande", inte där, och kommer sällan ihåg vad folk har sagt till mig. Är okoncentrerad och lätt distraherad. Vad detta beror på vet ingen, eller iallafall inte jag men det får gärna upphöra!
 
Resten utav dagen består utav serietittande även om jag egentligen skulle vilja ta mig ut på en springtur! Usch vilket negativt inlägg det här vart... Något positivt med dagen har varit att jag äntligen är klar med redovisningen utav Keynesianism och det gick faktiskt ganska bra!

Publicerat den 2014-02-03 - klockan 21:03:28

Skön måndag!

Att sluta efter lunch en måndag, efter att ha haft 1½ timmes sovmorgon, det är livet! Vi hade vår debattredovisning och sedan kunde vi gå hem då juridikläraren är sjuk! Jippie! Har efter hemkomsten varit väldigt duktig och städat mitt rum ordentligt, bäddat sängen till och med, tittat efter lite dressyrtävlingar i sommar och efter att ha skrivit detta så ska jag läsa lite i vår bok vi har på svenskan. En skön uppladdning inför judon ikväll!
 
Det har blivit lite sisådär med veckoplaneringar på senaste men det är för att inte ens jag har haft riktigt koll på vad som egentligen ska göras i veckan, men nu har allt sjunkit in efter att Witezz gick på vila och Candle och Strumpan kom igång, så let's do a veckoplanering!

Måndag: Hästarna vilar och jag ska träna judo!

Tisdag:
Jag slutar efter 15, så jag åker till stallet med 16.50 bussen och är där till 18. Anna fixar hästarna och jag kör 2 varv runt travrundan med Candlelight medan hon rider Strumpan.

Onsdag:
Detta är också en dag då jag slutar sent vilket betyder att Anna fixar hästarna och stallet innan jag är där, vid 18, denna gången byter vi hästar så att jag kör Strumpan och hon rider Candlelight. Fortfarande 2 varv runt travrundan i ett jogging-tempo.

Torsdag: En dag då jag faktiskt hinner med den tidiga bussen och kan komma till stallet samma tid som Anna gör! Jag kommer med största sannolikhet att köra Irrbloss och Candlelight medan hon rider Strumpan och Pärlan med mig. Vi kommer att köra och rida runt travrundan, 2 varv med varje gäng! 
 
Fredag: Är en vilodag för både mig och hästarna. Jag har ingen träning i form utav judo eller annat utan sätter mig och pluggar om det behövs eller bara tar det lugnt!

Lördag och Söndag: Båda dagarna är "stalldagar" och jag kommer att göra vad jag blir tillsagd att göra. Hästarna ska självklart tränas och jag kommer att köra 2 utav de 4 hästar som är igång. Vilka två det blir återstår att se och även hur träningen kommer gå till!

Det som kan vara är att Anna ska börja köra den här veckan. Hon har tidigare endast ridit alla ponnysar men nu när hon börjar bli lite lång så kan det vara bra att hon lär sig hur man kör! Hon kommer då att köra Candlelight och jag kommer att köra Strumpan. Huruvida hon kommer att köra denna vecka vet jag inte men det skulle kunna vara så! I övrigt är det en ganska så intensiv vecka. Det är mycket i skolan och i och med att vädret är som det är så blir man trött utav minsta lilla! Men, men vi tar oss igenom det! 4 veckor kvar utav Witezz vila, sen kör vi igång igen! Åh, saknar att rida!
 

Publicerat den 2014-02-03 - klockan 13:43:00

Tolktävlingen - resultatet

Det var annolurna, det var svårt, det var kallt men fy satan vad roligt det var! Tolktävlingen igår är något jag skulle kunna göra om vilket dag som helst, med snö. Så kul var det!
 
Först på med miniskidor var jag och Irrbloss! Vi raceade runt lite på framridningsbanan innan det var dags att inta vår plats på banan. Både människor och hästar hade ett stortleende på läpparna hela dagen, extra kul tyckte hästarna att "upploppet" var då både tolkare och publik hejda på hästarna extra mycket! Lite problem hade vi med en lite väl färgglad mållinje och jag gav strikta order till Anna att "vad du än gör, stanna inte vid mållinjen, bara rid!" Vilket hon också gjorde. Irrbloss hoppade över mållinjen men sämre gick det inte för det, förutom att jag ramlade efter mål, hehe, och tillsammans skrapade jag och Irrbloss hem en 3e plats bakom Cissi som kom 2a!
 
Nästa år tar vi revanch och då har jag förhoppningsvis hunnit träna in tekniken lite också! Just nu fick det mest bära eller brista. Håller det så håller det annars ramlar man! Har ni tolkat någon gång?
 

Publicerat den 2014-02-02 - klockan 20:08:00

2 Februari

Är nyligen hemkommen efter en fältävlansclinic i Rimbo tillsammans med min ridtränare och hennes dotter. Jag och Anna gick upp tidigt som attan för att köra ut med ett gäng innan vi, klockan 9, skulle möta upp S och L. 

Jag körde Strumpan igår och Candlelight idag och kan inte vara nöjdare. Vi har nu ökat träningarna till 2 varv runt travrundan i ett lite snabbare tempo. Inte mycket, men lite mer "jogg" ifrån deras perspektiv. Olli körde hästen som inte jag körde, mest för att hon ville köra men också för att känna av dem både lite och ge mig lite tips. Man blir ju lätt lite hemmablind och märker inte alltid hur saker och ting egentligen står till men jag tyckte att båda ponnysarna skötte sig superbra tillsammans med mig! 
 
Men så kanske ni undrar... Vad sjutton gjorde en ponnytravkusk och dressyrryttare som jag på en fälttävlansclinic?! Jo, det var faktiskt väldigt intressant att titta på! Det var hoppning över alltifrån höga hinder till enbart stående tunnor och jag slutade aldrig att imponeras utav deras stilla och stadiga sits, genomtänka vägar och fina hästar. Extra roligt tyckte jag att det var eftersom att det var en hel del unghästar med! Har fått mycket att tänka på inför framtiden med Witezz och ska absolut ta till mig allt!
 
 
Planerna för resten utav dagen är att vila upp mig inför veckans alla redovisningar och jobbiga lektioner. Den intensiva helgen har verkligen tagit hårt på kroppen vilket märks när man väl sätter sig ner och kan andas ut! Jag ska ta det lugnt, fixa mina, helt söndertrasade, naglar och förbereda mig mentalt inför den "långa vandringen" till judon imorgon, haha!

Publicerat den 2014-02-02 - klockan 13:56:52

Fälttävlans-clinic för Anna Hassö


Publicerat den 2014-02-02 - klockan 10:20:50

Årets första tävling - tolktävlingen

Mina ben är helt utmattade, min kropp säger emot och mina ögon går i kors. Ni får två fina bilder ifrån dagen men jag skriver mer imorgon! Det var iallafall bland det roligaste på länge och imorgon är det tidig uppgång för att hinna rida och köra innan jag och Anna möter S och L klockan 09.00. Vi åker sedan vidare på en clinic för Anna Hassö i Rimbo tillsammans med dem vilket kommer bli kul! Men som sagt, vi hörs imorgon för snart somnar jag garanterat med händerna på tangentbordet! Jag hoppas att ni har haft det lika roligt som jag har haft denna lördag! Godnatt!
 
Bilderna är tyvärr i ganska dålig kvalitét då kameralinsen blev helt fuktig utav plusgraderna i luften. Men nedan följer en bild på C och Irrbloss samt en bild på C's kompis bakom Irrbloss!

Publicerat den 2014-02-01 - klockan 22:18:21

Antingen så håller man sig kvar, eller så gör man inte det

 
Såg det här för någon dag sedan och sitter fortfarande och funderar på vad min egentliga åsikt är. Säkerhetsbälte på häst... Borde man behöva detta om man rider? Hör det inte till att man då och då får tugga grus? Är detta till någon hjälp eller är det snarare tvärtom?
 
Det kan säkerligen vara ett till ypperlig hjälp vid speciella tillfällen såsom när småbarn ska rida eller när personer som lider utav handikapp i form utav rörelsestörningar vill rida. Men att använda detta på ryttare som satsar på toppen. Som satsar emot de högre nivåerna, nej då undrar jag bara vad man egentligen gör på hästryggen om man inte klarar av att antingen hålla sig kvar vid en bockning eller ta smällen och tugga lite grus? Sen tycker jag att det verkar lite läskigt ifall att den inte skulle lösas ut någon gång... Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Publicerat den 2014-02-01 - klockan 12:31:00

Årets absolut första tävling

Sitter, ännu en gång, på bussen emot stallet. Har min svenskabok i högsta hugg för lite läsning men först ska ni få veta vad som planeras under dagen!
 
Årets första tävling äger rum idag och jag har faktiskt inte nämnt detta tidigare. Varför vet jag inte men vi kan väl låtsas att det var en överraskning? Hur som helst så hoppar jag av en bit innan Älmsta och blir sedan upphämtad utav Granö gänget. Nu taggar vi Tolktävling.
Tolktävlingen äger rum hos min tränare och anordnad utav klubben Wäddö ortens rid- och körklubb (vår klubb). Tävlingen går ut på att på snabbast tid tolka en viss sträcka och sedan får vi se vilket ekipage som vinner!
 
Jag startar bakom Irrbloss och Anna så det är bäst för henne att hon rider fort! Team Schnailgull ska ta hem det här! För övrigt så utgör Anna, och hennes hästar som hon ska rida med diverse tolkare bakom sig, två tredje delar utv startfältet. Heja team Granö!
 
 
Senare under dagen vet jag två tjejer där hemma i hagen som väntar på att också få röra på sig innan vi avslutar för dagen. Jag och Anna sover över i stallet för att kunna träna hästar på morgonen och hinna med morgondagens aktiviteter också! Men mer om det då! Nu taggar vi, önska mig lycka till!

Publicerat den 2014-02-01 - klockan 09:45:42