Lite update på hästfronten

Ni har ju inte fått annat än bilder från helgen men det fanns en tanke bakom det, nämligen att ni skulle få veta allt som har hänt i sammansatt inlägg istället för massa olika händelser utspritt! Japp, jag är ganska smart.

Fredag: Marre och jag hade superduper mysigt. Vi åt massor med godis, drack massa läsk och pratade jätte mycket. Vi hade allmänt mysigt helt enkelt. Karezz som har haft lite körigt med sitt ben då hon nyligen har haft hovröta hade vi gipsat inför helgen för att inga konstigheter skulle ske, men vad händer då.. jo konstigheter sker. Hon haltade rejält när vi tog in henne på kvällen så vi fick klippa upp gipset och sätta ett bomulsomslag på henne istället. Har jag aldrig gjort något bandageomslag förut, nere på hoven alltså så det var något nytt. Men det satt ju kvar än, och hon haltade inget idag så jag tror nog att jag gjorde helt okej ifrån mig!

Lördag: Idag fotade vi massor. Vi bad till gud om lika bra väder som dagen innan men vi nöjde oss så länge det inte regnade. Witezz var som en dröm att rida och jag red ordenligt, jobbade henne hela tiden, böjde hit och ställde dit. Hon var verkligen super fin. Bilderna har ni sett en del av dem, jag är jätte nöjd! Ett stort tack till Marielle för att hon tog sig tid att följa med. Karezz var som sagt mycket bättre redan idag så inget nytt på den fronten förutom att hon fick på box resten av helgen med en kompis i stallet. Vi tog ut henne några gånger och betade lite. Red Illuztra gjorde jag också medans Anna cyklade före. Jag minns ju sist jag red ut på henne själv - kan sammanfatta det med några ord : Jag kom hem halft avsvimmad. Illuztra var jätte duktig, lyssnade ordenligt och jag red barbacka såklart! Man tar chansen när man har den!

Söndag: Idag red jag och Anna ut Strumpan och Witezz bort till lvss. Vi tog en lång runda med nästan bara trav. Vi galopperade bara en gång, men lite längre och Witezz skötte sig bra! Hon försökte öka men lyssnade när jag tog ner henne. Hon är verkligen en tävlingponny. Kände när jag tog ner henne att hon ökade steglängden så mycket hon kunde. Satte kraft i sprången och försökte komma så långt som möjligt i varje steg. Haha så söt. Men hon tog inte upp huvudet för fem öre utan lyssnade när jag bad henne att hålla sig bakom.Försökte trava henne på lång tygel så att hon gick lång och låg med tanke på gårdagens dressyrpass, det gick jätte bra och hon gick avslappnat och fint. Man behöver sånna dagar också då man bara rider ut "villkorslöst" De enda villkor jag hade var lång och låg samt att inte fjanta sig och sånt.

Är jätte nöjd med helgen och gör gärna om det. Det var mysigt att vakna upp tidigt på morgonen för att släppa ut hästarna, bestämma själv när man vill göra stallet och när man vill ut och rida. Väldigt mysigt!
 

Publicerat den 2012-11-11 - klockan 20:52:29





hejsan~
nu är det sista chansen att vara med i min månadens blogg-tävling då vinnaren vinner en länkning i form av en länkbild på vinnaren eller vinnarbloggens header i min vänsterspalt en hel månad! ^^
hoppas du blir med!!

kramis~

2012-11-11 » 21:50:43

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback