Vill tilldela en länk...

till denna otroligt fina blogg.

Att läsa dessa inlägg gör en helt varm inombords, får en att tänka på ett helt annat sätt, se saker ur ett annat perspektiv. Det är en blogg jag tror att många kan få nytta av att läsa. En blogg som otroligt många kan känna igen sig i och påverkas av. Vare sig du är kille eller tjej, stor eller liten, ung eller gammal - den här bloggen passar alla!

Ta er tid att klicka HÄR. Ni kommer inte att ångra er!
 
 
Om bloggen:
"Behöver du stärka ditt självförtroende, komma igång med träning, få några peppande ord eller har du bestämt dig för att börja stå upp för den du är? Då är detta bloggen för dig! Vi kommer fylla denna bloggen med långa texter, inspirerande musik, bilder och quotes, tankar och åsikter och ärlighet. Ni läsare är en lika stor del av bloggen som vi bloggare!"
 
 
Ni glömmer väl inte bort frågestunden? Klicka HÄR för att komma till frågestunden, ställ din/dina frågor och var med i uttlottningen om en blogg/insta-länk.

Publicerat den 2012-12-26 - klockan 23:02:00

Past is a nice place to visit, but certainly not a good place to stay

Hemma igen trots allt. Bestämde mig för att gå de där 20metrarna tillbaka till mig eget lilla krypin. A verkade inte på de bästa humöret, och kanske behöver han lite tid för sig själv. Ni vet de där humöret då man bara är dryg. Eller bara, men det vänder så snabbt. Från att pussas och kramas och skratta till att bara vara tyst och nästintill okontaktbar. Kanske har något hänt, kanske behöver han bara vara lite ensam.
Jag sa iallafall att han är mer än välkommen hit till mig sedan, eller tvärtom. Bara att säga till. Min lilla A.

Han är bra fin han. Han är en såndär som behandlar sin tjej som en prinsessa. Hon ska känna sig speciell i hans sällskap. Hon ska märka att hon betyder mycket för honom. Det är precis det sortens kille jag behöver. Killen som alltid finns där, bryr sig när det behövs men som också kan hålla ett avstånd. Inte sätter för mycket press på mig.
 
Drömkillen, helt klart! Är så himla glad att jag träffade honom! Alla har sina baksidor, självklart. Men han har så mycket som väger upp de där "dåliga".
 
Min fina Alexander.
 

Publicerat den 2012-12-26 - klockan 21:28:00

Mellandagsrea i mitt hjärta

Sprang ner en stund på stan efter att endast ha sovit och spelar lol en hel morgon. För mina 300:- på h&m handlade jag 3 stycken bh'ar,  en grön tröja, ett nagellack, en ny mascara och hårspännen. Sedan köpte jag en klädroller också. Glömde dock att köpa det allra viktigaste, så det blir väl ett återbesök inom en kort tid.
Nu ska jag fixa till mig och ta mig iväg till A. Saknar han oerhört mycket!
Imorgon åker jag till stallet - myser med min ponnyplutt, rider ut och bara lever en ridskoleryttares dröm!
 
Som ni kanske har märkt kommer nästan inga bilder upp på bloggen, och när de kommer upp är det ofta bilder i repris. Någonting har hänt med min mobil och jag kan inte vara ute på internet överhuvudtaget. Facebook, instagram, twitter - inget funkar. Tråkigt, men jag ska försöka lösa det problemet. tillsvidare får ni lite gamla bilder!
 

Publicerat den 2012-12-26 - klockan 17:35:15

Frågestund?

Vad skulle ni tycka om en frågestund?
En frågetund där jag svarar på allt så gott jag kan. Där någon som kommenterar kommer bli vinnare av en länkning inför alla mina läsare, antingen blogglänk eller instalänk. What about that? :)
 
Så sätt igång! Skriv en fråga i kommentarsfältet och var med i en uttlottning av en länk!
Svaren kommer efter någon vecka. Det beror lite på er, och hur flitiga ni är på att fråga!
 

Publicerat den 2012-12-25 - klockan 23:36:00

Berättelsen om Pi

Tillbaka från filmen nu. Mitt betyg: 8 av 10.
 
Filmen var oerhört bra! Riktigt bra skådespelare, bra handling och natutrogna scener. Linjen mellan lagom och förmycket var riktigt tunn, men jag tyckte att de skötte det bra! Inledningen var dock lite lång för min del. Men den var informativ, man fick reda på mycket om bakgrunden till händelserna, mycket om de olika rollerna osv.
De var mycket "pop-ups" då någonting bara dycker upp och man blir skitskraj, och tacka vetja dom! Det gjorde att man vaknade till under de lite långtråkiga scenerna. Det var några få gånger då jag tyckte det var alldeles för mycket - det vill säga ologiskt. T.ex då en zebra lyckades hålla sig kvar när livbåten välter och "snurrar runt" trots att den ligger helt öppet, när inte ens människan kunde det. Och den har händer att greppa med.
Förövrigt  tycker jag verkligen att ni bör se den här filmen ifall ni gillar äventyrsfilmer, med mycket spänningen och känslosam handling.
 

Publicerat den 2012-12-25 - klockan 23:29:11

You never know what you got, until you clean your room

En fartfylld dag det här! Upp tidigt för att åka och mysa med min ponnyplutt. Riktigt duktig var hon, galopp, skritt och trav mer än en halvmeter snö. Jag börjar undra vad jag utsätter henne för. Haha. Så duktig är hon, och kul tycker hon att det är, det märker man!

Sedan red jag, Olivia, Anna, Jocke och Linus ut. Anna på Candlelight, Olivia på Karezz, Linus på Irrbloss och Jag och Jocke red båda på Illuztra. En avramling vart det då Illuztra hoppade över luften och varken jag eller Jocke hängde med. Haha! Skrattade riktigt mycket!

Påvägen till stallet åkte bussen ner i diket... Hade precis suttit mig jätte bekvämt och börjat slumra till när det dånar i hela bussen. typiskt. Bara jag och Anna var på bussen och inga skador vart. Däremot gick inte dörrarna att öppna så när Cissi kom för att hämta oss, fick vi klättra ut genom chaufförens sidofönster. Antingen är jag mindre än jag tror, eller så är de där fönster ganska stort.
Jaja, mycket ska man uppleva innan man blir gammal och nu laddar vi om inför bio med pappa. Jag skriver mer om det sen!
 
Ger er en bild på vår Äppelbuffé som vi delade ut till hästarna och korna i vinterhagen. Den som tingde mest och blev "galnast" av äppelbitarna var faktiskt vår ena ko, Gullviva. Hon sprang efter mig och Anna till grinden sen. haha.
 
 

Publicerat den 2012-12-25 - klockan 19:00:04

Julklappisar

Julen är avklarad. Har myst med familjen, ätit mycket mat och choklad, öppnat julklappar och myst med pojkvännen och hans familj och släkt. Helt suverän dag om jag får säga det själv!

I julklapp fick jag:
  • 1300:-
  • 300:- presentkort på H&M
  • En "spargris"/kassaskrin
  • Justin Bieber's bok - Just getting started
  • 2 parfymer, en "okänd" och en Paris Hilton
  • 3 par vantar
  • 2 par tjocka sockor
  • Ett headset till datan
  • En klocka
  • En Justin Bieber affisch
Jätte nöjd med allt, fick det jag önskade mig och lite till. Imorgon blir det stallet. Åker tidigt på morgonen och kommer hem i tid för att se på bio med Pappa och småsyskonen. Kanske följer A med också, det återstå att se. Vi ska se Berättelsen om lilla Pi, låter som en bra film tycker jag, och jag ser framemot att se den! Specielt med tanke på sällskapet!

Kvällen avslutar jag här i A's rum. Tillbringar julnatten med någon jag verkligen tycker om! Hoppas att ni alla har haft en riktigt bra jul! Kram på er.

Publicerat den 2012-12-25 - klockan 00:57:40

Godjul underbara bloggläsare!

Hoppas er dag är lika underbar som ni är!
 

Publicerat den 2012-12-24 - klockan 13:13:11

Jag är på bättringsvägen

Nu har febern gått ner, och störstadelen huvudvärk är borta. Stannade hemma från stallet idag också för att verkligen bli frisk, vilket jag gjorde helt rätt i med tanke på hur utmattad jag har varit hela dagen.
Bloggen har legat lite åt sidan, har inte haft ork. Spotify har gått på högvarv och har gett några misslyckade försök att bli en game:er. Huvudet hängde dock inte med i svängarna så min lillebror har varit nåfigt sur på mig som inte släppt vissa "spells" i tid. haha. Den grabben alltså.

Jag ber om ursäkt för att bloggen fick ligga åt sidan, men livet utanför är viktigare ibland. Hade faktiskt gjort några inställda, men de verkar ha fuckat upp någonstans. Har hört att flera har haft problem med sina inställda, får hoppas att blogg.se fixar till det,


Imorgon är det julafton. Papi är här, morbror är här och morbror #2 kommer imorgon och hälsar på. Julstämingen är så hög den kan bli i detta hus. Vi har valt att inte direkt "fira" jul. Mycket på grund av stressen att allt ska bli perfekt men samtidig mycket lathet. Jag personligen känner att jag int är i någt behov alls av att ha en julgran, en massa tomtar i varje vrå och miljoner klappar under granen. Huvudsaken för mig är att min familj är glada, att de är lugna och att vi alla kommer överens. Att pappa har börjat fira jul här är ett stort plus och gör allting ännu bättre!
Att övertala mamma om att itne ta in någon gran och göra värsta julbordet var allt annat än omöjligt. Hon bara tackade och bockade för att slippa göra sig det besväret då ingen här är särskilt insatta i julens traditioner. Att få henne att lugna ner sig med julklapparna var dock inte det lättaste. Allt ska vara rättvist, alla ska få lika mycket och så lika paket som möjligt. Nej mamma, jag vill inte ha massa småplåtter som ändå bara kommer ligga i hyllan. Jag vill ha några få saker som jag verkligen önskar mig, om det så bara är en grej, vad spelar det för roll. Huvudsaken är att det är en grej jag vill ha.

Hur är er familj, hur firar ni jul?

Publicerat den 2012-12-24 - klockan 01:44:15

Riktigt sjuk just nu

Mår inte alls bra just nu, kan knappt svälja då halsen är helt igen svullnad och jag fryser och har ont i hela kroppen. Därför blir nog bloggningen lite låg idag, men jag har nått tidsinställt som väntar! Enjoy!


Publicerat den 2012-12-21 - klockan 10:05:05

Rösta på mig som veckans blogg!

Såg att jag vart utvald att delta i veckansblogg hos Besökstoppen.se.

Rösta på mig är ni snälla!
 

Publicerat den 2012-12-20 - klockan 21:57:00

Imorgon dör vi allihopa - eller?

Det roliga med det här är ju att alla har hört orden Maya folket, 21december 2012 och jordens undergång. Det är ingen som egentligen har liksom tänkt på vad som faktiskt kommer hända! Det vill säga - maya folket börjar en ny tidräkning, en ny era.
Maya folket har aldrig nämnt något om någon undergång, däremot är det resten av världens befolkning som har bildat sina egna uppfattningar om vad som komma ska och inte. Haha, jag tycker bara det är roligt att folk tar så seriöst på vissa grejer. Lite rädd är man ju såklart, men jag tror verkligen att imorgon kommer vara en helt vanlig förstadagen på jullovet-dag.

Witezz var super härlig idag, vi trodde att de hade plogat travrundan så jag tänkte att hon skulle få jobba lite iallafall men det visade sig att det inte var så, så istället tränade jag min sits, höll om ordentligt - tänkte på att inte ta upp händerna vid avsaktning, räta upp mig. Aa, mysigt var det!
Sen red jag ut på supermysiga Candlelight - det var riktigt länge sedan! Jag är ju egentligen lite för lång för henne, men någon gång ibland gör inget, och hon har inga som helst problem att bära min vikt.
Candle ska sättas igång nu efter en vila på 3 månader, haha. Så idag skrittade vi ut för första gången. Det var jätte mysigt, sitta barbacka på ett lurvigt russ. Härligt är allt jag kan säga!
Witezz fick tillbaka täcket som mamma har lagat också, så nu slipper hon frysa. Tack till mamma som tragglade med ett vintertäcke i symaskinen!

Jag tror dessutom att jag, som start på jullovet, har drabbats av influensan. Jag har ont i hela kroppen, fryser under täcket med kläderna på och är helt utmattad i hela kroppen. Blir nog sängläge för mig ett tag. Jag hatar att vara sjuk!!

 

Publicerat den 2012-12-20 - klockan 21:53:19

Jofama By Kenza

Vad tycker ni om Kenza's kollektion Jofama By Kenza?
 Jofama By Kenza Kenza 10 Black Bubbleroom.seJofama By Kenza Kenza Shorts Black Bubbleroom.seJofama By Kenza Kenza Pants Black Bubbleroom.se
Jag är bokstavligen kär i shortsen och byxorna. Tyvärr klär jag inte direkt i läder, men man kan ju alltid drömma. Priserna är dock inte något som passar min plånbok just nu, men åh vad jag älskar kläderna! Stilrena, men ändå tuffa, lagom mycket detaljer då de varken är för mycket eller tråkiga. Kläder som passar både "flickflickor" och de lite tuffare "punkarna". Du kan ha kläderna till vardags eller när du ska på fest, kläderna passar till båda dera. Nästan allt ifrån kollektionen är mitt att drömma om, fina drömmar! Stor hiss från mig till Kenza! Snyggt jobbat!
Mina Personliga favoriter är: Dessa shorts, den här jackan och dem här byxorna! Jag önskar dock att hon kanske hade slängt in några linnen/t-shirtar. Det hade fulländat hela kollektionen om jag får säga det själv!

Vill du se hela kollektionen - klicka på "Jofama By Kenza" längst upp.
Vad tycker ni - Hiss/Diss?
 
 









 

Publicerat den 2012-12-20 - klockan 13:41:00

I miss you a little too much, too often and a little more every day

Nu är det riktig countdown till julen. Jag vet det mesta jag kommer få  julklapp och är så nöjd jag kan bli! Man skulle kunna tycka att det är lite tråkigt, men jag får hellre något jag vill ha än något jag inte vill ha!

Efter en ovanligt seg dag i skolan, alldeles för många skumtomtar och magen full av julmust sitter jag nu i soffan och inväntar bussen till stallet. Fajitas tillbehören är inhandlade även dom och jag var helt seriöst på väg att dö ett antal gånger på vägen hem. Jag är alldeles för klumpig för snö och is.

På söndag kommer Pappa hit, han firar jul med oss och jag kunde inte bli mer glad. Saknar han jätte mycket och det var länge sedan sist nu! Jag har inte sådär jätte bra kontakt med min Pappa, så när jag helt plötsligt får ett sms där det står "love you" så blir jag bara helt varm i hela kroppen.

Min bror hade inte sådär jätte bra kontakt med sin pappa heller, de hade inte pratat på nått år när Pappa'n gick bort. Sorgen var stor och jag känner att jag inte vill gå igenom samma sak. Därför tycker jag att det är jätteviktigt att hålla en någorlunda bra kontakt iallafall! Tycker Pappa sköter sig riktigt bra än så länge, haha.

Hur är det med er? Är det någon förälder eller släktning som ni har lite halvtaskig kontakt med? Berätta!
 

 
 
 
 
 
 

Publicerat den 2012-12-20 - klockan 13:13:00

Life is even harder when you're stupid

Utav alla dagar jag borde ha ätit frukost på, så väljar jag den här dagen till det. Dagen då vi blir bjudna på "julfrukost" i skolan. Bra Jonna, bra där!

Idag var faktiskt första natten i lägenheten för mig, ironiskt nog. Och om jag ska vara ärlig så "sov" jag verkligen asdåligt. Faktum är att jag inte sov alls. Hur jag än försökte kunde jag inte somna. Så lite tur är det väl att det är sista dagen i skolan och allt vi ska göra är att äta frukost, städa efter frukosten och titta på någon julshow. Sedan kan jag gå hem.

Jag och Thomas fick välja mat idag - Fajitas blir det. Så det ska jag handla till efter skolan, innan jag åker till stallet.

Hur är er dag? Sista dagen i skolan för er också eller?

Publicerat den 2012-12-20 - klockan 08:27:00

Julklappstips till flickvännen och pojkvännen

Har ni precis som jag riktigt svårt att hitta bra julklappar till er pojkvän/flickvän - då borde ni läsa här.
Jag sökte runt på nätet och letade och letade efter den perfekta julklappen till A men utan något vidare resultat. Så vad gjorde jag? Jo, jag pratade med några kompisar, några kompisar som även känner honom och fick reda på lite mer liksom vad han gillar, vad han vill ha. När jag hade klart för mig vad jag ville köpa fixade jag lite experthjälp på att leta modell, färg, märke osv för att sedan nu ha julklappen i garderoben. Nu är det så att jag inte vet ifall han läser min blogg, därför kan jag inte lägga ut här vad jag har köpt ännu..

Oftast vill man ju - ja iallafall vill jag - köpa något som personen ifråga kommer att ha användning av och kommer att använda ofta. Man vill ju inte se presenten ligga i garderoben efter någon vecka.,right?
Här är mina tips:

Julklappen till flickvännen:
Var kreativ. Köp inte bara ett presentkort på typ H&M, ge henne inte bara pengar utan ge henne något som kan representera dig. Vi vill hellre ha något billigt men fint istället för något jätte dyrt där vi vet att ni har lagt era sista slantar.. detta kan ju dock vara olika från person till person. Ett smycke måste jag nog säga är den ultimata - och den absolut vanligaste - julklappen till sin tjej. Otroligt fint att få och något man kan bära hela tiden och veta att det representera "han". Ett nätt litet halsband med ett fint smycke, eller kanske ett fint berlock armband med en berlock som man kan förknippa med honom.
Julklappen till pojkvännen
Titta på vad han gör. Vad tycker han om. Som sagt, jag frågade lite killkompisar som kände honom vad han gillade.
Så det är ett stort plus att göra det då man inte vill ge dem något de inte vill ha.
Smycken går alltid hem även hos killar. Feta armband, klockor eller örhängen funkar alltid på killar. Inga små tunna snören här inte. Om inga smycken faller än i smaken kan man alltid ta det klassiska och ge bort en parfym. Det är ju en fördel för båda då du själv får bestämma hur din boyfriend ska lukta. Dock kan vissa se det som förolämpande, vilket jag inte alls kan förstå varför...



Är ni klara med ert julklappsinhandlande? Vad har ni köpt till er flickvän / pojkvän?

Publicerat den 2012-12-19 - klockan 15:20:00

Nelly.com

 
 
Vad tycker ni om webbutiken Nelly.com?

Personligen älskar jag den. Jag är inte mycket för att köpa kläder överhuvudtaget men Nelly.com är bland de första sidor jag tittar på när jag väl ska köpa kläder.
Det är riktigt snabb leverans och kläderna håller oftast bra kvalitét.
Ett stort minus är dock att man måste skriva ut restursedeln.. Hur många äger en skrivare just nu? Ja okej, det gör min familj. Men det är ändå väldigt drygt - mycket bättre när man får med retursedeln i paketet och bara behöver klistra på eller fylla i lappen!

Vad tycker ni om Nelly.com?
 
 
 

Publicerat den 2012-12-19 - klockan 12:46:00

Ett inspirerande inlägg från NellieB

Vad tycker ni om händelsen som ägde rum i Göteborg igår? För er som inte vet var det då alltså en tjej som igår vart attackerad av en ilsken mobb och vart anklagad för att driva "skvallerinstagramen" där ett flertal unga tjejer och killar (?) har blivit uthängda samt blivit kallade en hel del elaka grejer. Tjejen som vart påhoppad och anklagad nekar och anser sig oskyldig och har nu flyttat till en hemlig ort med sin familj för att inte råka ut för mer.
Ni kan läsa om händelse HÄR och HÄR.
Jag förstår inte grejen med att hänga ut sina kompisar på en instagram. En skvallerblogg om kändisar eller störrebloggare, fine. Dom har ändå valt det här livet, valt att uttala sig i media och de får stå för sina "misstag". Men att hänga ut en helt vanlig tjej som kanske ingenting har gjort, inför över 6000 följare - det är sjukt. Har den personen inget hjärta? Dessutom kommer personen att bli påkommen, och då har den ett antal smällar att ta.
Jag har otroligt svårt att känna medlidande för någon som själv har satt sig i den situationen. Så sorry bruden/grabben, men det här får du stå för.

Jag läser NellieBerntssons blogg varje dag, flera gånger om dagen. Och idag såg jag detta inlägg - se nedan - och tyckte bara "wow". Tjejen är 12 år och skriver sådana här inlägg.
"Tycker det är vår plikt som ”större bloggare” att skriva ang ”händelsen” i Gbg igår.

Satt nästan hela kvällen igår på nätet & läste om vad som hänt, kolla TV 4 nyheterna & SVT. Åh det jag kan säga är att det är tragskt & skrämmande. Jag har full förståelse att tjejerna som blivit uthängda är ledsna, lika stor förståelse för tjejen som nu typ bor på hemlig ort?

Jag kan verkligen se hur ”tuffa” folk är på nätet. Kolla bara mina insta bilder. Det är tjej bråk på varannan bild. Om vad? Jo…vem som kommentera först typ. Man kallar varann för fruktansvärda saker, hotar varann eller bara sprider hat. Folk lägger sig i & det blir större & större. För att ”nån” kommentera first?

Eller det blir kaos för att jag fick en bild skickad till mig från min kompis Kayla, där hon klippt bort det mesta av sig själv (mindre bra bild). Jag lägger ut den & taggar min bästis. Vissa goes maniac för att Kayla knappt syns på bilden & att jag är Ego. Vi tänker inte längre än näsan räcker. Tänkte NÅN ens tanken på att min kompis kanske inte ens ville vara me på bilden av nån anledning? Ne….bättre att kasta skit, pang här får du. Det är så lätt att ara tuff bakom sin data med hundratals mil mellan varann. Men tänkt till efter händelsen i Gbg. Vips är du inte anonym & folk reagerar, fast såklart på fel sätt.

Varför har visa sånt behov av att bråka? Fattar inte det? Bråka är det värsta jag vet. Jag svarar upp om NÅN hoppar på mig med drygheter, det anser jag har rätten till. Men att börja bråka om ex vem som kommentera först? Om du/ni nu tycker det är så fjantigt av den som komentera first…låt den liksom. Ni vet inget om just den personen, right.

Fick ett PM av en tjej som skulle be om förlåtelse till en tjej i klassen pga hon & massa andra kaxxat mot henne. Hon såg annorlunda ut & va inte som alla andra. Pga min blogg ville hon nu tänka om. Jag tyckte hon skulle hälsa 2 gånger på just den tjejen idag. Fråga om on ville hänga eller bara kanske sätta sig vid hennes bord? Det skulle hon…..

Tycker seriöst att alla borde tänka om lite. Varför bråka? Folk mister sina familjer i cancer & olyckor. Barn svälter & flyktingar kommer till Sverige utan nån mat eller boende. Seriöst…vi måste tänka till. Förjänade just den tjejen du just skrattade åt det? Killen du hånade, förtjänade han det? Tjejen som alltid sitter ensam i matsalen, är det hennes egna fel?

Jag vet att jag e inte gud. Men jag kan med storleken på min blogg göra skillnad.

Jag tänker iallafall göra minst 2 bra saker mot 2 olika personer varje dag, med start imon (idag). Sen hoppas jag att dom 2 personerna gör det åt varsinna 2 till, allstå 4 st. Alla kan göra skillnad. Tänk om tjejen som va lite annorlunda, ful eller allmänt konstig inte kom till skolan efter jullovet ? Nåt hade hänt henne eller whatever. Visst hade du saknat den dära konstiga tjejen då. Jag hade det. Men jag hade iallafall vetat att HON va en av mina 2……"


Publicerat den 2012-12-19 - klockan 11:32:20

Från och med nu

Från och med nu tar jag tag i bloggen! Jag lovar er uppdatering varje dag, färska inlägg blandat med inställda inlägg! I Promise!

Det är näst sista dagen i skolan och jag känner att jag är redo att ta tag i bloggen on real nu! Ni har inte fått ett enda inlägg på flera dagar och jag känner mig hemsk. Jag gillar att blogga. Jag hoppas att ni kan förlåta mig och att jag kan få tillbaka de läsarna som har lämnat mig.

Vi hörs senare!

Publicerat den 2012-12-19 - klockan 11:02:41

Första dagen i lägenheten

Eller hehhe... Jag sov ju hos A, men jag åt frukost och fixade mig i lägenheten! Det räknas!

Jag har träningsverk i hela kroppen! Stallet igår var ingen dans på rosor inte, men roligt var det.
Vi galopperade i djupsnö, travade i djupsnö och skrittade i djupsnö. Sen skottade jag undan en hel del snö för att vi skulle kunna ge ansilage åt hästarna i hagen. Så jag är välförtjänt av lite träningsverk. Witezz har fått snösulor och tåbroddar, hon tycker nog att det är lika skönt som jag tycker att slippa halka runt!

Idag är det en lång dag i skolan... Efter skolan ska jag packa upp lite kläder, kanske kan mamma och Hasse hämta lite möbler. Sen går jag nog till A och tittar på julkalendern, hehe. Inget internet och ingen TV i lägenheten, då tar man vad andra har! Sen tränar jag lite judo ikväll också. Judo är så satans jäkla kuuul! Vill träna fler dagar i veckan, så jag hoppas nästa termin har bättre träningsdagar!
 

Publicerat den 2012-12-17 - klockan 09:21:00

Judo is the thing

Den här helgen har varit en riktigt lång helg som inleddes med stall och judo, fortsatte med judo och avslutades med stallet. Nu tar vi och början den nya veckan med lite skola och sedan ännu mer judo.
Det var gradering i lördags, nu är man en stolt ägare av ett halvgult bälte! A var där och tittade, vilket kändes riktigt jäkla bra! Judo är helt klart något jag tänker fortsätta med i framtiden. Sjukt bra träning att kombinera med hästarna, man bygger muskler och lär sig självförsvar. Bra att varva sin hobby med något annat också för mindre risk att tröttna!





Publicerat den 2012-12-16 - klockan 20:15:00

Håll i hatten, nu går första flyttlasset

Bloggen har verkligen inte varit prio ett den här veckan. Har haft så himla mycket att tänka på så jag kände att det var dags att pausa ett tag, rensa tankarna och börja om på ny kula igen. Jag ska ta tag i bloggen ordentligt så fort jag känner mig redo. Tills dess kommer lite tidsinställda, lite stallupddatering och andra korta inlägg. Ni som har stannat kvar än så länge är helt klart de bästa!

Just nu håller jag på och tar bort sängkläderna från sängen, för de flyttar ikväll. Ikväll spenderar jag natten i nya lägenheten. Känns så oerhört jäkla bra.
 
 

Publicerat den 2012-12-16 - klockan 19:21:43

Bollen är i rullning

Jätte dålig uppdatering . men lämnade in datorn igår, nu är den fixad. Efter skolan igår gick jag hem till A och där stannade jag hela natten. Mysigt värre med en hel del filmer! Project X var en av dom och satan va bra! haha.
 
Idag har det varit fotbollsturnering hela dagen i skolan, ganska chill, men kändes fett ovärt att ta sig upp till skolan för att sitta i gympahallen och titta.

Just nu sitter jag och äter bulle. Det är några minuter kvar tills bussen går mot stallet så ska springa och byta om till super varma kläder. Här slutar det aldrig snöa och vi har minst en halvmeter snö! Hur mycket snö har ni?
 
 

Publicerat den 2012-12-13 - klockan 14:45:00

Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst

Årets julkalender - Mysteriet på Greveholm. Vad tycker ni som tittar på den? Hiss eller Diss?

Jag hissar årets julkalender. Tycker den är helt okej även om skådespelarna inte är de bästa. Favoriten är nog fortfarande förra årets "Tjuvarnas jul". Men årets julkalender glider in på en ganska fin andraplats.
Jag tycker den har en helt okej story, jag menar - jag vill ju fortsätta titta dag efter dag så den är ju uppenbarligen spännande. Den har lite humor inbakat, inte den bästa dock men lite skratt blir det allt. Och så är den ju förknippad med mycket annat som nog många barn kan känna igen sig i. Tycker också om att det är mycket fakta i den, till exempel om Krister Fuglesang. Jätte bra!
Däremot tycker jag inte om de skådepspelarna som är med. Mamman är den bästa. Efter det kommer "Saga" och efter den Pappan. Benny, eller vad han heter, är nog den absolut sämsta barnskådisen jag har sett. Det är säkert inte det lättaste att prestera framför kameran men killen är ju ett skämt.
 
Gud nu får jag nästan dåligt samvete för att jag skriver så, men det är vad jag tycker och det står jag för.

Vad tycker ni om årets julkalender? Hiss eller diss?
 

 

Publicerat den 2012-12-12 - klockan 14:13:00

Jag skäms över att kalla mig svensk

Nu mera får man inte säga jullov utan att det numera heter vinterlov. Och pepparkaksgubbar och tomtar får medverka i luciatåget, inte heller får videla ut pepparkakor under jul då det är rasistiskt kränkande. Helt seriöst?
Menar de svenska folket allvar?
 
http://skvallerbloggens.se/wp-content/uploads/2012/12/danielsson.jpg

Alltså, såvitt jag vet så är det väl invandrarnas ensak att rätta sig efter Sverige. Inte Sverige som ska rätta sig efter invandrarna? Om jag sover över hos någon kompis - så behöver ju inte dom rätta sig efter mig. Det är tvärtom och jag skäms över Sverige just nu. Vi är så oerhört rädda för att "kränka" andra. Men när det går så långt att vi inte ska kunna använda ordet jul och att vissa barn inte ska kunna ha roligt i ett jäkla lucia tåg. Då har det gått för långt!

Helt seriöst Sverige. Jag skäms.
 
Vad tycker ni om allt det här?

Publicerat den 2012-12-12 - klockan 07:12:00

If a man whistles at you - don't respond. you are a girl, not a dog.

Den här dagen kan helt ärligt gå och hänga sig. Hur mycket dåliga saker ska man behöva uppleva på en dag egentligen?

Ni ska än en gång få några + och - från dagen, då jag inte tror att det blir samma effekt om jag ger en löpande text.

 +
Skype fungerar på min skoldator..
 + Jag fick ett B på matteprovet.
 + Jag och Anna var nära på att missa bussen hem från stallet, men hann på något mirakulöst sett visa oss
    för busschauffören trots att vi stod på fel sida av vägen och stängde grindarna till hagen..Riktigt snäll
    busschaufför!
 
 - Det är en ny storm på väg. Klass 2 varningen är uppe.
 - Min skoldator säger att den inte har något virusskydd och att trojaner attackerar min dator just nu, men
   för att få bort dem måste jag betala 56$ och det har jag inte råd med, samt att det inte är min grej att lösa
   att min skoldator har ett fungerande virusskydd. Så jag kan inte vara ute på internet,  för det kan vara
   "farligt".
 - Istället missar vi bussen sedan när det är bussbyte i Älmsta och får låna ICA's telefon för att ringa mamma då
   båda våras var urladdade.
 - Mina pringles är slut...
 
- Jag har träningsverk i hela kroppen.
 
Hate this day! Helt seriöst. Hoppas kunna vakna imorgon och bara börja om hela mitt liv...

Så hur har eran dag varit då?Bättre än min hoppas jag.
 

Publicerat den 2012-12-11 - klockan 15:03:00

There's a reason why the past didn't made it to the futur

Finns det någonting ni har riktigt svårt med. Något bara inte går. Något ni kanske till och med är rädda för att göra.
 
Jag har något som jag har oerhört svårt för. Något som är både en fördel och en nackdel. Jag är otroligt rädd för att låta personer komma nära inpå mina tankar och känslor. Har oerhört svårt för att öppna mig, prata ut, lita på andra människor. Det är något som har vuxit inom mig, vuxit med mig genom alla dessa år.

Det gör att jag har extra svårt att skaffa nya kompisar och att träffa killar. Jag är inte sådär utåtriktad som jag vill vara. Jag behöver någon som tar det första steget åt mig. Många ser mig som tillbaka dragen. En människa som inte kan ha kul. En människa som vill vara ensam. Jag är tvärtemot allt det där - när du och jag har lärt känna varandra.

Men, det gör också att jag väljer mina kompisar och pojkvänner varmsamt. Det tar lite längre tid. Jag är lite ensam ibland. Men de kompisar jag har är kompisar som jag behöver i mitt liv. Som gör mig glad, som jag har kul tillsammans med, som jag älskar!

Jag tränar på det här varje dag. Pratar med främlingar - pratar med kompisar och andra killar på ett annat sätt. Sträcker på mig i klassrummet och tar den plats jag är berättigad.
 
Har ni något sådant här - någon känsla eller personlighet som gör ditt liv annorlunda till det positiva eller det negativa? Vad gör du för att bli av med det?
 
 

Publicerat den 2012-12-11 - klockan 07:10:00

Take a moment and make it perfect

Ingenting händer i mitt liv just nu. Allt är faktiskt bara supertrist Så jag förstår att ni är missnöjda.
Skolan var som vanligt, oerhört seg. Ingen buss gick som den skulle i morse vilket resulterade i att vi fick ta en senare buss till skolan och jag fick skäll av en lärare som inte lyssnade på min anledning för fem öre. Kommer faktiskt inte ihåg så mycket ifrån skoldagen, undrar om jag har ett kort närminne, vet däremot att jag gick till A efter skolan och stannade där tills det var dags för judo. Jag tvingade honom att titta på julkalendern med mig, vilken jag faktiskt tycker är helt okej i år! Tittar någon av er på julkalendern? Och sen försökte jag pressa honom på vad han vill ha i julklapp. Tror dock att jag redan att jag har bestämt mig för vad jag ska köpa - ska bara hitta den perfekta! Hur känner ni med julklappar - vissa tycker det är jätteroligt att handla julklappar. Själv tycker jag det är väldigt roligt att ge bort julklappar, men har desto svårare att köpa dem eftersom att jag är så himla kritisk. Det ska verkligen vara perfekt.

Vi hade en ny tränare idag på judon. As snygg var han. Det var vår vanliga tränare's son som var där i stället för sin far som uppenbarligen inte kunde närvara själv. Både jag och Thomas hoppas, även om sannolikheten är liten, att han kommer att fortsätta träna oss då han helt klart var mycket bättre än sin far. Anpassade träningen mycket mer, fick det att hända saker och hjälpte hela tiden till. Tummen upp till dig! Nu på fredag och lördag är det graderingsläger, det krockar lite med stallet - men det får helt enkelt lösa sig. För jag ska ta den här graderingen.

Jag tänkte också svara på några frågor jag har fått ett flertal gånger nu:
 
Du säger att du har hög statestik, men du har knappt några kommentarer. Om du hade en hög statestik, borde du inte ha fler kommentarer då?
Svar: Anledningen till att det inte finns så många kommentarer är för att jag väljer att ta bort de flesta. Någonting är fel på min kodmall/stilmall så för många kommentarer fuckar upp hela bloggen. Detta ska åtgärdas så fort som möjligt.
Kommenterar du din egna blogg? För när man trycker på namnet där länken till den som kommenterar's blogg ska vara, så kommer man ibland till din blogg igen. lame.
Svar: Nej du, jag kommenterar inte mina egna blogg. Eftersom att kodmallen är uppbyggd så att namnet är en länk så måste det alltid finnas en länk där. Så när någon - utan blogg - kommenterar så hamnar min länk där.
 
Vilket program använder du när du gör din header. och säljer du designer?
Svar: När jag gör min header använder jag Photoshop Elements 7.0. Enkelt och smidigt. Jag är självlärd genom youtube i princip. Jag är inte sådär jätte bra på designer utan använder mig väldigt mycket utav hjälpsidor och sitter och knåpar. En design tar för mig flera veckor att göra, så hela designer gör jag dessvärre inte. Däremot headers kan jag tänkte mig att göra och idéen har snurrat lite i mitt huvud.
 

Publicerat den 2012-12-11 - klockan 00:47:35

Maybe I'm scared because you mean more to me then anyone other person

Man gör inte om samma misstag flera gånger, right? Men om man har gjort det - vad gör man då?
Jag hade ingen lösning på det då, och jag har ingen lösning på det nu.

Jag är rädd. Rädd att denne person ska ta min plats, precis som förra gången. Du sa att du var annorlunda, att du inte var som honom. 

Att skriva en text här, utan att nämna några namn är svårt - men jag gör mitt bästa. Att ventilera mig på bloggen ger er något att läsa och mig någon att prata med utan att faktiskt behöva prata med någon.

Kanske kan ni hjälpa mig? Vad ska jag göra?
Det var jag som introducerade dessa för varandra, men nu känns det lite som att jag hamnar på sidan. Båda dessa står mig väldigt, vädigt nära. den ene är min bror. Jag gjorde samma sak med min förra och det slutade i princip med att han ibland endast kom hit för att vara med min bror. Jag vet att min bror inte menar något illa, eller ens har detta för avsikt. Förmodligen inte A heller, men ingen utav dem vet nog hur jag känner. Dom har något gemensamt, dom kommer bra överens och det är vad jag vill.
 
Jag vill inte vara ivägen för det här. Jag startade det själv. Jag ångrar det, på sätt och vis. Jag vill inte förlora honom. Jag vill inte vara det tredje hjulet. Jag vill inte göra någon arg/sur/ledsen.

Jag är rädd att hamna utanför igen, att han ska gå före mig.
Har ni något tips? Har ni kanske själva varit med om det här?
Vad ska jag göra, vad ska jag säga?
 
 
 

Publicerat den 2012-12-11 - klockan 00:12:24

"THE HOBBIT"

 

”Storfilmen ”The Hobbit” är en dödsfälla – för djuren. Efter att 27 djur fallit offer under inspelningarna planerar djurrättsorganisationer protester vid filmpremiären. - Vi vet att vissa av dödsfallen kunde ha undvikits, säger regissören Peter Jacksons talesman Matthew Dravitzki i ett uttalande till tidningen AP.

 Har ni hört talas om vilken skandal som har inträffat under The Hobbit inspelningen? Om inte, är det något alla borde vara informerade om. Jag hade planer att gå på filmen, tills jag läste detta. Det är förjävligt att filmen ens kan få visas på SF’s biografer. Det är förjävligt att detta inte tas på mer allvar än vad det redan har gjorts. Om sanningen ska fram, så är det 27 djur, inkl hästar, får, kor, getter och kycklingar som har dött. De har inte dött under inspelningarna framför kameran. ”– När jag kom till jobbet på morgonen så var en ponny fortfarande vid liv, men hans rygg var bruten. Han kraschlandade från en vall och var verkligen i dåligt skick, säger skötaren Chris Langridge.”

 Anledningen till djurens olycksfall var alla slukhål, trasiga stängsel och branta klippavsatser som fanns i området. Flera hästar skar upp djupa sår i benen och totalt tolv getter och får dog efter att ha ramlat ner i slukhål. Trots att boskapsskötarna uppmärksammade problemet för produktionen så fortsatte djur falla offer för den farliga terrängen.

Jag rekommenderar er alla som har tänkt se filmen att inte betala för att se den. Detta är rent ut sagt för jävligt och det borde inte ens vara lagligt!

 

INLÄGGET OVAN ÄR TAGET FRÅN AMANDAS BLOGG.

 

Källor: Aftonbladet och HD.se


Publicerat den 2012-12-10 - klockan 21:10:27

Att driva en blogg

Nu har ju inte jag världens största blogg eller så, men jag har ett antal läsare om dagen, som för övrigt är de bästa läsarna, och jag ser till att behålla mina läsare också. Nya kommer, gamla går - så går det till.

Nellie B har nyligen kommit ut med  en liten tävling då hon varje söndag länkar någons blogg och ger den bloggen ett egen inlägg där hon ger kritik och sådant. Jätte snällt, helt klart. Men många anser ju att om de blir länkade av Nellie så har dem en stor blogg. Ah, fast så enkelt var det inte riktigt. Ju fler läsare, desto större ansvar - desto viktigare blir det att man levererar bra inlägg, uppdatering flera gånger om dagen och har en varierande blogg. Annars drar ju läsarna lika fort som de kom.

När jag bloggar brukar jag tänka - Vad får mig att fortsätta läsa en blogg?
 - Skvaller, åsikter.
   Jo jag läser ju en hel del olika skvaller bloggar och ärligt talat drar ju sådant väldigt mycket intresse! Att läsa
   andras åsikter om något som händer i världen. Eller vad andra stora personer gör om dagarna - det lockar
   läsare. Och egna åsikter ger folk ett val - antingen gillar dom din åsikt eller så hatar dom din åsikt. En läsare
   som tycker  att din blogg är "okej", kommer inte dela din blogg vidare. En läsare som älskar eller hatar
   däremot kommer vilja
   att deras kompisar ska se vad dom gillar/inte gillar. Läsare ger läsare.
 - Långa läsvärda inlägg.
  
Inga inlägg som handlar om allt och ingenting håller läsare kvar. Det finns verkligen inget tråkigare än inlägg    
   efter inlägg om ingenting. Inlägg där bloggaren tappar tråden, flyter iväg och inte kommer till punkt - det finns
   ingen mening med den texten, och läsaren orkar aldrig läsa igenom den. Håll dig till en sak när du skriver - ska
   du skriva om din dag i stallet, så gör det. Man kan lägga till något extra, till exempel om du skulle vilja tipsa om
   någon utrustning du använder just under den ridturen och så, men knyt ihop inlägget med att återgå till vad de
   faktiskt handlade om. Leverera inlägg som väcker tankar, känslor och åsikter hon läsaren - det gillas!
 - Variation.
   Inte bara massa dagboksinlägg, eller bara massa mobilbilder, eller naturbilder med värsta kameran. Våga
   bjuda på dig själv, våga bli hatad och älskad på samma gång. Jag gillar att man blandar systemkamerabilder
   med instagrambilder och lite videos hit och dit - kanske från någon ridtur/tävling eller när du bara flummar runt.
   Det behöver inte alltid vara värsta biblar med inlägg, men minst 2-3 stycken i veckan. Sen är det faktiskt helt
   värdelöst att "slänga in ett inlägg" på 2 rader om att du sitter och äter frukost eller nått - ingen bryr sig. Det
   behöver heller inte vara en bild till varje inlägg.. Och när du har bild bör bilden på nått sätt relatera till texten!
 
Det här var lite saker som jag tänker på när jag bloggar, och vad som får mig att stanna på en blogg.  Smaken är dock som baken - det vill säga delad - och detta passar absolut inte in på alla! Dock tycker jag att man som bloggare bör hålla sig till något liknande om man vill höja siffran unika besökare! Just saying!

Vad tycker ni är viktigt på en blogg - om om ni fick betygsätta min blogg från 1-10, vad skulle den få?
Skriv i kommentarsfältet!

Publicerat den 2012-12-10 - klockan 11:28:00

A HALLELUJAH MOMENT

När vi red idag, och jag frös som satan om tårna - fick Jag och Anna, kors i taket, ett såkallat Hallelujah Moment! Som förövrigt, för mig, innebär att du har kommit på något som kan förändra framtiden. hehe..

Vi kom i alla fall fram till att en stor anledning till att man fryser så om fötterna är ju för att man inte har nå blod som pulserar i ådrorna, right? Och varför har vi inte det, jo för att vi petar ju upp med tårna när vi rider, vilket gör att blodet rinner tillbaka... Och att vi inte rör på tårna gör att kroppen inte pumpar ut nå blod dit. Så Jag och Anna släppte stigbyglarna, satte tårna nedåt och jo, där kom blodet. Och inte gjorde det sådär satans ont heller om det brukar göra när blodet kommer tillbaka.

Jag och Anna önskar att vi hade kommit på de här tidigare. Förmodligen vet många av er redan det här, och jag och min lillasyster framstår nog som riktiga idioter för vissa, haha. Men det här var en revolutionerande nyhet för oss. haha.

Så från och med nu, kommer jag släppa stigbyglarna och peta ner tårna så fort jag får chansen - ja om jag fryser om dem vill säga..

Publicerat den 2012-12-09 - klockan 22:51:42

When someone says you've changed, they really mean you've stop living your life on their conditions.

 
Riktigt bra dag i stallet idag. Sov hos A innan, så även han fick gå upp i tid.

Började dagen med en promenad ut i den höga snön. Olli red Karezz som är under inridning, och som säkerhet gick jag med. Börjar verkligen förstå varför hästarna tycker att det är jobbigt att pulsa, var anfådd som få när vi kom tillbaka och då har vi bara skrittat..  Dags att börja träna kanske?

Efter det red jag och Anna ut. Pågrund av de 20- graderna så red vi bara travrundan/byn men det räckte bra det med. 2 galopper i djupsnö, varvat med trav och skritt. Super mysigt. Inga krav alls på Witezz, hon får gå lugnt just nu, några dressyrpass blir det nog i vinter, men uteritterna blir kravlösa, bara ha kul, hon ska lyssna på mig, men jag puschar henne inte. hon går på vila en månad i Januari, så att hon får ta det lite lugnare nu är hon välförtjänt av!

Måste sätta en dag för min barbacka tur på Witezz också... Lite nervös är jag nog allt med tanke på vad som hände när jag red med galoppsadeln, dock ska jag ju inte galoppera på en gång, hehe..

Nästa stalldag blir på tisdag. Då blir det rida ut i mörkret eftersom att jag slutar skolan 16.25. Men jag tycker bara det är mysigt att rida ut i mörkret så länge jag inte är ensam! Vad tycker ni bäst om?

Imorgon är det judoträning - ser ju inte framemot att frysa mig helva vägen till grind, men går nog hem till A efter skolan så jag slipper åka hem. Påtal om åka hem nu är det bestämt att de börjar tömma lägenheten imorgon, måndag, så någon gång i veckan flyttar jag dit en säng och flyttar in! Längtar som sjutton - jag vill verkligen flytta!

en bild från uteritten idag - när jag gick....
 

Publicerat den 2012-12-09 - klockan 22:35:17

Never regret anything that once made you smile

Jätte dålig uppdatering och det ber jag så mycket om ursäkt för. Dålig update överhuvudtaget... Men det ska det bli ändring på! Mer åsikter och tankar - japp. För det är sånt som är roligt att läsa!

Lite trög helg måste jag säga - lördagen spenderades först hos A men sedan inne på solvalla där ponnytravgalan håller till. Vi åt god mat, pratade med andra kuskar/tränare/ryttare, det var medlemsmöte och sedan lite prisutdelning.

Rättvist ska det ju vara, så jag, Anna, Strumpan och Candlelight kammade hem 2:a priser å det rök om det..
Anna - 2:a i montéligan , ryttare kat. B
Lojstas Candlelight - 2:a i montéligan , häst kat. B
Jonna - 2:a i solvallaligan, kusk kat. B
Strumpan - 2:a i solvallaligan, häst kat. B
Nästa år satsar vi dock på förstaplaceringar istället..

Jag är iallafall ordenlgt nöjd med årets travsäsong - vi har gjort misstag, vi har varit riktigt duktiga allihopa och nästa år tar vi nya tag.
Om jag ska summera travsäsongen med ett + och ett - så blir nog:
+ När Strumpan gick som en klocka. Allt var så jäkla bra. Hon sprang rakt, hon lyssnade, hon var koncentrerad och
   jag likaså. Helt klart ett bland de bästa loppen på hela sommaren!
De jag är minst nöjd med måste jag nog säga är på mantorp. Strumpan gick jätte bra i värmningen, satte nytt
   personbästa och jag var riktigt taggad. Men först ett lopp med Candle som "tyvärr" slutade i vinst. Det
   gjorde att det vart väldigt stressigt med Strumpan. Vi fick gå direkt till sen defilering, både hon och jag var
   stressade och vi slutade oplacerade. 
 
Nästa år satsar vi hur som helst på att sänka Candlelight under 1.50min och Strumpan under 2.00min. Ser fram emot det! Älskar känslan på travbanorna. Kan inte sätta ord på varför - känner mig bara hemma där!
 






Publicerat den 2012-12-09 - klockan 20:51:00

Superduper mysigt

Helt underbar dag i stallet!
Snälla Cissi hade gjort klart i princip hela stallet så det var bara ridning och lite småfix kvar, samt ta in hästarna.
Vi red en liten runda med mest trav och skritt. Det var inte plogat så snön var upp till hasorna på lilla Pärlan så de fick pulsa en hel del snö! Det var bra väder, mörkt ute och helt knäpptyst. Hur mysigt låter inte det? Fler sånna här dagar tack!
 
Eftersom att bussarna är så opålitliga så fick vi skjuts och nu sitter jag hos A. Han är och duschar, så jag passar på att blogga och avsluta vårt puffkrig. hehe.
 
 

.

Publicerat den 2012-12-07 - klockan 20:25:01

Thank god it's friday

Vad är planen för idag.
Jo jag ska väl ta mig in till skolan, nästan alla bussar verkar gå nu så det man jag inte skylla på. Efter skolan åker jag och Anna till stallet. Det är ingen alls där idag så vi får sköta hela alltet. Så länge det inte börjar blåsa och snöa så tror jag vi kommer ha det hur mysigt som helst.

Ridas ska göra också, men vi rider nog inte så långt. Eftersom att bussarna inte gick igår så har Witezz ännu en gång fått vila lite längre än överenskommet, men vad ska man göra. Hon kommer förmodligen vara riktigt pigg idag! Mysigt värre!

Efter stallet kanske jag åker till A. Saknar han så, så vi tittar nog på film och sen ber jag Anna och Olli att hämta upp mig där när det är dags att åka till travgalan.
 
 

Publicerat den 2012-12-07 - klockan 08:47:50

Visste ni att när jag var mindre...

- var jag varit nära på att bränna ner 2 hus.
- åkte ett tåg underifrån. Det vill säga att jag hängde under tåget.
- vart jag avstängd från skolan i 1½ vecka.
- ringde jag 112 och tillkallade ett gäng poliser för att jag hade hittat en plånbok.
- var jag en mobbare.
 
5a36a6998b6c4bc392303688a0388227@2x

Publicerat den 2012-12-06 - klockan 22:32:43

Paniken

haha, paniken jag kände nyss när jag vaknade, lampan var tänd i mitt rum och jag hörde röster nedifrån. Trodde att någon hade väckt mig, jag hade somnat om och att jag nu var försenad. Herregud. Klockan visade sig vara 20.45.

Just nu är precis varenda buss i hela Norrtälje, utom Stockholmsbussen, inställd och det beräknas pågå till 05.00. Jag hoppas det håller sig i bara nåågra timmar till så att jag får lång helg! Hur skönt vore inte det?

Tänkte att jag nu, i piggaste stund. Skulle ta och skriva lite på min debattartikel. Känner att jag fick inspiration till den! Älskar sånna stunder!
 
 

Publicerat den 2012-12-06 - klockan 21:12:00

I'm stuck in the moment

 
Ååh! Jag dör.
Hur mycket sämre kan det bli just nu. Tack och lov ska det bli kallare i natt så då kan dom ut och salta/sanda imorgon. Dom kan i och för i sig få göra det vid 14 så jag slipper skolan. Efter idag orkar ja verkligen inte en dag till!
 

Publicerat den 2012-12-06 - klockan 16:27:00

Det bästa och det sämsta

Tror att jag kan berätta om min otroligt händelserika dag - ironi - bäst genom att ge er några + och - från dagen.
 
+ Jag är otroligt nöjd över min prestation på matte provet.
   Helt klart det absolut bästa provet jag har gjort under hela min skolgång. Låg fortfarande flera sidor efter i matten
   så jag lusläste sammanfattningen samtidigt som jag plugga franska.
+ Mina bamsetidningar är sålda!
   En köpare kommer idag för att köpa alla mina bamsetidningar. För det första blir ajg av med skräpet, får 500:- ner
   i fickan och som pricken över i't får jag skjuts hem! Helt klart värt det!
+ Stormen är över.
    Det snöar knappt, blåser inte och är inte särskilt kallt ute. Vädret är bara mysigt - ett sådant där perfekt
    vinterväder då man bara vill vara ute hela dagen egentligen!
 
- Nästan alla bussarna i hela länet är inställda.
  Inklusive bussen som skulle ta mig till stallet. Har super koll på sl.se för att se ifall bussarna går igång igen.
  Chansen är liten då de är inställda pågrund av halkrisk, men man kan ju alltid hoppas. Idag hade verkligen varit
  det perfekta ridvädret. Massa snö, vindstilla och perfet temperatur. Skulle ha varit perfekt!!
- Jag kan som sagt innan inte åka till stallet idag..
- Jag failade totalt på franskaprovet.
   Jag har nog aldrig gjort ett såhär dåligt prov i hela min skolgång.. Jag kommer förmodligen få mitt första F
   någonsin i franska - och jag är verkligen inte nöjd! Jag skulle kunna vara besviken på mig själv, men jag har
   faktiskt pluggat massor!
- Jag har tappat bort en 50lapp.
 

Publicerat den 2012-12-06 - klockan 13:24:02

People are sad because they make permanent decisions on temporary emotions

Snö stormen har verkligen skapat kaos här i Norrtälje. Varenda buss är inställd just nu och ett flertal skolor likaså. Thomas och Anna ska inte till skolan imorgon och jag både hoppas och hoppas inte att bussarna går imorgon.
Det vore väldigt skönt att få de där proven gjorda, men samtidigt känner jag mig verkligen inte redo för dem.

Att ta sig hem idag var rena rama äventyret bara de! Först och främst skulle jag och Thomas egentligen åkt till Stockholm för att möta upp kusinvitamin, men varken vi eller han kunde ta oss till slussen då stockholmsbussarna var rejält försenade och flera tunnelbanelinjer likaså. Så Thomas och jag behövde bara sälja buzzspelen så kunde vi åka hem trodde vi. Bussen var för det första sen, och sen har jag nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv...

Vi körde i 35km/h hela vägen hem. Vägarna var riktigt smala pågrund av snön så varje gång vi möte en annan buss var det HÄR allt jag kunde tänka på. Att busschauffören körde som en kratta och att inte ens jag såg vägen gjorde inte heller saken bättre. Nej, jag skakade ett bra tag när jag kom hem också. usch.

Tänker på alla som åkte i diket idag också, bara på vägen hem från Norrtälje såg vi 3st bilar som kört fast, en plogbil i diket och en lastbil även den i diket. Mamma berättade även nu när hon åkte in till Norrtälje att hon sett flera bilar av vägen. Nu pratar vi om en 20minuters resa. Så ja gott folk, det är kaos.
Känner mig lyckligt lottad som tog mig hem med inget annat än kalla tår och fingrar.
 
Imorgon, om det går några bussar, åker jag till stallet. Rider ut på Witezz med Anna och/eller Olivia.
Åker kanske dit tidigare, allt beror på killen som ska köpa mina Bamsetidningar. Trodde aldrig att jag skulle få dem sålda - så 500:- rakt ner i fickan imorgon. Om ni väglaget vill det. Ringer och pratar med köparen imorgon bitti, ringer också SL för lite information.
 
Nu ska jag plugga vidare en hel del franska, titta lite i matteboken och gå och sova. Godnatt ute i kylan!
 
 
 

Publicerat den 2012-12-05 - klockan 22:35:56

Today is a new day

Tar nya tag. Går och lägger mig i tid. Prioriterar skolarbetet och försöker bemöta även familjen med en bra attityd.

Är trött på att ligga i sängen och vara besviken på mig själv över någonting som jag har sagt, gjort eller inte sagt och inte gjort.. Jag hatar känslan av att ångra någonting och jag vet mycket väl att jag är en stor del mycket av det jag inte tycker om i min vardag.

Om det är något jag inte vill göra när jag blir gammal så är det att ligga i min säng och ångra något i mitt liv.
Så dags att ta sig i kragen och vara den förändringen jag vill se i mitt liv!
 

Publicerat den 2012-12-05 - klockan 19:18:08

Today i caught myself smiling for no reason

Idag har varit en sådan där dag som inte lämnar mina tankar för ens några sekunder.

Skolan var ganska seg - jobbade 7½ tal på matten, bara 3 sidor kvar nu sen är jag där jag ska vara. Skrev klart "our year abroad" idag också, blev väldigt nöjd faktiskt. Det flyter på nu och det känns riktigt bra!
Spenderade lite tid med A på den långa rasten jag hade pågrund av inställda lektioner och sjuka lärare. Tog sedan 5 bussen till stallet för att rida min ponnyplutt.

Eftersom att det är så mörkt när jag kommer till stallet nu mera så red jag lite markarbete i hagen. Pulsa lite snö och öva koncentrationsförmågan på Witezz. Själv försökte jag kontrollera min sits, hitta svagheter och styrkor. Kom tillsammans med Olivia fram till att jag blir lite framtung, har för långa tyglar vid vissa tillfällen och då inte är stadig på handen. Så detta ska jag jobba vidare på under vintern!
 - Räta upp mig
 - Upp och ihop med handen, bli stadigare
 - korta tyglarna

Witezz var jätte duktig. Tappade lite fokus när syster Karezz longerades en bit ifrån men lyssnade när jag sade till henne att tänka framåt. Är jätte nöjd - vi fick tillochmed till galoppen, även om tyglarna gled.

Riktigt nöjd med dagen.
Har ni haft någon sådan här dag på sistone? Då allt bara flyter på och man bara njuter av varje sekund. Berätta!

 


Vill även passa på att skänka en tanke åt Aktive Hilda som idag vandrade vidare till de evigt gröna ängarna på andra sidan. Vila i frid.
 

Publicerat den 2012-12-04 - klockan 22:26:00

If nothing last forever, please be my nothing

 
ohlalalaa. Yep u guys. It has happened!

Att ständigt längta efter någon så mycket att det gör ont i magen. Att ständigt undra vad han gör. Att veta att någon alltid finns där oavsett vad. Att veta att någon gillar mig för den jag är. Att få de där extremt gulliga meddelandena. Att somna med de 3 orden cirkulerande i huvudet.
Det är lycka.

Idag hörde jag mitt skratt. Mitt skratt som jag förut gav mig öknamnet "häst". Mitt riktiga skratt.
Jag har inte hört det på länge - jag visste att människor förändras och trodde att mitt skratt hade förändrats det med. Men efter idag kan jag konstatera att jag helt enkelt inte har varit så glad som jag var idag, på väldigt länge. Det var underbart. Jag kände mig helt annorlunda, helt bortom allt jag har varit den senaste tiden. Jag har saknat det. Tiderna i sjuan då jag och mina kompisar skrattade så högt på bussen att chauffören hotade med att slänga av oss. Tiderna när man blev utkastad från lektionerna för att man skrattade alldeles för mycket.

Jag är glad nu - du gör mig hel.
 

Publicerat den 2012-12-04 - klockan 21:48:00

Dagens frågor

 
dagens humör:  Glad och överraskad!
dagens mående: Ovanligt bra faktiskt!
dagens borde: Plugga.
dagens frisyr: a total mess pga vädret...
dagens smink: Mascara
dagens klädsel: skolan: Jeans - H&M, Skjorta - Gina Tricot.
dagens planer: plugg, plugg blogg, plugg..
dagens vill ha: Godis och Energidricka - got it!
dagens fundering: Hur ska jag klara det här..
dagens beroende: Monster energy, inne på min tredje nu!
dagens tråkigaste: Mattelektionen..
dagens längtan: Min älskade Witezz!
dagens super längtan: flytten!
dagens gjorde dig glad: När A sa de 3 orden - "jag älskar dig"
dagens låt: "Luckiest girl" - vinsten
 
 

Publicerat den 2012-12-04 - klockan 20:48:44

I'm not good at math, but you can count on me

Super trött är vad jag är nu.
Har jobbat några tal matte och ska fortsätta strax.

Hade mysigt hos A efter skolan, så himla skönt att inte behöva åka hem och vända innan. Han var inte jätte social då han spelade redan innan jag kom dit och var tvungen att fortsätta det spelet, men gillar han och spela så gör han. Vad kan man göra. haha. Jag hade värme, det var allt jag krävde.

Börjar bli riktigt kallt ute. Idag har det varit runt -10C i Norrtälje.. Hoppas faktiskt att det håller sig kallt för gillar inte slask... vem gör...

Väldigt nöjd med dagen faktiskt. fick en hel del gjort i skolan, fick ordentligt med sömn  om inte för mycket, var helt hyped hela dagen. Satt och bokstavligen skakade och stackars A fick inte vara ifred för 5 öre.. Fick sålt båda gamecubearna åt Thomas åt Anna för 1200:-. Och mina Bamsetidningar för 500:- + hämtning. Oerhört skönt att bli av med skit man inte vill ha längre och dessutom få pengar för de!

Mamma var och skrev på kontrakten idag, och imorgon ska dom besiktiga lägenheten vi ska flytta in i. Sen kan flytten börja. Jag kan lova att jag är den första som flyttar dit. Med eller utan säng, jag sover där!

 

Publicerat den 2012-12-03 - klockan 21:18:32

Är det ett skämt eller är det på riktigt?

20121201-095421.jpg

Publicerat den 2012-12-03 - klockan 10:58:27

V.49

Måndag: Hem till A efter skolan, Judoträning vid 18. Plugga matte senare på kvällen.
Tisdag:
Stallet efter skolan - plugga matte på bussen och packa lite när jag kommer hem.
Onsdag:
Plugga franska och matte med Marielle efter skolan.
Torsdag:
2 prov. Stallet efter skolan
Fredag:
Stallet
Lördag:
Travgalan, plugga det som behövs innan och ev på vägen dit.
Söndag: Stallet.

Någon gång den här veckan ska vi ju förhoppningsvis flytta också.. Men vet inte när..

Publicerat den 2012-12-03 - klockan 10:55:06

Jobbar på som sjutton..

2 prov denna vecka och 1 redovisning - är jag redo för nått av dem? nej..
Har matteprov, franskaprov och redovisning i engelska/samhällskunskap. Jag ligger 15sidor efter i matten, jag förstår nästan inget av franskan och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva till engelskan/samhällskunskapen.. Det går bra nu.
 
Imorgon tar vi nya tag och börjar måndagen med 2h naturkunskap - wiho.. 2 lektioner till efter det och sen går jag hem till A, och inväntar judoträning. Skönt å slippa åka hem emellan eftersom att jag ändå inte hinner mer än stänga dörren i princip så går bussen. Ser fram emot judon - ta ut mina inreaggressioner på de stackars 11åringarna. Skämt å sido så kommer det nog vara jag som ligger på backen.
 
Pratade med Marielle igår, satan så skönt att bara få prata ut. Tror inte det finns någon som lyssnar så bra som hon - och även om man inte alltid håller med om vad hon tycker man ska göra så ger hon i allafall förslag istället för de där klassiska - "jag finns iallafall om du vill prata". Vi pratade om allt från killar och familjen till stallet och skolan.All kärlek till henne.
 
På tisdag återser jag min fina, eller ser och ser.. när jag kommer till stallet är det becksvart ute. Men jag får iallafall känna hennes kropp under min - ni vettiga människor förstod vad jag menade!!!

Hur har ni det nu - mycket i skolan inför jul?
 
 

Publicerat den 2012-12-02 - klockan 22:15:44

Låg update

 
Mycket på gång just nu och bloggen blir lidande. Skriver inga intressanta inlägg överhuvudtaget längre.
Det går bättre och bättre med Witezz iallafall, en lång runda tog vi idag med långa galopper. Så duktig var hon!

Men vi får ska försöka skriva om något intressant, annars får ni iallafall en hel del dagboksinlägg - hatar egentligen att bara skriva massa jäkla dagboksinlägg, så trust me, ska inte låta er lida allt för mycket.
Bjuder på en vintrig bild på min älskling från dagen!
 

Publicerat den 2012-12-02 - klockan 16:08:00

Stockholm International Horse Show

Japp, jag var där, igår. Någon annan som va?
Det var jätte kul som vanligt, känns ju dock lite som att man har sett allt så många gånger. Det var vissa nya grejer, men jag tyckte inte att de var så märkvärdiga. Förutom akrobaterna som var på hästarna - dom var awesome! Kaske börjar man växa ifrån Globen Horse Show lite...
Däremot är det jätte kul att se hoppningen, se och lära liksom.
Ett världsrekord sattes i höjdhoppning - utan häst. Det var också grymt att titta på!
 Vi kom hem jätte sent - men eftersom att jag inte var trött så satte jag på en film och pratade skype med A. vi gjorde upp lite planer och efter att jag har packat mer här hemma så åker jag nog in till honom.
Har redan packat sjukt mycket här hemma, förstår inte hur jag orkar. A lovade att hjälpa mig med matten - tydligen tycker han att det är kul... hmm.
Vad tyckte ni var roligast resp. dåligast på SIHS12?

Glömde även berätta för er att flytten är flyttad. Så jäkla sämst tycker jag, men det var nå strul med papprena så den 3:e sker besiktningen och innan dess kan vi inte flytta in... Förmodligen sker flytten antingen på onsdag eller nästa helg. Men blir ju så himla sur, hade verkligen ställt in mig på att få lämna Söderbykarl idag.
 
Imorgon åker jag till stallet, hoppas på lika bra väder som det är idag, det är så mycket roligare då.
Men, det är dags att hoppa in i duschen och så. vi höres! Kanske kan jag låna A's data och blogga!
 

Publicerat den 2012-12-01 - klockan 11:04:00

Jag skonar er

... i från ett enbart as jobbigt nattinlägg där jag inte kan hålla mig till ämnet och inget jag skriver låter vettigt.
Därför får ni detta nu. kul va. hejdå.
 

Publicerat den 2012-12-01 - klockan 02:09:00