I'm so tired i'm gonna die

Känslan i min kropp just nu går inte att beskriva. Hela kroppen värker, varenda muskel är helt utmattad, varenda nerv i kroppen skickar signaler om att lägga sig ner och det är precis vad jag ska göra så fort jag har skrivit till er. Dagen... har passerat. Timmarna bara gick och helt plötsligt blev klockan 21.
 
Strumpan och Candlelight skötte sig utomordentligt, det gör dem så gott som allid, haha! A-K följde med när jag körde Strumpan, så hon fick ta det ganska lugnt idag. Vi skrittade långa sträckor och travade lite korta sträckor. Hon var pigg, frammåt och glad. Skötte sig superb över ängen även om hon på tillbaka vägen blev lite spänd. Hon är ju inte ohanterbar och så länge hon inte är det så ser jag det inte som ett problem. Hon är ju bara... Strumpan.
 
 
 
Candlelight gick också fint! Måste faktiskt säga att jag, även om det först kände motigt, tyckte att det var ganska skönt att vara ute själv. Trodde att jag skulle dö av tristess men jag var så koncetrerad på Candlelight så att jag inte ens hann med att tänka. Vi travade lite mer dels för att hon tyckte det var kul men också för att hon inte klarade av att skritta. Hon blir så taggad så allt hon gör är att takta och försöka trava. Kände då att det var bättre att trava på i en lugn takt istället för att bråka med henne. Vi var båda nöjda med körturen!
 
 
Sedan jag kom hem har jag legat i Alex säng där jag sedan förflyttade mig hem till min säng. Har varit en snabb vända på coop för att handla lite gott att äta i min säng och nu ska jag lägga mig i sängen, igen. Jag är ledsen för mina superkorta, opersonliga och relativt tråkiga inlägg. Är bara så otroligt trött om dagarna att jag knappt vet varken in eller ut. Men det ska bli bättring, I promise!

Publicerat den 2014-01-31 - klockan 21:09:43

To just sit back for a second and... breathe

Ingen kan beskriva hur tunga mina ögonlock är just nu, hur mycket min rygg och svanskota värker och hur sugen jag är på att bara slänga mig i sängen och sova så länge jag bara kan. 279 balar, 20kg per bal... Ja nu ligger dom iallafall på logen...

Strumpan, som jag började med att köra, var super fin idag! Jag var lite oroligt i början över att hon skulle reagera mycket på snön som låter under hjulen när vi går över ängen, men det var inga problem. Lite ryckigt på hemvägen, men då var hon taggad också! Tyckte faktiskt att hon skötte sig väldigt, väldigt bra idag Reagerade inte alls på att jag körde i snön eller i bilspår (=vagnen skakar och låter mycket). Hon travade i ett tempo som jag bad om, la sig på bettet och väntade på mina signaler. Skrittade ordentligt när jag bad om det och höll inte på och konstra så mycket mer huvudet! 

Irrbloss som jag körde efteråt skötte sig också väldigt bra! En lite seg start samt en halv u-sväng när han såg de läskiga bilspåren, men i övrigt var han riktigt duktig! Jag tyckte att han gick lite snett åt vänster och efter att jag hade rättat till det gick han och krökte på nacken med ett helt okej bakskjut. Detta var en utav de första gångerna jag har kommit åt honom på det sättet så jag är stolt även om vi inte fick till världarnas steg och att han ibland vart lite hängig på bettet. Han var duktig ändå!
 
 
Imorgon ska jag sova länge, äta resterna utav min pizza till frukost och sedan åka till stallet med vetskapen om att jag inte ska lasta in massa hö! Fy ***** vad skönt! Ska sätta på en serie att somna till och öppna ytterligare några tabar med Justin's nya musikvideo, vi ska slå rekordet och har till 01 i natt på oss! Önska oss lycka till!

Publicerat den 2014-01-30 - klockan 22:27:37

To do list - 30 Januari

- Gå i skolan
- Köpa busskort åt Alex
- åka buss
- Mocka stallet
- Träna Candlelight
- Träna Strumpan
- Ta in hästarna
- Klappa på min ponie Witezz
- Skämma bort Witezz med en massa fina ord
- Bli bortschasad ifrån hennes box för att hon tycker att jag stör...
- Ta emot massor utav hö och lasta in på skullen
- Åka hem
- Titta på serier
- Sova
 
Hur ser eran dag ut?
 

Publicerat den 2014-01-30 - klockan 15:25:38

Låt mig presentera:

 
I söndags anlände han ifrån Gotland, Granö gårds senaste tillskott.
Yttring är en godkänd hingst född 2010. e. Qum 609 u. Sussan 3806.
Snygg, väluppfostrad, arbetsvillig, stor och snäll... Vad mer kan man önska sig? Planerna med Yttring är att köra och rida in honom under våren och sedan se vad han går för i ponnytrav samt klassisk körning, han har kapaciteten att bli precis vad vi utbildar honom till! 
 
Jag ser otroligt mycket fram emot att jobba med honom under. Jag har alltid haft det där lilla "extra" för hingstar. Kommer fortfarande ihåg Starlight, en utav hästarna som sedan länge har lämnat Granö, jag gillade honom skarpt och älskade utmaningen av att "tämja en hingst". Nej, men det ska bli riktigt kul! Att utbilda någon från grunden är alltid kul, att få forma precis efter sina egna önskemål.

I helgen ska han få bada och sedan ska jag knäppa lite kort på honom. Då har jag även träffat honom lite mer och kan, utifrån min känsla, beskriva hur han är! Än så länge har jag endast sett honom på håll och bett till gudarna att han inte skulle hoppa över staketet när vi körde förbi! Vad tycker ni?


Publicerat den 2014-01-30 - klockan 11:30:00

Det gick inte ihop

Igår skrev jag om lite planer som inte riktigt gick ihop och jag bad er att hålla tummarna med mig. Tydligen höll inte alla sina tummar och planerna krockade. Jag hann inte med bussen utan satt fast i en jä**a nummerlappskö och svettades över att jag inte fick tag i varken Anna, som för tillfället var helt själv i stallet ovetandes om att jag inte kommer, eller Cissi... Hur som helst fanns det inte mycket jag kunde göra utan efter att ha ringt dem båda ca 17 gånger så gav jag upp.

Blev sedan uppringd och fick veta att ingen skada var skedd utan vi kom överens om att jag på fredag, då jag ändå är ledig ifrån skolan, åker till stallet under dagen istället och tränar Candle och Strumpan. Det passade oss båda bättre, som tur var. Vad jag har hittat på sedan dess är inte mycket. Har tittat på serie, varit på apoteket, ätit mat, somnade en kort stund gjorde jag också... Det hade givit mig mer att åka till stallet, men vad kan jag göra.

Imorgon åker vi däremot båda två. Jag har inget inplanerat innan så missar jag bussen nu är det ett tecken på att jag gör något jag inte borde. imorgon stannar dessutom både jag och Anna en timme längre, för vid 19 anländer ett lass hö och då är det bara att låta musklerna jobba. Kommer vara ljus när jag kommer också, så imorgon kan ni nog förvänta er en ordentligt presentation utav "den nya". 

Nu ska jag kika vidare på mina älskade serier, mysa lite med Alex och sedan titta på PH! Händelserik dag va..
 

Publicerat den 2014-01-29 - klockan 20:55:00

Svar på frågestunden #4, korta svar

Din förebild inom hästsporten? 
Helt ärligt, jag har ingen "förebild" inom ridsporten. Det suger egentligen eftersom att jag ibland stannar upp och undrar vad strävar jag efter? Vart vill jag komma.

Varför började du rida? 
Det vet jag egentligen inte. Jag red lite på ridskola som liten, slutade och började sedan igen. Jag tror att det var för att jag umgick med människor som själva höll på med hästar vilket innebar att jag följde med till stallet, borstade pollar och sedan träffade jag Granö-gänget. Där har jag fått sådana möjligheter att det inte skulle vara värt att sluta med hästar.

Vad sysslar du med förutom ridning, om något?
Förutom hästar så tränar jag judo 1 dag i veckan! En rolig sport, perfekt för mig som tycker om kampsport men som har en överböjlig armbåge som begränsar mina möjligheter.

Vilken är din favoritlåt just nu? 
Det vet jag faktiskt inte. Lyssnar inte jätte ofta på musik och när jag gör det så är det Justin eller spotifys toplistor!

Om du MÅSTE ändra nått på Granöstall, vad skulle det va? 
Jag skulle flytta dem närmare mig! Att ha stallet på cykelavstånd skulle betyda mycket för mig då vad som tär mest just nu är bussresan fram och tillbaka 5 dagar i veckan. 

Vilket är favoritdjuret förutom hästar och katter? 
Förutom hästar och katter så tycker jag om.. hundar. Haha. Har egentligen inga "favoriter" utan gillar de djur som personlighetsmässigt fastnar i mina tankar. De enda jag absolut inte klarar av är olika typer utav insekter.

Är du nöjd med ditt liv i allmänhet? 
Ja, jag känner inte att egentligen har något alls att klaga på även om jag är missnöjd med tillexempel möbleringen i mitt rum eller sådant. 
 
 
Vad tycker du om One Direction? 
Dem har några låtar som har rullat runt på min musiklista, men dem har inte satt några särskilda spår i mitt liv. 

Vad gör du om du inser att jag ger dig en privat träff med Justin? ;) 
Erbjuder dig mig själv som slav åt dig resten utav ditt liv. 

Är du nöjd med blogg.se portalen? 
Ja, det är den absolut bästa portalen! Skulle aldrig kunna tänka mig att blogga på nattstad eller något liknande då designen är en viktig punkt för mig.

Hur får du all inspiration till dina inlägg?!? 

Helt ärligt så är min lillasyster en stor inspiration. Vi pratar om allt mellan himmel och jord under ridturerna vilket ger mig mycket inspiration till möjliga inlägg. Sedan sätter jag mig och skriver, antingen funkar det eller så funkar det inte. Andra inspirationskällor är andra bloggar, såklart.
 

Publicerat den 2014-01-29 - klockan 18:24:34

Mirror, mirror on the wall...

Åh vad skönt jag sov i natt! Sängen var så varm, kuddarna låg perfekt och sen ringer alarmet. Snoozade en extra gång idag vilket gjorde att jag missade några minuter utav frukosten men här sitter jag nu. I klassrummet, en lektion avklarad 3 kvar.
 
Efter skolan ska jag ringa några samtal och be till han där uppe att det löser sig och att jag hinner med bussen 16.50. Den här veckan börjar vi nämligen träna hästarna 5 dagar i veckan för att få Candle och Strumpan i toppform inför kommande travsäsong. Vi brukar ofta vara en utav de få ponnytravarna som är i bra form vid första start och det ska vi vara även i år! Med andra ord, senare idag rullar bussen emot stallet och Candle och Strumpan ska även idag få komma ut och röra på sig! Det kommer med största sannolikhet se ut precis som igår förutom att jag och Anna idag byter hästar. Tror jag. Varken jag eller Anna har ännu pratat med C och planerna för dagen, men med största sannolikhet så kommer det se ut såhär!
 
Det kommer bli mysigt med kallt. Som jag sa igår är det alltid kul att träna Candlelight och Strumpan oavsett väder. Man bli bara så himla glad utav att titta på dem! Ser sååå mycket fram emot travsäsongen i år! Vi ska ge gärnet!
 

Publicerat den 2014-01-29 - klockan 11:21:53

Det är en sån dag idag.

Sitter på bussen hem ifrån stallet nu, har äntligen lite tid över att ägna åt bloggen så det gäller att passa på! 

Idag kom jag till stallet och möttes utav två träningssugna russ. Candlelight och Strumpan stod snällt i stallgången och taggade för en liten tur. Jag körde Strumpan, Anna red Candle och tillsammans tog vi ett varv runt travrundan i skritt och lite lugn trav. Strumpan vad jätte duktig och väldigt taggad. Hon har utvecklats mycket sedan förra året då hon var nästintill skrämmande att köra i snön. Hon reagerade då massor på snön som krossades under hjulen men idag gick hon hur snällt som helst! Skrittade på i ett tempo som bara Strumpan kan hänga med i och frustade flera gånger!

Det är så kul att träna dessa två, för man ser hur mycket dem njuter av att vara ute och springa. De älskar vad dem gör och det visar dem tydligt! Frammåtbjudning, öronen spetsade framåt och en glimt i ögat. Vem som helst kan se att det här är vad dessa hästar vill.


Från och med idag är det är dags för mig och Anna att pallra oss iväg till stallet 5 dagar i veckan nu vilket betyder att vi nu även kommer att åka på onsdagar. Problemet är bara att jag totalt hade glömt bort detta och hade lite saker att fixa imorgon, men förmodligen kommer det att lösa sig alldeles utmärkt. Men det återstår att se då jag egentligen inte vet något fören efter skolan... Och då är det i princip försent.

Publicerat den 2014-01-28 - klockan 19:47:45

För varje dag som går...

Två lektioner kvar innan jag går hem. Klockan 16.50 går bussen till stallet och jag får träffa "den nya". I förrgår anlände "den nya" och jag ser mycket fram emot att träffa "den". Ska försöka knäppa något snabbt kort eller be Ella om något fint så att även ni kan få veta! Tills vidare får ni suga på den karamellen lite!

Ville bara kika och och säga att jag lever, tisdagar är absolut sämsta dagen, bloggmässigt. Korta raster och fullspäckade lektioner är ingenting för en bloggerska, men vi löser det! Nu ska jag återgå till matten så hörs vi senare!


Publicerat den 2014-01-28 - klockan 13:06:31

Just do it.

Att gå in i dojon, rensa huvudet på skräp och bara köra gärnet, det är världen bästa känsla. Gick in med inställningen att mosa min motståndare idag och även om det gick trögt i början så fick jag mycket positiv respons i slutet. Vi körde lite basic kast som har varit med sedan början, men som jag verkligen behövde träna lite på. Svetten rann, jag drack 1 ½ flaska vatten och prova en proteinbar för första gången. God var den, helt okej pris och den skruva upp motivationen ngra vlymer också! Ska nog ökpa en sådan någon måndag då och då.
 
Nu väntar lite serietittande, mer serietittande och ytterligare lite serietittande innan jag byter från dator till tv och tittar på ett avsnitt utav ännu en serie. Måndagar är en bra dag, helt okej i skolan, halvchill hemma innan en riktigt omgång judo för att sedan komma hem och hinna vila upp sig lite! Gillar måndagar och fredagar bäst utav vardagarna, näst bäst är torsdagar. Vilken vardag i veckan är er absoluta favorit?
 

Publicerat den 2014-01-27 - klockan 20:15:49

En dag på Granö gård

Filmen är klar och redo att visas, men innan ni tittar på filmen vill jag bara ursäkta mig själv. Jag har som tidigare sagt aldrig förr använt mig utav inspelningsfunktionen. Jag är heller inte supervan med mitt nya objektiv utan autofokus, vilket förklarar den, ibland väldigt, dåliga fokusen. Jag och Anna filmade detta in action, det är alltså ingen set-up där vi har tagit in en häst för att sedan leda ut denne igen utan vi hade one shot liksom.
 
Men, för att vara första gången jag filmar samt första gången jag jobbar i moviemaker så är jag hyfsat nöjd! Kvalitéten vart itne den bästa då min dator sade ifrån vid uppladdningen utav HD men skruva upp kvalitéten till 480 för absolut bästa resultat. Filmerna är ihopsatta i kronologisk ordning så ni får, i princip, följa oss en held dag på Granö. (filmade i och för sig inte mockning, men mockade stallet gjorde vi iallafall!)
 

Publicerat den 2014-01-27 - klockan 18:35:00

Q/A

Svar: Trodde att jag hade förklarat vem denna, mystiska, A-K var men kikade runt lite och så var visst inte läget! A-K är hur som helst ägaren till Windy. Och Windy är ett connemara sto som står innackorderad hos oss just nu. Hon är modern till connemara valacken Bolle som jag i sommras jobbade lite med och red in. A-K är till väldigt stor hjälp i stallet och underlättar mycket för bland annat mig och Anna. Hon är supersnäll! Anledningen till att jag kallar henne A-K är dels för att jag inte vill blanda in för mycket namn här och för att jag inte heller vet om hon uppskattar att synas här! 

Men nu vet ni alla fall, och jag hoppas att detta var svaret på din fråga.

Publicerat den 2014-01-27 - klockan 15:01:00

Trött-mösse-måndag

Precis som förutspått är jag oerhört trött såhär efter en helg på Granö. Ögonen gick i kors redan vid 20, när jag kom hem men jag pressade mig till det yttersta innan jag vid 22 somnade. Klockan ringde 08 och jag har aldrig, jag upprepar aldrig, haft så svårt att komma upp ur sängen en måndags morgon. Jag var rädd att somna i duschen om jag stängde ögonen, så med schampo i hela ansiktet och rödsprängda ögon stapplade jag iväg emot skolan.
 
Har snart lunch, sedan en lektion till innan jag kan gå hem och ta en powernap. Måste ringa ett samtal, fixa lite grejer och sedan ska jag vila upp mig så mycket som absolut möjligt innan judoträningen ikväll! Kommer förmodligen att bara helt död, men ska försöka ge gärnet, dricka mycket vatten och äta något med snabb energi innan. 
 
 
Senare ikväll är det PH, semifinalen ska bli final, och jag ska hålla mig vaken till dess! Tänkte kika lite på pll innan dess. Börjar i och för sig närma mig slutet utav säsong 3 vilket betyder att jag måste slowa ner tempot. Avskyr tanken på att komma ikapp tv-sändningen och sedan behöva vänta en vecka emellan varje avsnitt. Usch, hemska tanke! Ja, vi får se hur det blir, men nu har ni iallafall fått ett humm och min dag. Skola, ringa, sova, serier, judo, serier.Publicerat den 2014-01-27 - klockan 11:23:25

Borta bra men hemma bäst

Har, äntligen, landat hemma i min säng med lite mat i magen! Har haft en riktigt bra helg med alla mysiga djur men om det är skönt att vara hemma?! JA! Ser fram emot att få sova i min egna säng, utan hundar som inte kan bestämma sig och med "automtisk" värme som jag inte behöver bråka med elden för att få. Jag ser fram emot att kunna sova en timme till och inte behöva klä på mig stalljackan det första jag gör MEN jag skulle göra det igen, anytime. För när man väl är där så är det otroligt mysigt att tända lampan i stallet och se alla nyakna hästögon och höra deras "matgnägg". Det om något är ett bra sätt att vakna på!
 
Hästarna som tränades under dagen var superduktiga! Idag tömkörde jag Candlelight medan Anna red Strumpan och A-K "tömkörde", på sitt sätt. Candlelight skötte sig bra men vi var inte altid överens om huruvida rumpan ska vara i mitten eller lite åt höger, det löste sig dock mot slutet och hon gick rakt, lyssnade ordentligt och kunde till och med gå i ett tempo som jag hängde med på! Både Strumpan och Candlelight skrittar superfort, vilket egentligen är mer en fördel än en nackdel, men mina ben som just nu värker utav träningsvärken säger annat.
 
bild från igår
 
Därför bestämde jag mig sedan för att köra Irrbloss i vagnen istället. Han fjantade lite och var "rädd" för det mesta men vi pinnade på i ett försiktigt tempo då marken var så hård. Småkillarna har också fått komma upp på en mys-stund innan vi tog ett break ifrån stallet och gick in och åt lite lunch och tog en break ifrån allt vad Granö Gård heter. För övrigt har jag har målat några fönster, Anna har fixat lite på loftet, vi tog in hästarna och i vanlig ordning stressade vi iväg till bussen!
 
Sitter just nu och ordnar lite med filmen jag har lovat er. Det är mycket film, men också mycket oanvändbar film. Man kan väl säga att jag och Anna har gått loss med kameran samt att varken jag eller Anna förut har använt inspelningsfunktionen, men det ska nog gå bra och jag ska garanterat börja använda den funktionen! Ska lära Alex allt han behöver veta så, isåfall kan det nog bli några snygga videos i sommar! Tills vidare får ni njuta utav denna fina bild på min fina.
 

Publicerat den 2014-01-26 - klockan 21:18:04

"Jag är explosiv"

Jag är, om jag får säga det själv, ganska duktig bland hästar. Jag håller koll, jag bryr mig, jag har den där känslan som vi alla behöver och dessutom så älskar jag hästar. Men sen har jag mina brister, och en utav de bristarna är att jag är explosiv.
 
Jag är en ganska tolerant person som inte tycker om att skapa konflikter. Jag undviker om jag kan och går hellre där ifrån. Jag försöker att vara tydlig i mitt kroppsspråk gentemot både andra människor och hästar. Men sen kommer det tillfällen då sista droppen är fäld, när bägaren rinner över och då exploderar jag och blir otroligt arg. Detta kan vara allt ifrån att min lillebror inte slutar med ett visst betende, eller att någon under en längre tid har gjort något som irriterar mig. Men det kan också vara att Witezz totalt ignorerar mig, inte bryr sig om att jag står där och försöker be henne om någonting eller att vi för femtioelfte gången går förbi en blomkruka och hon reagerar mer den gången än dom tidigare gångerna. Då rinner bägaren plötsligt över för mig och min ilska blossar upp likt en eld.
 
Jag blir otålig, irriterad, arg och avskärman. Lyssnar inte på någon mer än nödvändigt utan gör vad som faller mig i sinnet. Denna sida utav mig är absolut inget som jag är stolt över och det är någonting som jag dagligen tänker på både i stallmiljö och hem-miljö. Både på tävlingsplatsen och vid skolbänken för när jag blir explosiv så gör jag garanterat saker som jag senare kommer att ångra! Något som sårar eller irriterar andra som egentligen står mig väldigt nära (t.ex. familjen eller Witezz) och som jag sedan får stå till svars för... 
Har ni någon egenskap som ibland ställer till det för er?

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat den 2014-01-26 - klockan 11:06:00

Upp och hoppa, ligg inte och dra dig

Ungefärligen så kändes det imorse när klockan ringde och Baby dansade runt på våra sängar och i princip skrek på oss; "Upp, upp, upp, nu, nu, nu, slick, slick, NUUU, UPP! Men nu är iallafall hästarna utsläppta och mätta, kossorna har vatten och hönorna har fått mat! Jag och Anna har även vi fått lite mat i magen och alldeles strax borde A-K komma och vi kan starta dagen på riktigt!
 
Träningen utav hästarna är den samma idag som igår förutom att jag och Anna nu byter hästar. Med andra ord kommer jag att tömköra Irrbloss och Candlelight idag och Anna rider Pärlan och Strumpan. A-K skulle eventuellt hänga med på en sväng med Windy och även hon tömköra. Det kommer bli mysigt med en powerwalk, men jag ska försöka komma ihåg att ta av mig termobyxorna den här gången, dem var både varma och väldigt jobbiga att gå med, hehe.
 
Senate ikväll lämnar jag och Anna Granö gård för den här helgen medan en viss annan kommer för att stanna. Jag lovar er, bilder kommer! Då ska jag bara slänga mig på sängen, sätta på en serie och slappa!!!
Hur har er helg varit?
 

Publicerat den 2014-01-26 - klockan 08:54:42

Nästan klar för dagen!

Det har verkligen varit fullt ös, medvetslös (ja, jag kan många ordvitsar med den betydelsen, haha) idag och jag känner mig redan otroligt trött! Jag och Anna har farit fram och tillbaka som yra höns hela dagen och gjrot både ditten och datten. Vi har bland annat gosat massor med hästarna och haft morotsparty. Tittat på när Witezz visar upp sin allra finaste trav och sin allra snabbaste galopp samt pratat lite med både hönor, hundar, katter och kossor.
 
Candlelight och Strumpa var såhär <--|--> glada över att få komma ut på en sväng idag även om Strumpan, uppenbarligen, tyckte att ett varv runt travrundan i skritt var lite väl mesigt. En riktigt powerwalk bjöd hon mig på där hon glatt spatserade fram med mig hängandes i tömmarna. Dutkig var hon iallafall och brydde sig inte ett dugg om att jag gick efter istället för att sitta i vagnen. Vi övade lite på lyhördheten, att göra halt och sedan stå stilla i minst 10 sekunder samt göra lite random volter. Hon var duktig, men skeptisk. Vi satte på lite musik också. Roligare samt bra träning för hästarna som tillslut gick i takt med låten som spelades, haha! Jag och Anna skrattade mycket åt Strumpan som såg så otroligt glad ut hela tiden och vi hittade flera låtar som passar henne super bra!
 
Pärlan fick jobba lite mer och istället för att gå runt travrundan med henne så gick hon och jag in på ängen och jobbade i små och stora volter medan Anna och Irrbloss red 2 varv i skritt och trav. Båda var dom väldigt duktiga på att bli tömkörda och vilket jag tycker är skönt då jag kan slappna av och tänka på mig själv! Pärlan är dessutom extra tydlig med att visa vad jag faktiskt ber henne om i vissa tillfällen så att jag märker av när jag gör något felsteg.
 
 
Anna gjorde sedan rent i hönshuset medan jag målade några fönster i huset. Så små fönster som tar så otroligt lång tid att måla pågrund av pillet och noggranheten, dessutom sitter jag så dåligt så nu gör det ont i ryggen! Men nu är iallafall några klarmålade och jag fortsätter imorgon! A-K kom sedan och hjälpte oss med insläpp och lite fix i stallet. Hon kommer tillbaka imorgon och följer med oss ut på en tur plus att vi tar ned småkillarna som inte han med att bli borstade idag!
 
Nej, fullt ös medvetslös var det och jag sitter bara och väntar på att klockan ska bli närmare 22 så att vi kan natta hästarna och själva gå i sängs. Det är det absolut sista att göra idag och det känns så skönt när man tänker tillbaka och ser hur mycket man har hunnit med! Det är lätt att man nästan blir lite för slapp för att man ju "ändå är här hela dagen" så varför skynda, men man har itne så mycket tid som man tror! Nej, nu ska jag läsa bloggar, titta på ett avsnitt avv pll och som tdigiare sagt, invänta klockan! Hoppas ni har haft en lika najs dag som jag!

Publicerat den 2014-01-25 - klockan 20:03:42

Svar på frågestunden #3

Rida barbacka/Rida med sadel 
Jag väljer att rida med sadel även om jag tycker att barbacka ridning är otroligt mycket mysigare. Jag är dock medveten om att min barbackasits inte är den stadigaste och inte heller skonsamaste och på så sätt är en sadel att föredra för både min, men framför allt för Witezz skull.
 
Rida med spö/Rida utan spö 
Spöet är min förlängda arm och jag kommer alltid att rida och köra med spö i min hand. Detta betyder inte att jag alltid använder den men den ska finnas där, ifall att.  För ca ½ år sedan tog jag ett medvetet val att sluta rida med spö för ett tag då jag mycket väl visste att jag använde spöet fel. Nu har jag börjat rida med den igen och är väldigt nogrann med när, hur och varför jag använder den.
 
Hoppa högt/Hoppa lågt 
Jag är ännu inte redo att höja hindrena och om inte jag är redo så är inte heller Witezz redo. Inte mentalt iallafall. Jag har precis höjt pinnen till 80cm och ska försöka hoppa den höjden lite i sommar för att få in känslan. Efter det kan succesivt höja när allt känns bra.
 
Tävla ponnytrav/Tävla dressyr 
Just exakt nu kryssar jag för ponnytravet. Jag har mina allra största framgångar där och tycker att denna tävlingsgren är så otroligt rolig! Kunde jag skulle jag bjuda med varenda en jag känner på en tävlingsdag för att visa er hur kul och framför allt hur trevligt det är. Här har vi, nästan..., inga ponnymammor som står på sidorna och skriker på oss att piska på våra hästar lite och öka tempot. Här har vi inga bittra kuskar som surt kör ut ir banan och åker hem utan här säger Alla grattis, lycka till och hej! Jag körde en gång runt med pokalen i min hand, rosetten på Candlelights huvud och täcket hängades över hennes rygg på stallbacken. Jag räknade antalet "grattis" jag fick och kom upp till 33st. Jag skrittade runt i ca 10 minuter och vart bara alldeles glad!
 
 
Rida i skogen på sommaren/Rida i skogen på vintern 
Det är så mysigt. Man blundar för en sekund och hör fåglarna runt omkring sig, känner värmen tränga igenom trädtopparna och allt man er är grönt. Grönt, grönt, grönt över allt!

Ridskor+chaps/Ridstövlar 
Haha, jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag föredrar faktiskt ridstövlar. När jag som liten skumade runt på ponnysarna och klädde mig i "världens ruffaste kläder" så lovade jag mig själv att jag aldrig skulle sätta på mig ett par "fula" ridstövlar. Jag avskydde dem. Men skrattar bäst som skrattar sist, i sommras köpte jag mig mina första ridstövlar och jag skulle aldrig rida en träning eller tävling utan dem.
 
Rida med handskar/Rida utan handskar 
Jag har ännu inte hittat handskarna som passar mig som... handen i handsken. Antingen har dem varit för tjocka, för tunna, för varma, för kalla, för stora eller för små. Jag anser att jag inte får lika bra kontakt med Witezz mun då jag rider med handskar men samtidigt så for jag ibland stora blåsor på fingrarna så har ni några bra vantar på hjärnan - släng in namnet på dem i en kommentar!
 
Läsa bloggar/Driva en blogg 
Jag läser bloggar för att fina inspirationen att driva min egna, samtidigt som jag driver min egna för att finna inspirationen till att läsa andras.
 
Skriva om dagen/Skriva åsiktsinlägg 
Det är lättare med tråkigare. Det är uttjatat men mindre hatat! Ett åsiktsinlägg kan få så många olika reaktioner. Det kan leda till över 100 nya besökare samtidigt som mejlen kan proppas full med hatiska mejl..
 
Fux/skimmel? 
Skimmel är fint, men fuxar är underbart snygga!
 
 

 
Göra headers/Göra designer 
Att göra en hel design är kul, och jag gillar att se helheten men det är så otroligt påfrestande att skriva kod efter kod, efter kod, efter kod. En header är lättare och med bra material kan även det bli riktigt roligt!
 
Galopp/trav? 
Absolut galopp, alla dagar i veckan! Att bara sitta där och känna vinden i ansiktet. Ja, det ska ju såklart gå fort, haha!
 
Uteritt/plan?
Förstod inte riktigt alternativen, men jag antar att du menar Uteritt/rida på volten, typ? Hur som helst så beror det mycket på mitt humör. Ibland har ja bara ingen lust med att rida ut bland träd och insekter, men ibland känner jag att det är just vad jag behöver!
 
Rida bettlöst/Rida med bett 
Jag väljer att kryssa för både eftersom att det varierar. Tränar jag på banan och ska rida igenom ett dressyrprogram så tränar jag gärna med bett. Jag har ett bett på Witezz som är skonsamt för hennes mun och som hon trivs bra med. Ska jag däremot skogsmulla i skogen utan några som helst krav så föredrar jag nästan att dra på hackamoret. Witezz är dock en häst som går otroligt bra på bett och visar inga obehag eller svårigheter så länge jag är rättvis emot henne. Därför är jag inte rädd för att sätta på henne ett bett men mina värderingar annars är att varje häst är en egen individ och behöver olika sorters utrustning.

Rida utan nosgrimma/Rida med nosgrimma 
Även denna fråga är så pass individuell. Olika hästar behöver olika utrustning och jag väljer självklart utrustning efter hästens behov. Witezz har en nosgrimma och trivs bra med den! Hon behöver stabilitet.

Publicerat den 2014-01-25 - klockan 17:00:00

Vem är DU som läser min blogg?

1. Hur hittade du hit?
2. Vad fick dig att stanna?
3. Bästa, respektive sämsta med just min blogg?
4. Äger du en egen blogg, isåfall vad heter
den, jag är nyfiken!
5. Övriga synpunkter, frågor.
 

Är lite nyfiken på att se vems ögon som egentligen läser igenom all text jag skriver här. Vem är Du som lägger ner tid på att skriva in mitt namn i sökfältet. Svara på frågorna nedan och avsluta med att skriva din bloggadress så att jag kan kika in din blogg!
 
 

Publicerat den 2014-01-25 - klockan 11:49:00

Hej hopp i full galopp!

Kom precis in efter att ha gosat lite med hästarna i hagen och tittat på Witezz lite när hon springer runt och showar upp sig. Morgonen startade vi klockan 07.00 för att släppa ut ett par frukost-hungriga hästar samt ge vatten åt ett par törstiga kor. Efter en stadig frukost för mig och Anna har vi haft fullt sjå med alla eldar som vi ska få fjutt på. En i huset och en i det andra huset där jag ska måla senare, lätt har det inte varit men jag tror att vi har fått igång dem nu.
 
Vi ska alldeles strax bege oss ut igen för att träna lite hästar. Tanken är att Anna ska rida Candlelight och Irrbloss medan jag tömkör Strumpan och Pärlan efter henne. Självklart i omgångar, men det ska nog bli bra! Vi kommer med Strumpan och Candlelight endast att skritta ett varv runt travrundan och sedan rider Anna två varv med Irrbloss medan jag tömkör Pärlan lite på fotbollsplanen i mitten. Efter ridningen och tömkörninen äter både vi och hästar lunch och sedan ska jag måla lite medan Anna städar hönshuset och evenutellt börjar mocka i stallet eller fixa på loftet. Klockan 17 kommer A-K och då tar vi eventuellt ner småkillarna, Shazham och Preztige för att pyssla om dem lite innan det är dags att ta in alla hästar. 
 
Ingen rast ingen ro, men som jag sa igår så är det så jag vill ha det! Iallafall tills jag blir trött. Jag och Anna har lite planer på att spela in en film. En film där ni får se vad vi har sysslat med under helgen, där vi med andra och klipper ihop lite klipp på när vi fixar med hönsen, klappar kossorna och lite sådant. Vi tänkte iallafall prova och så får vi se hur bra det blir! Skulle ni isåfallvara intresserade av att se denna film?
 

Publicerat den 2014-01-25 - klockan 10:37:09

Svar på frågestunden #2

Vem skulle du helst vilja träffa i hela världen, död eller levande och varför? 
Jag skulle absolut vilja träffa Justin Bieber mest utav allt i hela världen. Att jag såg honom live i sommras var bara det helt overkligt. Att se honom framför sig och inse att "han finns." Det var helt ofattbart. Hade jag haft pengarna då så hade jag absolut köpt ett m&g, men så vart det inte denna gång. Det är dock bekräftat att Justin kommer tillbaka och då ni! Jag sparar redan pengar! Anledning till att jag absolut vill se honom är för att han är en otroligt stor del utav mitt liv. Han finns där med sin musik när jag behöver den och han får mig att må så himla bra! Han är bara bäst!
 
Om du fick ändra något i ditt utseende, vad skulle det va? 
Jag skulle nog vilja bli "mindre" på alla möjliga sätt. Mindre på både bredden och längden liksom. Menar absolut inte att jag på något sätt är "tjock" men jag är inte helt nöjd med min kropp på det sättet och det är faktiskt det viktigaste. Längden vill jag främst justera pågrund av möjligheten att kunna träna hästarna. Har mer än en gång förbannat min kropp för att ha växt sig ända upp till 170. I övrigt är jag nöjd med det mesta!
 
Person du ser upp till i hästvärlden? 
En otroligt svår fråga då jag inte har någon direkt "förebild" i hästvärlden. Jag ser varken upp till Jan Brink , Björn Goop eller Rolf Göran Bengtsson och är inte alls så insatt i deras värld. Något jag däremot ser upp till är människor som vågar gå sin egna väg och göra saker som bryter mot normerna. Någon som vågar klappa sin häst och prata lugnande med denne istället för att trycka in sporren i sidan och ryta till när hästen hoppar undan för något. Personer som helt enkelt vågar stå upp för andra värderingar!
 
 
Har du ridit på ridskola nån gång? 
Ja det har jag faktiskt! 3 olika ridskolor har jag gått på. Det hela började på ridskolan i Tidaholm där jag som 6 år gammal skumpade runt på shetlandsponnysar. Jag hoppade min allra första clearround där med min mamma som ledare! Jag har sedan gått ca 2-3 år på ridskola i Norrtälje samt Rimbo men detta rann ut i sanden och jag började, efter ett uppehåll, rida på Granö igen!
 
Om du MÅSTE ändra något på Witezz, vad skulle det va? 
Om jag fick ändra något på Witezz så skulle jag absolut blanda i en liter koncentrationsförmåga i hennes blod. Hon kan vara så otroligt stissig och ofokuserad. Det gör det svårt att jobba med henne i olika situationer och bidrar till ett, ibland, väldigt explosivt temperament ifrån min sida... Det är absolut ingenting jag är stolt över och något som jar tränar på varje dag!

Publicerat den 2014-01-24 - klockan 20:42:00

Äntligen inne!

Medan Anna red ut på två snabba rundor på Candlelight och Strumpan så fixade jag hela stallet själv. Tillsammans tog vi sedan in hästarna och nu sitter jag här, pizzan är i ugnen och fångarna på fortet går på tvn. Hur skönt som helst att bara få sätta sig här och ta det lugnt, andas ut och värma sig!
 
Vi har gått igenom alla rutiner som gäller, en planering för helgen är urtänkt och delvis nedskriven och jag och Anna taggar för en hel helg på granö! Morgondagen startar klockan 7, då är det direkt ut för att släppa ut hästar och köra ut vatten! Dagen fortsätter sedan med lite träning utav hästar, mockning utav stallet, eventuellt kommer A-K ut och sen ska övriga rutiner följas.Hinner vi ska vi även börja fixa uppe på loftet med rosetterna som ska ordnas om lite, tanken är även att jag ska måla lite under dagen medan Anna fixar lite annat. Morgondagen är alltså fullspäckad, fullrulle kanelbulle som jag brukar säga, men det är också så jag gillar det bäst! Visst att det kan vara skönt att slöa lite, men det är alltid skönare att veta precis vad man har att göra!
 
 

Publicerat den 2014-01-24 - klockan 20:20:22

Slapp dag

Låg i sängen så länge jag bara kunde , fick frukost på sängen utav världens bästa pojkvän som hade smygit sig in i lägenheten och tittar nu på film under den enda lektionen jag har idag! Det är tacos till lunch och sedan ska jag packa inför helgen!

Kameran ska självklart med till stallet och förhoppningsvis blir en hel del bilder tagna inte bara på Witezz.  Jag och Anna ska sköta gården hela helgen. Mata höns, plocka ägg. Klappa kossorna, gosa med småkillarna och träna hästarna. Utsläpp, lunch, insläpp, nattmat, jag kommer nog vara otroligt trött efter helgen men utav någon anledning så ser jag väldigt mycket fram emot det! Det kommer bli mysigt ända tills mörkret kommer, då kryper jag i och för sig ihop med stora Eddy nära mig. Åh, det kommer bli så mysigt!!!


Publicerat den 2014-01-24 - klockan 11:48:05

Oj så fel man kunde ha

Alla tankar jag hade om denna dag i stallet var helt och hållet fel. Jag hade, uppenbarligen, missuppfattat varenda ord Cissi tidigare hade sagt om denna dag och det visade sig att jag kom att vara helt själv i stallet. Lite kusligt tycker jag som inte på väldigt, väldigt länge har varit helt själv här och dessutom är jag otroligt mörkrädd. 

Det gick dock väldigt bra och även om jag inte lämnade stallet med mer än 20 meter. Kände mig trygg med hästarna omkring mig och för att vara helt ärlig så var det faktiskt ganska skönt att var helt själv och slippa prata med någon. Jag trodde att Candlelight och Strumpan stod på schemat, men istället blev det Pärlan och Irrbloss.

Cissi tyckte att detta var ett ypperligt tillfälle för mig att öva på mina tömkörnings-skills så, så fick det bli! Jag tackar ja till allt som gör att jag slipper köra runt travrundan själv i mörkret även om detta i början inte lockade alls. Efter att ha skrittat igång med Pärlan vart det dock andra bullar och jag ångrar inte för en sekund att jag selade på henne. Hon var otroligt mycket snällare, mer lärd*, att tömköra än Witezz vilket gjorde att jag kunde lägga väldigt mycket fokus på mig. Vart ska jag stå, vad händer om jag står här istället, vad händer om jag gör så, varför, därför, hur, var... Hon var väldigt tydlig vilket också underlättade mycket då jag fort kunde rätta till mina fel. Det var ett väldigt intressant pass och jag tvekar inte på att tömköra henne igen!

Irrbloss var lite svårare, men det hade jag förväntat mig redan. Fördelen med honom var att jag har kört honom i vagn så pass många gånger att jag ändå kände honom mer än Pärlan. Vi var inte alltid helt överens men när vi väl var det så gick det, enligt mig, super bra!
 
 
Jag tycker att min dag i stallet har varit helt okej trots att jag vart helt stel i kroppen när jag fick reda på att jag kommer vara helt själv här. Jag klarade av allt utan att stressa. Witezz har fått några borstdrag innan hon gick in i boxen och jag lyckades hinna med bussen, och för att inte tala om att stå vid bussen utan att få panik och börja gråta.

Imorgon åker jag till stallet igen med 5 bussen. Inga hästar ska tränas utav mig men eftersom att Cissi åker till Gotland och ingen annan är hemma så sover jag och Anna över där mellan fredag och söndag. Vi sköter gården hela helgen med allt i från att mata hönsen till att klappa på kossorna och träna hästar. Det blir med andra ord en hel helg i stallet och jag ser fram emot det! Självklart tar jag med datorn så ni kan vänta er uppdatering, absolut! Nu däremot blir det inget mer på det här inlägget utan jag ska tvätta av mig och lägga mig i sängen, ögonlocken känns tunga och det är ju bäst att vara uppvilad inför den enda lektionen jag har imorgon!

Publicerat den 2014-01-23 - klockan 21:51:39

I've been... distracted

Hela dagen har... Bara gått. Jag har inte känt mig närvarande alls och lyckades med nöd och näppe samla ihop vad som fanns kvar utav min koncentration till att jobba några tal i matten. 

Sitter just nu på bussen, själv, utan Anna. Hon har någon trivseldag i skolan så idag är det jag som åker själv till stallet för omväxlingens skull. Fast, helt själv är jag inte eftersom att Cissi faktiskt är hemma och om jag inte minns helt fel så ska hon och jag köra ut på Candlelight och Strumpan idag! 

Med andra ord är deras vila idag officiellt över och jag ser framemot att äntligen få träna dessa gosingar! Cissi kan ju ha ändrats sig, men det hoppas jag inte!

Nu måste jag trycka på knappen och packa ihop grejerna. Men vi hörs ju ikväll!
Publicerat den 2014-01-23 - klockan 15:39:31

Svar på frågestunden #1

Eftersom att jag är så feg och faktiskt inte vågar sätta mig framför kameran så får ni svaren skriftligt istället! Har setat ett par dagarna nu och bävat över detta men nu kan jag inte vänta längre, så här får ni svaren!
Vad är det bästa med att hålla på med hästar? 
Det absolut bästa med att hålla på med hästar är absolut det faktum att det alltid finns något att sträva efter. Oavsett om du vill vara hoppryttare, frihetsdressyr-utövare eller skogsmulle så finns det alltid saker man behöver jobba med och som man kan sätta upp mål för! Man blir helt enkelt aldrig uttråkad.
 
Vem är favoriten på Granö förutom Witezz? 
Hmm.. Favoriten i stallet, förutom Witezz... Det är en otroligt svår fråga eftersom att jag tycker om alla på olika sätt, men jag måste nog ändå svara Strumpan på den frågan. Vill väldigt gärna svara Candlelight också, men hon och Strumpan ligger riktigt tajta där! Hur som helst så tycker jag om Strumpans personlighet väldigt mycket. Hon är långt ifrån lik de andra russen utan kör sitt eget lilla race, bokstavligen... 
 
 
Rider du i westernsadel eller engelsk sadel? Vad tycker du är bekvämast av de?
Just nu rider jag inte alls, hehe, men innan Witezz gick på vila red jag faktiskt barbacka. Men innan det red jag i westernsadeln utav den anledningen att hennes andra sadlar inte ligger så pass bra att det är värt att rida med dem mer än på träningar när vi har en perfekt sadel. Enligt mig är de engelska sadlarna bekvämare då jag får så ont i rumpan utav westernsadeln samt att jag inte tycker om stigbyglarna som vinklar mina fötter helt fel. Jag tyckte dock i början att de var den absolut skönaste sadeln jag hade ridit i.
 
Vad ska Cumulus, Cirrus och Stratus användas till? Kommer de bli sånnadär super- allroundponnys som de andra russen? 
Molnbrödernas framtid just nu är lite luddig. Vad som helst kan ske men jag kan garantera att deras framtid kommer ge det bästa för dem alla! Huruvida de blir allroundponnysar utav dem har jag ingen aning om då vi får se vad de passar för. I år ska vi iallafall påbörja inkörningen utav dem.

Publicerat den 2014-01-23 - klockan 09:57:00

En kall dag på stan

Med frusna lår, rödrosiga kinder och iskalla fötter gick jag som en trogen shopping-tjej runt på stan. Hittade en tröja på rea, lite välbehöva underkläder och sedan fick även nagellacket jag har suktat över länge följa med hem! Tycker ändå att jag var riktigt duktig som höll hårt i pengarna och endast köpte vad som behövdes för det billigast möjliga! Det fanns mycket i den där affären som lockade, men samtidigt påminde jag mig själv om att det finns mycket annat som suktar för mig också!
 
Jag hade väldigt trevligt med Marre och som tidigare sagt så pratade vi om sådant som bara tjejer kan prata om! Vi åt lite mellanmål, spillde ut ett stort glas oboy över hela golvet samtidigt som vi pratade om våra liv. Sedan missade vi bussen efter att, förgäves, stått och väntat i 5 minuter och fick sedan ändå gå ner till busstationen. På 10 minuter hann vi sedan upp till affären, in och handla vad jag letade efter samt ta bussen tillbaka till stationen och där skildes vi åt!
 
En riktigt mysig dag trots stressen för att hinna med bussar. Nu ska jag invänta Paradise Hotel med min kissemiss, umgås lite med min lillebror och njuta utav mina sista timmar innan skolan börjar igen imorgon...
 
 

Publicerat den 2014-01-22 - klockan 21:38:09

Tråkonsdag

Onsdagar har blivit den överlägset tråkigaste skoldagen i veckan. Lektionerna är långa och träliga, vi gör saker som får mig att vilja gå i ide och lärarna går att sammanfatta med ett ord: kaos. Idag fick vi reda på att vi har hoppat över en hel del grunder som skulle ha lärts ut i ettan, men som inte gjorts, vilket kan förklara varför vi alla ser ut som stora frågetecken. Hur som helst är det nu avklarat och en lektion återstår på denna dag!
 
Efter skolan ska jag gå ner på stan. Min vän följer med mig ner och vi spenderar lite välförtjänt tid med varandra! Pratar, skrattar och driver som bara tjejer kan, åh vi kommer att ha så kul! Längtar tills dess att klockan slår 15.15 och jag kan lämna skolan för denna dag!
 
Senare idag ska jag spendera tid framför bloggen. Fixa klart saker jag har lovat andra och sedan titta på lite serier med Alex. Det är ju en "stallfri" dag vilket betyder att allt vad bloggar och spel ska vara avstängt till 20.00. Jag har som tur är, fått dispans vad gäller tv-serier så fram till 22 ikväll blir det PLL innan jag byter till Paradise Hotel!
 
Måste förövrigt få uttrycka min tristess över att min fina prinsessa vilar i ytterligare 37 dagar. Hon förtjänar det, det gör hon men jag får Witezz-abstinenss och suger åt mig utav varenda liten glimt mitt öga får utav henne! Tack o lov att hon fortfarande går inne och att jag ibland får ta henne ifrån hagen! <3
 
 

Publicerat den 2014-01-22 - klockan 14:11:44

Det vart inte som jag trodde

Preztige och Irrbloss stod klara på stallgången när jag kom, men båda med sadel vilket betydde att Anna skulle rida Irrbloss och jag skulle rida Preztige. Både skönt och "oskönt" då jag slipper sitta och frysa i vagnen, men samtidigt så vill jag inte "sno" Annas häst eftersom att jag skulle vara riktigt sur ifall det vore tvärtom och hon red Witezz såhär ofta.
 
Han gick i allafall jätte bra! Var koncentrerad, lyssnade på hjälper och verkade tycka att vi höll ett helt okej tempo. Vi red som planerat två varv runt travrundan i ett lugnt travtempo. Vi skrittade korta sträckor men travade oss fram til största del och hittade även "de tre musketörerna". De tre rådjuren som bor i skogarna har nu anlänt till travrundan och tittade nyfiket på oss. Preztige tyckte till en början att dem var lite läskiga men efter att vi stannat och sagt hej till dem så var det avdramatiserat!
 
 
Morgondagen planer är inte helt fullsatta men jag tror att jag ska gå ner på stan och titta i lite affärer. Ska lägga ner lite tid på bloggen och skriva klart de inlägg jag har i utkast. Det blir en lugn det hemma efter en hård dag i skolan! Vet att det här inlägget blev jätte flummigt, är oerhört trött och okoncentrerad utav någon anledning, förlåt för det! Lovar bättre uppdatering!

Publicerat den 2014-01-21 - klockan 21:26:01

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya

Fick lite nostalgi och var tvungen att ta ett citat ifrån Andra Avenyn.

Hur som helst, planerna idag är simpla. Jag sitter på bussen just nu, Anna har, förhoppningsvis, fixat stallet och hästarna är inne så att jag kan gå upp och byta om för att sedan göra det sista och köra ut. Om jag förstod Anna rätt så ska jag köra Irrbloss idag och hon rider Preztige bakom mig. Vi kommer i sådant fall köra två varv runt travrundan i trav och sedan får det räcka.

Känner mig egentligen inte helt hundra då jag mår lite illa och känner huvudvärken krypa närmare. Därför får det bli väldigt simpelt och ganska lugnt innan vi tar oss hem igen! Egentligen är ju det också väldigt skönt, eller hur?!


Publicerat den 2014-01-21 - klockan 17:37:48

2014 önskningar

- Jag önskar att vad än denna tävlingssäsong har att bjuda på så är det något jag kan vara stolt över i framtiden.
 
- Jag önskar att Witezz knöl, samt broddtramp, är helt borta och läkt till den första mars.
 
- Jag önskar att kommande sommar bjuder på sena kvällar, goda jordgubbar och mycket sol.

- Jag önskar att jag och den nya ponnyn kommer att klicka bra och att vår framtid ser bra ut!
 
 
 - Jag önskar att jag och Witezz i år finner lycka i vad vi gör och vi båda njuter av varenda sekund.

- Jag önskar att jag får mer förståelse för allting runt omkring mig och att jag får en rättvis chans att bilda min egna uppfattning.
 
Skriv en önskning ni har inför 2014.

Publicerat den 2014-01-21 - klockan 11:40:28

Ryttarakuten avsnitt 2

Tittade idag på ponnyakuten avsnitt två och sitter fortfarande och funderar på varför dom ens lägger ner tvtid på att visa ett sådant avsnitt. Vad var meningen förutom att visa tittarna vilka som kom med ifrån castingen? Precis ingenting hände egentligen.
 
Förövrigt vill jag även säga att jag 1) känner igen Ingrid så otroligt mycket. Det känns som att jag har sett henne flera gånger förut! Är det någon här som möjligtvis skulle kunna berätta för mig vart jag kan ha sett henne tidigare? Oh, googlade nyss och insåg att jag känner igen henne ifrån någonting där Linus Herzig har varit med. Hur som helst så är hon väldigt bekant för mig.. och 2) jag tycker att det ska bli väldigt spännande att se vad Tobbe har för lösningar vad gäller den lite väl försiktiga araben med den väldigt osäkra ryttaren. Dem båda påminner lite om mig och Witezz och lite tips från coachen är alltid bra!

Vad tyckte ni om andra avsnittet?
 
 

Publicerat den 2014-01-20 - klockan 19:39:28

It's monday

Måndagen har anlänt. Ingen måndagångest drabbade mig igår utan med ett leende på läpparna gick jag och lade mig i sängen. Jag jobbade på bra i matten igår, duschade i tid så att jag varken gick och la mig med blött hår eller vaknade med håret åt alla håll och kanter. Jag satt och åt ben&jerry medan jag spenderade tid, i form av spel, med min lillebror och sedan somnade jag till Pretty Little Liars med Alex bredvid mig. Ett väldigt mysigt avslut på en i övrigt, bra, dag.
 
Vad den här dagen bjuder på är något helt annat. Efter skolan går jag ner på "stan" med Alex och letar efter åtmistone 1 par byxor. Först tänkte jag åka in en snabbis till den stora staden, men så vart det inte utan jag får leta efter ett par byxor här i närheten. Efter detta tar jag en dejt med resten utav min ben&jerry och en film eller eventuellt lite serier innan judon börjar.
 
Alla hästarna vilar i sina hagar idag, äter lite hö och rullar runt i halmen. Vilar upp sig inför kommande vecka och det gör jag också! Idag är sista veckan innan det börjar på riktigt, innan det smäller. Candlelight och Strumpan sätts igång efter helgen och en ny ponny anländer. Det här blir lugnet före stormen och jag suger åt mig utav varenda stund! Det ska dock bli väldigt mysigt att komma igång på rikigt, det blir starten på detta tävlingsår. Äntligen.
 
 

Publicerat den 2014-01-20 - klockan 12:28:11

"Jag tycker inte om vardagar"

Helgen lider mot sitt slut och jag och Alex avslutar helgen med lite gott ifrån hemmakväll framför serien pll. Jag är så otroligt trött efter denna helg och egentligen skulle jag bara vilja lägga mig i sängen och sova mig igenom nästa vecka!
 
Både Preztige och Shahzam skötte sig super idag! Shahzam stegade på i vanlig ordning inga konstigheter! Jag tycker det är kul att få hoppa upp och rida andra hästar då och då även om Shahzam inte är på andraplats över "jag-vill-rida-listan". Jag tycker han är ganska... läskig att rida. Jag känner inte att jag har samma kontroll över honom som jag har över de andra hästarna trots att jag vet att han aldrig skulle göra ens en fluga förnär.Jag känner Witezz utan och innan, vet vad hon kommer göra, hur hon kommer göra det och när hon kommer göra det. Ungefärligen samma med Preztige och de andra hästarna men av någon anledning inte med Shahzam. Han är dock en helt underbar häst att hantera ifrån marken och är så otroligt snäll så jag får helt enkelt ta och lära känna honom bättre!

Preztige var som sagt super duktig idag! Inte minst vid hanteringen då han lyssnade jätte bra och stog still i stallgången! Vi tog våran andra galopp tillsammans idag och han tog fattningen galant! Dessutom gick han rakt och stadigt i en relativt kort galopp. Han var helt enkelt väldigt trevlig att ha att göra med idag!
 
Fina Shahzam och Preztige. Jag har så dåligt med bilder på dem så det här är det bästa! Men visst är dom fina? Syns de att dem är bröder?

Publicerat den 2014-01-19 - klockan 18:51:49

Vanligt VS hästigt

Känner du igen dig i något?
 

Publicerat den 2014-01-19 - klockan 12:20:00

Mina planer

- Borsta, tempa och mysa med småkillarna!
Stratus, Cumulus och Cirrus får komma upp en sväng och mysa. Bli ordentligt borstade, bortskämda och tempade!

- Rida Shahzam med Anna på Irrbloss.
Det ska bli kul, det var länge sedan jag hoppade upp på fina Shahzam och han har en riktigt mysig rygg att sitta på just nu! Vi tar det lite halvlugnt, inte för jobbigt men inte heller för lugnt.

- Rida Preztige tillsammans med Anna på Pärlan och Cissi som tolkar.
Jag tänker mycket på min sits, rak i ryggen, händerna upp, hälarna ner och tårna framåt. Preztige ska gå framåt för hjälper, vara lyhörd och vi ska samarbeta ordentligt!

- Fixa i stallet!
Mocka alla boxar, tvätta alla hinkar, sopa hela stallgången. Jag ska kasta ett öga på "mitt område", täckesrummet, och se till att det är ordning och reda! Dessutom ska jag hänga upp Witezz täcke på sitt ställe då hon numera går täckeslös!

- OM det hinns med så ska loftet städas!
Och med loftet menar jag inte höloftet, haha, utan loftet där jag och Anna byter om. Garderoben och byrån ska isåfall kollas igenom, var sak har sin plats. Golvet ska dammsugas och det ska plockas undan i övrigt.

- Väl hemma ska jag plocka fram matteboken!
Måste jobba lite med att faktoriers och sedan andragradsekvationer. Ligger inte mycket efter, men det skadar heller inte att vara lite före! Beroende på hur lång tid det tar så finns det mer plugg att ta tag i, men matte är bakut prio 1!

Bild ifrån igår!

Publicerat den 2014-01-19 - klockan 10:57:50

Ponnytravgalan 2014

Med en vattenflaska, ett tränings-set, godmat och lite skam över att jag fick sämst poäng på tipsrundan, är jag nu hemma ifrån årets travgala. Vi hade det mysigt även om det i år, precis som många andra år, blir väldigt långdraget. Som jag tidigare sa kommer jag i år hem tomhänt på prisfronten, men i år - då jäklar!
 
Witezz är nu barfota och mina ben värker fortfaranda utav utmattning. Underskatta aldrig en hovlsgare och dess benmuskler! Witezz verkade tycka att det var helt okej att få komma in och somnade under sko-avdragningen. Jag borstade av henne lite fort och sedan fick hon gå ut.
 
Preztige fick vara "min" häst idag igen medan Anna red Irrbloss, A-K red Windy och Cissi tolkade. Hon tolkade bakom Irrbloss i den nyfallna snön och det såg så kul ut! Jag har dock världens sämsta balans och teknik vad gäller tolkning så jag ska inte säga för mycket! Det var mysigt att få komma ut och idag har jag tagit, den för mig, första galoppen på Preztige! Han verkade tycka det var lite tungt med mig på ryggen och en hel del snö att pulsa i, plus det faktum att jag tvingade honm att gå rakt med rumpan. I övrigt skötte han sig super duktigt vad gäller att stå still vid uppsittning och andra sådana där grejen som han är lite för otålig med!
 
 
Vad morgondagen har att bjuda på återstår att se. Vad jag vet är att klockan ringer 08.10 och bussen går 09.20 resten är för mig att gissa och för Cissi att veta. Nu ska jag lägga undan allt vad som ligger i min väg för att titta på pretty little liars, vi hörs imorgon!
 

Publicerat den 2014-01-18 - klockan 22:02:39

Resultatet utav självporträtten igår

 
Hot or not?

Publicerat den 2014-01-18 - klockan 17:20:00

"En förstådd häst är en lycklig häst"

Det värsta uttrycket, det med absolut sämst budskap i ridsportvärlden, är det vi lärt oss allra först. "Ge dig aldrig, låt inte hästen bestämma." Buskapet är, i ordets rätta bemärkelse, vidrigt. Det skulle lika gärna kunna vara Hitlers eget uttalande. Vad ger oss som ryttare rätten att alltid bestämma? Varför är det aldrig vi som ska ge vika, aldrig vi som ska lyssna och ta till oss? Måste hästen slänga oss i väggen för att få sin röst hörd? Måste hästen protestera och stå ut med sporrar och spön för sin rätt att tycka? Vad är det för jävla skitregel? I ett förhållande där hästen alltid måste vara den som ger sig är vi i ett land långt från Sverige där kvinnor inte har rätt att gå i skolan eller skaffa jobb. Vi är i ett land där man får våldta och förgöra kvinnor, utan att någon reagerar. Hästen representerar kvinnan. Ryttaren är mannen. Och det är just det, JUST DETTA, som får mig att må dåligt över vad vi utsätter hästarna för. Okunskapen och oförståelsen i frasen "ge dig aldrig."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vad ni ser ovan är ett utdrag ifrån ett av de bästa inläggen jag har läst på länge. Det är ett inlägg som tar er in i mitt huvud, mina tankar och mina funderingar. Det är ett inlägg som sätter ord på det jag aldrig kunnat, ett inlägg som uttrycker vad jag aldrig har kunnat göra. Tack Evelina.
 
Klicka här för att komma till bloggen, som jag har designat, hihihi, och inlägget som jag talar om.
 
 
 

Publicerat den 2014-01-18 - klockan 12:15:00

Hallå mitt vinterland

Holy macaroni vad det har snöat under natten och fortfarande snöar!! Allt man ser är vitt och inte ser man särskilt långt heller. Stackars busschaufför som kör bussen på den här kringelikrokiga vägen mot stallet.

Idag är planen att dra av skorna på Witezz, rida och köra Irrbloss, Preztige och Pärlan och fixa i stallet. Senare på kvällen är det travgalan på Solvalla och hur jag och Anna kommer in dit är ett framtida problem som med största sannolikhet löser sig! På travgalan äter i god mat och köper lotter och vinner priser innan kvällen avslutas med prisutdelning i se olika kategorierna såsom "bästa kusk 2013".

Jag älskar att åka på travgalan, det är en sån härlig stämning och jag trivs jätte bra tillsammans med allt körfolk. Äntligen börjar man dessutom känna igen folk och komma ihåg deras namn vilket gör det lite trevligare! Åh, den årliga travgalan, äntligen är du här!

Det blir med andra ord en hästigdag idag. Jag får mysa med Witezz, träna gosiga hästar, träffa trevliga människor och äta god mat! Kan det bli så mycket bättre!?


Publicerat den 2014-01-18 - klockan 09:47:27

Don't you also wan't to kiss it?

 
Hästmular kan vara bland det gosigaste som finns. Känner mig nästan lite som en zoofil när jag tänker på det, och speciellt om jag tänker på hur besatt jag brukar vara i hästmular, men vissa mular får mig att smälta.
 
Idag har jag som tidigare sagt ägnat mig åt endast mig själv! Jag bakade en kladdkaka när jag kom hem ifrån skolan och för första gången lyckades jag bemästra konsten att använda vårat måndagsexemplar till ugn. Kladdkaka blev supergod men jag önskar att jag hade haft lite bär hemma att servera den till. Efter det har jag flitigt tittat på serier i väntan på att mörkret ska komma så att jag kan göra mig iordning för lite fotning. Ska sätta upp ett lakan och fota lite "hemma-studio-bilder" och förhoppningsvis blir det någonting bra utav dem. Ska försöka få med hästar på något vis, skulle ni vara intresserade av att se resultatet?
 
Imorgon åker jag tidigt till stallet, drar förhoppningsvis av skorna på Witezz för att sedan träna hästarna och fixa i stallet. Senare på kvällen bär det iväg till Solvalla för den årliga travgalan. Vi äter lite god mat, köper lotter i lotteriet och sedan är det prisutdelning. Förra året tog jag emot en hel del andrapriser men i år blir det inge sådant. Vi har satsat på helt andra grejer och när våran säsong blev som den blev så är jag nöjd med det priset jag faktiskt har kammat hem!
 
Nu ska jag fortsätta titta på lite serier och när Alex sedan går ut på kvällpromenad med sin hund sätter jag igång!

Publicerat den 2014-01-17 - klockan 19:08:45

Första gången...


Denna bild visar första gången Witezz låg ner i hagen och lät mig komma fram utan att hon ställde sig upp. Efter denna gången har hon aldrig ställt sig upp och vi har ett flertal gånger legat/suttit bredvid varandra och bara myst. En gång satte jag mig ner bredvid henne, lutade mig emot hennes mage och bara... bara satt där!
 

Denna bild visar den absolut första gången som jag och Witezz hoppade. Vi hoppade över ett otroligt läskigt dike och jag hade fjärilar i magen långt efter det! Efter detta var jag väldigt bestämd med att jag absolut ska hoppträna henne! Kanske inte med sikte för att tävla, men med sikte på att ha kul!
 

Denna bild visar första gången som jag red barbacka på Witezz. Jag var supernervös men jag litade på Witezz. Om jag minns helt rätt så skötte hon sig super bra, letade mindre spöken än någonsin tidigare, var lyhörd för hjälperna samtidigt som hon var väldigt skeptisk till den ovana fördelningen av min vikt. I dagsläget rider jag väldigt mycket barbacka dels för att vi har haft lite problem med sadel men också för att det är springa mysigt!
 

Denna bild visar första gången jag tävlade med Witezz. Det var en clearround i Rimbo och jag hade ett par ridstövlar på mig som gjorde att mitt ena ben domnade bort under framridningen. Det fick dock väldigt bra under själva programmet och vi kammade hem 59%! Jag var supernöjd, och ännu nöjdare är jag nu med tanke på hur resten utav året såg ut!
 
 

Publicerat den 2014-01-17 - klockan 13:40:00

Thank good it's friday

Det är fredag morgon, snön fortsätter att ösa ner i omgångar och jag har precis haft världens bästa sovmorgon. Att ligga och dra i sängen tills man inte längre kan ligga där är typ det skönaste som finns! Att sedan gå upp och äta frukost till sin favorit serie är pricken över i:et på världens bästa morgon.
 
En lektion i skolan och sedan hem. Fota, chilla, äta en god lunch. Idag blir en dag lugnare än någon annan och jag ska fokusera på att göra saker som gör mig glad och lugn. Ett välstädat rum, tända ljus, umgås med familjen och Alex, äta en god lunch, vara ute och röra på mig. Titta på mina serier med en klase vindruvor och lite nötter bredvid mig, ta hand om mig själv ordentligt och blogga massor, ja ni förstår, en girls night fast med inte bara tjejer, hehe!
 
En dag för bara mig helt enkelt!
 
 

Publicerat den 2014-01-17 - klockan 12:07:20

En hel timme tidigare

Idag har jag myst i stallet och myst utanför stallet. Mys, mys, mys över allt! När jag gick emot hagen för att ta in Witezz och förbereda henne inför en lång vila så gick hon mig till mötes. Redan där smälte mitt hjärta och jag vart utav någon anledning så otorligt glad över att se henne. Jag började brodda ur henne efter en kvarts letande efter verktyg ända tills sista brodden då jag får ett sms om att broddarna ska sitta kvar. Tur i oturen eftersom att den sista brodden vägrade att lossna och jag själv har varit lite skeptisk till att skruva ur dem. Så det var bara till att skruva i dem igen innan vi gav oss på resten utav kroppen. 
 
En ordentligt rykt fick hon och vi myste massor med klappar över hela kroppen, i hennes ansikte. Jag redde ut svansen ordentligt, någonting som jag inte har gjort på länge! Och sedan bjöd jag på en morot, och en till. Riktigt mysigt hade vi faktiskt och efter några egopics gick vi ut och jag tog tag i stallet innan Anna och Irrbloss kom tillbaka!
 
OCH VET NI VAD???!! Witezz knöl har blivit betydligt mycket mindre! Den "stora" delen har nästan helt sjunkt tillbaka och känns knappt alls längre! Jag hoppas att hela knölen försvinner tillbaka in i hennes kropp och aldrig mer visar sig igen!
 
 
Jag red sedan Prezige tillsammans med Anna och Pärlan och vi travade en hel del. Preztige skötte sig super bra, lyssnade ordentligt på mina hjälper och var mycket stadigare än sist jag red honom! Jag för den delen skötte mig också bra med nedtrampade hälar, framåt-pekande tår och en upphöjd blick! Detta är en av de största fördelarna med att rida Preztige = Jag rider i sadel och kan träna extra mycket på min sits!
 
Imorgon blir en hästfri dag, jag ska gå loss med min kamera och förhoppningsvis få till lite bilder som jag faktiskt är nöjd med! Det är en riktigt chill dag i skolan då jag börjar klockan 11 och slutar klockan 12 så nu ska jag verkligen se till att få någonting gjort!

Publicerat den 2014-01-16 - klockan 20:49:56

Jag dör prylhetsdöden

Ni vet dom där drömmarna man har om att hitta en trisslott på marken, skrapa den och inse att man just har blivit multimiljonär... Det drömmen svischade just förbi mina ögon när jag såg dessa shabrak ifrån BR.
 
 
Hur snygga är dom inte? Stilrena, snygg grå färg med en liten klick färg. Inte för mycket, inte för litet. Det med blå eller lila kant skulle passa så bra på Witezz. Jag skulle kunna matcha dem med en snygg tröja och sen skulle vi glänsa på träningarna! Vet att vad man har för färg på schabraket inte egentligen spelar någon roll, men visst känner man sig ganska bra när man har ett helt matchande set?
Vad tycker ni om shabraken? Något ni skulle vilja ha i eran garderob?

Publicerat den 2014-01-16 - klockan 17:10:00

Another snowy day

Dagarna är sig lika, om man säger så. Det är skola, hem stallet eller skola, hem, serier. Har kommit ikapp helt okej i matten så nu jobbar jag på under lektionerna för att inte hamna efter igen. Just nu håller jag på att läsa lite om den stora finanskrisen 2008. Vi har ett riktigt stort arbete i engelskan och samhällskunskapen där vi utifrån krisen ska förklara begreppen keynesianism och monetarism, på engelska. Ni äldre som läser min blogg förstår nog det svåra i att prata om politik på engelska, men till er andra kan jag bara säga att det här inte kommer bli lätt!
 
Efter skolan blir det lite alone-time eftersom att Alex är på möte och ingen annan är hemma. Jag ska prova vårt nya internet som sattes in i morse och sedan åker jag vidare till stallet. Witezz ska broddas ur, eventuellt åker alla skor av beroende på ifall C är hemma eller har lämnat verktyg till mig. Broddas ur ska hon iallafall göra och en avborstning får hon innan jag ger mig in i mockningen utav stallet. Irrbloss och Preztige ska också tränas men hur dem ska gå är för mig ännu okänt.
 
Det blir alltså en lugn dag i snön tillsammans med våra bästisar som följs utav en lugn dag hemma. Eventuellt spelar jag in/svarar på frågestunden så att svaren kommer upp i morgon, men vi får se hur det blir med det! 
 
 

Publicerat den 2014-01-16 - klockan 11:00:06

Ponnyakuten = Ryttarakuten

- Hur kommer det sig att det alltid är upp till hästen att anpassa sig efter vad ryttaren vill och inte tvärtom?

- Hur kommer det sig att våra fybenta kompisar alltid får ta skulden för våran i allmänt dåliga balans?

- Hur kommer det sig att hästen inte får alla förutsättningar till ett bra liv utan är dömd till att slava för människorna?

Gott folk, välkommen till ryttarakuten 2014. Här kastar vi upp ryttare i farten, ger oss fan på att den här hästen ska jag rida riddarspel med och den här hästen ska jag hoppa med, hänvisar till en ej legitimerad veterinär och ger hästarna dubbla signaler. Ingen, ingen, lyssnar på hästen men ändå får denne ta all skuld. Jag vet inte om jag Vågar titta på nästa avsnitt.
 

Publicerat den 2014-01-15 - klockan 15:10:20

Mig, mig, mig och ingen annan än mig

Snön dalar ner utanför fönstret och här sitter jag och tittar runt på olika bloggar. Läser minst 50 olika bloggar om dagen, kommenterar massor och försöker sprida lite glädje till er! Jag vet ju själv hur det känns när statestiken är lite högre än igår och blogg.se meddelar att en kommentar att anlänt, man blir glad i hela kroppen! 
 
Idag ska jag göra precis ingenting, typ. Jag ska gå hem efter skolan, ta fram kameran och fota lite innan jag slänger mig ner i sängen framför ett avsnitt utav Pretty Little Liars. En lugn dag med fokus på mig själv. Mig, mig, mig och ingen annan än mig. Kanske, förhoppningsvis, kikar jag in på bloggen fler gånger men risken för att jag somnar är stor, hehe! Så förvänta er inte så mycket! Dessutom verkar det som att blogg.se har gett sig f*n på att jag inte ska skriva om ponnyakuten eftersom att det för andra gången har försvunnit... Poff borta...


Publicerat den 2014-01-15 - klockan 12:47:18

"Live ifrån Calabasas, Kalifornien"

Ända sedan jag klev på bussen ifrån stallet har jag suttit och tittat på en livestream ifrån Justin Bieber's hus. Det är mycket spekulationer och bland annat Lil Za har blivit arresterad. Det händer egentligen inte så mycket på streamen då Justin sitter i ett garage, hehe. Men en presskonferens har varit där dem har berättat läget och som en sann belieber kan jag inte missa detta!

Men, eftersom att detta inte är en fanblogg utan en häst blogg så tycker jag att vi återgår till det normala! Allt var som vanligt i stallet. Jag kom dit vid 18, Irrbloss var i princip klar och vi körde ut på en liten tur. Han skötte sig bra, busade inte allt för mycket utan höll sig i kragen. Jag och Anna pratade om ponnyakutens första avsnnitt och jag spoilade i princip allt, hehe. Tyvärr han jag inte ta in Witezz och skruva ur hennes broddar utan faktum är att jag och Anna fick springa till bussen efter att ha tagit in alla hästar. Jag gör istället det på torsdag och ger henne även en ordentligt avryktning medan Anna rider en utav sina hästar hon ska träna.

Det blir lite snabbt, eftersom att jag ska fixa stallet men jag saknar henne redan, trots att jag kommer att träffa henne varje gång jag är i stallet, haha! Därför tar vi lite kvalitéts tid där vi kan få det! Men INGEN träning på något! Inge trickträning, inge hjärnträning. Vi ska bara va.

 
På tal om ponnyakuten så var det meningen att ett inlägg om mina tankar kring det första avsnittet skulle komma upp här men det inlägget har blogg.se trollat bort så jag får försöka skriva om det. Ni som har följt min blogg länge lär dock veta vad jag tcker och står för och därmed kunna lista ut ungefär vad som kommer att stå i inlägget, haha!

Publicerat den 2014-01-14 - klockan 21:02:09

Plans of the day

Witezz går på vila och det känns så otroligt tomt. Jag tänker på vad jag ska göra i stallet, lägger upp ridturen och kommer sedan på att hon inte ska gå... Det kommer att ta tid att vänja sig, hehe! Planerna för dagen är istället att köra Irrbloss medan Anna rider Preztige. Jag kommer, som vanligt på tisdagar, senare till stallet och vi skyndar iväg med hästarna. Men meningen är att jag ska hinna ta in Witezz och skruva ur hennes broddar åtminstone. Hinner jag inte det idag så får jag fixa det på torsdag, men då åker kanske hela skorna av i stället.

Hela dagen har bestått av lektioner där datorn inte ens har behövt startas. Därav den väldigt dåliga uppdateringen såhär på morgonkvisten. Jag hade sovmorgon också vilket med all säkerhet bidrog till att jag inte bloggade imorse. När jag kommer hem ikväll ska jag ta lite fler självporträtt, usch, och sedan titta på serier. Känns som att mitt liv är så otroligt händelsefullt. Längtar till den 26e, då blir det action!

Bussen går snart och jag borde dra av mig idrottskläderna och göra mig redo att gå ut till bussen! Fler inlägg kommer ikväll, ska skriva lite under bussturen! Tills dess får ni njuta utav synen på denna snygging nedan! Ni får inte heller glömma att fråga frågor i frågestunden två inlägg ner. 
 

Publicerat den 2014-01-14 - klockan 16:31:00

Fullt ös medvetslös

Lektioner utan behov av data idag, jag hoppas ni förstår mig!


Publicerat den 2014-01-14 - klockan 13:46:40

Träna, träna, träna

Har nu tränat judo, gått hem, gjort en pizza och sitter nu och äter lite godis. Känns bra! Jag trodde att jag skulle spendera mer tid vid bloggen idag men självporträttet tog mycket tid och sedan har mamma en ny regel som innebär "ingen data efter 20.00 de dagar då vi inte har varit i stallet" som sätter lite käppar i hjulet för mig!

Träningen gick i alla fall riktigt bra! Det märks att det var länge sedan jag tränade judo då jag på en gång fick väldigt ont i huvudet och inte hade någon ork att egentligen göra så mycket. 

Vägen dit var inte heller så jobbig som jag förväntade mig utan det var faktiskt ganska mysigt att gå dör i kylan. Jag och Thomas pratade väldigt mycket om allt mellan himmel och jord och jag hade ordentligt med kläder på mig!

Nu väntar jag på Alex som strax skulle komma över. Vi ska mysa lite framför tvn och invänta Paradise Hotel. Tittar ni på Paradise hotel, och isåfall vilka hejar ni på?!


Publicerat den 2014-01-13 - klockan 20:50:04

Det väcker känslor

Snön ligger kvar och för förstå gången i år huttrar man på väg till skolan och stiger in med rödrosiga kinder. Tårna blir isbitar och fingrarna förlorar medvetandet. 2 utav 3 lektioner är avklarade med mer än 50% filmtittande. Om det ändå hade varit en bra film...

När jag kommer hem ska jag ta ett självporträtt... Det känns obehagligt att ställa mig framför kameran när jag är som vanast att stå bakom den. Har som pricken över i:et en otrolig prestationsångest men inga som helst idéer vilket får min hjärna att arbeta på högvarv utan något som helst resultat. Jag vill ta något coolt, något annorlunda. Jag vill att porträttet ska skildra mig, men ändå inte. Vill jag blotta mig på det sättet? 

Judon slår igång ikväll och jag ser fram emot att få träna lite ordentligt. Vad jag inte ser framemot är att ta mig dit igenom snön och kylan. Det blir varma kläder på och en ordentligt promenad dit. Min lillebror tar nog sin "snow-bike" som han fick i julklapp. En lite smått avundsjuk 17-åring sitter här och önskar att hon också hade fått en kickbike med skidor istället för hjul, fast... ändå inte. 

Och nu har ni, i detalj, fått veta vad min dag består av. En minst sagt normal "jonna-utan-hästar-dag". Tråkig.
 

Publicerat den 2014-01-13 - klockan 12:52:42

47 dagar, 1128 timmar, 67680 minuter

Idag går Witezz officiellt på vila i ca 6 veckor. Efter att jag nämnde orden "trasig häst" så har allting verkligen gått utför. Hon har en knöl på magen som gud vet vart det kommer ifrån, hur den hamnade där och vad sjutton det är. Hon har röda fläckar i munnen som gud vet vart dem kommer ifrån, hur dem hamnade där och vad sjutton dem är. Hon hade en form av kolik igår, som visseligen gick över fort, och idag var hon halt. 

Tog in henne som vanligt, inga problem. Började sedan skruva i hennes broddar igen och plötsligt kan vi inte stödja på benet. Tog några steg i stallgången och både jag och A-K hajade till av hur hon gick. Detta övergick också till "mindre ont" senare och hon kunde skritta normalt men kände fortfarande av detta i traven. Förmodligen har det blivit något tryck av något slag, men jobbigt är det i alla fall! Hon fick alltså vila idag och istället var Anna snäll och lånade ut sin häst till mig.

På tisdag drar jag av skorna på Witezz, eller broddar åtminstone ur henne, och sedan får hon gå på en lite tidigare vila. Det har hon dock gjort sig riktigt förtjänt utav även om jag kommer ha riktigt svårt att hålla mig ifrån att pussas och tricka med henne. Vi sätter sedan igång den 1 mars med en förhoppningsvis FRISK ponny utan knölar och konstiga fläckar, med stadiga ben och en fungerande mage! Och tillsvidare kommer jag och Anna att turas om lite med Irrbloss och Prestige, i alla fall tills de andra russen sätts igång den 26 januari.
 
 
Med andra ord kommer det från och med nu bli väldigt lite prat om Witezz på bloggen och desto mer prat om Preztige och Irrbloss. Vill ni veta mer om dem är det såklart bara att fråga! Vi skulle kunna börja detta med en liten resumé utav dagen.

Preztige skötte sig superbra! Vi red en väg som han aldrig har gått på förut och det fanns mycket att titta på. En traktor körde upp nära och Preztige vart lite nervös, men gjorde inget mer än att hoppa runt lite på bakbenen. Han lyssnade på en tillsägning och mycket lugnande prat och vi kunde sedan rida vidare som om ingenting hade hänt! Det snöade som sjutton när vi red ut men enligt mitt tycke var det bara mysigt. Så länge det inte blåser mycket så gör det inte mig något!
 
Fina bilder blev det också, speciellt fina tycker jag att bilderna blir när man ser snön falla i bilderna. Det blir mer liv och rörelse i bilden även om Witezz, som är en perfekt modell, ställde upp sig så fint. Dessa får ni däremot se någon annan dag för nu ska jag kika på ponnyakuten som började sändas idag! Glöm inte att ställa frågor i frågestunden nedan!

Publicerat den 2014-01-12 - klockan 20:17:00

Frågestund

Har sällan frågestunder eftersom att jag aldrig vågar trycka på publiceraknappen med risk för att ingen ställer några frågor... Men nu ska jag ge det ett försök! Det trillar titt som tätt ner frågor i kommentarerna och har du inte redan fått svar på den så ställ den igen, här nedanför!

Frågorna kan handla om precis allt! Ponnytravet, dressyren, vad jag tycker om ditt, min favorit pryl i stallet, hur man byter header - ja allt. Bara fantasin sätter gränser och blir det mycket frågor kanske, men bara kanske, sätter jag mig ner och provar videoinspelningsfunktionen på kameran!
 

Publicerat den 2014-01-12 - klockan 13:04:00

Samma plats, samma tid, en annan dag

Idag är jag på väg till stallet igen! Med boken i min hand sitter jag just nu och läser. Det är ett ganska perfekt tillfälle att läsa och göra andra läxor här faktiskt, man har en bussresa på 40 minuter framför dig både dit och hem, så varför inte passa på nu när msn ändå börjar piggna till ifrån vinterlovsdvalan.
 
Dagordningen ser ut ungefär som gårdagen. Vad som skiljer sig är ifall A-K är i stallet eller inte men rida ut ska vi göra, och måla ska jag göra! Witezz ska broddar i idag, även om det inte var felet igår så tror jag att halkan har ett finger med i spelet och jag tänker då inte riskera någonting idag!
 
Kameran är med också! Det var den i och för sig igår också men, idag ska jag ta lite nya, vintriga bilder på Witezz och kanske de andra hästarna!
 
För övrigt är det målning och skolan som hägrar. Innan jag åker hem ifrån stallet så hjälper jag till och målar lite köksluckor i stallet och sedan sitter jag mig ner vid skolgrejerna igen! En helt vanlig helgdag med andra ord!
 
 
 

Publicerat den 2014-01-12 - klockan 09:37:00

När Witezz inte tar emot godis, då är någonting fel

Idag har jag...
- Lärt mig köra traktor
- Målat och tjänat... pengar
- Gått fyra varv runt hagen tillsammans med min prinsessa var 10e minut
- Ridit på den mentalt mest jobbiga ridturen jag någonsn har ridit på.
 
Att rida Witezz idag var... inte alls som jag hade förväntat mig. När jag satt på bussen och tänkte mig framåt i tiden såg jag en ponny som glädje bockade i den nyfallna snön, en ponny som glatt skakar på huvudet och drar huvudet i snön för att busa. Istället satt jag där på en ponny som var riktigt svettig efter att ha travat ca 100 meter och skrittat den övriga tiden. Hon kändes spänd redan ifrån början men vi alla antog att det var på grund av att hon inte hade några broddar i sig och att hon tyckte det var lite halt att gå över vägen. När hon sedan gick helt normalt på vägen utan minsta tecken på oro över att halka började jag bli orolig. Hon hade stora svettfläckar på halsen, ansiktet och under mig. Hon gick med tunga steg och var allmänt trött och seg. Tog inte skänkeln på en gång och var allmänt ofokuserad.
 
När vi kom tillbaka till stallet var hon heller inte villig att ens gå ut i hagen och efter att vi såg henne stå bakom ett träd med huvudet hängande istället för att äta sin lunch så fick hon på en gång komma in och bli undersökt. Ingen temp, lite låg i andningen och inget knorr i magen. Det var ganska upenbart att Witezz hade ont i magen och vi fixade lite melassvatten till henne, ett stalltäcke samt en ren box att stå i mellan det att vi var ute och gick var tjugonde minut. För varje gång jag kom till stallet och skulle gå ut med henne blev hon dock bättre och på sista promenaden sprang vi runt och busade, tricktränade och myste massor! Min lilla flicka hade ont i magen!
 
Som rubriken säger, "när Witezz inte tar emot godis så är något fel" och det var precis vad jag ska när jag gick tillbaka till stallet sista biten och tänkte ge henne en godbit. Inte kunde jag då föreställa mig att det var så illa som det var.
 
 
Jag har utöver 30 kg skuldkänslor och en tillfälligt sjuk ponny haft en riktigt mysig dag. Att köra traktor var inte alls så svårt och läskigt som jag alltid har trott. Jag har dock i hela mitt liv varit otroligt rädd för traktorer, så när jag helt plötsligt satt i förarstolen med handen på en av alla spakar så dunkade mitt hjärta tre gånger så fort. Det gick iallafall ganska bra och jag tror att jag, trots lite smärre missöden som att nästan köra över en ko, får en tumme upp utav Cissi!
 
Imorgon gör vi om allting igen, eller ja helst inte den sjuka delen. Men samma tid, samma plats, samma ponny men en aning friskare och broddar ponny! Ber ännu en gång tusen gånger om ursäkt, Witezz, för att jag missförståd Cissi och inte broddade i dig. Om detta är upphovet till spänningarna i din mage så kommer jag aldrig förlåta mig själv <3

Publicerat den 2014-01-11 - klockan 22:05:00

Äntligen!

Är nu på väg till stallet i snöyran, ja ni hörde rätt det snöar här! Äntligen är vintern här, och för att stanna enligt väderleksrapporterna! Det har inte kommit jätte mycket snö ännu men tillräckligt för att hästarna ska piggna till lite!

Witezz ska få komma ut och röra på sig idag och hon lär bara pigg! Jag hoppas inte för pigg dock då jag har lite ont i armbågen men det ska nog gå bra. Vi rider på som vanligt och myser till det extra mycket såhär i kylan! Stallet ska sedan fixas innan jag inträder "bakstugan", som vi kallar det. Jag ska måla lite fönster och luckor där inne ikväll och för första gången kan jag nog säga att det kommer bli ganska skönt och mysigt att få gå in i ett varmt hus och måla medan snön yr runt utanför det nymålade fönstret.

Mer har nog inte sen här dagen att bjuda på i stallväg utan jag tar en dejt med matteboken när jag kommer hem och lägger mig sedan tillrätta i sängen framför min serie! 

Har det kommit snö hemma hos er?

Publicerat den 2014-01-11 - klockan 09:37:44

Ju bättre ryttare, desto mer utrustning

Jag är en hoppryttare och därför måste min häst ha på sig en martingal, en hoppluva som matchar schabraket och min klädsel, benskydd både bak och fram samt en nosgrimma. Jag är en dressyrryttare och därför måste min häst ha på sig en snyggt schabrak med matchande benlindor på alla fyra benen, ett bett som gör att jag inte behöver använda tyglarna och en nosgrimma. Sporrar är också ett måste. Jag är en kusk och min häst måste ha på sig huva gjord av gummi med bomull i öronen, en slaggjord gärna av den modellen som sitter fast i svansen, skydd både bak och fram samt boots Varför denna prylhets? 
 
Jag säger bara - Less is more och kommer alltid vara det! Det här inlägget handlar inte om märkessadlar och dyra pikér, nej det här inlägget handlar om er "duktiga" ryttare och era hästar (packåsnor).
 
Strävar inte alla efter att behöva göra så lite som möjligt, använda så små hjälper som möjligt och ändå kunna komunicera med hästen? Strävar inte alla efter att ha en så självgående häst som möjligt och en så finslipad komunikation att ett enkelt litet pet med vaden gör att hästen utför ett visst moment. Strävar inte alla efter att behöva använda så absolut lite utrustning som möjligt?
 
 Lite fotograferingen innan ridturen - notera det bettlösa tränset och den bara ryggen!
 
Nu menar inte jag att alla ska rida runt i halsring eller repgrimma utan snanare att alla borde sig en funderare. Lösa problemet istället för att dölja det. Börja tänka annorlunda. Slår hästen med dig i vagnen så kan en slaggjord vara bra för säkerheten men varför slår hästen? Har hästen svårt för att jobba med ryggen så kan inspänningstyglar vara till mycket bra hjälp men behövs det verkligen?
 
Jag rider själv med sadel, bett och nosgrimma, men that's it, mer behövs inte. När jag och Witezz ska ut och skogsmulla i skogen så tar jag ett bettlöst alternativ för att inte störa henne mer än nödvändigt i munnen. Om Witezz gapar när jag rider, vilket hon gör, så funderar jag på varför hon gör det. Detta har också gjort att vi hittade problemet och kan nu åtgälda det. (Svar nej, problemet var inte att jag drog henne i munnen.) Jag har dock pratat med många hästmänniskor som uttrycker sina problem med sin ponny. "Han gapar så mycket, sparkar si mycket och nu är jag trött på det! Nosgrimman åker på imorgon och jag funderar på att sätta på ett par andra skydd..." Slog det aldrig dig att hästen gapade för att du var lite hård i handen eller för att hästen i fråga inte trivdes med bettet? Slog det aldrig dig att hästen sparkar med benen på grund av benskydden...
 
Less is more och kommer alltid att vara det. Jag kommer alltid överväga att plocka bort utrustning i första hand. Faktum är att det alldeles strax är dags för våran årliga "första-träning-på-banan" vilket innebär att all utrustning utom sele och huvudlag åker av och vi kör igenom hästar för att se vad som eventuellt ska tas bort och vad som eventuellt kan behöva sättas på. Hästen går kanske bättre med inspänningstyglar, sporrar, nosgrimma och ett skarpare bett men har hästen i fråga så mycket val? Och gör detta dig till en bättre ryttare? Det är frågan!

Publicerat den 2014-01-10 - klockan 16:31:42

Ett tafatt försök

Snö, regn, blask... Jag vet inte vad jag ska kalla det som just nu faller ner ifrån himlen men kul är det iallafall inte! Ska det komma snö så får det väl ändå snöa på riktigt, annars får det faktiskt vara för min del!

Planerna för dagen är en lektion i form av svenska. Mer lektioner än så har jag inte på dessa underbara fredagar och jag gillar det! Efter skolan går jag hem och vilar upp mig med matteboken framför mig innan jag går tillbaka till skolan för att fota lite i studion med Marre. En väldigt chill dag med andra ord och matteboken blir nog mitt största sällskap idag! Har en del sidor att jobba med så det är ju bara att sätta igång! 
 
Något inlägg kommer kanske upp senare, men förvänta er inte för mycket. Jag måste verkligen jobba matte! Men ni får ha en bra dag i blasket som faller ifrån himlen!
 
 

Publicerat den 2014-01-10 - klockan 11:01:00

Angående designer

Har de senaste dagarna fåt tin otroligt mycket kommentarer om gratis designer och headers och det känns som att jag behöver skriva ännu ett inlägg om detta.
 
Som jag har förstått det så kommer min blogg upp om man söker på google efter gratis designer. Vet dock inte vad ni har sölt på eftersom att jag inte hittar någon länk till min blogg, men hur som helst! Du kommer då direkt till inlägget där det står om att jag gör gratis designer eller eventuellt till inlägget på ponnysanning.se där jag kommenterade att jag gör gratis designer.

Vad ni som gör det dock inte vet är att jag också har skrivit ett inlägg om att jag inte längre gör gratis designer. Det tog väldigt mycket tid och jag vart nerbombad med mejl utav folk som inte kunde ta hänsyn till mina "regler". Jag la ner mycket tid på designer som satt uppe på deras bloggar 1 dag och sedan var borta för att jag inte hade tillfredställt deras behov tillräckligt bra, och detta trots att det klart och tydligt stod i "reglerna" att en viss beskrivning utav dina önskningar ska finnas med.
 
Så, med andra ord:
 
 
Jag säljer däremot designer med jämna mellanrum. Priset varierar mellan pengar eller kanske en länk framför ett x antal läsare men jag kan garantera att jag är en utav de billigaste. Du är mer än välkommen att skicka iväg ett mail om du är intresserad så kan vi nog tillsammans komma fram till något. Risken att jag avböjer din förfrågan finns, men är minimal då jag endast avböjer om jag känner att jag tar mig ann för mycket.

Jag hoppas att detta uppklarade en hel del frågetecken och att ni som är intresserade utav designer kan tänka er att betala en slant för jobbet. För en sak ska ni veta och det är att det är allt annat än lätt att koda en design, det kan ta upp till veckor, speciellt när kunden i fråga inte ger tillräckligt med information på en gång utan sedan ber en att ändra allting i efterhand...
 
Är du intresserad utav att köpa en design så var inte rädd att skicka iväg ett mejl till schnailgull@gmail.com. Har inget svar kommit inom tre dagar, skicka igen då det troligtvis har hamnat i skräpposten. Tack på för hand!

Publicerat den 2014-01-09 - klockan 21:57:50

En trasig häst

Witezz hade trampat upp ett sår vid kronranden ännu mer idag och jag håller på att bli galen på min klumpeduns till häst. Det enda positiva, om man nu kan säga så, var väl att jag åtminstone vet vad det här såret kommer ifrån. Håller annars på att få tuppjuck över den mystiska knölen som lever sitt egna liv samt hennes blåsor/röda märken i munnen som inte verkar särskilt pigga på att försvinna. Har ridit bettlöst och utan sadel ett bra tag utan minsta förbättring varken i munnen eller på knölen. En mystiskt trasig häst är vad hon är.. 
 
Ja, om hästar ändå kunde tala. För övrigt har vi haft det jätte mysigt idag! Hon visade inga tecken på hälta och vi red däför ut på en ytterst lugn tur ändå. Mest skritt och lite trav för att göra av med lite energi och sen räckte det! Broddarna är nu dessutom urskruvade och förhoppningsvis hittar hon inget annat att göra illa sig på! Myst har vi gjort i massor och förutom att jag har pillat henne på såret så har jag borstat henne ordentligt på det stället och tycker om mest - ansiktet. 
 
 

Vi fick sedan skjuts hem utav A-K som också hade varit snäll och fixat i stallet. En riktigt härlig dag i stallet fastän det regnade och inte snöade som de lovat. Imorgon är en kort dag i skolan, jag börjar 09.50 och slutar 12.05, egentligen en ganska ovärd dag men vid 13 så ska jag och Marielle fota i studion och tills dess ska jag råplugga matte.

Publicerat den 2014-01-09 - klockan 21:37:47

4 saker ni inte visste om Candlelight och Strumpan!

Det slog mig att jag faktiskt aldrig har gett er lite mer att veta om Candlelight och Strumpan som faktiskt syns här ganska mycket de också! Inte just nu, men annars! Därför får ni här 4 fakta vardera om Candlelight och Strumpan, undrar ni något annat är det bara att fråga!
 
Candlelight skulle ifrån början heta "miss bean"
Detta ändrades när hon kom till Granö stall och nu är hon istället döpt efter sin bläs som när hon var liten såg ut som ett stearinljus.
 
♥ Candlelight har 2 avkommor
Dessa heter Flashlight och Morninglight. 
 
♥ Candlelight är det 12e snabbaste stoet på volt och det 7e snabbaste stoet i auto på svenska och utländska banor!!
För att uppklara lite frågtecken så innebär "volt" att du har startat ur en volt, och "auto" betyder att du har startat bakom bil!
 
♥ Candlelight tyckte förut inte om att galoppera
När jag började rida henne "kunde hon inte" galoppera. Hon bockade, och bockade, och bockade, och bockade. Vi tragglade dock vidare och Candlelight har sedan dess till och med startat i galopp-lopp på Täby.
 
 
 
♥ Strumpan är vad andra skulle kalla "svår fångad" i hagen
Hon springer runt och leker lite tjuv och polis med oss, sen "oj då, här kunde jag visst inte komma längre" och så är hon fast. Hon är svår om man inte känner henne!
 
♥ Strumpan har potentialen att bli en riktigt farlig konkurent på travet
Hon har steget, hon har känslan nu sa hon bara lära sig att kombinera de två och skapa något riktigt snabbt!
 
♥ Strumpan kan allt!
Och då menar jag verkligen allt. Hon är en stjärna på travet, går bra i hoppningen, är snabb i galoppen och håller just nu på att utbildas lite i dressyr för att lära sig att jobba rätt med kroppen!
 
♥ Strumpan har en väldigt stark personlighet
Hon skiljer sig ganska mycket ifrån våra andra russ och är egentligen mer lik araberna till sättet. Hon ha ren hög integritet och låter inte vem som helst bara komma fram och klappa henne över allt.
 
 

Publicerat den 2014-01-09 - klockan 15:50:00

Trött som...

Är ganska nöjd över mig själv som kom i säng tidigt igår och sedan gick upp i tid i morse. Det var inte alls så svårt som jag trodde att vända tillbaka dygnet, men nu ska jag bara se till att hålla det såhär vårterminen ut! En lektion av tre stycken är avklarade och aldeles strax kör vi igång engelskan. Det är en kort skoldag med intensiva lektioner och jag kan redan känna hur min hjärna säckar ihop. 

Efter skolan bär det av till stallet. Idag åker jag med tre bussen och kommer hinna vara med ifrån början, ta in min egna häst och borsta henne själv. Visst är det skönt att komma till stallet och bara hoppa upp på pollen och rida iväg, men det är absolut inte så jag vill ha det! Idag ska jag borsta henne ordentligt, mysa och klappa henne massor och sedan rida ut på en mysig tur! Tanken är att vi ska köra lite hårdare än igår, hehe, men "hårt" blir det inte.
 
Vad mer som ska göras förutom att fixa stallet har jag inte så stor koll på just nu. Jag vet inte om någon mer är i stallet eller om jag och Anna är själva, men det återstår att se! Jag ska iallafall ha en mysig dag i höstvädret, som egentligen lovade snö idag men vi får väl se hur det blir med det!
 

Publicerat den 2014-01-09 - klockan 10:44:52

Total blackout.

Idag kan vi snacka om en lugn tur! Vet inte vart tiden tog vägen men helt plötsligt hade hela travrundan gått och vi hade till största delen skrittat runt och pratat. Lite trav blev det så klart men inte så mycket som jag hade planerat. Dessutom tyckte nog Witezz att jag men min pannlampa var alldeles för okoncentrerad och började genast att leta spöken så sista biten blev det lite flyttningar över vägen, lite halter och igångsättning samt lite jobb i traven för att få koll på hela kroppen!
 
Hon har blivit riktigt duktig i sina flyttningar nu faktiskt. Vi har en bra bit kvar men hon kan nu (ibland) flytta hela kroppen i sidledes, endast framdelen runt bakdelen samt bakdelen runt framdelen. Ibland slarvar hon och låtsas som att hon inte förstår vad jag menar och ibland är jag otydlig med hjälperna, men vi lär oss ju tillsammans. Slår dock vad om att både jag och Witezz kommer få någon slags total blackout när dressyträningarna slår igång och på 2 sekunder glömma bort allt vad flyttningar i sidledes heter...
 
Mer än så han vi inte med denna dag. Tiden vart knapp och inte hjälpte det att Anna inte hittade grimmorna eller att jag glömde lägga ut maten åt Strumpan så att hon blev arg och rymde ut. Skyndade iväg till bussen gjorde vi för att sedan stå där i 10 minuter att vänta. Så blir det alltid... Man stressar som sjutton för att hinna med bussen och när man väl, med andan i halsen, står vid busshållplatsen så tar bussen väldigt lång tid på sig. Är det däremot tvärtom, att man stressade lite för lite ja då är bussen väldigt punktlig! Nej, nu stänger jag av datorn och sätter på tvn, Paradise Hotel går på 3an och jag håller tummarna för att *** åker ut!
 
 
 

Publicerat den 2014-01-08 - klockan 21:43:00

Kommer inte på fråga

NU sitter jag på bussen mot stallet. Att ta tre bussen kom inte på fråga utan istället kollade vi på en film in i sista minuten innan vi slutade... Känns väl lite surt sådär att vi alla dagar utom 2 slutar 15.15 och bussen till stallet går 14.50, men jag och några i klassen pratade med vår mentor och hon skulle se vad hon kunde fixa!

Idag ska Witezz få komma ut och röra på sig och vi ska också planera lite kring mitt schema. Det känns som sagt lite surt med tiderna, speciellt senare när vi återgår till att träna hästarna 5 dagar i veckan men jag tror vi har kommit på en lösning som funkar.

Witezz ska få komma ut på en lite lätt runda. Det är ingen idé att kräva en massa utav henne så här innan vilan, men också med tanke på omständigheterna. Vi tränar istället på andra saker såsom min sits, känslighet och spökletande samt fokuserar på att ha skoj! Känns som ett helt okej upplägg eftersom att jag ibland tar tillfället i akt och känner igenom henne ordentligt.


Publicerat den 2014-01-08 - klockan 17:11:17

Min bästa vän.

 

Publicerat den 2014-01-08 - klockan 12:56:01

Första skoldagen

Hade förvånansvärt lätt att gå upp i morse om man jämför med de övriga dagarna på lovet där "tidigt" har varit att gå upp klockan 10. Det är som att min kropp visste vad som väntade när jag bara studsade upp ur sängen.

Snart går jag på fotolektion där vi eventuellt kommer att titta på varandras porträtt. Efter det väntar ett antal lektioner att pina mig i genom innan det är dags att åka till stallet. 15.15 slutar jag enligt schemat men jag håller tummarna för att vi, såhär första skoldagen, får sluta lite tidigare så att jag hinner med den tidiga bussen till stallet.

Jag hoppas på en bra första dag så att jag inte på en gång blir avskräckt ifrån skolan och såkallad "skoltrött"


Publicerat den 2014-01-08 - klockan 08:54:07

Bucketlist 2014.

Det finns så mycket jag vill göra det här året så mycket jag vill uppnå! Jag vill göra mer saker än vad jag i skrift kan uttrycka men samtidigt vill jag inte heller pressa mig själv och bli en sönderstressad artonåring. Jag har tänk otroligt mycket den här första veckan år 2014; "Ska jag har något nyårslöfte, vill jag ha något nyårslöfte, kommer jag ens att hålla nyårslöftet?" och jag har kommit fram till den brillianta idén att faktiskt ha ett nyårslöfte. Om jag bryter det så skadar det ingen annan än mig själv, skriver hon som om det inte vore dåligt nog.
Hur som helst, nedan föjer 4 punkter på saker jag vill ha gjort innan detta året har nått sitt slut samt mitt nyårslöfte!
 
Jag vill:
• Placera mig som top 3, gärna top 1, i Guldstoet
• Säga ja mer och våga ta chanser
• Umgås mer med både Witezz och andra "mänskliga" kompisar
• Vinna en dressyrtävling med Witezz
 
Mitt nyårslöfte 2014 är:
Att ta tag i mitt liv. Bli nöjd med vem jag är, hur jag ser ut och vad jag gör. Ge 120% på saker jag tar mig ann och samtidigt inte ta mig ann för mycket. Våga säga Ja men också våga säga nej. Det är enklare sagt än gjort, men vi kör igång på en gång! 2014 ska bli ett bra år, bättre än 2013.
 
Har ni läsare något nyårslöfte eller någonting ni har bestämt er för att göra inna detta året är slut?
 

Publicerat den 2014-01-07 - klockan 20:44:35

prio ett.

Bloggen har inte varit prio ett idag. Prio ett har varit att fota porträtt bilder på Anna och till hjälp hade jag Ella. Vi rände runt i skogen gick ner till badet ochinnan deta försökte jag lära mig att sminka andra. Inte ens det klarade jag av, utan min 12 årige lillasyster tog kommandot och gjorde sin sminkning själv... Personligen skyller jag på att jag är en stalltjej och att inget annat än mascara håller sig kvar länge nog för att någon annan än Witezz ska se det.
 
Bilderna blev helt okej, mörkret kom fort och då vart bilderna brusiga. Anna kunde fejkgråta men tårarna var för snabba för att komma med på bild och det slutade istället med oseriösa bilder på vattninga ögon och ett långt prat och vad som får oss att gråta. Några utav svaren blev blandannat döda kaniner, vållandet till våra ponnysars död och gamla barndomsminnen.
 
Resten utav den här dagen ska jag spendera framför matteboken, datan och tvn. Har äntligen börjat förja en ny serie, jag måste verkligen jobba lite till matte och paradise hotel är på 3an ikväll dessutom ska jag duscha och ta hand om mig själv lite. Måla naglar, smörja in mig, städa rummet och byta lakan i sängen. Allt för att dagen innan skolan börjar ska vara den bästa!
 
Vilket porträtt blev bäst enligt er? Rösta i kommentarsfältet. Viktigt att jag får svar eftersom att min beslutångest över vilken jag ska lämna in imorgon är hög!
 

Publicerat den 2014-01-07 - klockan 18:53:00

Beskriv era hästar med en bild

 
Om jag ska beskriva Witezz reaktioner så måste jag säga att "Strike a Pose and Snort like you mean it" beskriver allting otroligt bra, för det är precis vad hon gör! Illuztra, hennes mamma är expert på att göra det så kallade "velociraptor"-fnyset då hon ger ifrån sig ett högt och bestämd ljud ifrån näsan. Det ljuder kallade en gång till sig en mamma-älg och en kalv som sedan satte fart efter oss... 
Förövrigt har Witezz utfört de flesta utav ovanstoende "poser". Hon har väl egentligen inte bockat så mycket... Inte utav sådana här anledningar i allafall. Men med vilket bild skulle ni beskriva era hästar?

Publicerat den 2014-01-06 - klockan 20:06:14

En låååång dag senare

En minst sagt händelserik dag har förbi passerat och kvar väntar lite mys framför datan och tv:n. Vad vi har gjort idag är följande:
- städat och plockat in nytvättade täcken i garderoben
- ridit ut i en timme
- putsat 2 delar och ett träns
- städat sadelkameran
Och trots att det i skrift inte låter mycket så håller mina ögon på att gå i kors.

Witezz gick super bra idag! Vi red en längre tur men tog det väldigt lugnt. Lite trav här och lite skritt där, ingen galopp eftersom att Preztige var med men lika glad är jag för det för mysigt var det iallafall! 

Imorgon är sista dagen innan skolan börjar och jag ska tvätta upp massa kläder, jobba det sista i matteboken och fota porträtt bilder på Anna. Snälla håll tummarna för att solen kikar fram åtminstone en liten stund!! Förövrigt ska jag försöka komma i sängs tidigt så att själva uppstigningen inte blir något större problem, snoozningen har blivit ett problem...


Publicerat den 2014-01-06 - klockan 17:52:23

Countdown

Om två dagar är ett helt underbart jullov slut. Jag känner mig inte ett dugg utvilad utan snarare tvärtom och jag längtar nästan till skolan, rutinerna och det faktum att man alltid har någonting att göra där. Vad jag inte längtar till är ångesten över sena uppgifter, svåra prov och de tidiga mornarna, men det bra överväger de sämre, tack o lov!

Just nu sitter jag på bussen till stallet igen. Lagom till skolstarten börjar jag känna mig krasslig igen men är ganska säker på att det beror på mitt ovanligt kalla rum. Elementet står på 7an men ger inte av sig mycket mer värme än pm den skulle stå på 1an och att jag sparkar av mig täcket under natten gör ju inte saken bättre. Hur som helst så ska idag Witezz få komma ut på en tur. Det blir nog en lite lugnare tur speciellt med tanke på att inte känner mig 100. 2 stycken selar ska också putsas och den är jag och Anna officiellt klara med allt på vår att-göra-lista!!


Paraden igår var riktigt kul! Inte bara tanken av att få vara med på en parad utan alla kompisar man lärde känna. Allt skratt och det faktum att vi kunde gå omkring och sjunga Justin's låtar utan att på något sätt känna oss "dumma". Kallt var det däremot och jag kan väl erkänna att vi inte lyckades med alla våra uppgifter men kul hade vi iallafall och det var ju det viktiga!

Publicerat den 2014-01-06 - klockan 09:44:15

Livet utan hästar

Jag kan inte vara den enda i hästvärlden som ibland ställer sig frågan; Vad skulle jag ha gjort istället, om hästar inte hade varit 90% av mitt liv?

Resultatet av mina tankar har varit olika! Ibland har bilden utav en groteskt tjock människa i ett hus byggt av pizza kartonger och godispåsar dykt upp i mina tankar medan ett annat resultat var ett liv med massor av vänner, ett liv och en annan hobby i stil med kampsport, dans eller fri idrott. Jag är en tjej som tycker om att röra på mig om jag hittar motivationen. Jag drömmer om att bli en hurtig människa som mer än gärna kliver upp en halvtimme tidigare för att ta en morgonpromenad och sedan avverkar några timmar på gymmet efter skolan men eftersom att motivationen och orken inte riktigt finns så nöjer jag mig med att hålla mig borta ifrån godis så många dagar i veckan som möjligt.
 
Vad jag däremot vet är att mitt liv hade varit långt ifrån lika bra som det är nu. Av personliga anledningar vet jag med 100% säkerhet att hästarna, allt jag har fått vara med om och alla jag har lärt känna har förändrat mitt liv! När jag är bland hästarna eller i stallet så är det som att alla mina bekymmer bara försvinner. Tiden läker kanske inte alla sår, men hästar gör.
Publicerat den 2014-01-05 - klockan 16:03:09

Nu kör vi!

 

Publicerat den 2014-01-05 - klockan 13:00:00

Vad som gjorde denna dag speciell

Witezz var på ett riktigt bra och busigt humör
Det märktes redan när jag tog in henne vilket bra humör hon var på och då kan ju inte jag låta bli att skratta lite vilket reulterar i att det bara sprudlar av glädje runt oss.

► Jag släppte Witezz lös på banan och tillsammans sprang vi runt som galningar och busade
Det var absolut första gången jag har släppt henne löst utanför hagen och hon faktiskt har följt efter mig när jag som ett fån har sprungit iväg. Hon var helt galet söt när hon slängde på halsen, galopperade efter mig och tvärstannade framför mig. Hon bjöd också på en hel del trick och sen gick vi båda två glada in i stallet.
 
► Vi hade riktigt mysigt under ridturen
Jag, Anna och Ella red ut på våra pollar. Anna hade som tidigare sagt inte sin unga ponny utan den lite äldre vilket gjorde att vi alla kunde galoppera samtidigt och mer, hihi! Det gjorde vi också, inte jätte mycket men tillräckligt mycket för att både häst och ryttare skulle ha mungiporna uppe i öronen. Jag fick en brutal magvärk någonstans i mitten men det var ju inte mer än att jag hoppade av och gick en bit så var jag redo att hoppa upp igen!
 
Dagen har verkligen bjudit på mycket trots ett riktigt skitväder! Dyngsura och trötta kom vi tillbaka till stallet efter ridturen och satt direkt igång med borstning av täcken, benlindor och annat smutsigt ifrån garderoben. Det ända som återstår att göra på måndag är att putsa selarna vilket går fort om man egentligen tänker efter.  Man kan väl säga att det var tur i oturen att paraden sköts fram då jag tvivlar på att morgondagen hade varit ens i närheten som lika mysig som den här dagen! Fråga mig inte varför, det känns bara så! Men imorgon drar vi iväg till Stockholm oavsett väder. Ella bestämde sig för att hänga med så vi blir ett gäng på 3 stycken tjejer, 2 beliebers och en privat fotograf eller liknande, hehe!
 
Nej, nu ska jag ge mig ut i "mellandagsrean" som faktiskt egentligen är slut så jag får väl kalla det för rean, och leta efter pannband till mitt pannbandslösa träns. Kommer säkerligen hitta massor med annat som jag lägga i varukorgen, men vad som egentligen hamnar i brevlådan, det återstår att se!
 

Publicerat den 2014-01-04 - klockan 22:09:22

Changed plans

Som vanlig när det gäller mig, heller hur, haha! Paraden vart framskjuten till imorgon pågrund av regn och då åker jag och Anna till stallet idag istället. Jag kommer att missa judon på måndag men det är så värt det!

Vad som ska göras idag är att rida ut på Witezz, Pärlan och Irrbloss. Ingen Preztige vilket betyder mer galopp, hehe! Vi rider en lite längre, mysig runda och tar saker i den mån det kommer! Stallet ska sedan fixas och de sista täckena, lindorna och passarna ska borstas av. Lite tvättade täcken ska hängas upp på tork och sen är det lite småfix i stallet, vi gör vad vi hinner helt enkelt och taggar till paraden imorgon istället!


Publicerat den 2014-01-04 - klockan 12:41:56

Inte för stor, inte för liten

Kom för ett tag sedan hem efter en lyckad dag på Täby kliniken. Witezz skötte sig super trots att stället kryllade av snygga hingstar. Gnäggade gjorde hon massor men inget tramsande och fjantande! 145 cm vart måttet, precis som förra året, och jag är lika nöjd nu som då! Skulle absolut inte klaga om hon vart lite större, men hon är precis lagom!
 
Innan vi åkte var vi ute på en snabb tur tillsammans med Anna på Preztige och Ella på Irrbloss. Vi både travade och galopperade trots att rundan inte var särskilt långt. Vi red runt lite här och lite där, busade iväg i en galopp och travade sedan runt. Jag satte upp lite mål inför träningarna 2014 och vi har pratat lite om tävlingar och sådant.
 
Resten av kvällen har vi ätit lite tårta och god mat. Jag och Anna har fixat det sista inför paraden imorgon och nu ska vi alldeles strax sätt oss ner och spela lite hederligt kortspel. Umgås lite tillsammans jag, Alex, Thomas och Anna medan mamma åkte iväg med H och spelade "riktigt" kortspel. Det känns riktigt konstigt att vara hemma och att klockan inte är mer än 20... Vid den här tiden brukar jag precis ha klivit av bussen ifrån stallet.
 
Ja, ni har detta inlägg tagis ca 2 timmar att skriva och det känns som att jag borde avrunda precis här. Jag har haft en toppendag även om jag inte lyckades få ner det i skrift, det ska ni iallafall veta! Imorgon ska jag dessutom uppleva min allra första Justin parad och jag är sååå taggad!!! Jag har absolut ingen som helst aning hur uppdateringen kommer bli men nått inställt hinner jag nog fixa och mobilen kommer självklart vara med! Hoppas ni har haft och kommer ha en bra dag!
 
  
 

Publicerat den 2014-01-03 - klockan 20:03:29

Q/A


Svar: Ja, i regel är det bara jag som rider Witezz med undantag för ponnylägrena på sommaren och ifall jag är sjuk eller om det inge finns "tillräckligt" med hästar och det passar bättre att jag rider/kör någon annan. Det händer också att O eller min tränare hoppar upp någon gång ibland för att känna igenom henne eller hjälpa mig med något speciellt. Med andra ord, ja det är bara jag som rider henne förutom under vissa omständigheter!Svar: typsnitten jag har använt heter Frenchy och går att ladda ner på dafont.com. Mellanrummet i mitten har jag däremot fixat själv med hjälp av gimp/Photoshop!

Publicerat den 2014-01-03 - klockan 12:20:04

"Ja må hon leva... "

Jag är ännu en gång riktigt imponerad! 07.00 klev den hör morgontrötta människan upp idag för att göra pannkakor och vispa grädde för hand för att inte väcka mamma. Vilket vi i och för sig misslyckades ganska brutalt med och "överraskningsfrukosten" var officiellt körd... Men hon vart glad ändå, och bara det att det inte låg en ljusstake innanför presentpappret gjorde nog ganska mycket! Istället fick hon ett familjeträd med sönderklippta kort (minnen) som jag hittade i mitt fotoalbum!

Mer hanns inte med innan det var dags att åka till stallet och nu sitter jag här och hoppas till det allra yttersta att Witezz detta år har växt någon centimeter eller åtminstone inte krympt som förra året. Innan vi åker på mätning ska dock hästarna motioneras ordentligt och broddar skruvas ur. Det blir nog ingen vidare lång runda dels för att det regnar men också för att vi har en tid att passa men bara att få sitta på hennes rygg gör mig glad!

När vi sedan kommer hem ska mat lagas och tårta ätas! Mamma ska med andra ord firas och efter det går jag och Anna på kartongjakt. Vi ska göra Justin-masker men vi kom igårkväll på att vi förmodligen inte har någon kartong... Bra jobbat va!?
Publicerat den 2014-01-03 - klockan 08:37:11

All day long

Hela dagen har gått åt till att rensa bilder, lägga in bilder samt knåpa med mammas födelsedags present! Imorgon fyller hon år och innan jag och Anna åker iväg till stallet så ska hon få en frukost på sängen och självklart ett litet paket också! Det är lite kvar att göra, men jag behöver Thomas och Anna's hjälp till det! 

Med andra ord så blev jag hemma hela dagen, gick faktiskt inte ens upp ur sängen fören vid 16 och då gick jag direkt in i duschen och sedan ner på stan. Åt lite frukost-lunch-middag och sen tillbaka hem i sängen, haha! Vad jag ska göra nu är att fortätta rensa bilder. Jag har 3-4 mappar kvar att gå igenom innan jag officiellt kan lägga in bilderna i albumet "2013". Jag ska också knåpa ihop en skiss på loggan och jag räknar med att var klar innan 21. Tror ni att jag klarar det?

Jag är ledsen att bloggen har stått i princip tom sedan nyår, det är så mycket att göra och så mycket att planera. Det blir små snabba pauser till att skriva ett sådant här, egentligen ganska onödigt, inlägg. Men det är vad jag har att bjuda på just nu, ett onödigt inlägg... Jag hoppas att eran dag har varit med händelserik än min, om inte - välkommen in i klubben!
 

Publicerat den 2014-01-02 - klockan 19:45:15

Less is more

Efter att Cissi igår hade undersökt Witezz lite så bestämde vi oss för att ännu en gång plocka fram hackamoret. Jag rider nu alltså utan sadel och utan bett, men som man säger; Less is more! Superbra tycker jag eftersom att Witezz känns bäst på hackamoret än så länge, av alla de olika bettlösa alternativen vi har provat, och när hon dessutom snart ska gå på vila så klagar jag ju verkligen inte!

Hennes vila vart förresten uppskjuten. Vi hade pratat lite om att vila hela Januari, men istället får hon hålla igång till ca den 26e och sen vila därifrån till sista januari. Varför just den 26e, ja det får ni veta senare! Hon fick igår komma ut tillsammans med mig, Anna och Cissi på respektive hästar. Det gick bra tycker jag men så gjorde vi ju inte så mycket annat än att trava. En promenad fick jag också då jag följde med och fotade inkörningshästen lite.
 
Resten av dagen i stallet gick åt att göra någonting jag och Anna borde ha gjort för länge sedan. Men bättre sent än aldrig och nu är alla tävlingstäcken avborstade och klara för tvätt! Nästa på listan är att borsta av resterande benlindor samt tvätta transportskydd och putsa av tävlingsutrustningen. 
 
Kvällen avslutade med att se på "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" tillsammans med "Granö-gänget". En väldigt rolig film med precis lagom humor för min del haha!Har någon utan er sett den?
 
 
Dagens planer däremot är betydligt mycket mer ogenomtänkta. Idag SKA jag rensa bilder och sätta in i album på hemsidan. Idag SKA jag sätta mig ner och jobba på en logga. Sen vet jag inte så mycket mer men det lär väl bli att sitta här hemma och göra precis ingenting. Har egentligen ett otrolig sug efter att åka till stallet. Ta in Witezz och bara borsta och mysa, för att sedan sätta igång med de resterande grejerna som står på att-göra-listan. Huruvida det kommer till handling, det återstår att se!

Publicerat den 2014-01-02 - klockan 13:09:00

Jag är med och tävlar!Bästa Elvira [www.baraelvira.se] har just nu en tävling på sin blogg. Priset är antingen en reprgimma och ledrep eller en halsring. Gör som jag, var med och tävla! Länk hittar ni HÄR. Lycka till, det lär ni behöva eftersom att jag planerar att vinna!

Publicerat den 2014-01-02 - klockan 01:16:00

En översikt

Det är första januari idag. Vissa ligger bakfulla bakom en busshållplats, vissa åker till närmsta pizzeria för att äta frukost, lunch och middag medan vissa sitter upp på hästryggen precis som vanligt. En liten översikt över vad som är planerat in i framtiden tycker jag skulle sitta fint, inte bara för eran skull utan även för min egna.
 
Idag går Witezz inofficiellt, eller officiellt, på en månads vila. Det skulle kunna vara så att hon får gå lite lugna skritt och trav promenader i några dagar till men det är inte säkert. Istället för Witezz så ska Strumpan nu sättas igång vilket betyder att bloggen från och med den här veckan och en månad frammåt kommer att vara fylld av Strumpan. Ja alltså en annan ponny, inte strumpor.
 
Den 3 januari är det mätdags för Witezz och Irrbloss samt mammas födelsedag. Vi ger en frukost på sängen innan vi åker iväg till kliniken och kommer sedan hem med två stycken ponnys i en exakt höjd! Mamma ska självklart firas men det behöver vi inte skriva om här.
 
Den 4 januari åker jag och Anna in till Stockholm. Det är en parad för får frälsare, vår gud, Justin Bieber. Okej, ja inte riktigt så men en kul grej att få uppleva och då är bäst att passa på när man är i den absolut bästa fanbasen! Dessutom har vi ju tränat som sjutton (en gång) på att skicka upp kinesiska lyktor vilket kommer vara en del av eventet!
 
Den 8 januari börjar sedan skolan igen och jag har redan lite "måndags-ångest", även fast vi börjar på en onsdag. Jag vill ha lov, snö, vinter, tolktävlingar och avramlingar i den mjuka, förhoppningsvis fluffiga, snön.
 
Förutom detta ska småkillarna få komma ut på lite promenader med och utan sele eller sadel. De ska få komma upp och bortas och mysas med så ofta det bara går och lära sig allt vad häst nu för tiden betyder! Längre fram har jag inte sådär stenkoll på vad som händer, men jag vet att något händer! Det händer alltid något på Granö stall!
 
 
 

Publicerat den 2014-01-01 - klockan 18:37:00

Q/A

Svar: För att göra en lång historia kort så; för 8-9 år sedan kände mamma en person som kände en person som ägde massor utav fina hästar. Jag va en tjej i 8 års åldern som tyckte att hästar var det coolaste som fanns, vilket jag fortfarande tycker. Personer pratade sins emellan och vips så hade jag 11 nya medryttarhästar! Sen har det flytit på och vi har fått uppleva mycket i hästväg. Vi har också fått hjälpa till när som det har behövs och på något sätt har det under dessa 8 år så har det byggts upp ett förtroende. Ett förtroende som har gjort det möjligt för mig och min lillasyster att i princip ha "egna" hästar.
 
Svar: Bilden nedan är gjord i appen InstaFrame! Finns att ladda ner i appstore, osäker på ifall den finns på google play.
 
 

Publicerat den 2014-01-01 - klockan 14:17:00

1 januari 2014

Nyår är över, alla raketer (pengar) är uppsmällda och jag och Anna har officiellt skickat iväg en lykta upp i luften! Jag har sovit ut och ironiskt nog hade jag lättare för att gå upp idag jämfört med alla de andra dagarna då jag vaknat vid 12 och knappt kunnat öppna ögonen!
 
Planen för dagen är stallet! 12.30 går bussen mot stallet och då är det träna hästar som står på schemat! Antingen ska Witezz komma ut lite lugnt och röra på sig idag eller så går hon officiellt på vila! Ifall hon går på vila idag så får vi se vilka uppgifter jag blir tilldelad men vi avslutar i vilket fall kvällen med bio och god mat tillsammans med Granö-gänget. Ella kommer också ut ikväll men jag är inte säker på att jag hinner träffa henne.
 
Jag hoppas ni alla hade ett riktigt bra nyår och att ni är lila förväntansfulla som jag på år 2014!
 

Publicerat den 2014-01-01 - klockan 10:54:00