The road to success

Ja, efter att ha klappat katten, spelat farmville2 utan framgång och ätit lite frukost tänkte jag att jag kan skriva vad som får mig att tycka om en blogg, fortsätta läsa den och vad jag gör för att få de läsare jag har.
 6 viktiga saker att tänka på som bloggare:
  • Ha en "röd tråd" . Alltså antingen kanske du har en skvallerblogg, eller en dagboksblogg eller kanske en hästblogg, eller har du inget av de? i vilket fall som helst är det väldigt smart att ha en röd tråd. En blogg som svävar iväg och skriver om ditten och datten utan någon som helt sammahållning blir lätt tråkig att läsa En röd tråd kan vara allt från humor, hästar, kändisar till tankar/frågeställningar, citat eller dagbok. Självklart kan du ha flera olika trådar.
  • Tänk på hur du skriver och till "vem" du skriver. Det är aldrig fel att ha ett bra skriftspråk, det får läsarna att se texten på ett helt annat, moget sätt - än om du stavar fel här och där och inte har särskilt bra grammatik. Ta inte den lätta vägen, det kanske är lättare att skriva asså men det är lite finare att skriva alltså.. Svär inte heller alltför ofta på bloggen. okej att sticka in ett liten "fan" här och där men det ser inte bra ut med 3-4 svordomar i varje inlägg.
  • Bilder är alltid roligt. En blogg med fina bilder blir alltid roliga att titta på. Har man ingen bra kamera och inga fina bilder att lägga ut (efter egen smak såklart) så leta på google, släng in ett citat som passar till texten, rita lite i paint eller ta en "ful bild" och överredigera den så pass att den blir fulsnygg.
  • Skriv om saker som folk kan relatera till. Det blir alltid intressantare om man känner igen sig i texten. Detta kan liknas med en film, ju mer du ser dig själv i filmen desto mer "tagen" blir du av händelserna.
  • Designen och headern är alltid viktig. Den ger ett första intryck samt ett helhetsintryck. Personligen gillar jag stilrena bloggar som inte har "för mycket på gång". Typsnitt som är enkla att läsa men ändå väldigt fina i både fet och kursiv stil.
  • Var personlig! Var dig själv, i skriftligt format - är du en sprudlande glad tjej utanför bloggen. varför inte vara det på bloggen också?
  • Tänk på attityden i dina inlägg. Även om du vill dissa något riktigt ordenlitigt så kan man göra det på ett trevligt och moget sätt. Och glöm inte att hissa något då och då också!
För att få läsare:
  • Länka din blogg på tillexempel facebook/twitter/instagram men tänk på att inte alltför ofta be om följare. Då verkar man bara desperat. Skriv istället typ: " Idag har jag varit med kompisar, bloggat lite (www.schnailgull.blogg.se) och sedan bar det iväg till stallet" alltså gör det inte för uppenbart att du vill ha fler läsare.
  • Kommentera mycket på andras bloggar och skriv med din blogg i url-fältet. Ställ kanske en fråga och säg att du är väldigt tacksam för svar - på din blogg. Då blir de tvugna att klicka in på din blogg och det här designen och uppbyggnaden av dina inlägg gör resten av jobbet. Är de intressant så kommer de att komma tillbaka!
  • Var med i bloggtävlingar. Bloggtävlingar om allt från länkning till fina saker. Skapa egna små tävlingar om du har lite större antal läsare 30+?  Av egen erfarenhet vet jag att man ofta tittar på de som bloggar tillhörande de som har kommenterat inlägg på tillexempel Nellie's blogg.
Nu måste ni tänka på att det här är mina åsikter och så jag gör. Jag garanterar inte att det här hjälper ens en smula men jag hoppas  att det hjälper och om inte annat gav inspiration till andra egna ideér!
 

Publicerat den 2012-10-26 - klockan 12:08:00





» a

super fin blogg!

2012-10-26 » 14:02:06

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback