You can't have a better tomorrow if you don't stop thinking about yesterday

Behöver jag säga att Witezz gick som en dröm idag också. Det är något med den där ponnyn som gör mig på ett sådant bra humör, jag bara vill lyckas med allt vi tar oss ann. Just nu tränar vi "stenhårt" inför dressyrtävlingen den 29e september, och med stenhårt menar jag inte dressyrlektioner en gång i veckan utan snarare uteritter. Uteritter där jag kräver att hon är framme för skänkeln, att hon tar skänkeln, att hon är stadig och lyhörd och hejsan hoppsan.
 
Witezz har hittills skött sig exemplariskt och eftersom att jag imorgon är helt själv i stallet - om jag inte tar med mig Alex - så bestämde jag mig för att under dagens ritt gå in på en äng och jobba igenom henne i alla gångarter. Hon skötte sig så otroligt bra så att det kändes som om jag bara satt där och red. Jag kunde koncentrera mig på min sits och sådant som man annars blir lite slarvig med när hästen tar all koncentration. Det som gick sämst idag måste jag nog säga var vänster galoppen. Jag vet inte om det berodde på att hon vart trött eller just för att vi red på våran galopp-intervall-äng och vänster varv är varvet som mest bjuder in till att accelerera iväg i fullgalopp upp för sluttningen. Hur som helst vart allt knasigt i det varvet och jag valde att avbryta såfort det gick någorlunda bra.
 
Som sagt är jag själv i stallet imorgon. Anna och Thomas skulle åka iväg på någon skolresa men tiden stannar inte upp för det. Witezz och Strumpan ska få komma ut och röra på sig lite. Strumpan ska få gå några varv runt travrundan i olika tempoväxlingar. Vi ökar på raksträckorna och joggar/skrittar på dom korta sträckorna. Witezz ska få ta det lite lugnt, jag kanske tömkör henne med selar av och hoppar upp barbacka bara för att jobba igenom hennes vänstra varv i galopp, eller så rider jag ut barbacka, går ner till vattnet och myser och sen går i på en äng eller något och jobbar igenom vänster galoppen. Hur jag än gör så ska vänster galoppen jobbas igenom ordentligt idag!
 
 
Jag bjuder på några mysiga bilder jag tog ifrån bussen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat den 2013-08-28 - klockan 21:32:48





» Julia

Fina bilder!:)

2013-08-31 » 12:29:04

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback