Ett hästigt år senare

År 2013 har alldeles strax nått sitt slut och vi välkomnar 2014 med ett stort leende! Nyår spenderas med Alex och familjen, precis som förra året och tillsammans skålar vi för ett bra 2013 men ett bättre 2014. Mitt 2013 har varit fullt med hästar, plugg och Alex! Det har varit motgångar men också framgångar, mycket har förändrats och mycket har stannat kvar.
 
"Mina mål 2013:
Starta Witezz i dressyr och hoppning. Förhoppningsvis gå vidare från Clearounder.
Sänka Candlelight's rekord till uner 1.50.0 och Strumpan till under 2minuter.
Få en bättre "attityd" sluta klaga så mycket, se det positiva i allting och skapa en bättre stämning!
Prestera bra i skolan.
Gradera till halv oranget i judon och ev börja träna flera dagar."
 
Jag tycker faktiskt att jag har uppfyllt mina nedskrivna mål väldigt bra. Jag har visserligen inte tävlat Witezz i hoppning mer en än gång, vilket slutade i katastrof men de andra är check, check och check! Candlelight's rekord sänktes ganska snabbt ner till under 1,50,0 och samma med Strumpan. De målen var snabbt avklarade och vi rullade vidare med lastbilen emot nya utmaningar. Jag hade flera mål, dels några som jag helt enkelt inte skrev ut på bloggen och dels några som kom vart efter som. Några utav dessa mål var bland annat att vinna guldstoet, kvala till Nordiska mästerskapen och sen självklart vinna det senare kom även målet att bli kuskchampion på Gävle, men man kan inte ha allt och en fjärdeplats i guldstoet och vinnare av championligan är ju inte helt fel det heller, haha!
 
 
Witezz och min bana har bokstavligen gått upp och ner hela tiden. Ett tag låg vi på top och levererade träning efter träning. Vi kom 4a i vår första L:B med 73% och sen kunde det bara gå sämre. Vi har stött på allt ifrån läskiga dressyrstaket till partytält ute på tävlingsplatserna och känslorna därifrån har varit blandade. Ibland har jag trots dåliga resultat åkt hem med ett leende på läpparna för att jag ändå var nöjd med våran insats och vissa gånger jag har kämpat för att hålla tårarna inne. Det har inte varit lätt, men det har absolut varit värt det! Jag har lärt känna Witezz otroligt mycket mer och kommit mycket mycket närmare henne! Jag har lärt mig att värdera andra saker högre än en blågul rosett även om det också är ett av mina mål! Vi har båda utvecklats mycket och lärt oss både det ena och det andra!
 

 
Jag tycker absolut att min inställning till saker och ting har blivit mycket, mycket bättre! Jag tar åt mig skulden om skulden är min, jag har blivit en bättre människa att umgås med på tävlingslatsen och jag ser det postiva i det som är och försöker att sprida glädje snarare än missnöje. Oavsett vad som händer så finns det säkerligen någonting bra i det hela. Även om jag blev diskvalificerad i mitt lopp så gjorde hon en väldigt bra start, eller var jätte duktig vad gäller hanteringen på tävingsplatsen eller var snäll vid lastningen. Ja ni förstår, jag ser ingen mening i att gå omkring och älta vad som har hänt utan tar med det bra ifrån varje upplevelse och går vidare.

Förövrigt har detta år bjudit på mycket blandad kompott. Jag var i Barcelona tillsammans med C, T och A. Vi hade ponnyläger där Witezz lärde ut stretching och skrämde livet ur en av deltagarna. Jag har jobbat på världens tråkigaste sommarjobb och även om jag fick lönen som sagt så skulle jag aldrig göra om det. Jag köpte en systemkamera, äntligen, och den har använts flitigt på både tävlingar och träningar. Jag och Alex var i på restaurang och bio då vi idecember firade ett helt år tillsammans! Jag har också deltagit på eventet hästensdag och representerat ponnytravet tillsammans med Candlelight. Bloggen har fått sig ett riktigt lyft och jag har även där förbättrat mina färdigheter och utvecklats till det bättre. Både designandet, skrivandet och statistiken har fått sig ett ordentligt slag i rätt riktningt och jag hoppas verkligen att det håller sig här!
 
Jag är jätte nöjd med året 2013. Självklart finns det saker jag ångrar otroligt mycket men det finns också mycket som jag aldrig skulle ha gjort annorlunda! Mina mål för 2014 kommer i ett serparat inlägg senare ikväll men jag är jätte nyfiken på att höra vad ni tycker om erat 2013. Nämn minst en sak ni inte hade gjort annorlunda och en sak ni hade velat göra annorlunda ifall ni hade behövt återuppleva 2013.

Publicerat den 2013-12-31 - klockan 14:00:00






Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback