Hästar lyckas med allt

Preztige hade idag, på något sätt, lyckats trampa sig på utsidan av ena framhoven med sina nya broddar och dragit upp ett litet sår så jag fick leka docktor och göra ett fint omslag med bomull och vetflex. Det är ju tur att man har lärt sig lite! Han haltade dock inget så vi tog en liten tur på honom och Witezz ändå. Mest skritt, men lite trav också, det var ju ganska hårt på vägarna så onödigt att ta i allt för mycket när han också har ett sår.
 
Witezz vart rädd för en isfläck dessutom och tänkte vända, men jag var snabb och vände tillbaka, kanske lite för snabb dock vilket resulterade i ett fint litet sår på nosryggen. Vi kommer inte alls överens, jag och sidepullen och inte heller Witezz tycker om den något vidare, så jag pratade med Cissi om andra bettlösa alternativ och vi ska titta lite på en Bosal som hon hade, har tittar upp lite om den och för att vara ärlig känns det ganska motigt.
 
En bosal, som jag har fattat det, är ett träns med tyglarna fästa under käken. Det används främst i western men många använder detta vid inridning också av någon anledning. Den ger ett annat tryck och funkar nästan lite som neckraining - gå undan för tryck - alltså typ som när man rider med halsring... Jag har ju velat rida in Witezz i det och har ju ridit med en "halsring" och träns ett antal gånger men att helt övergå till sådan typ av ridning sådär huxflu känns ganska riskfyllt... Witezz utnyttjar gärna mig och tar precis allt hon kan få! Men jag är öppen för förslag och självklart kan jag testa!

Har någon här tidigare erfarenheter av ett bosal?
 
 
 

Publicerat den 2013-12-03 - klockan 21:13:00





Sidepull funkar jättebra på min polle, jag har dock nosludd på för jag tycker inte alls om den hårda repnosgrimman för han får skav av den.
Har det bettlösa som finns att köpa på Hööks också, det med korslagd käkrem, och tycker jätte mycket om det! Det kanske vore något för er? :)

2013-12-03 » 22:52:28

Jag tror att jag har ett sånt som du menar! Och min häst älskar det! Varje gång jag tar fram det så blir han glad och posetiv!

Jag köpte det främst för att Picasso blev jätte het när man tog tag i honom när han skulle ta det lugnt, han är helt omvänd, för om man har låga tyglar och rider så tar han det jätte lugnt i alla gångarter! Jag vet att man alltid ska ha kontakt med munnen egentligen men det funkar bra för oss i alla fall, och nu kan jag ta i honom utan att hen blir het, tack vare det bettlösa!

Här finns bilder på mitt om det ä ett sånt du menar!

<3 Min ridhistoria!
<3 3 dec = lucka 3 = länkning 3!

http://jessicaborg.horseworld.se/2013/12/03/min-ridhistoria/

Kram! :)

2013-12-04 » 08:20:51

Ojj skrev fel länk i förra kommentaren!

Här är den riktiga:

http://jessicaborg.horseworld.se/2013/10/31/torsdag/

2013-12-04 » 08:22:31

Skrev fel länk i förra kommentaren, hör kommer den riktiga!

http://jessicaborg.horseworld.se/2013/10/31/torsdag/

2013-12-04 » 08:25:04

Tack!

Älskar din design och header!!! :)

2013-12-04 » 08:39:55

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback