Vilken toppenstart på den här helgen - Dressyren

Var så laddad för dressyren igår! Jag och Witezz, ny duschad häst, nyputsad utrustning, asdålig träning dagen innan - ni vet, dåligt genrep ger bra premiär -. I flera veckor har vi finslipat inför den här dressyren, taggat tusan och verkligen sett till att vara på topp!
Sen stannar Witezz på första momentet - inridningen - och vägrar gå frammåt.
 
Jag var arg, inte på Witezz, eller jo lite... hehe, inte på mig själv, utan på domaren.
Hon såg hur rädd Witezz var för de där jäkla tältet dom bara var tvungna att sätta upp. Hon såg att Witezz inte ens vågade gå fram till det, och verkligen inte förbi det. Ändå blåser hon i pipan efter att vi har kommit förbi tältet 1 gång. Med andra ord, Witezz stannade å medellinjen och där stod vi. Öga mot öga med domaren och tältet. 
 
Efter några minuters kämpande, många volter och mycket skänklar så var hon tvungen att blåsa av. Vi var uteslutna innan vi ens kommit in för att rida på programet. Åh så jag grät. Grät så otroligt mycket. Varför, varför, varför. Varför sätter dom upp ett jäkla partytält på en ute-dressyr? Varför blåste hon av sådär tidigt? Varför gick inte Witezz frammåt.
 
Som tur var var hästen efter struken och efter att jag ridit ut från banan ropade domaren på mig, bad mig hämta ett spö och komma in och faktiskt rida igenom programet, dock utan bedömning. Men lika glad är jag för det, med tanke på att jag skulle starta L:B1 efter. Samma bana - samma tält..
 
När jag red in med spö lär det ha sätt taskigt ut. Men Witezz var fjantig. Och för att överhuvudtaget komma runt i L:Bn så var jag tvungen. När hon väl gick, var hon super fin!

L:B gick bättre. Utan spö denna gång, men sporrar på! Hon stannade och tittade först men efter några skänklingar gick hon fram. 
Långsidan var fortfarande jobbig, och hon rusade liksom ifrån mig där, tittade jättemycket och så, men hon gick frammåt så jag klagar inte! Vår fokus låg inte på den höga procenten längre, utan fokusen låg på att komma runt rundan, överhuvudtaget få ett protokoll och vara nöjda.
 
Och nöjd var jag! ALDRIG, ingen träning överhuvudtaet har vår ökade trav funnits där. Det har varit alldeles för lite skillnad, ingen skillnad alls eller så har hon galopperat.
Igår var jag helt mållös, vi fick en sjua på den ökade traven i L:B. Jag blev nästan tårögd när jag läste det.
 
 

Jag är superdupernöjd med mina och Witezz prestationer. Akdrig har Witezz gårr så bra och fint med mig som hon gjorde på framridningen, aldrig har vår ökade trav varit så... ökad. Man får inte glömma att Witezz bara är 5 år. Igår var vår första riktiga tävling, och hon är redan så pass bra att hon skulle kunna placera sig i L:B. Vi Vi ska bara jobba lite mer miljöträning. witezz behöver mogna lite i huvudet - resten har hon. Jag ska bli ännu bättre på att rida, för klart det hade kunnat gå att driva fram henne även om tältet var läskigt.
 
Fick många kommentarer av folk att dom tyckte att Witezz var jätte fin, att hon var otroligt söt och att det var jätte synd att hon inte vågade gå fram till tältet! 
 
Vi taggar om inför nästa dressyr! Det kan ju bara gå bättre, haha!
 
(film kommer)
 
 

Publicerat den 2013-07-06 - klockan 20:03:00





» t

åh jobbig början! Men L:B n såg fin ut

2013-07-06 » 23:09:01

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback