If your horse doesn't care, you shouldn't either

Idag var första dagen på jobbet där jag faktiskt fick göra något...


Därför känns det extra bra när jag får åka till stallet och prestera 110% på ridbanan. Efter jobbet drog jag alltså iväg till stallet. Eller rättare sagt, till ridlektionen. Fick åka direkt dit eftersom att allt blev så sent med jobbet och bussar. 
 
Hur som helst red vi programridning idag! Jag red igenom L:C1 två gånger och L:B1 en gång. Vi värmde upp som om det var riktig tävling, men med kommentarer från Sofia som inte kunde låta bli att coacha oss ändå!
Allt gick jätte bra, Witezz skötte sig super som vanligt, men blev väldigt trött mot slutet vilket man märker på hennes brist på koncentration som blir ännu värre än vanligt.
 
L:C1
Red som sagt programet två gånger. Gjorde det just för att jag och Witezz av någon anledning har större svårigheter med L:C1 än L:B1. Första gången kändes det lite svajigt, vi kom inte riktigt in i någon rytm och det kändes som att man bara... bara red liksom. Inte bra alls om man frågar mig. Så efter att Witezz fått pustat lite bestämde jag mig. Jag tänkte igenom allt som Sofia hade sagt + allt som jag tyckte.
 - Upp och fram med handen, bjud in Witezz till en högre och mer bärande form
 - Håll koll på bakdelen, innerskänkel möter yttertygel och innertygel möter ytterskänkel.
 - Visa skillnad i tempo ökningarna
Sen bestämde jag mig själv för att verkligen fokucera på att trampa ner foten i stigbygeln!!! Varje gång jag rider dressyr, speciellt när jag rider program, så kommer jag alltid på mig själv med att dra upp knäna, precis som förut, vilket resulterar i att stigbygeln bara hoppar runt där nere och gör ingen nytta alls.
Därför gick andra gången bra mycket bättre och förutom att jag måste komma ihåg att få igenom högerställningen så hade Sofia inget att säga.
 
L:B1
..gick super bra! Witezz började bli trött och blev som sagt ganska okoncentrerad men jag krävde ju inte någon elitdressyr. Men jag red bestämt, koncentrerat och mjukt. Ett stadigt tramp i stigbygeln, höjd hand och ordentligt nedsitt i sadeln - för det mesta. hehe.
Vägarna var bra, igångsättningar och avsaktningar var bra. Det enda jag verkligen måste öva mer på är den ökade traven. I L:C1an där man får rida lätt är det inga problem, men vi har inte riktigt kommit in i nedsittningen än så det är bara att träna på.
 
Blev tyvärr inga bilder.

Nästa vecka rider vi ännu en gång igenom programen, men denna gång agerar Sofia domare. Hon kommer sitta i sitt lilla bås och notera ner på ett protokoll/papper och ja. Tänket är att det ska vara som en tävling.
 
Nu ska hästarna vila imorgon igen, tydligen och på jobbet ska jag bara göra intervjuer, behöver med andra ord inte ens visa mig på kommunhuset - Hej, hallå sovmorgon!
Vi hörs imorgon!
 
 

Publicerat den 2013-06-27 - klockan 23:48:03





Hon såg verkligen fin ut! Som du säger gjorde ni vägarna super!
Ni kommer bli svårslagna :)

2013-06-28 » 00:12:24

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback