Sometimes you win, sometimes you learn. This time i won!

Nu ska ni få veta hur det gick i lördags! Anledningen till att jag inte har bloggat tidigare är för att jag har firat påsk, sovit ut och utklassat Anna och Alex i monopol!

Lördagen var super! Strumpan är en helt ny häst. Från att vi inte har kunnat köra henne i sulky för rädslan att hon ska sticka/slå/resa sig till att jag kan köra i sulky med ett lätt stöd i tyglarna och vinna första loppet för säsongen på nytt rekord. Strumpan har alltid varit och är fortfarande en otroligt känslig häst. Man behöver vara väldigt lugn i hela sitt sätt att vara runt Strumpan och alltid visa tydligt vad man vill, men med små hjälper.

Igår var Strumpan som ny. Hon gick lugnt och koncentrerat trots storhästarna som gick runtomkring henne. Den nya balansering passade henne perfekt och tack vare at hon lyssnade på mig, kunde jag lyssna på henne. 

Först, fick vi en tjuvstart, hehe. Men sen fick vi till en perfekt start och allt jag kunde tänka på var "Ta det lugnt i början, driv inte för mycket." och väl egenom första kurvan fanns det 2 ord i mitt huvud "Ta ledningen"
Vi kom upp i täten ganska fort, sen låg vi 3a och 2a ett bra tag. På upploppet var det vinna eller försvinna och vi var 3 stycken på rad, jag och Strumpan i mitten, som kämpade om segern. Den yttersta hästen föll bort och jag ville verkligen vinna! Strumpan började bli ostadig och jag kände att jag pressade henne för hårt, var tvungen att ta in för att inte få målgalopp och vann med ett huvud.
Kan ni tänka er min nervositet och adrenalinkicken man får? Jag kände samma lycka igår, när jag passerade målstolpen, som i mitt allra första lopp med Candlelight då jag vann och sänkte hennes rekord. Jag kunde knappt prata, munnen gick från höger öra till vänster öra och jag väntade bara på att de skulle ropa ut mitt namn ur högtalarna som segrare.
Jag vann ett täcke, blommor, rosett påskägg och pengar. Sen körde dom en segerintervju också eftersom att det var stortrav. Nu laddar jag om inför nästa lopp och hoppas att det inte går utför efter att jag har lagt ribban högt.
 
Alex var dessutom med mig hela dagen och hjälpte till med det som skulle göras och, såklart, hejade på mig vilket gjorde allting ännu roligare. Att vinna första gången Alex är med och ser mig tävla - lycka.
 
 
↓ Upploppsfilm ↓

Publicerat den 2013-03-31 - klockan 16:40:34





stort grattis!

2013-03-31 » 21:06:04

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback