Vad tycker jag om...

Inlägget är inspirerat av Lovisa!
 
...Ponnytiden?
Ponnytiden är så otroligt viktig. Jag blir helt ledsen i ögat och nästintill arg när jag läser att tillexempel Nellie Berntsson vill gå över till storhäst innan hon fyllt 14. Varför? Det är sån sjukt stor skillnad på storhäst-tävlingar och ponny-tävlingar. Inte bara svårighetsgraden eller höjden utan även stämmningen. Där handlar det om att vinna och prestera bäst. Vi på våra ponnysar är i princip glada ifall vi kommer runt hela banan. För vissa räcker det och vi åker hem lika glada som om vi hade vunnit varenda klass. Man har 18 år på ponny, är du inte för lång så ta vara på de åren!
 
...Spö, sporrar, hjälptyglar och skarpa bett?
Min åsikt om dessa, ja alltså det är hjälpmedel. Välj själv, men använd de rätt!  Jag ser så många när jag är med Anna på hopptävlingar som spöar sin häst med fel anledningar eller trycker in sporrarna i hästens sidor. Självklart får du använda sporrar och spön etc. Tycker faktiskt hela den här "förbjud-spö-även-inom-hoppning" debatten är helt sjuk. Att man inte har spö i dressyren är ju logisk. Hur ska domarna då veta ifall du spöar fram hästen eller om du rider fram hästen. Men hoppning är en helt annan gren, man använder spöt som hjälpmedel att påminna hästen om att hoppa etc, däremot tycker jag att dom borde ha en regel att dom får dra in spöt. Dvs stoppa rundan och ta spöt ifrån ryttaren ifall ryttaren missbrukar detta. 
Angående hjälptyglar och skarpa bett så rider jag ju själv med martingal, ser dock inte detta som någon hjälptygel även om det klassas som det, men min åsikt är att man ska försöka rida sin häst med så lite utrustning som möjligt.
Jag kan rida Witezz utan, har aldrig martingal när jag tränar dressyr, men jag väljer att rida med det för att jag vet att hon har en tendens att slänga upp huvudet och då tappar jag kontrollen. Vem gör inte det. 
Är inte så insatt i det där med bett, allt jag vet är att Witezz har ett tredelat med lösa bettringar, dels för att tvådelat kan nypa hästen i tungan. Men som sagt, så lite och så "naturlig" utrustning som möjligt är vad jag tycker och hoppas att alla strävar emot.
 
...Nätmobbning?
Jag tycker precis som de flesta andra, otroligt onödigt och extremt omoget. Att gömma sig bakom en skärm och inte våga visa sin riktiga identitet. Patetiskt. 
Men som Justin Bieber brukar säga; "Haters are only confused admirers" och "I love my haters. They spend so much time thinking about me. Aren't they sweet?". Varför lägga så otroligt mycket energi på någon som man ogillar så skarpt.



Glöm inte att vara med och tävla om HästShampoo och Balsam från K9 Horse. 
Tryck HÄR för att kommer till tävlingen som avslutas den 8/6. Lycka till!


 

Publicerat den 2013-05-26 - klockan 14:28:00





Hej jag har frågetecken stund på min blogg skulle vara jätte roligt om du frågade nått. Bra blogg;)

2013-05-27 » 12:30:33

Det ska vara frågestund . Min i pad e knäpp

2013-05-27 » 12:31:33

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback