Citat och ordspråk värda att tänka på

Hästvärlden i sig har väl ändå en hel del motton, citat, ordspråk och tankar som motiverar och inspirerar och förklarar hur vi tycker och tänker! Några utavcitaten eller mottona går även att relatera till det verkliga livet men några är helt hästifierade. Frågan är, känner ni igen er i någon av dessa:
 
Över, under eller igenom - När hästen vägrar på ett hinder om, om och om igen och ridläraren står där med stränga ögon och ser ut att vilja explodera av frustration, det är då de här orden kommer bra till användning. Över, under eller igenom... förbi ska vi iallafall!
 
Det är aldrig hästens fel - Det här är något som ekar i mig dagligen och av någon anledning så har jag något emot det här ordspråket och jag tror att det är för att jag anser att man kan uttrycka sig på ett annat sätt. Jag skulle faktiskt föredra att säga "det finns alltid något du kunde ha gjort" istället då det låter mer motiverande och mer tänkande istället för "det är aldrig hästens fel" som låter väldigt kort och konkret. Påhoppande liksom.
 
Genvägar är senvägar - Har ni aldrig hört detta ordspråket så undrar vilka hästmänniskor ni har omgett er med. Det här, fast i andra ord, får jag höra hela tiden även i vardagen vilket egentligen bara betyder att det är bättre att göra det bra och ordentligt på en gång oavsett hur mycker mer tid det tar. Somliga straffar Gud medsamma liksom!
 
Gör om gör rätt - Fyra ord som jag får höra jämt! Ett dåligt dressyrpas - gör om gör rätt. En dålig start i ett lopp - gör om gör rätt. Ett dåligt språng över hinder - gör om gör rätt. En dålig ridväg - gör om gör rätt.
 
HHar ni något annat typiskt hästifiera ordspråk eller citat? 
 

Publicerat den 2013-11-29 - klockan 14:01:00





» Lisa

Bra tänk :)

2013-12-01 » 12:19:40

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback