"När två världar kolliderar"

"Tror du att din häst är en familjemedlem; ett slags förvuxet fyrbent barn. Du är inte ensam. Hästar tar fram vårdaren i många av oss. Vi kramar dom. Badar och borstar dom. Ryktar dom. Inkluderar dom i familjen. Vi ordnar trivsamma box-hem till dom, färg-koordinerar deras tillhörigheter och t.o.m. slår in dom i täcken när det är kallt. I korthet , vi vill tro att våra hästar behöver och vill ha samma saker som vi vill ha och i utbyte för denna hängivenhet älskar dom oss, litar på oss och kan aldrig ens tänka sig att skada oss.

I verkligheten, väger din hästkompis 5 -10 gånger din egen vikt och kan lätt döda dig med en enda välriktad spark. Om du betraktar hästen som en större vänlig upplaga av människa så förlorar du lätt respekten för farorna och en annan fundamental sanning: Det är en häst !

Med detta menas att han är konstruerad att bete sig och reagera som en häst - inte som en människa. Om du glömmer denna grundläggande sanning så är du nästan förutbestämd att vara förlorare i detta "krig" mellan helt olika världar. Det är den enskilt vanligaste anledningen till konflikter, problem och skador i träningen."
 

Kikade runt lite bland olika bloggar och hittade en länk till den här artikeln. Jag älskar att läsa olika artiklar med hästens betende i fokus. Ännu roligare är det när människors tankar är inblandat och man många gånger inser hur dum man är/har varit. En riktig tankeställare är vad den är och jag håller med om mycket i texten samtidigt som jag skakar på huvudet till annat. Men jag tycker att alla ni där ute som värnar om er bästa vän ska ta och kika in på den här artikeln! Klicka HÄR!
 
 
 

Publicerat den 2013-10-04 - klockan 07:10:00





» Ebba

SV: tack så mycket! :)
Kul att du länkar till sånt här, och fin blogg du med! :)

2013-10-04 » 21:30:59

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback